Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Pánikhangulat a pszichiátriai világkongresszus miatt

2008. szeptember 16. - Reformer

Értesüléseim szerint naponta 2-3 emailt kap az átlag szcientológus ez ügyben, valamint telefonon is hívogatják őket.

 

Itt a legutóbbi email:

Gondold végig a következő adatokat:

- Ma Németországban, Münchenben az orggal kapcsolatba lépő embereknek már 60%-a illegális pc - vagyis nem kaphat auditálást, többnyire azért, mert pszichiátriai kezeléssel már lerontották a mentális állapotukat.

- Világszerte 17 millió gyermek szed pszichiátriai szereket tanulási vagy viselkedési problémákra.

- Magyarországon évente mintegy 15 ezer embert szállítanak be kényszerrel a pszichiátriára. Ez naponta több mint 40 embert jelent.


Ha ez így folytatódik, szerinted kinek fognak az ideális orgok szolgáltatni?

A Pszichiátriai Világszövetség 2008 szeptemberében tartja világkonferenciáját Prágában, ahová 10 000 (!) pszichiátert várnak. Úgy tudjuk, a konferencia egyik témája, hogy hogyan lehet a gyerekeket "szűrni" a mentális "betegségekkel" kapcsolatban már csecsemőkortól.

Nekünk is ott kell lennünk. A CCHR nemzetközi tüntetést szervez erre az alkalomra, ahol a CCHR utazó kiállítása is fel lesz állítva - éppen a pszichiátriai konferenciával szemközt!

A fentiek miatt a részvétel a prágai tüntetésen nem annyira kedv kérdése, vagy hogy éppen ráérsz-e. Muszáj, hogy felemeljük a hangunkat, most, amíg még nem teljesen késő.

L. Ron Hubbard ezt írta az 1969. február 3-i, KÖZÖNSÉGIMÁZS című referenciában:

    "Az imázs a következő:

    A SZCIENTOLÓGUSOK AZOK AZ EMBEREK, AKIK MEGTISZTÍTJÁK A MENTÁLIS GYÓGYÍTÁS TERÜLETÉT, ÉS EREDMÉNYESEN KEZELIK A BOLYGÓN A MENTÁLIS EGÉSZSÉGET.

    Figyeljétek meg ezt a kettősséget. Először az első részt kezeljük: "megtisztítják a mentális gyógyítás területét". Ez egy mocskos, embertelen, velejéig romlott terület, tele korrupcióval, hűtlen kezeléssel, hamis tekintélyelvűséggel és árulással. Mivel ilyen, ez visszahathat ránk is. De ezen a területen egyedül nekünk van tiszta kezünk és eredményes technológiánk. Így aztán nincs más választásunk, mint hogy NAGY ZAJT csapva megtisztítsuk a területet. Ez az imázs jó nagy részét teszi ki. Összefogva más civil, humanitárius, polgár- és emberjogi csoportokkal, szervezett előrehaladást tudunk tenni.

    A második részt bizonyos mértékig már csináljuk. Annak végzésében, hogy "eredményesen kezelik a bolygón a mentális gyógyítást", hatékonyak vagyunk. De ezzel még nem teremtünk megfelelő szintű közönségimázst. A Szcientológusok számára folyamatosan építjük az imázst, de azt is meg kell tanulnunk, hogyan építsük kifelé.

    A kezünk tiszta. Eredményesek vagyunk. A munkánkat odaadóan és jól végezzük. És ezt továbbra is így kell tennünk.

    De több NYILVÁNOS módot kell találnunk rá, hogy ezt el is MONDJUK."


Ezért kell Neked is ott lenned. Minden egyes emberrel többen vagyunk és jobban hallatszik a hangunk. Ezért kell, hogy Te is félretedd, ami esetleg akadályoz, és ott legyél Prágában, a Pszichiátriai Világszövetség konferenciája alkalmából tartott tüntetésen.

A rendezvényünk címe: "Felvonulás a gyermekek jogaiért, hogy megbélyegzéstől és drogoktól mentesen nőhessenek fel"

Az időpont szeptember 20., szombat.

Jelezd, hogy Te is jössz!

Továbbá segítségre van szükség call-inezésben és a létszám összegyűjtésében!

CCHR Magyarország
 

Még egy email:

Csatlakozz Te is a nemzetközi tüntetéshez szeptember 20-án!
 
A Pszichiátriai Világszövetség, ami a világ legnagyobb és legbefolyásosabb pszichiátriai szervezete, háromévenként tart világkonferenciát. Ezért a konferencia apropójából nemzetközi tüntetés készül Prágában, ahol a magyar szcientológusok is képviseltetik magukat. A tüntetésen kívül ráadásul fel lesz állítva a CCHR utazó kiállítása, pont a pszichiátriai konferenciával szemben lévő épületben! Az a cél, hogy minél több jelen lévő pszichiáter megnézze a kiállítást. (10,000 pszicho lesz Prágában akonferencián) Gondolj csak bele!

Utazás költsége: 9,500 forint (Jó lenne minél hamarabb befizetni, azon szempontból, hogy tudjuk ki az aki biztosan jön)

Tervezett indulás Prágába: szeptember 19., péntek 22 óra, Blaha Lujza tér
Tervezett érkezés Prágába: szeptember 20., szombat 6 óra

Tervezett indulás hazafelé: szeptember 20., szombat 15 óra
Tervezett érkezés haza: szeptember 20., szombat 22 óra


Program:
- Szombaton 6 órától 11:45-ig szabad foglalkozás, városnézés...
- 12 órától megkezdődik a tüntetés, ami max. 14 óráig tart
- 14 órától a CCHR kiállításának megnyitója, ami kb. 14:30-ig tart
Más országok is gyűjtik folyamatosan a résztvevőket, pl. a németek, franciák, csehek stb. És egyenlőre ők jobban állnak, mint mi, úgyhogy bele kell húznunk, hogy megmutassunk a magyarok mekkora szabadságharcosok! Gondolom sejted, hogy ehhez TE is kellesz!


