Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hamis álmok - III. fejezet: Thistle Street Lane

2008. augusztus 13. - Reformer

Harmadik fejezet – Thistle Street Lane

 

(További információ, a többi rész: Hamis álmok összefoglaló oldal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

17 NE Thistle Street Lane, a Nemzetközi Publikációs Org székhelye

Hallottam az öreg felvonó rácsos ajtajának zörgését, majd felvinnyogott az özönvíz előtti villanymotor, és felküzdötte a recsegő-ropogó liftet az első emeletre, ahol aztán nagyot döndülve megállt, egy méterre attól a helytől, ahol feküdtem. Némi matatás a nagy vasajtón, és következő pillanatban az éjjeliőr becsoszogott a terembe.

- Ébresztő, ébresztő! – zsolozsmázta. Egy öreg skót volt, nem szcientológus, és azért fogadták fel, hogy vigyázzon az épületre éjjel, és az efféle reggeleken ébressze föl a könyvraktárban a betonpadlón alvó dolgozókat.

A körülöttem fekvő összekucorodott emberek lassan mocorogni kezdtek, kinyújtóztatták elgémberedett tagjaikat. Lementem a földszintre megnézni, hogy megérkezett-e a reggeli süteményes kiskocsi. Ott állt közvetlenül a Thistle Street Lane-i épület bejárata mellett, a csípős, téli Edinburgh-i levegő vígan tódult befelé a nyitott ajtón. Fölmarkoltam egy süteményt a kocsiról, öntöttem magamnak egy bögre teát, és megreggeliztem.

A dolgok elég rosszra fordultak, mióta Doreen Casey, a Sea Org misszionáriusa megérkezett. Azt mondta, személyesen L. Ron Hubbard küldte az Apollóról, hogy vegye át a Publikációs Orgot, és rázza gatyába – azaz adjunk el több könyvet, és csináljunk több pénzt. Új szabály lépett életbe: ha nem sikerült teljesíteni az aznapra kitűzött célt, nem mehettünk haza – a teljes személyzetnek a raktárban, a padlón kellett aludnia. Az efféle éjszakák az utóbbi időben egyre gyakoribbakká váltak.

Nagyon reméltem, hogy hamarosan elmegy ez a nőszemély, és a dolgok visszatérnek a régi kerékvágásba. Mielőtt átvette volna az irányítást, nagyon szerettem a „Pubs”-nál dolgozni, egy csomó barátot szereztem.

Kim, Zane és én júniusban érkeztünk meg a Heathrow reptérre, Londonba. Jerry-t megfogták a vámon – találtak nála néhány szcientológia könyvet, és visszafordították. Akkoriban az angol belügyminisztérium nyomozást folytatott a szcientológiával szemben, és ezért minden szcientológus tanulót visszafordítottak a határon. Odahaza figyelmeztettek minket, hogy ez előfordulhat, úgyhogy vakációzó turistáknak vallottuk magunkat. Hosszú hajunkkal és ápolatlan külsőnkkel remekül beillettünk a sok ezer fiatal közé, akik eljöttek felfedezni a Beatles és a Rolling Stones hazáját. Egyszóval sikeresen átsiklottunk az „SP-k” radarernyői alatt, akik „el akarták pusztítani a szcientológiát”.

Felültünk egy East Grinstead-be tartó vonatra, az állomásról pedig taxival jutottunk el a Saint Hill-birtokra. Ez volt L. Ron Hubbard otthona, most pedig a szcientológia nemzetközi központja. A birtok nyüzsgött az élettől: emberek százai, tanulók és dolgozók jártak dolguk után mindenfelé. Építkezés is folyt a területen, egy kastélyszerű épületet húztak föl, ez fog majd otthont adni a „Saint Hill-i különleges tájékoztató tanfolyamnak”, ami az elérhető legmagasabb szintű szcientológia képzés volt akkortájt. A ’60-as évek elején Hubbard naponta tartott előadásokat a különleges tanfolyam résztvevőinek, de, mint mondták, már nem lakott Saint Hill-ben. „A felsőbb szinteket kutatta” egy nagy yacht, a Royal Scotman fedélzetén, ami valahol a Földközi-tengeren szelte a hullámokat; pontos pozíciója bizalmas információnak számított.

Az egyik melléképülethez irányítottak minket, és mondták, hogy keressük a recepcióst. Odabent zsúfoltság és káosz fogadott minket, iratszekrények, kosarak és papírhalmok mindenütt. A recepciós egy idősebb nő volt. Mondtuk neki, hogy jelentkezni szeretnénk a Nemzetközi Publikációs Org-hoz. Átküldött minket a „Hubbard Kommunikációs Iroda titkárjához”, aki elbeszélgetett velünk, és megpróbált aláíratni velünk egy munkatársi szerződést Saint Hill-be. Azt nem árulta el, hogy merre van a Publikációs Org, csak annyit mondott, hogy elköltözött Saint Hill-ből; egyre csak azt hajtogatta, hogy jelentkezzünk itteni munkatársnak.

Ajánlatát udvariasan, de határozottan elutasítottuk, és elindultunk keresni valakit, aki tudja, hol lehet a Publikációs Org. Körbekérdezősködtünk, és végül a birtok főépületéhez irányítottak minket, ahol a Nemzetközi Vezetőségi Org is található. Ott egy csinos, vörös hajú lányt találtunk, aki egy komoly tengerésztiszti egyenruhában feszített. Peggy volt a neve. Miután elmagyaráztuk, hogy mit is szeretnénk csinálni, közölte, hogy a Publikációs Org nemrég átköltözött Skóciába. Rögtön fel is hívta őket, mire a vonal másik végén azt mondták, hogy a következő vonattal menjünk Edinburgh-ba.

Mint később kiderült, a Publikációs Org egy sikátorból nyíló sikátorban volt. Először megtaláltuk a Queen Street-et, aminek egyik oldalán egy park volt, a másikon pedig flancos sorházak magasodtak. Ezek egyikében volt a skóciai HAPI (Hubbard Academy of Personal Independence, a Személyes Függetlenség Hubbard-i Akadémiája), a helyi org. A Queen Street mögött volt egy sikátor, a Thistle Street, és ebből a sikátorból nyílt egy még kisebb sikátor, a Thistle Street Lane. Ahogy beléptünk ebbe a szűk, macskaköves utcácskába, mintha egy másik évszázadba érkeztünk volna. Szekereket húzó lovak patájának kopogása visszhangzott a házak között. A kis utca közepe táján volt egy nagy faajtó, fölötte a tábla: „Nemzetközi Publikációs Org”.

Arra számítottam, hogy pályázni kell az álláshelyekre, aztán jönnek majd az interjúk, rostálások. Kezem ügyébe készítettem a portfóliómat, ám az senkit sem érdekelt. Rögtön a HCO területi titkár (röviden HAS – a HCO Area Secretary-ból) köszöntött minket, egy Al Seligman nevű, pompás szakállat viselő fickó.

- Szcientológusok vagytok? – kérdezte hitetlenkedve – és itt akartok dolgozni? Nagyszerű, Isten hozott benneteket!

Gyorsan körbekalauzolt minket a háromemeletes épületben. A földszinten és az első emeleten, a rakodóajtóknál volt a könyvraktár, a másodikon a vezetők irodái, a HCO és a pénzügy, a legfelső szinten pedig a tervezői részleg, a szerkesztőség és a nyomda. Kimet és engem ez utóbbiba osztottak be. Zane a pénzügyre került (néhány hónapig ott is dolgozott, aztán elege lett, és visszament az Államokba).

Mivel pénteken álltunk munkába, a hétvégét arra fordítottuk, hogy felderítsük Edinburgh-ot, és albérletet kerítsünk magunknak. Amikor hétfőn kora reggel megjelentünk a munkahelyünkön, megkaptuk az első ízelítőt a szcientológus munkatársak munkarendjéről.

- Ti meg hol a fenében voltatok? – ripakodott ránk a HAS. – Miután eltűntetek két napra, azt hittük, nem is akartok itt dolgozni többet.

Össze voltunk zavarodva.

- Ti hétvégén is dolgoztok?

- Naná – felelte. – Heti hét napot, minden második héten van egy szabadnap. Nem a wogok munkabeosztása szerint dolgozunk – nekünk egy egész bolygót kell Clearré tenni.

A „wog” egy univerzális degradáló kifejezés volt mindenre, ami nem kötődik a szcientológiához. A szcientológia határain kívül volt a „wog világ”, ahol „wog eszmék” szerint éltek, „wog igazságszolgáltatás”, „wog tudományok”, „wog szempontok” voltak, és így tovább. Mindent lenéztek, ami nem szcientológia volt, és mint megtudtuk, a „wog munkarend” is ide tartozott. A szcientológusok kemények és elhivatottak voltak, és nem vesződtek holmi blokkolóórákkal, mint a wog dilettánsok. Dolgoztunk éjjel-nappal, egész héten át, amíg nem végeztünk a munkával.

Minthogy én tervező voltam, a kettes osztályra kerültem, a „Nyomdai tervezés és előkészítés”-hez. Itt állítottuk össze és szövegeztük meg a különböző promóciós anyagokat, könyveket. A Publikációs Org látta el promóciós anyaggal az összes orgot szerte a világon. Nagyon izgalmas volt a dolgok középpontjában lenni, és képességeimet a szcientológia nemzetközi fejlődésének szolgálatába állítani.

A felettesemet, az „előkészítési titkár”-t Christinának, avagy Tinának hívták. Ő egy 20-as éveiben járó, fekete hajú szépség volt, és elég furcsa humorérzékkel volt megáldva. Kb. 5 hónapos terhes volt. Az előző barátja elhagyta őt, és átment az Apollóra, ahol L. Ron Hubbard alatt dolgozott, borítóterveket készített az Alapító könyveinek. Tina látszólag belenyugodott, hogy egyedül fogja fölnevelni a gyermekét.

Jól megértettük egymást, és szinte egész nap élcelődtünk, ugrattuk a másikat. Egyik alkalommal jól bevágtam a térdemet az egyik kihúzott fiókba, mire ő kajánul megjegyezte:

- Ezt te húztad be. – Ezzel arra a szcientológiai tézisre utalt, hogy ha valami rossz történik veled, az egy olyan ártó tettnek a visszhangja, amit te követtél el valaki más ellen; a saját vétkeid, avagy „overtjeid” miatt „behúzol egy motivátort”.

- Nem – vágtam vissza –, én húztam ki. Azért vertem be a térdem, mert kihúztam a fiókot. – Ezen jót nevettünk.

A munkatársak java része húsz év körüli fiatal volt, hozzánk hasonlóan többnyire hosszú, kócos hajjal, így úgy éreztük, hogy rokon lelkek között vagyunk. A vezetők valamivel idősebbek, 30-40 évesek voltak. A Pub Org főnöke egy David Ziff nevű amerikai volt, aki inkább nézett ki egyetemi tanárnak, mint egy szervezet vezetőjének, és ugyanilyen bogaras, zárkózott stílusban igazgatta az orgot is. Felesége, Judy Ausztráliából jött, ő volt a HCO ügyvezető titkár. Az org ügyvezető titkárt Carole Biggs-nek hívták, az ő férje, Ron volt az Auditor magazin szerkesztője – akkoriban ez volt a szcientológia nemzetközi lapja. Carole és Ron angolok voltak. A közönségszolgálati ügyvezető titkár szintén egy ausztrál volt, Sandra Johnson. Csodáltam, milyen sokféle nemzetiségű munkatárs dolgozott itt. Voltak régi motorosok is, például John Sanborn, aki az ’50-es évek eleje óta dolgozott Ron Hubbardnak. Ezenfelül volt még pár nem szcientológus skót kölyök, akik a szállítási alosztályon dolgoztak. A sokszor fárasztó és idegőrlő munkarend ellenére kötetlen és baráti légkörben folyt a munka.

