Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia szürreális belső világa

2008. szeptember 22. - Reformer

Az egyik szcientológus, bizonyos F. Sz., küldte ezt körbe az ismerőseinek.

Kiegészítettem magyarázó szövegekkel, mert sokat elárul a belső mentalitásról:

 

Szia!

Képzeljétek el, nem is tudom mennyi munkaóra volt ebben a ciklusban, de nagyon sok. De nagyon megérte, most már tudom, hogyan lehet valakit 2 perc alatt lezárni, úgyhogy ő akarja, és pontosan úgy ahogy ő kigondolta. Nyilván ehhez az kell, hogy már eljusson legalább ahhoz a szinthez, hogy "NEM AKARJA MEGVENNI AZ ALAPOKAT".

 

A "ciklus" azt jelenti, hogy "ügy, dolog, folyamat". A "lezárás" - meggyőzni valakit, hogy a visszavonhatatlanul a vásárlás mellett döntsön. 

 

Én kb. 1 éve hajtom el azokat az embereket, akik ALAPOK-at akarnak eladni nekem. Az, hogy megnézzem a DVD-t végig, egy nagyon ügyes koppenhágai Sea Org tagnak sikerült, akit személyesen is jól ismerek. És heteken keresztül nem adta fel, és én csak az ő kedvéért, illetve baromi ciki volt, hogy megigértem, hogy megnézem és valahogy nem jött össze, bealudtam folyamatosan, bármi próbálkozásom volt, meg mindig voltak fontosabb dolgaim...

 

Szóval - kb. 1 éve rendszeresen hívogatják (információim szerint ez akár napi 1-2 telefonhívás is lehet!) és hősünk elaludt az Alapokról információkat adó roppant izgalmas DVD-n, ahol David Miscavige, a mostani vezető beszél... és beszél... és beszél...

 

Igazán az történt, hogy eljutottam odáig, hogy tényleg David Miscavige mondja, és biztos nem akar rosszat, de valami miatt nekem az nem romom, hogy magamon segítsek. Másnak meg így is tudok segíteni. De annyira nyomják ezeket a ciklusokat, valahogy bele kellene keveredni. Aztán megigértem, hogy segítek itt, meg ott, hátha lesz valami mozgás ezen.  

Rom = súlyos probléma, ami romba dönti az életet.

 

Képzeld el belementem egy olyan ciklusba, ahol én voltam az eladó, aztán volt a befektető aki betette a pénzét, amiért én havi 10%-os kamatot fizetek. Szóval uzsorakamatra Alapeladás, csak hogy felnyomjam a szükségességi szintemet! Meg is lett az eredménye, ARK-törések, meg sárga papírok! Nem győzöm kezelni.

Szóval havi 10%-os uzsorakamatra adnak kölcsön a mezei tagoknak "befektetők", hogy megvehessék az Alapokat... Valószínűleg ez nem egyedi eset, mert én is hallottam ilyenekről más forrásból. Ez vajon hogy fér össze az etikus üzleti világ megteremtésével?

 

Havi 10% a rettentő sok, ráadásul gondolom kamatos kamat, tehát az 1 év alatt nemfizetés esetén az eredeti összeg közel háromszorosára (313%) növekszik.

 

A "szükségességi szint" Hubbard szerint az a szint, amikor annyira sarokba szorul az ember, hogy hirtelen addig rejtett képességei bújnak elő. ARK-törés: megértésbeli probléma, általában a sértődés, összeveszés szinonimája. A "sárga papír" arra utal, hogy az org etika részleg is kiadott az ügyben utasításokat (pld. az elnyomó személlyé nyilvánítást is ilyenre adják ki).

 

Aztán kifizettem napi kamatokat, meg volt a tanulságom. Belegondoltam, lehet hogy meg kellene nézni ezt az ALAPOK DVD-t, meg lehet hogy kellene egy saját példány, hogy hiteles legyek mér jó ez! 

Ezekszerint tényleg kamatos kamat volt... (a napi kamatok rész erre utal).

 

Fogytak a terminálok, akik még hajlandók voltak nekem ALAPOK-at eladni, vajon mennyien lehettek, 20-an biztos hogy voltak. Aztán volt egy olyan komm-ciklus, hogy beszéltem valakivel és átvette egy magyar profi auditor a flagből, és olyan szinten betalált a beingness adásába, hogy ott maradtam a vonalban :)  Olyanokat mondott, meg kérdezett, meg ahogy használta a tudatossági skálát, mintha auditált volna, ahogy ránéztem a hasonló korábbiakra.

A "terminál" egy munkatárs v. külső munkatárs általános megnevezése. Ezekszerint 20 különböző ember hívogatta őt rendszeresen... "Komm-ciklus" - kommunikációs ciklus = beszélgetés. "Flag" = a szci Clearwaterben lévő központjának neve. "Beingness adás" - kedvesség, a másikkal való figyelmesség. "Tudatossági skála" - Hubbard egyik skálája az emberek tudatossági szintjeivel; azaz ki mennyire "éber" szerinte.

 

De amikor arra került a sor, hogy akkor most VEDD MEG. Akkor mondtam, hogy NEM. Aztán jött az alkudozás, hogy miben maradjunk, aztán belementem abba, hogy végülis bizonyos körülmények között elfogadnám ezeket az ALAPOKAT. És megigértem, hogy felírok 5 módot, hogyan tudnám megoldani. Ebbe voltak olyan irreálitások, mint hogy rokkantnyugdíjas anyám felhív, hogy ad fél millát (szoktam hazadni pénzt), meg ARK-töréses "lehetett volna üzlettársam" ad 1 millát és cserébe ezt és ezt kéri...

A rokkantnyugdíjas anyuka, mint bevételi forrás... khm. "ARK-töréses" - sértődött, akivel haragban van.

 

De bármennyire is próbáltam irreális posztulátumokat kitalálni az 5-ből 3 elindult és alig bírtam elfojtani őket, meg ha már ez ilyen könnyen megy, akkor mehetne úgyis, és az a posztulátum nyert. Az utolsó egységgel illetve terminállal akivel beszéltem 2 perc volt, és elfogadtam. 10 perc múlva már a kezemben voltak az előadások (megjegyezném, hogy nem volt annyi pénzem, nem kértem kölcsön, és nem is tartozok senkinek). Mégegy ark-törés (vagy sárga lap, de lehet hogy 2 sárga az már piros lap) lett volna, mivel reportoltak (nem tudom mit jelent ez, de vigyázzatok mert veszélyes lehet), de mondtam, hogy 1 óra múlva otthon leszek és felhívok egy fickót, szerintem kelleni fog neki, de nem volt időm mert hazafelé összefutottam valakivel, aki lecsapott a ciklusra!

Posztulátum - okozó gondolat, tehát kb. az, hogy eldöntöd, hogy lesz 500.000 forintod, mire 1 perc múlva hív egy régen eltűnt adósod, hogy most megadja a fél millát, amivel lóg... Ez az utolsó rész nekem is homályos, itt már valószínűleg hősünk a maradék kapcsolatát is elvesztette a valósággal... Lehet, hogy csak álmában vette meg azt Alapokat? Mivel pénze nem volt rá és kölcsön se kért.

 

Van ám utóirat is:

 

UI: ha még nincsenek meg AZ ALAP-jaid, de NEM IS SZERETNÉD, akkor keress meg 2 perc alatt végzünk  

 

Mekkora király ez az ember - 2 perc alatt el tudod adni neked valamit, amiről eldöntötted, hogy tuti nem veszed meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr59676038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.09.22. 16:48:04

reformer
Hozz össze vele légyszi! Na?! Viszek stoppert és kamerát.

A 10% os uzsora elég érdekes, ezért sittre lehet kerülni, még ha szci is. Na az lesz az igazi ark törés.

Matrix_ 2008.09.22. 16:49:15

Huhh!
Ha nem fordítod le Reformer (amiért köszi!) akkor egy szó nemsok annyit se értek belőle. Kissé zavarosra sikeredett ez a levélke. Olyan mintha tudatmódosítót szedett volna. És a sok szci szakkifejezéstől olyan mintha valami teljesen elvont, nemlétező dologról szóló tudományos értekezés lenne. Félelmetes. Ezek totál más világba élnek...

Lollipop 2008.09.22. 16:59:57

Fú, nekem tök olyan, mintha az illető egy zaklatott idegbaj lenne. Tudjátok olyan, aki nemsokára meghal szívrohamban, mert túlpörög. Annyira szánalmas másrészről, hogy azt hiszi, ha érthetetlenül, zagyván ír, hogy "tudományos", az ostoba. Annyira szánalmas.

Meg elkeserítő, hogy látszik, hogy ezzel telnek a napjai, ezen agyal. És erre mondják, hogy a szcisnek kitárul a világ? Már milyen egy beszűkült elme írása ez pedig...

Lemúr Miki · http://lemurmiki.wordpress.com/ 2008.09.22. 17:36:40

Azért ez a szcientológus zsargon nem semmi... :D Szerencsétlenek.

tkazmer 2008.09.22. 17:41:37

anonymoushun
"A 10% os uzsora elég érdekes"

nem ismerem a pontos jogi szabályozást, de elméletileg piacgazdaságban olyan nincs, hogy "uzsorakamat", a hitel egy termék, amit megvásárolhatsz vagy nem, tehát nem hiszem, hogy ezért bárkit meg lehetne büntetni. Lásd provident

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.09.22. 18:18:21

a havi 10% nem sok... heti 10-15-20% megy :)

valakivalahonnan · http://valakivalahonnan.hu 2008.09.22. 18:32:59

Nekem ebből nem jött le semmi. Most eladni akar, vagy csak rá jött az 5 perc és szófosást kapott? Esetleg agyérgörcs? Akkor szétdurran a feje a sok adattól XD Egy hülyével kevesebb :P

anula 2008.09.22. 18:36:35

Én ezt nem értem, most neki akartak eladni, vagy ő akart eladni, vagy ő vett, vagy tőle vettek, mi van?

yx 2008.09.22. 18:40:07

Kedves Mindenki:
Lehet, hogy én értettem félre, de nekem úgy tünik, hogy a t. író (F.Sz.) egy olyan vállalást tett, hogy NEM vesz Alapokat, hanem helyette elad n db-ot. A "befektető" hajtotta F.Sz-t havi 10% "kamattal" és hogy nyomatékosabb legyen, b.sztatták etikával is ("reportoltak"), + azzal is, hogy ha nem tudja eladni, vegye meg ő maga! Végül sikerült az utolsót is elsóznia ("hazafelé összefutottam valakivel, aki lecsapott a ciklusra"), így megmenekült a félmilliós adósságtól (megtartani magának), kamataitól - sztem tkazmer-nél a pont uzsora ügyben - és az etikától egy csapásra!
F.Sz.:
Hajrá! Kezeld gyorsan az etikát és irány az Akadémia! Hamar tanuld meg, mit adtál el másnak, mert enélkül nem lehetsz Clear meg OT! Vagy inkább a levelező tanfolyamot választod?! :D

forgodssake 2008.09.22. 18:42:52

hat ennyire elbaszni egy postot... Nem tenned meg akedvemert h ujralekozlod valahogy erthetobb formaban? isten latja lelkem erdekel es a cos ellen vagyok minden tekintetben, de hogy a masodik paragrafusnal mert nem tudom h hol jarok az tuti. Megkoszonnem ha megtenned...

Bibircsók 2008.09.22. 19:02:39

forgodssake,

ez a poszt - egyebek mellett - azt hivatott demonstrálni, hogy ha valaki túlságosan elmerül a szervezetben, mennyire átalakul a gondolkozása, az pedig kihat a fogalmazási készségére és a szókincsére, és miközben ő maga észre sem veszi, hogy baj van, mi, a külvilág már nem nagyon értjük sem őt, sem azt, hogy mit akar (mondani).

seahawks 2008.09.22. 19:02:48

a keresztények még többet csaltak ki az emberektől az elmúlt ezer évben...

forgodssake 2008.09.22. 19:07:08

seahawks:


brillians elme vagy. szoval ha akeresztenyek meg tobbet csaltak ki ahogy te mondtad vala, akkor ooo oooo akkor ez a szennycult csinaljon amit akar mi
? okos srac vagy te en mar latom ezt. boffogd majd ide, hogy a keresztes hadjaratban a kereszteny katonak megoltek 10x et, es h ne lazadjunk amiert a cos hoz kotott halalok szama csak 1 x..

csipinymous 2008.09.22. 19:30:54

forgodssake 2008.09.22. 19:07:08
lol

jamie 2008.09.22. 19:58:23

Hogy a klasszikusokkal éljek:Eszem-faszom megáll!
Meg:Atomot nekik!

gabcigirl 2008.09.22. 19:59:08


A szcientológia pénzbeszedő agymosás:((((

PKD 2008.09.22. 20:01:14

Bibircsók:
Ez a levelet F. Sz. az ismerőseinek írta, méghozzá a nyelvezetéből, témájából és stílusából ítélve szcientológusoknak. Nem értem, hogy miért csodálkozol azon, ha számodra nem érthető. Megjegyzem, én se nagyon vágom, de nem is igazán kavar fel, hogy nem értek egy nem nekem szánt levelet...

Mi ezzel a gond?

Bibircsók 2008.09.22. 20:12:09

PKD,

egy szóval sem mondtam, hogy csodálkozom, mint ahogy azt sem, hogy felkavarna.
Szerintem elég semleges stílusban fogalmaztam ahhoz, hogy a fentieket NE lehessen levonni következtetésként a mondanivalómból.

anonim én 2008.09.22. 20:24:57

bassz, és mindez egy olyan könyvsorozatért, ami állítólag ott van az ország minden könyvtárában?
(Vagy valamit nem értek...)
Öreg, ha kell az a szar, komolyan mondom, hogy menj be egy könyvtárba, és LOPD EL! Senkinek nem fog hiányozni.

anonim én 2008.09.22. 20:31:36

PKD, miért gondolod, hogy nem érthető? Tökéletesen világos az egész. Főleg, hogy a kulcsszavakat Reformer elmagyarázta: 98% vatta + "Milyen jó dolog ez az "alapok", vedd meg te is, és akkor majd te is el tudod adni másoknak."
pont.

yx 2008.09.22. 20:50:07

anonim én:
A baj csak az, hogy nem az a lényeg, hogy megvan-e az Alapok neki, hanem hogy befolyt-e a kasszába a "kess" :D (Egyébként a könyvtárak a 90 eFt-os könyvcsomagot kapták meg, a "teljes megértés"-hez nélkülözhetetlen előadásokat (+500-800 eFt) nem!)

