Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kék azbesztet találtak a hatóságok a Freewindsen - lezárták a hajót

2008. április 29. - Reformer
A Freewinds a szcientológia egyház luxus óceánjárója, a legmagasabb szintű tanfolyamaikat itt szolgáltatták, valamint konferenciákat is tartottak a fedélzetén.

A kék azbeszt egy bizonyítottan rákkeltő hatású anyag, a legveszélyesebb az összes azbeszttípus közül. Bővebben itt és itt.

Forrás: The Daily Herald, Caribbean, 2008. április 28. (kiemelések tőlem)













































WILLEMSTAD, CURACAO: A felújítási és javítási munkálatok részeként a Freewinds fedélzetén több helyen is eltávolították a mennyezetet és a burkolatot. A munkák során kék azbeszt szabadult fel és került a szellőzőrendszerbe.

A Freewinds kapitánya nem tett erről jelentést, amikor a hajó személyzete végezte ezeket a munkákat az otrobandai Mathey-rakpartnál. A Curacao Drydock Company-t (Curacao-i Szárazdokk Vállalat) (CDM) -  ahová a hajótörzsön elvégzendő javítási munkálatok miatt került - az egyik ellenőr értesítette arról, hogy esetleg azbeszt is található a hajón. A kapitány elismerte a történteket, és kijelentette, hogy a történtek után belső vizsgálatot indított. Még szembetűnőbb lett a hallgatása amiatt, hogy kiderült - a 40 éves hajón kék azbesztet találtak.

A kérdés az, hogy a kék azbesztport (amely rákkeltő hatású) el lehet-e távolítani a hajóról. A CDM minden munkát leállítattott a hajón. A hajót lezárták és elkülönítették; szakértők fogják a hajótörzsnek és a környezetének azbesztszintjét lemérni - jelentette be Eugene Rhuggenaath (gazdasági megbízott) és Humphrey Davelaar (közegészségügyi megbízott) pénteken.

Frank Esser, a CDM ideiglenes vezetője, Christiene van der Biezen munkaügyi főosztályvezető-helyettes és Tico Ras egészségügyi főosztályvezető két egészségügyi felügyelő kíséretében megvizsgálta a hajót. A múlt héten a burkolatról vett mintákat elküldték még akkor Hollandiába, és a laborvizsgálat eredménye azt mutatta ki, hogy jelentős mennyiségű kék azbesztet tartalmaz.

A vezetőtestület rendkívüli ülést tartott az ügyben és úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák a történteket, hogy elejét vegyék a pletykáknak és a pániknak.

A CDM személyzetét is a médián keresztül értesítették, mert péntek este már nem tudták az összes alkalmazottat személyesen értesíteni.


Mit lehet erre mondani?

A hír nem teljesen új - a hajón dolgozó egyik volt mérnök már 2001-es tanúvallomásában is felhívta erre a figyelmet.

Nagyon jó, hogy a hatóságok végre felfigyeltek erre és léptek.

És remélem, hogy

- legalább hétszámjegyű lesz dollárban a bírság
- megtiltják a vízrebocsájtását és bontásra ítélik
- büntetőeljárás indul a tulajdonos ellen.
- a volt szcientológusok, akik voltak a hajón, pereket indítanak

Ezt magyarázzák ki az egyház PR-osai! Ez már nem is láblövés, hanem lábrakéta!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr50447889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Victum 2008.04.29. 22:51:01

Hát igen, ha felaprítják ócskavasnak, akkor ezentúl kicsit izzadtságszagúbb lesz beadni a dolgozóknak, hogy ünnepeljük meg a vízrebocsájtását évente négyszer :DDD

Leander 2008.04.29. 23:17:26

most már tényleg az ág is húzza őket.....:)))

greed 2008.04.30. 00:36:01

viszont két hónap múlva elkezdik a gyűjtést az _új_ hajóra.

Prester John 2008.04.30. 08:14:00

Na jó, de OT III fölött az azbeszt már nem tud megbetegíteni, OT VII fölött meg már egyenesen kell a szervezetbe. Viccet félretéve azon se csodálkoznék, hogy a tagoknak valami ilyen magyarázattal állnának elő...

xenu 2008.04.30. 08:22:40

greed, Prester, pacsi :]

Xenu fejébe láttok, így ezennel kinevezlek benneteket TOT-nak (Tiszteletbeli Operatív Tethán)

eerdeklodoo 2008.04.30. 10:12:52

nah, pár év múlva sea org tagok körében jelentkező rákfene miatt lehet majd perelni...

azért itt látszika szcientológia tanította szeretet... mindegy, ha a teljes Freewinds személyzet megdöglik, csak a hajó maradjon meg...

ilyenkor nem szólal meg vészcsengő az emberek fejében??

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.04.30. 10:38:26

Pont most akartam elküldeni neked a cikket. Akkor már nem.

Pletyi 2008.04.30. 11:23:26

Ez azt is jelentheti amit nem kivánok nekik bármennyire is szemetek, rohadékok, ...fill in the blank, hogy kihalhat az egész vezetőség. Mármint aki járt a hajón. A por nemcsak akkor száll, ha dolgoznak vele, hanem akkor is mikor felkeveri a szél. A tengeren meg elég ritkán van szélcsend.

Megoldás az új hajóra : Jön Tomi boy és vesz egy új hajót. Beépitett e-méterrel minden helységben. A csajának még csak amikor jártak vett egy Gulf Stream II kisgépet 22 milkáért. DM-et meg biztos jobban szereti.

yx 2008.04.30. 12:29:39

Pletyi:
Valszeg Tommy boy-nak már arra rámenne inge-gatyája, ha meg akarná venni a hajót ócskavasárban.. Greed-nél van az eb hantja sztem is: lesz egy újabb "szent cél", új(/felújított) hajó kell, adakozzatok! "Légy tatfedélzet tag még ma!" "ha még ma tag leszel, ingyen moshatod fel a tatfedélzetet és kapsz egy kicsinyített vasmacskát is, ha vízbedobásra ítélnénk!":D

Pletyi 2008.04.30. 13:09:45

yx
"Valszeg Tommy boy-nak már arra rámenne inge-gatyája" nem ismerem a hajó árakat, de 600 millió dollár azért sok mindenre elég lehet. :)))
...addig is amig nem gyűlik össze a pénz a hivektől. Baráti kölcsön, kamtos kamattal.

yx 2008.04.30. 14:44:05

Pletyi:
Egy ilyen nagyszerű hajó legalább 1 milliárdot megér. Persze azbesztestől! :D
Más: Lehet, megvan az (egyik) objektív magyarázat, hogy miért hullanak az OTVIII-asok, mint a legyek??

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.01. 10:34:00

lehet hogy LRH titkos feljegyzésében megtalálja majd az egyház,hogy az azbeszt segít klírré válni,sőt OTII tűzfalnál előnyös? ;->
süti beállítások módosítása