Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Mit fedeznek az adományok

2008. február 27. - Reformer

David Miscavige gépkocsiparkja megér egy misét... :)

2006. végén a következő autóparkja volt:

Mazda Maita
Mazda RX8
Acura RL
felspécizett, golyóálló GMC kisteherautó (100,000 dollár)
Range Rover
BMW M5
+ egy speciális 20,000 dolláros motor, aminek a testreszabásán 3 hónapig dolgozott egy Sea Org tagokból álló csapat.

Mindez úgy, hogy az átlag Sea Org USA-ban keresett 40 dollárt hetente, Magyarországon pedig kb. 50,000 - 100,000 forintot évente (amiben már az összes bónusz benne volt).

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr13363472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy a sok közül 2008.02.27. 19:12:44

Ez érdekes! Én azt hittem, hogy sokkal többet kerestek, mivel ha jól tudom neked saját autód volt, meg siklórepülőd, meg drága sporteszközeid. Hogy tudtad ezeket fenntartani, ha szinte nem kaptatok pénzt?

Reformer 2008.02.27. 19:23:14

az autó családi "adomány" volt, a többi pedig szcientológia előttről származott, a pluszpénz meg a szülőktől

Neduddgi 2008.02.27. 20:01:02

Egy a sok közül:
Na, ez az, amit soha az életben nem fogok megérteni, hogy mi a jó benne. Mármint abban, hogy valaki bennfenteskedjen és mindenáron leleplezze a blogírót. És mindezt szintén álnév mögé bújva. Ha Reformer saját néven akart volna írni, vélhetően megtette volna. Mint ahogy ha akarná, kiírná a vagyoni helyzetét is. De merő "jóindulatból", hogy ha eddig még nem tudná minden szcn ki írogat, most jól be tudja azonosítani... Hát nem tudom. Pont egy olyan egyházzal szemben, amelyik nem arról híres, hogy keblére öleli volt tagjait és kritikusait. :o(
Szerintem barátibb gesztus lett volna, ha privát üzenetet írsz neki. Ha meg fel akarod nyomni, akkor nyomd fel, de akkor meg ne bratyizz itt, mert az úgy nagyon undorító.

Etniez 2008.02.27. 21:16:33

Ez egy buzi egyház és pont az benne a vicces, hogy azok hiszik magukat "megvilágosodottnak", akik a sötétségben élnek.

John 2008.02.27. 21:27:11

Egy a sok közül 2008.02.27. 19:12:44

Te biztos valami szíorg-félében kepesztesz most is, talán magában a nagyszíorgban, nem így kellene onnan a kiutat keresned, mellesleg, süllyedj el.

mogyojo 2008.02.28. 09:09:38

Reformer már garantáltan rég fel van nyomva, egyébként nem anyázna itt egy másik, gondolom szintén magasabb szinten lévő szci. Ebben az a szép, hogy folyamatosan azt szajkózzák, hogy nincs OSA, nem figyeli senki a netet, nem jár bünti az ilyesmi olvasásáért egy átlag hívőnek. Viszont ha felbukkan egy új anti-szciegyházas blog, rögtön jönnek leleplezni. Kígyó a farkába. :))Ugyanez ment a rémálom bloggal, nemzetközi viszonylatban a BBC-s cuccot ne is említsük. Nem baj, jöjjenek, annál inkább bebizonyosodik, hogy a kritikát megfogalmazóknak van igazuk. Tagot nyerni így nem fognak,max. a meglévőket tudják megtartani, mert lesz még egy tiltott oldal a listán. Tartsuk a híveket sötétségben, az a biztos, nem igaz?