Kim és én egy Torphichen Street-i albérletben laktunk, amit hat kollégánkkal osztottunk meg. Kim, aki szerette az odú-lakó életmódot, az éléskamrában rendezte be a fekhelyét. A reggelek dermesztő hidegek voltak, úgyhogy miután fölkelt, kiugrott az ágyból, az összes lángot fölcsavarta a tűzhelyen, föltett egy kávét, és visszamászott az ágyba. Mikor a konyha már jól átmelegedett, és a kávé is elkészült, akkor ébresztette föl a többieket, mi pedig kótyagos fejjel bedülöngéltünk a konyhába, és megmelengettük a kezünket a gőzölgő bögréken. A kávé után nekivágtunk a hideg Edinburgh-i reggelnek, és bementünk dolgozni.

Ebédelni és vacsorázni helyi vendéglőkbe jártunk, ahol jópár szomszédos asztalt elfoglalt nevetgélő, beszélgető csapatunk; a helyiek nem tudták elképzelni, honnan került ide ennyi „amerikai”.

Éjszaka, munka után hazamentünk, összeültünk a konyhában, és beszélgettünk. Az egyik lakótársammal elég jól összehaverkodtunk. Graham skót volt, városbéli. Néha elhozta a barátait a szállásunkra, és meséltünk nekik a szcientológiáról. Volt, akinek tetszett a dolog, de volt olyan is, aki szerint az egész egy nagy marhaság – ilyenkor a beszélgetés csakhamar veszekedésbe torkollott.

Egyszer Graham elvitt egy tradicionális Edinburgh-i „pub-mászásra” a Rose Street-re, ennek az utcának az egyik oldalán végig csak pubok sorakoztak. A dolog lényege az volt, hogy elindulunk az utca egyik végéről, és mindegyik kocsmában megiszunk egy pint sört, egészen az utca másik végéig; kb. félútig jutottunk el.

Az időnk legnagyobb részét azonban munkával töltöttük. Sürgősen meg kellett tanulnom azt a sok kötetnyi LRH-féle „HCO-irányelvet”, ami pontosan előírta, hogyan kell összeállítani egy promóciós anyagot. Az összes elkészült munkát jóvá kellett hagyatni az „LRH-kommunikátorral”, aki Hubbard földi helytartójaként viselkedett az Org-ban. Ez Rosemary Delderfield volt, és a mániája volt a Hubbard-irányelvek betűről betűre való megtartása. A férje, Ken Delderfield egy jól ismert szcientológus vezető volt; ő volt a „Nemzetközi LRH-kommunikátor”, akkoriban ő is a hajón volt Hubbard-dal.

Rajongtam a szcientológiáért, és mesélni akartam róla a különböző szóróanyagokban és füzetekben. El akartam magyarázni a szcientológiát. De Rosemary rengeteg irányelvet elolvastatott velem, hogy megtudjam, Hubbard hogyan várja tőlem, hogy végezzem a munkámat. A Terjesztés nevű irányelvben Hubbard kifejtette, hogy a promóciós anyagok egyedüli célja az új közönség „auditálása” – azaz „ülésbe tenni” őket azáltal, hogy saját „romjaikhoz” (gyengeségek, olyan dolgok, amiket fejleszteni kell) irányítjuk őket.


(A képen a eredeti szerző, Jeff Hawkins látható, munkában a Pub-nál.)

„Hatolj át, ne magyarázz” – figyelmeztette a szcientológusokat. Azaz ne magyarázd el nekik a szcientológiát, inkább vedd rá őket, hogy vegyék meg és olvassák el a könyvet, aztán majd Hubbard személyesen elmagyarázza nekik.

LRH mindig a „kemény eladás” használatának fontosságát hangsúlyozta. „A kemény eladás az ahhoz való ragaszkodást jelenti, hogy az emberek vásároljanak” – írta. Promóciónál ez azt jelenti, hogy „Megmondod neki, hogy most rögtön feliratkozik, és azonnal nekilát a tanfolyamnak”. Hubbard szerint ezt azért kell így csinálni, mert „…az emberek aberráltak és általában többé-kevésbe hipnotizálható állapotban vannak, és jól reagálnak a brosúrákban és reklámokban levő közvetlen parancsokra.”

Tehát ezért csinálnak ilyen fura „reklámokat” – a nagybetűs feliratok, mint pl. „Vegye meg ezt a könyvet!”, „Auditáltassa magát!”, „Végezzen tanfolyamot!” valójában Hubbard-féle „kemény eladási parancsok”.

Hubbard szerint a közönség  nem képes dönteni. „A közönség tagjainak kezelése” nevű irányelv szerint „A magunk kárán tanultuk meg, hogy a közönség tagjait sosem szabad VÁLASZTÁS vagy DÖNTÉS elé állítani.” Mondjunk csak annyit, hogy a szcientológia meg tudja oldani a problémáikat, tehát VEGYÉK MEG ezt a könyvet, vagy VÉGEZZÉK EL azt a kurzust.

Ez mind nagyon új volt nekem, és próbáltam hozzáigazítani a szlogenjeimet és a látványterveimet ehhez a gondolkodásmódhoz. De akkor is – morfondíroztam – nem lenne jobb elmagyarázni az embereknek, miről is szól ez az egész?

Augusztusban David, az ügyvezető igazgatónk elutazott a hajóra eligazításra, amit időközben Apollóra kereszteltek át. Mikor visszatért, semmit nem mondhatott, mivel „bizalmas” volt, a felső szintű OT III (Operatív Thetán, III-as szint) anyagával volt kapcsolatos. Csak annyit árulhatott el, hogy hamarosan az OT III-ból vett speciális képeket és szimbólumokat nyomunk a könyvek borítójára, amik tudat alatt arra fogják ösztönözni az embereket, hogy vásárolják meg a kiadványokat. Majd megevett a fene, hogy többet megtudjak ezekről a „felsőbb szintű cuccokról”, de David nem mondott többet. A „Marseilles-i konferenciáról” végül tíz év múlva hallottam először, amikor elértem az OT III-as szintet.

Folyamatosan érkeztek az újabb munkatársak, sokan nem is voltak szcientológusok. A HCO területi titkár, Al szívesen járt ki az utcára, hogy találjon valami hátizsákos hippit, akit rábeszélhet, hogy álljon be közénk. Egyik nap egy fura külsejű fiatal fickóval állított be: hosszú fekete haj, hosszú szakáll, fekete esőkabát és fekete, lapos karimájú western kalap. Mintha egy Sergio Leone-féle spagetti-westernből lépett volna elő. A neve Foster volt, és ugyan akkor még nem tudtam, de nagyon közeli barátom lett az elkövetkező 35 évben.

Októberben Tina hathetes szülési szabadságra ment, én pedig azon kaptam magam, hogy az új előkészítő titkár lettem, az osztály vezetője. Teljesen bepánikoltam.

- Én csak egy tervező vagyok, - panaszkodtam Judy-nak, a felettesemnek, - nem értek az ügyvezetéshez!

- Ne aggódj – bátorított. – Ügyes leszel, és én is segítek majd.

A dolgok aztán hamar rosszra fordultak. Fogalmam sem volt, mit is kéne csinálnom, és végül már szó szerint könyörögtem, hogy visszamehessek a tervezői posztomra. Ahhoz értek, és arra is fogadtak föl – gondoltam. Judy megígérte, hogy intézkedik. Hamarosan egy aranysárga papír fogadott az íróasztalomon, ami szerint meg kellett jelennem egy Tényfeltáró Bizottság előtt. Ez volt az első találkozásom a szcientológus igazságszolgáltatással.

- Ez micsoda? – kérdeztem Judy-t. – Ebben az áll, hogy valami bűn elkövetésével vádoltak meg.

- Nyugi, ez csak egy formaság – válaszolta. – Nem tudlak eltávolítani a jelenlegi posztodról e nélkül.

Formaság ide vagy oda, hamarosan „alacsony állapotban” találtam magam; ez egy olyan lépéssor, amit Hubbard azoknak a szcientológusoknak írt elő, akik letértek a helyes ösvényről, és nem végezték el a rájuk kiszabott feladatokat.

Ahogy az ősz lassan télbe fordult, úgy lett a légkör az orgban egyre sötétebb és komorabb. November elején Hubbard kiadott az Apollóról egy direktívát, ami bemutatta az általunk vívott „háború” részleteit és az ellenség természetét. „Bemértük és közvetlenül támadjuk az egyetlen ellenségünket a bolygón, a Mentális Egészség Világszövetségét (World Federation of Mental Health.)

Aztán egyik éjjel pánikhullám söpört végig az Org-on.

- Mindenki hagyja abba, amit csinál, eligazítás a HCO-nál, MOST rögtön! Mozgás!

Lerohantunk a lépcsőn, és betódultunk a HCO-ba. Nyújtogattam a nyakam, hogy többet lássak, és észrevettem az egyik íróasztalnál egy nőt - Sea Org tiszt volt, teljes tengerésztiszti uniformisban. Valaha szép lehetett, de most vastag alapozóréteg és smink fedte az arcát. Mikor mindenki megérkezett, elkezdett beszélni – vagyis inkább ordítozni, nyers cockney akcentussal.

- Egy háború kellős közepén vagyunk, és ez az org lanyha, lanyha, lanyha! – süvöltötte. – De ennek vége. Engem a Commodore küldött, hogy vegyem át ezt a szervezetet, és rázzam gatyába.

Épp most tért vissza a „Nemzetközi Könyv Küldetésről”, aminek keretében az egész világon kiparancsolta a munkatársakat, hogy bejuttassák Hubbard könyveit a helyi könyvkereskedésekbe. Mint mondta, ez a küldetés csak azért vallott kudarcot, mert a Pub képtelen volt elegendő mennyiségű könyvet szállítani.

A Ziff családot „etika kezelésre” küldték a hajóra, ő pedig parancsnokként átvette a Pub Org-ot. Habozás nélkül teljesítenünk kellett minden parancsát, és „Sir”-nek kellett szólítanunk.

- Vagy száz százalékig mellettem vagytok, vagy ellenem. – fenyegetőzött – és akként is foglak kezelni titeket. – Majd elmondta, hogy nem tűri el a „hippi” légkört, és egy órát kaptunk, hogy levágassuk a hajunkat és visszaérjünk az orgba.

Kimenekültünk a teremből, majd egészen hazáig futottunk, ahol aztán Kim és én levágtuk egymás haját; borzalmasan sikerült. Utána visszarohantunk az Org-ba. Hát így mutatkozott be nekünk Doreen Casey altiszt.

Innentől kezdve az állapotok napról napra egyre drákóiabbak lettek. Minden „nemteljesítés” súlyos retorziókat vont maga után, „állapotkijelölések” képében. Ha valakire kijelölték a „Teher állapotot”, az azt jelentette, hogy az illető szabotálta a csoport törekvéseit, és nem szabad megbízni benne. Az ilyen személynek egy kék kezeslábast kellett hordania, felkarján egy koszos szürke ronggyal. Mindenféle alantas munkát végeztettek vele, például fogkefével kellett padlót súrolni. Akik „cserbenhagyták a csoportot”, az „Ellenség állapotba” kerültek; ők ismertetőnek a kezeslábas fölé egy rozsdás láncot kaptak a csuklójukra. A legelvetemültebb vétkesekre az „Árulás állapotot” jelölték ki. Az ilyen személyt betuszkolták a felvonóba, és a liftakna legalján levő kis üregbe börtönözték be mindaddig, amíg észhez nem tért, és el nem végezte a ködös „Árulás képlet” („Jöjj rá arra, hogy te vagy az.”) Ahhoz, hogy valaki „kiemelkedjen” ezekből az állapotokból, végre kellett hajtania egy Hubbard által előírt lépéssort. Például a Teher állapot képlete szerint az illetőnek meg kellett szereznie a csoport minden egyes tagjának a hozzájárulását, hogy visszatérhessen a csoportba.

Mikor nem sikerült teljesítenünk a kitűzött feladatokat, vagy valamivel felbosszantottuk Doreent, nem engedett haza minket. Az emberek a padlón, polcokon, vagy valamilyen vízszintes felületen aludtak. Ez így ment pár napig, utána egy napra hazamehettünk fürdeni és rendes ágyban aludni. Mivel a mi albérletünkben csak egy fürdőkád volt, felváltva fürödtünk; aki végzett, felébresztette a következőt, és lefeküdt aludni. Olyan is előfordult, hogy valaki elaludt a kádban, ilyenkor a többiek lecsúsztak a tisztálkodás lehetőségéről.

