Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia menedzsment rendszerének ("admin tech") kritikája

2008. július 24. - Reformer

Előszó: nem vagyok se közgazdász, MBA-t sem végeztem. Az itt leírtak saját tapasztalataimat és megfigyeléseimet tükrözik, teljesen szakmai elemzéssel nem tudok szolgálni sajnos.

Hubbard sok más tévképzetén kívül azt is hitte magáról, hogy a szervezés területén is zseni. Többezer (szó szerint többezer) "iránylevelet" (policy letter) írt, amelyek az általános szervezési struktúrától kezdve a levélírás, a heti vezetői tervezés, valamint a portalanítás és ablaktisztítás "technológiáját" is lefedik. Ez együtt alkotják az úgynevezett "standard admint", a többségét ezek a fehér alapon zöld betűvel írt irányelvek alkotják.

Mint a más jellegű iránymutatásai esetén, itt is az a lényeg, hogy SZÓ SZERINT kell követni és alkalmazni ezeket, ez a siker titka.

Hubbard így ír erről:

"Az irányelveink hosszú évek nehezen megszerzett tapasztalatának gyümölcsei. Mûködnek. Erõteljesen, intelligensen és betűről betűre kell alkalmazni õket. Saját életünk és boldogságunk a tét. Ez a bolygó és az univerzum a tét. A feladat elvégzéséhez csupán meg kell tartanunk és használnunk kell a standard admin ezen eszközeit." - L. Ron Hubbard, 1986. július 10-i II. iránylevél

"Éppúgy, ahogy az egyén kezelésére vonatkozó technológiánk, a hatékony szervezetek növelését és megalapozását célzó irányelveink is az élet alapvető törvényein alapulnak, amelyekhez kimerítő kutatások és tapasztalatok útján jutottunk. Minden irányelvünket alávetettük a döntő próbának  - „Működik?” –, és mindegyik kiállta a próbát.

Sem a tech, sem az irányelv nem tűr meg a bank (=reaktív elme, tudatalatti) által létrehozott értelmezést, megmásítást vagy „új elképzeléseket”. Pontos alapelvek intelligens, konstruktív alkalmazása - igen. Szépítés és jobban-tudás – - soha." - L. Ron Hubbard, 1986. július 10-i I. iránylevél

A tapasztalataim alapján (tizenvalahány évnyi szcientológia munkatársi tapasztalat) a következőket mondhatom):

Néhány Hubbard-féle módszer vagy irányelv nyilvánvaló, egyszerű alapigazságokat tartalmaz, ami sok ember számára eleve természetes és magától értetődő szabályokat tartalmaz. Ezek nyilván működnek.

Azonban ha valaki az egész rendszert átveszi és bevezeti minden elemét, akkor vagy éppenhogy fennmarad, vagy (ami gyakoribb) tönkremegy.

Pár konkrét megfigyelés, példa:

1. A rendkívül részletesen leírt és bonyolultan felépített szervezeti és vezetési modellje egy dolgot biztosan elér: extrém méretű lesz a szervezeten belül mikromenedzsment, ami a következőt jelenti:

Az üzlet világában a mikromenedzsment azt a vezetési stílust jelenti, amikor a menedzser szorosan felügyeli munkatársai tevékenységét. A kifejezés méltatlanságot tükröz. Ahelyett hogy a vezető átfogó instrukciókat adna az egyszerűbb feladatok elvégzésére és energiáit nagyobb kihívásokra fókuszálná, a mikromenedzser munkatársai minden lépését figyeli és nem adja ki a kezéből a döntéseket. Általában a mikromendzsert a környezete egyértelműen felismeri, de maguk a mikromenedzserek ritkán gondolkodnak magukról kritikusan. (forrás: HR szótár)

Nyilván ez hűen tükrözi Hubbard végtelen paranoiáját és általános bizalmatlanságát ("csak ő képes bármit is tényleg elvégezni" stb.).

Nézzünk egy konkrét példát erre.

A Hubbard adminisztratív "technológiájának" egyik kulcsfontosságú eleme a statisztikák egy bizonyos módon történő használata.

Ez így hangzik. Minden egyes munkatárs egy vagy több statisztikát vezet, ami az általa előálltott "termékek" (itt ne csak árura gondoljuk, a recepciós terméke például a "megfelelő helyre továbbított érdeklődők vagy látogatók") mennyiségét tükrözik.

Minden statisztikát grafikonokon kell vezetni és attól függően kell lépni, hogy lemegy-e vagy sem.

Ez persze lehet, hogy ártatlanul, sőt némileg hasznosnak hangzik.

De most jön a másik fontos elem - a statisztikák "kezelése" során, ha az illető statisztikája felfelé megy, akkor jutalmat kap. Ha lefelé megy, megbüntetik. A statisztikákat egyhetes időtartamra kell mindig nézni (pontosabban az adott hét csütörtök 14:00-től a következő hét csütörtök 14:00-ig).

Ennek az a következménye, hogy mivel csak az alapján ítélik meg valakinek a teljesítményét, hogy az adott héten mennyit xy-t termelt, az összes menedzser figyelmét csak a mai vagy a heti ügyletekre fixálja. Az összes olyan hosszútávú project, ami bár javítana hosszú távon a termelési mutatókon, de pár hétre "levinné" a statisztikákat, az emiatt elbukik. A minőséget javító, de a mennyiséget csökkentő erőfeszítések szintén kudarca vannak ítélve. Minden olyan kezdeményezés, ami például javítja a kiszolgálást, de "a statok nem tudnak ettől felmenni", elhal.

És mivel a jutalmazási és büntetési rendszer a heti statisztikák fel- vagy lefelé kunkorodásán alapul, arra ösztönzi az egész struktúrát, hogy a portásig lefelé folyamatosan kézivezérelje mindenki működését, hogy "felmenjenek heti alapon a statisztikák".

Ez elkerülhetetlenül a szcientológus berkekben "statnyomásként" ismert jelenséget eredményezi - tehát amikor, bármi áron, de az adott héten "fel kell vinni a statot" - mindegy, mennyi is volt a múlt héten! A "tápláléklánc" alján lévő dolgozónak mindig egyre többet és többet kell teljesíteni és felmenő statisztikát jelentenie, különben megnézheti magát.

Hubbard így ír erről 1968. február 8-i iránylevelében:

A „statisztika megmagyarázása” elítélő kifejezés; azt jelenti: mentségeket találni az
alacsony statisztikákra.

Az, ha valaki mentségeket vagy okokat talál arra, hogy miért van lenn egy stat, NEM viszi fel a statot, és ez a legjobb esetben is csak egy elítélő minősítés a területért felelős ügyvezető előrelátásának és kezdeményezőkészségének hiányáról.

Arra van szükség, hogy 1. megakadályozzák, hogy a statok lemenjenek, és 2. gyorsan tegyenek valamit, hogy felvigyék.

Ha valaki ésszerű azzal kapcsolatban, hogy lent vannak a statisztikák, azt úgy kell tekinteni, hogy EGYETÉRT AZZAL, HOGY LENT VANNAK. Ami persze elnyomó dolog.

„Hát igen, a kimenő levelek stat azért van lent, mert ennyit meg ennyit fizettünk egy lánynak levelenként, és az »irányelvben« az állt, hogy senkit sem szerződtethetünk, így aztán kirúgtuk, és ezért van lent a kimenő levelek stat.”

Ez egy ténylegesen elhangzott magyarázat, amit Washington DC-ben az org tavalyi összeomlására adtak.

Először is, nincs ilyen „irányelv”, és biztosan nincs olyan irányelv, hogy legyenek lent a statisztikák. Itt az is súlyosbítja a helyzetet, hogy az irányelvet próbálták meg hibáztatni az alacsony statért, és ez minden kétséget kizáróan leleplezte azt, hogy ez a lépés egy arra tett elnyomó erőfeszítés, hogy megmagyarázzanak (és megússzanak) egy alacsony statot.

A statok csak azért vannak lenn, mert valaki nem nyomta fel őket. Minden más ok hamis.

FIXA IDEA

Néhány embernek van egy MÓDSZERE az alacsony stat kezelésére, ami egy olyan rögeszme vagy közhely, amelyet az életükben előforduló összes alacsony statisztikájú szituáció kezelésére használnak.

Ezek az emberek olyannyira hatássá váltak, hogy már csak valamiféle elképzelés
van ott, ami „kezeli” az alacsony statisztikát.

Az élet már csak ilyen.”

Igyekszem mindig megtenni minden tőlem telhetőt.”

Az emberek komiszak.”

Majd lesz jobb is.”

Tavaly rosszabb volt.”

TUDJÁK, hogy semmi értelme bármit is megkísérelni bármivel kapcsolatban, és az a legjobb, ha megpróbáljuk észrevétlenül megúszni a dolgot – ez biztos út az öngyilkosság felé.

Ahelyett, hogy megakadályoznának vagy megemelnének egy hanyatló statot, az ilyen emberek csupán valamiféle rögeszmét használnak ennek megmagyarázására.

Ez annak az elismerése, hogy apátiában vannak.

Mindig fel lehet nyomni a statokat. Kemény munka. Elõrelátás. Kezdeményezőkészség. De mindig fel lehet nyomni a statokat. Ez az igazság, és ez nem igényel magyarázatokat."

Tehát - mi lesz ebből? Vagy a minőség rovására megy a mennyiségi növekedés, vagy hamisan azt jelenti, hogy "felment"! És ahogy a nyomás folytatódik, mind a kettő elő fog fordulni.

Továbbá a statisztikák egyre távolabb kerülnek a valóságtól - jó példa erre az egyház által jelentett "8 (időnként 20) millió szcientológus" - ezt a fenti légkörben vezették és vezetik és mára már tökéletes hazugsággá vált. Ezért van az, hogy szinte lehetetlen a címlistáról lekerülni - akkor lemenne a stat és az nem történhet meg! Ezért kapják a szcientológusok szerda este és csütörtök reggel a könyörtelenül követelőző telefonhívásokat - holnap vége a hétnek, és a statoknak bármi áron, de "fel kell menniük"!

Pár megtörtént statisztikás esetet hadd mondjak el:

1. Nálunk a karbantartók statisztikája a "működőképes berendezések százalékaránya" volt. Csütörtök délelőtt elromlott az egyik hűtőszekrény, amit a konyha használt. Kihívták a szerelőt, aki 11:00 körül ki is jött hosszas könyörgés hatására (hiszen levinné a statot, ha kettőig nincs megjavítva, ami nem történhet meg!) és megállapította, hogy alkatrész hiányában csak jövő héten tudja megjavítani. Az idő vészesen fogyott, már 13:00 óra volt. Tehát egy megoldás maradt - kidobták a hűtőt az utcára, hogy ne menjen le a stat!

2. A konyhások statisztikája a "megetetett emberek száma". Ez étkezésenként számított. Úgy vitték fel, hogy csütörtök délelőtt pluszkajákat hordtak körbe az irodákban, amíg annyi ember nem kapott enni pluszban, hogy a múlt héthez képest több lett a statisztika.

3. A Sea Orgba "megérkezett" (munkatárssá váló) emberek száma is heti statisztika volt. Nem egyszer és nem kétszer fordult elő, hogy ha valaki akart jönni a Sea Orgba, csak még pár ügyet el kellett intézni, szerda este 10-kor elment érte pár ember és egyszerűen beköltöztették a bázisra (volt, amikor a szülei előtt pakoltatták össze vagy a hisztiző barátnőt ketten szóvaltartották, amíg a harmadik pakolt össze a célszeméllyel)

Az olyan emberek rémtörténetei, akik kiszabadultak az elitből, a Sea Orgból, magukért beszélnek - látható, hogy a hubbardi módszer milyen őrült állapotokat eredményez szervezetileg, mekkora szervezeti pszichózist generál.

És akkor még a többi, hasonlóan hibás és pusztító hatású elemekről szót sem ejtettem, de még fogok!

Az igazi hívők számára ez természetesen nehezen emészthető. Nem megy a cégük, de persze saját magukat vádolják, hogy biztos "nem alkalmazzák helyesen". Sajnos az az igazság, hogy minél jobban bevezeti a Hubbard techet, annál rosszabbul fog menni a cége.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr87583852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JonasR 2008.07.25. 00:52:32

an0234

Konkrétan a projectmanagementben?