Előbb-utóbb kis országunk is felébred és jól hátsón lesz rúgva a szervezet, a többi csaló "egyházzal" együtt.

kiváncsi 2008.02.28. 10:36:58

sziasztok!
Kérdésem lenne de kérlek olyan válaszoljon aki scn, vagy az volt de valami magasabb rangban. Reformer, Translator, vagy valaki a kommentelő közül .
Köszönöm!
A kérdés , valóban szükséges e hogy egy scn párja is scn legyen? Az orgba tudom csak párban mehetnek házasként , nem erre gondolok . Ha közletek valaki elindul felfele a ranglétrán valóban csak akkor lehet e pl OT , HA A PÁRJA IS SCN ?
Milyen előirások vonatkoznak a pár kapcsolatokra . Ha valaki tudja a választ írjon.

Reformer 2008.02.28. 11:41:58

Kíváncsi:
a szcientológus házastárs kívánatos, de nem kötelező. Egyébként ismerek olyan házaspárokat, ahol az egyik szcientológus, a másik nem, az eltérő világkép rengeteg konfliktust okoz, főleg az hogy a szcn fél rengeteg költene az egyházra a nyaralás, az új autó és az új bútor rovására...

Az OT-knál szigorúan nézik, ha a párod nem szcientológus, többnyire csaknem lehetetlen OT-szintekre menne, nem nagyon engedik. Ha a párja nem is akar szcientológus lenni, finoman szokták a válást sugallni...

dzsamocsokban 2008.02.28. 12:36:43

Reformer:
"Miért hal meg egy OT VIII-as rákban?
Miért nincs kész a budapesti ideális org - elárulom: a nemzetközi vezetés, élén David Miscavige-el több mint 1 évig (!) képtelen volt a terveket (!) megcsinálni mindenféle idióta kifogásokra hivatkozva. "
Korábbi topikban irtad le ezeket a kérdéseket tomag-nek.
Ki volt az az OTVIII -as? Lehet tudni?
A Budapesti ideális orggal kapcsolatban a pénz ami összegyűlt, hol van, lehet tudni?
Én is hallottam egy igen gyenge lábakon álló kifogást, csak azért kérdem.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.28. 12:51:32

:: Ki volt az az OTVIII -as? Lehet tudni?

Sztem többen is lehettek, majd nézz utána a "Freewinds blue asbestos" szavaknak...

kíváncsi 2008.02.28. 13:07:12

A kedvesem ,scn flagben szolgált éveig házasságra készülünk én viszont nem akarok az egyház közelébe se menni.Neki fontos, viszont ha rákérdezek minidg azt mondja nem tud ilyen előírásról.Kudarcra van ítélve az egész?
Sok pénz felett rendelkezem , létezik hogy ez a nagy udvarlás oka? Ha eléri amit akar , akkor vállás? Ej..f.vigye.Reformer , van egy scn ennyire aljas?Kíválóan kommunkikálnak , az igaz elküldtem a józan eszem valahova? Minden vágya az OT 8...MINDENEK FELETT.

Reformer 2008.02.28. 13:11:08

dzsamocsokban:

Betty Filisky, az első OT VIII-as... de valóban hosszabb a lista. Itt a teljes szcn-hoz kapcsolható halálesetek listája: www.whyaretheydead.net/

Ideális org: meg lett véve egy épület, Budapest, VIII. ker. Puskin u. 4. (volt szakszervezeti épület) az Astoriánál. Én azt hallottam, hogy a teljes felújításra is megvan a pénz, az egyház egyik bankszámláján.

Reformer 2008.02.28. 13:22:41

kíváncsi: én nem akarok senkit lebeszélni a szcientológiáról - csak azt mondom, hogy nézzen körül, mielőtt foglalkozik vele, és tudja, hogy ez mivel jár. Sajnos az egyház nem tájékoztat korrekten, ezért körül kell nézni.

Házassági kérdés: a magánéletbe pedig végképp nem akarok beleavatkozni. Ezt neked kell eldöntened. Ha egy javaslatot megengedsz - egy házassági szerződést javasolok olyan ügyvéd segítségével, aki ismeri az egyházat (dr. Szikinger István pld., Schiffer és tsa ügyvédi iroda. Ő amúgy az egyház jogásza.).