Hallottunk néhány történetet a „tengerbe dobás ceremóniájáról”, ami az Apollón volt divatban. Azokat a tanulókat és a legénység azon tagjait, akik nem végezték megfelelően a feladatukat, vagy engedetlenek voltak, a szó szoros értelmében ledobták a hajóról a kikötő vizébe. Ezt reggelenként, minden mustra alkalmával csinálták.

Doreen hamarosan kifejlesztette a saját verzióját a „tengerbe dobásra”. A bűnöst kivezették egy kis hátsó udvarba, odaállították egy falhoz, és egy öt-hat fős, hideg vízzel teli vödörrel fölfegyverkezett „kivégzőosztag” tetőtől talpig eláztatta a renitenskedőt. Tekintve, hogy ez a zord skóciai télben történt, semmiképp sem lehetett enyhe büntetésnek nevezni. Egyszer én is a „kivégzőosztag” tagja voltam, egy fiatal lányt „dobtunk a tengerbe”. Szegény csak sírt és vacogott utána, és engem hirtelen elöntött a bűntudat és a szégyen azért, amit tettem.

Ennek semmi köze nem volt a szcientológiához. Hubbard sokat írt a jó kommunikációról, az affinitásról, arról, hogy tisztelettel bánjunk másokkal. Doreen Casey egyáltalán nem így viselkedett, de nem éreztem magamban elég erőt, hogy szembeszálljak vele. Az iránta érzett gyűlöletem nőttön nőtt, ám én nem tettem semmit, csak vártam azt a napot, amikor végre elmegy, és mi visszatérhetünk a régi kommunikatív, tiszteletteljes, „szcientológus” munkakörülményekhez.

Egyik nap egy újabb Sea Org tiszt érkezett, egy nagydarab, pirospozsgás fickó. A neve Bill Robertson, avagy „Bill kapitány” volt. Sejtelmünk sem volt, miért jöhetett; „bizalmas” információ volt. Pár nap múlva aztán a szállítási osztályon dolgozó összes skót srácot kirúgatta. Az ezt követő eligazításon Bill kapitány elmondta, hogy ezeket a kölyköket az Mentális Egészség Világszövetsége („Smersh”-nek is hívta, a híres James Bond-féle gonosz és titkos szervezet után) pénzelte. Az egyik helyi „pszichó” bérelte fel őket, hogy épüljenek be az orgba, és szabotálják a szállítást.

Pont mint egy James Bond novellában. Na persze. Ez az egész dolog iszonyúan valószínűtlennek és paranoidnak tűnt nekem, de ennek ellenére szépen megtapsoltuk a hős Bill kapitányt. Itt tárult föl előttem először Bill Robertson vad és csodálatos világa.

Elhatározta, hogy vissza kell vágnunk a „pszichóknak”. Az egyik sötét éjjelen elküldött minket egy „rajtaütésre” a Smersh állítólagos helyi főhadiszállására. Hubbard küldött a hajójáról egy csomó borzalmas plakátot, amiket végigragasztottunk az épület oldalán. A plakátokon egy áldozatát terrorizáló pszichiáter volt látható, a feje helyén halálfejes koponyával. Ami azt illeti, számomra inkább egy egyetemi diákcsínynek tűnt az egész. Bill kapitány, miután megsemmisítő csapást mért az ellenségre, dolga végeztével odébbállt.

Tina ez idő tájt jött vissza dolgozni a babájával. Egy kis mózeskosárban tartotta az asztala mellett. Kislány volt, anyukája a Gwendolyn nevet adta neki. Teljesen levett a lábamról. Sosem voltam ennyire közel egy ilyen kis csöppséghez, és úgy kapaszkodott az ujjaimba, úgy nézett a szemembe, mintha már évek óta ismernénk egymást.

A Tina és köztem levő dinamika szép csendben emelkedni kezdett. Tina elragadóan karcsú volt a szülés után, és játékos csipkelődéseink lassacskán flörtölésbe mentek át. Karácsonykor kimenőt kaptunk, amit néhány barát társaságában együtt töltöttünk. Ez volt az első együtt töltött éjszakánk is.

Amilyen kevés időnk volt egymásra, olyannyira sokat jelentett ez nekünk az egyre növekvő nyomás és munkahelyi stressz mellett. Nemsokára odaköltöztem Tinához, és egy-két napon belül már pelenkáztam a kicsit. Fehér nyálfoltok jelentek meg az ingeim és a zakóim vállán; „apa” lettem, és imádtam. Tinával azt beszélgettük, hogy ha az időnk engedi, összeházasodunk.

De az életünk ismét fenekestül felfordult. 1969. februárjának elején az egész org a „Mustra!” szótól volt visszhangos. Lecsörtettünk a lépcsőn a vezetőségi szintre. A parancsnokunk, Doreen parancsokat kapott a Flagtől, azaz az Apollóról, ahol Hubbard is volt. A brit belügyminisztérium (természetesen a pszichók utasítására) vizsgálatot rendelt el a szcientológia ellen. Attól féltünk, hogy itt is elkobozzák a teljes könyvkészletünket, úgy, mint Ausztráliában. A feladat tehát adott volt: minden egyes könyvünket ki kell juttatni Nagy-Britanniából, és elküldeni Dániába, ahol a kormány látszólag barátságosabban viselkedik a szcientológiával. Amint a könyvek Koppenhágába érnek, az egész org felkerekedik, és átköltözik Dániába.

Két teljes emelet, padlótól a plafonig telezsúfolva könyvekkel – óriási feladat. A kis dobozokba vagy egyszerűen papírba csomagolt köteteket először nagyobb dobozokba kellett rakni, majd lehordani az emeletről és berakni egy óriási szállítókonténerbe. Öt ilyen konténer sorakozott egymás mellett a Thistle Street Lane-en.

Azonnal nekiláttunk a rakodásnak. Én nem voltam hozzászokva a kemény fizikai munkához, úgyhogy hamar kifulladtam. Hat órányi folyamatos rakodás után alig bírtam megmozdulni. Újabb hat óra múltán már nem éreztem a testemet, a sajgó izmaimat, úgy dolgoztam, mint egy robot.

Öt nap telt el így, alvás nélkül, mindössze néhány perces étkezési szünetekkel. De végül is a szcientológia jövője volt a tét, rajtunk állt, hogy sikerül-e kimenekíteni ezt a könyvkészletet az országból, mielőtt a kormány észbe kapna. Úgy tekintettünk magunkra, mint önfeláldozó hősökre, akik végrehajtják a lehetetlent. „A thetán legfőbb próbája” – tanította Hubbard – „az a képesség, hogy elérje, hogy a dolgok a jó irányba menjenek”. Hát mi itt igencsak nekiálltunk jó irányba terelni a dolgokat. Enni sem mehettünk el, ehelyett egy dolgozót kijelöltünk, aki elment a legközelebbi vendéglőbe, és elhozta a csapat vacsoráját. Egyik nap énrám esett a választás, úgyhogy gyorsan kiléptem a Pub ajtaján, egyik kezem tele bankjegyekkel, a másikban egy cetli, rajta, hogy ki mit kér, és mennyibe fog kerülni. Visszafelé jövet már egy nagy halom éthordó dobozt egyensúlyoztam, amikor a szél kitépte a kezemből a listát, és végigkergette a havas utcán. Nagyon megrémültem, mert ez az egy példány volt a rendelésekről, úgyhogy gyorsan leraktam a dobozokat, és üldözőbe vettem a papírfecnit. Szerencsére pár háztömbnyi futás után megtaláltam, és még a kaját sem lopták el!

Öt nap után már alig éltünk. Az emberek bárhol és bárhogy elaludtak – volt, hogy valaki beleesett egy dobozba, és ott ájult álomba. Én egyszer menet közben aludtam el, és akkor ébredtem föl, amikor a folyosó végén beleütköztem a falba. Kim véletlenül nekiesett egy ablaknak, és elvágta a kezét, rajta megkönyörültek, és elmehetett pihenni. De mi csak pakoltunk tovább. Olyan volt, mintha a világ egy kis körré zsugorodott volna előttem, mintha fordítva néznék át egy távcsövön. Mikor erre a körre összpontosítottam, éppen annyi részletet ki tudtam venni, amennyi elég volt a további létezéshez.

Aztán egyszercsak vége lett. Átaludhattunk egy teljes éjszakát, aztán következett az org hátralevő részének: az összes felszerelésnek, bútornak, iratoknak az összecsomagolása. Ezekkel megtöltöttük a hatodik, utolsó konténert. A rakodás közben megjelent egy szcientológus, aki a Queen Street-i orgból jött át a hátsó udvaron keresztül. Ők nem tudták, hogy költözünk – ez „bizalmas” információ volt. Egy Dianetika könyvre lett volna szükségük a könyvesboltba. A recepciós fapofával azt mondta, hogy kifogytunk, és elküldte a fickót. A legszebb az, hogy az illető el is hitte, hogy a Nemzetközi Publikációs Org kifogyhatott a legalapvetőbb könyvéből.

Mikor az összes konténer útban volt Dánia felé, ideje volt nekünk is felkerekedni. Tina és én összeszedtük minden vagyonunkat – ami nem volt valami sok – felkészítettük az útra az akkor már négy hónapos Gwennie-t, és a következő géppel elrepültünk Koppenhágába.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr43614437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amydala 2008.08.13. 18:12:33

Bocsi hogy én kezdem, de van egy újabb Lenkei szöszenet. Dr Lenkei segítség kérése:

Tisztelt Vásárlóink!
Kedves Barátaim!

Ahogy értesülhettek róla, a közelmúltban az étrend-kiegészítők megtámadásán keresztül újabb roham indult a szabad választásunk, és az egészségünkhöz való Alkotmányos jogunk ellen.

Nincs ebben semmi váratlan, pontosan erről írtam a Cenzúrázott Egészség című könyv 14. fejezetében.

Tudnia kell, hogy az időközben összegyűjtött bizonyítékok birtokában keresetet nyújtottam be a Bíróságra az ÁNTSZ-szel szemben.

Tudnia kell, hogy a termékeink mindenféle állítás dacára teljesen törvényesen vannak a polcokon.

Ezzel együtt természetesen SOHA NEM FOGOM FELADNI, ahogy ígértem.

Sokan megkerestek, miként segíthetnének. Ennek örültem, mert szükségem is van az Önök segítségére. Hiszen Önök már részei az Új Egészségkultúrának azáltal, hogy nagymértékben kezükbe vették egészségük irányítását. Nem tudtam azonban, hogy milyen formában tudom fogadni a felajánlott segítséget.

Most megtaláltam!

Nagy segítséget jelentene az Új Egészségkultúra megteremtéséhez, ha röviden írna
Dr. Székely Tamás Egészségügyi Miniszternek egy udvarias levelet, amiben kérné, hogy Miniszter úr ne hagyja, hogy elvegyék tőlünk ezt a lehetőséget.

A levélnek nem kell hosszúnak lenni, pár sorban összefoglalhatná:

Mióta szedi a vitaminokat Ön vagy családtagja?
Miben, vagy hogyan segített a vitaminfogyasztás Önnek, vagy családtagjának?
Kéri Miniszter Urat, ne hagyja, hogy az ÁNTSZ, vagy más megakadályozhassa, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel.


A levelet meg tudja írni nálunk, a boltban, adunk papírt, borítékot, bélyeget, és el is visszük Ön helyett a postára.

Amennyiben nem nálunk írja meg a levelet, és nem mi továbbítjuk, nagyon fontos, hogy eljuttasson hozzám egy másolatot a levélből.

Nyilván megérti, hogy nekem pontosan kell tudnom, hány ilyen levél ment a Miniszternek.

Ez esetben Miniszter úr címe: Egészségügyi Miniszter, 1051 Budapest, Arany János u. 6-8.

A cím, ahová kérem, küldjön másolatot: Dr. Lenkei Vitamin, 1085 Budapest, József krt. 14.