Azt tudtad, hogy az Auditornapi ünnepséget azért rakták egy héttel előbbre, hogy TE is el tudj jönni a tüntetésre!?
Hm... nos..., igen..... ez ennyire fontos!

Egyre több szcientológus jelzi, hogy jön, ugye te is jössz?
 
Kérek szépen mindenkit, hogy válaszoljon rá!
Jön-e vagy sem? Igen vagy nem?
 
Szeretettel várunk mindenkit!

Fontos a részvétel, nagyon!

Szeretettel: a CCHR csapata

 
________________________________________
CCHR Magyarország

FRISSÍTÉS:

a pécsi gyerek által kommentben küldött emailt ide is berakom:

Kedves Szientologus!

 

Ez a felhívás létfontosságú, nagyon sürgős és azonnali cselekvést igényel!

 

A Pszichiátriai Világszövetség, amely a világ legnagyobb és legbefolyásosabb pszichiátriai szervezete, három évenként tart világkonferenciát. A következő konferencia 2008. szeptember 20-án kerül sorra Prágában, Csehország fővárosában.

 

A konferencia címe, ironikus módon, „Tudomány és humanizmus". 

 

Mintegy 8 -10 000 pszichiátert várnak a konferenciára a világ minden részéről, és valószínűleg számos magyar pszichiáter is ott lesz.

 

Elképzelheted tehát, mi mindenre képes egyszerre a világ összes pszichiátere....

Minden lehetőségük megvan arra, hogy a mentális egészség terén korlátlan mennyiségű újabb kontroll-eszközt, drogot vessenek be az emberek elnyomására és megnyomorítására.

Ez a dolog a TE sorsodat is befolyásolja!

A családod, barátaid és környezeted sorsát és jóllétét határozza meg!

Nem nézhetsz el mellette, hogy ez nem a Te feladatod. Ez igenis az, tekintve hogy a SZCIENTOLÓGUS KÓDEX következő pontjai rád is vonatkoznak:

 

 

"4. Felemelem a szavam mindennemű, az élet vagy az Emberiség elleni visszaéléssel szemben, és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megszüntessem őket.

5. Leleplezek és segítek megszüntetni mindennemű, fizikai sérülést okozó gyakorlatot a mentális egészség területén. "

 

Most van itt az alkalom, hogy megmondjuk a pszichiátereknek: nem értünk egyet káros kezeléseikkel és módszereikkel! Ezért a konferencia apropójából nemzetközi tüntetés készül Prágában, ahol a magyar szcientológusok is képviseltetik magukat. 

A tüntetésen kívül fel lesz állítva a CCHR utazó kiállítása, pont a pszichiátriai konferenciával szemben lévő épületben! Az a cél, hogy minél több jelen lévő pszichiáter megnézze a kiállítást.

 

Mivel a pszichiátriai konferencia világméretű, nem kicsi a tétje annak, hányan vonulunk fel Prága utcáin. Minél többen veszünk részt a tüntetésen, annál nagyobb erőt képviselünk.

Ez rengeteget jelent - ha a szcientológusok egy hatalmas tábora mond NEM-et a pszichiátriára, az oda fogja vonzani a figyelmét a kormánynak, az embereknek, a médiának, amire külön készülünk.... 

 

Egy hatalmas szcientológus tömeg olyan erőt képvisel, amivel már sokszor nézett szembe a világ elnyomókból álló különféle társasága, de soha nem sikerült legyőznie azt!

Ezért létfontosságú, hogy MOST ott legyél a munkatársakkal és a többi közönségtaggal együtt! MOST szólj Te is minden ismerősödet hívd, és biztosítsd arról, hogy Te is mész, jöjjenek ők is.

Most, amikor az IAS keményen tör előre a kampányaival, nem hagyhatjuk, hogy ez a konferencia esetleges akadályokat gördítsen az utunkba.

Budapestről buszok fognak indulni Prágába. Pécsről kocsikkal tudunk menni, Budapestig. Gyere be a Misszióba, és foglald le a helyedet, sőt, segítségedre is szükség van, hogy minél többen tudjunk menni.

Magyarországról legalább 500 főnek kell ott lennünk. 

 

Program:

Indulás: péntek este 22 órakor Budapestről, tehát Pécsről el kell indulnunk kb 18 órakor.

Megérkezés: szombat reggel 5-6 óra felé, délelőtt városnézés (Prága nagyon szép város)

12-kor tüntetés, 14-kor kiállítás megnyitó, utána haza

Érkezés várhatóan szombat este 22-23 óra felé

Útiköltség: 9500 Ft

Keress meg mindenképpen. 

Abaffy Csaba

Misszióvezető

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7666009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.17. 08:21:51

Szcientológia: objektíven és szubjektíven - Pánikhangulat a pszichiátriai világkongresszus miattÉrtesüléseim szerint naponta 2-3 emailt kap az átlag szcientológus ez ügyben, valamint telefonon is hívogatják őket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baka 2008.09.16. 13:59:23

Édes Istenem!

Hát ennek már soha nem lesz vége? Ezek az emberek már tényleg nem gondolkodnak?
Egy ilyen elismert szakmát, mint a pszichiártia és a pszichológia így támadni!!! Ezen mindig csak megdöbbenni tudok.