Az OT szinteken nem fog tudni úgy menni, hogy te nem vagy legalább pozitívan semleges, de erősen javasolják a Szcn-us házastársat. Ez 100%, ezt egy OT VIII-astól tudom, aki külső munkatárs és embereket segít végig az OT-szinteken.

A teljes Hídon végigmenni képzés nélkül, csak auditálás, OT VIII-ig kb. 50 - 100 millió + útiköltség + szállás. És ekkor még egy centet sem adományozott, ami elvárás - életreszóló tagsági díj - 3000 USD, Super Power épület (az új központi épület) alapkő tag - 35000 USD szintén sokszor ismételt elvárás...

Az OT VIII-as ismerősöm saját bevallása szerint 500,000 dollárból ment fel OT VIII-ig ( a pénz igen tehetős apjától örökölte nagyrészt, meg egy részét ő fizette).

Az egyház "értékesítői" rendkívül jók abban, hogy nagy vágyat keltsenek a Hídon való haladásra.

kíváncsi 2008.02.28. 13:32:03

jÓ MAGASAN ÁLL , AZ AUDITORI SZINTEN. TÖBB TÍZEZER DOLLÁRNYI ADÓSSÁGGAL HAGYTA EL A SEA-ORGOT.AHHOZ HOGY KITERMELJE A HALADÁSA ÁRÁT SEGITENEM KELL NEKI .NÉZEM A BLOGOD JÓ IDEJE. KÁR HOGY PRIVIBEN NEM TUDOK VELED ÜZENETET CSERÉLNI.ÚGY ÉRZEM BALGASÁGRA KÉSZÜLÖK, DE SZERETEM NAGYON.F...AZ EGYHÁZÁT, A TEHNOLÓGIA SEGITETT RAJTAM. ASSZISZTOK.. KEVÉS AZ INFORMÁCIÓM,
Ő AZ EGYETLEN AKIT AZ SCN EK KÖZÜL ISMEREK .

Neduddgi 2008.02.28. 13:37:47

Nézegettem a listát... Számomra az is elég furcsa, ha egy OT VII öngyilkos lesz, mert nem engedik az OT VIII szintre. Ennél a státusznál nem kéne már kicsit boldogabbnak lenni? Elvileg már egy Clear se zuhanhatna olyan kétségbeesésbe, hogy öngyilkos legyen, hát még egy OT VII!

Grege 2008.02.28. 13:45:53

haha, most olvastam egy szci viccet. (Veér története szükséges a megértéséhez, de jó)


- Mi a hasonlóság a láz és aközött, hogy felgyújtják a kocsidat?
- ?
- Mindkettő a szervezet jelzése...

Reformer 2008.02.28. 13:56:30

neduddgi: embere válogatja - van aki sikeresebb lesz az OT-szintekből, van aki meg öngyilkos. A szcientológia nem tud változtatni valakinek az alapvető személyiségén, ráadásul az egyházban azért eléggé ráállnak a pénztárcára... kölcsön adsz ennek-annak, aztán amikor nem fizetnek, te meg bajba kerülsz, hát attól tényleg el lehet jutni az öngyilkosságig.

Nagyon szar érzés, amikor az általad leginkább tisztelt csapat, akikben a legjobban bízol, brutálisan cserbenhagy. Nekem is voltak öngyilkossági gondolataim, amikor kirúgtak - nagyon megviselt az, hogy úgy éreztem, sok év hűséges szolgálat után elárultak és cserbenhagytak, és eldobtak, mint egy kifacsart citromhéjat.

