Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Elfogták London rémét - lebukott az elnyomó!

2008. május 08. - Reformer
Friss, ropogós elnyomó személlyé nyilvánítás Londonból!



Forrás: Exscn.net fórum

Egy kis zenei aláfestés:

The Clash - I Fought the Law (eredetileg Sonny Curtis & The Crickets)






























































Nézzük, mit követett el ez a megátalkodott, antiszociális személyiség, Hasfelmetsző Jack szellemi örököse:

- engedély nélkül kilépett az egyháztól
- 2004-ben pszichiátriai referenciakönyveket adott el egyetemi tanulóknak (másodállásban egy könyvterjesztőnél dolgozott, és hozzá tartozott a pszichológiai és pszichiátriai témájú könyvek kiajánlása egyetemeknek)
- 2002 és 2006 között (4 év alatt!) legalább HÁROMSZOR elkésett
- kilépésekor legalább 6 volt kollegájától elbúcsúzott, amikor kilépett az egyházból, és az egyiknek még az őszinte véleményét is elmondta!!

Ezzel 7 főbűnt is elkövetett:

1. a KSW 10 pontja közül bármelyik megsértése vagy figyelmen kívül hagyása

2. Rosszindulatú rémhírterjesztésbe bocsátkozni a célból, hogy a Szcientológia felső tisztségviselőinek vagy vezető neveinek hírnevét, vagy tekintélyét lerombolják, vagy hogy „megvédelmezzenek” egy pozíciót.

3. lázadás

4. meggátolni a munkatársak és a publik Hídon való haladását vagy akadályokat gördíteni ennek útjába (ez gondolom a késés lehetett ... lol )


5. főbűn a szcientológia nyilvános elhagyása

6. Az alább felsorolt hat etikátlan tevékenység megengedése egy tanfolyamteremben Tényfeltáró Bizottsággal járó kihágás, és az ebben bűnösnek talált (különféle tisztségviselők nevei) elnyomó személlyé nyilvánítják.
1.    Nem tartani névsorolvasást  a tanulóknak reggel, ebéd után és este, pontosan időben, fel nem jegyezni a hiányzókat s nem tenni lépéseket az ügyben.
- ez is a késés lehet ... lol ... )


7. Munkatársak és mások informálása arról, hogy valaki távozik a munkatársak közül. Ha valaki titokban távozást tervez, és egyéni előkészületeket tesz a távozásra anélkül, hogy a szervezet megfelelő munkatársait informálná, és ténylegesen elmegy (meglóg), és nem tér vissza ésszerű időn belül, akkor automatikusan kinyilvánítást kell kiadni.

Hát gyerekek, ez már nagyon szánalmas.

Sehol egy jó kis szaftos gyújtogatás, fiatalkorúak megrontása, amit ilyenkor "találnak" az ilyen elnyomóknál?

A főbűn listából még javaslom a következőt hozzáadni legközelebb:

Egy elnyomó cselekedetek elkövetésében bizonyíthatóan bűnös személy kezelésének, illetve megtagadásának és a vele való kapcsolat megszakításának elmulasztása.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr18459752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ThufirHawat 2008.05.08. 12:15:35

Úgy szeretnék egy ilyet kapni. Kitenném a falra, és azt nézegetnénk a haverokkal sörözés közben.

poltergeist 2008.05.08. 12:23:27

Kész gittegylet. Egyébként jól mutatja az egész cég hanyatlását, hogy boldog-boldogtalant sp-vé nyilvánítanak, ráadásul ilyen röhejes vádakkal.

kössabetonba 2008.05.08. 12:32:59

Ahogy közeledik a bukás, úgy fokozódik a terror, de ez csak tovább erősíti a "lefelé tartó spirált".