Mérföldkövenként tervezett költségek/tényleges költségek, ugyanez nem vártra, csúszás, minőségellenőrzési checkek eredménye, akárhogy basszus.

Bármi mérhető, ha keresel hozzá módszertant. Ez a lényeg. A statisztika szép. Ha valamiről mondok valamit, akkor más valaki megérti, ez a leíró statisztika, vagy van egy adathalmazom, és megprobálok belőle következtetéseket levonni, ez a következető... Próbákat csinálhatsz, és tudhatod, hogy melyik mit jelent. A statisztika a megismerés eszköze.

Persze gondolom a kotlerrel ébredő hatalmas tudású marketingesek, salesek, stb, akik rendesen nem vágja, hogy 3200 25%-a ugyanaz, mint 3000 és 200 25%-a összeadva, annak magyarázhatod, hogy akkor az a görbe ott, az nem növekvés, hanem koncentráció, és hogy nem jót, hanem rosszat jelent....

jézusmária 2008.07.25. 01:03:18

Ez az egész bejegyzés beteg. Soha többet nem olvasok bele kiugrott szcientológusok blogjaiba.

Anonym Mouse 2008.07.25. 01:14:28

Jézusmária
Neked nem is szükséges, Te egy másik nagy horderejű bestsellert forgatsz, ha a nevedből jól következtetek. :)

kérdés 2008.07.25. 01:17:27

Kedves Olvasók! Ti se olvassatok bele kiugrott szcientológusok blogjaiba többet! Egy biztos-nem-szci kommentelő szerint ez egy beteg poszt! Lehet az elnyomó jobb szó rá? :D

Miért csütörtök a hét vége?

reformer haverja 2008.07.25. 01:22:50

Reformer, barátom! Az adatokat mindíg lehet úgy ábrázolni, hogy úgy jelenjen meg, ahogy szeretnéd.
Te most azt szeretnéd, hogy adjunk neked igazat.

Holott, csak azt kéne hagynod, hogy had gondolkodjuk , ahogy szeretnénk. Ha azt mondod, hogy a szcientológia, félre próbál vezetni. És ezt sulykolod, akkor te éppen mit csinálsz?

Legyen bármilyen szabály, vagy elv. mindent tudsz úgy használni, hogy szívás legyen a vége. Ha elég hülye vagy.

Azt mondod, hogy munkatárs voltál több mint tíz éveig - ha jól olvastam.

Minden eszközzel fikázod amit állítólag tanultál.

Viszont, akkor veled nagy gond lehet, ha annyi idő alatt nem jöttél rá, hogy valami nincs rendben. Ez pedig azt jelenti, hogy az IQ-d ugyancsak gyenge. És ha az IQ-d gyenge, akkor miért gondolod, hogy pont neked kéne hinni!?

A jézusmáriának meg pont igaza van. Eléggé hülyeség azt olvasni, hogy valaki aki meg van sértődve valakire, nyilvánosan nyavajog. Akkor most sajnáljalak, a tizenakárhány év miatt? Vagy azért mert elég hülye voltál ahoz, hogy megszívassad magad.... gondolom most jobb az életed... ugye! Kötve hiszem!

heliox 2008.07.25. 01:47:05

Azért csütörtök a hét vége, mert akkor péntek a hét eleje, és hét elején mindig nagy nekibuzdulással dolgozhatsz, és nem azzal telik el a nap, hogy várod a hétvégét. Érted?

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.07.25. 01:56:57

A statisztikai részlegnek mi a mutatószáma? ;-)

jokka 2008.07.25. 02:22:20

Az egy dolog, hogy kiugrott szcientológus, és írja az "elmés" megjegyzéseit.

De úgy ír kritikát, hogy kiragad egy többszázezer oldalas műből valamit, és azt a valamit elkezdi osztani.

Először néhány szó a bejegyzésről.

::Néhány Hubbard-féle módszer vagy irányelv nyilvánvaló, egyszerű alapigazságokat tartalmaz, ami sok ember számára eleve természetes és magától értetődő szabályokat tartalmaz. Ezek nyilván működnek.

Miért nem ejtesz ezekről is néhány szót? De persze: kezdjük a rosszal. Mindent az "objektivitás" szellemében.

::"Azonban ha valaki az egész rendszert átveszi és bevezeti minden elemét, akkor vagy éppenhogy fennmarad, vagy (ami gyakoribb) tönkremegy."

Értelmetlen ez e megjegyzésed, és a menedzsment tudásod hiányát, és egyúttal a rosszindulat szándékát feltételezem.
Ugyanis az egész rendszer része az Adatsorozat is. Az adatsorozatban pedig megtanulsz kiértékelni. Ha megtanulsz kiértékelni, akkor pedig el tudod vetni azokat a policyket (igen LRH policyket is!), amik szerinted akadályozzák a fejlődést, a terjeszkedést.

::A rendkívül részletesen leírt és bonyolultan felépített szervezeti és vezetési modellje egy dolgot biztosan elér: extrém méretű lesz a szervezeten belül mikromenedzsment

És ebből következtetsz bizalmatlanságra, meg szoros felügyeletre...stb. Holott figyelmen kivül hagyod azt, hogy épp milyen állapotban van az a részleg, osztály..stb. Ha rossz állapotban, akkor lehet (de nem szükségszerű), hogy az az ésszerű, ha nagyobb a fegyelem. Ez függ az állapottól. És ez már etika, hogy ki mit tart etikusnak, bizonyos helyzetben.

::"a statisztikák "kezelése" során, ha az illető statisztikája felfelé megy, akkor jutalmat kap. Ha lefelé megy, megbüntetik. A statisztikákat egyhetes időtartamra kell mindig nézni"

Ez nem igaz! Nem kell MINDIG egyhetes időtartamot nézni. Látszik nagyon keveset tanultál. A menedzsmentnek pont hogy hosszú távú célokat kell kitűzzön, és elérjen.

Anonym Mouse 2008.07.25. 02:48:49

Joffan Jokka, csináld otthon. Ahhoz senkinek semmi köze. Hajrá.

jokka 2008.07.25. 03:02:17

::"Ez elkerülhetetlenül a szcientológus berkekben "statnyomásként" ismert jelenséget eredményezi - tehát amikor, bármi áron, de az adott héten "fel kell vinni a statot" - mindegy, mennyi is volt a múlt héten! A "tápláléklánc" alján lévő dolgozónak mindig egyre többet és többet kell teljesíteni és felmenő statisztikát jelentenie, különben megnézheti magát."

Éppenhogy LRH írt arról (nem is egy) policyt, hogy milyen káros ez a statnyomás, és mit kell ellene tenni. Hogyan lehet ezt jól csinálni. Egyébként te is idéztél: "Kemény munka, előrelátás..stb.)
Aki csüt. 11-kor nyomja csak a statot, az nem nyomta, nem végzett kemény munkát, és nem látta előre a dolgokat.
Te meg elferdíted arra, amire... tudod te.


::"Tehát - mi lesz ebből? Vagy a minőség rovására megy a mennyiségi növekedés, vagy hamisan azt jelenti, hogy "felment"! És ahogy a nyomás folytatódik, mind a kettő elő fog fordulni."

Ha a minőség romlik, akkor a stat csökken. Tehát rosszabb a munkatárs, részleg, osztály szervezet statja. Ha valaki hamisan jelent az meg vétség, amit büntetni kell.
És büntetik is.

::"Ezért kapják a szcientológusok szerda este és csütörtök reggel a könyörtelenül követelőző telefonhívásokat - holnap vége a hétnek, és a statoknak bármi áron, de "fel kell menniük""

Én, és már szinte az összes szci ismerősöm nem kap ilyen telefonokat már. Régebben, néhány munkatárs valóban félreértelmezte a statnyomást, és csinált ilyeneket. De manapság egyre kevesebb. Évről évre javulnak a dolgok.(igen ez is egy statjavulás!) De te meg nem látsz semmi javulást, mivel már nem is vagy része a dolgoknak.

Tehát minden eddigi jelentés, ami hamis büntetni kell. Te most leírsz ide dolgokat, és tudsz mostanság megjelent hivatalos forrást a szcientológusok számáról? Ha nem volt igaz, és valaki hamisan jelentett, akkor az meg kell büntetni.
Egy konkrét írást, hogy mai nappal ennyi és ennyi a szcientológusok száma hivatalos forrásból?

Konkrét példáid:

1. Karbantartók és a kidobott hűtő esete.
Mégha tökéletesen igaz a történet, (mert feltételezem ott álltál, amikor az a valaki könyörgött térdenállva a szerelőnek, hogy jöjjön ki.)
akkor is:
Ha kárt okozott azzal, hogy kidobták, tehát nem adták el a hütőtt, akkor a vezetőnek ezt meg kell büntetni. Mert hiába javította a részleg statját, ha a pénzügy, és a szervezet statja emiatt csökkent. (kevesebb vagyon...stb.)
apropó jelentetted a feletteseknek, hogy kidobták a hűtőt, és miért?

2." A konyhások statisztikája a "megetetett emberek száma". "

Ha a stat megetetett emberek száma, akkor nem értem miért számított, hogy valaki több kaját kapott. De mindegy. Már neked az is baj, ha nem hagyják éhezni az embert.
Ha éhesek a sea orgosok akkor az a baj, ha nem, akkor meg az. Fura egy gondolkodásod van.
Ezt is megmagyarázod, hogy miért rossz.

3. "A Sea Orgba "megérkezett" (munkatárssá váló) emberek száma is heti statisztika volt. "

Itt is elnézem a lefestő szavaid. Kezdem megszokni, hogy ott se vagy, de minden toborzásnál hisztiző barátnőt, vagy barátot látsz vélni.

Egyébként nem értek egyet az olyan eljárással, hogy valakit beköltöztetnek csak úgy.
Viszont az is jelent valamit, ha valaki elkötelezi magát egy szervezetnek. Ha valaki nem intézi el, vagy nehezen megy elintézni az ügyeket, akkor abban nem látok kivetnivalót, ha segítenek mások ebben, hogy minél hamarabb posztra kerüljön valaki.

Az ízlés dolga, hogy valakinek nem tetszik, hogy segítenek emberek másnak, akár pakolni is.

Magyarnaba 2008.07.25. 06:12:41

jézusmária 2008.07.25. 01:03:18
B+, ha nem akarod olvasni, akkor minek vesztegeted az időt arra, hogy beugass?

(Megjegyzés: Soha nem voltam szci. Cigizni se cigiztem soha, de attól még tudom, hogy tüdőrákot lehet tőle kapni és nem minősítem beteg dolognek, ha egy ex-dohányos a leszokás előnyeiről írkál.)

Olvasgasd a puszaszentbenedeki aszkéta remeterend tagjainak erotikus blogjait, az való neked!

kpityu 2008.07.25. 06:19:53

Most akkor intelligensen, konstruktívan vagy betűről betűre. :-)

Aki egy másik főemlős agyát használja a sajátja helyett csak egy zombi.

Érdekes a hasonlóság az MMORPG játékok és a sci között.: gyűjts pontokat, hogy még több pontot gyűjthess. Ugyanazt csinálod végig, csak a végén nagyobb számot ír ki a gép, közben elmúlik az életed.

Big-B 2008.07.25. 06:34:37

Jokka: egy egyházi tanításról beszélgetünk, vagy manager-képzésről? Mert nekem ez már nem egyértelmű.

Magyarnaba 2008.07.25. 06:54:54

Jokka!
"rosszindulat szándékát" :-DD

Nálad is "rosszindulat szándékát" érzem, nem is reagálnék bővebben. Arra kérlek, hogy az "és" szó elé ne tégy mindenütt vesszőt, mert ezt LRH egyetlen irányelve sem tartalmazza!

"jelentetted a feletteseknek, hogy kidobták a hűtőt, és miért?"
Ja, majd feljelenti a felettesét meg a munkatársait. Én sem akarnék kitolni magammal, mert egy héten belül kicsinálnak. Meg különben sem az enyém volt az a szer hűtő, hanem az orgé. Ezért döcögött a szovjet típusú szocializmus is. Elnyomás & statisztikák & bizalmatlanság:-)

Madnezz 2008.07.25. 07:10:42

Annyira gáz, hogy néhányan szci technikák alkalmazásával próbálnak érvelni, vitatkozni, amiről annyira lerí, hogy nem gondolkodással együtt használja, hanem mint egy gép.... :(

ipiapacs 2008.07.25. 07:16:47

Jokka, kezeltesd magad, de ne valami szcinti osztályon, mert ott csak a statot nyomják fel, és a te agyad ugyanolyan hülye marad!!