Reformer 2008.02.28. 14:04:40

kíváncsi: nézd, ezt neked kell eldönteni. Nem akarok a magánéletedbe beavatkozni - tőlem arra fordítod az időd, a pénzed, amire akarod. Ha a technológia egy része segített, akkor lehet, hogy a többi része is fog. Ha azt gondolod, hogy kevés az infód, akkor pedig nyilvánvalóan az lehet a megoldás, hogy körülnézel az egyházban (megkéred a párod, hogy vezessen körbe a budapesti szervezetben), meg ismerd meg az ellentábor véleményét, érveit (pld. az enyémet már ismered).

kíváncsi 2008.02.28. 14:18:07

Reformer! köszönöm a válaszod. Valóban az én döntésem, az is hogy az egyház mesze kerülendő.Egyébként ő nem úgy ugrott ki , majd egy évébe került mire eljött onnan. Hosszas huzavona útán.Amiket leírtál , azokal egybevágó körülményekről mesélt , kérdezem felel úgy érzem őszintén.Csodás férfi,DE AZ SCN AZ ÉLETÉBEN AZ VALAMI FÉLEMETES FANATIZMUS.Gtoma irta, nincs abból hátárnya ha ilyen oldalakat néz . Igenis van,még engem is kért a párom ne nézzem ezeket.A bizalom nem az egyháznak szól , hanem annak a csodás embernek akit megismertem akiben bízom.
De nem vagyok vak, de még süket se...Olvaslak tovább, és vigyázok magamra. Köszönöm.

Neduddgi 2008.02.28. 14:22:33

Reformer, azt tökéletesen értem, hogy valaki miért zuhan ennyire össze, amikor rájön, hogy 10-15-20 éve és teljes vagyona ráment egy bazinagy hazugságra. Csak hát ugye elvileg (!) pont az lenne a Híd célja, hogy boldog, felelős, életük felett rendelkező (igaz, az öngyilkosság is rendelkezés, de milyen?) tehetséges emberekké váljanak a tagok, miután megszabadulnak múltjuk sötét engramjaitól. Clear állapottól felfele nem szabadna, hogy ilyenek bekövetkezzenek, ha igaz (lenne) amit LRH nemtudomhánymillió szóban állít. Ha meg mégis igaz, és az adott emberekben van a hiba, akkor hogyan mentek át a szintellenőrzésen?

Reformer 2008.02.28. 14:31:56

neduddgi: az én tapasztalatom az, hogy valójában LRH kutatásai nincsenek befejezni és a szcientológia nem képes 100%-ban lekezelni minden negatív dolgodat, sőt lehet, hogy még 50%-ban sem. Természetfeletti képességeket pedig nem ad, legalábbis ilyet nem tapasztaltam. Valamilyen szinten mindenki képes arra, hogy úgymond kis csodát tegyen, de ezek annyira szubjektív dolgok, hogy erről nem lehet tényszerű elemző beszélgetést folytatni.

Pld: nagyon nem akarsz elmenni egy találkozóra, és éppen azon gondolkozol, hogy bújjál ki alóla, amikor megcsörren a telefonod - hív a másik fél, hogy nem jó neki az időpont. Ilyenek vannak kb. mindenkinél, de hogy ez tényleg azért volt-e, mert te nagyon akartad... hát szerintem azt nem nagyon lehet megállapítani.

Elvileg az OT VIII lezárásakor éred azt el, amit a Dianetika könyvben Hubbard a Clear állapotként jellemez, de a jelek szerint ez nem mindenkinek jön össze. Tehát az egyház által jelenleg használt technológia nem lehet sem befejezett, sem pedig tökéletes.

Neduddgi 2008.02.28. 14:44:14

Ha az OT VIII a Dianetika szerinti Clear, akkor milyen "Clear" az, amelyik még az OT szintek előtt van???

A másik meg, hogy azok az emberek, akik befizetnek súlyos százezreket-milliókat, ők annak a reményében teszik, hogy az OT szinteken igenis természetfeletti képességekkel fognak rendelkezni. Máskülönben mi értelme lenne? És tudtommal minden egyes szinthez tartozik egy adott képesség(csoport), valamint a szintek végén van egy ellenőrzés, hogy teljesítette-e az illető az adott szintet. Tehát akkor elvileg tudja (igazoltan), meg hiszi is, hogy tudja, de mégse tudja, sőt olyannyira nem, hogy simán leszánkázik 0,5-0,1-0 szintre azon a tónusskálán, amelyen őneki igazoltan minimum 4,0 szinten kéne lennie. Feltéve persze, ha működik a tech és a saját minőségellenőrzésük.

