Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Friss hírek

2008. október 12. - Reformer

Az elmúlt napok eseményei:

 

Kazahsztánban büntetőügy indul az ottani szcientológia vezetők ellen

Források (orosz nyelvűek):
http://www.gazeta.kz/art.asp?aid=119424 
http://www.liter.kz/site.php?lan=russian&id=150&pub=12072 
http://www.arba.ru/news/4645 

Fórumtéma (angol):
http://forums.whyweprotest.net/15-media/epicwin-scientology-case-kazakhstan-29973/

A büntetőügyet a Nemzetbiztonsági Bizottság kezdeményezte.

Az ottani Btk. 190. szakasza alapján akár 5 év börtönt is kaphatnak.

"A vizsgálat alapján a szervezet tagjai engedély nélkül folytattak engedélyköteles oktatási és gyógyítási tevékenységeket és jelentős haszonra tettek szert, amely után nem fizettek adót." - jelentette az ottani hírügynökség.

Almati (Alma-Ata) főügyészének engedélyével házkutatást tartottak az egyház által használt összes ingatlanban. Nagy mennyiségű, bizalmas személyes adatokat tartalmazó dossziékat foglaltak le, valamint olyan gyógyhatású szereket is találtak, amelyeket illegálisan hoztak be az országban és Kazahsztánban egyébként sem engedélyezett a használatuk.

Szakértői vélemények szerint ezek a szerek komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak. 

A DNKB (kazah nemzeti nyomozó iroda) az összes pénzügyi feljegyzést szakértők vizsgálják az államot ért kár megállapítása érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újabb felsővezető lépett meg az egyházból

Fórumtémák (angol):
http://ocmb.xenu.net/ocmb/viewtopic.php?t=29300
http://www.forum.exscn.net/showthread.php?t=8073

Több, egymástól független forrás szerint Debra (Debbie) Cook, a clearwater-i szcientológia központ (a neve "Flag szolgáltató szervezet" v. "Flag", ez a szcientológia "Mekkája", a nemzetközi szolgáltató központ - több, mint 1000 munkatárs, 20 kisebb-nagyobb épület stb.) vezetője dobbantott. Debbie Cook több mint 15 éven át vezette a "Flag"-et... 

 

 

Celebek

Katie Holmes haja és hangja az Eli Stone új részének trailer-jében

No komment...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Pink a szcientológiához fordul?
 
Forrás:
 
Röviden: házassági problémák miatt fordul Juliette Lewis segítségével a szcientológiához. Állítólag.
 
Egy lolcat-tel honoráljuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jennifer Lopez a szcientológiáról
 
Forrás:
 
Egy interjúban adott és szóba került a szcientológia. A következőket tudtuk meg:
- Az apja több mint 20 éve szcientológus.
- Sokat tud a szcientológiáról, hasznosnak tartja, de nem vallja magát szcientológusnak.
- Szívesen járatná a gyerekeit szcientológus iskolába.
- Szerinte azért ítélik meg negatívan sokan a szcientológiát, mert nem ismerik.
 
Hát nem tud nem eszembe jutni az idevágó South Park rész: 
 

South Park 705 - Fat Butt and Pancake Head

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr52709585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia 2008.10.12. 12:43:36

"több, mint 1000 munkatárs, 20 kisebb-nagyobb épület stb.) vezetője dobbantott."

errol lehetne valahogy tobb infot szerezni? Azaz jo lenne par bizonyitek erre a hirre...

Magyarnaba 2008.10.12. 13:21:32

"Nagy mennyiségű, bizalmas személyes adatokat tartalmazó dossziékat foglaltak le, valamint olyan gyógyhatású szereket is találtak, amelyeket illegálisan hoztak be az országban és Kazahsztánban egyébként sem engedélyezett a használatuk. Jelentős haszonra tettek szert, amely után nem fizettek adót."

Ez a durva szcientológia-ellenes fellépés a nyugati államok azonnali reakcióját igényli. Az EBESZ, az Európai Unió, a NATO és szövetségeseik követlejék a pusztai haramiaállamtól az akciót elindító Nemzetbiztonsági Bizottság felelős tagjainak azonnali, nyugati államok részére történő kiszolgáltatását. Ilyen tökös szakemberekre van szükségünk nekünk is!