Magyarnaba 2008.07.25. 07:24:51

Kedves ex-szcientológus kommentelők!

Aki a következő héten a mostaninál kevesebb kommentet fűz hozzá a bloghoz, az a gyakorlatban mutatja meg, hogy nem jól/eléggé sajátította el LRH szervezési elveit. Ez a blog azért ment tönkre, azért halt el, mert olyan emberek (ohhh, bocs WOGOK) gyártották, akik képtelenek voltak alkalmazni LRH iránymutatásait.

Magyarnaba 2008.07.25. 07:25:50

Jokka! Mit szólsz ahhoz, hogy az Anonymous statjai az LRH irányelvek alkalmazása nélkül is folyamatosan emelkednek?

Luxon 2008.07.25. 07:33:08

:D lol Magyarnaba :D
Hát igen szokásos szcí szöveg, terelés, mellébeszélés, csúsztatás.

Igen gyönyörű példa a fúd'expressz csődje, meg a Lenke dóktor szereinek betiltása, a "működő" szcientológiai technikákra.

Hajrá csak így tovább!
Monnyuk a BOLYGÓ megmentése előtt, talán ha egy céget sikerülne "megmenteni". ;)

Luxon 2008.07.25. 07:37:45

...de amúgy ez a szcientológiai technika, egy az egyben Maffia módszer, (mint azt sokan elmondták előttem és én is): megkörnyékezni, beférkőzni, átvenni az irányítást,majd kizsigerelni a céget, kipréselni belőle az utolsó csepp pénzt is, és azt továbbítani a szcí egyháznak/maffiának, majd keresni egy másik balek céget.

Luxon 2008.07.25. 07:40:46

Végülis az egyház szempontjából működik a tech', folyik a pénz! :D Gyönyörűen más kérdés hogy az eredeti cégvezetésnek nem egészen ezek voltak az elképzelései.

Érthető hogy védik a tech'-et, hisz ebből van a lóvé.

Dr. Kix 2008.07.25. 08:00:48

Na, hogy előkerültek a szcidióták. Biztos az eső kikergette őket. Vagy lesz újabb Anon-tüntetés?

Egyébként félelmetes, hogy milyen hosszan tudják mondani a semmit.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.07.25. 08:07:41

OFF!
Tud valaki mondani nekem egy olyan Hubb-életrajzot, amit biztosan nem szcientós írt!

ipiapacs 2008.07.25. 08:17:08

A természetben soha, semmi nem növekszik egyfolytában és végtelenül. Ez ellenkezik a természeti törvényekkel.
Ezt még a szcintik korlátolt nagyfőnöke sem tudta felülírni.
Van statom erról, hogy a szcinti mozgalom átlagos IQ-ja folyamatosan és monoton csökken.

Tunguska 2008.07.25. 08:20:30

Természeti törvények?? Az itt nem jáccik.

Ellenség 2008.07.25. 08:51:13

Hol lehet megnézni a szci céglistát? A wisen a directory nem ad listát, csak jelentkezési lapot.

anonymoushun · http://anonhun.net 2008.07.25. 09:11:31

Ellenség
Az weboldalunk archívum fülénél letöltheted. Jó nézelődést!

Jokka, látom még mindig bűnök között gyötrődsz! Mond mi a bűnöd, megbeszélhetjük!

Luxon 2008.07.25. 09:25:39

OFF
önreklám ON
egy másik sci-fi történet
hoppp.blog.hu/2008/07/25/cv_vagy_hajnali_allom
önreklám OFF
ON

Reformer 2008.07.25. 09:46:02

jézusmária + haverom: a blogom nem kötelező olvasmány, nem muszáj olvasni. A célja a felvilágosítás, nem a sajnáltatás. Egyébként (sok más szcientológushoz hasonlóan) szerintem nem IQ, hanem EQ problémám volt, ami miatt ott maradtam sokáig.

Adi 2008.07.25. 09:54:44

Olyan cégnél dolgozom, mely korábban szcientológus vezetésű/tulajdonú volt. Azért csak volt, mert a céget 3-4 év alatt sikerült totálisan tönkretenni kedves szcientológusaink pszichopata (ennek a szónak külön örülnek az illetők:) ) képzelgéseinek köszönhetően. Persze a statokat itt is gyártani kellett, hisz' attól megy a biznisz.
A közelmúltban a céget felvásárolták. A korábbi cégvezetőről napok alatt kiderült, hogy tökéletesen alkalmatlan bármiféle irányító/kontroll szerepkörre (a felmondását már megírták).
Az illető ott tart, hogy (és ezt kimondta) az "egyház" fontosabb számára bármi másnál, a családjánál is. Kisgyermekes családapa, válni készül a feleségétől, mert a nő nem bírja vele tovább.
Szerintem? Ketrecbe zárni, mutogatni.

Ligur 2008.07.25. 10:06:09

jokka> ha tenyleg nem latod meg mi a baj abban, hogy a statisztika miatt mondjuk csutortoken mindenki 2x ebedelt, akkor naon el vagy mar rondroidosodva. Miert jo az a sci egyhaznak, hogy csutortokon a duplajaba kerult nekik az ebed? Javaslom a stat az ebedre kiadott penzt vegye figyelembe, akkor lassan majd ehenhalnanak ... :DDDD

Reformer 2008.07.25. 10:12:15

jokka:
"Éppenhogy LRH írt arról (nem is egy) policyt, hogy milyen káros ez a statnyomás, és mit kell ellene tenni. Hogyan lehet ezt jól csinálni. Egyébként te is idéztél: "Kemény munka, előrelátás..stb.)
Aki csüt. 11-kor nyomja csak a statot, az nem nyomta, nem végzett kemény munkát, és nem látta előre a dolgokat."

Kettő policyt írt erről LRH, a STATNYOMÁS és a STATNYOMÁS tisztázása címűt. Valóban látta a jelenséget, de rossz volt a Miért (kiváltó, valódi ok) - a két irányelvben a munkatársakat hibáztatja az ő rendszerének rossz használatáért, amikor a rendszer hibás! Ugyanis én a saját szememmel láttam, hogy bár a Sea Orgosok 95%-a ismerte a STATNYOMÁS irányelvet, mégis nyomták a statokat, mert 500 másik írása olyan hangvételű, mint amit az eredeti megjegyzésben idéztem - és nyilván egy Sea Org jellegű parancsuralmi rendszerben ha választani kell, nem a munkatársak számára kellemesebb referencia alkalmazását választják. A gyakorlat bizonyította, hogy a rendszer zsákutca.

"Ha a minőség romlik, akkor a stat csökken. Tehát rosszabb a munkatárs, részleg, osztály szervezet statja. Ha valaki hamisan jelent az meg vétség, amit büntetni kell. És büntetik is."

A statok több mint 90%-a mennyiségi, amit mindenféle trükkökkel fel lehet vinni. A hamis jelentésekről annyit, hogy ha lemegy a stat, biztos megbüntetnek, ha hamisan jelented, csak akkor ha kiderül - tehát a rendszer arra ösztönöz, hogy kevésbé fájdalmas hazudni. Ez is gyakorlati tapasztalat.

"Én, és már szinte az összes szci ismerősöm nem kap ilyen telefonokat már. Régebben, néhány munkatárs valóban félreértelmezte a statnyomást, és csinált ilyeneket. De manapság egyre kevesebb. Évről évre javulnak a dolgok.(igen ez is egy statjavulás!) De te meg nem látsz semmi javulást, mivel már nem is vagy része a dolgoknak."

Hát ne haragudj, de pont most hétvégén hívtak este 11:00-kor (!) Clearwaterből, hogy vegyem meg a .... -ot. Múlt pénteken, amikor a rendezvényen ment a kongresszusok eladása, csak a budapesti orgból 6 db telefonhívást kaptam különböző emberektől 3 órán belül, hogy vegyem meg őket és 12 emailt másnap. Számoltam.

"Egy konkrét írást, hogy mai nappal ennyi és ennyi a szcientológusok száma hivatalos forrásból?"

Heber Jentzsch, President, Church of Scientology az ABC Nightline-on, Feb. 14, 1992:

Sawyer. How do you get to call them members?

Jentzsch: Because they joined and they came in and they studied Scientology.

Sawyer: They took one course, maybe.

Jentzsch: Well, that's how valuable the course is. Eight million people, yes, over a period of the last- since 1954.

What is Scientology, 1977-es kiadás: 5,437,000, 1992-es kiadás: 7,000,000.

A valós számról már többször írtam, itt egy:

objektivszcn.blog.hu/2008/03/04/hany_tagja_van_az_egyhaznak_friss_szam_hiteles_forrasbol

Konkrét példáid:

1. Karbantartók és a kidobott hűtő esete.
Ha kárt okozott azzal, hogy kidobták, tehát nem adták el a hütőtt, akkor a vezetőnek ezt meg kell büntetni. Mert hiába javította a részleg statját, ha a pénzügy, és a szervezet statja emiatt csökkent. (kevesebb vagyon...stb.)
apropó jelentetted a feletteseknek, hogy kidobták a hűtőt, és miért?

Az volt a szitu, hogy a vagyon stat még így is felment, mert raktunk félre azon a héten tartalékba többet, mint a hűtő értéke. Tehát emiatt nem érdekelt senkit. A felettesek között én is ott voltam, és csak jót röhögtünk az elmés megoldáson.


"Ha a stat megetetett emberek száma, akkor nem értem miért számított, hogy valaki több kaját kapott. De mindegy. Már neked az is baj, ha nem hagyják éhezni az embert. Ha éhesek a sea orgosok akkor az a baj, ha nem, akkor meg az. Fura egy gondolkodásod van. Ezt is megmagyarázod, hogy miért rossz."

Az, hogy ahelyett, hogy normálisan megszerveznék az étkezést, új recepteket kutatnának, új beszerzési forrásokat keresnének, ilyen baromságokkal foglalkoznak a statok miatt. A reggeli után elvileg nem éhes az ember, direkt olyan kaja volt, ami inkább desszert szerű.

"tt is elnézem a lefestő szavaid. Kezdem megszokni, hogy ott se vagy, de minden toborzásnál hisztiző barátnőt, vagy barátot látsz vélni."

Nem minden esetben volt ez, de nem egyszer fordult elő.

"Viszont az is jelent valamit, ha valaki elkötelezi magát egy szervezetnek. Ha valaki nem intézi el, vagy nehezen megy elintézni az ügyeket, akkor abban nem látok kivetnivalót, ha segítenek mások ebben, hogy minél hamarabb posztra kerüljön valaki. Az ízlés dolga, hogy valakinek nem tetszik, hogy segítenek emberek másnak, akár pakolni is."

A segítség nem gond, de általában, ha nem elég gyorsan mentek a dolgok, ebből szerda éjféli beköltöztetés lett, mert ugye vészesen közelgett a csütörtök.

Egyébként hadd mutassak be a bolygó legképzettebb szcientológus vezetőiből kettőt: az egyik a nemzetközi ügyvezető igazgató, a másik pedig a felügyelő bizottság elnöke. Egy 1984-es tájékoztató ez, ez a Hubbard admin képzés végeredménye és az egyház felső vezetése:

www.youtube.com/watch?v=LMDh1QesDxU
www.youtube.com/watch?v=_RgRJ04rLuk

CapsLock 2008.07.25. 10:41:34

Reformer!

"Hát ne haragudj, de pont most hétvégén hívtak este 11:00-kor (!) Clearwaterből"

Biztos nem számolták ki az időeltolódást, és nekik így volt kényelmes... :) Vagy a tech része, hogy félálomban könnyebben adakozunk?

A kommentedből az jön le, hogy te még benne vagy rendesen a szci körforgásában, sokan hívnak külföldről és itthonról, kapsz körleveleket, talán még az org klímájára is adakoztál.
Nem zavaró, hogy írod ezt a blogot tisztánlátva, azután meg mész a többi droiddal olajcserére? Hogy fér ez össze nálad? Most te ki vagy lépve, vagy nem?

