Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Muszlimok az orgban

2008. március 29. - Reformer
Friss hírek:

Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke és hittestvére, Abdul-Fatah Munif látogatása a budapesti orgban (szcientológia egyházban).

Akit érdekel, itt megnézheti a fotókkal illusztrált sajtóközleményt.

http://szcientologia-budapest.org/index.php?oldal=hirek&id=47e3c19a194b2

Idézet:

"A látogatás harmadik részében felek kölcsönösen tájékoztatták egymást vallásaik spirituális jellemzőiről."

Kíváncsi vagyok, vajon lejátszották-e nekik ezt az előadást:



Ezeket mondja:


"...that, eh, when Mohammed decided to be a good small-town booster in ah Kansas, Middle-East, or something of the sort."

"... amikor Mohamed úgy döntött, hogy a kisvárosának sikeres támogatója lesz, hm, a közel-keleti Kansas-ban, vagy valami hasonló."

A Kansasra tett utalás egyértelműen arra utal, hogy egy kulturálisan elmaradott, jelentéktelen helyen kezdte meg a tevékenységét, és csak azért, hogy a saját városát támogassa.

"By the way, the only reason he mocked that thing up, is the trade wasn't good in his hometown. That's right. You read the life of Mohammed."

"Mellesleg csak azért találta ki ezt az egészet, mert a szülővárosának nem volt jó a kereskedelmi forgalma. Így van. Olvassátok el Mohamed élettörténetét."

Elolvastam (itt). Mekka már az iszlám megjelenése előtt virágzó kereskedelmi központ volt.

Mellesleg, L. Ron Hubbard vádolja azzal Mohamedet, hogy üzleti, nem pedig spirituális érdekből alapított vallást... :) Hogy is van a bagoly meg a veréb esete?

Hubbard szerint a mekkai zarándoklat: "a sightseeing trip" (később beszél erről az előadásban) - tehát egy "városnéző túra".

Miscavige is megmondta a véleményét erről:

"For while you've often heard it said 'we are the only major religion to emerge in this 20th century,' the truth is more than that. In fact, we are the only new religion. Not a reinterpretation of some ancient doctrine, but the only original scriptural voice in the last 2,000 years.", International Scientology News #7, David Miscavige, March 13, 1998

"Egy ideje már hangoztatjuk, hogy >>mi vagyunk az egyetlen olyan  jelentősebb vallás, amelyik a XX. században indult útjára<< - az igazság az, hogy még ennél is többről van szó. Valójában mi vagyunk az egyetlen új vallás. Nem valami ősi doktrína újraértelmezése, hanem az egyetlen eredeti hitbeli megnyilatkozás az elmúlt 2000 év során."

Tehát az iszlám csak egy ősi doktrína újraértelmezése ...

Kíváncsi vagyok, vajon ezekről is tájékoztatták-e a muszlim egyház képviselőit, egymás valódi megismerésének jegyében?

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr49401759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 12:36:17

Az iszlám nagyon sok szálon kötődik a zsidó-keresztény valláshoz, például jézust is prófétaként ismerik el és tisztelik. Tehát ez nem egy akkora baromság (önmagában véve).

Dolorgan 2008.03.29. 12:57:39

S valóban... Ron Hubbard az egyetlen igaz próféta...
Kb. olyan szintű a vallása s minden "kinyilatkoztatása" mint amikor a lipótmezei ápoltak kimenőt kapnak s élvezika a "szabadságukat". Persze a követőik is hasonlóan determináltak.
" Mellesleg, L. Ron Hubbard vádolja azzal Mohamedet, hogy üzleti, nem pedig spirituális érdekből alapított vallást..." Persze mindez szigorúan vallási alapon szerveződő "egyházat" feltételez... S akkor mi van a KÖTELEZŐEN befizetendő "egyházi" adóval.
Ilyen egyetlen "ősi doktrínát" használó eredeti vallásnál nem létezik...
Aki akar, ad.

Szóval mi mentén is szerveződik ez a csodállato(ia)s "vallás"???

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 13:03:02

Dologran: vicces, amit mondasz, de hát pont erről is van szó. LRH-t épp kiengedték a gyogyóból és olyan, de olyan szabad lett, hogy már csak a gonosz orvosai (a közismerten tömegmészáros pszichiáterek) álltak közte és a tökéletes világ között.

Papa Doc 2008.03.29. 13:32:04

Nekem az tetszik, ahogy - mint itt Miscavige - mindig állítják a szcientológusok, hogy "új" a vallásuk, valami olyasmi, amihez fogható még nem volt. Valójában ez a gnoszticizmus mai formája, vagyis egy kb. 2000 éves hagyomány folytatása. Érdekes megfigyelés, hogy a régi gnosztikus szekták a mindennapi viselkedésük tekintetében is ugyanúgy működtek, mint a mai szc. egyház. Tertullianus pl. 207-ben olyanokat ír a valentiniánusokról, mint hogy titokban tartják (vö. OT anyagok) a tanításaik egy részét, hosszadalmas beavatási szertartásoknak (vö. szintek) vetik alá magukat, testüket gyötrik (vö. tisztítókúra). Természetesen bonyolult kozmológiai mítoszaik vannak (vö. Xenu) stb. Hasonlók olvashatók a "vadonatúj szcientológia" előfutárairól a 180-ban keletkezett Adversus Haeresesben (Irenaeustól).

Rasid 2008.03.29. 13:57:59

Konkrétan mi a f**nak gazsulálnak a Sulok meg Munif ezeknek?
Sose szerettem őket, és már amikor "megalakultak" is az jutott eszembe, hogy "na itt a magyarmuszlim torgyánpárt"..
Kezdve az elnevezésnél, "Egyház". Az iszlámban nincs egyházszervezet, és ezt a kiegyezés után el is fogadták, és az akkor muszlim közösségeket így is jegyezték be, hasonlóan az izraelita felekezethez.
Ehh.. Végre kilógott a lóláb.

múvemáccsó 2008.03.29. 15:43:17

a zsidók nem fogadják el Jézust before.....

a keresztények meg nem prófétának fogadják el, hanem Isten Fiaként tisztelik.

kicsit nézzél utána, mielőtt butaságokat mondasz...

fade 2008.03.29. 16:07:22

muszlimok fogadják el profétának és nekem láthatóan ez is jött le.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.29. 17:22:54

bazz, komolyan, ilyen szellemi teljesítmény mellett miért érzed dolgodnak, hogy kioktass másokat?

Szocske 2008.03.30. 13:56:39

Lator cimu filmet tudom ajanlani szelhamos kontra profeta temaban :-)

TBone 2008.03.31. 13:24:02

Szamomra a scientologia nem vallas. Csak egy jol szervezett piramisjatek, amit azert hivnak egyhaznak, hogy adomentes legyen.

Nem tudom, miert uzleti alapon szervezodik a Mohamedan vallas. Nem szedhetnek kamatot es az egyetlen adot amit fizetni kell, az az alamizsna a szegenyeknek, amit nem egy kozponti szervezetbe ontenek bele, hanem kozvetlenul adakoznak.

Es most tegyetek fel az arto emberek listajara...
süti beállítások módosítása