Segítségét a többi magyar ember nevében is megköszönve,

Tisztelettel

Dr. Lenkei Gábor

Kalman · http://remalom.blog.hu 2008.08.13. 18:35:14

Fúúúúj. ha én ilyen levelet kapnék Dr lenkeinek, pont h azt írnám, h a "vitaminjai" miatt minden bajom van... persze ez csak 4-5 év után jön ki, és akkor már nem lehetsz benne biztos, mi is okozza, persze h nem a vitamin :) érdekes... én, és barátaim, nem szednek gyógyszert, vagyis "táplálék kiegészítőket" és már több éve nem is betegek. hogy lehet ez? a vége az lesz, h szedem, azt bajom lesz, mert a májam, nem győzi kiszűrni. ennyi. idővel úgyis belebukik, mert hazug ember. hiteltelen., a gyógyszeresdobozon vörösen világít " ÉLNI JÓÓÓÓ" de közbe meg Dr. LEnkei úr meg dohányzik, nos ez nem ellentmondásos?
köszi
bb

Cinóber 2008.08.13. 19:25:43

Ez a Lenkei nem normális! Persze az biztos hatásos lesz ha sok szerencsétlen leírja, hogy neki mennyire bevált a Lenkei vitaminjai... Komolyan azt gondolják, hogy ez így működik? Vagy ez egy tech?

Fordítást köszönöm! Várom a folytatást.

Cinóber 2008.08.13. 19:31:34

Na meg ez, hogy: "A levelet meg tudja írni nálunk, a boltban, adunk papírt, borítékot, bélyeget, és el is visszük Ön helyett a postára." nézze már legalább felnőtt embernek a másikat, aki megtud oldani egy levélírást, beborítékolást, postára vivést!! Mint a hülye gyereknek, úgy magyaráz! Hát ez kész...

Domesticdragon 2008.08.13. 19:40:04

Lenkei "szakvizsga nélküli doktor" megadta a címet hogy hová kell írni a sok sok levelet....hogy paterolják már ki végre ezt az egész szennyet az országból!
A sztoriról:tanúlságos,az a legszomorúbb,hogy akik benne vannak ebben a mocsokban,nem látják,hogy csak lábtörlőnek használják!!!!

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.08.13. 19:50:42

Vörös hajú, Peggy... A vezetékneve nem Bundy véletlenül? :-D

zingo 2008.08.13. 20:16:51

Nem lehetne ezt a Lenkei témát valami külön topikba költöztetni? Lényeges persze, csak szerintem ez a cikk is elég lényeges és valószínűleg nem kevesett dolgozott vele aki fordította, szvsz meg kéne tisztelni azzal, hogy arról szólnak a kommentek ami a téma.

örge 2008.08.13. 22:04:35

Gratulálok a fordító(k?)nak! Eszméletlenül nagy meló ez, pedig gondolom van más dolgotok is.
A történet leírása valóban egy kicsit csöpögős (erről a fordítók nem tehetnek), de szerintem ez egyáltalán nem baj, hiszen rengeteg embernek jön be ez a stílus. De akinek nem, annak is egy nagyon jó rálátást biztosít erre az egész őrületre.

Bocs, hogy én is írok L.G. levelével kapcsolatban, de eszembe jutott, hogy mi lenne, ha esetleg írna minden drogos is levelet az eüminiszternek, pl:
Tisztelt Miniszter úr! Kérem legalizálják a drogokat! A drognak, bárki bármit mond is, jó hatása van az emberre, vegyük csak az én példámat: a heroinnak köszönhetően teljesen megváltozott az életem. Előtte szinte soha nem voltak boldog pillanataim, mert a szüleim ölték egymást, engem teljesen elhanyagoltak, az iskolába szenvedtem, barátaim sem voltak, de mióta nyomom magamba a heroint, tudok nevetni, rengeteg barátom lett, akikkel együtt lőjük magukat, együtt nevetünk, annyira megbízunk egymásban, hogy még a tűnk is közös, megtaláltam az élet értelmét! Mi ez, ha nem nyereség?!:)))

lolkabolka 2008.08.13. 23:00:00

az én ízlésemnek nem nyálas a sztori, sőt, sztem nagyon jól láttatja a körülményeket, környezetet, stb. Az alapsztorin túl állati érdekes korkép is, meg persze kórkép a szcíről... :)

dr.Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2008.08.13. 23:30:14

off:

Tisztelt Egészségügyi Miniszter Úr!

Én mindig nagyon jól érzem magam, ha kedves, érzéki szőke bombázók vesznek körül kitüntető figyelemmel. Kérem Miniszter Urat, ne hagyja, hogy az ÁNTSZ, vagy más megakadályozhassa, hogy éljek ezzel a lehetőséggel. Egyben kérem, hogy tegyen lépéseket, hogy mielőbb TB-finanszírozott formában (lehetőleg receptre) legyenek elérhetők. Addig is veszek be még egy kis Lenkei-féle vitamint, és fel sem merül bennem, hogy ez az aranyember esetleg nyereségvágyból árulja a termékeit.

Turboboszi 2008.08.14. 01:40:34

Emberek, akik nem két általánossal képesek ebben, MLM-ben és a sok pénzéhes marhaságában hinni - sajnálom őket. Reményvesztettek és kiválóan irányíthatóak, sajnos. Minél többen lépnek ki, annál nehezebb lesz eltitkolni a mocsokságaikat.

Egy valami azért ebben a fejezetben sem stimmel:

"Öt nap telt el így, alvás nélkül, mindössze néhány perces étkezési szünetekkel."

Az ember hét nap után belehal, az ötödik napon arra sem képes, hogy odafigyeljen hosszan valamire, ha nem hagyják aludni.
Az "agykurkászók" szerint:

"Az alvás megvonásának figyelemzavar, a monoton helyzetek tűrésének képtelensége és növekvő fáradtságérzés a következménye."

Szerintem kipróbálták, én pedig tudom, mert 18-19 évesen a buli kedvéért ébren maradtam, és három napnál tovább képtelen voltam aktív maradni, ha közben nem alhattam.
Tehát ez nagyon nem stimmel.
Jobban tetszene ez a "regény", ha hitelesebb lenne. Ez így, hiába hihetem hogy nagy részben valós, nem hiteles.
A folytatás engem is érdekel, de már "csak" mint egy jó könyv.

A szerelő 2008.08.14. 04:04:53

Biztos nagyon fontos ez a lenkei dolog, de mi a fenéért kell vele ennyi topikot szétoffolni? gyűjtsd össze valami frappáns topic alá, pl. lenkei szösszenetek vagy mittudomén, és majd aki arra kiváncsi, az odamegy és mond róla hideget-meleget ... stb. Nem részletezem, mert kifogytam a nem vulgáris szavakból .....

bruno 2008.08.14. 07:05:58

Az alaptörténetről és általában a Sci-ről és inkluzíve Lenkeiről: aki egyetlen pillanara is elhiszi aztz a sok baromságot, az megérdemli , hogy így járjon. Nekem valamiért még soha nem akarták elmagyarázni a tutit. Lehet, hogy az a baj, hogy ismeretlennel nem állok szóba (ügynöknek még vissza se köszönök, egyetlen szót szoktam odavetni nekik köszönés helyett: "nembaj"; ismerőst meg az első mondata után elküldöm a jó büdös francba.

anula 2008.08.14. 07:45:58

Kedves bruno!
Ha figyelmesen elolvasod a történetet, akkor láthatod, hogy korántsem akarják neked "elmagyarázni a tutit." Ennyi eszük nekik is van. Olvass bele a többi topikba is, hogy tisztában legyél azokkal a módszerekkel, amelyeket a hozzád hasonlóan nagyon okos, és nagyon határozott emberekkel szemben bevetnek.

Dr. Kix 2008.08.14. 08:08:44

7 nap után nem hal bele senki az alvásmegvonásba. 5 nap után már valóban jelentkezhetnek hallucinációk. De azért jó lenne előbb utánanézni a dolgoknak, mielőtt nem túl pontos információkkal próbáljuk hiteltelenné tenni a szerzőt.

anula 2008.08.14. 08:29:44

Turboboszi: "Az ember hét nap után belehal, az ötödik napon arra sem képes, hogy odafigyeljen hosszan valamire, ha nem hagyják aludni."
Mi a gond, pontosan azt írja le amit mondasz:

"Öt nap után már alig éltünk. Az emberek bárhol és bárhogy elaludtak – volt, hogy valaki beleesett egy dobozba, és ott ájult álomba. Én egyszer menet közben aludtam el, és akkor ébredtem föl, amikor a folyosó végén beleütköztem a falba."

Magyarnaba 2008.08.14. 08:50:56

Bruno 2008.08.14. 07:05:58
Szociális vakságra valló hozzászólás.

Kedves Brúnó! Egy botlás mindenkinek megengedett, te sem születtél minden vírusra immunisnak. Aztán vagy beteg lettél és megszerezted az immunitást, vagy nem lettél beteg.

A társadalom érdeke az, hogy a szcientológiától elforduló egykori tagokat újból integráljuk. A volt tagok felhívják a figyelmet a szci veszélyeire, antidemokratikus mivoltára és ezzel a társadalom védekezőrendszerét stimulálják. Amiképpen az emberi szervezet is ellenanyagot kezd termelni egy betegség megjelenésekor.

Éppen ezért nem baszogatni kellene a volt tagokat a "ha bevetted, úgy kell neked" szöveggel, hanem értékelni és terjeszteni az "igét".

Martian (törölt) 2008.08.14. 08:51:12

Szcientológus maffia kontra egészségügyi maffia...

Reformer 2008.08.14. 10:25:09

Turboboszi: voltak ilyen 5-7 napos nem alvások nálunk, sőt volt olyan is, hogy kb. 1 hónapon át napi átlag 3-4 óra alvás.

Masszív B-vitamin (B1, B-komplex) adagolással életben és viszonylag ébernek lehet tartani ilyenkor az embereket. Nálunk legalábbis így volt.

lobotomia 2008.08.14. 11:53:04

talán érdekes, a lenkei vitaminjai nagyon furán viselkednek a kapszulájukban. Kicsit hasonlítanak arra, amikor megrohad valami a frigóban, vagyis megpenészednek vagy az isten tudja mi lesz velük, de nem szívesen teszem a szervezetembe. Más: Ismertem gyakorló scientológust, aki minden végzettség nélkül tanított angolt. Drillek voltak a pedagógiájának alapjai. Aki tanult pedagógiát tudja mi a drill. Épp az kerülendő a gyerekek oktatásánál. Udvarias ember lévén, csak azt firtattam, mennyire hatékony, ha drillek alapján tanít egy olyan ember, aki sose tanult tanítani és angolul se tud. A válasz is udvarias volt: Hubbard prof. módszere tökéletesen kidolgozott és nagyon jól működik. Erre én udvariasan hümmögtem. Akkor még sose hallottam erről (10 éve), ausztrál barátom világosított fel, hogy a scientológia "very strange" dolog. Azóta olvastam róluk. De ismerek olyan lányt, aki tökéletesen elégedett, szintén angolt tanít, bejárta a világot és sose beszélt ilyen horroról. Be is akart szervezni, de vadul ellenálltam. Azóta is nagyon odafigyelek, ha teszteket akarnak kitöltetni velem.

lobotomia 2008.08.14. 12:02:06

örgével meg rohadtul egyetértek, ami a heroint illeti. Nem kell nagy ész, adni kell valamit az embernek, a valahová tartozás élményét, és még hozzá valami cuccot is, legyen az lenkei vitamin és gyártani hozzá ideológiát. Amikor minden bizonytalan, akkor jól jön a bizonyosság érzése. Hubbardnak annyi köze van a pszichiátriához - tudtommal - , hogy kezelték, nem ő volt a doki. Innen ered az a háború, amit az elnyomott pszichiátriai betegekért folytat. És tiltja is a gyógyszereket. Vannak betegségek azonban, amiket még rengeteg romlott vitaminnal sem lehet gyógyítani.

lobotomia 2008.08.14. 12:14:16

Nem alvás: 19 éves voltam, amikor végig stoppoltam Európát. 30 óra ébrenlét után Párizsban elaludtam egy piros lámpánál állva, a lámpaoszlopnak dőlve. Igaz nem szedtem kokszot sem turbó b-vitamint. A haverom ébresztett, hé zöld a lámpa menjünk. Azt hittem belehalok. Biztos scientológus volt, különben még most is ott szundikálnék a Szajna mentén...valami lámpaoszlpnak dőlve.

kis xenufalvi xenu 2008.08.14. 13:07:08

Bocsi hogy offolok:)

--
Gyermeknevelési Szeminárium
Sikerek az alapítvány gyermeknevelési szemináriumáról.