Dr. Kix 2008.07.25. 10:57:25

Reformer!

Ne dőlj be az ősi szci trükköknek, amikkel a haverod (:D) és maga jézusmária (LOL) próbálkozik: azaz a személyedet támadják. Az ilyet elegánsan el kell engedni a fül mellett.

Grege 2008.07.25. 11:10:29

Kedves ref.haverja

Maga egy bűnöző hülye!

Ha csak a hozzászólásának formális logikai részét kellene elemezni, akkor az Ön IQ-ja kb. 70, ami egy csimpánz esetében még jónak mondható.

Köszönöm,hogy leírhattam

Ligur 2008.07.25. 11:22:27

CApsLock> szerintem nem kene firtatni Reformer, kilepett-e, mikor lepett ki, kit ismer... stb. Maradjon csak anon, ha lehet. Kulonben amig a nevjegyzekbol nem torlik (de miert is torolnek, hisz az sztat romlas!) addig hivogatja boldog boldogtalan, hisz egy kozos nevjegyzekbol kapirgal az osszes sci.

Magyarnaba 2008.07.25. 11:30:49

CapsLock 2008.07.25. 10:41:34
Azt hiszem nem kellene feszegetni Reformer kilétét. Minél kevesebbet tudunk meg róla, annál jobb. Nekünk is, neki is. Tőlem akár a sci krémjében is benne lehet. (Stirlitz is a német felső vezetéssel kávézgatott egészen Berlin ostromáig.)

Ha bent van: Amit Reformer csinál az a legszorosabb értelemben vett szabotázs. Ez ilyesmit kivétel nélkül minden szervezet a legdurvább eszközeivel torolja meg. Nyomában előbb-utóbb újabb "Reformerek" sokasága jelenik majd meg a szervezetben, akik már nem a hibás masina olajának szerepét akarják eljátszani, hanem maguk akarnak homokká válni a gépezetben. Reformer szerepéhez némi dörzsöltség, angol hidegvér és szerintem egy jó adag cinizmus kell. Mert ha lebukik, akkor az nem lesz leányálom...

Buscadora 2008.07.25. 11:40:13

CapsLock! Te egy mázlista vagy, akinek az adatai nem kerültek be a Zegyház bugyraiba.
Ha megvannak nekik az adataid, özönleni fog a "manna", az, hogy te már freeloader vagy, netán meghaltál, őket a legkevésbé se zavarja.
Hiszen a munkatárs ststja a kimenő levelektől/hívásoktól nő...

yx 2008.07.25. 11:40:16

CaspLock:
Amíg SP-vé nem nyilvánítanak, kapod a telefonokat, az adománygyűjtésre felszólító leveleket stb.. Ha mindenkit, aki nem jár "olajcserére", kihúznának, mi lenne a CF (központi (cím)nyilvántartó) statokkal?! ;)

fairi 2008.07.25. 11:46:36

Reformer
"Hát ne haragudj, de pont most hétvégén hívtak este 11:00-kor (!) Clearwaterből, hogy vegyem meg a .... -ot. Múlt pénteken, amikor a rendezvényen ment a kongresszusok eladása, csak a budapesti orgból 6 db telefonhívást kaptam különböző emberektől 3 órán belül, hogy vegyem meg őket és 12 emailt másnap. Számoltam."

Nem tűnt fel nekik te vagy a bázisa az anonymous mozgalomnak?Vagy még hiszik hogy meg lehet téríteni téged!
levlistáról se dobtak le,vagy nem akarják a statot rontani:)
vagy azt hiszik a negatív kampány jó kampány és adják alád a lovat?

Bajnok 2008.07.25. 13:21:10

Nekem is van egy személyes tapasztalatom szci vezetésű céggel.

Azt kell mondanom, hogy amióta a szci technológiával kezdtek el dolgozni, a cég irtóan sikeres lett.
Az elején irtó idióta dolgokkal kezdtek, az idő (1,5 éve) viszont őket igazolta.

HOgy miért voltak sikeresek?
- mert a cég előtte egy nagy rakás sz*r volt
- mert odafigyeltek a részletekre
- mert a konkurencia sz*r volt

A számok akkor is azt mutatják, hogy működött a dolog! Úgylátszik a technológia kezdő cégeknek Kiváncsi vagyok 1,5-2 múlva mi lesz

Ipari kém 2008.07.25. 13:33:44

Képzeljétek nekem is van tapasztalatom egy NEM SZCIDIÓTA CÉGGEL.

Fél éve működik, és többszázmilliós forgalomnál tart. Mivel itt ülök benne (nem az enyém, mielőtt valaki ezzel próbálkozna), ezért fogadjátok el hitelesnek.

Ennyi. Azért, mert jó volt a "termék", nem volt rossz a reklám, jó időben, jókor és bazi nagy szerencsénk is volt.

Ennek köze nincs a SCI-hez, kérem alássan.

csipinymous 2008.07.25. 14:10:47

Ismerős dolgok ezek.
Évekkel ezelőtt egy olyan cégnél dolgoztam ahol, a szcientológusok átvették a hatalmat.
Szépen, fokozatosan foglalták el az irodákat, majd az egész céget.
Kezdjem az elején.
Legelőször a tulajdonost fűzték be (mint később megtudtam v..-l, irányítottan keresték meg, egy jelentés alapján).
A szemünk láttára fordult ki önmagából, és változott meg. A felesége, aki szintén a cégnél dolgozott, eleinte ellenezte, mert a férje, többet foglalkozott a Hubbardi élettel, mint a cégével.
Majd az egyik pillanatról a másikra, maga is belépet, követve férjét. A rossz nyelvek szerint (többen hallották a cirkuszokat) a cégvezető válaszút elé állította. Vagy bemegy maga is a zagyházhoz vagy, le is út, fel is út.
Két gyermekük van, akiket szintén bevittek (pillantokutya.hu). A gyermekek, mérföldekkel maradtak le a többiekhez képest, és agresszív lett a viselkedésük, elkezdtek bukdácsolni.
Majd kirúgták a munkaügyist, és megjelent az első szcientológus alkalmazott, aki volt olyan ostoba és egy szűk körben még el is dicsekedett, hogy Öt, a zagyház küldte ide.
Majd, megjelent a wise.
A cég egyre kevesebbet invesztált vissza (eszközök, szerszámok...stb.). Helyette, a wise képviselő tanácsára, kibővítettek az irodákat, elszeparálták egymástól az ott dolgozókat, és megjelent a szervezeti tábla.
Osztályokat alakítottak ki (egyszemélyes osztály is volt :-D, ahol az osztályvezető volt a saját beosztottja), s elkezdtek mindent bekamerázni, bemikrofonozni.
Minden héten (csütörtökön) összekürtölték a céget, és elmondták, hogy most már milyen jó nekünk.
Bár már fizetésekre sem tellett.
A wise-s pasas arra jött rá, hogy itt valójában az emberekkel van a probléma, amit azon nyomban orvosolni kell!
Elkezdték az embereket egyesével behívogatni a wise-s pasas irodájába (mert neki már olyanja is volt ám :-D), tesztek, elbeszélgetések...stb.!
Majd elkezdték kirugdosni a munkatársaimat (akkor én még nem kerültem sorra a behívógátasban).
Az egyik csütörtöki össznépi megbeszélésen, bejelentette a wise-s pasi, hogy mától elvár egyfajta segítséget. Arra utasította az embereket (akkoriban már csak ö beszélt, a cégvezető csak ült mellette vörös fejjel, kiguvadtan és bambult, szemében ürességgel) hogy mindenki figyelje a közvetlen, és nem közvetlen kollégait, és ha valami negatívumot vél felfedezni, akkor az írásban adja le. Aminek az egyik következménye, a fekete és piros pont lesz. Akinek egy bizonyos számú fekete pontja lesz annak levonnak a béréből. S, egy piros pont semlegesít egy feketét.
Na itt szállt el az agyam.
A megüresedett helyekre szcientológusok jöttek, bár fingjuk nem volt semmiről, és hihetetlen károkat okoztak de, nekünk erről nem szabadott tudnunk.
A munkaügyis csaj, még a tulajról is írta a tudomás jelentéseit. Többet magam is olvastam, mert a süket , néha kint felejtette, amikor kávézni ment.
Magamról, is olvastam ilyen irományokat.
A tulajjal nem lehetett négyszemközt beszélni, mert a wise-s pasi mindig ott volt, és nem engedte.


…..
Leléptem. Hála xenunak!

jokka 2008.07.25. 17:51:40

:: Magyarnaba 2008.07.25. 07:25:50
Jokka! Mit szólsz ahhoz, hogy az Anonymous statjai az LRH irányelvek alkalmazása nélkül is folyamatosan emelkednek?

Éppenhogy elég sokat használnak. Például a PR Techből.

anonymoushun · http://anonhun.net 2008.07.25. 17:58:54

jokka

Mond mi a bűnöd? Beszéljük meg!

Gr 2008.07.25. 17:59:58

jokka megdugott egy kutyát!

Tunguska 2008.07.25. 18:01:57

"Konkrétan" nem tíltja Ron...

jokka 2008.07.25. 18:16:43

::Reformer
::Kettő policyt írt erről LRH, a STATNYOMÁS és a STATNYOMÁS tisztázása címűt..... A gyakorlat bizonyította, hogy a rendszer zsákutca.

Ha nem látod át, hogy nem a rendszer a hibás, hanem az ember, aki müködteti, akkor sajnálom. Van aki lát javulást (én), van aki nem (te).
Ennyit erről.

::ha hamisan jelented, csak akkor
ha kiderül - tehát a rendszer arra ösztönöz, hogy kevésbé fájdalmas hazudni. Ez is gyakorlati tapasztalat.

Tehát ez azt jelenti, te jelentettél hamisan? Vagy tudtál róla, de hallgattál róla? Ez is elég sokat elmond rólad.
Az én tapasztalatom az, hogy (rengetegszer csekkoltam adatokat) itt az egyik legprecízebb adatokkal dolgoznak. Ha volt is tévedés, akkor ennek száma évről évre folyamatosan csökken. Megint oda lyukadunk ki, hogy én látok javulást, te nem.

::Hát ne haragudj, de pont most hétvégén hívtak este 11:00-kor (......Múlt pénteken, amikor a ......csak a budapesti orgból 6 db telefonhívást kaptam.

Tehát akkor nem csütörtök délután? Na ugye.
Egyébként ez érdekes. Engem, és legalább 15 közelebbi scientológus ismerősömet nemhogy 6-an, de talán 1 ember ha hívja. Engem senki.
Volt egy haverom akit szintén nagyon zavart ez a sok hivósdi még most tavasszal. Elmondtam neki mit kell tegyen, hogy ez ne zavarja, illetve csökkentse Ő ennek számát. Tudod ha nő a tudás, nő a felelősség, hogy ő tehet valamit azért ami körülötte folyik. Neked is elárulhatom a módszert, de szerintem tudod te is. De ehelyett nem teszel semmit, csak írsz és panaszkodsz.


::Jokka:"Egy konkrét írást, hogy mai nappal ennyi és ennyi a szcientológusok száma hivatalos forrásból?"
Heber Jentzsch, President, Church of Scientology az ABC Nightline-on, Feb. 14, 1992:

Mondom mai nappal. Ne tizenötéves, vagy 30 éves anyaggal gyere. Pedig többször elismételtem, és egyébként köszi, hogy kigyűjtötted őket.
Megint ott állunk, hogy én (ebben is) látok javulást, te pedig nem.

::hűtő eset: A felettesek között én is ott voltam, és csak jót röhögtünk az elmés megoldáson.

Gratulálok ehhez! Jó hülyék voltatok! És csodálkozol miért jutottál oda ahova.

::Kaja eset:
Az, hogy ahelyett, hogy normálisan megszerveznék az étkezést, új recepteket kutatnának, új beszerzési forrásokat keresnének, ilyen baromságokkal foglalkoznak a statok miatt. A reggeli után elvileg nem éhes az ember, direkt olyan kaja volt, ami inkább desszert szerű.

Értelek. Na ezt lehetett volna jobban csinálni. Oké. Remélem azóta javult.

::Költöztetés-segítség: "A segítség nem gond, de általában, ha nem elég gyorsan mentek a dolgok, ebből szerda éjféli beköltöztetés lett, mert ugye vészesen közelgett a csütörtök."

