Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Jason Beghe interjú, VI. rész

2008. október 31. - Reformer

LEUGRANI A HÍDRÓL

MB: Hogyan hagytad ott őket?
 
JB: Nem engedtek el. Állandóan nemet mondtak. Végül azt mondtam, hogy akkor kérem vissza a pénzem. Volt még pénzem az ottani számlámon. És a belső irányelvük szerint, ha visszakérted, akkor vissza kellett adni.
 
MB: És visszaadták?
 
JB: A feleségemét igen. Nekem is felajánlották, hogy visszaadják. Nekem még... Alá akarnak íratni velem egy papírt, hogy nincs több követelésem feléjük, de én közöltem velük, hogy ezt nem írom alá. Mivel van. Azt is hozzátettem, hogy se időm, se pénzem egy jogi csatározásba belemenni. Annak ellenére, hogy én úgy gondolom, hogy egymillió dollárral jönnek nekem. És ez még egy konzervatív becslés. Ebben az országban sok fájdalommal és szenvedéssel járna a jogi út, és talán visszanyernék valami pénzt vele. Egyszerűen nem...
 
MB: Kemény dolog a szcientológiával perre menni.
 
JB: Így van, de egy ilyen papírt nem fogok aláírni. Az van rajta, hogy nincs további... Egyszerűen képtelen voltam rá. Saját magammal szemben nem lenne becsületes. Nem tudom ezt így kijelenteni.
 
MB: Mi történt veled azóta, amióta otthagytad a szcientológiát? Korábban volt egy rövid beszélgetésem a feleségeddel. Arról mesélt nekem, hogy a szcientológiában most is aktív barátaitok hogyan szakították meg veletek a kapcsolatot.
 
JB: Hát, tudod... Jézusom. Van egy kisfiam. Egy kicsi szcientológia iskolába járt. Négy éves volt akkor. A lényeg az, hogy elköltöztünk. Éppen folyt a költözés. Elég érdekes... ideköltöztünk ebbe a nagy ingatlanba. Elég más itt az élet és jó messzire is van az iskolától. Ők meg kirúgták onnan.
 
MB: Szcientológus iskola volt.
 
JB: Igen, az volt. Ki is rúgták. Semmi köze nem volt az egészhez, és jól be is baszott neki. "Miért nem találkozhatok a barátaimmal?" Ott 
 
volt az egész baráti köre, érted. Ráadásul akkor volt az egész, amikor apa és anya nagyon le volt terhelve - én dolgoztam, volt egy kisbabánk is, és emellett költöztünk egy hatalmas új, ámde akkor még félkész házba. Egy ilyen Airstream-féle lakókocsiban laktunk. Neki meg semmi elfoglaltsága nem volt. Visszatérve a barátaimra. Akkoriban már észrevettem magamon, hogy távolodok. Amúgy sem vagyok egy túlságosan szociális (társasági) ember, nem nagyon járok emberek közé. De a feleségem, a gyerekekkel meg minden... Emlékszem, hogy volt egy lány, egy csodálatos lány, Kelly... Kelly Daniels. Fantasztikus csaj. Aztán megtudta... valamelyik etikai ember mondta meg neki. Teljesen kiborult. Tudom, hogy sok embert sokkolt ez a túloldalon. De ez már a múlté. Találkoztam egy kibaszott kölyökkel is valamelyik nap, akit nem is igazán ismerek. A hangomat is adom pár dologhoz. Amikor egy felvételre mentem, pont ott volt ez a szcientológus kölyök - régebben, amikor meglátott, lelkesen rámköszönt, hogy "Hahó Jason!". Most meg átnézett rajtam.
 