Az itt olvasható beszámolók megmutatják, milyen sokat segíthet és adhat szülőknek, pedagógusoknak, nagyszülőknek egyaránt ez a módszer.

...

"Bár elvégeztem a „Gyerekek” tanfolyamot, most jóval nagyobb megértésem lett a gyerekekkel való kommunikációról. Sokat segítettek az elhangzott példák. Azt tetszett a legjobban, hogy a gyerekek realitását meg kell keresni, leguggolni hozzájuk. Ez nagyon egyszerű, de mégis fontos. Adatokat kaptam a TV-zés káros következményeiről." Pné H. I. édesanya

--


így lesz soksok egészséges gyerek..

Dr. Kix 2008.08.14. 13:26:12

"megértésem lett", "realitását meg kell keresni", "adatokat kaptam".

Ezek megerőszakolják a magyar nyelvet, de nagyon durván. Szerintetek "lehet tenni valamit ezzel kapcsolatban"? :)

jokka 2008.08.14. 15:13:50

Kix:

Tudod mit jelent a megértés? realitás? adat?

::Kix · www.vasrud.com 2008.08.14. 08:08:44
::7 nap után nem hal bele senki az alvásmegvonásba. 5 nap után már valóban jelentkezhetnek hallucinációk. De azért jó lenne előbb utánanézni a dolgoknak, mielőtt nem túl pontos információkkal próbáljuk hiteltelenné tenni a szerzőt.

Így van.
Be kellene tényleg pontos infókat szerezni a szcientológiáról is, például itt:

www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU

Mert nagyon könnyű bárkit hiteltelenné tenni, anélkül, hogy a pontos forrással ne találkoznánk.

A cikkről, avagy történetről a véleményem az, hogy volt néhány ember, aki elferdítette azt, ami eredetileg LRH szándéka volt. Nem (csak) a szerzőre gondolok, hanem aki jött parancsolgatni, meg stb. Nem így kell vezetni egy szervezetet. (már ha igaz amit a szerző ír.)

Az alvás nélküli munka xar dolog. Én is volt, hogy munka... stb. miatt nem aludtam 2 napig, mert úgy éreztem, hogy k...ra fontos, hogy elérjem bizonyos céljaimat. Ha a feleségem, meg a gyerekek léte a tét, akkor én is hajlandó lennék sok dologra.
Azt kell látni, hogy azok az emberek akik ott dolgoznak, dolgoztak kőkeményen abban hittek, hogy a legjobbat teszik. Jobbá tenni a környezetüket.

Más embert a hite miatt bírálni, miért is kell?

A másik: bármikor ki lehet lépni. Senki, semmi nem kötelezi őket. Mégha más mást is állít. A szerző és jópár társa is ÖNKÉNT ment Angliába saját pénzen Amerikából. AZ egyikőjük visszament pár hónappal később. Nem írta, hogy valaki feltartóztatta volna őket.

Olyan van és el tudom képzelni, hogy valaki egy fontos poziciót ott akar hagyni anélkül, hogy azt szakértő módon valakinek átadná. Ebben az esetben a szervezet úgy határoz, hogy mégis visszatartja valamilyen módon, de mégsem úgy mint egy hadsereg.

Vagy lehet a katonaságtól (csak úgy) kilépni? Miniszteri poziciót se lehet otthagyni a miniszterelnök engedélye nélkül. Bíróság elé állítanak, és törvényen kívül helyeznek, ha ellenkezőjét teszed.
Hasonló a helyzet a Sea Orgon belül.
Sokan (még mindig) nem értik mi a különbség a Sea Org és a szcientológia között. Egyenlőségjelet tesznek. Hát ne tegyél.

Viszont maradéktalanul be kell tartani az ország törvényeit. Ha nem ez van, akkor a szcientológia szervezet eláshatja magát.

Turboboszi 2008.08.14. 15:30:46

Én utánanéztem az alvás megvonás következményeinek. 30 órás nem alvás az egy jó lakodalomban is benne van. Nem erről volt szó.
Öt nap folyamatos fizikai munkáról és közben az alvás megvonásáról van szó ebben a fejezetben. Ez pedig lehetetlen.
Az író nem véletlenül felejtette el leírni, hogy "Masszív B-vitamin (B1, B-komplex) adagolás"-ban lett volna részük. Ez elég speciális ahhoz, hogy ne tett volna róla említést.
Fizikai állapottól függően ez már halált okozhat.
A napokban volt róla szó az egyik ismeretterjesztő adón, de a neten is olvasható pszichiáter docens tollából:

"Régebben úgy is kínoztak embereket, hogy nem hagyták őket aludni. Az alváshiány előbb pszichotikus állapotot okozott majd halált."

"Ma már nem is lehet olyan kísérleteket végezni embereken, hogy teljesen megvonjuk tőlük az alvást, maximum azt vizsgálhatják önkénteseken a kutatók, hogy mi történik, ha egy-egy alvási szakaszt szakítanak meg."

www.hazipatika.com/topics/alvaszavarok/articles/Gyilkol_a_nemalvas?aid=20080214093940

Ez is érdekes:
"Viszont van egy olyan következménye is a folyamatos alvatlanságnak, alvás megvonásnak, aminek végzetes az eredménye. 8-10 napos alvásmegvonás már halállal is végződhet. A középkorban előszeretettel kínozták ezzel a módszerrel a foglyokat. Folyamatosan vizet csepegtettek rájuk és csörgették a láncot, hogy megakadályozzák az elalvást. Ha ehhez még alultápláltság is társult, akkor szinte kivétel nélkül halállal végződött a tortúra. Tulajdonképpen ilyenkor semmilyen külsérelmi nyom nem maradt az áldozaton."

209.85.135.104/search?q=cache:13_cEQ7DguIJ:landsmann.spaces.live.com/%3F_c11_BlogPart_BlogPart%3Dblogview%26_c%3DBlogPart%26partqs%3Damonth%253D1%2526ayear%253D2007+alv%C3%A1smegvon%C3%A1s+hal%C3%A1l+okoz&hl=hu&ct=clnk&cd=7&gl=hu

"Az alvásmegvonás mentális zavarokhoz hasonló tüneteket, pl. hallucinációt – extrém esetben akár halált is okozhat."

hu.wikipedia.org/wiki/Agy

"mi csak pakoltunk tovább"
Ha valaki ennyi idő után elalszik, az nem pakol tovább, mert nem lehet felébreszteni!

Ha a sci-vel kapcsolatban hitetlen vagyok, márpedig az vagyok, és a jehovák, mormonok, meg a többi is mehet "vidám vasárnapra", akkor engedtessék meg nekem, hogy szúrja a szememet ez a képtelenség. Sem ezt, sem mást nem hiszek el, ha abban józanésszel átgondolva képtelenségeket írnak.
Lehet azért, mert én nem vettem részt tanfolyamon, és a testemből sem tudok kilépni!? :O)) Hát nem is fogok.
Az ilyesmihez elvakultság szükséges és maximális hiszékenység. Bennem egyik sincs meg, legyetek nagyon objektívek ti is, mindennel szemben, az sohasem árthat! ;O)

Üdv, Turboboszi

deadcabbit · http://deadcabbit.blogspot.com 2008.08.14. 15:33:48

Mindez nagyon rémesen hangzik, de végig kell olvasni az eredetit is (legfőképp a többi fejezetet): a kép nem fekete-fehér, az a harmincöt év nem lett volna annyi, ha minden csakis csupa szenvedés és kényszer.

Tunguska 2008.08.14. 15:49:16

Jokka, bocs, hogy beleszólok - de irtál velamit, ami mellett nem tudok elmenni:

"A másik: bármikor ki lehet lépni. Senki, semmi nem kötelezi őket."

Ez nem igaz. Valóban nincs rájuk zárva az ajtó, nem állnak - még - őrök melletük.

Viszont kiválóan működik az a fajta lelki terror, amelyet minden más szekta használ: ki vagy szakítva a régi közösségedből, rávesznek kapcsolataid megszakítására, elhitetik velük, hogy minden tettük az abszolút jó egy kis szelete, elhitetik velük, hogy ha ezeknek hátat fordítanak akkor a legborzalmasabb bűnt követik el - mégcsak nem is az emberiség hanem az univerzum ellen.

Jason Beghe ezt nevezte tökéletes thetan csapdának.

Ezeket az eszközöket használja már századok óta minden szekta, minden zárt világmegváltó közösség. Hubbard még a hülyeségében sem volt eredeti, azt is csak átvette.

Dr. Kix 2008.08.14. 16:22:03

Jokka!

Pontosan tudom, hogy mit jelent magyarul a realitás, adat; meg még sok-sok ezer szó jelentését tudom magyarul.

Azt is tudom, hogy a fenti kifejezések hallatán bármely jóérzésű magyar ember/tanár legalább annyit mondana, hogy "magyartalan". Grétsy Lászlóról nem is beszélve, aki az ilyen kifejezések hallatán forogna a sírjában, ha halott lenne. De szerencsére él.

Az, hogy te ezt nem érzed, az annak köszönhető, hogy túl sokat olvasod a hasonlóan magyartalan kifejezésekkel teli, kritikán aluli színvonalon fordított LRH műveket, gondolom.

(és most ne menjünk el a szótisztázás irányába, mert az még rosszabb, amikor egy-egy szónak új jelentése lesz a szcidióták közt)

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.08.14. 16:58:08

jokka!

annyira bájosan nézel hülyének minket. "Be kellene tényleg pontos infókat szerezni a szcientológiáról is, például itt" - erre megadod a szcientológia magyarországi honlapjának címét.

ezt te objektív forrásnak tartod?
bruhaha. ha. haha.

jokka 2008.08.14. 17:18:00

:: Tunguska 2008.08.14. 15:49:16
::"A másik: bármikor ki lehet lépni. Senki, semmi ::nem kötelezi őket."
::Ez nem igaz. Valóban nincs rájuk zárva az ajtó, ::nem állnak - még - őrök melletük.
::Viszont kiválóan működik az a fajta lelki ::terror, amelyet minden más szekta használ:

Melyik szekta? A szekta egy zárt közösség. A szcientológia nem az. Vagy a másik jelentésében a szekta egy leszakadt csoport egy vallásról. A szcientológia nem ilyen. A szektatagok ugyanazt csinálják, és elvakultan követik a vezetőt. A szcientológusok többsége nem ilyen.
Persze ez az én nézőpontom. Más mást láthat.

A sea org az egy kemény szervezet. Keményebb talán az amcsi hadseregnél, vagy a francia idegenlégiónál is. Csak vegyük ki, hogy nem kell megölj senkit, nem kell (nem szabad) drogoznod, nem kell csalj, lopj...stb. Sőt ezek mind tiltott dolgok.
A katonaság célja, hogy területeket szerezz, akár gyilkolás által. Illetve tarts fenn rendet a megszerzett területeken.
A szcientológia célja messze nem ez. Habár a fegyelem hasonló.

De a sea org sem szekta. Bármikor ki lehet lépni. Nem egyszerű, de sokkal egyszerűbb, mint a hadseregből.

A Sea Org és szcientológusok aránya kb. 1:1000hez.
A szcientológusok nem egyenlőek a Sea Orggal.
Mégis a nagy fegyelmet (a vízbehajításos témával nem értek egyet), és ennek "sérüléseit" összemossa Reformer a szcientológiával.