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.10.12. 21:30:20

A Kazah Org-ban biztosan nagy a riadalom. Nem értik miért van ez, hiszen csak segíteni akartak az embereken, megmenteni a földet...

Elképzelem, ahogy a Kazah helyi org vezetője előadja, miszerint megtalálták a Nemzetbiztonsági Bizottság, és a pszichiáterek közötti kapcsolatot. :)

Majd amikor itt lesz vége ennek a cirkusznak, akkor kíváncsi leszek mit fog csinálni mondjuk egy szakvizsga nélküli nőgyógyász, belgyógyász valamit kutatóorvos, aki szerint már az óvodásokat is etetik bélyeggel a dealerek. A szki-k nélkül nem él meg pusztán a vitaminmánokból. A szci-k re lett felépítve az egész.
Vagy Braun Móni, aki szakmája szerint mi is? Nem tudom... Amikor én látom mindig csak szaladgál. :)

gondolkodo 2008.10.12. 23:08:43

Ha a sci-k levonjak a tanulsagot, hogy Nemzetbiztonsag, a pszihok osszejatszanak abbol kovetkezik, hogy a Nemzetbiztonsag=SP, es igy minden Nemzetbiztonsagi a vilagon SP, es mivel SP, igy az ellenseg... ergo van egy szekta, aki a Nemzetbiztonsagi hivatalokat tamadja... tehat lekapcsoljak az egeszet... :D
hajra, csak tamogatni tudom :D

kintorma 2008.10.12. 23:48:04

Akit a szci eLRont, annak eLRongyolódik a személyisége, eLRondulnak a kapcsolatai, mert eLRoncsolja maga körül még a levegőt is, egyszóval: eLRongálódik.

Pszientológus 2008.10.13. 04:46:05

gondolkodo: nem. Amiről te beszélsz, az a reaktív gondolkodás, a szci lényege a reaktív elméd megszüntetése.

Pszientológus 2008.10.13. 04:48:09

kintorna: én is elrongálódtam. Annyira elrongálódtam, hogy végül jobban lettem, mint voltam. De attól még nem hiszek az OT-kben (clearbe se nagyon), nem hiszek a pszik démonizálásában, nem hiszek az spkben és nem hiszek xenuban sem.

Viszont ettől függetlenül a helyzet az, hogy tényleg jobban lettem a szcitől.

Aztán... kikerültem az egyházból. Vagy inkább cégből.

gondolkodo 2008.10.13. 05:10:36

bar a pszihok-rol valo sci gondolkadas is az...
masik....
az a reaktiv elmes dolog meg egy baromsag, mar amenyire en tudom, ez valami olyasmi, csak a logika alapjan gondolkozzon az ember... ez csak azert hulyeseg, mert a logikus gondolkozas a sci-k szerinti reaktiv gondolkozasbol fakad.

ha valamit felreertettem javitsal

Pszientológus 2008.10.13. 05:15:47

Gondolkodo: éppen ellenkezőleg, a reaktív elme a reflexszerű és az analitikus elme a logikus. A reaktív elme olyan, mint a macskáé: ha sokszor megijeszted, miközben felmászik az asztalra, akkor egy idő után már nem-nagyon akar majd az asztalra sem felmászni. Holott ha esze (analitikus elméje) is lenne, akkor tudhatná, hogy a veszély nem az asztalból, hanem belőled jön.

Pszientológus 2008.10.13. 05:19:07

Gondolkodo: amúgy a reaktív elméd eliminálásával az auditálás foglalkozik. Emellett van egy csomó tanfolyam is, ez lényegében úgy összegezhető, hogy az élet alapvető törvényeinek újratanulása. A legtöbbje megéri a pénzét. Egyébként van némi clearing hatása a tanfolyamoknak is. Ránézetnek dolgokra az életedben.

Pszientológus 2008.10.13. 05:22:47

Igen és szerintem ahogy a szci a pszikkel bánik, az kifejezetten reaktív. Erre miscavigenek van szüksége, mert ők nem világméretű lelki önfejlesztési mozgalmat akarnak vezetni, hanem egy kibaszott szektát. És a kibaszott szektának van szüksége egy ilyen démonizált ellenségképre, ezt töltik be a pszik. Pedig Hubbard maga is egy amatőr pszichológus volt (újabb szentségtörés).

Egyes magas OT-k úgy gondolják, hogy Miscavige valamiféle démon, entétán.