Azt gondoltam magamban: "Szemét faszkalap." Ennyivel el is intéztem. Hiszen... Érted, dióhéjban ennyi. Mind a két hozzáállás hazug. A lelkes "Jason!" csak azért, mert mindketten szcientológusok vagyunk és a mellőzés is, amikor kilépsz. Szóval amikor megnézed ezt a dolgot, akkor valójában... Az adatok és a tények magukért beszélnek. Tory férje otthagyta őt. Ezek az emberek és családok szétmentek, ott a bizonyíték. Bizonyíték van rá. Szcientológusként nem tudsz valakinek az igazán jó barátja lenni. Mert elsősorban szcientológus vagy. Jason Beghe, a szcientológus pedig hajlandó volt barátként elveszteni David-et. Hajlandó voltam arra is, hogy Apával, Anyával és testvéreimmel más jellegű legyen a kapcsolatom. Azt pedig a Jóisten se tudja, hogy kikkel barátkozhattam volna jobban össze, akik nem voltak szcientológusok. "Ők nem értették ezt a dolgot" - érted? És az egész kicseszett életemben a legfontosabb dolog az volt (visszakanyarodnék oda, hogy milyen gyerek voltam), hogy érdekeltek az emberek. Nem pálcát akartam törni felettük, egyszerűen csak hajlandó voltam olyan lenni, mint valaki más. Talán ezért is lettem színész. Ráadásul New Yorkban nőttem fel. És ott rengeteg az ember. Minden nap találkoztam valakivel - amikor metróztam; mindenféle emberekkel együtt jártam bevásárolni. Dumáltunk egy jót, aztán mindketten mentünk a dolgunkra - na ilyen vagyok én.
 
A lényeg az, hogy nem igazán tudsz szabadon kommunikálni. Mert nem tudsz... Mintha egy buborékban élnél. Van egy másik dolog is - emiatt egy kicsit könnyebb volt nekem kikerülni a szcientológiából, mint másoknak. Mivel megnéztem a vallási aspektust is. Mivel mint már mondtam is, hogy mindig is érdekelt a vallás. Amikor pedig előkerülnek a kizárólagosságot hirdető elemek, akkor elgondolkozik az ember. Tudod, amikor... Semmi bajom nincs mások vallási meggyőződésével. Semmi. De amikor ezeket hallom: "csak az evangélikusok jutnak el a mennyországba", "csak a muzulmánok jutnak el Allah-hoz", stb. És ez is: "csak a szcientológusok rendelkeznek a valódi tudással". Ettől én... Én nem így látom. Nekem ez nem áll össze. Van erről egy jó történetem. A vallást ért talán legnagyobb csapások egyike. Jól odabaszott sok embernek. Az I. világháború egy kegyetlen és rettenetes háború volt; más volt, mint az addigi háborúk - gáztámadások, mustárgáz; egyszóval szörnyű volt. Rengeteg embert mészároltak le, és elég sok embernek jól odabaszott az, hogy... a németek és az amerikaiak azt látták, hogy a holttesteknél mindkét oldalon ugyanaz a Biblia van. Azt mondták: "Affrancba, azt hittem, hogy az Isten a mi oldalunkon van, vagy mégsem?" Ilyen érzés volt. 
 
Vannak dolgok, amik eltávolítják egymástól az embereket, a szcientológiában is megvan ez - gyakorlatilag egy másik fajhoz tartozok. "Te csak egy wog vagy, én pedig egy Homo novis. És elég Homo novis vagyok ahhoz, hogy szeresselek." Érted, mire célzok? Elég rossz ez így. A szélsőséges iszlámmal ha összehasonlítod, rájössz, hogy nincs is olyan sok különbség.
 
MB: A szcientológia egyház nem állítja be kizárólagosnak magát, és azt állítja, hogy lehetsz egyszerre szcientológus és egy másik vallás tagja.
 
JB: Mondanék erre valamit. Rengeteg egyházi tisztviselővel beszéltem erről. Mivel egy bizonyos ponton túl, amikor elértem a legmélyebb pontot... A lényeg az, hogy sose panaszkodtam a pénz miatt. Pedig nem vagyok egy gazdag ember. De sose csináltam belőle ügyet, soha kellett egy kibaszott fillérért se könyörögni nekem. Amikor tudtam, akkor mindig kicsengettem, amit kértek. Sose volt ebből probléma, és azért álltam készen a haladásra mindig, mert akartam. "Végig fogom ezt csinálni, basszameg. Csinálni fogom és kiállok mellette. Így gondolkodtam szcientológusként. Azt mondtam ezeknek a faszoknak, mivel mindig arról beszéltek, hogy... Tudod, hogy mire kell nekik ez a rengeteg pénz? Tudod, hogy igazából mi az igazi céljuk? Clear-ré tenni a bolygót. Clearrá tenni a bolygót. És tudod, hogy mi a jó hír ezügyben? Elég a háromnegyedét Clearré tenni, és azután a maradék 1/4 csak azért, mert mi annyira tele vagyunk pozitív életerővel, egyszerűen Clearré válik, az SP-k pedig összeomlanak. Mint amikor a mesebeli gonosz boszorkányt víz éri. Ez fog történni a kibaszott SP-kkel is.
 