Anonymoushun · http://anonhun.net/ 2008.09.22. 21:06:04

tkazmer
Tévedsz szerencsére. Úgy hívják: Jogosulatlan pénzügyi tevékenység. Nem a kamat mértéke miatt.

anon 2008.09.22. 21:06:34

Akinek egy csöpp esze van (már ha ez feltételezhető olyasvalakiről, akinek az Alapok a szíve vágya :), az nem veszi meg százezrekért az egyháztól, hanem tizedáron az Ebayról.

Tényleg, komolyan kíváncsi lennék egy ilyen beszélgetés felvételére:

-Halló, vegyél Alapokat, 800 000 ft.

-Kösz nem, már van, most szereztem be.

-Honnan?

-Ebayról 30 000 ft-ért.

Na az ezt követő reakció érdekelne :)

Persze ez semmit se von le abból, hogy a szci egy mocskos, pénzéhes szekta, mutasson már nekem valaki egy olyan egyházat, ahol a tagoknak ez a fő problémájuk!

yx 2008.09.22. 21:14:20

anon:
Egy "igaz szcientológus" ilyet soha nem csinálna, mert tudja, hogy a párbeszéd kb. úgy folytatódna:
- Ezt jelentenem kell az etikának!
Persze, egy "igaz szci" nem is rak(hat)ná ki az ebay-re eladni! :D És hogy miért etikátlan? Hát.. (nem vagyok etikatiszt, így magyarázatom lsd. "anonim én"-nek írt bejegyzésemben!)

an0234 2008.09.22. 21:21:31

Beingness adas, aha.. leteszem a hajamat ennyi marhasagtol :> Uj, bonyolultabb, es teljesen folosleges kifejezeseket kitalalni letezo fogalmakra.. van ennek ertelme? :)

Neduddgi 2008.09.22. 21:29:44

"a hitel egy termék, amit megvásárolhatsz vagy nem, tehát nem hiszem, hogy ezért bárkit meg lehetne büntetni. Lásd provident "

Annyi különbség azért van, hogy a Provident nyilván rendelkezik pénzügyi tevékenység folytatásához szükséges engedéllyel, míg a mezei szci meg nem.

baka 2008.09.22. 21:30:25

Persze, hogy van! Hát az, hogy senki más ne értse őket, mert így sokkal fontosabbnak, tudományosabbnak érzik magukat. Így jobban érzik a saját felsőbbrendűségüket, kiválasztottságukat. Meg persze erősíti az együvé tartozás érzését is.
Ez is az egyik része a pszichológiai manipulációnak.

baka 2008.09.22. 21:34:00

Az előzőt an0234-re szántam válasznak, csak neduddgi gyorsabb volt.:)

zulu 2008.09.22. 21:47:02

Érdekes, ez az egész olyan mint a Teleshop. Hülyéknek adnak el drágán semmire sem jó cuccokat.

tkazmer 2008.09.22. 22:23:35

Anonymoushun

jogosulatlan pénzügyi tevékenység valóban létezik, de ez nem függ össze azon állításoddal, miszerint a 10%-os kamat uzsorakamat, amelyre én reagáltam azzal, hogy nem létezik uzsorakamat.

hvuk 2008.09.22. 22:37:03

Kemény. Ezek magyarul már nem is tudnak?

Amúgy ez a Ron gyerek egy zseni volt. Komolyan. Eleve a szci felépítése olyan, hogy nehezen tudjál szabadulni (erről már sokan írtak itt régebben a kommenteknél is), meg erre rátesznek még egy lapáttal, hogy elit csapatba érezd magad. Ez a spéci nyelv meg a hab a tortán. Olyan mint egy ifjúsági mozgalom: megvan a saját titkos nyelvük (nekünk titkosírásunk volt még az átkosban, meg riadóláncunk), ettől meg rendkyvűli fontosságutdatuk alakul ki. Mert ugye "a plebs nem érti a mi magasröptű beszélgetésünket, mi annyira különlegesek vagyunk, mi megmentjük a világot", stb... Így megerősítik bennük a "kiválasztott vagyok" érzést, ami persze minden szekta alapja.

Szóval zseni volt. Egy dolgot nem látott előre: az internetet. Mivel pedig a szci a "gondolkodás nincs, enyém lesz a kincs" módszert követi (idézet Lemtől), így képtelenek megújulni. Mázli. Csak nehogy szülessen egy új Ron!

hvuk 2008.09.22. 22:40:57

tkazmer!

Létezik uzsorakamat. Ha túl magas a kamat, akkor ha bíróság elé kerül az ügy, akkor a szerződést érvényteleníthetik. Ha minden igaz, akkor a "jó erkölcsbe ütközik" fogalmat használják rá, akármit is jelent az.

PKD 2008.09.22. 22:46:01

Bibircsók:
"egy szóval sem mondtam, hogy csodálkozom, mint ahogy azt sem, hogy felkavarna.
Szerintem elég semleges stílusban fogalmaztam ahhoz, hogy a fentieket NE lehessen levonni következtetésként a mondanivalómból."
Lássuk mégegyszer... Jó, igazad van. Tényleg nem csodálkoztál rajta. Azt pedig, hogy engem nem kavar fel, azért jegyeztem meg, mert nem látom a jelentőségét annak, hogy X.Y - nem yx :) - írt egy levelet egy speciális témában vélhetően olyan ismerőseinek, akik hasonlóképp jártasak ebben a témában olyan nyelvezetet használva, mely ennek a területnek a sajátja.

Szerintem azzal, hogy valaki olyan szavakat használva beszél másokhoz, melyeket azok megértenek - olyanok pedig sandán néznek rá a szóhasználata és a stílusa miatt esetleg szánják, kinevetik, akinek nem szánta a mondandóját -, semmi gond nincs. A gond ott kezdődik vagy kezdődhet, ha mindekivel ezt a szókincset felhasználva próbál kommunikálni, olyanokkal is, akik nyilvánvalóan nem bírnak ezzel a terminológiával. Ez a levél azonban nem bizonyítja azt, hogy az írója nem képes hétköznapi módon is megfogalmazni a gondolatait, ha arra van szükség.
Az pedig, hogy a gondolkodás megváltozik, ha az ember új dolgokat tanul, nem természetes dolog? Ha valaki mérnök lesz, akkor mindent miliméterben fog mérni, akkor is ha a mm-nek nincs jelentősége. Ha valaki könyvelő lesz, akkor egyszercsak minden vagyontárggyá, kötséggé, bevétellé és kiadássá válik egy kicsit. Ettől még nem lesz senki beszámíthatatlan. (Egy kicsit OFF, de a következő sztori jó. Nemtom igaz-e, de egy jogprofesszor elvitte a vizsgázó diákjait a Gellért-hegyre és megkérdezte, hogy ki mit lát odalent. Aki nem azt válaszolta, hogy jogalanyoka és jogtárgyakat, azt megbuktatta :))) ON. Persze ha valaki teljesen belerögzül az újonnan tanult nézőpontba és nem képes váltani, hogy másokkal is kommunikálhasson, az nem kívánatos, de egyetlen levélből nem következtethetünk arra, hogy a fentiben is ez a helyzet. Úgy gondolom, hogy egy ilyen levél önmagában - tudva, hogy kik a címzettek - ebből a szempontból semmit sem jelent.

Nem akarok senkibe belekötni, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy egyetlen, ismerősöknek szánt levélből nem biztos, hogy sok következtetést lehet levonni arra vonatkozóan, hogy a szcientológia szókincse teljesen átvette-e az uralmat vagy a illető képes-e közérthetőbb formában is megfogalmazni a gondolatait.

Dr. Kix 2008.09.22. 22:49:10

Vajon PKD tényleg nem látja, vagy csak nem akarja látni, hogy a szci-nek köszönhetően mennyire képes eltorzulni egy ember értékrendje és személyisége?

Félelmetes.

RoFä 2008.09.22. 22:49:58

Újbeszél. Kőkemény...

Virtuális valótlanság egy olyan koordinátarendszerben, amit egy számunkra ismeretlen metrikán értelmeztek.

Rövidebben: hagymázas lázálom, a tiszta emberi gondolkodás hiszteroid kifordítása. Olyan érzésed van, mint mikor egy őrült motyog melletted a tizennyolcas villamoson, undorodsz és lenyűgöz egyszerre. Van benne rendszer, de bár ne lenne...

baka 2008.09.22. 23:02:20

PKD!
Csak átmásolom ide is neked, mert úgy látom, hogy átjöttél erre a posztra és mindenképpen szeretném, ha ezt elolvasnád.

baka 2008.09.22. 21:58:31 (HUBI a hatalomról-ban)
PKD!

A szavak újradefiniálásával csupán két gond van. Bár szerinted ez nem vészes.
Az egyik az, hogy csak a szcientológusok használják és értelmezik úgy az egyes szavakat ahogy, senki más rajtuk kívül. Ez pedig "meg nem értéshez", hogy még érthetőbben mondjam "ARK töréshez" vezet.
A másik gond ezzel pedig az, hogy a reaktív elmét (tudatalattit) kitörölni senki nem tudja, mert nem lehet. Így azt sem, hogy mit jelent pontosan egy szó valaki számára, hogyan értelmezte azt 20 vagy harmincéves koráig, mielőtt szcientológus lett.
Az csak mese (önbecsapás), hogy mostantól akkor pl. a játszma, vagy a túlélés szavakat tudatosan más értelemben fogom használni (úgy, ahogy azt LRH mondta).
LRH nem a szavak jelentését módosította, ezt csak a szcientológusok hiszik.
Valójában az ilyen módosítottnak mondott (elhitetett) szavakkal manipulálja pszichésen LRH a követőit, ezáltal válnak hűséges, techet védő őrzőkutyává. Ez fantasztikusan ügyes (értsd: undorító) módszer, mert az illető így észre sem veszi, hogy manipulálják, és észrevétlenül azt csinálja, amit LRH akart.

PKD 2008.09.22. 23:27:49

baka:
Válaszoltam a helyén. Jó éjt!

drc 2008.09.22. 23:37:15

"reportoltak"=jelentettek természetesen.

bumburnyák 2008.09.22. 23:47:51

Kix · www.vasrud.com 2008.09.22. 22:49:10

az a szörnyű, hogy ők azt az értékrendet tekintik normálisnak! úgy kifordítják magukból még az értelmes embereket is, hogy sokszor a saját anyjuk nem ismer rájuk! pkd sem látja a torzulást, hiszen ő is a torz világban él!

én nem néztem jó szemmel a volt párom változásait, amit szóvá is tettem, hiszen alapvető kérdésekben lett más véleménye. mindenféle bunkó voltam, mert nem értettem vele egyet. a fejemhez meg az vágta, hogy mennyire megváltoztam, és hogy csalódott bennem. :S a vicc meg az, hogy a körülöttünk élők szerint sem én vagyok, aki változott. (ezt többnyire persze csak nekem mondták, mert vele már beszélni sem nagyon mertek) egyre több szci kifejezést hallottam a szájából, persze rendesen helyreigazítottam, ha nekiállt nekem valami "csodálatos dolgot" előadni. aztán gondolom már potenciális veszélyforrás lettem, ezért meg kellett szakítania velem a kapcsolatot, mert nyíltan vállaltam, hogy a szcientológia szerintem csak 1 csodás agymosás, pénzlehúzással társítva.

Átlátó 2008.09.23. 00:09:54

Hogy basznék valami agrárjellegű célszerszámot a hátukba.

OT III 2008.09.23. 00:14:30

Néha sajnálok embereket, hogy benne vannak a szcientológiában. Aki ezt írta, azt nem.

Ez az ember egy félőrült. Ne tudjátok mennyi ilyen rohangászik fel-alá például a budapest orgban. Sorolhatnám a hasonlóan elmebeteg figurákat. A levél íróját csakis az anyukája tudja sajnálni.

OT MMMMMMMMCMXCIX 2008.09.23. 01:21:38

Sosem fogom megérteni, hogy embereknek, bocsánat - ezzel milliókat sértenék meg -, droidoknak miért jó az, hogy egy elmebeteg több ezernyi :)) könyveiért, _a tudásért_ milliókat fizet? Ki az az idióta, félkegyelmű lófaszjóska senki, aki ezt beszopja, és ezeket élteti, és a szarukat tűzzel-vassal oltalmazza? Normáááális????
Én már csak a napot várom, amikor a saját szarukba fulladnak bele.

OT MMMMMMMMCMXCIX 2008.09.23. 01:38:18

video.google.nl/videoplay?docid=1953111836089262961&q=szcientologia

Beszarás! A legjobban az tetszett, mikor a lúzer arról beszél, hogy a "testen kívüli érzékelés" nem akaródzott működni. Hát b@...

"Bolondok űrhajója"

jokka 2008.09.23. 02:07:33

1. én szcientológus vagyok, de mégsem
értek az egészből semmit. Ki volt a levél írója?
Milyen pozicíóban volt? Ő akart eladni, vagy venni? Mégis mi történt? Vett vagy sikerült eladnia?

2. ez egy magánlevél, amihez senkinek nincs elvileg köze. Szerintem nem járult hozzá a szerző a közzétételéhez.

3. Részek hiányoznak a levélből, ha egyáltalán tényleg ezt akarta elküldeni a szerző. És nem egy téves levél, ami még ellenőrizve se volt.

4. Az egész bejegyzés megint egy ócska próbálkozás, csak hogy még nagyobb zűrzavart okozzon.
És persze elferdítette kedves Reformer bácsi, kommentárt fűz hozzá, csakhogy lehessen megint csámcsogni.
Ebből jön le minden olvasónak:
a szci hülyeség, érthetetlen, agymosás, vállalkozás, baromság, sőt az emberek benne is hülyék, barmok, meg egyáltalán, biztos véráldoznak minden este.

Vicc!

mia.szcientologia.org/html/part12/Chp36/pg0635.html

Ha valaki legalább pár órát tájékozódna korrekten.

Feree 2008.09.23. 02:28:00

Aranyapám - erről eltájékozódhat az ember élete végéig. :P
Semmi mást nem talál csak zagyvalékot, aminek van valami értelme benne, az innen-onnan van összelopkodva. Nincs itt más, mint csúsztatás, ferdítés, hazudozás, "újbeszéd", szófacsarás.