Benigna 2008.10.13. 07:04:31

Pontosabban: azért kellenek a pszichiáterek és pszichológusok, mint ellenség, mert a szci a tech használható részeit javarészt tőlük nyúlta le, és ezt ők felismerik. Másrészt, ők azok, akik hatékonyan segíthetnek a kilépőknek. Nem akarlak megbántani, Pszientológus, de nem gondolod, hogy fel kéne keresned egyet? Ha mást nem is csinál, biztos meghallgat. Könnyebben túlléphetnél azon, hogy az egyház elküldött.

Dr. Kix 2008.10.13. 08:09:31

Szurkoljunk a kazah hatóságoknak a gyors és hatékony takarításhoz. Nálunk is kellene valami hasonló. Nálunk nem lehetne perelni, hasonló okokból: engedély nélküli tanítás, haszonszerzés adózás nélkül stb, stb..

Big-B 2008.10.13. 08:18:06

"amúgy a reaktív elméd eliminálásával az auditálás foglalkozik."

Azaz az "ösztön-én"-t próbálja megszüntetni?

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.10.13. 08:30:26

Pszientológus 2008.10.13. 04:46:05
gondolkodo: nem. Amiről te beszélsz, az a reaktív gondolkodás, a szci lényege a reaktív elméd megszüntetése.

Nem, ebben tévedsz. Ez csak egy következménye annak, hogy miként lehet "robottá" tenni a benne lévőket. A szci lényeg a pénz, ezt LRH is megmondta: Ha igazán sok pénzt akarsz keresni, alapíts egy egyházat.

Ammonia 2008.10.13. 09:24:33

A cikkhez hozzaszolok is a szcientologia Kazahsztanbol valo mielobbi eltavolitasanak orulnenek a leginkabb, valamint a szekta bezarasanak. :) remelem, hamarosan bekovetkezik.

Magyarnaba 2008.10.13. 10:00:13

A Szcientológia újabb sikere:

index.hu/politika/belfold/who1013/

Gratulálunk és várjuk a következő nagy dobást!

gollum 2008.10.13. 11:41:49

Pszientológus 2008.10.13. 05:15:47
"A reaktív elme olyan, mint a macskáé: ha sokszor megijeszted, miközben felmászik az asztalra, akkor egy idő után már nem-nagyon akar majd az asztalra sem felmászni. Holott ha esze (analitikus elméje) is lenne, akkor tudhatná, hogy a veszély nem az asztalból, hanem belőled jön."

Micsoda ostoba felsőbbrendűségi képzet, miszerint az állatok csak "ösztönből cselekednek", az "analitikus gondolkodás az ember sajátja". Nagyképű gondolkodásmód. Az állatoknak is megvan a magukhoz való esze, nem csak zsigerből cselekszenek. A példádban említett macska nagy valószínűséggel megnézi, ott vagy-e, mielőtt felmászik az asztalra, s ha ott vagy, nem próbálkozik. Nagyon is tisztában van vele, hogy a "veszély belőled jön".

bumburnyák 2008.10.13. 12:38:57

Pszientológus 2008.10.13. 05:15:47
"A reaktív elme olyan, mint a macskáé: ha sokszor megijeszted, miközben felmászik az asztalra, akkor egy idő után már nem-nagyon akar majd az asztalra sem felmászni. Holott ha esze (analitikus elméje) is lenne, akkor tudhatná, hogy a veszély nem az asztalból, hanem belőled jön."

tudod, a kutyám tud különbséget tenni!
pedig "csak" 1 kutya! ha hiszed, ha nem, többre értékelem az ebem, mint sok más embert!

hogy on-topic is legyen:
sok sikert a kazah hatóságoknak, remélem összejön a tervük!

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.10.13. 13:07:18

bumburnyák

Ha az állam eldönti, akkor össze is fog jönni neki.

Ammonia 2008.10.13. 13:15:56

Anonymoushun :
...es ha ugyesek vagyunk, nekunk is osszejon. :)

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.10.13. 13:18:16

Pontosan! A célunk nekünk is ez. :)))

gondolkodo 2008.10.13. 15:58:14

Pszientológus: elegge ciki, ha elnyomjak az ugynevezett reaktiv elmet, mert az amit irtal, az cirka ugy mukodik, hogy az emlekekbol kombinal gyorsan az agy valamit. a logikus gondolkodasnak is ez az alapja, ha ezt megszuntetjuk akkor buktad a logikus gondolkodast is :D

Pszientológus 2008.10.13. 17:57:27

gondolkodó: ezzel szemben a valóság az, hogy az audit növeli az intelligenciát (bár nincs olyan kirobbanó hatása, mint amit az egyház állít), és nagyban javítja a közérzetet.