ThufirHawat 2008.05.08. 12:45:47

Így van. Az egész nagyon hasonlít a diktatúrák összeomlásának forgatókönyvéhez... Jön az üldözési mánia, az örület, a hisztéria... De aztán eláll az eső, és újra kisüt a nap.
Szerintem a felsővezetés is látja a közelgő és nem túl happy end-et. Érződik rajtuk, hogy egyre erőteljesebben próbálják kicsalni a még kicsalhatót.
Annyira izgulok, hogy mi lesz a vége!!! :o))

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.08. 13:00:57

Ezek komoly bűnök, hiszen a nyilatkozat nem kifelé szól, hanem a tagoknak, ahol viszont ezek elég fontos tényezők.
Kívülálló szemével persze röhejes...
Szegény csávó, akinek elmondta, miért lép le! :DD Az milyen szarrá sütögethették az emeterrel, hogy kiauditálják belőle a roppant mértékű károsodást! :DD

trx · http://www.conspiracy.hu/ 2008.05.08. 13:02:44

engem nem az erdekel, h mi lesz a vege (valoszinuleg lincseles), hanem hogy mikor lesz mar vegre vege ennek az eszement baromsagegyhaznak.

ultimateSP 2008.05.08. 13:17:53

Most, hogy közeleg az szcientológia vége, az egyház helyében én elkezdenék árulni SP igazolásokat.
Mondjuk egy ilyen alap igazolás ára lehetne $50, egy igényesebben megfogalmazott, több bűnt tartalmazó, csillogó papírra írt nyilatkozát ára mondjuk $150 (persze névre szólóan), de $300-ért már lehetne kapni gyönyörűen bekeretezett fekete fémplakettre nyomtatott nyilatkozatot is, SP-re vonatkozó Ron idézetekkel gazdagon megszórva. Aztán jöhetnének a komolyabb szintek SP karkötővel, nyaklánccal és lehetne szervezni a szcientológia rémtetteit beumtató kiállítást az egyház birtokain, persze szintén jutányos díjakért.
Ahogy a berlini fal is kultikus lett az egyesítés után, úgy az anti-szci kultusz is beindulhat lassan.

Napoleon · http://google.hu 2008.05.08. 13:31:09

Én ebből nem értek semmit. De ha belépek egy klubba, akkor nem csodálkozom, ha a klub szabályait a fanatikus klubtársak akkor is érvényesítik, ha én épp kilépek, sőt, még jól le is húzom őket :)
(Anyagilag, erkölcsileg vagy mindkét értelemben)

Egyáltalán, mitől komolytalanabb a szcientológia, mint bármelyik másik egyház? Olvassatok bele János jelenések könyvébe. Hubbard összes hidrogénbombás szövegét kenterbe veri. És sokmilliók hiszik el... csak nem mindenhol ennyire fontos a klub és a klubvezetőség tisztelete... de bocsánat: ezt ELŐRE LEHET TUDNI!!!
Több, mint 10 éve hallunk a szcientológusok durva módszereiről, és kb azóta van internet-korszak is (kis hazánkban) hát nehogy már a londoni arcok ne hallottak volna a hidrogénbombás xenus idióták trükkjeiről, ezer és egy könyv jelent meg a témában már nagyon-nagyon régen....

sz.csabiii 2008.05.08. 13:36:35

Napoleon

Legközelebb olvass visszább is, akkor nem írsz baromságokat, vagy megy vissza az orgba képzésre.

azta 2008.05.08. 13:48:21

ez bazmeg... ez... ezek felnőtt emberek...nem hiszem el...

Coriolis · http://coriolisblog.blogspot.com 2008.05.08. 13:56:51

Na, most hogy a szcientológusok elindultak lefelé, ideje volna kigolyózni a többi veszélyes szektát is, úgymint a HGy és bűntársai, Jehovisták, és a többi idióta.

hubi a túlvilágról 2008.05.08. 13:57:39

Röhögök, hogy ez a sok hülye mindent elhisz, amit leírtam

hvuk 2008.05.08. 14:15:55

Reformer vagy valaki más hozzáértő!

Egész pontosan mit jelent az elnyomó személy státusz? Azt tudom, hogy nem illik kapcsolatot tartani vele (a megszakítás elvileg önkéntes, de ahogy itt olvasom, valójában nem az). Olyan ez mint ha mondjuk valakit bűnösnek találnak egy bíróságon? Maradhat szcientológus továbbra is? Mi a különbség az elnyomó és az ellenséges személy között?