Azt mondtam nekik, mert egy idő után elkezdtem azt érezni, hogy "Hé, öreg. Ez nem egy kis hiba. 50 lepedőbe fájt nekem." És amikor pár ezerszer eljátsszák ez veled, akkor úgy reagálsz, hogy "Kezd felmenni bennem a pumpa. Ez nagyon sok pééénz!" És erre tereled a szót. Ők pedig nem beszélnek erről. Megkérdeztem, hogy hova megy a pénz? És senki nem ad erre egy kurva választ. Azt mondtam: - A bolygót próbáljuk meg Clearré tenni? Gyerekek, híreim vannak nektek. Kurvára nem fog megtörténni. Ilyen árak mellett még Beverly Hills-t sem fogjátok Clearré tenni. De kurvára nem. Fizikai képtelenség. Nincs annyi pénz a világon. Szóval hazugság az egész, mert egyáltalán nem arról van szó, hogy ezt a kibaszott bolygót Clearré tegyék. Mert ha tényleg ez a cél, akkor kurvára le kellene vinni az árakat. Azt mondtam: - Hát akkor én ezt megvárnám. A következő életemben majd visszatérhetünk erre, amikor 250 dollár lesz Clearig eljutni. Azt a negyven évet csak kibírom valahogy, megspórolok vele egymillió dolcsit és legalább lesz pénzem arra, hogy a kölköt magániskolába járassam. Basszák meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr96742903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brlv24 2008.11.01. 01:26:06

Nagyon vulgáris:(
Kar erte...

bounty123 2008.11.01. 01:36:54

azt hiszem ilyen mennyiségű átveréssel és hazugsággal való találkozás után érthető a vulgaritás

gondolkodoo 2008.11.01. 02:02:46

ize... a vulgarisra csak egy reakcio... szerintem te is karomkodnal ha lehuztal volna 1 misi dolcsit a klotyon... gondolom nem picit pipa meg erte a csoka, de latszik ahogy mar a felszabadultsag beszel belole...

Juzo 2008.11.01. 07:36:03

Nemis igazán csak az 1 milla miatt lennék ilyen ideges (bár még messziről sem láttam ennyi pénzt:D).

Ti mennyire nézitek hülyének ezeket az embereket akik bedőltek egy ekkora maszlagnak? Sztem nagyon. És képzeljétek el, h ezen emberek saját magatok vagytok. Rádöbbentek mennyire átdobtak a palánkon.
Már akkor majdnem káromkodok, amikor egy nyilvánvaló blöffel vernek meg pókerben:)

szalmaegér 2008.11.01. 09:27:23

Kérem, mondjátok el, miért van ez a blog!
Néha olvasgatom, de eddig nem jöttem rá, miért olyan érdekes, hogy rendszeresen az index főoldalán találom.
Kinek fáj ennyire?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.11.01. 09:42:57

A káromkodások azért vannak benne, mert őszintén kifejezi az érzéseit. Ezt érzi, ezt gondolja a szcientológiával kapcsolatban, ahogy azok vele viselkedtek. Ez egy válaszreakció és nem titkolja.
"Mutasatok nekem egy kibaszott Cleart!"
"Megkérdeztem, hogy hova megy a pénz? És senki nem ad erre egy kurva választ."

Szalmaegér, gyanús vagy te nekem! :) Ez a naív értetlenkedés már előfordult itt....
Hogy kinek fáj? Akiktől elszakítják a szeretteit, akiket félrekezelnek, akiket megkopasztanak, akiktől elvesznek éveket az életükből a semmiért, akik nem tudnak gyereket vállalni miattuk, mert agyondolgozzák magukat értük. Mindenkinek fáj akit átvernek egy félművelt ember kitalációjával. És mégtöbb embernek fájna, ha sikerülne úgy befurakodniuk az államba, hogy ők dirigálhassanak.
Pont ezért szerepel az Index címlapján, nem azért mert érdekes.

szalmaegér 2008.11.01. 10:58:10

Értem.