Amit viszont én megfigyeltem az az, hogy a hatása jelentős részben csak ideiglenes. Ahhoz, hogy egy elért tudatállapotot folyamatosan fenn tudjunk tartani, a hozzá vezető auditokat időnként ismételni kell. Ez azonban a saját elgondolásom.

bumburnyák 2008.10.13. 18:00:57

valamint pszientológus!
tudod, ha megfogod a fazekat, és forró, azt legközelebb nem fogod meg. de te nyugodtan fogdoshatod! megengedem!

Pszientológus 2008.10.13. 18:42:05

bumburnyák: olvasd el a Dianetika könyvet, majd abból megérted.

bumburnyák 2008.10.13. 20:23:33

tudod, elkezdtem olvasni, mert hajtott a kíváncsiság, de akkora zagyvalék, hogy inkább visszavittem a könyvtárba!

kintorma 2008.10.13. 21:33:42

Ismertem valakit, aki veleszületetten ideggyenge volt, és ifjú korában még „rátett egy lapáttal”, drogos lett. Egyre elveszettebb volt, de aztán egy indiai útjának hatására felvett egy vallást, (egy valódit), és felhagyott a kábítószerrel. Soha sem jött teljesen rendbe, de megtalálta a békéjét, és vele a környezete is. Bambán imádkozik, réved, és elégedett. Kedves, csendes jámbor emberré vált. Szeretetteljessé.
Vannak sokan, akik olyan nagy bajban voltak, hogy már csak az amputáció segített. Csonkán ugyan, de életben maradtak. Jobban lettek, mint előtte voltak.
Minden bizonnyal akad, aki komoly problémákkal küzdött, és ha szerencsétlenségében, kiszolgáltatottságában pont a szektaipar ölébe pottyant, hát még az is tudott rajta segíteni.
Előfordul, hogy a lelki lobotómia is tudja enyhíteni a bajt, vagy legalábbis mederben tartja.
Azért én, ha az egészségemről van szó, és nyílik lehetőségem a választásra, a sebészhez fordulok inkább, nem a böllérhez. Már csak esztétikai okokból is.

LRH történetében az tetszett a legjobban, amikor egy saját ország létrehozására törekedett. Annyit kellene a követőinek fejleszteni az ötleten, hogy ezt egy szigeten kellene megvalósítaniuk. Vehetnének egy csodás, lakatlan szigetet, ahol mind elférnének, és állandóan gyóntatgathatnák egymást. Feltűnés nélkül hordhatnák a gépmosolyt, és annyi Saját Szigeti Dollárjuk lenne végre, amennyit csak álmodnak. A szabadlábon maradó kazah szcik talán már el is hajókázhatnának felderíteni a Tökéletes Helyet.
Navigare necesse est!

norbert79 2008.10.14. 10:20:44

kintorna: Ami a saját kis szigetet illeti, erre már volt példa, 1975, Jonestown, Jim Jones. Meg is lett az eredménye.
Ugyancsak ne feledd, hogy LRH nem egy elvarázsolt idealista volt, hanem rosszindulatú, kábszeres, pénzéhes, s manipulatív. Ha még olyan jellegű lenne a szekta, mint az Amish közösség, azt mondanám, persze, igazad van, de itt baromira nem erről van szó.

bumburnyák 2008.10.14. 11:36:14

nem vagyok gonosz, meg senkinek sem akarok (úgy általában) rosszat, de ha a szcientológusoknál is annyi lenne a túlélők aránya, elküldeném őket egy saját kis szigetre!

Ammonia 2008.10.14. 12:17:13

Pszientológus 2008.10.13. 18:42:05
En elolvastam. Vegig. csak az a baj, hogy nem tudott ram hatni, mert csak az addigi tudasom kicsavargatasat es a valos tenyek hazugsagokkal valo atitatasat lattam benne, valamint siman felfedezheto benne a kemeny szuggesztio. Minden kijelentese erre hajt. Lasd a reaktiv elmerol irottakat. egyenesen beled akarja varrni ezt a gondolkodast es a hamis adatokat...katasztrofalisan buta konyv, de az az ijeszto, hogy ugyanilyen katasztrofalisan tudomanyosnak akar tunni. es annak is tunik az atlag embernek. Huuuuu...az a sok titkos tudas!!!