Biztos meg lehet oldani ezt is zökkenőmentesen.
A cél, hogy minden érintett a lehető legelégedettebb legyen.

::ez a Hubbard admin képzés végeredménye és az egyház felső vezetése:

Tudod, hogy nem ez. Hiszen azóta még képződtek tovább. Bár még csak az elejét láttam, nem tudom mi van benne furcsaság, majd megnézem.

csipinymous: Melyik cég ez?

peterke01 2008.07.25. 18:36:07

Aki két kettősponttal idéz :: az szcientológus tutira. Összes fórumon megfigyeltem.

anonymoushun · http://anonhun.net 2008.07.25. 18:43:35

jokka

Mond mi a bűnöd, megbeszéljük, csak mi kettesben?!
Ne félj nem lesz probléma, kiauditáljuk belőled!

No mond akkor, mi a bűnöd?!

fairi 2008.07.25. 18:56:04

peterke01 nekem is feltűnt már, lehet vmi szci módszer ez is,idézőjel helyett,dupla kettőspont:D
Normális ember idézésre mit használ?Hát idézőjelet:):)

Gr 2008.07.25. 19:02:55

Mi a tököm ez a jelentgetésre való hajlam?!?
Ennyire bejött hubibá'nak a komcsifeeling, hogy mindenkiről jelentgetni kell a szciben?

Mint az általánosban: Aki rossz, azt a felelős felírja a táblára, hogy ha jön a tanárnéni, akkor legyen kit megbüntetni...

jokka tényleg megdugott egy kutyát, azért nem válaszol, mert így volt

horgany 2008.07.25. 19:08:13

jokka
tudodn öregem mi itt szarunk a statokra.és asszem nem magyarázkodunk, ellenben te állandóan elmagyarázol mindent.
bárki aki tanult szervezetirányítást, vagy van pár év gyakorlata az ahogyan megnézi hubi bá szervezeti ábráját eldobja az agyát.
mert minden rendszer más és más, minden cég más. vannak dolgok amik egyformák, de a rendszer összességében más. mint már írtam van pár jó gondolat benne, de csak olyanok, amik részegységekre alkalmazhatóak jól.
és kérlek ne magyarázz már el mindent.vedd már észre hogy itt nem hülyék írogatnak !!!

Gekkóla 2008.07.25. 19:17:48

bírom az ilyen "jézusmária" és "reformer haverja" gyík droidokat.
Szerintem az ilyen a kávét is símaszkban kéri, mert gyáva béka.
jön ide ugatni mint egy törpesnaucer, aztán az első emberre a kert végében szívgörcsben meghal.
jó látni mire jutnak a SCN-esek. Valakinek tapasztalata van, az csak csúnya rossz lehet.
Ne hogy meghalljad szétauditált elméddel amit leírnak, vazze.

Gekkóla 2008.07.25. 19:19:55

Jokka, mi a bűnéd?
csak nem az, hogy OT V vagy? :)))

anonymoushun · http://anonhun.net 2008.07.25. 19:23:33

Gekkola
Szerintem sok bűne van. Ha jól körbenézünk elit társaságukon mindenféle búnt elkövettek már.

jokka
Mond, mi a te bűnöd?! Beszéljük meg!

Gekkóla 2008.07.25. 19:25:58

jokka, te zsír ostoba droid vagy.

részletesebben:
ha valamit valaki jól csinál (lásd anon stat) akkor az azért van mert az SCN/LRH tökéletes techjét használja.
Legszebb hogy ebben hiszel!!!

Ébredj már fel aranyapám, totál SCN függő - RonDrogos -lettél.

Ha olvasol valamit, értsd is meg, gondold át.
nem csak a szavakat kell tisztázni, hanem megérteni is kell amit leírnak. Tudtad?

Ha Reformert kritizálod, akkor te arra a módszerre rátöbbszöröztél! nem tűnt fel, ügye?

csipinymous 2008.07.25. 20:09:38

Hagy írjak egy pár sort Jokka, és a hasonló idetévedt szcientológusokról.
Nagyon jó poén (egy darabig), hogy megjelenik egy szcientológus és mint a sasok, csaptok le rájuk.
Azért arról se feledkezünk meg, hogy Ők is csak emberek, akik szarabb helyzetben vannak mint sokan mások.
Megtévesztett, becsapott, lehúzott emberek!
Emberek, és nem egy sóderbánya szállítószalagjának hengeri!
Aki ismer, az tudja, hogy hosszú évek óta kardozom a szcientológiai zagyházzal. Eleinte, megtudtam volna fojtani minden egyes tagját. S, hasonlóan reagáltam minden beírásukra.
De, a cél, nem csupán a megtaposás, sárba döngölés. Vissza kell hozni Őket!
Azokat viszont, akik kárt okoztak másoknak, felelőségre kell vonni az egyház vezetőivel együtt!
Ez alatt nem csak Maszkavicsgazembert értem, Tomiboy haverjával együtt.
Mert azt tudnunk kell, hogy minden ország zagyházában kis Maszkavicsgazemberek ténykednek, akiknek előbb vagy utóbb szembe kell nézniük bíráikkal.
Hagyjátok Jokka pajtásat írogatni a többi szcivel együtt. Inkább vezessétek rá, hogy álomvilágban él. Hozzátok vissza Őket a szabad életbe.
Persze, poénkodásra is szükség van de, ezt tartsuk egy cseppet figyelembe.
Nem akartam észt osztani, elnézést ha annak tűnt.

Lollipop 2008.07.25. 20:47:40

csipinymous 2008.07.25. 20:09:38

Részemről szívemből szóltál. Nem csupán PKD-nak ajánlottam fel, ha bajban lesz, számíthat rám-ránk.

Kedves Szcientológus Kollégák! Fanatizálódni, mindent kritika nélkül elfogadni valamit a szabadságotok béklyója. A rohadság mindig abban bújik, hogy a részletek igazak. Mint a férges alma. Kívülről, egészében szép. S mikor bejutsz a közepébe, ott érzed a bomló ízt a szádban, mikor már majd az egészet megedted. Nem jó politika azt mondani ilyenkor, hogy "hú, de finom!" Mert az hazugság, és az beteggé tesz. Szabadulj meg tőle, hányd ki magadból, ne emészd, mert mérgez. Mérgezi a személyiséged egy életre. Mindenki téved olykor, attól lesz ember. S aki ezen kárörvend és elfordul tőled, az még soha életében nem volt képes kihányni semmit magából. Így az ilyen embertől Te már akkor is különb leszel, s egészségesebb.

Ne a bűnt kérdezd, hanem vállald fel, mondd ki magadnak és gyászold meg. Mert benned is az fogja rögzíteni azt, hogy soha többé ne kövesd el.

Segíteni pedig önmagadon tudsz azzal, hogy kimondod. S utána megmondod, hogy mire kérsz segítséget. S ott lesznek körülötted azok, akik meghallgatják és teljesítik a kérésedet.

A világ megváltása a te világod megváltása. A szabadságod, önmagad szeretete - ez a megváltás, ahol képes vagy olyannak szeretni magad, amilyen vagy. S akkor tudsz majd másokat megtanítani arra, hogy hogyan szeressenek.

Calders 2008.07.25. 20:50:39

Ártatlan bárányként csak most kapcsolódom be az online vitába, de megkérdezném az itteni veteránoktól, hogy pl. Translator - nem ismerem őt - a reklámozott Szabadzónájával akkor most melyik oldalon is áll? Ő egy építkező szabadkőműves lenne, vagy mifene? Netalántán egyházszakadás? Luther is egy "kiszakadt egykori", de valami egész mást hozott létre.

Reformer, félre ne érts, nem támadásként szánom, de belegondoltál már abba, hogy mi lesz akkor, ha pl. csupán a blogod hatására nő a CoS statisztikája, ha nem is tag értelemben, hanem az eladott könyvek/auditálások/tanfolyamok tekintetében?

Jokka, ez a dollárjeles/quattropontos idézés nagyon tetszik, sokkal jobb mint az idézőjeles, mert jobban elkülöníti a szétcincálandó anyagot a saját hozzáfűznivalótól. Szerintem nem vagy az egyház tagja, csak használod az átcsorduló hasznot. Igazam van -e?

Calders 2008.07.25. 21:01:36

Hogyan lehet megnézni azt, hogy elnyomó vagyok -e? Szerintem csak félreértés történt. Igazán szeretném végre megtudni, mert apró jeleket vettem észre a környezetemben, és nem szeretném félreértelmezni őket.

horgany 2008.07.25. 22:07:00

tényleg, hol lehet utánajárni hogy elnyomó vagyok e?
gyanítom hogy ha egy cégnél vagy valahol azzá nyílvánítottak az bekerül az adatbázisba.
elmentem egy fejvadász céghez ami scikkel van tele.egyszercsak megnéz valamit a hölgy a gépén és rögtön hangnemet váltott velem.180 fokos fordulat volt.

karak 2008.07.25. 22:24:17

Reformer, tudnál cimkefelhőt csinálni? Akkora a blog, hogy nehezen tudok benne keresni..mit szólsz?

jokka 2008.07.26. 00:08:00

:: csipinymous 2008.07.25. 20:09:38
:: Hagy írjak egy pár sort Jokka, és a hasonló idetévedt szcientológusokról.
Nagyon jó poén (egy darabig), hogy megjelenik egy szcientológus és mint a sasok, csaptok le rájuk.

Na... örülök, hogy felismerted. Tudod, tudjátok én is írtam rólatok, hogy antisci droid...meg stb. mert mindkét oldalon vannak függők. Valakik LRH függők, valakik Anonymus függők. Nem állják meg, hogy ne gyűlölködjenek, meg "poénkodjanak".
De ha valaki ránéz, hogy ki gyűlöl jobban kit, akkor látja, hogy mi a helyzet.

A legutóbbi hozzászólásom után a tied volt az első értelmes hozzászólás. Vártam, várnám az érvelést, logikus gondolatokat, de nem jött. Csak az, hogy "mi a bűnöd jokka?", "szarunk rá", meg hogy mi ez a ::-al való idézés. Meg ez biztos szcientológiából jön. Paranoia és mocskolódás a köbön. Plusz azok tetszenek még, hogy "minek elolvasni", meg "túl hosszan ír". Ezek az emberek nem érvelni jönnek ide, hanem csak fikázni. A Dianetika könyvet (vagy más alapművet) sem olvastak végig. Nem várhatom persze el, hogy ezt is végigolvassa. És legfőképp értelmezze.
Egyébként ezt a ::-t Translator-tól loptam. Így könnyebb áttekinteni, mintha idézőjelet használnám. Ez egy fórum, nem egy könyv, ahol égbekiáltó lenne megszegni minden helyesírási szabályt..

:: Calders 2008.07.25. 20:50:39
::Reformer, félre ne érts, nem támadásként szánom, de belegondoltál már abba, hogy mi lesz akkor, ha pl. csupán a blogod hatására nő a CoS statisztikája, ha nem is tag értelemben, hanem az eladott könyvek/auditálások/tanfolyamok tekintetében?

Szerintem is reklám a szcientológiának ez az oldal. Pár éven belül kiderül, hogy tényleg ártott, vagy használt inkább a blog.

::Jokka, ez a dollárjeles/quattropontos idézés nagyon tetszik, sokkal jobb mint az idézőjeles, mert jobban elkülöníti a szétcincálandó anyagot a saját hozzáfűznivalótól. Szerintem nem vagy az egyház tagja, csak használod az átcsorduló hasznot. Igazam van -e?

Szerintem is elkülöníti.
Igazad van-e? Ilyen formában nem. Használom az élet törvényeit, miután megismertem őket. Sokan használják ezt az módszert.
Ezen bejegyzés második hozzászólásában: "Buddha arra bíztatta híveit, ha valamelyik tanításáról kiderül, hogy hamis, azt vessék el!"

Pont ezt teszi, tette LRH is. Valaki ír valamit, és gőze nincs mi a szcientológia.
Van más módszer és szervezet, ahol lehet az élet törvényeiről tanulni.
A legtöbbet, a legátláthatóbban, legrendszerezettebben, dogmáktól legmentesebben itt az Orgban. Tanulok/tanultam máshol is sokmindent ami filozófia (vagy ezoterika), nemcsak Szcientológiát.


