Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Bart Simpson és a szcientológia

2009. január 29. - Reformer

A comment.com megelőzött, lehozták:

 

Idézet:

A Fox egyik zászlóshajója, a Simpsons körül áll a bál mostanában, mert kiderült, hogy Nancy Cartwright, az animációs sorozat egyik karakterének, Bart Simpsonnak hangot kölcsönző szcientológus (aki nem mellesleg 400 000 dollárt kap epizódonként a melóért) egy, az egyházat népszerűsítő üzenetben nem a saját, hanem a karakter hangján szólalt meg, és ez így már nem kóser. Az üzenetet mellesleg az oly sokak által itthon is kedvelt, nyugodt estéinket totálisan elkúró automatizált telefonos hívószolgálat ottani verziójának vették fel, tudják annak, aminek köszönhetően jó barátságba kerülhettünk Orbán és Gyurcsány urakkal.

 

 

A szcientológusok erőszakos fellépése (vagy térítése) nagyon sok jóérzésű embert idegesít, hiszen egy olyan "egyház" nevében baszogatják a jónépet, ami szerint egy űrlény egy rohadt nagy vulkánba dobálgatta az embereket annak idején. A színésznő húzásától nem csak a hívott felek, hanem a Fox fejesei is kiakadtak, szóvivőjük szerint Cartwright nem kapott engedélyt a partizánakcióra, és ezzel minden valószínűség szerint megszegte szerződését is, hiszen saját hangján olyan másodosztályú drogos sci-fi-szerző egyházát reklámozza, amilyenét csak akarja, de Bart hangja a Fox tulajdona, azzal nem lehetett volna visszaélni.

A Fox és az alkotók egyelőre szűkszavúan nyilatkoztak: a The Simpsons semmiféle vallást nem támogat, és mivel a telefonhívások abbamaradtak, nem terveznek további lépéseket az ügyben.

Remélem, azért nem maradt ennyiben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr97910374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2009.01.29. 15:58:11

No, egyszerre kapta meg mindenki a hírt ezek szerint. :)
Sajnálatos a dolog, tényleg, s ennek a FOX részéről biztos lesz jogi következménye is. Kétlem, hogy felbontanák a szerződést a hölggyel, de lehet, hogy nagy sebtiben keresnek új szinkront, mert az biztos, hogy ez presztízsveszteség is lesz a cégnek.
Nem ismerem természetesen a szerződést, de nem lepődnék meg, ha perre menne a FOX szerződés-szegés jogcímén.

norbert79 2009.01.29. 16:09:22

U.i.: Ahogy most olvastam még a hírek között, a francia tárgyalás (ahol a szcientolgóia 'egyházat' csalás gyanújával állítják bíróság elé) első tárgyalási napja május 25-re van kitűzve.

www.monstersandcritics.com/news/europe/news/article_1456290.php/Scientology_to_be_put_on_trial_in_France_for_fraud_

Reformer 2009.01.29. 16:46:22

norbert79: nem fog perelni a Fox, a vallásszabadság az USA-ban egy hatalmas szent tehén, a politikai korrektség jegyében nem fognak kötekedni, inkább csak nem hosszabbítják a szerződést és csendben cserélik a hangot

norbert79 2009.01.29. 17:09:17

@Reformer: Hmm, biztos? Csak azért kérdezem, mert ugye a Bart Simpson karakter a FOX által levédett márka, s szerződés köti ugye annak használatát, tehát elvileg nem használhatta volna fel a karaktert Nancy a reklámhoz a FOX beleegyezése nélkül.
Amúgy lehet, hogy valószínű az fog történni, amit mondasz, de én még nem vetném el a per lehetőségét.

pekmester 2009.01.29. 23:58:12

engem az egész ügyben csak az lepett meg, hogy Bart hangja egy nő :))

MTeddy 2009.01.30. 10:41:20

@pekmester: Miért lepődtél meg? Bart hangja nem női hang, hanem eltorzított "cartoon figure" hang. Azt meg teljesen mindegy, hogy ffi, vagy nő. A hangszín a lényeg.

A Fox helyében keresnék egy másik embert, aki kiválóbban tudja utánozni Bart hangját (az USA-ban amúgy is egymás sarkára lépnek az efféle "idióták"), mint az eredeti és felvenném Nancy helyett.

Tématerelés:
Megszólalt egy sci celebecskécske, majd a kommentelők leszedik róla a keresztvizet. Elég rendesen.
Érdemes elolvasni: www.celebitchy.com/32957/scientologist_bijou_phillips_to_depressed_people_get_over_it/
süti beállítások módosítása