Reformer 2008.02.28. 14:45:11

kíváncsi: sok boldogságot kívánok nektek! :)

Egyébként Hubbardnak van egy tényleg hasznos írása a házasságról - a "The Second Dynamic" című könyvben van leírva, a házasságról és a felelősségről szól, a pontos fejezetcímre sajnos nem emlékszem. Tényleg jó. Az egyház rá jellemző módon már nem forgalmazza a könyvet, de a párod biztosan tud szerezni valahogy.

Hubbard gyerekekkel kapcsolatos írásait szerintem kerüld, mert tényleges életrajzi adatai alapján nagyon rossz apa és férj volt.

Reformer 2008.02.28. 15:07:27

Neduddgi: a Clear definíciója többször változott. A mostani annyi, hogy "nincs saját reaktív elméje." Ami a Dianetika könyvben le van írva, az most az OT VIII-as állapot kb. Ezt egy mostani OT VIII mondta nekem, kb. 2 hónapja.

Az olyan jellegűek, mint amilyen példát, jobban mennek az OT-knak saját bevallásuk szerint, de inkább véletlenszerű, mint akaratlagos, tehát messze nem 100% a hatékonyság.

Vannak képességek, de azok rohadtul szubjektíven vannak megfogalmazva, egy érzés - amit akkor abban a pillanatban érezhetsz úgy.

Például:

OT VII - "Okozó az élet felett" - ez egy érzés, hogy mindenre képes vagy. Valakinél pld. 5 üveg sör is kiváltja ezt :)

A lényeg, hogy OT VIII-ig szubjektív nyereségek vannak csak - az elmédben történnek.

Vannak olyanok, akik szerint az OT IX-en elérhető a telepátia és a gondolatolvasás képessége, OT XI-en pedig a távolbalátásé. De mivel ezek nem elérhetőek most, ennek az igazságtartalmát nehéz megállapítani.

Az egész téma alapvető adata Hubbard legelső könyvében van (Alapvető tézisek) - ez pedig a következő - a szükségesség az egész reaktív elmét ki tudja kapcsolni. Tehát akár a leglecsúszottabb koldus is képes lehet arra, mint egy OT VIII, ha elég nagy a szükségesség. Persze könnyebb, ha kevesebb belső mentális akadályon kell átvergődni, elvileg erre jók az OT-szintek.

De mivel tapasztalataim szerint nem végleges az egész, így szopóágra is kerülhetsz - pld. rák 40 évesen, vagy akár be is csavarodhatsz (mondjuk ilyennek tényleg ritkán vannak, de tagadhatatlanul előfordulnak).

hóvirág 2008.02.28. 16:41:58

Hogyan lehet clear állapotról beszélni, ha, -mint ahogyan leírtad -elégtelen a gyermekek táplálkozása, higiéniája, kevés az alvásidejük stb, a lelki terrorról amit átélnek nem is szólva? Gondolom ez a felnőttekre is érvényes. Mintha a clear állapotot csak az elmére értenék, mintegy leválasztva a testtől. Akkor a purif mi a francnak?

Tudod feljön bennem az ideg, amikor a gyerekekről írsz :-( Mit élhetnek ott át szerencsétlenek? Meg milyen szülő az aki ezt évekig eltűri, vagy akkora a megfélemlítés?. Atya világ micsoda szarságok vannak. Ha egy szci a közelembe jön eltöröm a karját aztán a szájába dugom, annak szövegeljen.

Kell, írjál még, mert az embereket fel kell világosítani végre, hogy ne éljen senki úgy mint egy gulágon, mert most 21. században vagyunk, ha ez számít valamit....