::Lollipop:
::Kedves Szcientológus Kollégák! Fanatizálódni, mindent kritika nélkül elfogadni valamit a szabadságotok béklyója.

Én, ha jól emlékszem legalább 5x leírtam már, hogy ez nem így van. (és szerintem sok más szcientológus is, párat olvastam) Persze leírhatom még kb. 50x is, hogy mi a helyzet. Hogy épp ezt tanulod meg a leginkább: nem kell, hogy elfogadj kritika nélkül semmit.
Sőt! Ne fogadd el, ha számodra nem igaz.
Ne légy fanatikus! Lehet, hogy van pár tag, aki az. Őket én sem szeretem, és sokan vagyunk szcientológusok, akiknek ez nem tetszik.
A kérdés az, hogy Te saját magad mennyire tűrsz meg magad mellett fanatizmust?

A tudás tudománya nem erről szól. Mondjuk le kellene tisztázni pontosan mi az a tudás. Mi az hogy tudomány. De persze ez nem fog megtörténni, mert elfogult vagy ebben e témakörben, szerintem. Ha mégsem, sorry.

Calders 2008.07.26. 00:42:22

Köszönöm, Jokka, a választ.

Tehát jól értelmeztem a jeleket magam körül, túl sok szcientológus jelent meg hirtelen a környezetemben, illetve olyan ember, akik szegről-végről mégis csak LRH-ra élveznek otthon.

És megbizonyosodtam afelől, hogy rettenetes elnyomó vagyok, csak küldenének már valami papírt is róla. Már a legelső levelem is az oroszlánbarlangba ment, pfff..

komoly kérdés 2008.07.26. 08:35:09

Kedves Jokka,
látom mindenre van értelmes válaszod, és ez lényegében szimpatikus is.

Talán kicsit off lesz:

Más vallásokban is valószínűleg (gondolom én) megesik, hogy valaki "furcsa körülmények" között meghal, vagy kiugrik, majd elkezdi kritizálni a volt egyházát.
Mivel azok is emberek, ez megeshet.

Miután többé-kevésbé ismerem a felsőbb szintek felé valadó haladás alapfeltételeit - nagyon nagy szerepet játszik a "szci etika", egyszerűen nem áll össze a kép, hogy a sczciben hogyan történhetnek ilyen dolgok.

Persze a hirtelen a SO-ba lépett emberekkel (kevés tudás) bármi megtörténhet, de én leginkább a magasabb szinteken lévőkre gondolok.

Clearek és OT-k, akik kiugrottak, meghaltak: itt van pl. ez a Jason Benghe OTV (a 2 órás interjújának magyar változata már nagyon kellene ide!).

Egyszerűen nem áll össze a kép: ilyen szinteken lévő emberekkel hogyan történhetnek meg ezek a dolgok? (még az is belefér, hogy a rémhírek egy része esetleg kacsa, de még akkor sem ok ez így)

Érted miről beszélek?
És előre szólok, hogy az a fajta válasz, amit FL is adott, miszerint aki ártó tettet követ el valaki ellen, az természetesen mocskolja,
nem elégít ki, mert a szciben elvileg nagyon szoros etikai ellenőrzéseken megy át mindenki (e-méter) és nem juthatna el magasabb szintekig, ha valami nincs rendben.
(megjegyzem más vallásokban simán bármi megtörténhet).


Várom a választ.

Reformer 2008.07.26. 09:34:06

Kedveseim, csipinymousnál a pontos labda, ne süllyedjünk Hubbard bá' paranoid énjének színvonalára és a Mary DeMoss féle paranoid rondroidokéra. Én abszolút megértem jokkát, hogy védi a védhetetlent, de talán ha kedvesen rávilágítunk neki a nem kevés bizonyítékra és ellentmondásra, talán felébred. Ha a bűneiről kérdezgetjük meg a kutyákkal hozzunk "összefüggésbe", az nem segít rajta. A valódi bűnösök az egyházban a tetején vannak, bűntársaik az OSA-sok, akik már tudják miről is van szó. A mezei szcik többnyire csak tájékozatlanok, némi fanatizmussal vegyítve és ügyesen beoktatva, hogy ne olvasgassanak semmit, ami ellentmond az egyház világképének.

horgany 2008.07.26. 10:14:59

jólvan, igazad van reformer.
az a baj hogy többször dolgoztam szcikkel, dolgoztam is olyan cégnél ahol szci volt a vezetés, és az a tehetetlenség, szemellenzősség, mondhatni már együgyűség borzalmas.és nem tudsz velük mit kezdeni, vagy beálsz a sorba vagy lelépsz.ott is ugyanazt csinálják mint itt pár ember.szajkozzák az álltaluk értelmesnek vélt dolgokat, de még vitatkozni sem lehet velük, mert mindent próbálnak megmagyarázni.
végtelenül dühítő

sikeresember (törölt) 2008.07.26. 11:09:54

Jokka
nem veszed észre mennyire érzelemmentes világban éltek,csak az eszetekkel próbáltok mindig gondolkodni,dönteni ezért vagytok droidok, Egyetlen ember életét, gondolatrendszerét veszítek példának(ami önmagában abszurd), mindenkinek át kell élnie a homo ludens korszakát úgy gondolom,nálatok ez hiányzik...nem hibába használtam sokat az élet szót..az is

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.07.26. 11:29:15

A szinetológia egy ugyanolyan beteges üzleti alapokra épülő vallás, mint a katolicizmus. Mindekető a politikai összefonódások miatt tudott csak időiglenesen "sikereket" elérni. Mára már elmondhatjuk, hogy mindkét vallás agonizál, azaz haldoklik.

CConstantine 2008.07.26. 21:23:51

IGe, az általad írtakban van egy kis hiba.
jelen korban (is) a Katolikus egyház nem a Keresztény vallás. Állíthatják magukról, de abszolút nem az. Ez világos.
SCN-nek nincs alternatívája, tekinthető magának az egyháznak is, ettől még nagyobb a baj velük, főleg amikor valaki úgy beszél, mintha még is különbség lenne az SCN tettei és LRH csodás tech-je között.
Ugyanazzal "működik"

Pletyi 2008.07.27. 23:55:04

Egy kicsit megkésve tudok hozzászólni dolgokhoz, mert az utóbbi 8 napban a hotel netes részlege mindig tele volt aranyos tizenévesekkel akiknek itt kell pornót bámulniuk. Van WiFi amire éjjel megyek fel,mert napközben 28kbps-es analóg modem sebességén működik, de akkor se egy dsl. Szóval, ha valamire nem válaszolnék gyorsan az ezért van.

csipinymous 2008.07.25. 20:09:38

Kommentedre akartam már reagálni, de mindig itt mászkáltak a haverok és csak rövidebb postolásokra volt idő.

Igazad van. Csakhogy akik ide járnak tőlük, azok nem azért vannak itt, mert védik a megvezetett énüket. Akik itt vannak azok pont azok akik el akarják halgatni az igazságot és legszivessebben az egész Anonymoust. Az hogy lecsapnak rájuk az itteniek meg egy reakció arra a lenéző, csúsztató stilusukra amivel ide bekommentelnek. Tudom, hogy ezt nem kell neked mondanom. Pár emberrel együtt kissebb kihagyásokkal azóta itt vagyok mióta elindult ez a blog. Azóta kommentelő szci-k vagy 4 generációja cserélődött itt. Az első nyomta a gépdumát, meg hogy ez nem is úgy van. A második mindenféle gyerekjáték meg természeti jelenség neveken próbált meg belekötni mindenkibe. Lejáratni Reformert, engem, Constantinet, Gyula urat...stb. Ez is le lett nyomva. Utána volt egy háromnevű transzvesztitánk aki annyira kódolta magát, hogy lassan csak a delfinek értették, hogy mit is akar. Mint a többi Ő sem volt saját bevallása szerint szci, de azt elfelejtette ,hogy az első kommentjeiben konkrét szci könyvek pontossan meghatározott részeinek elolvasására utasitotta az esetleg idetévedő pajtásokat. Sajnos egy kicsit náci is volt , ő kezdte el ezt a wogonozást vagy wogozást. Farkam ismeri ezeknek a nyelvtanát. Utánuk már csak megjelenő eltűnő szci kommentelők szinesitik szürke Annon napjainkat. Amikor volt az az első tüntetés azon a szci majálison vagy micsodán az Indexes videón lehetett látni a benti emberek ábrázatát, hogy bizonytalanul szemlélik azt ami a bejáratnál történik. Én akkor azt éreztem amiről te is irsz. Nem éppen jó a helyzetük azoknak az embereknek, mert lehet, hogy szci barátokon kivül talán már nincs nekik más és amint kilépnének akkor teljesen egyedül maradnának ezzel a maffiával szemben. Ez ugyanaz a szitu mint amikor a vert feleség nem meri feljelenteni a férjét, mert nem tudja magát egyedül megvédeni és azt sem tudja, hogy aztán hogyan tovább. Inkább tűr amig bir majd csak lesz valami. De ok nem azok az emberek akik ide bekommentelnek. Még soha nem volt itt egy olyan aki azt irta volna : "Hello szci-s vagyok, de ahogy itt olvasom a dolgokat nagyon elbizonytalondtam. Beszélgessünk el erről." Nem hiszem, hogy bárki is rájuk vetette volna magát, hogy Na te büdös szci most szétszedlek. Mindenki elmondta volna a véleményét, linkeltek volna oldalakat és ennyi. De ilyennel én itt nem találkoztam. Helyette inkább az: "Én nem vagyok szci csak belelolvastam és jónak tűnt. meg Dolgokat használok belőle és működik. Most azért vagyok szci, mert megvédtem ?" Érzik azt,hogy ez már nem játék. Ha a megfelelő hatóságok azt csinálnák amit kell, már nem lennének. Mi tartjuk a frontot és megvédjük azokat akik ismeretek hiányában a karjaikba esnének. Egy idő után elérhetjük azt, hogy nem lesznek új belépők, az emberek visszautasitják a képzéseiken a részvételt, az alkalmazottak figyelmeztetik a vezetést mielőtt azok betennék a lábukat a vállalatba és tönkretennék, senk sem veszik a könyveiket meg a vitaminbombáikat. Elapad a befolyó lé és akkor már nem fogja megérni "egyházat" üzemeltetni, ha annak fentartása többe kerül mint amit hoz a konyhára. Igy máris gyorsabban süllyed a hajó. Ha már kapitány egyenruhában bohóckodnak. De itt a legfelsőbb vezetés nem lesz az utolsó a fedélzet elhagyásban. Időben lelépnek majd amig van mit vinni a lelkes kicsikre meg hagyják ráomlani az egészet. Mióta elindult a blog sokat léptünk előre. Amit a magyar Anonymous elért az nem piskóta. Ismerünk tőlük mindenkit akit kell, vannak képeink, a kezdetleges tüntetések szinvonalas Annon találkákká alakultak. Az Annon rendszer megfoghatatlansága miatt biztonságot nyújt,de távolságot is ad. Nem mehetsz oda senkihez, hogy "Waze ember gratulálok, ez nagyon durva teljesitmény !" Eléggé társasági ember vagyok és mondjuk ez hiányzik. De ettől még senkit nem hivok találkára. Szóval ,ha ezzel próbálkoznának akkor vipera, féltégla vagy hasonlók. :) Ha nem sértek meg senkit Annonjaim , hadd gratuláljak mindenkinek aki bármilyen módon, szinten részt vesz ellenálásunkban és köszönjem meg azoknak akik ,ha kivülről is ,de támogatnak. Ha néha akadnak is súrlódások köztünk, maradjunk egységesek.

Bocsesz a sok szövegért, nyaralok mint állat és van időm irni. :) Csak ez a k... net.

ThufirHawat 2008.07.28. 08:30:51

Hát, egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy kár volt közel 2millát eltapsolni MBA-ra. Az egész egy nagy rakás szar. LRH-nál van a titok nyitja.

Lollipop 2008.07.28. 12:45:29

jokka 2008.07.26. 00:08:00
"Én, ha jól emlékszem legalább 5x leírtam már, hogy ez nem így van. (és szerintem sok más szcientológus is, párat olvastam) Persze leírhatom még kb. 50x is, hogy mi a helyzet."