Épp most olvasgatom a zagyház hazudozásait Dr. Veér Andrásról.
Többek között ilyen mondatokon röhögök:
"Néhányan emlékeznek még rá, hogy Veér András pszichiáter vezette az ország balszerencsés Kábítószerügyi Tárcaközi Bizottságát, amelyet 1998-ban alapítottak, és háromhónapnyi működés után meg is szűntettek"

'91-től '98-ig, az testvérek között is 7 év.

Jójó, tudom én! Egy OT XXL-nek 3 nap egy esztendő. :P

gordu 2008.09.23. 02:52:15

mi ebben az új?

keress elesetteket, zsarold őket azzal, amire vágynak (szeretet), vagy azzal, amilyük nincs (társ).

kész is a kereszténység, már csak pár Xenu-elemmel kell korszerűsíteni, és ROMBOLHATSZ, mint ahogy történelmi idők óta teszi ezt a szegények legjobb barátja, a mindenről lemondó, jóságos, aszkéta vatikán.

Benigna 2008.09.23. 07:13:07

Itt, nálunk az egyik legjobb barátnőm iskolája mellett( na jó, 3-4 házzal odébb) van a helyi Dianetika-központ. Osztályfőnöke már figyelmeztette is őket, hogy vigyázzanak ezekkel az emberekkel. Barátnőmet még nem környékezték meg, azért biztos, ami biztos, elmeséltem neki a Xenu-sztorit, és a többit. Jót röhögött rajtuk. Bár őt békén hagyják, mesélte, hogy vannak iskolatársai, akiket egészen a buszmegállóig, vagy hazáig kísérnek, és lökik nekik a rizsát, még akkor is, ha tiltakoznak. Ebben az esetben nem lehetne őket zaklatásért feljelenteni?

Tapasztalat... 2008.09.23. 07:27:54

bumburnyák 2008.09.22. 23:47:51

Nálunk is hasonló volt. Szerintem Én is be lettem állítva valami elnyomóvá, vagy olyan személlyé aki hátráltatja, ezért nem jut előre. Előjött, hogy már alig beszélgetünk. Mondtam, hogy ok beszélgessünk bármiről, kivéve az én munkám, az FLP és a szci. Hopp már nem is volt téma. Amikor szakított azt nem személyesen tette hanem telefonon, mivel úgy könnyebb mert nem lát nem annyira erősek az érzelmek és nem tudtam volna úgy hatni. Abban is biztos vagyok, hogy valami auditálás után hirtelen vette a bátorságot és megtette. Evvel biztos büszke hogy valami nagy dolgot vitt véghez.
Az idegen szavakat meg azért szeretik használni, hogy utána legyen mit megmagyarázni, evvel pedig önmagukkal elhitetik, hogy másokhoz képest mennyivel okosabbak és nagyobb a tudásuk. Így érzik magukat különlegesnek...

Reter 2008.09.23. 07:28:50

Beleolvastam a jokka által belinkelt oldalba, elég meggyőző. Ne értsétek félre, nem győzött meg, csak valahogy más, mint amit a neten olvashatunk a vallásról.

Én is csak cikkekből és a "híréből" ismerem az szci-t, amely kegyetlenül "nyomulosnak" és "erőszakosnak" mutatja be, de ha beleolvasol a fenti weboldalba, valahogy nem ez jön le. Tudom manipuláció, de érdekes ellentét.

Mi van, ha nekik van igazuk? :))

Érdekes, hogy néhány embernek az az élete, hogy az szci-t gyalázza folyamatosan, még blogja is van erre. Szerintem ez is szánalmas. Vajon mi vezérli? Valóban hiteles infokat ad? Vagy félreértelmez? Ha az szci-sek a téveszméikkel boldogabbak, miért baj ez nekünk? Ezekkel a blogokkal, írásokkal, nem hiszem hogy az szci célközönsége elérhető, tehát hastástalan.

Ne értsetek félre, hiszem, hogy az szci egy rabló banda, ami kihasználja az emberek gyengeségeit és manipulál, de érdemes elgondolkozni.

Big-B 2008.09.23. 07:46:20

Reter:
1. a blog írója maga is szci volt, tehát bennfentes.
2. tiszta sor, hogy szci nem olvassa a blogot, az ugynis tiltva van a számukra
3.a blog célközönsége TE vagy, hogy a látszatra hajmázas egyház mögött meglásd a pénzéhes szektát

Tapasztalat... 2008.09.23. 07:48:52

Reter Én láttam és tapasztaltam az exemen, hogy szép lassan beleviszik de az élete nem lesz jobb. Persze azt hiszi, de ugyanúgy nincs pénze amiből élni tudna. Persze most még eltartják, de ha nem lesz ki eltartsa? Akkor pénztelenül már azon kell gondolkodnia, hogy miből éljen meg. Nem tudja az elvárásokat teljesíteni és kiteszik, vagy lelkiismeret furdalásból begolyózik.
az a baj az egésszel, hogy a jóhiszemű rendes embereket hálózzák be.
Amúgy nézegesd/olvasgasd Jason Beghe beszédeit. Ő rendelkezik avval a tapasztalattal, hogy bent is volt és most már kint van. Nekem eléggé hitelesek az Ő szavai.Ő sem az emberek "ellen" van, hanem maga a szervezet ellen, ami undorító módon használja ki az rendes és jóhiszemű embereket..

idióta hülyegyerek 2008.09.23. 07:51:03

dik az okos magyarok nem vagyok jogász meg semmi ilyesmi de egyesek ebben az országban nagyon birkák és ők hiszik okosnak magukat....

bakker uzsorakamat létezik és mivel az uzsorakamat többnyire olyan mértékü kamat ami gáz ezért legtöbbször aki ilyet felvesz nme tud fizetni egy idő elteltével és utánna jön afenyegetés meg stb...

na itt jön a képbe az hogy elég keményen büntethető szabadságvesztéssel mivel legtöbbször zsarolás a vége...

a másik bárki vehet fel uzsorakamatra pénzt egész nyugodtan egész könnyen érvényteleníteni leheta szerződést....

de a legjobb tanuk nélkül átvenni aztán mikor zaklat a paraszt akkor feljelenteni zsarolásért.. mondván hogy ő egy fillért nem adott neked..

ezeket a hülye szektásokat meg nemtom... költözzenek el egy lakatlan szigetre oszt osszák ott az eszet

na csá

PioDVD 2008.09.23. 08:04:44

Bár tény, hogy ez a szutyok az egyházak szutyka, de kicsiben eljátssza ezt az összes egyház. Főleg a katolikus, amelyik régen ugyanígy pénzbehajtó volt (egyházi 10-ed), de most is az ájtatos manó nem hajlandó megrángatni a harangkötelet, ha nem fizettek egyházi adót, még ha csóró volt is az elhunyt.

Reter 2008.09.23. 08:07:39

Persze értem amit mondtok, de én is ismertem szci-st és láthatóan boldog volt. Ekkor döntöttem úgy, hogy nem leszek "kereszteslovag", hiszen úgysem tudom megggyőzni, és nem akarom tönkretenni a boldogságát. Már több éve azt látom, hogy ő azt hiszi hogy boldog és gondtalanabb lett így az élete, és ha ő ebben hisz, akkor talán ezt is érzi és akkor így is van, még ha manipuláció eredménye az egész.

Persze talán igazatok van, és egyszer "kidobják", bár nem sok ilyet hallottam eddig. Csak annyit akartam mondani, hogy mi is vagyunk annyira erőszakosak, ha nem jobban, a hitünk mellett mint ők. És minket sem érdekelnek, a következmények csak az, hogy elfogadják a mi igazságunkat, még akkor is, ha ezzel emberileg összeroppantjuk őket. CSak ezen filóztam el.

Én katolikusnak vagyok megkeresztelve, de szerintem a keresztény vallás sem jobb. Fenyeget, pokollal, kárhozattal, telsejíthetetlenek a "követelményei" (pl csak gyermeknemzés céljából sexelhetsz...stb), és ugyanúgy a megkeseredett embereket hálózza be.

Szerintem egy ember akkor meggyőzhető ha akarja hogy meggyőzzék. Itt tudatos lények döntenek amellet, hogy "bevásárolják" magukat az szci-be. Én azt mondom, hogy ez az ő döntésük, nincs jogunk erőszakkal befolyásolni őket. hiszen akkor miben vagyunk mások mint az szci??? Mindig lesz egy olyan hatalmas réteg akiket úgysem érnek el.

idióta hülyegyerek 2008.09.23. 08:12:58

minden ami vallás minden ami hit az szánalmas....

persze ha nagyi templomba jár tegye egész nyugodtan nem fogom elitélni érte ...

idióta hülyegyerek 2008.09.23. 08:13:57

amúgy meg leszarom a szcientologiát csak élvezem beütni a capcha-t

Reter 2008.09.23. 08:17:23

Még annyit hogy sok embernek KELL az útmutatás. Az szci ezt használja ki, mint a legtöbb vallás is. De szerintem ez pl többet ad, mint a kereszténység. boldogságot, célt, életútat ezeknek a megkeseredett céltalan embereknek.

Ezzel szemben gondoljatok csak bele a keresztény eszmékbe, amely negatív érzésekre hajaz..

Bibircsók 2008.09.23. 08:43:44

Reter,

"Csak annyit akartam mondani, hogy mi is vagyunk annyira erőszakosak, ha nem jobban, a hitünk mellett mint ők."

Elárulnád, hogy szerinted miben nyilvánul meg a MI erőszakosságunk? (Az, hogy itt leírjuk a véleményünket, hogy néha maszkban tüntetünk, hogy szórólapot osztogatunk? ...)

Reter 2008.09.23. 08:45:44

Én is informálódom azért.

Csak annyit akartam kicsit nyakatekert módon mondani, hogy ilyen erővel nekimehetnénk bármelyik vallásnak, mert egyik sem jobb, egy kicsit sem. Csak már elfogadottabbak.

Sok egyházat az én adómból tartanak fel, na ez a lehúzás, pedig én nem vagyok vallásos. Vagy idővel az szci is lesz ennyire befolyásos??? :) Hogy majd egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy már a mi pénzünket is nyúlja???

Reter 2008.09.23. 08:54:04

Csak olvasd el a cikkhez tartozó hsz-ket, mindenki csak a saját igazát erőlteti, meg sem próbál objektíven tekinteni bármire. Sokan itt meggyőzni akarnak valamiről, az szci a másik oldalon nem úgyanezt teszi? Hasonló módszerekkel..itt blog, ott könyv..

hetente kb 5x kell a keresztényeket elhajtanom (enyhe túlzással) mert becsöngetnek és full erőszakosak, ezzel szemben szci-st még nem kellett


Az szci sem késsel megy neked. hanem hasonló eszközökkel. Ugyanúgy kampányolnak, mint sokan az szci ellenségei, vagy nem?

anon 2008.09.23. 09:37:21

"Csak annyit akartam kicsit nyakatekert módon mondani, hogy ilyen erővel nekimehetnénk bármelyik vallásnak, mert egyik sem jobb, egy kicsit sem."

Reter, melyik vallás dolgoztat 10-12 éves gyerekeket napi 10-12 órában? Melyik vallás szed el milliókat a követőitől (nem önkéntes alapon, hisz ha önként teszel ekkora felajánlást a katolikusoknak, nyilván elfogadják, de nem kényszerítenek erre, ha a szciben nem veszel könyveket, nem végzel egyre drágább tanfolyamokat, stb., "nem haladsz a hídon", hamar problémáid lesznek), melyik vallásnak van pontos nyilvántartása a hívői, illetve az ellene fellépők magánéletéről, üzleti ügyeiről, stb., s melyik vallás használja ezen adatokat bármikor zsarolásra? Melyik vallás nyilvánít "elnyomó, üldözendő személynek", ha kilépsz?

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.09.23. 10:44:34

Reter
A keresztények nem igazán csöngetnek be, hogy térj meg. Én még ilyennel nem találkoztam. De még utcán se szólítottak le, hogy ez meg ez...
A szci nem egyház, hanem egy szekta. A szciről csak egy részét látod mielőtt belépsz. A kat. egyházban viszont az egészet megtudhatod, mielőtt őket választod. Még vmi. egyik egyház sem gyűjt adatokat az ismerősökről, rokonokról, nem zsarol, nem veszteget meg, nem bántalmaz. Ezek a szci. ismérvei. De ezt oly sokszor leírtuk már, csak hát ahhoz nem csak ezt az egy bejegyzést kell elolvasni.

PKD 2008.09.23. 10:48:23

Bibircsók:
Ebben akkor nagyjából egyetértünk.
Ami a levél mint puzzle beillesztését illeti a képbe, ezt természetesen mindenki megteheti. Viszont úgy vélem, ehhez mindenképpen szem előtt kell tartani, mert fontos körülmény: a levél egy meghatározott célcsoportnak szól és ennek fényében olvasandó. Én ezt le is írtam, úgyhogy ha valaki akarja, akkor számol ezzel is, amikor véleményt alkot.

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.09.23. 10:51:51

reter
"Az szci sem késsel megy neked. hanem hasonló eszközökkel. Ugyanúgy kampányolnak, mint sokan az szci ellenségei, vagy nem? "

A szci mézzel, mázzal megy neked, Majd karóba húz, vagy egyszerűen belédmártja a kardot. A hátadba ráadásul, mert akkor hátulról támadnak.
A szci ellenségei nem kampányolnak, hanem bemutatják a szci szekta sötét oldalát, hogy az értelmesebbje eldönthesse, hogy ezek után is kell e neki a ál csili-vili.

anonViktor 2008.09.23. 10:59:02

Sziasztok!

Az a bizonyos utolsó bekezdés, ami arról szól, hogy 2 perc alatt megvette, és 2 perc alatt eladja, számomra elég egyértelműnek tűnik. Már eleve tartozott valamivel, sarokba volt szorulva a srác. És mivel pénze nem volt, kölcsön nem kért, és idézem, "mondtam, hogy 1 óra múlva otthon leszek és felhívok egy fickót, szerintem kelleni fog neki", gondolom felajánlották, hogy megkapja az anyagot, ha el is adja valaki(k)nek.

V

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.09.23. 11:03:52

Reter:

Érdemes ismerni a másik oldalt is. Én is olvastam a jokka által belinkelt oldalt, beszéltem/leveleztem szcinetológusokkal és ex-szcientológusokkal is.

Senkinek nem akarom megmondani, hogy miben higgyen. Csupán az ellentmondásokra szeretnék rávilágítani és teljs valójában bemutatni az egész rendszert.