Még akkor is, ha elvakultság nélkül elismerem, hogy nincs saját személyes tapasztalatom ezen területek működéséről, így elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg előfordulhatnak tévedések a kezelések során (nem megfelelő adagolású gyógyszerezés, nem elég alapos kivizsgálás stb.).

Azt is elismerem, hogy valószínűleg nagyon gyógyszerközpontú az egészségügy, nagyobb szerepet kellene szánni a megelőzésre és az alternatív gyógymódokra (természetgyógyászat, homeopátia stb.), de hogy egy mindenhol elismert szakma teljes eltörlését követelje bármilyen szervezet, az egyszerűen felháborító. Őket kellene bezáratni a lehető leghamarabb.

A legszörnyűbb az, hogy mindezt csak "imázsépítés" címszó alatt csinálják, hogy a "mi az emberi jogokat védjük" arculat erősítésével javítani tudjanak kedves "egyházuk" igencsak megtépázott hírnevén. Tiszta őrület, komolyan mondom.

nakiazaki 2008.09.16. 14:08:28

Még jó hogy minden szcientológus egyéniség és mindenki maga dönti el, mit csinál :)

baka 2008.09.16. 14:16:25

Még néhány megjegyzés.

"- Ma Németországban, Münchenben az orggal kapcsolatba lépő embereknek már 60%-a illegális pc - vagyis nem kaphat auditálást, többnyire azért, mert pszichiátriai kezeléssel már lerontották a mentális állapotukat."

Valószínűleg csak megjött a józan eszük mivel már hallottak a szci negatív híréről.

"- Magyarországon évente mintegy 15 ezer embert szállítanak be kényszerrel a pszichiátriára. Ez naponta több mint 40 embert jelent."

Ha ez igaz lenne, akkor minden kb. tizedik emberre a bedilizés vár, hiszen körülbelül 100 ezer az évenkénti élveszületések száma Magyarországon. Gondolkodjunk már emberek.
Persze tudom, hogy ezt nem ide, hanem valami szci oldalra kellene írnom.

Matrix_ 2008.09.16. 14:33:03

Ezt felnőtt emberek írják felnőtt embereknek? Mókus örs szint! Annyira szomorú, hogy mármár vicces.

örge 2008.09.16. 14:55:14

Szerintem ez az a pont, amikor a pszichiátriának össze kellene fognia, és be kellene perelnie az egész bagázst, annyira, hogy DM-nek rámenjen a hubi mintás alsógatyája is.

Benigna 2008.09.16. 15:03:27

Itthon is ezt csinálták egy konfererncián. A jelenlévők kis csopottokban átmentek, hogy szembesüljenek önmagukkal. Vicces lehetne, ha nem gondolnák ennyire véresen komolyan. Annyi a céljuk, hogy megkaparintsák a hatalmat a lelki sérültek felett. Na meg félnek tőle, hogy egyszer nagyon megütik a bokájukat, amiért pszichiátriai eszközökkel dolgoznak.
Ugyanakkor kíváncsi lennék, mihez kezdenének egy skizofrénnel gyógyszer nélkül.Mert én ismerek ilyen embert, és ő igenis a gyógyszereinek köszönheti, hogy többé-kevésbé normális életet élhet.Különben is, ha jól tudom, az "egyháznál" kizáró ok, ha valakit pszichiáterek vagy pszichológusok kezeltek. Nyilván azért, mert ők maguk is tudják, hogy az igazán betegekkel nem tudnak mit csinálni, hiába a tech. Persze, a jól hangzó magyarázat megvan, ismerem is.

Retexis 2008.09.16. 15:27:16

Auditornapi ünnepség :)
Na mi van az auditor zsákjában gyerek? E-méter mindenkinek.

pécsi gyerek 2008.09.16. 15:29:21

Pécsen is nyomulnak, ilyen emailekkel:


Kedves Szientologus!

Ez a felhívás létfontosságú, nagyon sürgős és azonnali cselekvést igényel!

A Pszichiátriai Világszövetség, amely a világ legnagyobb és legbefolyásosabb pszichiátriai szervezete, három évenként tart világkonferenciát. A következő konferencia 2008. szeptember 20-án kerül sorra Prágában, Csehország fővárosában.

A konferencia címe, ironikus módon, „Tudomány és humanizmus".

Mintegy 8 -10 000 pszichiátert várnak a konferenciára a világ minden részéről, és valószínűleg számos magyar pszichiáter is ott lesz.

Elképzelheted tehát, mi mindenre képes egyszerre a világ összes pszichiátere....
Minden lehetőségük megvan arra, hogy a mentális egészség terén korlátlan mennyiségű újabb kontroll-eszközt, drogot vessenek be az emberek elnyomására és megnyomorítására.
Ez a dolog a TE sorsodat is befolyásolja!
A családod, barátaid és környezeted sorsát és jóllétét határozza meg!
Nem nézhetsz el mellette, hogy ez nem a Te feladatod. Ez igenis az, tekintve hogy a SZCIENTOLÓGUS KÓDEX következő pontjai rád is vonatkoznak:


"4. Felemelem a szavam mindennemű, az élet vagy az Emberiség elleni visszaéléssel szemben, és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megszüntessem őket.
5. Leleplezek és segítek megszüntetni mindennemű, fizikai sérülést okozó gyakorlatot a mentális egészség területén. "

Most van itt az alkalom, hogy megmondjuk a pszichiátereknek: nem értünk egyet káros kezeléseikkel és módszereikkel! Ezért a konferencia apropójából nemzetközi tüntetés készül Prágában, ahol a magyar szcientológusok is képviseltetik magukat.
A tüntetésen kívül fel lesz állítva a CCHR utazó kiállítása, pont a pszichiátriai konferenciával szemben lévő épületben! Az a cél, hogy minél több jelen lévő pszichiáter megnézze a kiállítást.