:: ki vagy szakítva a régi közösségedből,

Engem senki nem szakított ki. És legalább 50 szcientológus ismerősömet sem. Senkit nem ismerek akit kiszakítottak volna. Persze vannak akik azt állítják (vagy hallottak róla), hogy kiszakítottak valakit onnan.

:: rávesznek kapcsolataid megszakítására,

Engem senki nem kért, hogy szakítsak kapcsolatot. Pláne nem rávenni.
Mit jelent egyáltalán az, hogy rávenni valakit valamire? Mindenkinek mást mondhat.
Az általam ismert Sea Org tagokat sem vették rá, hogy szakítsák meg a kapcsolatait.


::elhitetik velük, hogy minden tettük az abszolút jó egy kis szelete, elhitetik velük, hogy ha ezeknek hátat fordítanak akkor a legborzalmasabb bűnt követik el - mégcsak nem is az emberiség hanem az univerzum ellen.

Na ez egy érdekes kérdés.
Az én meglátásom szerint nem elhitetésről van szó.
A szcientológusok (és Sea Org tagok) egy kis része lehet, hogy elvakult, de az az ő baja. A többség saját maga (tehát pontosan kiértékelte) van meggyőződve arról, hogy amit tesz (mármint hogy a szervezetben dolgozik), az helyes.

Vagy az amerikai katonákkal (az összessel) is elhitették, hogy Irakban háborúzni jó dolog?

Szóval érdekes kérdés.

::Ezeket az eszközöket használja már századok óta minden szekta, minden zárt világmegváltó közösség. Hubbard még a hülyeségében sem volt eredeti, azt is csak átvette.

Ezzel nem értek egyet. Mivela szcientológiát szektának nevezed. Nem az. Bár ezt korábban kitárgyaltam.
Hubbardnak meg nem voltak hülyeségei.
És volt jónéhány eredeti gondolata, nemcsak átvett dolgokat.

jokka 2008.08.14. 17:26:52

::phreeq · phreeq.blog.hu/ 2008.08.14. 16:58:08
::annyira bájosan nézel hülyének minket. "Be kellene tényleg pontos infókat szerezni a szcientológiáról is, például itt" - erre megadod a szcientológia magyarországi honlapjának címét.
ezt te objektív forrásnak tartod?

A te életedről ki a legobjektívabb?
Ki tudja elmondani legőszintébben?
Persze hazudhatsz is.
De meghallgat valaki, és majd utána döntse el, hogy hazudsz vagy, sem.

Vagy mondjam máris azt anélkül, hogy meghallgattalak, hogy:
- te egy tetű vagy
- te egy felszarvazott ökör vagy
- meg persze vered a feleséged és a gyerekeid.
- vagy a szülőket is?

Pontos infókat te honnan szerzel be, mondjuk a kajáról amit megeszel?

Én megviszgáltam a szcinetológiát.
Patika mérlegre tettem. És találtam azt amit
találtam. Megnéztem, és döntöttem.

Szerinted mégis miért állok ki mellette mégis?
Vagy többszáz, többezer celeb (színész, rendező, forg.k.író) Hollywoodban?
Hány celeb van, aki ellen van? Van most ez az egy szem? Jó... És akkor?

Persze ettől még lehet neki van igaza.

Ebben igazad van!

:-)

jokka 2008.08.14. 17:36:56

:: Kix · www.vasrud.com 2008.08.14. 16:22:03
Jokka!
::Pontosan tudom, hogy mit jelent magyarul a ::realitás, adat; meg még sok-sok ezer szó ::jelentését tudom magyarul.
::...
::(és most ne menjünk el a szótisztázás irányába, ::mert az még rosszabb, amikor egy-egy szónak új ::jelentése lesz a szcidióták közt)

Az a gond, hogy nem tudod mit jelent az, hogy
- technikai szó
- realitás, adat, megértés

Ugyanis a szavaknak több jelentésük van.

A fej szónak is van 2 technikai, és vagy 20 egyéb meghatározása is.
Ezt szerinted az átlagember mennyire tudja mindet.
Grétsí sem biztos, hogy tudja, mert az adott szakmához nem ért(het).

A fenti szavaknak speciális technikai jelentésük van, amit az értelmező szótárban nem találhatsz meg. És így számodra (és az emberek többsége számára) értelmetlen, avagy magyartalan.

A fenti sikerbeszámoló nem az átlagmagyarnak készült, hanem szcientológusoknak. Mondjuk ez így kár.
Én is igyekszem érthetően, és magyarul, nem technikai értelemben fogalmazni. Bár így nehéz, baromi nehéz átadni a szcientológia mi is igazából.

De azért van weboldal:
www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU

csipinymous 2008.08.14. 18:11:59

Kalapomat emelem a fordítok (film és írások) előtt!
Ha, szombatom kijöttök akkor, vendégeim vagytok a közeli kávézóban egy jó forró feketére! :-)
Szívószállal, műanyagpohárban. :-))))
Félretéve a viccet! Nagyon nagy segítség ez mindannyiunknak. Megfizethetetlen a munkátok (számomra).
Az Interneten azt csicseregik a kismadarak, hogy Holmsz Kati felébredt, bár másodszor is terhes.
Kruíz Tamás, famíliáját kipenderítette a villájukból majd, beperelte azt a szcientológus hölgyet aki, régebben kísérgette.

anula 2008.08.14. 18:38:37

jokka: "A fenti sikerbeszámoló nem az átlagmagyarnak készült, hanem szcientológusoknak. Mondjuk ez így kár.
Én is igyekszem érthetően, és magyarul, nem technikai értelemben fogalmazni. Bár így nehéz, baromi nehéz átadni a szcientológia mi is igazából."

Senki nem kérte, hogy add át mi is a szci igazából, itt többé kevésbé tisztában vagyunk vele, többen inkább többé, mint kevésbé.

Azt meg lefordítom, szótár nélkül is, hogy mit jelent az, amit az anyuka mond.:

"Bár elvégeztem a „Gyerekek” tanfolyamot, most jóval nagyobb megértésem lett a gyerekekkel való kommunikációról. Sokat segítettek az elhangzott példák. Azt tetszett a legjobban, hogy a gyerekek realitását meg kell keresni, leguggolni hozzájuk. Ez nagyon egyszerű, de mégis fontos. Adatokat kaptam a TV-zés káros következményeiről." Pné H. I. édesanya

Bár elvégeztem a Gyerekek című tanfolyamot, most már sokkal jobban értem, hogyan kell a gyerekekkel beszélgetni. Sokat segítettek az elhangzott példák. Az a gondolat tetszett legjobban, hogy alkalmazkodnunk kell a gyerek tudásához, ismereteihez. Tanulságosak voltak azok az információk, amelyeket a tévézés káros következményeiről hallottam.

Egy rendes magyar anya, akkor is így fogalmaz, ha buddhista, ha evangélikus, ha katolikus, ha muzulmán. Nem buddhistául beszélnek, nem evangélikusul, nem katolikosul, nem muzulmánul, hanem magyarul. Normális vallás nem úgy működik, hogy csak az érti meg aki benne van, hanem úgy, hogy minél több ember értse meg, csatlakozzon hozzá, ha tetszik neki.

A szerelő 2008.08.14. 19:16:39

" jokka 2008.08.14. 17:18:00
Persze vannak akik azt állítják (vagy hallottak róla), hogy kiszakítottak valakit onnan."
Amikor a hda-t csináltam, auditáltam egy fickót, aki már régebb óta ott volt. Az anyja a testvérével együtt nevelte fel őket, olyan huszonéves lehetett. A méregtelenítője közben volt egy fájdalmas esemény, amit elővett. Arról volt szó, hogy amikor bevette a vitaminokat, amit az org-ban kapott, akkor az anyja és a testvére megkérdezte tőle, hogy miért vesz be annyi mindent, amiről azt sem lehet tudni, hogy micsoda. Akkor beszélt utóljára a testvérével (kommunikácó megszakítás), azóta szóba sem áll vele, pedig ő is vele lakik, az anyjához kénytelen szólni, mert még együtt laknak. Azóta elnyomó személyeknek lettek titulálva a testvére és az anyja, csak azért, mert feltettek egy kérdést! Mert meg mertek kérdőjelezni valamit, amit a szci állított, ami onnan jött. A saját anyjára, aki addig egyedül nevelte, ellenségként tekint azóta.
Senki nem mondta neki a szciben, hogy szakítsa meg a kapcsolatait, önként tette. Akkor egyedül és kizárólag ő a felelős érte? Ez normális? Elfogadható? Na, hát ez a szci, hogy képes rávenni olyan dolgokra, amikre soha, semmilyen körülmények között nem lettél volna képes.

jokka 2008.08.14. 19:28:26

anula:

::Senki nem kérte, hogy add át mi is a szci igazából, itt többé kevésbé tisztában vagyunk vele, többen inkább többé, mint kevésbé.

Aha. Mindent az objektivitás jegyében.
Senki nem kérte? És kérte valaki, hogy
a blog elinduljon? Nem értelek.

::Gyerektanfolyam beszámoló:
Értelek. Vicces, ahogy lefordítottad.

De mint írtam, én is hasonlóan így írtam volna, ha
rendes magyar anyukáknak szólt volna.
Aki írta a beszámolót úgy gondolta, hogy csak szcientológusok fogják olvasni. Arra nem gondolt, hogy egy blogban is megjelenik, ahol az olvasók többségének nincs túl sok fogalma a technikai meghatározásoknak, akár ilyen "egyszerű" szavaknak
sem, mint megértés...stb.

Elég különös élc, hogy mintha te nem tartanád rendes anyának azt, aki szcientológus. Ahhoz ki kell jönni belőle, igaz? ;-)

::Normális vallás nem úgy működik, hogy csak az érti meg aki benne van, hanem úgy, hogy minél több ember értse meg, csatlakozzon hozzá, ha tetszik neki.

Most minden élcelődés nélkül. Még mindig a megértés szóval van a problémánk.

jokka 2008.08.14. 19:41:27

:: A szerelő 2008.08.14. 19:16:39
::" jokka 2008.08.14. 17:18:00
Persze vannak akik azt állítják (vagy hallottak róla), hogy kiszakítottak valakit onnan."
Amikor a hda-t csináltam, auditáltam egy fickót, ..........
Senki nem mondta neki a szciben, hogy szakítsa meg a kapcsolatait, önként tette. Akkor egyedül és kizárólag ő a felelős érte? Ez normális?

Hát persze, hogy ő a felelős. Nehogy azt mondd, hogy én, vagy et, vagy LRH. Ő vágta el a komm-vonalat nem?
Rosszul alkalmazott egy alapelvet, de szerintem nem is ismerte. Megsértődött valami hülyeségen.
Szerinted ki a felelős azért, ha valaki elkövet valamit?

A másik: te most titkot osztasz meg velünk, amit nem szabadna?
Ne vedd felelősségre vonásnak, csak érdeklődésnek.


:::Elfogadható? Na, hát ez a szci, hogy képes rávenni olyan dolgokra, amikre soha, semmilyen körülmények között nem lettél volna képes.

Te ezt látod szcinek?
Én meg azt látom, hogy nézeteltérésük volt, és nagyon hamar lecsökkent az affinitásuk, és ahelyett, hogy kikommunikálták volna egymással (vagyis megbeszélték volna) ehelyett elvágta a vonalat.
És jött (volna) a szci a te személyedben, aki feltárta a problémát, és a "páciens" kezelhette (volna) a problémát. Tényleg: kezelte?

Ahhoz, hogy elnyomó személy legyen valakiből, több kell, mint egy kérdés. Több van emögött.

Szerintem meg ez a szci. Hogy a problémát képes legyen az ember kezelni.

Te a homorú, én meg a domború oldalát látom ugyanannak a tárgynak, csak te más oldalról szemléled, mint én.

De attól az még ugyanaz a tárgy marad.