Ami pedig a "miaszcintológiát" illeti:
Természetesen meggyőző, hiszen annak kell lennie. Az egy propaganda-anyag, ez a feladata.
Ezért nem beszél Xenu-ról, a pszichogyűlöletről, a kilépett tagokról, a kamu OT ígéretekről, az RPF-ről, gyermekmunkáról, statnyomásról, tudomásjelentésről, Fair Game irányelvről, hamis statisztikákról, pénzről, stb...

Nekem semmi közvetlen érdekem nem fűződik ahhoz, hogy itt kardoskodjak valami ellen. Nem fizet nekem senki és nem is a rosszindulat vezérel.

Segíteni szeretnék azoknak, akik kívül ugyan boldognak mutatják magukat, de belül kételyekkel teli vívódásukat kénytelenek elfolytani. Sokan vannak ilyenek:
objektivszcn.blog.hu/2008/09/20/a_veg_kezdete_13

Tapasztalat... 2008.09.23. 11:34:55

Pontosan! Azt hiszik/mutatják ,hogy boldogok. Ahogy Jason Beghe is mondta, mert bebeszélik maguknak. Közben meg pl. migrénjük van és hogyhogy nem veszik észre, hogy nem is lehetne migrénjük hiszen ők már Clear-ek!

Meg boldogok? Nem képes gyereket tervezni, felnevelni mert nincs rá pénze. Sajnos a mai világban nem kevés pénz kell, hogy gyereket bevállalhass.
Szerintem senki nem vitatta, hogy vannak jó módszerek amiket általában a keleti kultúrából vettek és ezek működnek is.. Ez maga a mézes madzag. És valaki ebből azt veszi le, ha ez működött akkor a többinek is működni "kell". Beléjük magyarázzák ,hogy működik a tech. Ha nem sikerül neked, akkor nem a tech-el van a baj, hanem veled. Auditálj többet.
Ez kb. olyan hogy menj ki a kertbe és kezdj el fúrni egy módszerrel és biztos találsz olajat. Jah, nem találtál? Nem azért mert nincs olaj, hanem mert rosszul alkalmazod a tech-et.. Hülyítik az embereket és ha valami nem megy, akkor saját magukat okoltatják. A Juszttal készített műsorban is benne volt, mikor a csávó egy képesség bemutatására kért valakit, akkor az volt rá a válasz, hogy ez nem cirkuszi mutatvány. Jah hidd el működik, de ne akarj bizonyítékot....

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.09.23. 13:16:24

Sajnos ezeket az ellentmondásokat pont azok nem látják, akik szenvednek miattuk. :(

Reter:

Még annyit had tegyek hozzá, hogy eddig mindenki aki kilépett ugyanezeket a gondolatokat fogalmazta meg. Úgy gondolod ez is valami összeesküvés része?

Feree 2008.09.23. 13:35:55

Azoknak, akik terelik a szót a keresztény egyházra - noha jól látszik, hogy talán, esetleg, lehet, hogy meg vannak keresztelve, de a hitélethez annyi közük van, mint csigának a gátfutáshoz - hogy értsék végre (javasolhatom: szótisztázás? :P ), mi a különbség vallás és ezen szekta között:

A történelmi egyházak szent iratait megveheted vagy olvashatod ingyen az Interneten.
A szcn hittételeihez csak sok-sok-sok pénz leperkálása után juthatsz hozzá.

A többi vallásban - ha van gyónás - az önkéntes, akár hazudhatsz is, vagy nem gyónsz ... szabad választásod, nem "átkoznak" ki érte.
A szcn hazugságvizsgálóként is alkalmazható eszközt használ („e-meter”, azzal kell „gyónni”), és itt a hangsúly a "KELL"-en van.

Más vallásúak nyugodtan köthetnek házasságot nem "saját" vallásúval, érintkezhetnek bárkivel, ateistával, vallásellenessel - nincs "egyházi" nyomás, kapcsolatmegszakításra kötelezés.
Ha közvetlen hozzátartozód, barátod, ismerősöd szkeptikusan (netán ellenségesen) áll hozzá a scn-hez és "nem tér jobb belátásra", köteles vagy vele minden kapcsolatot megszakítani.

Hívőként olvashatsz ateista, vallásellenes iratokat - senki nem tiltja, nincs "hívő szűrő".
A scn-oknak tiltott az "entheta" anyagok olvasása, a Sea Org-ban cenzúrázzák az Internetet.
Ha mégis ilyen anyagokat olvasol, számíthatsz rá, hogy hamarosan raporton találod magad.

Más vallást simán el lehet hagyni. Kilépsz, nem mész többet, oszt' jónapot. Ha rosszat mondasz róla, semmi nem fog történni veled az égegyadta világon.
A szcn megkeres, telefonál, zaklat - ha ráadásul nyilvánosan elmondod, miért léptél ki, elnyomó személy SP leszel ... annak összes következményével együtt.
( forum.index.hu/Article/viewArticle?cmd=Article_viewArticle&a=65492841 )

Más vallások nem akadályoznak meg a teljes értékű világi élet élésében. Azt csinálsz, amit akarsz (persze a törvények betartásával ... és ha lehet: a saját hited erkölcsi tanításai szerint), de nem ítélnek el, nem gyakorolnak rád nyomást, egyáltalán: az életedbe nem szólnak bele. (Oh, persze vannak irányelvek ... de ezeket vagy betartod, vagy nem: a Te dolgod - itt a Földön nem tartozol elszámolással sem a Pápának, sem bármelyik egyházi személynek.)
A szcn úgy szervez be a Sea Org-ba (a szcn-k szerzetesrendje), hogy minden más életcélodat megkérdőjelezi, félresöpri, elbagatellizálja: a legfőbb cél a világ megmentése és ehhez képest a Te egyéni céljaid, érdekeid huszadragúak, felejtősek.
Sarkítva: "Akarsz haladni a Hídon? Akkor pofa lapos, és azt csinálod, amit mondunk!"

Ha ki akarsz lépni egy szerzetesrendből, akkor kisétálsz a kapun, oszt' viszlát.
Ha ki akarsz lépni a Sea Org-ból, akkor előbb beutalnak egy helyes kis átnevelő táborba, ahol szemléletesen rávezetnek, mi az a kényszermunka.

Bármelyik más vallást nyíltan lehet bírálni. Nem fognak érte máglyán elégetni (nem kell azzal jönni, hogy "de a középkorban" ... mert az ITT és MOST-ról beszélünk).
Aki fel meri emelni a szavát a scn ellen, annak tanácsos úgy tenni ezt, hogy lehetőség szerint ne találják meg, mert - mint már említettem - ő SP (szabadon zsarolható, megsemmisíthető ... etc. etc. - és ezek nem csak üres szavak ám :P )

Nah, hát akkor ebben a szellemben lehet beszélgetni vallásokról úgy általában.
Kereszténység: pokol - mennyország. Cccccöh. :) Ha akarod hiszed, ha akarod nem.
Ezzel szemben LRH minden szava szentírás, kétségnek nincs helye, kiritikának még úgy sem - és akár marhaság, akár nem: HINNED KELL, vagy ... tudod? - a végső állomás: SP. :P

Ja! még valami:
*Reter, ezt írtad:
"hetente kb 5x kell a keresztényeket elhajtanom (enyhe túlzással) mert becsöngetnek és full erőszakosak"

Tapasztalataim szerint azok Jehova Tanúi voltak, nem katolikusok v. reformátusok. Nem történelmi egyház ... szekta ugyanúgy, mint a Hitgyülisek. Nagyjából ártalmatlanok, csak idegesítőek. :))

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.09.23. 14:04:51

Egyébként ha becsöngetnek, az már zaklatásnak minősül, és Feree nek van igaza, azok inkább jehovák, ami szintén egy szekta.

Reter 2008.09.23. 14:05:55

Na ezt aztán megkaptam, pedig még csak nem is védeni akartam az szci-t...csak megpróbáltam más szögből látni pár dolgot.

Csak tudjátok azt nem értem, hogy ha ezek ilyen köztudottan törvénysértők, erőszaktevők, akiktől nincs menekvés ha egyszer belépsz stb...(mert ti ezt mondjátok), akkor ez ellen miért nem lép fel a törvény?

Miért nem foglalkozik nyomatékosan a média a problémával?

Mert érdekes, de nagyobb médiákban, a tv-ben (nem a juszt mókás műsorára gondolok), hiteles orgánukomon nem sok köszön vissza a fentiekből? Talán azért mert kevés a hiteles info az ilyen esetekről...és sokan ellenőrizetlen urban legend-eket nem fognak lehozni. Én is ezt hiányolom.

Ne értsétek félre, nem kételkedem a blog hitelességében, de ebben a postban is valaki küldött valakinek egy olyan levelet, amiről fogalmunk sincs hogy miről szól...de 3 lépésben eljutunk a világuralomig (persze sarkítok) :))

A LÉNYEG RÖVIDEN: ha ennyire biztos ebben mindenki, mert sok HITELES infója van arról, hogy ezek bűnözök erőszaktevők, és embereket tesznek tönkre, zsarolnak, zaklatnak, meg munkatárbor, meg egyebek (ti mondtátok) akkor miért nem történik ellene semmi???

944 2008.09.23. 14:09:15

Nekem errol a Mezga csalad jut eszembe, amikor Ocsinek fel kellett vennie a sisakot, hogy Mezgaek megertsek az ujmagyart (kapcs-ford).
Na, az vicces volt, mert viccnek is szantak. De ez, ez inkabb szannivalo...

szepi79 2008.09.23. 14:13:57

Feree:
"Más vallásúak nyugodtan köthetnek házasságot nem "saját" vallásúval..."

ez azért nem minden esetben igaz. pl. én nemrég voltam Libiában egy hónapig, ott mindenki muszlim szinte, házasságkötést is csak két muszlim között engedélyezik. (persze jogilag elfogadják a külföldön kötettek házasságokat.) de ha te vagy én elmegyünk oda, keresztényként/ateistaként nem vehetnénk el helyi lányt az ottani törvények szerint.

Reter: valszeg azért nem történik semmi, mert a szci vezetők nem teljesen hülyék. nagyon sok fedőszervezetük van, ezen kivül sok országban egyházként vannak bejegyezve, azokra pedig más törvények vonatkoznak. ha adakozol egy egyháznak, az szép dolog, viszont azt bizonyitani, hogy nem önkéntes volt, az baromi nehéz. meg úgy általában, kilépni is nehéz a szci-ből; akinek mégis sikerül, az lényegében 0-ról kezdi az életét (ha nem mélyebbről), és az egyház még ezután is keresztbe tud neki tenni, ha akar; szóval a többség nem, vagy csak maszkok mögül, névtelenül kekeckedik. egy maszkos ember meg biróságon nem hiteles ugye.

Reter 2008.09.23. 14:20:13

Feree!

Azt írtam kereszténység, nem azt hogy református, vagy görög katolikus, mint tudod, a kereszténység gyüjtőfogalomba nem csak a "történelmi" egyházak tartoznak bele. Nagyon sok keresztény "szekta" van, ha nem tévedek a hitgyülisek is kereszténynek tartják magukat...

Amúgy nem széndékoztam megsérteni a keresztényi érzéseidet, de személy szerint sajnos a "történelmi egyházakért" sem rajongom.

Feree 2008.09.23. 14:31:28

Szepi79 - OK. De valljuk be: meglehetősen kicsi annak a valószínűsége, hogy pont egy muszlim csajt akarok nejemnek, akit a saját országában akarok elvenni. :)
(Egyébként - úgy vélem - ha mindketten akarjuk, megoldható lenne.)
Amúgy nem is ez volt a mondanivalóm lényege.

Reter - nem vagyok vallásos. :)) De ez nem jelenti azt, hogy nem *ismerem* a Biblia tanításait, a Pápa állásfoglalását vitatott kérdésekben, etc. Mert ezek *nyilvános* adatok.

Abban igazad van, hogy a kereszténységnek többféle irányzata van - de szerintem ennek kitárgyalása nem erre blogra tartozik.

Azt vettem ki az írásodból, hogy azon értetlenkedtél: miért pont a szcn zagyháznak "megyünk neki".
Csak felsoroltam pár okot, amiben a "vallásgyakorlásuk" merőben - és elítélhetően - eltér más egyházakétól.

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.09.23. 14:36:25

Reter
Hogy a "hitelesnek pont nem nevezhető" csigatv és retekklub nem foglalkozik ezzel a témával, annak megvan a miértje. De erről is beszéltünk már korábban. Pl. Jakubcsek kapcsán. Ma nálunk ugyan ez a két legnézettebb tv adó, attól a szinvonala még a béka segge alatt van. A politika pedig elvan a saját kis jártékaival foglalva, épp nagy ívben tesznek a szektákra.

örge 2008.09.23. 14:36:46

Reter,
bár én meg vagyok róla győződve, hogy te szci vagy, azért megpróbálok veled úgy beszélni, mintha nem lennél az:)
A törvény azért nem tud ellene hatékonyan fellépni, mert sajnos annak idején valahogy sikerült ennek a förmedvénynek magát egyházként bejegyeztetni. Az egyházak elleni ügyeket viszont máshogy és nagyon óvatosan kell kezelni, mert aztán persze kihozhatják belőle, hogy Magyarországon vallásüldözés folyik.
Ez az egyik dolog, a másik, hogy mint azt Szepi is írta, nem hülyék az egyházvezetők, szerencsétlen tagokkal mindenféle szart aláiratnak, hogy bebiztosítsák magukat, zsarolhatóvá teszik őket, fenyegetnek, zaklatnak.
Más országokban már folytak/folynak ellenük vizsgálatok, eljárások, perek. Előbb-utóbb mi is eljutunk erre a szintre, ne aggódj!:)

ignac 2008.09.23. 14:48:19

Tudjátok mi a gáz? Ez:
www.iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=1011168
Kb 128.000 barom nem nézi meg, h milyen klubnak is lett a tagja. Elég a hangzatos máz. És ezért dőlnek be sokan a scinek. Utána már nehéz szabadulni...
Bocs hogy OFF

örge 2008.09.23. 14:55:03

...ja, és persze emiatt nem foglalkozik nyomatékosan a média sem ezzel a problémával, bár azért ott vannak meggyílvánulások, többek között a HírTV-ben, Népszabadság-ban, HVG-ben, Magyar Nemzetben, MaNcs-ban, Indexen már jelent meg jópár cikk ezzel kapcsolatban, és egyikben sem tüntették fel jó színben az "egyházat". Menj csak fel a honlapjaikra, írd be a keresőbe a szcientológiát, érdekes dolgokat fogsz találni.