Mivel a pszichiátriai konferencia világméretű, nem kicsi a tétje annak, hányan vonulunk fel Prága utcáin. Minél többen veszünk részt a tüntetésen, annál nagyobb erőt képviselünk.
Ez rengeteget jelent - ha a szcientológusok egy hatalmas tábora mond NEM-et a pszichiátriára, az oda fogja vonzani a figyelmét a kormánynak, az embereknek, a médiának, amire külön készülünk....

Egy hatalmas szcientológus tömeg olyan erőt képvisel, amivel már sokszor nézett szembe a világ elnyomókból álló különféle társasága, de soha nem sikerült legyőznie azt!
Ezért létfontosságú, hogy MOST ott legyél a munkatársakkal és a többi közönségtaggal együtt! MOST szólj Te is minden ismerősödet hívd, és biztosítsd arról, hogy Te is mész, jöjjenek ők is.
Most, amikor az IAS keményen tör előre a kampányaival, nem hagyhatjuk, hogy ez a konferencia esetleges akadályokat gördítsen az utunkba.
Budapestről buszok fognak indulni Prágába. Pécsről kocsikkal tudunk menni, Budapestig. Gyere be a Misszióba, és foglald le a helyedet, sőt, segítségedre is szükség van, hogy minél többen tudjunk menni.
Magyarországról legalább 500 főnek kell ott lennünk.

Program:
Indulás: péntek este 22 órakor Budapestről, tehát Pécsről el kell indulnunk kb 18 órakor.
Megérkezés: szombat reggel 5-6 óra felé, délelőtt városnézés (Prága nagyon szép város)
12-kor tüntetés, 14-kor kiállítás megnyitó, utána haza
Érkezés várhatóan szombat este 22-23 óra felé
Útiköltség: 9500 Ft
Keress meg mindenképpen.
Abaffy Csaba
Misszióvezető

Feree 2008.09.16. 15:33:03

Beninga

Úgy gondolom nem a lelki sérültekre utaznak. Kerülik őket, mint a pestisest, mert ha véletlen maguk közé engednének a pszichiátriai szempontból beteg embert, akkor az elég rossz fényt vetne rájuk a későbbiekben - hogy a fenébe nem sikerült meggyógyítani?
Egy példa:
( 209.85.135.104/search?q=cache:u_53jgfF3xQJ:www.webmutato.hu/nethatter/riportok/kids.htm+kids+magazin+szcientol%C3%B3gia&hl=hu&ct=clnk&cd=1&lr=lang_hu ) A KIDS magazin főszerkesztőjével készített riport

Nem is olyan érdekes módon semmiféle hivatalos statisztikai eredménnyel nem sikerült még előállniuk az általuk meggyógyított pszichiátriai betegek vonatkozásában.
Ugyanez vonatkozik a szenvedélybetegekre (pl. kábítószeresekre) is.

Viszont a betegek hozzátartozói - akikben hamis reményeket tudnak elülteni - már egészen más tészta - szerintem.

anonim én 2008.09.16. 15:34:41

Természetesen minden csakis a gyerekek érdekében! A Gyerekekért. Naná. Mert nem lesz kit auditálni, baszki! Aztán így kinek adják el a szolgáltatásokat? Hogy lesz így stat?

Vajon miért van hányingerem?

bumburnyák 2008.09.16. 15:50:21

na kedves abaffy úrról már a megszólítása megint sokat elárul:
"Kedves Szientologus!"
megabrutál-lol! legalább azt tudná helyesen leírni, amit nap mint nap használ, és aminek ő is vallja magát!
csak látnám az utcán, megtanítanám legalább helyesen írni! :D
amúgy meg remélem több anonymus tüntető lesz kinn, mint szci! ;)

Norman 2008.09.16. 16:10:37

"Magyarországról legalább 500 főnek kell ott lennünk."

Hát igen, valóban HATALMAS lehet a Magyar szci egyház, ha 500 embert ilyen kínkeservesen lehet csak összeterelni egy kis tüntetésre.

"Azt tudtad, hogy az Auditornapi ünnepséget azért rakták egy héttel előbbre, hogy TE is el tudj jönni a tüntetésre!?
Hm... nos..., igen..... ez ennyire fontos!"

ÓÓóóóóó, te jóóó ééég! Ehhez már nem is tudok mit hozzáfűzni, komolyan sajnálom ezeket a szerencsétlen agymosott embereket, akik ettől azon kezdenek gondolkodni: Húú, tényleg?! Előrehozzák a nagy auditornapi izét emiatt? Hát basszus, akkor tényleg ott kell lennem, aztamindenit!
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

movhu 2008.09.16. 16:11:48

Szánalmas és egyben megdöbbentő. És a legmegdöbbentőbb, hogy valamiféle fehér zászló alatt mérgezik a társadalmat ezek.
Ezek a kretének - mert mást mondani nem tudok - nem találkoztak még olyan betegekkel, akiknek az élete sz*rt sem ért a gyógyszerek és kezelés nélkül, ma meg boldogok. Azért mert betegen születtek, valami baja volt az agyuknak, ami mérhető, kimutatható, de kezelhető.
Szerintük rohadjon meg az összes depressziós? Vagy olyan betegség nincs is? Persze, tudjuk, dohányosok és alkoholfüggők sincsennek...
Remélem valaki veszi az adást, és odautazik szétütni őket.