A szerelő 2008.08.14. 19:51:01

jokka 2008.08.14. 19:41:27

"Hát persze, hogy ő a felelős. Nehogy azt mondd, hogy én, vagy et, vagy LRH. Ő vágta el a komm-vonalat nem?
Rosszul alkalmazott egy alapelvet, de szerintem nem is ismerte. Megsértődött valami hülyeségen.
Szerinted ki a felelős azért, ha valaki elkövet valamit?"

elmehetsz a büdös picsába te emócóhiányos görény állat, jössz enkem itt a hülye dumáddal. embertelen és kegyetlen dolgot művelt vele az a szar, amit te csak egyszerűen "Rosszul alkalmazott egy alapelvet"-nek nevezel.

"A másik: te most titkot osztasz meg velünk, amit nem szabadna?
Ne vedd felelősségre vonásnak, csak érdeklődésnek."
nem veszem annak, te idióta barom, csak visszakérdezek: amit auditáláskor lejegyeznek, azt milyen alapon osszák meg másokkal, névvel, adatokkal, milyen alapon használják fel az auditált személlyel szemben? zsarolják vele stb.
én semmilyen infót nem adtam ki róla, egy eseményt írtam le, amihez nem kell senkinek a hozzájárulása. ez teljesen etikus, ellentétben azzal, amit a szci csinál és akkor neked van pofád ilyen kérdést feltenni, te mocskos szemét állat

anula 2008.08.14. 19:51:53

Jokka: "Aki írta a beszámolót úgy gondolta, hogy csak szcientológusok fogják olvasni."
Ezt te honnét veszed?

"Arra nem gondolt, hogy egy blogban is megjelenik, ahol az olvasók többségének nincs túl sok fogalma a technikai meghatározásoknak, akár ilyen "egyszerű" szavaknak
sem, mint megértés...stb."
Ez a sikerjelentés a pillantó kutya honlapján, a bárki számára nyilvános tanfolyamok hirdetése alatt jelent meg.

Neked lehet, hogy van problémád a megértés szóval. Ne próbáld már ezt az egyszerű szót, mint megértés kisajátítani, és szcientológiai szakszóvá avatni.

Tudod, nyelvében él a nemzet, mondta Széchenyi. Úgy látom, a szcientológia is a nyelvében él.

kalman 2008.08.14. 20:13:51

Üdv mindenkinek.
nem a témához tartozik, de már a vicc kedvéért meg kell említenem:
ma jött az Auditor nevezetű újság, és egy két rész igen vicces benne:
"A szcientológia az élet tudománya." Már ez alő mondat süketel
"Ez a tudomány öregebb magánál, az életnél is, mivel az élet magába foglalja az összes szükséges adatot, hogy szabad lényként éljünk" nos itt két dolog a szci pont nem a szabadságra, hanem inkább a rbaségra tanít meg: Sea ORg. a másik, meg a szci azt tanírtja, az élet örök, az élet mindig is volt (akárcsak a lélek) és mindig is lesz, tehát örök. akkor hogy lenne idősebb nála? max egyidős lehet vele. de nem idősebb. itt is hazudik.
"A szcientológia valósága, az élet valósága"
jól hangzik, de hülyeség.
"Eddig általában azok a személyek gördítettek akadályt egy az életről szóló tudomány szélesebb körű elterjedésének útjába, akik a sajtá céljaikra akarták ezt felhasználni."
ilyenkor magára gondol? az aranyóra nem egyszer villant ki a zakó alaól. kíváncsi lennék, mennybevétele volt LRH nak, és ebből mennyit fordított magára. pont h az ő vallása pénzközpontú, és fényűzés mindenhol. akk ez mi?
sorba mentem, ez sort sem hagytam ki. és mégis egy helyen ennyi hülyeséget összehordani
ezt a xart nem is folytatom, ugrok a nyereségekhez : D
most nézem, nincs is benne nyereség :D már vagy nem merik beleírni, vagy nincs is :S
Ragyogó képek a házasságról, ilyen szép esküvő, olyanszép esküvő, de ha el akarnak válni, elválnak, azt jön a másik, azt a másik, majd a másik. ez a szci. gratulálok.
elgondolkodtatok már vajon, miért bevédett mrkanév a Dianetika az OT, a Clear, meg ezek?
az adidas, vagy a nike it be kell védetni a konkurencia miatt. de ez nem egy üzletág ember.
Vegyük pl a krisnásokat, akik oszzák a Górangás matricát, az nincs bevédve. az nem egy márkanév. amit te csak úgy enegedély nélkül használhatsz.
két oka van miért:
A Szci saját kisebb szervezeteiktől a márkanevek használatáért pénzt kér (a hülyék ki is fizetik)
a másik meg h ne koppintsák le, magukat.
de pl a matrica az azért nincs természetesen bevédve, hogy indenki bátran használja, miért ne használhatná azt akárki ingyen? ugye?
de a szci ez nem így van :D ott kell a fejes beleegyezése. magyarul fizetni kell érte.
nem mintha reklámozni akarnám őket, de jól ki van találva..
....Kevesek a választottak.
CSALTLAKOZZ A SEA ORGHOZ!! (természetesen te is kval leszel, ne félj)
nem is folytatom, kidobom, szemét.
kár h nem volt ma nyereség :( azok a legviccesebb.
csövi

karak 2008.08.14. 20:15:14

Akkora a kosz a sci szállásokon, nyomorult fekhelyek, kaja alig, tisztálkodás alig, alvás alig stb.

Az az érdekes, hogy most kiszabadult emberek ugyanezeket írják le, vagyis semmi nem változott az évek során.
Hé scisek, mondja már meg valaki, hogy hogyan lehet ekkora koszos elhanyagoltságban, klírré lenni?

Megy itt a jokkázás, akinek lövése sincs a valóságról. De ide küldték, aztán be kell neki teljesítenie a feladatot.

Mi a célod jokka? Szeretnéd ha a blog bezárna?
Nyílik új, tudod az internetre nem működik a a meg nem írt tech.

A sci az rendesen szekta, és a JH leírása mindent feltár rólatok. Ciki nem ?

karak 2008.08.14. 20:21:07

Reformer kösz a cimkefelhőt, király:-DD

jokka 2008.08.14. 20:37:51

::A szerelő 2008.08.14. 19:51:01
::elmehetsz a büdös picsába te emócóhiányos görény állat
Hú de megváltozott uraságod hangneme egy
"egyszerű" kérdésre.
Te tudod megválaszolni csak magadnak, hogy mi volt
a gond ezzel.

::amit auditáláskor lejegyeznek, azt milyen alapon osszák meg másokkal, névvel, adatokkal, milyen alapon használják fel az auditált személlyel szemben? zsarolják vele stb

Tudtommal nem osztják meg másokkal. Tilos. Ha valaki megosztja bűnt követ el, és megfelelő eljárást von maga után. Az is bűnös aki tud konkrét ilyen ügyről, és nem jelenti.
Ha tudsz ilyet, kérlek jelentsd! Tudod a címet, írd le ki osztott meg névvel, adatokkal, és legfőképp ki zsarolt kit.

Ezek mind pletykák, és mind azok terjesztik, akik hasonló vétséget követtek el. Szerintem.
Vagy akik félnek tetteik következményeitől.

eerdeklodoo 2008.08.14. 20:46:21

jokka, te aztán végtelenül naív vagy. de legalábbis annak tetteted magad.

anonim én 2008.08.14. 20:54:49

az íráshoz, bár úgy látom, nagyon elmászott másfelé megint a téma:
azt írja:

"sok kötetnyi LRH-féle „HCO-irányelvet”, ami pontosan előírta, hogyan kell összeállítani egy promóciós anyagot."

hát, elnézve a reformer által korábban kitett átlátszó agitprop szóróanyagokat, azt kell mondanom, hogy a több kötetnyi irányelv egy kalap szamócát sem ér.

jokka 2008.08.14. 21:14:13

:: anula 2008.08.14. 19:51:53
::Jokka: "Aki írta a beszámolót úgy gondolta, hogy csak szcientológusok fogják olvasni."
Ezt te honnét veszed?

Sejtem. Nem tudom biztosan. Ha úgy gondolta, hogy
biztos megértik mások teljesen, akkor tévedett, és kitette magát egy olyan kritikának (tőled is), amit el kell tudnia viselnie.

::Ez a sikerjelentés a pillantó kutya honlapján, a bárki számára nyilvános tanfolyamok hirdetése alatt jelent meg.

Akkor a pillantó kutya kicsit rosszul promózza magát. Nem vészes, de picit rossz.

::Neked lehet, hogy van problémád a megértés szóval. Ne próbáld már ezt az egyszerű szót, mint megértés kisajátítani, és szcientológiai szakszóvá avatni.

Nem próbálom. De a szcientológia nem hitekre épülő vallás, hanem tudományos alapra épített vallás.

A szcientológia a tudás (és az élet) tudománya. És mint ilyen nagyon sok az élettel kapcsolatos jelenséget, fogalmat leírt. És "sajnos" sok szó az angol eredetivel hasonló, de mégis lényegében eltérő módon magyarázza el az Oxfordi szótár.
Ettől lesz szakszó például a "megértés" szó, amikor a szcientológiában használjuk.
A promóciós anyagokban viszont kerülném ennek használatát. Amit a Pillantós nem tesz. Ez az ő dolga.


::Tudod, nyelvében él a nemzet, mondta Széchenyi. Úgy látom, a szcientológia is a nyelvében él.

Minden szakterületnek megvan a maga terminológiája.
A szcientológia egyelőre egy szakterület. Akik olvassák, megértik, alkalmazzák azoknak lesz érthető teljesen. Akik nem, azoknak kevésbé, vagy sehogy.

anula 2008.08.14. 21:18:23

Ez legfeljebb a szcientológusoknak rossz hír.

csipinymous 2008.08.14. 21:28:01

Kedves Jokka!
Azért figyelembe vehetnéd a többieket véleményét is, s hosszas átgondolás után objektívan válaszolhatnál. Mert ezek a Hubbardi demagógiáktól szaftos sablonszövegek, igen csak eszementnek tűnnek itt kint, a világban.
Légy tekintettel azokra akik, nem beszélik a te, és a zagyházad nyelvét.
Emlékezz vissza azokra az időkre amikor még itt kint éltél, közöttünk, s próbáld meg azon a nyelven.
Hidd el, menni fog.
Azért lenne egy pár kérdésem, csak úgy gyakorlásképpen. Bízom benned, hogy normálisan, mindentől függetlenül tudsz rá válaszolni.
Mond, a szcientológiai egyház miért változtatta meg Hubbard írásait, annak halála után?
Miért nem láttam még olyan drogost, hajléktalant, debilist, imbecillist, idiótát egyéb patológiai esetet, hátrányos helyzetűt...stb., akin a szcientológiai egyház bizonyíthatóan segített volna a Hubbardi technika segítségével?
Vesszen a férgese? Vagy csak egyszerűen nem megy? Lehet, hogy az önzetlenség hiányzik a hívőkből, és a szcientológiai egyházból?
Ha, Hubbard technikája az egyetlen a földön és az univerzumba ami segíthet az embereken, akkor miért nem ingyenes? Talán úgy hatékonyabb lenne a terjeszkedés, és sec perc alatt tiszta lenne a bolygó?
Milyen alapon degradálja le, üldözi, diszkriminálja, fenyegeti, bántalmazza...stb., a szcientológiai zagyház azokat az emberek akik, nem értenek egyet Hubbard eszméivel?
Miért van szüksége a szcientológiai zagyháznak más, nem zagyházi tagokról részletes adatokra amit, hazugságvizsgálóval kontrollál le?
S, ezeket miért viszi ki külföldre? Kinek kellenek ezek?
Miért kell egy OT...-nak eltitkolnia a betegségét? Miért beteg egy OT...?
A gyengén látás, influenza, szív és érrendszeri betegségek, máj elégtelenség, tüdőrák...stb., is az OT...szinthez tartozik?
Miért tesznek ki az utcára a zagyházból idősödő, szcientológusokat aki egész életüket, pénzüket a Hubbardi eszmének áldozták?
Első körben.

örge 2008.08.14. 22:01:22

Jokka, engem is nagyon érdekel, hogy miért nincsenek idős, 80-100 éves szcientológusok? Ha jól tudom a tech (és a vitaminok) segítségével akár 120 évig is élhetnétek.
Isaac Hayes, aki, mint megtudtam clear volt, hogy a fenébe halhatott meg 65 évesen?

anula 2008.08.14. 22:07:28

Jokka, tisztáznod kéne a tudomány, az élet és a vallás szót.
A többi süket duma.