944 2008.09.23. 14:55:18

Beghe nyilatkozta, hogy a Sea Orgbol kilepokkel alairatnak egy papirt, amiben az van, hogy valahanyszor rosszat mondanak a szcire 50 ezer dollart kell fizetniuk.

Feree 2008.09.23. 14:58:25

Jó, tudom én, hogy TótaW nem "hiteles" ... de legalább lehet az írásán röhögni (gondolkodni és "guglizni" is).

index.hu/velemeny/jegyzet/xenu/

... meghát ott van a South Park 912, aminek mi is a vége?
Stan elmondja a hívőknek az igazat. "Jogos" felháborodásukban megígérik neki, hogy széjjelperlik a seggét.

Ha valós történet lett volna, akkor arról olvashatnánk a médiában, hogy Stan 100csillió dollár kértérítést köteles fizetni a zagyháznak "hitelrontásért". :P

Nézz utána Reter (ismét csak javaslom: Google) -, hogy a scn-k hány és hány ember ellen indítottak pereket vallásüldözés, szerzői jog mesértése, jó hírnév megsértése, etc. miatt.

Mindegy, hogy nyernek vagy vesztenek ... lényeg a folyamatos zaklatás, idézés, bíróságra járás - az, hogy az áldozatnak ne legyen nyugta.

Példaként: index.hu/tech/net/sciento/

Igaz, született ebből egy orbitális önlábonlövés is. :)
XS4ALL szervereinek lefoglaltatása. A Fisman vallomás teljes anyaga azóta is ott van a szolgáltató egyik gépén.

ignac 2008.09.23. 15:03:55

w.blog.hu/2007/03/21/tisztelt_kibaszott_szcientologusok
Ez is TWÁ. Persze, h megkóstolták őt is. Amúgy érdemes beleolvasni a több mint 1500 kommentbe, érdekes dolgok vannak benne...

Presbiter 2008.09.23. 15:13:28

Szerintem meg Reter, te nettó szcientológus vagy. A maszatolás, a téma elterelése, az úgy csinálás, mintha csak ártatlan kívülálló lennél, a források bagatellizálása, helyettük saját "hiteles" források beépítése, finom csúsztatások más vallásokat illetően, szóval ezek mind visszaköszönnek az lrh-i fegyvertárból. Ne gyere azzal, hogy te is szidtad az egyházat, mert maximum finoman piszkálódtál, ami bőven belefér az "inkognitódba". Majd ha LRH-t veszed a szádra, akkor újraolvaslak. Tudod miért.

Feree 2008.09.23. 15:20:09

Presbiter - látom, nemcsak nekem tűnt fel a taktika. :)
www.szabadgondolkodo.hu/gyik/csalard-ervelesi-technikak.php#6
Amit írtam, annak az érdemi részéhez egy szava nem volt.

Vissza kell terelgetni a lényeghez, mint a jó auditor. :P Újra és újra visszamenni ahhoz, amit nem akar értelmezni. :)

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.09.23. 15:23:53

Ma késő du. ráér vki egy kis álarcos megmozdulásra?

OT III 2008.09.23. 15:32:48

Presbiter, teljesen igazad van.

Azon röhögök, hogy egyesek folyamatosan a vallás és egyház szavakat használják a szcientológiával kapcsolatban. Csak egy szcientológus, vagy egy szcit nem ismerő ember csinálhat ilyet.

Mi, akik jó néhány évet lehúztunk odabent, pontosan tudjuk, hogy nevetséges összehasonlítgatni a szcientológiát bármivel is. Nem vallás, nem egyház, igazából nem is szekta, de inkább közelebb áll a szektához. Egy fura mutáns mörfedvény, amihez hasonló nem nagyon volt eddig. Olyan mint egy új agresszív vírus, amire egy ideig nem nagyon volt ellenszer. Mostanáig.

Ma már itt az internet, ami az információ cserélés gyors módja. Jómagam csak ámulok, hogy egymás után ébrednek fel OT társaim is. Eddig mindenki at hitte, csak ő a hülye. Én is így voltam vele. Most már látom, hogy minden OT azt hiszi csak vele van baj.

Nagy változások lesznek. A szcientológia mint olyan, el fog tűnni. Köszönet Csipinimusznak (vagy hogy a francba hívják) Reformernek meg a többi embernek, aki segít felnyitni mások szemét. Az én szememben mindegyik hős.

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.09.23. 15:39:04

OT III
Mi indított el, hogy kilépj?

Reformer 2008.09.23. 15:45:03

OT III:

szívesen vennék egy emailt rólad és az OT-társaidról, akik felébredtek, ide: scnreformer kukac gmail pont com

bumburnyák 2008.09.23. 16:00:49

scientologus illuminatus

Rater! több szcientológust ismerek, köztük most már a volt páromat is (aki persze még mindig tagadja, hogy szci lenne...)és mindegyikőjükön ugyanazt a "hű de boldog vagyok" vigyort látom. a háttérben meg az anyagi problémák, kölcsön kölcsön hátán, behajtócégek levelei, privát problémák a csodás kommunikációs készségük miatt... és sorolhatnám...
mosolyogva mondják nekik, hogy boldog vagy, mert haladsz a hídon a célod elérése felé, boldog vagy, mert adakozhattál a missziónak, és ezért cserében tanfolyamra járhatsz...
vagyis lefordítva: boldog vagy, mert azt mondjuk és kész!
minden idődet lekötik, hogy minimális legyen a más emberekkel eltöltött időd.ezzel kiiktatva azt a veszélyt, hogy befolyásoljanak. hogy lásd a való világot. amolyan "nézd milyen szép az élet velünk, csak ne lásd, ami kívül van!"

Tapasztalat...-tal meg annyira hasonlít a helyzetünk, mintha teljesen ugyanazon mentünk volna át. csak nem ugyanaz a pasi volt ? :D
viccet félretéve, tényleg kísértetiesen hasonlít a történetünk. tapintatlan, már-már undorító gusztustalan módon kért meg, hogy költözzek el, miután persze egész nap a szci kollégáival volt. érdekes, mi minden problémánkat meg tudtuk oldani előtte... de amióta velük összekerült, csak gyűltek a gondok! Tapasztalat! mindkettőnknél megtalálhatók a tipikus szci elemek... hogy került be a párod ebbe az egészbe?

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.09.23. 16:03:19

anonymoushun:

8-9 körül érek rá csak. Ha még akkor is aktuális lesz, dobj mail-t, nézem szinte folyamatosan. Álarcom sajnos nincs, de sálam az van. :)

Reter 2008.09.23. 16:06:12

Presbiter!

Szóval finoman piszkálódtam?
"...hiszem, hogy az szci egy rabló banda, ami kihasználja az emberek gyengeségeit és manipulál..."

De nem bánom, hogy szci-snek hisztek páran, csak bebizonyítottátok amit az elején írtam, olvass vissza és megérted.
Tehát ha nem barát vagyok akkor ellenség? és te ítélsz el ugyanezért bárki mást?

Tudod én csak egy analítikus elme vagyok, és érdekel az emberek motívációja, ennyi, megpróbáltam az információim alapján objektívan megítélni valamit...látom itt ez hiba...ettől függetlenül én is elítélem az szci-t csak nem úgy ahogy te és pár társad. Én ezen a blogon megkaptam a válaszaimat, csak máshogy mint ahogy gondolod.

És hogy megnyugodjon pár ember: a pokolba L. Ron Hubbard -del...vagy pár para társunknak mást is írjak be?

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.09.23. 16:10:50

Reter
Kevés infód van a szciről, még olvass utánuk egy picit, akkor még változni fog a véleményed, kivéve ha tényleg szci vagy. :)

Malacus Dortemente 2008.09.23. 16:17:11

Helló Jokka!
Mi van veled? Hogy állnak a statjaid?
Jó volt az a beszúrt link. Bravó! Én is olvastam az OSA programot, amit te ám. Még azt is tudom, hogy ki vagy. Ha nem sajnálnálak egy kicsit, biztos szétrúgnám a segged, ha elfordulsz!
Te már ismered Xenut, újabb bravó. Kár hogy ez a sok barom SP ingyen elolvasta, amit te jó drágán. Nem baj, majd kezeled a dilettáns degradált lényeket.
Csak így tovább.
Könyörgöm ébredj fel bazmeg! Aztán kérj a Fricitől egy túrórudit.

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.09.23. 16:22:21

Malacus
:))) Jokka fent van a wiw en is. :)

Feree 2008.09.23. 16:30:25

Reter - belekapaszkodtál a "mi a történelmi egyház" vonalba.

Nem igazán reagáltál érdemben arra, amiről ez a blog szólt.
A mia.szcientológia oldal dícsérete utána következő mondatod ez volt:
"Érdekes, hogy néhány embernek az az élete, hogy az szci-t gyalázza folyamatosan, még blogja is van erre."

Tipikus scn duma, hogy "nektek kitölti az életeteket a gyűlölködés, de azt gyűlölitek, ami ellen vétkeztetek".

"Csak annyit akartam mondani, hogy mi is vagyunk annyira erőszakosak, ha nem jobban, a hitünk mellett mint ők. És minket sem érdekelnek, a következmények csak az, hogy elfogadják a mi igazságunkat, még akkor is, ha ezzel emberileg összeroppantjuk őket."

Ezt írtad, MIUTÁN valaki leírta Neked, hogy nem a szcientológusok kihozása a cél, hanem az, hogy az emberek tudják meg, miről van szó és viseltessenek fenntartással, ha gyanús jeleket vesznek észre, ha a zagyház által pénzelt alapítványokkal akad dolguk. stb.

Tehát megint félresöpörted a lényegi részt.

"Ezzel szemben gondoljatok csak bele a keresztény eszmékbe, amely negatív érzésekre hajaz.. "

Innentől kezdve kvázi "vallásháborút" folytattál és ismét elsiklottál a lényegi részek felett.

Most pedig megsértődsz, mert sokunknak feltűnt, hogy tipikus szcientológus kommunikációt folytatsz. :)

Lehet, hogy csak azért fordult ez elő, mert még nem tudsz eleget a szientológiáról - akkor (már javasoltam) ess neki a Google-nak és keress. Meg fogsz lepődni.
Vagy tényleg jól sejtjük - akkor viszont vállald azt, ami vagy ... senki nem fogja a fejed leharapni.

Kommentelt már ezen a blogon néhány szcn, mindegyik túlélte - amint lejjebb adta az arroganciát, egész érdekes párbeszédek születtek. :)

Retexis 2008.09.23. 16:40:36

"A Szcientológia halad előre töretlenül. Ennek ékes bizonyítéka a különféle negatív megnyilvánulások, amelyek mindig megtörténnek, ha egy mozgalom erősödik. Ezeknek nem szeretnék itt és most teret adni, hiszen a mi theta komm vonalainkon élősködnek csak. Aki ilyenekkel találkozik, annak jusson eszébe, hogy minden pozitív és erőteljes mozgalmat meg próbáltak kicsinálni, elpusztítani."

langelaszlo.blog.hu/

:D

Feree 2008.09.23. 16:55:18

Összefoglalva: a sikeresség bizonyítéka a bírálók számának növekedése.

Marhaság.

anon 2008.09.23. 16:57:01

Jokka fen van az IWIW-en? Hol? Megnézném a fejét :)

anonim én 2008.09.23. 17:03:57

Reter:
"megpróbáltam az információim alapján objektívan megítélni valamit"
Akkor kevés az információd.
A felvetésediet többször, (több százszor?) végigrágták már ezen a blogon, Reformer, és a kommentelők is.
De rendben. Kérdezd meg újra, százegyedszer is, hogy "miért nem a többi vallás?".
Mondd el újra, százegyedszer is, hogy nekünk nincsenek valós tapasztalataink, csak szóbeszédre építkezünk.
Mondd el sokadszorra hogy xenu nem nagyobb hülyeség, mint jézus, buddha, mohamed, vagy a nagy zöld tüsszentő.
Hmm?
A másik lehetőség, hogy valóban megteszed, amit állítasz magadról, és többet tájékozódsz, mielött vitatkozni kezdesz.
Nem feltétlenül vagy szci, pl. sodi sem az, mégis azt játszotta itt, hogy ő a megtestesült objektivitás. Ajánlom a blogját, lehet hogy lelki társra lelsz benne. Csak aztén össze ne vesszetek, hogy ki a pártatlanabb.

Tapasztalat... 2008.09.23. 17:06:51

Hehe... :)
Pl. ha a háborút minél többen bírálják, akkor az a sikeresség jelképe??
Barmok!!

anon 2008.09.23. 17:08:13

Azt hiszem, megvan Jokka. És van közös ismerősünk, Jézusmária :))

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.09.23. 17:11:10

Jézusmária is fent van iwiw-en? :)
Bocs, ezt nem tudtam kihagyni. :)

anon 2008.09.23. 17:13:27

A szelleme lebeg felette :)

Reter 2008.09.23. 17:18:08

Dehogy kapaszkodtam bele, az uccsó hsz-ben sem tudom hol olvastál erről. Ráadásul írtam hogy nem vagyok vallásos, csak párhuzamokra és ellentétekre világítottam rá. Ha kiragadsz mondatokat a hsz-eimből úgy kicsit mást jelentenek.

Én emberi oldalról közelítettem meg a dolgokat, mindent így szoktam, ilyen vagyok. Én pont ezt szeretem, a szélsőségeket (mint ez a blog), ahol hamar megmutatkozik maga az ember.

Itt is ez történt, én nem akartam meggyőzni senkit, csak rávilágítani más aspektusokra. (volt akitől még bocsánatot is kértem, sőt szidtam LRH-t is, de ez itt nem elég)
És mit váltottam ki: a magas lóról lenézve az szciesekre pár ember reakciója kiábrándító, rögtön ellenséggé váltam...