Dr. Kix 2008.09.16. 16:21:54

Lelki szemeim előtt Jokka és PKD, nameg HÁK és ötletgazda együtt csomagolnak az útra "párizsisszenyát"... nyilván ezért nem szólnak hozzá. :)

Norman 2008.09.16. 16:22:08

Azért az is rengeteget elárul erről az egész "egyházról", hogy ilyen TVShop-os módszerekkel kell rábeszélni a tagokat, hogy kiálljanak tüntetni amellett amiben hisznek.

Kíváncsi lennék, hogy egyáltalán hányan maradnának ebben az egész egyhában, ha nem unszolnák őket semmilyen módón? Hányan járnának újabb tanfolyamokra vagy akár ilyen tüntetésekre, pusztán saját akaratukból, mindenféle rábeszélés nélkül? Gyanítom, sehányan. Azért ezen megintcsak nem ártana elgondolkozni a bent lévőknek, hogy vajon mennyire belülről fakad az olyan hit, amire újra meg újra rá kell beszélni.

Girhes macska 2008.09.16. 16:29:37

Anonymus! Nem kéne egy kis tüntetést rászervezni? Mennék, de sajna nincs olyan helyes álarcom, az igazit meg nem kockáztatnám.

ukridge · http://verbalnumera.nolblog.hu 2008.09.16. 16:30:24

Tavalyi gyerekpszichiátria ellenes tüntetésről írtam:
verbalnumera.nolblog.hu/?post_id=23412

Ez alapján tömény összejövetel lesz.

bumburnyák 2008.09.16. 16:33:38

ja, amúgy üdv itt is benigna! jó olvasgatást a blogon!

bumburnyák 2008.09.16. 17:13:01

ukridge · verbalnumera.nolblog.hu 2008.09.16. 16:30:24

nagyon jó a beszámolód a vadasparki tüntetésről!
az egyik legjobb része szerintem ez :
" „Na most beverem a fejüket“ mondja mellettem teljes higgadtsággal az egyik rendőr kollégájának."
ez nagyon kész!

visszatérve részletes, korrekt beszámoló képekkel megspékelve, ajánlom a többiek figyelmébe is!

Hubologist 2008.09.16. 17:20:38

Remek alkalom az anonnak, hogy ők is kiálljanak, és tájékoztassák az arrajáró érdeklődőket a szci borzalmairól.

b0risz · http://zahar.blog.hu 2008.09.16. 17:24:23

mondjuk a gyerekek gyógyszerezése a nevelés helyett tényleg aggasztó dolog, szci ide, vagy oda...

sanya64 2008.09.16. 17:52:23

ha azt a sok pénzt, időt és mindenféle ráfordítást szciék nem a pszichiátriával kapcsolatos dolgok ellen fordították volna, hanem pld. a különböző rákbetegségek, stb. elleni kutatásra, máá régen lehetne egy-két Nobel-díjasuk...

ehelyett mi is tudnak felmutatni, ami a világ számára bármi értéket is képvisel?...

mert az, hogy időnként szabadnapos sorhajókapitánynak beöltözve ünnepelgetik magukat, azt bármelyik pszichiátriai intézet lakói is tudják, ennyi erővel összeköltözhetnének, és kitárgyalhatnák, hogy a csúnya gonosz ápolók tehetnek mindenről...

evergo · http://evergo.blogol.hu 2008.09.16. 18:38:37

"Elképzelheted tehát, mi mindenre képes egyszerre a világ összes pszichiátere...."
Hát ez annyira vicces. Télleg, mit csinálhat ott a konferencián 8-10ezer pszichiáter, lássuk csak - gondolom előadásokra járnak, kultúrális programok, vacsorák, meg ilyenek. Ez nem hangzik veszélyesnek. De tényleg nem értem, mit vár a kedves mail-író, mit csinálnak a sok pszichiáterek. Azért, bármennyire is utálják őket a szcik-k, azért ők is csak emberek, nem valami gonosz varázslók, akik összegyűlve rontást hoznak a Földre. Kérem!
Micsoda egy vallás ez... és azért az is kórjelző, hogy az alapító micsoda csillapíthatatlan gyűlölettel ment neki a pszichiátriának. hm.

Ammónia 2008.09.16. 18:40:10

movhu 2008.09.16. 16:11:48

"Szerintük rohadjon meg az összes depressziós? Vagy olyan betegség nincs is?"

...persze, hogy nem létezik! Egyedül Hubbard bá szenvedhetett pszichotikus depresszióban...:D:D:D
De ő is csak azért, mert különleges volt...különlegesen megalomán...:D:D:D

Benigna 2008.09.16. 19:00:02

Szia pécsi gyerek!
Én is pécsi vagyok:) Itt már a buszok belsejében kiplakettolják a CCHR hirdetését, újabban beindultak.
Nem azokra a lelki betegekre értettem, akiket gyógyszerrel kell kezelni, inkább azokra a szorongó emberekre, akik csak egy kis beszélgetős terápiára szorulnának. Őket becsábítják magukhoz, ahelyett, hogy pszichológushoz küldenék, és jól kiauditálják a baját. A nagy fröcsögésük ellenére többségük még a pszichiáterek és a pszichológusok közti különbséget sem ismeri.

LongJohnHolmes 2008.09.16. 19:11:34

Ez a gyógyszeripar biznisze, nem a scientológiáé.
Az utóbbi nélkül jobb lenne a világ, de az első nagyobb kárt okoz az emberiségnek.

Azok a szülők, akik vakon megbíznak orvosokban és tömik gyermekeikbe, magukba a "szent" orvosok által felírt drága pirulákat, azok megérdemlik, hogy ettől pusztuljanak el, vagy dőljenek (anyagi és egyéb) nyomorba.

Az embereknek nagyon kevés gyógyszerre van szüksége, max. akut esetben.