"És mégtöbb embernek fájna, ha sikerülne úgy befurakodniuk az államba, hogy ők dirigálhassanak."

Akkor mától "Izraeli befolyás az Egyesült Államokban", vagy "A zsidó tőke hatása a magyar gazdasági és ploitikai életre" címmel is lesznek blogok?

Vagy az fúj, mert náci, meg antiszemita, meg fasiszta disznók, meg ilyenek?

Kerek 2008.11.01. 12:01:33

Reformer, elindult az offolás...

Dr. Kix 2008.11.01. 12:27:48

Kereknek igaza van! Nem ártana egy kis takakírás.

Szalmaegér!

Ha fáj, hogy van ilyen blog, ne látogasd. Ilyen egyszerű. Az, hogy az Index címlapon sűrűn előfordul, és az, hogy egy-egy postra akár több száz komment is érkezik azt igazolja, hogy az embereket ez érdekli. Jah, hogy téged nem?! Akkor miért kommentelsz ide? Mégiscsak érdekel?! (Ne lepődj meg ha valaki szci bérencnek fog titulálni, ugyanis az egyik bevett módszerüket használod, a terelést. Kezdünk el beszélni valami teljesen másról, ha védhetetlen az álláspontunk.)

o.O

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.01. 13:14:26

szalmaegér:

Sok más fontos dologról is lehetne blogolni, igazad van. A Szcientológia Egyház problémakörénél léteznek nagyobb volumenű problémák is.

Ennek ellenére ezzel is foglalkozni kell, mert az embereknek tiszta képet kell kapniuk, mielőtt a saját jóhiszeműségük áldozatává válnak.

Ha ebben nem kívánsz részt venni, senki nem fog ítélkezni fölötted.

fairi 2008.11.01. 13:27:55

szalmaegér

"Akkor mától "Izraeli befolyás az Egyesült Államokban", vagy "A zsidó tőke hatása a magyar gazdasági és politikai életre" címmel is lesznek blogok?"
lehet indítani,de van már ilyen tematikájú hely
www.kuruc.info/t/39/
barikad.hu/

Szted minden blognak zsidó-cigánytémáról kéne szóljon,mindennek meg van a helye,ez a blog a szcientológia bűneit ecseteli,ha nem érdekel nem kötelező olvasni,itt senki nem akar sehova téríteni..

harmatOSA 2008.11.01. 14:16:04

szalmaegér de jópofa vagy:)Kinek fáj ennyire? Megnézném a fejed mikor rájössz hogy egy közösség egy csoport átkurta a fejed és levett 1 millával dollárban .. a semmiért.. de megnézném az arcod. Szeritnem te is tudnál káromkodni , mondjuk magyarul jobban lehet cifrázni .

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.11.01. 14:59:08

szalmaegér!

Szerinted összefüggés van a zsidók és az általam felsoroltak között... Nem kell mindig a zsidókra gondolni, mint Móricka a szexre! Meg aztán mint a többiek is megjegyezték itt nem róluk van szó.

örge1 2008.11.01. 16:25:00

Szalmaegér valamit nagyon benézett:)
Épp egy olyan valami ellen vagyunk itt, amely sokban hasonlít a fasiszta, kommunista ideológiákhoz. Ez a Jason Beghe interjúból is tökéletesen kiderül.

Dalacus Dortemente 2008.11.01. 16:29:55

Annyira jó, hogy ilyen vulgáris!

Hajrá Jason, ne add alább!

Dr.Prahd 2008.11.01. 18:32:09

Udvozlet a blognak!
Jason hiteles es oszinte. Regota olvasom a blogot - a Beghe interju a legmeggyozobb. A jelenlegi "hivo" szci.-ket is megingatja. Tapasztalatbol beszelek. Kb. 2 eve nem foglalkozom szci.-vel - otthagytam oket (nekem sikerult siman). Elotte kb. 10 ev aktiv mult - rengeteg tanfolyam es auditalas "public-kent".

gondolkodoo 2008.11.01. 20:25:45

Szalmaeger, az ilyen dolgot ne itt, ennek az blogban tobbek kozott azt is szeretem, hogy zsido/cigany tema itt nem tema, itt mindenki lehet onmaga, itt nem anyaznak azert, mert MSZP-s, vagy eppen Fideszes vagy, itt ez egyszeruen nem jon elo, azaz neha, par hulye sci beir ilyet, ezzel probalnak meg terelni...
Egyebkent most bocsi a tobbiektol, de elarulom, en nagy Fideszes vagyok, buszken vallom magam Magyarnak, es szivbol gyulolom az antiszemitizmust, es ellene vagyok mindennek ami ez ellen van, hogy miert nem szeretem a sci egyhazat? mar soroltak elottem, elottem a csalad szentsege serthetetlen, mint ahogy a szemelyi szabadsag, mind a fizikai, mind a szellemi. Ebbe nem fer bele az egyhaz tevekenysege.