Miért kell auditálásra járni akkor, ha valami sci-t káromló dolgot hallasz? Egyáltalán, miért csak magas OT szintűek reagálhatnak elvileg a szcientológiát ért támadásokra (sőt, mások ugye el sem olvashatják)? Tudnál erről egy cikket írni valamikor?

aTony 2008.05.08. 14:28:39

Úgy is kileszek moderálva, szó nélkül. Brühühühhüü, brühüühü.

komper 2008.05.08. 14:33:49

aTony, nem hiszem hogy innen barki is ki lenne moderalva, ugyhogy nyugodtan nekiallhatsz az egyhazat vedeni. (vagy ami jolesik)

szepi79 2008.05.08. 14:35:50

Napóleon:

"Egyáltalán, mitől komolytalanabb a szcientológia, mint bármelyik másik egyház?"

"Több, mint 10 éve hallunk a szcientológusok durva módszereiről,"

egyrészt ez, amit magad is leírtál, másrészt az anyagi lehúzások. persze minden egyház a tagjaiból él, csak éppen a többi nem akarja őket megnyúzni.

Pirka 2008.05.08. 14:37:40

Jesszusom, nem tudtam, hogy az inkvizició még működik... !!! :o
Hol vannak az emberi szabadságjogok???

csak nézek ki a fejemből 2008.05.08. 14:45:27

Elkéstem egy napot a legutóbbi áfa befizetéssel.
Akasztás? Kerékbetörés? Felnégyelés?

nu 2008.05.08. 14:46:44

"Egyáltalán, mitől komolytalanabb a szcientológia, mint bármelyik másik egyház?"

Az egyik 30 éves, a másik meg 1000?

Pletyi 2008.05.08. 14:53:18

Hát van itt több mint 3500 éves, van 2000 éves meg egy 1500 éves.

Ja, meg kinőtt belőlük egy civilizáció ahol (mostanság egyre kevésbé) vannak bizonyos értékek. Ami nem feltétlenül a pénztárcát veszi alapul, mint a 30 éves.

Reformer 2008.05.08. 15:12:41

hvuk:

Ez egy titulus, amit a szcientológia egyház írásba ad neked, hogy tudd, ki vagy. Nem lehetsz szcientológus tovább, és mindent elvégzett tanfolyam és auditálás után kapott okleveledet törlik.

Olyasmi, mint a kiátkozás a római katolikusoknál.

Megszűnt a közösség tagja lenni.

Csak még az van, hogy a közösség minden tagja (szcientológusok) megszakít veled mindennemű kapcsolatot:

- nem hajlandó veled beszélni
- ha üzleti partnered, felbontja a szerződést veled
- töröl a közösségi oldalakon az ismerőseid közül
- emailedet automatikusan törli

A kapcsolatmegszakítás elvileg önkéntes, de mivel főbűnnek számít elnyomókkal komunikálni (így védi a tagokat az egyház a kritikáktól).

"Miért kell auditálásra járni akkor, ha valami sci-t káromló dolgot hallasz? Egyáltalán, miért csak magas OT szintűek reagálhatnak elvileg a szcientológiát ért támadásokra (sőt, mások ugye el sem olvashatják)?"

Azért, mert rossz hatással van az illetőre, arra kap auditálást, hogy megszabadítsák a kellemetlen élménytől. Azért csak OT-k olvassák többnyire az ilyen oldalakat is, mert bizalmas OT-adatok vannak (pld. csak a Xenu említése már az), amiről a mezei szci nem tudhat (azt mondják neki, hogy jóvátetetlen kárt okoz az elméjében, ha 'felkészületlenül' hallja meg az adatokat.

Reformer 2008.05.08. 15:14:39

Helyesbítés:

A kapcsolatmegszakítás elvileg önkéntes, de mivel főbűnnek számít elnyomókkal komunikálni (így védi a tagokat az egyház a kritikáktól), tehát kötelező, ha szcientológus akarsz maradni.