Ehhez ajánlott irodalom:
Dr. Lenkei Gábor cenzurazott_egeszseg_bestseller.pdf

Fellelhető torentoldalakon.
(Sajnos Lenkei úr is elkezdte árulni a piruláit nagyüzemi módon, így elveszítette a szavahihetőségét. Aki anyagilag belekeveredik ebbe a körbe, annak már nem lehet hinni. De mikor a könyvet írta, talán még valóban hitt az ügyben)

Feree 2008.09.16. 19:16:17

A logikád szerint: ahhoz, hogy elhiggyük egy szcientológusnak, milyen ártalmasak a pszichiáterek-pszichológusok ... egy szcientológus által írt könyvből bizonyságot szerezhetünk.

A szerelő 2008.09.16. 19:20:07

Valaki utána nézett már a szcientológia állításainak? a használt módszerek ereményességének? azért, mert mondjuk olyan ez az egyház, amilyennek innen-onnan, különböző, főleg internetes forrásokból ismerjük, a birtokukban lévő "technológiáró" nagyon kevés szó hangzik el. én 1-1 hír hallatán először a forrás megbízhatóságát szoktam nézni. na, ebben a témában gyakorlatilag ilyen alig akad, mármint megbízható forrásból származó információ. sokan szapulják, főleg itt, de nem látom a hivatkozási alapot, és főleg azoktól nem értem, akiknek tényleg semmi konkrétum nincs a kezében.
na, most lehet megint megjegyzést tenni, hogy agitálok meg hasonló baromságok.
jó lenne objektívnek lenni. szóval kiváncsi vagyok a szcientológia módszereinek hatékonyságára, ha már ennyire hangoztatják, hogy a pszihodrogoknál van jobb módszerük.

LongJohnHolmes 2008.09.16. 19:20:52

Ez a faszi is scientológus?

Mivel nem tudom:) Bár ha az, ha nem, mindegy a mondanivalója szempontjából. Ez a próbléma előbb keletkezett, mint ez az "egyház" vagy mi a fene ez.

Mondjuk én nem miatta nem szedem be a gyógyszerek zömét, hanem saját kezdeményezésből.

Én zsigerből nem tisztelek senkit vakon.

Kobre 2008.09.16. 19:39:03

Nagyon örülök, hogy mindenki elítéli a Scientológiát. A legnagyobb gáz, hogy labilis életszakaszban lévő (ami mindannyionkkal előfordul)embereknek adnak hitelek tűnő segítséget, és így köteleződnek el a szekta mellett, amiből nagyon nehéz szabadulni.

A mindenkinek gyógyszert elvet én sem támogatom, mert tudom, hogy az önerőből (pszichológus segítségével) való gyógyulás maradandóbb - ennek ellenére egy skizo vagy egy bipoláris nem kezelhető gyógyszer nélkül.
Baka:
"nagyobb szerepet kellene szánni a megelőzésre és az alternatív gyógymódokra (természetgyógyászat, homeopátia stb.)"
Az okj-s vizsgával ha rendelkező természetgyógyászok szerintem inkább ártanak, mint használnak. Hallottam olyat, hogy a kineziológus egy skizo kislánynál megnyitotta a szellemkaput...

Feree 2008.09.16. 19:51:49

LongJohnHolmes
"Mondjuk én nem miatta nem szedem be a gyógyszerek zömét, hanem saját kezdeményezésből."

Az rendben van. De összeesküvés-elméleteket gyártani, pláne megkajálni a szcientológusok agyrémeit a gyógyszermaffiáról, pszichókról: a legnagyobb hülyeség. Szerintem.

Értelmes ember nem zabál nyakra-főre olyasmit, ami árthat is (minden gyógyszernek van mellékhatása, még a kötelező védőoltásoknak is - lásd: di-per-te - néha hőemelkedés, láz, etc.).

De ha muszáj, akkor muszáj. Magas vérnyomás, cukorbetegség, bizonyos pszichés betegségek: jól kezelhetők vérnyomáscsökkentővel, inzulinnal, miegyébbel.
(konkrétan a pszichiátriai betegségekről Warlimont - remélem jól írtam :) - tudna többet mondani ... már volt itt nagy vitája a szcikkel ezügyben).

Ja! És igen. Lenkei szcientológus. Mikor a könyvét írta, akkor is az volt.
Szóval neki aztán pofa lapos, ha gyógyszermaffiáról van szó. :P

biziclop 2008.09.16. 19:55:18

A legnagyobb kart talan azzal okozzak ezek a dilibogarak (akiket a pszichiaterek nyilvan magasrol leszarnak), hogy kisajatitjak maguknak a pszichiatria kritizalasat.

Igy sokan inkabb nem fogalmazzak meg a pszichiatriaval szembeni teljesen legitim kritikajukat sem, mert akkor egy platformra kerulnek ezekkel.

ba 2008.09.16. 20:52:52

Jó lesz ez... ennyi szcientológus egy helyen... már csak pár köhécselő influenzás kell a tömegbe :)

Martian (törölt) 2008.09.16. 21:12:03

Nem mintha a sci hisztérikus megfogalmazásaival egyetértenék... de a környezetemben jópár ember ismerek, akik pszichiáter által felírt gyógyszeres kezelést kaptak... a legtöbb, ami a kezelések eredménye volt, hogy a tüneteket egy kicsit-tologatták ide-oda, de bármiféle megfogható gyógyulásnak a közelében sem jártak, pedig a legtöbbjük nem súlyos beteg volt.
Az az érzésem, hogy a pszichiátriának sem sok fogalma van az un. pszichés betegségek valódi okairól... jórészt csak a tünetekkel "sakkoznak", ami - ha a pszichiátriát tudományosan megalapozottnak tekintenénk - igencsak kevés.
Amennyire a sci-be beleláttam, az általános propagandán túl nem tapasztaltam, hogy a kirakatba raktak olyan embereket, akiket valaha is kigyógyítottak volna súlyosabb pszichés problémákból.
Az hogy Hubbardnak mi a véleménye, az az igazolt tények szemponjából érdektelen.
Egy jó lap a pszichiátria bírálatáról:
www.tenyek-tevhitek.hu/

dinoszaurusz 2008.09.16. 21:13:40

atomot xenu seggébe

ropee 2008.09.16. 21:19:31

"- Magyarországon évente mintegy 15 ezer embert szállítanak be kényszerrel a pszichiátriára. Ez naponta több mint 40 embert jelent."