Tapasztalat.. 2008.11.01. 21:04:30

Csatlakozom Dr.Prahad véleményéhez. JB az egyik leghitelesebb az egyház ártó cselekedeteinek. Rá nem mondhatják, hogy olyanról alkot véleményt amit nem próbált ki. Általában evvel szokták a szcik lezárni, hogy amíg ki nem próbáltad addig ne alkoss róla véleményt. Sarkítva vissza kérdezném, hogy akkor amíg ki nem próbáltad a drogot addig ne mondj véleményt ilyen alapon. Én látom és elhiszem, hogy a drog ártó és nem kívánatos mások tapasztalatai alapján. Ugyanez a szci is.

A másik, hogy Szalmaeger egyértelműen szci. Az "értem" válasz tipikus. Nyugtázása annak, hogy lezár valamit mert nem tud vitatkozni ellene. Ezt tanulják is. Erre nem tudsz "vitatkozni". Természetesen a legtöbb esetben fingjuk sincs arról amit a másik ember mond. És ezt tapasztaltam!!

Normann 2008.11.01. 22:24:06

Nekem elég gyanús, hogy újabban minden olyan posztnál amit szci szempontból képtelenség kimagyarázni, feltűnik valaki aki azt kezdi firtatni, hogy eleve miért van ez a blog és miért kell szegény szciket bántani, egyáltalán minek foglalkozni ezzel a témával, mindezt persze a lehető legártatlanabb stílusban. Aztán 200 kommenten keresztül csak erről van szó, a post valódi témája meg elsikkad.

Szerintem lássatok át az ilyen "szalmaegér" féléken!

Nekem nagyon nehezemre esik elhinni, hogy létezik olyan ember, aki őszintén teszi fel azt a kérdést amit ő. Van tartalomjegyzék, van előszó, van rengeteg poszt, kb 3 perc lenne megérteni, hogy mi is a cél itt, de nem, ő inkább úgy tesz mint aki nem ért semmit, még akkor is ha elmondják neki.

Ja és én egyébként nagyon szeretném, ha lenne egy blog az "Idióta náci nézeteket terjesztő agyhalottakról". Szalmaegér, remélem számíthatok rád!

Szerintem szalmaegér és a rá vonatkozó kommentek (ezzel együtt) mehetnének a kukába.

blerocs 2008.11.02. 06:15:39

Oké, a "mire jó ez a post?" kérdéshez annyit tennék hozzá (akkor is, ha ez most offtopic), hogy a leírt keserves tapasztalatok lényegében nem csak a szci egyházra érvényesek, hanem sajnos minden más vallási/politikai stb. közösségre. Ahogy pl. a "Sehova kapui" című remek színdarab sem csak a Jehova tanúiról szólt. A különbség legfeljebb annyi, hogy más szervezetek eredetileg nem a hatalom/pénz/ agymosás jegyében fogantak.

blerocs 2008.11.02. 06:31:23

Ezzel azt akartam mondani, hogy a blogban leírtak közül sok minden tapasztalható más közösségekben is, ha nem is ennyire durva formában (és nem azt, hogy a szci ne volna veszélyesebb, mint más közösségek).

Dalacus Dortemente 2008.11.02. 09:36:17

Normann: jó meglátás! Egy újabb épelméjű blogozó.

Tapasztalat: Szintén. Csak így tovább.

Madnezz, király vagy.

Dr. Prahd: Biztos hogy ismerjük egymást! Engem is 10 évig szivattak. Írjál többet a blogba a jövőben.

Tapasztalat.. 2008.11.02. 12:01:36

" szalmaegér 2008.11.01. 10:58:10
Értem.

Akkor mától "Izraeli befolyás az Egyesült Államokban", vagy "A zsidó tőke hatása a magyar gazdasági és ploitikai életre" címmel is lesznek blogok?