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.28. 17:41:27

:: Mintha a clear állapotot csak az elmére értenék, mintegy leválasztva a testtől.

A lélekre van értve, leválasztva a testtől.

:: Akkor a purif mi a francnak?

Sokat segít az is, hidd el. Ha a testen keresztül dolgozol, akkor a test akadályai lehetnek akkorák, hogy lelki fejlődést ne lehessen elérni.

Reformer 2008.02.28. 17:45:22

hóvirág:

A clear állapot szellemi, nem testi - a test másodlagos jelentőség. A purif néven ismert méregtelenítő program elviekben csak a testi akadályokat távolítja el a szellemi haladás útjából, más célja nincs.

Nyugi, visszatekintve én is borzasztóan szégyellem, hogy ennek része voltam. A szülők elképesztő sokat dolgoznak, este 11-re éjfélre olyan kimerültek, hogy nem érdekli már őket semmi az alváson kívül - ha épp alhatnak. Iszonyat stressz van ám.

Az erőszakot azért nem támogatom... Ismerem a bentiek lelkivilágát, ők őszintén hiszik, hogy ezzel jót tesznek. A valóságról történő felvilágosítás a megoldás, én is így jöttem rá, hogy mennyire rossz úton járok és hol vagyok valójában.

mogyojo 2008.02.28. 17:53:20

Transzi:
"Ha a testen keresztül dolgozol, akkor a test akadályai lehetnek akkorák, hogy lelki fejlődést ne lehessen elérni."

Hóvirágéppen erről beszél:ha a gyerekeket (és felnőtteket is) így kezelik a Sea Orgban, akkor épp olyan feltételeket teremtenek, amivel nem segítik elő a clear állapotot. Mi az egyház magyarázata a benti bánásmódra?

Reformer 2008.02.28. 18:00:29

mogyojo: az egyház nem magyaráz. Az egyház tagad, cáfol és bűnözőként állítja be, azt aki kritizálja. A volt tagok tanúvallomásai pedig "megkeseredett emberek" "alaptalan rágalmai", akik így akarnak "pénzt kicsikarni" az egyháztól és különben is, az egyház az emberi jogok és az esélyegyenlőség élharcosa, mint amit bizonyít az is, hogy (hosszas PR szöveg).

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.28. 18:10:29

:: ha a gyerekeket (és felnőtteket is) így kezelik a Sea Orgban, akkor épp olyan feltételeket teremtenek, amivel nem segítik elő a clear állapotot

Teljesen igazad van amúgy, ebben nincs is vita kzöttünk ;)

(Ok, igazad van, néha kicsit összeszedetlenül írok be munka közben :D)

hóvirág 2008.02.28. 18:33:55

Reformer, ne gondold, hogy Téged akartalak lelkiismeretfurdalásra késztetni, ne vedd magadra..csak a tehetetlenségi nyomatékom íratta:-)

Itt van még a "nézés" tech...mondanál erről valamit, hogy lehet ezzel kínozni valakit? Olvastam egy magyarról aki felgyújtotta magát, és előtte "nézték" őt, és nem bírta... mi ez?

Kinyomnám a szemét is aki engem nézni akarna, csak nem tudom mi az a "néznek":-)

Valami olyasmire gondolok, hogy jól felidegelik nézés közben, mindenfélét gondol magáról, egyre rosszabb lelkivilága lesz, és összetörik....??????

mogyojo 2008.02.28. 18:56:39

Reformer: ezt látom, azelső reakció, ha bárki kritizálja az egyházat, visszatámadnak. Értem is a mögötte lévő elvet (Hubbardi tanok...) Csupán felvetődik az emberben a kérdés, hogy ha az illető halad a hídon, hogy lehet, hogy nem kérdőjelezi meg a látottakat/tapasztaltakat?

És az hogy lehet, hogy az állami szervek (legyen az Koppenhágában, vagy az USÁban) nem vizsgálják ki a sea orgban dolgozó fiatalkorúak ügyét? ennyire nem lehet fogást találni a szervezeten?