Lehet hogy minden nap ugyanazt a 40 embert viszik be, újra és újra... Egy kicsit sok ez az évi 15000 fő, főképpen mostanság...

Feree 2008.09.16. 21:25:02

Jobban belegeondolok: minél többen odatódulnak, annál több "szemléltető anyag" lesz egy helyen. :P
Jó tanulmány a lélekbúvároknak - ha már egyszer tudományos konferencia. :))

bumburnyák 2008.09.16. 21:26:10

lehet ropee, mert ha ez valóban így lenne, minden kórház csak velük lenne tele, meg azért hallani is lehetett volna már róla...

ismét 1 statisztikai csalásuk

örge 2008.09.16. 21:27:41

"- Magyarországon évente mintegy 15 ezer embert szállítanak be kényszerrel a pszichiátriára. Ez naponta több mint 40 embert jelent."

Azért arra nagyon kíváncsi lennék, hogy ezt az adatot honnan szedték.
Ilyenkor persze nem kérik számon a droidok a hiteles dokumentumokat bizonyításképpen:)

Sixy 2008.09.16. 21:43:07

Én látom magam előtt ezeket a gonosz pszichiátereket. A Tízezrek Gyűlését háromévente a Sötét Együttállás napján (amely érdekes módon pont egybeesik a szcientológusok Auditor-napjával) a Prágai Óváros katakombáinak mélyén tartják. Egytől egyig fekete csuhát viselnek, a szemük fehéren izzik és elváltoztatott hangon beszélnek. A rituálé során megerőszakolnak és feláldoznak tízezer kényszerpszichiátriára küldött magyar kisgyereket, majd a vérükkel megidézik At-Kin-Sont, a gonosz démonhadurat, s kollektív tudatba lépve vele megszállják démoni seregével a világot, amire kétezer éves sötétség borul.

Ettől olyannyira beszartam, hogy úgy lehet, tényleg kimegyek tüntetni én is, de ha lehet, külön mennék a csoporttól, szerintem megvan az útiköltség 2500 forintból is.

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.09.16. 22:16:20

Martian, a Tények-tévhitek oldalt jegyző Szendi Gábor maga is scientológus..:D

Jemand Namenlos 2008.09.16. 22:31:04

Mélységesen felháborít a szcientológusok tevékenysége.Tágabb környezetemben ismerek bipoláris betegeket,akik különösen az új generációs,eredetileg az epilepsziára javallt gyógyszer(ekkel) tünet és panaszmentessé váltak és újra dolgoznak.Jónak mondható házasságban élnek,boldog,értelmes gyermekeket nevelnek,akik láthatóan nem örökölték a szülői bipoláris zavart.
Figyelmetekbe ajánlom az általam ismert német oldalt:bipolar-forum.de ,ahol értelmes emberek osztják meg egymással a felmerülő problémáikat,önsegítő csoportokat alakítanak,közös programokat szerveznek régiónként és országosan is.
Hajdani osztálytársam,aki középvezetőként dolgozott,és major depresszióban szevedett,általam nem ismert szekta sugallatára eldobta az addig használt gyógyszereit.Szemem előtt romlott az állapota,egészségügyben dolgozó felesége sem tudta rábeszélni a fenntartó terápia folytatására.Negyvenes éveinek elején öngyilkos lett,két árvát hagyott maga után.Meggyőződésem,hogy ma is élne,ha nem hisz a sarlatánoknak.Testvére hasonló beteg ifjú korától (mániás depresszió),mérnök és sikeresnek mondható üzletember,családja gyermekei vannak.Az igazsághoz tartozik,hogy 20 év körüli lánya örökölte édesapja betegségét.

Úgy látom,a psichiáterek tíz és százezrek életét teszik elviselhetővé,emberéletek ezreit mentik meg.
Másik kérdés a valóban meglévő gyógyszerlobbi,de ez minden orvosi területet érint,nem csak a psichiátriát.

Auditor 2008.09.16. 22:48:44

"Keress meg mindenképpen.
Abaffy Csaba
Misszióvezető"

Aki akarja, vigyen neki egy kis gyógyszert...

iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8049477
Telefonszám
70/6311973
Postai irányítószám:
7636
Cím
Pécs, Illyés Gy. u. 58.

guy 2008.09.16. 23:06:22

csak azt tudnám, hogy az egészséget miért kell kezelni. szerintem fenntartani kell. amúgy gyereknek tényleg nem kell drog, ezzel még akár egyet is lehet érteni. a többi hit kérdése.