A kapcsolatmegszakítás része az is, hogy nem olvasgatsz szcientológusként antiszci fórumokat, oldalakat és blogokat. Az is kapcsolattartásnak minősül az elnyomókkal.

Kai 2008.05.08. 15:18:16

off #csak nézek ki a fejemből:
Elkéstem az áfa befizetéssel.
Inkasszó. Tényleg.

négyeshatos 2008.05.08. 15:32:54

a vallásosak mind hülyék, mert nem olyan felvilágosultak, mint én, sőt csilingelni se tudnak.

Reformer 2008.05.08. 15:33:12

ha már a Xenu témát előhoztam:

Ma láttam az ExScn fórumon, lehet, hogy ez a Xenu-sztori eredetije (egy 1960-as Marvel képregény)?

Sok a hasonlóság ...

en.wikipedia.org/wiki/Xemnu

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.08. 16:38:16

Reformer, szeretnék kérdezni valamit, elsősorban egy egyelőre meg nem nevezendő okból kifolyólag. Nem személyes indíttatású a kérdés, de téged személyesen érint.
Te ugye - ha jól emlékszem - kb tíz évig voltál sci. A kérdésem az lenne, meddig jutottál a sci "ezoterikus" részében, magyarán, mennyi mindennel találkoztál a xenus mitológiából, amíg tagja voltál a brigádnak? Igazándiból az érdekelne, mikor jönnek elő ezek a scifi-beütésű dolgok, illetve hogy mennyire épül erre az egész.

Reformer 2008.05.08. 17:06:01

Before: konkrétan a Xenu témával egyáltalán nem találkoztam az egyházon belül, mert nem mentem fel az OT-szintekre. Azt csak az OT III vagy afelettiek ismerik és semmit nem beszélhetnek róla. Titok.

Az ember története c. könyvből és bizonyos, nyilvános L. Ron Hubbard előadásokban fellehető űroperás adatokkal viszont találkoztam (Marcab konföderáció, Espinol konföderáció, a Helatrobus civilizációja, ókori egyiptomi sztorik, a Föld mint börtönbolygó, LRH előző életi sztorija stb.). Ezek itt-ott felbukkannak az előadásaiban, inkább érdekességképpen.

A napi tevékenységeket munkatársként az dominálta, hogy csütörtök kettőig minél többet "termeljek".

A sima, nem munkatárs hívőket is csak eleinte foglalkoztatják ezek a témák jobban, utána belekerül a adományozz-járj tanfolyamra-terjessz mókuskerékbe.

A pécsi misszió volt hírhedt amúgy a mágiáról és az UFO-sztorikról tartott, szcientológiából származó adatokat tartalmazó előadásokról.

Én amúgy elég rendesen utánajártam ezeknek (már amihez hozzáfértem), hiszen ki ne akarna Jedi képességeket? :)

De igazából a sztorikon és a hangzatos ígéreteken kívül semmi nem volt. Az egész mágia témát 2 mondattal elintézte az öreg. A sztorik meg érdekesek, de gyakorlati hasznuk semmi. Az ígéretekkel meg tele a padlás.

BaNG 2008.05.08. 20:14:41

Ki beszél itt mindenféle csoda-erőkről, és képességekről? A legtöbbje természetes adottsága az embernek, csak szunnyadnak, és a 2000+ éves bevált technikákkal, és némi józan ész használatával simán kifejleszthetőek. Nem kell ehhez milliókat fizetni ellentmondásos társaságoknak. :D

sertésmájkrém 2008.05.09. 00:27:27

Nem kell, de az emberek 90%-ra lehet hatni ilyen már régről bevált "tech" ekkel. Aztán erre építeni a többi ökörséget.
A beszervezettet "kicsit" megfejik, az intelligensebb része még időben lelép, a többi végleg tönkrevágja az saját és néha a környzete életét. :/
Társadalmilag elég veszélyes dolog ez, és szépen sunyiban próbálnak is mindenhova bejutni.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.05.12. 23:10:37

Ha ezt Csavardi Samu látná :D Nekem ez inkább a legyek urt juttatja eszembe, de a cipőzsír azért passzol. :D
süti beállítások módosítása