Feree 2008.09.23. 17:19:33

Anon - ismered Jézusmáriát? :D
Szólni kéne neki, hogy rossz társaságba keveredett.
(bocs - magas labda volt)

Tapasztalat... 2008.09.23. 17:23:01

bumburnyák 2008.09.23. 16:00:49

Igen eléggé hasonló az eset. Hát elmondom, mert azt tudom róla, hogy Ő pl. soha nem olvasna ilyen oldalakat, mert tiltva van neki és Ő betartja ezeket a szabályokat. Ő az "FLP által" került be, aztán aki az FLP-be vitte szerintem ugyanaz vitte a szci-be is.
Az MLM szarság a legjobb ugródeszka ide. Ugyanis ott elkezdik, hogy milyen kurva jól fogsz keresni, mert xy is mennyit keres szinte nulla munkával. Aztán mikor belekezd, nem jut előre és már-már kezdené belátni, akkor jön a szci-sek. Hogy van egy nagyon jó technika amivel sikerülhet.(jön a mézes madzag)
Hát így történt nála. Persze utána már elindul a lavina. És én hiába próbáltam neki elmondani, hogy nézze meg a másik oldalt is, már késő volt. Egyszer eldicsekedett, hogy a kommunikációs tanfolyamnak milyen jó hatása volt, mert az apjával majdnem fél évig nem beszélt, de a tanfolyamon tanultakkal elkezdett vele kommunikálni. Na ennek kb. az lett a hatása, hogy 1 hónap múlva az apja közölte, hogy van 2 hete elköltözni.. Ez ám a kommunikációs nyereség mi?? :)))
Előtte tök jól megvoltunk, ha gond volt, akkor egy nagy lelki beszélgetéssel minden tök jóra fordult. Aztán ezek a beszélgetések elmaradtak és szerintem ott valaki tömte a fejét, hogy mi nem vagyunk egymásnak valók. Ugye az volt a baj, hogy én nem motiváltam Őt ezért nem jött be neki az FLP. Ahhoz képes, hogy több mint fél éve nem vagyok ott mint hátrány okozó személy, ugyanúgy nem jutott előbbre.
Különben voltam egy előadáson, ami nem a szciről szólt konkrétan, de általában az volt a lényege, ha jobban akarsz élni, akkor tanfolyamokat kellene elvégezned. Ez a nem kötelező de, ha jobban akarod magad érezni, akkor csak ez az út.
A másik, hogy ha egy kapcsolatban valaki bekerül és a másik nem az 100% hogy szétveri a kapcsolat. Meg is van miért. Akik tudják, hogy van a szic-ben egy un. tónus skála. Az átlag ember 3.5 pontot ér el. Aki elkezd auditálni az szép lassan feljebb megy a skálán. Namost Ők azt mondják, hogy két ember akkor tud együtt élni, ha maximum fél pont a különbség kettőjük között. Értitek a ravaszságot? Nem mondja ki, hogy nem illetek össze. De levezeti. És emiatt is lett vége vele. Igazából sajnálom Őt, mert tényleg jóindulatú és naiv ember, aki szívesen segít, de annyira elvarázsolták az elméjét, hogy Én már nem bírtam hatni rá. ha hatottam volna is egyből ott bent "kiauditálták" volna belőle. Így nem volt esélyem megtartani.

Feree 2008.09.23. 17:23:12

Reter
Írd le légy szíves, mit jelentenek az általam kiragadott mondataid szövegkörnyezetükbe visszahelyezve.
Illetve minek módosult a jelentése a mondanivalódból kivéve?

Reter 2008.09.23. 18:13:04

Okés megpróbálok reagálni a 2 hszedre bár nem egyszerű. Lehet hogy nem sorrendben a fenti kiragadásokra, de a lényeget megpróbálom megragadni.

Nem reagáltam arra, miről szól ez a blog? csak ezt tettem, írtam, hogy azokat az embereket úgysem éri el, akik potenciális áldozatai lehetnek a dolognak, akik a célközönsége. Ezt tartom...a post meg bocs de nem szól semmiről, az első pár hsz-ben a többség arra próbál rájönni, hogy miről is szól. A forrástalan semmire hogyan lehet reagálni??

Vallásháborút folytattam? ÉN azt írtam, hogy a többi vallás vagy szekta sem jobb, a cél ugyanaz mindegyiknél, és próbáltam más vallásoknál is pár negatívumra rámutatni, DE egyikre sem mondtam hogy jobb vagy rosszabb. Tudom az elvárás itt más, de nem minősítettem.

És igen, tartom hogy túl sok itt a magát ex-szci-snek valló (OT-s nicckel, érdekes, gyűlöli, de ez a nicckje), túl sok, az ismereősöm is megjárta, az olyan aki ismer olyat akit bűnszövetkezeti módszerekkel megfélelmitett azszci (kicsit sarkítok:)), a hiteltelen (valaki küldött valakinek valamiről levél) információ. És nem utolsó sorban a fecsegés, és gyűlölködés.

Tipikus szci-s kommunikációt folytatok??? Minden mögött ilyen dolgokat láttok? Azért ez már kicsit para nem gondolod? de biztos nincs igazam semmiben

csipinymous 2008.09.23. 18:16:31

Kedves Jokka!
Ugye azt már sejted, hogy ott bent, a külvilágtól elzárva te, magad is gyanúba keveredtél?
Nem is tudom, hogy ki tehet érről? ;-)
Most már téged is figyelnek. Gondolom szar érzés lehet de, hát ilyen ott bent az élet. Az emberek néha nagyon gonoszok tudnak lenni. ;-)
Azt, hiszem, hogy ez a kis dolog, nagyon sokba fog neked kerülni.
Jobb ha nem bízol meg senkiben!

Kedves OTIII!
Nagyon köszönöm! Tudod nincs ennél jobb, egy olyan ember írja, aki kijött!
Már megérte az egész! Felbontok egy palack bort a te, és a többi kijött egészségére!
Ha gondod lenne, kérlek keresd meg a Claritast! Ott, ha szükséged van rá segítenek. Ingyenes jogi képviselet...stb.!
www.claritas.co.hu/
Kérlek figyeljetek oda egymásra az első, 3-4 hónapban!
De, ezt inkább a Claritasra bíznám! Sokan jelentkeztek már náluk. Diszkrétek mindenkivel szemben! S, eddig 100%-s a teljesítményük.
Tényleg nagyon örülök!

Feree!
Teljesen igazad van!

csipinymous 2008.09.23. 18:30:52

landov · landov.blog.hu 2008.09.23. 18:26:30
lol,
gyenge.

anon 2008.09.23. 18:35:49

Találtam Landov blogjában egy teljesen jó linket:

www.xs4all.nl/~jeta/spb/english.html

Vedd vissza a pénzed a szcientológusoktól, állítólag már egymillió eurót visszavettek.

csipinymous 2008.09.23. 18:49:48

Anon!
Évekkel ezelőtt, találkoztunk egy hasonló dologgal (oldallal), az index, vallás, biznisz, maffia topikjában.
Akkor valahogy bebizonyosodott, hogy az osa, vagy is a szcientológusok csinálják. A kilépett embereket akarják kontrollálni, és furfanggal fizetésre bírni.
Emlékeim szerint, hasonló volt ehhez az oldalhoz. De, lehet, hogy tévedek.
Minden esetre, jobb körbejárni Őket, mielőtt beleugrik egy ilyenbe valaki. S, kiadja személyazonosságát, gondjait egy ismeretlen szervezetnek.

anonim én 2008.09.23. 18:54:30

reter
"az embereket úgysem éri el, akik potenciális áldozatai lehetnek a dolognak"

1. tehát lehetnek potenciális áldozatai?
2. Próbálkozni azért szabad? Esetleg tájékoztatni?

"ÉN azt írtam, hogy a többi vallás vagy szekta sem jobb, a cél ugyanaz mindegyiknél."

1. ez bizony csúnya általánosítás. így vagy objektív?
2. kaptál kimerítő választ arra hogy mi a gond a szci-vel, a többi valláshoz képest. fentebb Feree-től, és átléptpl rajta.
2. nyilván unalmas lehet sokadszorra olvasni az erre adott választ, miszerint: Akkor tessék kritikus blogot indítani a katolikus egyházról, meg a mohamedánokról meg a többiről, és előadni a problémákat.

"túl sok, az ismereősöm is megjárta, az olyan aki ismer olyat"
hát bizony, ez mind csak "elmondás". Mit szeretnél? Leplombált bizonyítékokat? Javaslom, olvass vissza a blogban kicsit. Találni fogsz (nekik) igen kellemetlen hivatalos "egyházi" doksikat, filmfelvételeket, hanganyagokat, igaz nem leplombálva, de olyat ne is akarj. Elmagyarázzam, miért?
Ja nem vagyok kiugrott szci, sosem volt közöm hozzájuk, épp csak felismerem a parasztvakítást, hogyha látom.

anonim én 2008.09.23. 19:05:59

ja, és továbbra is tartom, hogy nem vagy szci, csak egy sodi wannabe.
:)

Luxon 2008.09.23. 19:06:36

OFF
Elismerésem csipinymous! (Praha)
ON

landov · http://landov.blog.hu 2008.09.23. 19:16:16

"amiért én havi 10%-os kamatot fizetek. Szóval uzsorakamatra Alapeladás, csak hogy felnyomjam a szükségességi szintemet"

Ha valakinek gondja van a szükségességi szintjével, annak hajlandó vagyok 20%-os havi kamatra pénzt kölcsönözni. Kétszer jobb ajánlat a példában szereplőnél, mert kétszer jobban felnyomja a szükségességi szintet. Ne hadja ki!!

anon 2008.09.23. 19:31:02

csipinymous, ez nagyon durva lenne, meg is nézem, van-e valami háttérinfó az oldalról...

csipinymous 2008.09.23. 19:32:10

Élőben!
Az első Anon már osztja a szórólapot, és nagyon csúnyán néznek rá! A többiek úton vannak!
:-DDD

csipinymous 2008.09.23. 19:40:41

Luxon!
Nagyon köszönöm neked és a többieknek is!
Nem szabad félni a szcientológiai zagyháztól!
De, ebben a pillanatban Budapesten, demonstrálnak a többiek! Nem aggódom miattuk, csak erősen szoríttok!
Ha, nem zavar titeket akkor, néha beírnám, hogy mi történik ott.
Előre is elnézést mindenkitől.

Anon!
Remélem, hogy tévedek ezzel kapcsolatban és ez a szervezet normális. De, ennek nagyon csekély az esélye.

anonim én 2008.09.23. 19:43:59

csipi, simán! Percről percre, mint az indexen!
:)

csipinymous 2008.09.23. 19:44:29

A Hotel Stadion mögött a „sima” stadionnál! Ott van egy szcientológus rendezvény!

csipinymous 2008.09.23. 19:45:21

anonim én !
Simán! ;-DD

anon 2008.09.23. 19:45:37

csipinymous, megnéztem, a honlapjukon kívül szinte sehol sincs említés róluk. Ha egy cég visszaszerez egymillió eurót a szcitők, annak minden bizonnyal nagyobb visszhangja lenne. Szvsz igazad van: OSA adatgyűjtés.

gollum 2008.09.23. 19:45:54

Reter 2008.09.23. 18:13:04

Valamit félreértettél. Nem a post értelmére próbáltak/unk rájönni, hanem a bepostolt levél tartalmának az értelmét keresték/ük. ("a post meg bocs de nem szól semmiről, az első pár hsz-ben a többség arra próbál rájönni, hogy miről is szól")

anonim én 2008.09.23. 19:54:39

csipi, muhaha. Ez egy ilyen ot megérzés lehetett.
:P

csipinymous 2008.09.23. 20:02:41

Anon!
Hát, anno mi is ezért kezdtünk el gyanakodni!

Volna egy kis kommunikációs zavar az ilyen demonstrációkkal kapcsolatban, az Anonymusok között!
Az októberi demonstrációra, veszek egy pár feltöltős kártyát. Van egy-két régi telefonom, amit odaadok azoknak az Anonymusoknak, akiket már ismerek! De, a feltöltésékről magatoknak kell gondoskodni! A számokat egymás között kell majd elmentenünk! Így a személyes biztonsága mindenkinek biztosítva van, és megtaláljuk egymást a demonstrációk alatt.
A központi szám, továbbra is nyilvános.

Feree 2008.09.23. 20:14:11

"Nem reagáltam arra, miről szól ez a blog? csak ezt tettem, írtam, hogy azokat az embereket úgysem éri el, akik potenciális áldozatai lehetnek a dolognak, akik a célközönsége."

Ezt mivel tudod bizonyítani?

"a post meg bocs de nem szól semmiről, az első pár hsz-ben a többség arra próbál rájönni, hogy miről is szól. A forrástalan semmire hogyan lehet reagálni??"

Namost akkor az egész blog an-block? Vagy konkrétan ez a post, amin max. röhögni lehet, meg tanulni a scn komm tech-et. :P
Viszont Te ebből már azt kombináltad le, hogy hatástalan, értelmetlen az egész.

"Vallásháborút folytattam? ÉN azt írtam, hogy a többi vallás vagy szekta sem jobb, a cél ugyanaz mindegyiknél, és próbáltam más vallásoknál is pár negatívumra rámutatni"

A helyzet az, hogy a többi - államilag elismert - egyház összesen nem olyan kártékony, mint ez az egy vállalkozás.
*** Ezen a blogon a szcientológiáról van szó. ***
Van egy valláskritika.lap.hu - ott vannak összegyűjtve jó sok linkek, más vallásokról. :)
Attól, hogy más vallásnak is vannak ártalmas húzásai, még nem kell a szcientológia mellett szó nélkül elmenni.

"És igen, tartom hogy túl sok itt a magát ex-szci-snek valló (OT-s nicckel, érdekes, gyűlöli, de ez a nicckje), túl sok, az ismereősöm is megjárta, az olyan aki ismer olyat akit bűnszövetkezeti módszerekkel megfélelmitett azszci (kicsit sarkítok:)), a hiteltelen (valaki küldött valakinek valamiről levél) információ. És nem utolsó sorban a fecsegés, és gyűlölködés."

- Az exszci-stől első kézből kap az ember információt (főleg, ha még mindig küldözgetik neki a "buzdító" kis emileket ;) ).
- Ha elolvasod a kommenteket is, olvashatod, hogy bizony sokan a saját bőrükön tapasztalták a szcientológia "áldásos" hatásait.
- Gyűlölködés? Mindenkinek megvan a maga motivációja. Az enyém pl. az, hogy takarodjanak el az iskolák - gyerekek közeléből.
- Fecsegés? Ebben igazad van ... egyre inkább olyan érzésem van, hogy kár az időt töltenem a neked írt válaszokkal.
Amiket eddig írtam, azokat sem vetted figyelembe. Ez így nem eszmecsere, hanem valóban csak "fecsegés".
Viszont más kommentekből értékes információhoz jutottam, tanultam - megismertem mindkét oldal véleményét, érveit.