Senkifia 2008.09.16. 23:20:34

Ijesztő,komolyan. ez,meg a hitgyülekezete,meg a hasonlók. a jehova tanúi lassan kezdenek barátságosabnak tünni :) Igaz,őket egyszer sikerült meggyőznöm a magam igazáról.
ez a szcientológia viszont kissé rémísztő. amilyen sikerrel képesek befolyást szerezni,befolyásos emberek által.mert a baj nem ott kezdődik,amikor józsika befizeti havonta a tagdíjat,és pszichiáter helyett odajár.hanem mikor politikusokat meg közéleti személyiségeket fűznek meg.azok meg tesznek arról hogy pl az opni-t bezárják....ja tudom,ez összeesküvés elmélet :)

Ammónia 2008.09.16. 23:54:10

Hubbard azért tudta, hogyan kell bánni a gyerekeivel, a feleségéről már nem is beszélek:
Talán ezért lett pl. az egyikük öngyilkos...
Az újonnan érkezett fórumozók részére linkelem be, ha még nem olvasták volna:
Penthaus_interjú L.Ron Hubbard fiával 1983
Ami az auditálást és az OT szinteket illeti, ki ne hagyjátok a 16. oldalt.

lptr.metacortex.hu/szcientologia/dewolf-interview.pdf

pappito 2008.09.17. 00:11:13

Brávó!
Nézzük a jó oldalát, ennyivel kevesebb szci barom lesz póráz és szájkosár nélkül a magyar utcákon. Sajnálom a cseheket, nem érdemlik, de ott legalább van rendes rendőrség és ha szciék pattognak, akkor kapnak egy kis dermatológiai kezelést.

Az egész világ hülye, sötét középkor van, szcik, homeopátia, harmadik szem, gépi csakrakontroll, meg a frász tudja még mi. Mi a frász történt ezek kimaradtak az általános iskolából?

(ráadásul Mo.-n kifejezetten évszázados hagyománya van a gyógynövénytermesztésnek és használatnak, ha már valaki nem akar gyári bogyót enni.)

Feree 2008.09.17. 00:29:47

Sixy 2008.09.16. 21:43:07

LOL
Fetrengek :))

TrappedInTheCloset 2008.09.17. 01:45:47

Azért van igazság a fenti felhívásban. Prága tényleg szép város :))

Cstalakoznék az első szólóhoz :) Édes Istenem...

TrappedInTheCloset 2008.09.17. 01:47:20

Pappito:

nem is gondolnád, a homeopátia meg a harmadik szem milyen módokon függhet össze :)

lolkabolka 2008.09.17. 07:54:18

tényeg, a pszichológiát is támadják, vagy csak a pszichiátriát?
a pszichiátriával szemben nekem is van pár fenntartásom néhány területen, de mióta a szcík ellentevékenységéről olvasok, már szinte szeretem őket (mármint a pszichiátereket..)...:)

lolkabolka 2008.09.17. 07:55:32

mi az az "illegális pc"? eddig azt hittem az, ami az asztalomon van és gépelek rajta... :)

◄ViZion 2008.09.17. 08:54:43

Intelligens szci guruk oltanak e-mailon keresztül... muhaha...

Gyógyszerekről: a szcik titkos megállapodást kötöttek a gyógyszergyártókkal, miszerint ha megtalálják a hülyeség elleni gyógyszert akkor az egyház raklapos kiszerelésben, olcsón kap majd belőle....

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.09.17. 09:23:07

Hűha, a világ összes (kb. 100 fő) scientológusa ott fog tolongani? Nagy égés lesz.

Advanced Flight 2008.09.17. 10:16:36

Utazás költsége: 9,500 forint (Jó lenne minél hamarabb befizetni, azon szempontból, hogy tudjuk ki az aki biztosan jön)


Asszem itt a lényeg. Tüntetésnek álcázott társasutazás, jó pénzért. :-)

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.09.17. 13:23:01

lolkabolka:

"tényeg, a pszichológiát is támadják, vagy csak a pszichiátriát?"

- Mindkettőt, bár nem mindegyik tudja mi a különbség :)
- Egyébként nem véletlen, hogy a Szcientológiában nincs semmi "pszi"-vel kezdődő szó

bumburnyák 2008.09.17. 13:32:15

bár rendszeresen használnak pszichológiai módszereket, amiket persze nem neveznek nevükön...

Ammónia 2008.09.18. 17:04:46

www.clearingtech.net/index.html

...az e-meter...kicsit más környezetben... :)

Ammónia 2008.09.18. 17:08:41

E-meter vagy Biomonitor? Ez itt a kérdés...:)

www.aeriallong.com/The_Biomonitor.html

...arról is érdemes lenne elgondolkodni, miért állítja a szcientológia, hogy Hubbard találta fel?

Lollipop 2008.09.18. 17:44:52

Ammónia 2008.09.18. 17:08:41

Mindent ők találtak fel, Ammónia... :D

Gondolom az történt, tudod, hogy annyira internalizálta a gondolatot, hogy a végén azt hitte, ő találta fel... :D :D :D

Mindjárt jön a szci duma, hogy senki nem állította hogy ő fedezte fel, de ő tökéletesítette és szedte rendszerbe a tudást. Ezen szoktam sikítani a röhögéstől.

PKD 2008.09.19. 12:35:17

Én úgy emlékszem a Mi a Szcientológiából?, hogy Hubbardnak is az a Matheson készítette az elsőt, akit a link említ.

vv orban 2014.05.19. 10:50:07

@baka:
"Egy ilyen elismert szakmát, mint a pszichiártia és a pszichológia így támadni!!"

Egy ilyen elismert intézményt támadni mint az Európai Unió, és azt hinni, hogy csak ki akarják használni Magyarországot egyszerüen őrültség, és aki ezt mondja azt azonnal kell vinni pszihiáterhez kezeltetni.

Hát persze, hogy a felrobbanó kerózin döntötte le a tornyokat (azok minden emeletét), az ennyire elismert Egyesült Államok ha ezt mondja, akkor az úgy is van.
süti beállítások módosítása