A többiketől elnézést az offért.

Anonym Mouse 2008.08.14. 22:19:34

Ezen a drogügyvédes blogon lévő plakáton hogyhogy rajta van megint Schmitt Pál? Mégis egyetért a sci dolgaival? Hmm?
És ExDr. Lenkei miért nincs feltüntetve? Fél éve még első helyen lett volna. Most hogy kicsit bukó a pozíció, nem mutat jól a plakáton? Hmmmm?
Jokka meg mintha egy script lenne csak. Copy -> Paste -> Hablaty -> Enter
Jokka! Ha most ezt ide beírom, milyen írásjelet tegyek hogy idézőjelben idézd? Van titok, vagy csak ahogy a szél fújja?

Anonym Mouse 2008.08.14. 22:21:37

Ja, és bocs a többiektől, de JOKKA! Léccilécci, válaszolj a Jason Beghe interjú 2-ben elejtett kommentemre! Fontos lenne, mert lógsz 2000 szcientológus nevével!
KÖSZI!
:D

Anonym Mouse 2008.08.14. 22:22:39

MEGASORRY
A hamis álmok 2 ben kérdeztem. Némmá, elkéne egy auditálás...

satan panonski 2008.08.14. 22:29:25

jokka!
"De a szcientológia nem hitekre épülő vallás, hanem tudományos alapra épített vallás."

Nem érzed a finom ellentmondást?
Persze, hogy nem...
Abban igazad van, hogy a ún. tudomány is csak egy paradigma, viszont, mielőtt még megnyugodva hátardőlnél a fotőjben és kortyolnál a thetánsörből, kénytelen vagyok Téged megnyugtatni: a szcientológia még csak nem is egy paradigma, csak annak egy válságjelensége.

Egy kis szubjektív hozzáállás részemről: soha nem értettem, hogyan lehet fontosabb egy eszme, ideológia, vallás vagy akármi absztrakt baromság egy másik emberi lénynél... Gondolva a disconnection-re, SP-re meg egyebekre.
Ha valaki nem az embert nézi, hanem a "megszállottságait", akkor nem jobb a - XX. századnál maradva - a kommunistáknál, náciknál és a szcientológusoknál...
Pusza!

sertésmájkrém 2008.08.15. 00:10:44

jokka, bakker hát te translator vagy :)

Dr. Kix 2008.08.15. 07:50:50

Azért valahol vicces, hogy a magyartalan, szakszerűtlen fordításokból eredő (nem pozití értelemben) mókás kifejezéshalmazt 'technikai szakszavaknak' akarja eladni.

Ez mondjuk már ott bukik, hogy a szci nem tudomány csak áltudomány. A többiről nem is beszélve. És ez így is marad, akárhányszor írja le, hogy 'De hát ez technikai kifejezés'.

csipinymous 2008.08.15. 10:35:37

Kedves fordítok!
Lenne egy kérésem. Ha tudnátok segíteni, akkor megfejelem a kávétokat néhány sütivel is, és hálám kísér benneteket. :-)))
Az első demonstráción Atilla a Hun, kihozott egy szcientológiai egyház által kiadott nyilatkozatot, az Anonymus csoportról.
www.freewebs.com/anonymoushun/szcinyilatkozat.pdf
Letudnátok ezt németre fordítani? Sajna nekem ez nem nagyon megy (haladó) mert, még mindig csak tanulom ezt a nyelvet.
Itt, kint német földön, sokan kíváncsiak lennének erre (rádió csatorna...).
S, még valami, a többi Anonymusnak.
Kérlek, hogy hozzatok valami kis lejátszót. Mert jó lenne egy kis zene ott kint.
Ne, keljen innen cincálnom.
Vizet, teát ne hozzatok mert, útközben megállok és veszek én. Szívószál, jó lenne de, ha kapok akkor azt is veszek, néhány energia ital kíséretében.

Kovacs Jozsef 2008.08.15. 14:53:45

Úgy veszem észre, a scientológus érvelés abból áll, hogy bármi, ami a scientológia ellen szól, az pletyka, hiteltelen, ellenőrizhetetlen. Természetesen az ellenkező irányban minden tudományos igényességgel alátámasztott, bizonyított, és hiteles.
További módszer az 'én nem hallottam ilyenről', az 'én környezetemben nem történt ilyen', és az 'én nem ismerek ilyen embert'. Viszont LRH mondott dolgokat, amit szintén nem hallhatott az itt jelenlévők közül senki sem a saját fülével, mégis megkérdőjelezhetetlen az elhangzásuk.
Ettől az egész 'nem az én realitásom' dologtól borsódzik a hátam. Ha két ember van egy szobában, amiben van egy labda, akkor hiába mondja az egyik, hogy 'az én realitásomban nincs ott a labda', ha az a labda TÉNYLEG ott van. Tök egyszerű azt mondani a rossz dolgokról, hogy 'nem az én realitásom'. Ettől még nem lesznek valótlanok azok a rossz dolgok. Csak nem lesz objektív a megfigyelés.
Szeretném hinni, hogy Jokka, ha már ennyire kitartóan jelen van a blogon, és egyértelműen ezeket a 'kommunikációs technikákat' használva érvel, előbb-utóbb átlátja, hogy a kommunikációs eszközök maguk utalnak a kommunikálandó dolog minőségére.

Kalman · http://remalom.blog.hu 2008.08.15. 15:20:24

jól mondod Kovács!!
nagyon igaz

anonViktor 2008.08.15. 16:05:56

Kovács Józsi, Kálmán:

Nem, nem látja át. Illetve lehetséges, de mindegy, mert nem fogja itt elmondani. Ő nem azért jött ide. Nem azért, amiért Ti, Én, vagy bárki más.

A szcientológus azért jön ide, hogy a tech-ek segítségével mindent elkövessen az itteni gondolatok, érvelések gyengítésére. Ez a küldetése. Ezen nem lát túl, ha igen, akkor rossz szcientológus, és ezt felismerve gyorsan szalad auditálni.

És ezért bármit ér neki hazudni itt, és máshol is. Mert ő szcientológus. Mert övé az igazság. Mert LRH megmondta.

Mi csak WOG-ok vagyunk. Kis szarok. Én még annál is kisebb. Nagyon kicsi kis szar vagyok. Már csak azért is, mert beszélgetni, érvelni, szabadon gondolkodni jövünk ide, és nem betanult tech-eket alkalmazni. Nekünk ez az élet. Neki csak egy feladat.

V

anonim én 2008.08.15. 16:20:46

Kovacs, ez, úgymond a szcí lényege. Alaptétel, hogy a bírálókkal nem kezdenek vitát, helyette vádaskodnak, és ismételgetik a betanult ellentámadás-panelokat.
"mik a bűneid?"
"ezek mind pletykák, azok terjesztik, akik..."
"a többi vallásban is vannak..."
stb.
Alaptétel, hogy a tech tévedhetetlen. Ezért bármilyen negatív esemény kizárólag az egyén hibája, bármely pozitívum ellenben csakis a techből fakad. (pozitívum esetén kérjük befizetni a nyereség arányos részét a tech használatáért, az ui. jogdíjas)

Anonym Mouse 2008.08.15. 19:02:27

Ne feledjük el a tecnika másik nagyon fontos összetevőjét. Alapból bukó kérdésre nem is reagálnak, majd elsikkad a sok komment között.
Egyébként 10 pont kovács elvtárs :)

sertésmájkrém 2008.08.15. 22:23:10

Xenu-ra nem reagálnak, pedig az engem is nagyon érdekelne, hogy egy hívő szci hogy birkózik meg ezzel a faszs... szóval érdekes ténnyel.
1000 hála a Commodore-nak, hogy nem bírta ki és beállt kicsit az értekezlet előtt, ahol ezt először elsütötte. E nélkül lényegesen nehezebb lenne rámutatni a nyilvánvaló tényre, hogy milyen seggf.. szóval érdekes ember volt.

bumburnyák 2008.08.17. 14:16:43

" jokka 2008.08.14. 17:18:00
Persze vannak akik azt állítják (vagy hallottak róla), hogy kiszakítottak valakit onnan."

kedves jokka! nem fogják mondani, hogy szakítsd meg a kapcsolataidat, ők inkább elérik a módszereikkel, hogy te magad gondold ezt! és ebben rejlik a gusztustalan mivoltuk...
és az olyan tökéletes szerveztetek bármennyire legyen is minden "pszi" ellen, ezek akárhogyis nézzük, pszihológiai módszerek! hol is van a paradox megint?

bumburnyak 2008.08.17. 16:38:15

csipinymous 2008.08.15. 10:35:37

ha lesz 1 kis időm rá, ígérem, lefordítom!!! bár nem vagyok "fordító", azt állítják, elég jól beszélek germánusul :D

csipinymous 2008.08.17. 23:34:04

Kedves Hmm!
Arra számítottam, hogy egy ilyen mélyen vallásos embernek mint te, nem jelent gondot néhány hihetetlenül egyszerű kérdésre, a válaszadás.
De, hát az embert cselekedeti alapján ítélik meg!
Gondolj csak bele, hogy mennyire szépen végigmehettünk volna a kérdéseken.
De , ha nem megy akkor, én nem erőltetem.
Van egy olyan érzésem, ami egyre inkább beigazolódik. Az Anonymus mozgalom mérföldekkel előrébb jár mint, a szcientológiai egyház.
S, nagyon remélem, hogy már magad is sejted, hogy miért!
Hubbard? Ki volt az? Nem is tudom már. Jelentéktelen, hazudozó svindler.
A szcientológia? Hmm...

bumburnyák 2008.08.18. 02:49:18

csipinymous 2008.08.17. 23:12:32
Köszönöm!

na, még jó hogy nem tudok aludni, mi???
mivel a költözésem utáni felfordulásban élek, és nem találok szótárt itthon, elkészítettem 1 verziót, nézd át, nem tudom milyen lett...
majd én is ránézek a késöbbiekben mégegyszer...
innen tölthető:
pocak.uw.hu/Deklaration.doc

számomra különben furcsa volt 1-2 magyar szó használata... szerintem kezdje el a néni a szótisztázást, de sürgősen, mert így a fordítást is nehezítette :P

bumburnyák 2008.08.18. 02:52:27

ja, a videó, amire meg hivatkoznak, nem található a youtube-on! rákerestem, de olyan kijelentések sehol nem voltak hallhatóak, amiket ők állítanak (legalábbis gyors keresés után)

jó olvasgatást

Turboboszi 2008.08.20. 02:26:17

Bár a jokka nevű fórumozó felszívódott, én is szeretném ha megmagyarázna 1-2 dolgot.
Megdöbbenéssel olvastam alábbi mondatát:

"Ahhoz, hogy elnyomó személy legyen valakiből, több kell, mint egy kérdés. Több van emögött."

Elnyomó személy? Mi a bánat? Ez vallás? Ilyenről szektáknál hallottam eddig!

"Ha tudsz ilyet, kérlek jelentsd! Tudod a címet, írd le ki osztott meg névvel, adatokkal, és legfőképp ki zsarolt kit."

Tudod a címet? Rákosi elvtárs várja a jelentéseket? És mi lesz a sorsa az illetőnek?
2008-at írunk ember!

"a szcientológia nem hitekre épülő vallás, hanem tudományos alapra épített vallás"

Mikor léptél ki a testedből utoljára kedves jokka? Azaz mikor volt ilyen élményed?
Vagy annyira kiléptél, hogy azóta vissza se találsz a józan eszedhez?
Bemutatnád ezt az élményt?
Sok tudós ember csatlakozna hozzátok!
Én mondjuk nem, mert én naponta kétszer idő utazom, úgyhogy sajnos nem érek rá.
L. Ron Hubbard urat keresem, és ha megtalálom kényszer gyógykezeltetem mielőtt megírja az idióta sci-fi regényeit! :O)
süti beállítások módosítása