Vagy az fúj, mert náci, meg antiszemita, meg fasiszta disznók, meg ilyenek?"

Természetesen ezekről lesznek vannak blog-ok. Ha erről akarsz véleményt nyilvánítani, akkor javaslom a google keresőt, amivel biztos találsz ilyen témájú blog-ot. De ez mint ahogy a neve is mondja szci-vel foglalkozó oldal, tehát mi másról lenne szó mint a szcientológiáról. Értelmes ember nem megy a nőklapja fórumon lévő "hogyan kényeztessük el párunkat" című topikba kérdezni, hogy miért nem dumcsizunk az autó lengéscsillapítójának esetleges hibáinak észleléséről.

Ennyi.

Most már nyugtázhatod, az "értem" szavacskáddal... ;)

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.11.03. 02:07:28

én is vulgárisan fogalmaznék ha lehúznék a klotyón ennyi pénzt de mivel van annyi eszem, hogy ne húzzam le, így nem kell utána sírnom csak röhögnöm azokon az ostobákon akik ezt megteszik. röhögjünk hát rajtuk jól!
bruhahaha.

Tapasztalat.. 2008.11.03. 06:16:30

Arra lennék kíváncsi, hogy az egyház fellép e JB ellen valamilyen formában?
Próbálja valamilyen szinten megszivatni, stb.?

Ki mit tud az eseményekről?

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.11.03. 08:03:14

már megszivatták nem? ja értem.. egyszer belépéskor, egyszer kilépéskor :)

Fekete Sámuel 2008.11.03. 09:49:10

Tapasztalat: tudtommal nem. Az egyház művészetet csinál a "nem veszünk tudomást rólad"-játékból.

_Feree_ 2008.11.03. 11:41:18

... és a "kicsinállak" játékból is.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.03. 12:34:57

Tapasztalat:

Szerintem is a "nemember" tech-et alkalmazzák rá.
Ezen a videón látszik, hogy a biztonságiak még az Org épületébe sem engedik be:

www.youtube.com/watch?v=wOjiCK9PnpI (1:20-tól)

Fekete Sámuel 2008.11.04. 10:18:15

Feree: ez utóbbit lightosan csinálják. Jason Beghe-vel ha bármit csinálnának, az ezerszeresen ütne vissza, mert celeb. Ken Ogger kinyírása is nagyot szólt, még úgy is, hogy a LAPD (Los Angeles Police Department) öngyilkosságnak minősítette az ügyet.

A DeWolf interjúban van szó arról, hogy Hubbard sem volt híve a gyilkolászásoknak. Nem az volt az ő stílusa. Különben sincs értelme senkit kinyírni, újjászületik, és rosszabb állapotban visszajön, neked meg lesz egy előzőéletes ártó tetted-visszatartásod vele kapcsolatban. A DeWolf interjú szerint Hubbard inkább azt szerette, ha kicsinálta, porig alázta az ellenfelet, azt szerette nézni, hogy a földön csúszva kínlódik előtte. Az a győzelem, és nem a killing.

A "nem veszünk tudomást rólad" játéknak pedig inkább egy rövidebb, velősebb nevet adnék. "Nemlétezel-játék".

_Feree_ 2008.11.04. 11:02:28

Nem azt írtam, hogy "kinyírlak".
Azt, hogy "kicsinállak". Emberileg, szakmailag, a magánéletedben ... >:(

Tapasztalat.. 2008.11.04. 21:24:35

Szalmaegér "Kinek fáj?" kérdésére egy történet, ami egy és nagy eséllyel két embernek is nagyon fáj!!!!!!!

Ma találkoztam egy volt kollégámmal és a beszélgetés elég érdekesen alakult. Leírom a történetet, ami nem lesz rövid, de szerintem nem csak neki fájó, hanem szinte nekem is....
Ha nagyon hosszúnak vélitek, majd az adminok törlik.