Pszientológus 2008.10.15. 04:49:46

kintorma: Ezt beidézem! Mert ezt idézni kell, akkora borzalom!

"Soha sem jött teljesen rendbe, de megtalálta a békéjét, és vele a környezete is. Bambán imádkozik, réved, és elégedett. Kedves, csendes jámbor emberré vált. Szeretetteljessé."

Zombivá. Apatikussá...

"Vannak sokan, akik olyan nagy bajban voltak, hogy már csak az amputáció segített. Csonkán ugyan, de életben maradtak. Jobban lettek, mint előtte voltak."

Ez az, basszus! Hát nem lett "jobb"! Csak elviselhetőbb!!! Meglehet, hogy egy zombit könnyebb elviselni, mint egy szerencsétlen, és - talán joggal - dühös, instabil embert.

Bár a szci is tud agyat mosni, de ilyen zombikat nem csinál. Akit a szci mosott ki, az boldog, lelkes, segítőkész. Mennyivel inkább a szci, mint ez az indiai szörnyűség!

Pszientológus 2008.10.15. 04:50:51

Ammonia: pl. szerinted korántsem feltétlenül ártalmas, ha az auditor kommentálja a PC állításait?

Pszientológus 2008.10.15. 04:55:06

norbert79: Hubbard folyamatos háborúban élte végig az életét, ne feledd. Nem csak simán "gonosz volt", hanem folyamatosan ki akarták nyírni, tönkre akarták tenni. Azok a rémtörténetek háborús rémtörténetek és nem békeidő beliek.

yx 2008.10.15. 16:09:07

Pszientológus:
"Hubbard folyamatos háborúban élte végig az életét, ne feledd. Nem csak simán "gonosz volt", hanem folyamatosan ki akarták nyírni, tönkre akarták tenni. Azok a rémtörténetek háborús rémtörténetek és nem békeidő beliek." WTF? 1911-86 között végig háború volt? Vagy csak egy kis paranoia? Lehet, hogy gonosz üldözői (FBI) csak az eltitkolt jövedelme utáni adót követelték rajta és nem kinyírni, hanem pihenni vitték volna? Egy hűs helyiségbe.. mint a franciák is. Fejtsd ki kérlek, mire gondolsz, mert így viccnek is gyenge.

Pszientológus 2008.10.15. 22:48:12

Szótisztázd le a "háború" szót.

yx 2008.10.16. 13:54:53

Pszientológus:
Ez nem válasz a kér(d)ésemre. Ki vagy kik ellen viselt háborút Hubbard? Az "ellenség" tudott a "háború" tényéről vagy csak egy ilyen átlátszó stratégiával (külső ellenségkép) próbálta újra meg újra összerántani elszivárgó embereit LRH?
Arról már inkább nem is írok, hogy a "pszihók" v. a "káosz kalmárai" egy mekkora általánosítás.. Ugye tudod, hogy ki az, aki általánosságokban beszél, mindig csak a hibát keresi a másikban és nem látja a saját hibáit (legyen akár egy 3D-s szervezet)? Súgok: "s"-sel kezdődik, "p" a vége.

Pszientológus 2008.10.17. 15:28:21

Látom, sikerült a szótisztázás, ügyi vagy, csak így tovább!

Leginkább az usa kormányzat és a belső ellenségek ellen. A hajóra is azért ment, mert csak ott volt biztonságban.

Számtalanszor leírtam már, legutóbb éppen Jokka szcientológus szemébe, hogy nem értek egyet a pszik démonizálásával, meg ezzel az sp-skedéssel sem.

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.10.17. 15:52:39

hajóra azért szállt, hogy nemzetközi vizeken lehessen, ahol nem vehetik őrizetbe

jokka 2008.10.17. 17:04:48

::yx 2008.10.16. 13:54:53
::Pszientológus:
::Arról már inkább nem is írok, hogy a "pszihók" v. a "káosz kalmárai" egy mekkora általánosítás.. Ugye tudod, hogy ki az, aki általánosságokban beszél, mindig csak a hibát keresi a másikban és nem látja a saját hibáit....
Súgok: "s"-sel kezdődik, "p" a vége.