"Tipikus szci-s kommunikációt folytatok???"
Igen. :)) Rájuk jellemző taktika, hogy nem veszik figyelembe a konkrét válaszokat, kapaszkodnak bele apróságokba, siklanak el szándékosan a lényeg fölött.

Az első hsz.-ban feltetted a következő kérdést:
"Valóban hiteles infokat ad?"

Hát nézd: ha több helyen olvashatod ugyanazt és szcientológus oldalon annak az ellenkezőjét, akkor én a helyedben elgondolkodnék, hogy mégis ki mond igazat.
Ezek az antiszci blogok elég szép (magyar, angol, német oldalakra mutató) linkgyűjteménnyel is rendelkeznek. Vedd a fáradtságot és nézd át. Keress forrásokat.
Kezdésnek tudom javasolni ezt: www.szabadgondolkodas.hu/index.htm
Nézd meg, hogy a szcientológus honlapok milyen linkgyűjteményt mutatnak fel.
Számomra nem hiteles, ha azt írják, hogy pl.:
"1988-ban az Európa Tanács parlamentáris gyűlése határozatban támogatta a Narconon-programot, és az olyan eljárások között külön is megemlítette, amelyek „a rehabilitáció során nem használnak más drogokat", mivel közismeretté vált, hogy a metadonnal való leszoktatásnak megvannak a maga veszélyei."

... és a fenti állításról egyetlen szci oldalon leírt állításon kívül más forrásból meggyőződni nem tudtam.

Tehát a kérdést inkább így kéne feltenni: ki ad hiteles(ebb) infot?

csipinymous 2008.09.23. 20:25:46

Feree!
A legjobb oldal volt évekkel ezelőtt, majd eltűnt.
Sokan kerestük már és nem találtuk! Nagyon örülök, hogy újra él! Lementettem. Köszönöm.

csipinymous 2008.09.23. 20:31:41

Hírek!
A szcientológiai egyház, megpróbálta a helyi biztonsági örökkel elzavartatni az Anonymusokat de, Ők erre nem voltak hajlandók. Most érkeztek oda a rendőrök.

örge 2008.09.23. 20:37:37

Csipi, hány Anonymous van ott?

bumburnyák 2008.09.23. 20:38:20

élesedik a helyzet! :O

anon 2008.09.23. 21:41:53

csipi, megvagytok még?

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.09.23. 22:06:27

Na épségben megúsztuk. :) Jó kis felfordulást okoztunk. :) Holnap majd beszámoló!

Feree 2008.09.23. 22:07:19

Várjuk.
Jóéjt. :)

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.09.23. 22:22:30

csipi
A csarnok neve SYMA. :)

Magyarnaba 2008.09.24. 09:34:53

Ha klír lesz Magyarország, akkor nekem is meg kell majd vennem ezeket az istenverte ALAPOKAT? Akkor úgy éljek, hogy kivándorlok valami normális országba. Például Bajorországba vagy Franciaországba, ahol tudják hogyan kell kezelni ezt a "Dein Kampf"-árusító handa-bandát!

Tapasztalat... 2008.09.24. 10:49:40

Magyarnaba 2008.09.24. 09:34:53

Most is lehetsz clear, csak alaposan meg kell mosakodnod.. :D :D

yx 2008.09.24. 14:16:44

Reter:
Ha nem vagy szci (amit erősen kétlek, de ez az én meggyőződésem), járj utána! :) Tárt karokkal várják a missziók, a BPOrg, de akár Koppenhága vagy CW is az elhivatott érdeklődőket! Akár milliárd évekre avagy millió dollárokra! Ha kétségeid vannak, hogy a blog vagy a miaszci mond-e igazat, illetve melyik mennyire csúsztat: próbáld ki! Várjuk a "hiteles" beszámolódat! :) Címlista, hogy hová mehetsz, itt: mia.szcientologia.org/Html/part14/chp42/index.html (Jótanács: Vazelint vigyél! :D)

Feree 2008.09.24. 14:56:15

csipinymous 2008.09.23. 20:25:46

Sajnos régen frissült, egy csomó link már nem működik és találtam rajt olyan információt is, ami mára hitelességét vesztette (Meixner-iskola pl.)

Természetesen ez nem von le az értékéből, a készítő gyűjtőmunkájából (hiszen az akkor rendelkezésre álló infókból dolgozott).

Kiindulópontnak éppen megfelel :) + Google :))

bumburnyák 2008.09.24. 22:43:29

Tapasztalat... 2008.09.23. 17:23:01

Tapasztalat!
sajnálom, hogy így alakult az életed a pároddal, teljesen együtt érzek veled, nálunk is hasonlóképp ment az egész. én már szabályosan örülök, hogy megszabadultam tőle, pedig a világon mindennél jobban szerettem őt! nehéz volt, nem is kicsit, de jobb volt most, mint 1 gyerek mellett!
remélem már sikerült teljesen túltenni magad rajta!
ha szívesen beszélgetnél valakivel aki hasonlón ment keresztül, megbeszélhetjük, hogy jut el hozzád az email címem!

Reter 2008.09.25. 05:51:54

Én csak elvekről és gondolkodásmódról beszélek, de elég negatívan álltok mindenkihez, aki nem ugyanazt fújja mint ti.

És látjátok, ti az szci nagy ellenzői, akik szerint ez maga a sátán, mégis eljutottunk odáig, hogy ti küldtök oda hozzájuk (yx hsz-e), mert nem értek mindenben fullra egyet veletek. Azért ez hypergáz.

Csak 1 példa hogy miről beszélek: azt sem tudjátok, hogyan kell valami ellen küzdeni:
Fentebb írtátok hogy 3 anonymus maszkban elment "tüntetni" vagy mit? ellenük. Szerintetek ez árt vagy használ az szci-nek?? Elárulom: az ő malmukra hajtjátok a vizet. Miért? Mert ha valaki nem értesült a témában, de tudomást szerez a fenti esetről, akkor titeket azonosít azzal, hogy 3 félörült maszkban futkorászik, egy többmillió hívőt számláló egyházzal szemben. Magatokat égetitek. Így váltok hiteltelenné.

Nagyon sok olyan ember van mint én, aki kétkedő, és hitelességre vágyik, nem nyal be mindent elsőre, de ti magatok ellen dolgoztok. Pedig TUDOM hogy igazatok van, csak filóztam egy kicsit, de emiatt majdnem ti csináltatok belőlem szci-st.

Úgy küzdötök valami ellen, hogy hsz-eket gyártotok, meg betéve tudjátok az összes szcis és antiszcis oldal címét? Röhej.

Tudjátok hány jobboldali lett balos az elmúlt időben, a szélsőjobb megmozdulásai miatt? Na a maszkban futkosó anonymok durva sarkítással kb ugyanezt érik el. Csak égetnek titeket. Nevetség tárgyai lesztek. Még szerencse, hogy kb 20 ember tud erről az országban.

AnonHun · http://www.xenutv.com 2008.09.25. 07:11:28

Reter:

Több dologban sem értünk egyet.

- Sok szcientológus megfordul itt a fórumon, akikkel aztán tényleg nem értünk egyet. Mégis (gyakran) komoly és értelmes párbeszéd folyik a két oldal között.

- Az Anon tüntetéseknek nincsenek objektívan mérhető eredményei. Soha nem fogjuk megtudni, hogy ki lesz szcientológus miattuk vagy ki az aki miattuk nem lesz az.
Ugyanakkor nem úgy látom, hogy maszkos félőrülteknek néznének minket az emberek. Inkább felkelti a kíváncsiságukat, hogy miért van rajtunk.

"Mert ha valaki nem értesült a témában, de tudomást szerez a fenti esetről, akkor titeket azonosít azzal, hogy 3 félörült maszkban futkorászik, egy többmillió hívőt számláló egyházzal szemben. Magatokat égetitek. Így váltok hiteltelenné."

- Aki nem értesült a témában, az nem tudja, hogy ez egy "többmillió hívőt számláló" egyház lenne.
Aki pedig értesült a témában, az tudja, hogy közel sincsenek ennyien.

"Magatokat égetitek. Így váltok hiteltelenné."

- Nem látom az összefüggést.

"...de emiatt majdnem ti csináltatok belőlem szci-st."

- Jujj :D

"Úgy küzdötök valami ellen, hogy hsz-eket gyártotok, meg betéve tudjátok az összes szcis és antiszcis oldal címét? Röhej."

- Nem. Úgy látom nem fogadtad meg a többiek tanácsát és nem néztél jobban utána a dolgoknak. Te szerintem azt gondolod, hogy Anonymous egyenlő Reformer blogjával.
www.youtube.com/watch?v=IvPGFLJuGY0

"Tudjátok hány jobboldali lett balos az elmúlt időben, a szélsőjobb megmozdulásai miatt?"

- Nem hiszem hogy bárki a szci pátjára állna azért mert maszkban tüntetünk.

"Nevetség tárgyai lesztek."

- Ezt eddig csak szcientológusoktól hallottam. Az utca embere egészen másképpen áll a dolgokhoz mint azt gondolod.

"Még szerencse, hogy kb 20 ember tud erről az országban."

- Még szerencse hogy megint tévedsz :D

yx 2008.09.25. 10:54:57

Reter-Reter.. Egyre nagyobb meggyőződésem, hogy egy magát objektívnek hazudó szci vagy! Hogy OSA-s, etikatiszt vmelyik szervezetnél vagy szabados hozzáállású szci publik, még nem derült ki számomra, de a stilus miatt inkább az előbbiek egyike. Az objektivitáshoz meg már rég nem közelítenek a hozzászólásaid, ugyanis ha vennéd a fáradtságot, hogy csak ebben a blogban korábbi bejegyzésbe is beleolvasgatsz, sokminden világossá válhatna számodra, amit most új hozzászólóként "naivan" újra felvetsz! Pl. hogy mi a vélemény a szci prómóoldalról, mi a KSW1-ről az álláspont, mi a hozzászólók véleménye a keresztényekkel kapcsolatban, ki anon és ki volt szci.. (van-e közös eleme a halmaznak? :))
Mindenesetre viccesnek tartom, amikor objektívnek vallod magad, de használod a szci komm-techet és zsargont, viszont letagadod a kapcsolatod és mereven elzárkózol attól az ajánlatomtól, hogy saját tapasztalatokat szerezz (továbbra is tartom, hogy szerintem már neked is vannak) és megoszd velünk, legyen az akár pozitív, akár negatív! Én volt tag vagyok, aki vallja, ha nem hiszed el, amit itt olvashatsz (akár tőlem), menj és próbáld ki, tapasztald meg! Sokan vannak, akik nem osztják ezt a véleményem és én sem ajánlom, de ha téged kétely emészt?! Nem kell megfélni, azért nem fognak a szaunában lekötözve LRH-t felolvasni neked 24 órában és Lenkei-vitamínnal tömni, míg teliholdkor feláldozhatnak Hubbard szellemének, ígérhetem! :D Csak ne felejts el pár hónap múlva "objektív élménybeszámolóval" jelentkezni! ;)

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.09.25. 11:17:41

Ejjj-ejjj Reter. Csak kibújik a szög a zsákból. :) xy-nak igaza van.

Feree 2008.09.25. 12:37:14

Reter - volt egy kérdésem:
"Nem reagáltam arra, miről szól ez a blog? csak ezt tettem, írtam, hogy azokat az embereket úgysem éri el, akik potenciális áldozatai lehetnek a dolognak, akik a célközönsége."

Ezt mivel tudod bizonyítani?
-----
... és volt egy javaslatom, hogy folytass kutatómunkát - megdöntve, vagy alátámasztva az Anonok vs. Szcientológusok állításait (ugye ha egy információt több helyen olvashatsz, hallhatsz más-más forrásokból, akkor az nagy valószínűséggel hiteles - ellenben ha valaki állít valamit és annak semmi nyoma máshol, akkor az ... khm ... csúsztatás).

Ehelyett visszajössz, és teljes tájékozatlansággal ott folytatod, ahol abbahagytad, ugyanazzal a komm tech-el, ami már egyszer megbukott. Pontosabban beleszőttél két új elemet: ennek a "beszélgetésnek" (szavaiddal: fecsegésnek) köszönhetjük, ha szcientológus lesz belőled.
Hát LOL. ROTFL.
+ az Anonymous tüntetések értelmetlenek, hiteltelenek, nevetségesek.

Győződj meg magad az állításodról:
youtube.com - "anonymous" ... aztán válogass a videók között. Némelyiken nemcsak 1-3 embert látsz, megnyugtatlak - az "utca emberének" teljes megértésével és szimpátiájával.

Sértődötten kikéred magadnak yx javaslatát, hogy cammogj be a Dianetika Központba, aztán tapasztald meg saját magad a szcn technikát.
Nem fognak köréd pentagrammát rajzolni és fekete kakas vérét sem csurgatják rád. :) Max. gazdagabb leszel egy Alapok csomaggal, ha valóban ennyire vagy csak kommunikációképes, mint ahogy a kommentjeidből látszik. :))

És akkor még néhány kérdés: szerinted van-e értelme felhívni az emberek figyelmét a szcientológia egyházra? A "Hídon való haladás" anyagi vonzataira? A "kapcsolatmegszakítás" gyakorlatára? Arra, hogy ha egy nő belép a Sea Org-ba lemondhat a gyermekáldásról (vagy röpül és megszívta)?
Van-e értelme felhívni az emberek figyelmét a szcientológusok gyermekekkel való bánásmódjának gyakorlatára? (10 éves kortól lehet belépni a zagyházba; illetve szcn szülők gyerekeinek kvázi "kötelező"; a gyerekek "kis felnőttek" annak minden vonzatával együtt - étkezés, alvásidő, munka, etc. ...)

Na, kaptál sok kérdést (eddig te kérdeztél) - most akkor keresd meg erre a válaszokat magad. Objektíven.

Ske 2008.09.25. 12:45:38

"Még szerencse, hogy kb 20 ember tud erről az országban."