Lehet, hogy mégsem jön át? Lehet, hogy mégis úgy érezzük - hiába mondogatod - hogy ez nem így van? Attól, mert ismételgeted (ami főképp gyanús) háromszázszor, még nem lesz igaz.

"A kérdés az, hogy Te saját magad mennyire tűrsz meg magad mellett fanatizmust?"

Két dologról beszélsz, ha jól értem a kérdésed. A toleranciámról és a saját fanatizálódásomról. Amennyiben nem lennék kellőképpen toleráns, nem tudnék fanatikus emberekkel foglalkozni (fogalmazzunk így). Én valóban kerülöm a fanatizálódást, mert az számomra kapaszkodás, én pedig nem szeretek kapaszkodni senkin és semmin. Szeretek a lábamon állni.
A kettőnek azonban KÖZE NINCS EGYMÁSHOZ.

Grege 2008.07.28. 17:38:15

Reformer: Sorry, kicsit elszaladt velem a ló, nem most - jó pár kommenttel ezelőtt (szóltál is miatta), disztingválok... az indulatok kicsit elterelték a kezdeti céljaimat, köszi a normális figyelmeztetést.

anonymoushun · http://anonhun.net 2008.07.28. 20:23:12

Pletyinek teljesen igaza van. Akik szcik ide járnak magyarázni, ők nem fogadnak el semmit tőlünk. Nem többet tudni akarnak, hanem mindenáron megvédeni szeretett zegyházukat.

ThufirHawat 2008.07.29. 08:07:25

Gondolkodom az ide járó sci-ken, meg hogy ők valóban "ellenségeink"-e. Arra jutottam, hogy nem. Áldozatok ők is, mégha irányítói is bizonyos szervezeteknek.
Az ellenség a rendszer, ami furcsa mód mestere halála után is tovább zakatol. Olyan ez, mint az elszabadult halcsabdák az óceánokban. Gyilkol, gyilkol öntudatlanul, céltalanul, értelmetlenül, csak mert valaki valahol ilyen tökéletesre alkotta, mielőtt magára hagyta volna.
Az idő persze lassan elemészti, mint ahogyan a sci-t is.

karak 2008.07.29. 14:05:35

Hawat: az hogy ők áldozatok, nem menti fel őket az elkövetett bűneiktől. Ha parancsra teszik, ha meggyőződésből mindegy, folytatják az ártást minden erejükkel. Ezért kell felhívni a figyelmet rájuk, minden vonatkozásukban, mert az emberek többsége, nem ismeri és nem tudja kezelni ezt a buldózer jellegű nyomulást. Ha a szervezeteik ellehetetlenülnek, akkor lehet talán az embereik fejébe némi világosságot lopni.

Most ezek az emberek ártalmasak mindenkire, akivel kapcsolatba kerülnek.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.29. 17:02:48

Lenne két kérdésem Reformerhez:

Gondolom, ismered az adminskálát, így a kérdésem az, hogy:

Mi a fõ célod a blogoddal kapcsolatban, és
Mi az az ideális helyzet, amely elérésével elégedett lennél?

Reformer 2008.07.29. 18:27:04

Translator +X+:

az a fő célom, hogy megismertessem a szcientológia mindkét oldalát az arra kíváncsiakkal, hogy más ne essen ugyanabba a csapdába, mint én és tudja, mit vállal, ha szci lesz

az ideális az, hogy a szcientológia mozgalom mai formájában megszűnik létezni. Hubbard igazán visszatérhetne eltakarítani, amit iderakott és szerintem az alapoktól újra kellene gondolni ezt a témát, hogy tényleg összességében hasznos legyen az emberiség számára.

Reformer 2008.07.29. 18:33:01

a "techről" meg annyit (mert gondolom erre vagy kíváncsi): én tudom, hogy vannak működő elemei, de az egész összhatása negatív. Sokmindent ki kellene gyomlálni ahhoz, hogy pozitívba forduljon a mérleg - az admin tech nagy részét, a study tech nagy részét, az összes Sea Orgos referenciát, az összes pszichiáter bashinget, a paranoid baromságokat és a mostani OT-szinteket. Ha körülnézel az Exscn.net fórumain, megtudhatod, hogy a régi emberek egy jó része szerint a szci produkált OT-képességeket az 1950-es éveken elején - főként objektív processzekkel. Szerintem a szubjektív processzinget nagyon vissza kellene vágni és újranézni az objektív processzektől a Hidat.

De - én már egyrészt belefáradtam abba, hogy igazságot tegyek ezen a téren. Meg nincs is hozzá meg a tárgyi tudásom.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.29. 19:13:08

:: Reformer 2008.07.29. 18:27:04
:: az a fo célom, hogy megismertessem a szcientológia mindkét oldalát az arra kíváncsiakkal

Ahh, értem.
A pozitív oldal bemutatása mikor várható? :DDD

:: hogy más ne essen ugyanabba a csapdába, mint én és tudja, mit vállal, ha szci lesz

Ezt viszont megértem.

:: az ideális az, hogy a szcientológia mozgalom mai formájában megszunik létezni.

De ettõl még ugye nem lennél "Reformer", és ez nem egy konstruktív, magas tónusú cél.
Hogy nézne ki az általad elképzelt forma?

:: Hubbard igazán visszatérhetne eltakarítani, amit iderakott

Szerintem is, de nem hiszem, hogy érdemes lenne rá várni. ;)

:: és szerintem az alapoktól újra kellene gondolni ezt a témát

Pedig ezt a részét kellene kifejteni blogbejegyzések formájában?

:: Reformer 2008.07.29. 18:33:01
:: a "techrol" meg annyit (mert gondolom erre vagy kíváncsi)

Nem, arra gondoltam, amit kérdeztem. ;)

:: az admin tech nagy részét

Ehhez annyira nem konyítok.

:: a study tech nagy részét

Ebben pedig sztem nem sok nyesnivaló van, inkább egyensúlyt kellene teremteni az elemek között, meg pár részt kibõvíteni, de ezt úgyis a megfelelõ topikban érdemes tárgyalni.

:: az összes Sea Orgos referenciát

Ehhez sem...

:: az összes pszichiáter bashinget

Ahogy néztem, 65-ig nem volt belõle sok, utána meg kevés az értékes tech, szóval ezzel sem veszít sokat a szci...
(Bár ha engem szívattak volna úgy, mint LRH-t, lehet, hogy én is ugyanilyen morci lennék rájuk.)

:: a paranoid baromságokat

Dettó.

:: és a mostani OT-szinteket.

Szintén nem a mostani OT szinteket kellene kiszedni, hanem a régieket kellene vhova az "új" OT7 után visszatenni.

:: foként objektív processzekkel.

Biztos, hogy ezek nem kreatív processzek voltak?

:: Meg nincs is hozzá meg a tárgyi tudásom.

Ez utóbbi csak szándék kérdése. :D

Gekkóla 2008.07.29. 20:08:36

rájöttem a scinoid egy olyan sci-fi kedvelő ember, aki a könyv letétele után is ott ragadt a történetbe.
azért akar olvasni ("tanulni+fizetni") több lrh droidizmust, hogy maradhasson a tudománytalan tudományos fikciójuk állapotában.
másnéven: scifinoid lelkidroidikusz maximusz

Reformer 2008.07.29. 22:53:41

Translator +X+: tömören az a válaszom, hogy annyi a negatívum az egyházban és annyi negatív élmény kapcsolódik hozzá az áldozatok részéről, hogy értelmetlen a pozitívumokról beszélni.

A szcientológiának akkor lenne létjogosultsága, ha a mostani szervezeti megszűnne és a nulláról felépülne egy új, demokratikus rendszer.

Sajnos sok jel arra mutat, hogy Hubbard krónikus hazudozó volt, tehát az összes "kutatását" át kellene nézni az elejétől és bizonyítani kellene az összes állítását a nullától, mielőtt újra felépül egy sehova nem vezető "híd".

Az a legfőbb gond, hogy semmi objektív bizonyíték nem létezik arra, hogy a Hubbard által elképzelt magasabb szellemi állapotok léteznek vagy hogy egy bizonyos metodikát követve bárkiből Jedi mestert lehet faragni.

Lehet itt jönni a gonosz világösszeesküvéssel, ami elfojtja az ilyen törekvéseket, de amíg nincs objektív bizonyíték legalább egy részére, marhára komolytalan az egész.

Tudtommal amikor LRH előállt az első Clearrel Los Angelesben, akkor csak égett, mint a Reichstag: tökéletes felidezése ellenére a "Clear" triviális dolgokra sem emlékezett.

Szubjektív bizonyíték van tonnaszám, de az semmit nem számít. Én is írtam legalább 100 "nyereségjelentést" azt nézd meg, most mi van.

A John Galusha - Mike Goldstein-féle Idenics vonalat már nézegettem, sőt az Alan Walters-féle Knowledgism-t is, de ahogy egy nálam okosabb ember mondta: egy guru elég volt erre az életre! :)

A gond továbbra is az objektív bizonyíték hiánya, vagy ahogy Jason Beghe is mondta: "Show me a m*******ing OT!"

Ezek miatt, még ha fel is épül egy új szcientológia mozgalom, abban sem vennék részt, mert egyszerűen azt gondolom, hogy összességében nem éri meg a ráfordított időt. Főleg azért nem, mert az ember elkezd a "Forráshoz", Hubbardhoz hasonulni. (Ezt több magasrangú Sea Orgoson megfigyeltem.) Ezt pedig egy roppant kellemetlen mellékhatás.

Ld. Lenkei Gábor szomorú történetét, aki éppen most rúgta ki az összes felsővezetőjét. Ugyanazt dramatizálja a cégében, amit Hubbard/DM duó tett az általuk felépített egyházzal.

Reformer 2008.07.29. 22:58:12

Mellesleg ez meg tapasztalat - néhány freezone-os még az egyházi rondroidoknál is kattantabb, pld. a Ron's Orgosok, Bill Robertson hű követői.

Ezt pld. mennyire lehet komolyan venni szerinted?

www.freezone.org/cbr/sector9/e_sob20.htm

Karma · http://karma.blog.hu 2008.07.30. 17:51:41

@Reformer
Ez a freezone-os link... könyörgöm... mondd, hogy ez paródia... mert ha nem, akkor ezek elmebetegek, de tényleg :))

Reformer 2008.07.30. 18:38:30

Karnna, ez nem vicc, az a tábor ezt teljesen komolyan gondolja. Ez az "eretnek" szci-k egy csoportja.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.30. 19:10:49

:: Reformer 2008.07.29. 22:53:41
:: Translator +X+: tömören az a válaszom, hogy annyi a negatívum az egyházban és annyi negatív élmény kapcsolódik hozzá az áldozatok részérol, hogy értelmetlen a pozitívumokról beszélni.

Akkor miért hívod magad Reformernek? Már csek ezt az egyet nem értem, ugyanis így nem kicsit álszent a blogod, hiszen csak megállítani akarsz, nem reformálni.

:: A szcientológiának akkor lenne létjogosultsága, ha a mostani szervezeti megszunne és a nulláról felépülne egy új, demokratikus rendszer.

De ezért sem teszel semmit. :(

:: Sajnos sok jel arra mutat, hogy Hubbard krónikus hazudozó volt

Sok helyen igazat is mondott, csak éppen meg kell keresni. Nade honnan lehet tudni, hogy mikor melyik?

:: tehát az összes "kutatását" át kellene nézni az elejétol és bizonyítani kellene az összes állítását a nullától, mielott újra felépül egy sehova nem vezeto "híd".

Mondjuk hajrá. Ezzel pl támogatnád a neved. De segítek, clearig meg Class V-ig nem sok buktatóra fogsz akadni. Addig van rendszer, meg logikus egymásraépülés is. Meg ha egy-két embert clearig auditálsz, akkor nem azon síránkozol, hogy "bizonyítani kellene az összes állítását". Hanem tudod, hogy mikor mondott igazat és mikor nem.

:: Az a legfobb gond, hogy semmi objektív bizonyíték nem létezik arra, hogy a Hubbard által elképzelt magasabb szellemi állapotok léteznek vagy hogy egy bizonyos metodikát követve bárkibol Jedi mestert lehet faragni.

Amíg nem vizsgálod át az adatait, nem is fogod megtudni.

:: A gond továbbra is az objektív bizonyíték hiánya, vagy ahogy Jason Beghe is mondta: "Show me a m*******ing OT!"