Nem így kell megvizsgálni azt, hogy ki sp, vagy ki nem.

Ha nem hiszel (illetve nem értesz egyet vele) a szciben, akkor miért használod a fogalmakat?

Ennek ellenére nem így kell megvizsgálni:
ez 1 tulajdonság, van még 11, sőt egyéb speciális eszközökkel más dolgokat is meg kell vizsgálni, hogy biztonsággal ki lehessen azt jelenteni, hogy valaki sp.

yx 2008.10.17. 19:29:52

Jokka:
(csak a te kedvedért)
"Az antiszociális személyiség tulajdonságai:
1. Csak nagy-nagy általánosságokban beszél.
2. Főleg rossz hírekkel, kritikus vagy rosszindulatú megjegyzésekkel, leértékeléssel és általános elnyomással foglalkozik.
3. Rossz irányba ferdíti a kommunikációt. A jó híreket megállítja, és csak a rossz híreket adja tovább - gyakran kiszínezve.
4. A kezelés, jobbítás vagy pszichoterápia nem hat rá.
5. Megfélemlített vagy beteg társakat találunk körülötte, akik bénán viselkednek az életben, kudarcot vallanak, sikertelenek.
6. Rendszeresen rossz célpontot választ.
7. Nem tud befejezni egy akcióciklust.
8. A legriasztóbb bűnöket is szemrebbenés nélkül bevallja, de a legcsekélyebb felelősséget sem érzi velük kapcsolatban.
9. Csak romboló csoportokat támogat, és kirohan minden építő vagy jobbító csoport ellen.
10. Csak ártalmas cselekedeteket helyesel, és hadakozik az építő és cselekedetek, illetve megmozdulások ellen.
11. Mások segítése olyan tevékenység, amitől csaknem tombolni tudna dühében, ám ugyanakkor a segítség köntösében az ártó tevékenységeket előszeretettel támogatja.
12. Nincsen érzéke a tulajdonhoz, és úgy véli, hogy az az elképzelés, hogy bárki bármit is birtokol, csak ámítás, amit az emberek bolondítására találtak ki.
A fentebb megadott felsorolás olyan dolgokból áll, amelyeket egy ilyen személy nem képes felfedezni önmagában. Az önkritika olyan luxus, amit az antiszociális személy nem engedhet meg magának. Nekik IGAZUK kell hogy legyen, mert saját megítélésük szerint állandó veszélyben vannak. Ha valamelyiküknek bebizonyítanád, hogy TÉVEDETT, még súlyos betegségbe is taszíthatnád."
(Rövidítve idézve a "Bevezetés a szcientológia etikába" könyvet.)
Talán a 8. és 12. nem teljesen stimmel, - a 12. szerintem a buddhisták kedvéért került bele :) - de a többi egészen OK. A végén a magyarázó rész - fenomenális! A "pszichók"-kal és "káosz kalmárai"-val szemben különösképp érződik ez a hozzáállás a szervezeten. Persze, a hubbardi "csak"-ok itt is érdekesek.. És mielőtt kötekednél a 9., 10., 11. -en: én már egy jó ideje nem hiszem, hogy a szci lenne a legtöbb jó a legtöbb dinamikán.. Hogy te, ti hogy látják, azt rád/rátok bízom! Azért az anonok kezében nem rossz fegyver egy ilyen lista, hisz a szciket legkönnyebb saját "fegyvereikkel" legyőzni! ;)

jokka 2008.10.17. 20:09:04

yx:

Oksi... Tehát elismered, hogy egy jó fegyver ez a lista...

Viszont nem így kell vizsgálni egy SP-t. Ha elvégezted volna a tanfolyamot, akkor tudnád.
ez csak egy része a vizsgálatnak. Kb. a negyede.

Van még 12 jellemvonás (a pozitív oldal), és még jópár eszköz (statok, egyéb viselkedési jellemzők...stb.), amit lehet nem olvastál. Például a bünöző elme c. bulletin.

Az én kedvemért nem kell bemásolni, én ismerem. :-)

Pszientológus 2008.10.18. 09:28:16

Tényleg, amúgy Holmes nénivel mi a baj itt? Mondjuk szerintem mindig is gáz nő volt, nem a szcitől lett az, de hát én mindig is rühelltem Hollywoodot.
süti beállítások módosítása