Reformer 2008.02.28. 19:00:18

"nézés" tech - erről nem hallottam, de valószínűleg arra gondol, amikor rezzenéstelen arccal néznek, miután közlik, hogy MOST áruld el a bűneid

John 2008.02.28. 19:06:02

Reformer,

"OT XI-en pedig a távolbalátásé"

Ez (a távolba látás) már soha nem lesz az egyház szolgáltatási palettáján... A 70-es években "lekerült", aki pedig "felrakta", már nem rakja vissza...

Reformer 2008.02.28. 19:06:48

mogyojo:

1. azért nem kérdőjelezik meg, mert az egyik leggyakrabban ismételt információ az, hogy a tech MŰKÖDIK, ha alkalmazzák, és ha nincs eredmény, a techet vagy rosszul vagy nem alkalmazták. Ez egy szcientológus hitvilágának alapköve. Ha ezt kiütöd, akkor megszűnik szcientológusnak lenni. Ez komoly. Erre az elvre épül az egész. Ha elkezdesz kételkedni, rendszeridegen elemként azonnal kilök a rendszer. A Hídon haladók egy része le is morzsolódik.

Egyébként Magyarországon is van már OT VII-et elért elnyomó személlyé nyilvánított szcientológus..

2. az egyháznak volt számos problémája a hatóságokkal, de eddig sikerült ezeket elsimítani. Elképesztő pénzek mennek ügyvédeknek, akik ezeket "elintézik", többnyire peren kívül megveszik a hallgatást, vagy magánnyomozók segítségével előásnak mindenfélét, amivel lehet a kritikust/támadót zsarolni.

Reformer 2008.02.28. 19:08:59

John:

OT XI kérdést passzolom, én nem vagyok ebben kompetens, ezt is úgy olvastam valahol, konkrétan itt: www.upperbridge.org, Pierre Ethier 12-es osztályú (legmagasabb szint) auditor honlapján.

John 2008.02.28. 19:23:47

Az OT VIII "zárójelenségét" az egyházban ma már senki nem éri el, csak színlelik, de azt sem tudják mit kellene színlelniük. Ha az OT VIII "zárójelenségét" elérné valaki is az egyházban, az egyház összemolana, mert az OT VIII egyik - ma már "elfeledett" - passzusában az LRH-val való "találkozás" igen szervesen benne "volt". Nyilván való, hogy ha az össze OT VIII-as "találkozott" volna LRH-val, akkor az egyház már nem lenne olyan egyház, mint amilyen most. Ugyanis ez a "találkozás" OT VIII-nál gyakorlatilag valamikor hordozott olyan jelentést is, hogy, hogy "LRH" leszel. Ergo beleolvadsz, eggyé válsz, "onnan" nyilvánulsz meg és "innen" lépsz tovább egyénileg...

John 2008.02.28. 19:28:22

Pierre sem tapasztalta meg az OT VIII "zárójelenségeit", meg is látszik néhány dolgán...

Szocske 2008.03.01. 09:35:26

Szoval az a termeszetfeletti kepesseg, hogy orul a jo dolgoknak az eletben? Ez tok jo, de aki ezert a leirtakra hajlando, az sikeres ember nem lehet :-)

Sutyi · http://www.nol.hu/cikk/374504/ 2008.03.04. 01:21:41

hóvirág: www.nol.hu/cikk/374504/

"Amikor Demecs megtudta, hogy Horváth újra pszichiáterhez jár, azonnal megjelent a családnál beteglátogatás címén. A feleség elmondása szerint egyetlen szót sem szólt a beteghez, csak megrovóan nézett rá.

2005. május 6-án Horváth István a kertjükben leöntötte magát benzinnel és meghalt. A hivatalos orvosi szakvélemény szerint pillanatnyi zavart elmeállapotában követte el tettét."
süti beállítások módosítása