Per pillanat én azoknak a változásoknak is örülök, amiket clearig el lehet érni, ezekre például lehetne alapozni is.
Ja igen, emellett érdekelne az összes többi olyan módszer, amivel legalább tizedennyi változást lehet elérni.

:: Ezt pld. mennyire lehet komolyan venni szerinted?

Én spec nem veszem komolyan. Kevés az adatom hozzá. De ha ki akarsz akadni, nézegesd a www.themarsrecords.com/ -ot is, tud tanulságos lenni.

Pletyi 2008.07.30. 23:15:44

ThufirHawat 2008.07.29. 08:07:25
( csak kiváncsiságból, hogy kell ezt ejteni ? :) )
Mint azt már régebben leirtam, nem az a kérdés,hogy mi mit csinálunk velük, mert igazából nem csinálunk semmit. Informálunk, demonstrálunk, heccelünk és kész. Hanem az, hogy ők mit csinálnának velünk ? Képzeld el, ha Reformer lebukna akkor mi lenne vele ? Mit próbálnának tenni, hogy elhalgattassák ? Nem kell brutális dolgokra gondolni elég, ha egy jobban irányzott perrel elteszik több évre befőttnek. Utána ki merné kinyitni a száját ? Igy sem valami beszédesek azok akiknek lenne mit mondaniuk. Nem mindegyik tudatlan elhitetett. Főleg az OSA-s srácok nagyon nem azok. Nagyon is tudják mit védenek.Van egy jövedelemforrás ami egy vallásféleség mögé van rejtve. Amig az nem bukik van pénz meg rang meg tudomisén mire gerjednek ezek. Azzal csak pár embert lehet magyarázni, hogy biztos azért nyomatja itt a betanult szöveget mert meggyőződéssel hisz benne és nem tudja igazából mi a következménye annak amit tesz. Ráadásul pont ezek igazából nem is járnak ide, ha csak nem küldik őket. Bárhogy is szépitjük ez egy háború. Erősnek hangzik, de csak azért mert még egyet sem kaptak el közülünk. Árpádnak akinek mennie kellett miattuk az országból, biztos nem hangzik erősen. Van itt a blogon egy újabb poszt amiben a tennivalók vannak felsorolva meg lehet más ötleteket is irni. Nekem volna egy olyan amivel nagyon megkeserithetnénk a tevékenységüket. Pont ezért nem is irom meg. Mert annak ellenére, hogy nemzetközileg milyen magas a száma az általuk tönkretett, meggyilkolt és kisemmizett embereknek, családoknak , nem tudom és nem is akarom magamra venni a felelőségét, hogy egy olyan erejű fegyvert adjak a közösség kezébe amit ,talán nem is itt nálunk, hanem átvéve tőlünk valamelyik külföldi Annon közösségnél úgy kerülne felhasználásra aminek hasonlóan meggyötört emberek lennének az eredményei,mint akiket jelenleg ők gyártanak. Azt nagyon jól tudom, hogy amennyiben egy olyan cégnél dolgoznék ahol "náluk van az erő" és rájönnének, hogy én ki vagyok, másnap már a gépemen találnának olyan dolgot amit nem kéne vagy az autómban esetleg a ház körül történnének szokatlan események. Jól tudom. De akkor is mi nem vagyunk egyformák. Ők nem válogatnak az eszközök közt, addig nekünk átgondoltan kell cselekednünk, még annak ellenére is, hogy igy sokkal tovább tart elérni a célunkat. Nem önthetjük ki a fürdővizzel együtt a gyereket is. Jelenleg az Anonymoust ők próbálják befeketiteni,pedig semmibe sem tudnak belekötni, addig azon is dolgoznak minden nap, hogy magukat tisztának mutassák be. Mégha ez olyan tisztaság mint amikor valaki három hónap mosdatlanságra tiszta ruhákat húz fel. Bármennyire tisztának látszik, azért bűzlik. Ebben az esetben az OSA a dezodor, de az is bűzlik. Nem szabad meggondolatlan "tech" -ekkel változtatni azon, hogy mi vagyunk a jók ők meg a rossz fiúk. :)
DM -et azért megtáncoltatnám. Kiváncsi lennék mennyire magabiztos amikor nem az "alárendeltjeit" ütlegeli.
Hey look boy, hungarian chardasch ! - és durr be egy hatalmasat. :) vagy azt a Balmeres tojásdobálót kéne ráuszitani. Már a gyerek rémes angol akcentusa kiütné, nem még a tojásai. Gondolok azokra amiket dobál, nem amiket amúgy is magánál tart. :)))

anonViktor 2008.08.04. 16:06:14

Szia Mindenkinek!

No, milyen sok szcientológus barmot üdvözölhetünk köztünk megint! Remek látni a sok agymosottat.

Jön a következő Anon megmozdulás. Adunk az aljas szektátoknak!

V

an0234 2008.08.05. 17:08:29

"From 1956 until 1963, Xenu (as Jacobsson) was Director of the International Monetary Fund, a post he used to gain full control of the American and Third World monetary lines."

Ob***eg :D
Vicces meg minden.. tenyleg okos ficko lehetett LRH, meg mondhatott sok okos dolgot, de tudjatok, az van, hogy aki ennyi baromsagot haluzott ossze, annak en a pontos idot se hinnem el.. :D

Najo, olvasok meg kicsit, reg rohogtem ilyen jot.

bIasius 2012.03.29. 18:28:16

Mindkét oldalon ugyanaz a baj. :)
Péter (Reformer) gyönyörűen kiemelt néhány PL-t és "bebizonyítja", hogy hülyeség.
A droidok ugyanezt csinálják csak fordítva.
Kiemelnek néhány PL-t és "bebizonyítják", hogy helyesen jártak el, mer ez van leírva.
A mechanizmus ugyanaz.
Mindkettőnek igazának kell lennie. :)

A STAT CSAK EGY INDIKÁTOR.

A statnyomás az statnyomás, ha a kocsi kilométeróráját feltekerem 120-ra miközben 15-el döcögök az épp oly hülyeség, mint a statok figyelmen kívül hagyása. Pl. figyelmen kívül hagynánk egy kocsiban az olajnyomás hiányát jelző piros fényt.

Én egyiket sem javaslom.

bIasius 2012.03.29. 18:45:37

Egyébként mondjon bárki bármit, szerintem nagyon jó működési irányelvek vannak leírva.
A probléma leginkább az, hogy egyszerűen képtelenek néhányan felfogni, hogy miről szól, pedig tök egyszerűek. Ennek következménye a kidobott hűtő :) (beszarok, hogy ilyen megtörténhet), a kaja körbekínálás (röhej), stb.
Az irányelvek alapvetően azért léteznek, hogy elősegítsék a terjeszkedést.
Na most kérdezem én: egy kidobott hűtő, hogyan segíti elő a terjeszkedést?
Egy meghamisított stat hogyan segíti elő a terjeszkedést?
Neeeem... Akik ilyet csinálnak azok droidok.
Nem a statokért dolgozunk, hanem az eredményekért, amiket aztán statlapon jelölünk.
Hofi jut erről eszembe.
"A 14 disznóból tizet exportálunk a többit megesszük mi."
www.youtube.com/watch?v=BxIzZHD_89I

bIasius 2012.03.29. 19:05:37

@anonymoushun: Bár már nagyon régi a bejegyzésed, ettől függetlenül írok mégis egy választ.

Én pl. nem azért vagyok itt, hogy védjem az egyházat. És nem is azért, hogy támadjam.
Egyébként szerintem nem sok vizet zavar ez a blog, legyen itt támadás, vagy védekezés.
A dolog nem itt dől el.
Nekem szcientológusként azért hasznos ez a hely, mert olyan dolgokat olvasok, amelyeknek ha UTÁNANÉZEK és MEGVIZSGÁLOM (értve ez alatt azt, hogy tényleg létezik-e a helyzet) akkor bizony sok esetben azt találom, hogy igen ott a helyzet.
Na most őrültség lenne részemről, ha egy létező rossz helyzetet úgy akarnék kezelni, hogy lehordom azt, aki leírja, vagy megpróbálnám elhitelteleníteni.
Ez ugye nem oldaná meg a rossz helyzetet.

Egyszóval ez a blog egy olyan eszköz számomra, mint egy statisztika. Indikátor.
Van amikor hamis, mert néhány anon droidnak elszállt a fantáziája, és van amikor valós.
Ezeket nagyon jól lehet használni annak érdekébe, hogy a dolgokat sínre rakjuk.
Egyszóval segítség.

Én szívesen olvasok bármit, ami arról szól, hogy miért rossz a Szcientológia.

István Vass 2018.04.09. 14:33:02

Ezek elég nagy csúsztatások. Egy konkrét példát kiemelek.

Ha a karbantartónak a statisztikája a megjavított gépek vonának, ha kidobja sem javul meg, így a statisztikája sem megy felfelé. Azonban, a karbantartó statisztikája nem a megjavított gépek, hanem a működőképes gépek alapján volna. Naponta leellenőrzött, és megvizsgált eszközök, amelyeknél a meghibásodás járhat levonással, mivel nem volt ellenőrizve, sem megfigyelve annak az állapota. Azaz, ha kidobta, akkor nem hogy a statisztikáját rontotta, de ki is rúgták.

Tehát ez egy kau történet.

Reformer 2018.04.09. 14:43:40

@István Vass: de felmegy, mert az volt a statisztika nálunk (én is a szcientológia központjában dolgoztam a történet is idején), hogy a "bázison" található eszközökből hány % működik. Ami el lett távolítva a bázisról, az nem számított bele a százalékba, ezért lett kidobva az erkélyen. Ha hiszed, ha nem, ez történt.

István Vass 2018.07.24. 18:59:34

Sziasztok.

Nevemet, arcomat vállalva irom, hogy ez az egész hülyeség. Első sorban, haza jöttem a Sea Orgból. Azt mondtam hogy srácok, nekem más célom van. Megvették nekem a repjegyeket, és 2 napon belül itthon voltam.

2. Pont. Egy szcientológus cég elsődleges fokmérője az, hogy mennyire vannak szellemileg jó állapotban a munkatársak. Egy igazi szcientológus cégben az alkalmazottak megerősödnek és boldogok.

A statisztikák alapján mérlegelt elvégzett munka több bevételt eredményez. Korrekt. Olyan, mintha kicsit mindenki a cég tulajdonosa volna.

Hülye az, aki rosszul használja a statisztikákat.

Egy olyan ember ne legyen cégvezető, aki ilyen marhasáhokra ad ki statisztikákat. Ha tudjuk, hogy x ember étkezik a szervezetben, akkor hülyeség volna arra statisztikát vezetni, hogy minél több ételt adjanak ki. Pazarlás.

Elképzelhetőnek tartom, hogy a cikk írója szeretné lejáratni a rendszert.

Pár cég amely szcientológia módszertant alkalmaz cégében:

AUDI
BMW
COCA-COLA
DHL
NIKE
MICROSOFT
SHELL

Damiel 2018.07.24. 19:18:17

"Pár cég amely szcientológia módszertant alkalmaz cégében:
AUDI..."

Kedves István! Ezt a felsorolt cégek vezetői is tudják? :-)

Gyaloghuszár 2018.07.24. 23:13:47

@István Vass: Azt szajkózod, amit másoktól hallottál. Méghozzá kizárólag egy forrásból.
Olvas kicsit utána és meg fogod találni a beszámolókat a vállalhatatlan vállalati hangulatról a tech bevezetését követően, illetve a kilépési hullámról ami ezt követte.
Csupa nagybetűs cégneveket könnyű sorolni - kérdezz meg párat emailben. Az Audit , Cocát, DHL-t pl. megtalálod idehaza is.
Légyszi ne azt kérdezd, hogy használnak-e statisztikai értékelés (Lront mindenfelöl lopott a korai menedzsment teóriákból, így valóban vannak hasonló módszerek), hanem azt kérdez meg amit állítasz: használnak-e szcientológiai módszertant.
Ha egyáltalán válaszolnak, úgy fogják kikérni maguknak ezt a marhaságot, hogy az alig lesz udvarias.

Ha hagyod hogy egyetlen forrás számoljon be neked az egész világról, az ő világukban fogsz élni. Ébred fel Neo.
süti beállítások módosítása