Volt kollégámról van szó. Kb. 7 évvel ezelőtt megismerkedett egy lánnyal. A lány egy tényleg bájos, aranyos teremtés volt. Őszinte, bolondozó, néha hajlamos a női hisztire, de azok nem voltak sose olyan komolyak. A srác és a csaj tényleg boldogok voltak együtt. Irigykedtem is rájuk, hogy ennyire "tökéletesen" összeillenek. Kb. 5 éve kilépett a cégtől srác így már csak néha-néha beszéltünk nagy vonalakban. Kb. 1 évre rá el is vette a lényt és pár hónap múlva jött is a baba. Aztán mikor a lány ismét elkezdett volna dolgozni, a volt munkahelyére nem tudott vissza menni, így hát keresett másik állást.. Sajnos nem nagyon talált megfelelőt. Emiatt volt is összezörrenésük, de nem jelentős. Hozzá tartozik, hogy a lánynak volt egy kis hibája. Miszerint "meg kellett" mondani mit csináljon. Ez nem parancsolást jelentett, de ha valamit intézni kellett, akkor részletesen ki kellett oktatni. Nem volt valami talpraesett, na. :)
Aztán jött az első csapás. "valaki" ajánlott neki egy tanfolyamot, amivel könnyebben tud "kommunikálni" és evvel könnyebben el tudja adni magát az interjúkon. (Gondolom sejtitek kik lehettek azok) A srácnak nem volt ideje foglalkozni vele, hogy ez pontosan micsoda. Mondta,hogy ha úgy gondolja segít, akkor rajta. Eltelt fél év és egyre furcsább lett a lány. Még mindig nem volt munkája, de a tanfolyamokra járni akart. Ebből egyre több konfliktus lett. Aztán közel 1 év múlva "talált" munkát. A srác örült neki, de valahogy a kapcsolatukat furcsának találta. Aztán a csaj jött a párkapcsolati "oktatással", hogy menjenek el és nézzék meg, hogy tudják tökéletesebbé tenni a házasságukat. Amikor a srác elment, akkor látta, hogy evvel a szci dologgal nagyon nem stimmel valami. Próbáltam a feleségét kicsit nyitottabbá tenni, de nem sok sikerrel. Aztán egyik alkalommal mikor a "lebeszéléssel" próbálkozott a csaj a fejéhez vágta,hogy ezért nem sikerül neki semmi, mert Őt csak lehúzza és ezt "MEGMONDTÁK NEKI ELŐRE"!! (Ekkor azt hittem elszáll az agyam!!)

Most ott tart a dolog,hogy a lányát (aki egy mosolygós tündéri lányka) képes lenne a csaj otthagyni. Ami később kiderült, hogy nem is talált állást hanem a csaj szülei kimentek az USA-ba lakni és az itthoni házukat eladták és adtak valamennyi pénzt a csajnak. Ebből tudta elhitetni a férjével, hogy talált munkát és vitte haza a pénzt, miközben Ő tanfolyamról tanfolyamra járt. Ezen volt a srác a legjobban kiakadva, hiszen ismerte tudta, hogy a csaj soha semmilyen körülmények között nem hazudna!! Erre ilyenre is képes volt. Most a váláson gondolkoznak..

Komolyan mondom döbbenten és már számomra is fájón hallgattam a történetet.

Na Szalmaegér most kérdezd, hogy ez kinek is fáj!!! Annak a szerencsétlen srácnak és kislánynak, akinek tulajdonképpen elvették a párját/anyját!

Egyszerűen undorító az egész szervezet!!!!!

Tapasztalat.. 2008.11.04. 21:28:30

Próbáltam helyett próbálta a feeségét....
Bocsi

harcoss 2008.11.18. 16:18:41

tapasztalat: kemény történet amit leirtál...egy barátom is járt igy a csajával.
Én azt mondom nektek értelmes,gondolkodó,és ateista vagy hivö emberek,anonimus-ok.fogjunk már össze és ba@zuk szét ezeket a sciköcsögöket végre.majd az elsö orrtörésig lesznek kemények amikor megkörnyékezik a családunkat/szeretteinket...pusztuljanak az agymosók!

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.18. 20:58:47

harcoss:

Sajnos a probléma sokkal összetettebb annál, semmint hogy erőszakkal meg lehessen oldani.

Megértem az idulataidat, de neked is el kell jutnod oda, hogy a közönséges Szci-ben ne az ellenséget, hanem áldozatot lásd.

Véleményem szerint csak ilyen hozzáállással és rengeteg információval, tüntetéssel, média-figyelemmel, leleplezéssel lehet eredményt elérni.
süti beállítások módosítása