Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Előkerült Mark Rathbun

2009. február 08. - Reformer

Ki is ő?

 

Mark "Marty" Rathbun az egyház egyik felső vezetője volt - "Inspector General RTC" volt a pontos beosztása. Az RTC (Religious Technology Center) az egyházat irányító szervezet (náluk van az összes copyright és trademark), ennek a vezetője (Chairman of the Board = a vezetőtestület elnöke) David Miscavige. Az "Inspector General" pedig az RTC vezetőjének helyettese, tehát ő volt az egyház második embere.

hivatalos életrajza szerint (amit 2005. szeptemberében az összes egyházi weboldalról eltávolítottak, az össze rá tett hivatkozással együtt) 1978-ban lett az egyház munkatársa, 1987-ben Miscavige beválasztotta az RTC vezetőtestületébe. Fontos szerepet játszott az egyház adómentességének kiharcolásában.

Hivatalos egyházi fotó:

 

 

 

 

 

 

 

Marty, a büszke Sea Org vezér, parancsnoki díszegyenruhában:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New York Times 1997-es cikke egy belső kiadványt idézve azt állította, hogy ő és Miscavige egyszer váratlanul beállítottak az IRS (az USA adóhivatala) elnökéhez és "megbeszélték vele a dolgot", utána pedig némi előkészítő munka után az egyház és az összes hozzá kapcsolódó szervezet és az összes jövőben alapítandó szcientológia szervezet biankó adómentességet kapott. Az előkészítetlen találkozó megtörténtét az egyház később cáfolta.

Nemrég bejelentkezett a Ex-Scientology Message Boardra (kapott is kb. 7 oldalnyi kérdést :)) és megadta a "weboldala" elérhetőségét, ahol egyfajta exit counselinget (lelki tanácsadás egy mozgalmat elhagyóknak) szolgáltat olyan szcientológusoknak, akik otthagyták az egyházat, de szeretnék az ott elért szellemi előrelépéseket megtartani vagy a megfelelő fényben látni.

Hm. Mit lehet erre mondani? Annyit tudni még róla, hogy a tisztségéből fakadóan ő volt a top celebrity auditor az egyházon belül (pld. Tom Cruise-t is ő auditálta) - tehát valószínűleg jól ismeri a rossz módszert.

Viszont ne feledkezzünk meg a felelősségéről az egyház viselt dolgait illetően. Én egy Jeff Hawkins-szerű részletes történetnek és egy, az FBI-hoz eljuttatott feljelentésnek jobban örülnék. Remélem, egyszer eljut odáig.

Végül Rathbun most, Jason Beghével (!):
 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr22929664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete Sámuel 2009.02.11. 08:10:34

Szent ég! Whistleblower hegyek! Ó, hová legyek!

Na szóval az van, hogy a bácsinak nyilván megtelt a puttonya, és most beborította.

Ki lesz a következő? Katie? Vagy maga Tom?

Egyikük sem. Viszont valakik ki akarják nyírni a szcientológiát. Valakik, akik elég erősek egy globális lejáratókampányhoz. Nem hinném, hogy a pszik lennének, különösen a pszientológusok nem.

Én úgy gondolom, hogy a pszik elleni irracionális utálatuk, és más szektavonásaik dacára is, nekem inkább a szci, mint az antiszci oldalra kell állnom ebben a kérdésben.

Vagy mégsem?

hvuk 2009.02.12. 01:22:40

Reformer! Mi történt vele 2005 és a jelen között? Volt a büntetőrészlegen? Mit lehet tudni erről az időszakról?

Reformer 2009.02.12. 10:14:04

@hvuk: csendben eltűnt (az a hír járja, hogy büntiben volt, majd lelépett, aztán előbukkant tényfeltáró újságíróként 2007-ben:

www.wethepeoplenews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=182&Itemid=140

majd az Obama-kampány idején, a dél-texasi önkéntesek között dolgozott
Link:
my.barackobama.com/page/community/post/markrathbun/CyXY

hvuk 2009.02.12. 12:35:51

Köszi. Volt egy olyan érzésem, hogy volt büntiben. :)

Fekete Sámuel 2009.03.14. 00:50:18

"The side that wasn't supposed to be there. I witnessed the fanaticism, cruelty and abuse that comes with the conviction that one's humanity can be sacrificed in the short term to achieve a long-term goal."

Szent ég! De hát én is ezt gondolom, hogy feláldozható! Hisz az a legtöbb jó a legtöbb dinamikán!

Szent ég!

Rádöbbentem, hogy én egy fanatikus szci vagyok. :-)

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.03.14. 15:27:19

@Pszientológus: Régóta mondjuk! :D
Egyébként miért indulsz ki abból, hogy LRH elmélete a dinamikákról tökéletes?
süti beállítások módosítása