Valóban nagy tévedés, csak itt a munkahelyemen több, mint 20-an tudnak róla. :)

Reformer 2008.09.25. 13:37:11

A 20 emberről:

csak ezen a blogon a napi egyedi látogatók száma ritkán megy 300 alá és volt már 6449 is egy nap.

yx 2008.09.25. 13:52:21

Reter:
Még valami. Hogy hány jobbos lett a szélsőjobb miatt balos, csak tippelni tudok.. Az MSZP jelen támogatottsága szerint jóval kevesebb, mint ellentétesen. Mondjuk az tuti, hogy ők nem a szélsőjobb miatt! - de ezzel a témával egy pol fórumot kellene keresned.
Anonosok "durva sarkítás"-a, 20 látogató, miért nem vagyunk objektívek, de miért tudjuk a pro és kontra webcímeket is... - OSA vagy etika? :)

Tapasztalat... 2008.09.25. 21:19:45

bumburnyák 2008.09.24. 22:43:29

Alapvetően túl vagyok rajta és én is látom, hogy jobb is hogy vége. Max azon szoktam néha filózni, hogy ha időben "közbelépek" akkor talán megmenthető lett volna a kapcsolat. Bár most úgy néz ki találkoztam egy lánnyal aki teljes mértékben el tudja feledtetni velem ezt a "HA" érzést... :)

jokka 2008.09.25. 23:59:46

:: Reter 2008.09.23. 17:18:08
... Én pont ezt szeretem, a szélsőségeket (mint ez a blog), ahol hamar megmutatkozik maga az ember.
Itt is ez történt, én nem akartam meggyőzni senkit, csak rávilágítani más aspektusokra. (volt akitől még bocsánatot is kértem, sőt szidtam LRH-t is, de ez itt nem elég)
És mit váltottam ki: a magas lóról lenézve az szciesekre pár ember reakciója kiábrándító, rögtön ellenséggé váltam...


Igen... rávilágítottál valamire.
Igen ez a blog egy istentelen szélsőséges dolog. Ugyanolyan, mint aki teljesen "Rondroid", már ahogy az "itteniek" hívják.
Egyiknek se tűnik fel, hogy egyiknek sincs igaza.
Nem is fogják felismerni. És az ilyen "vakhitüekből" könnyen válik "anti rondroid". Nem vette észre, hogy ugyanolyan szélsőséges maradt. Csak régen vakon követte LRH-t (mint Reformer kb. 5 évig), most meg vakon utálja LRH-t (mint Reformer kb. 1 éve.)
A közös az irányíthatóság, és a vakhit. Ez mit em változott.

jokka 2008.09.26. 00:26:22

:: yx 2008.09.25. 10:54:57
::Én volt tag vagyok, aki vallja, ha nem hiszed el, amit itt olvashatsz (akár tőlem), menj és próbáld ki, tapasztald meg! Sokan vannak, akik nem osztják ezt a véleményem és én sem ajánlom, de ha téged kétely emészt...

Én például a sok negatív cikkek, élmények, beszámolók, és most már mondhatom pletykák hatására néztem meg, hogy mi is igazából a szcientológia. És közel sem tapasztaltam meg azt már x éve, azt amit itt leírtál (Vagy Reformer írt le, vagy akárki). És nagyon, de nagyon sok szcientológus ismerősöm se.

Tapasztaltunk negatív dolgokat (pl. erősebb telefonálás), de egyik sem volt olyan nagy mérvű, hogy emiatt hátat fordítsak a szervezetnek.

Az ok, hogy miért vannak ex-szcientológusok, akik negatív dolgokat írnak le, egyszerűen sértődöttség, szélsőségesség, vagy vakhitűség.

Nyugi... lesz aki csak arra fog emlékezni, hogy szcientológia, és kiváncsi lesz mi is ez?
És már ott is lesz a tanfolyamteremben x idő múlva. Csak hajrá, tovább a reklámkampányt!

Persze ehhez az is kell, hogy hiteles személyek legyenek azok, akik szcientológusok. Persze a mocskolódásban elég ügyesek vagytok, ez erősödött az utóbbi években. Tom Cruise-t is próbáljátok..., meg akit értek. Persze a többezer celebből ez a pár, akiről valamit próbáltok varázsolni.
És a legfőbb célpont persze LRH. Milyen szar író, fotós, tengerész, meg egyebek... Semmi elismerés, csak kritika...

ubi 2008.09.26. 07:09:59

Jokka:

Ha már így a TC-t említetted, jut eszembe, mit szólsz a Jason Benghe interjúhoz?
Szerinted miért van ez, hogy egy OTV-ös kilép???

Részemről ok, hogy vannak dolgok a szciben, amik működnek és hasznosak, de hogy valaki ilyen nagy utat bejárjon és azt mondja hogy a szci mégsem jó, az mégiscsak furcsa.

baka 2008.09.26. 07:32:52

Kedves jokka!

Én meg azt mondom, hogy ha a többi negatív oldalát nem nézzük a szcientológiának (gyerekmunka, éhbérért dolgoztatás, a személyiség negatív jegyeinek felerősítése, értsd: erőszakosság, tudatallati függővé válás, halálesetek stb.), akkor már azért perbe kellene fogni, beperelni az egész egyházat világszerte, amit a (magyar) nyelv megerőszakolásával tesz.
Egyértelmű, hogy abból csak valami őrület jöhet létre, ha úgy fordítanak akármilyen szöveget egyik nyelvről a másikra, hogy oda-vissza fordítgatják, csak azért, hogy drága LRH szavainak értelme nehogy megváltozzon. Az, hogy közben az adott nyelv megnyomorítása folyik az már a szent cél érdekében persze szerintetek teljesen mindegy.
Nem lett volna ésszerűbb a fordításokhoz szakképzett fordítókat foglalkoztatni? A "tech" akkor sem veszett volna el! Csak hát az már a minőség kategóriája és nem a mennyiségé.

Ti már sajnos észre sem veszitek, hogy lassan elfelejtetek magyarul.
Hogy ne csak a már sokat emlegetett "élőség" förmedvényt említsem, mi az hogy "erősebb telefonálás"? Erősebben szorítod közben a kagylót, vagy mi? Természetesen értem, hogy mit akarsz mondani, de hogy ez a jelentése az erős szónak nincs benne a szótárban abban biztos vagyok.

A másik példa, amikor az egyik gyerek megfogja a másikat, mert arrébb szeretné valamiért húzni, a szcientológus apja erre nem azt mondja, hogy ne rángasd, vagy ne ráncigáld, hanem azt, hogy "ne mozgasd a testét". Ezt a saját fülemmel hallottam, nem más mesélte. És (nem) véletlenül azt is tudom, hogy ez a kifejezés része a hogyan neveljünk gyereket szci módszernek.
Szóval én már itt, az ilyen szavaknál sikítva rohanok messze(persze képletesen, mielőtt félreértenéd)ha egy szci elkezd beszélni, írni, függetlenül attól, hogy van-e bármi értelem abban, amit mond.

yx 2008.09.26. 12:47:22

jokka:
Ha valaki ennek a blognak a hatására megy be egy tanfolyamterembe, válljék egészségére! Szerencsére a rendszer úgy van felépítve, hogy a "beetetési időszakban" a szolgáltatások (majdnem) ingyenesek, így nagyon hamar megtapasztalhatja az LRH tech működő részét a t. érdeklődő. Ha vette a fáradságot és elolvasott néhány bejegyzést legalább, akkor viszont figyelni fog és az első gyanús jelek után visszatér ide továbbiak után olvasni és bőven fog igazolást találni egy-egy itt felvetett hibára.. Azt meg gondolom, nem kell neked mondanom, hogy mi lesz, ha ez az etika-tiszt fülébe jut! - vagy még te sem tartasz itt? Ha nem hiszed, járj utána! :)
A szembenállásunkról meg röviden annyit, hogy te egy magát (LRH-dal, az egyházzal,...) kritikusnak tartó szcinek tartod magad, én meg egy az egyházzal szemtől-szembe (egyenlőtlen) küzdelmet fel nem vállaló "mókusnak" tartom magam. A nézeteink nem sokban, (vannak hibái és vannak jól működő, hasznos elemei a technek és a kivitelezésnek,) talán a hasznos-káros aránya mértékében különböznek, csak te még nem konfrontáltál azzal, hogy az egyház és egy "igaz szci" szemében ugyanúgy mókus vagy, mint én! :D

Bibircsók 2008.09.26. 13:48:42

jokka,

vakhitűnek és szélsőségesnek per pillanat maximum te látszódsz itt.

"És közel sem tapasztaltam meg azt már x éve, azt amit itt leírtál (Vagy Reformer írt le, vagy akárki). És nagyon, de nagyon sok szcientológus ismerősöm se."

Váljék egészségetekre, ha ti ebben látjátok életetek értelmét, az égvilágon senki nem fog titeket ebben megakadályozni.

"Az ok, hogy miért vannak ex-szcientológusok, akik negatív dolgokat írnak le, egyszerűen sértődöttség, szélsőségesség, vagy vakhitűség."

Sértődött? Szélsőséges? Vakhitű? Kissé általánosítasz, nem? Biztos, hogy minden kilépettet vagy a nagyobb részüket be tudod zsákolni valamelyikbe?
Kikéred magadnak és másoknak a 'rondroid' szót, de te nyugodtan sértegetsz másokat. Hipokrita hozzáállás.

"Tom Cruise-t is próbáljátok..., meg akit értek. Persze a többezer celebből ez a pár, akiről valamit próbáltok varázsolni."

TC-t és társait nem kell "mocskolni", ahogy te fogalmazol, elég, ha kinyitják a szájukat és az ember csak hüledezik, hogy "te jó ég, evvel a tehetséges, a földön két lábon járó illetővel mi lett?"

anula 2008.09.26. 14:48:32

Ki az a Tom Cruis?

anonim én 2008.09.26. 16:11:56

jokka,

Elhiszed, hogy tized ennyi bírálat nem lenne, sőt az Anonymous is szarna az egészre, ha nem viselkednétek pontosan olyan módon, mint amivel megvádoltak benneteket?
Felmerül egy vád, és a szci mit csinál? Talán bizonyítja az ellenkezőjét? Bemutatja, hogy nem úgy van?
Vagy inkább beindítja a maszatolást, a mellébeszélést, fenyegetőzést, meg a mocskolódást, meg az egész komm tech gépezetet?
Nyilván számodra az anon a pszihó világösszesküvés része. Azt hiszitek, az egy szervezet. Nyilván ezért próbáltok úgy bánni vele, ahogy a net előtt bántatok a bürokrata világgal. Merthogy azzal működött a komm tech. Sajna ezzel itt nem fog.

Időről időre megjelenik itt egy-egy tanítvány, és megpróbálja szcí eszközökkel "kezelni" a helyzetet. Aztán annak teljes tudatában távozik, hogy óriási csatát nyert, és valódi démoni vitatkozó immár. (néha olyan érzésem van, hogy ez nekik direkt egy feladattípus: vitatkozz az sp-kkel és NYERJ!)
Közben pedig észre sem veszi, hogy nem nyert semmit, csak a még jobban elmélyítette a rólatok kialakult képet.
De nyilván, ez a mi realitásunk, a tietek meg az állandó nyereségek.

anonim én 2008.09.26. 16:26:39

"Semmi elismerés, csak kritika... "
Azért el ne sírd már itt magad. Majd minden bejegyzésben elismeri valamelyik bíráló, hogy hubbard a maga módján zseni volt.

Abbé 2008.09.30. 12:21:11

mennyire beteg ez az egész, mennyire lelki sérültnek kell lennie valakinek, hogy komolyan vegye ezt az egészet, olyan ez, mint a Pirx-kapitány egy soha le nem adott pilotja - már a monológ alá képzeltem a szánalmas ezüstruhát, a mofém-káfézőzőt, meg a dús, Karel Gott-pajeszt is

bumburnyák 2008.09.30. 19:53:34

nemrégiben dr veér andrás könyvében olvastam egy szci szerelmes levelet! hát fetrengtem a röhögéstől!
ha lesz szkennerem, feltöltöm valahová, érdemes lesz elolvasni!

Abbé 2008.10.01. 08:08:59

alig várom :) vajh, mik lehetnek benne: "amikor a clear világunkban kezünket összekulcsoljuk, és megcsókoljuk egymást Ron festménye alatt és együtt repülünk a hajójára a csekkekkel..."

Pszientológus 2008.10.01. 13:38:00

Abbé ezen most jót röhögtem :)

Abbé 2008.10.01. 14:26:58

"Jaj, ketteske mindig elmászkál az ágyától...jöjjön csak, jöjjön......persze-persze..."

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.10.01. 14:45:59

bumburnyák
Nekem is rémlik.Melyikben van benne? Én be tom szkennelni...

bumburnyak 2008.10.02. 20:34:19

anonymoushun · www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.10.01. 14:45:59

ohhó, megtaláltam :)
"Magyarország a szcientológia (pók)hálójában" 161-163

idézetek a levélből, magyarázatokkal :)

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.02. 22:23:04

Ok, köszi, holnapra fent lesz a képtárban. :)

bumburnyák 2008.10.03. 23:59:01

Anonymoushun · www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.02. 22:23:04

sikerült bescannelned?

Cserépszavazás (törölt) 2010.05.26. 01:35:39

@jokka: @jokka: Szeretnék egy apróságot figyelmedbe ajánlani, talán egy olyan oldaláról a dolgoknak, amelyet akár te, akár a többség nem vesz annyira figyelembe.
Ezt írtad: "Tom Cruise-t is próbáljátok..., meg akit értek. Persze a többezer celebből ez a pár, akiről valamit próbáltok varázsolni." Én Kirstie Alley-ről, egyik kedvenc színésznőmről szeretnék neked beszélni. Miután erősen kedvelem, szeretem a humorát, a játékát, ezért többször, de igazából kétszer nagyon drukkoltam neki, hogy sikerüljön a fogyása. Ugye tudod, mikor kezd egy ember gömbölyödni, és jellemzően a nőknél jelenik meg ez az állapot? Védőbástya. Ha annyira hatásos lenne ez az egész tech., akkor az ép testben ép lélek fordítottja is igaz lenne, ha ép a lelke, akkor nem kellene kiterjesztenie a páncélját. Valahogy nem kerek az egész, hogy a ti lelki segítségetek megvan, neki belül megvan a saját normál küllemű szépsége iránti vágya, amely megfejelődik azzal, hogy ebből is él, mégis kétszer is sikerül bálnává duzzadnia.
Azt, hogy Kirstie sci, nem tudom egy hete se, viszont, hogy lelki gondjai vannak, azt igen.
(Cseppet sem zavar, hogy majd' kétéves ez a bejegyzés, az igazságok örökek :)
süti beállítások módosítása