Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ejtették a vádat a szektázó brit tinédzser ellen

2008. május 23. - Reformer
A múltkori londoni esettel kapcsolatos fejlemény:



Forrás:

Guardian, BBC

Zenei aláfestés:

Kansas - Carry On, My Wayward Son







Emlékeztetőül: a fiatal egy olyan táblát tartott fenn egy májusi szcientológiaellenes tüntetésen, amin ez állt: "A szcientológia nem vallás, hanem egy veszélyes szekta."

Az angol ügyészség (Crown Prosecution Service) szóvívője ezt nyilatkozta: "A City of London Police megkérdezte tőlünk, hogy ez a tábla sértő vagy káros-e.

Úgy látjuk, hogy nem káros és sértő, valamint nincs semmi sértődésre okot adó dolog a kifejezés módjában és a kifejezett gondolatban sem."


A City of London szóvivője pedig azt nyilatkozta, hogy a jövőbeli demonstrációk biztosításánál figyelembe veszik az ügyészség most megismert álláspontját arról, hogy mi számít "fenyegetőnek, károsnak vagy sértőnek".

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr84483993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ThufirHawat 2008.05.23. 15:03:08

Helyes. Kezdek bízni a bíróságok értékítéletében. Nem is olyan régen engem is felmentettek/megvédtek egy idióta vádaskodásától.

Bibircsók 2008.05.23. 17:05:11

Nagyon helyes, termeljék csak a precedenseket. :)

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.05.23. 18:13:08

Vagy a sci okosabbnak tartotta ezt a megoldást? Ott sem hülyék ülnek a csúcson, annak ellenére, hogy mi látszik lentről felfelé nézve. Az alsóbb szinteken butítás megy, de aki a rendszert üzemelteti...

Grege 2008.05.23. 19:41:00

Szerintem meg PR-ban ostobák, tuti, hogy nem a szcik kérésére mentették fel. Ellenkező esetben el sem vitték volna a srácot, pont, hogy a CoL Police köthető valamennyire ezekhez a barmokhoz. A föggetlen bíróság nem.

Sanya 2008.05.23. 20:38:57

Udv! Kicsit off leszek, de meg lehet, hogy egy postot is megerne az alabbi link: www.solitarytrees.net/racism/deny.htm Bekultem gtoma elfuseralt blogjara is es a kovetkezo indoklassal nem tette ki: "Sanyi! Kérlek írd le mi érdekel. Azt a linket nem teszem be feleslegesen. 1) angol oldal. 2) nem fogom z összes ott szereplő dolgot megválaszolni. Mire vagy kiváncsi? " Erdekes, hogy ket kommentjevel korabban angol nyelvu forrast ker "rabbithole"-tol. :)

Sanya 2008.05.23. 20:54:26

Hopp, pont hogy angol nyelvu forrasokat nem kert. Na mindegy, azert a link erdekes :)

harmatOSA 2008.05.23. 22:19:07

Sanya , ne erőlködj gtomával. Felesleges, én egyik kommentelővel váltottam üzenetet nála .Közölte nem jelenteti meg amit irtam.
"HarmatOSA: olyan dolgokat írsz az előző kommentedbe, melyeket sok okból nem szeretnék beengedni. sry. 1. nem ide tartzik nagy része. és olyan dolgokat írsz, amire hosszan kellene válaszolnom. Kérlek fogalmazd meg az ide tartozó részt."
Hát én tőle semmire nem vártam választ, .... De az ott az ő blogja , ott cenzúra van. Ha választ vársz , lessz itt scn aki megmondja a frankót.És itt nem a blogtulaj dönti el,ok vagy nem amit irsz .

Gyula Úr 2008.05.24. 09:35:35

Nem szabad odamenni.
Ő cenzúrázik és csak a kivédhető, illetve pozitív tartalmú írásokat engedi be.
Ezáltal úgy állítja be a szci-t, ahogy akarja, ezzel félrevezeti az olvasókat.
Ha nem mentem oda, nem fog "pörögni", érdektelen lesz az oldal.
süti beállítások módosítása