Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Többezer fős tüntetést szerveznek a szcientológusok az "emberi jogokért"

2017. december 01. - Reformer

A vallásüldözés kártya ismételt kijátszásával december 9-én szombaton az "emberi jogokért" fognak tüntetni a szcientológusok (itt a Facebook esemény).

Már az elején megjegyzem, hogy

1) azok tüntetnek az emberi jogokért, akik az adatvédelmi hatóság, a NAIH által kírívóan szabálytalannak talált adatgyűjtéssel vélhetően súlyosan megsértették többezer nem-szcientológus magyar állampolgár magánélethez való jogát.

2) Arról nem is beszélve, hogy a kapcsolatmegszakítás intézménye hány embernek sérti az alapjogait.

3) A tárgyi adómentes, áfát nem tartalmazó számla kiállításának lehetősége, a társasági adó megfizetése alóli mentesség nem alapvető emberi jog. Mint ahogy az sem, hogy tudományosan meg nem alapozott méregtelenítést áruljon valaki, információkat gyűjtsön és tároljon az egyháza tagjainak ismerőseiről, vagy Dániába és az USA-ba küldözgesse, hogy kinek a rokonai dolgoznak valamelyik titkosszolgálatnál,

A tervezett program a következő:

13.30-tól kezdődik a gyülekedés a Deák téren. 
14 órától beszédeket hallhatunk az Emberi jogokról. 
14.40-kor a gyönyörű Lánchídon át a Várba, a Szent György térre vonulunk a Köztársasági elnöki palotához, ahol a átadjuk peticiónkat.
A rendezvény vége a tervek szerint 16:00-kor lesz.

Várt vendégek:

(forrás: Facebook-bejegyzés)

A rendezvényen többek között felszólal Nemere István országunk egyik legnépszerűbb és legelismertebb író legendája.

Egy e-mailes hírlevél szerint eljön még az egyház egyik nemzetközi reklámarca, Ruddy Rodríguez venezuelai ex-szépségkirálynő és dél-amerikai szappanopera-sztár.

Valamint rengeteg szcientológust várnak a világ minden tájáról (idézet az e-mailből):

Még egy kanadai Szcientológus is iderepül Torontóból, hogy demonstráljon velünk a vallásszabadságért! Az olaszok azonnal bejelentkeztek, hogy az ő csapataikra nagyban számíthatunk, dániai magyar barátaink repülőt bérelnek, és jönnek Franciaországból, Görögországból, Németországból, Svájcból, Romániából, Németországból, Mexikóból, Macedóniából, Horvátországból és az egész Balkánról, Szlovákiából, Csehországból, Svédországból, Ausztriából, Angliából, és Skóciából is!!!!

Tényleg vissza áramlik felénk a segítség, hisz mi magyarok szabadságharcosok vagyunk, és mindig lehetett ránk számítani, ha külföldön demonstrálni kellett a vallásunkért. Most nálunk alakult ki olyan helyzet, amikor is szükség van arra, hogy kiálljunk és megmutassuk azt, hogy nem értünk egyet az emberi jogok elnyomásával, és vallásszabadságot akarunk.

Az egyház ezt írja hivatalos Facebook-oldalán:

Az Egyesült Államoktól -Afrikáig, Dániától a Brit szigetekig, az egész világból érkeznek résztvevők, hogy a Magyar emberekkel együtt felemeljék a szavukat az Emberi Jogokért.

Kíváncsi leszek, vajon hányan lesznek. Nem mintha lenne bármi jelentősége - szerintem se a NAIH, se az Nemzeti Nyomozó Iroda, sem pedig a NAV nem fog ettől különösebben meghatódni.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2113409363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P1sty 2017.12.02. 06:38:49

szerintem ok is a soros terv resze :)

Bgisi (törölt) 2017.12.04. 15:48:42

5 nappal a többezer fős demonstráció előtt a fészen csak 269 személy jelezte hogy ott lesz. Ismerve a szcientológusok elkötelezettségét, illetve mert a "többezer" és a 269 között óriási szakadék tátong, azt feltételezem, hogy a szcientológusok nem facebook-oznak.

Damiel 2017.12.04. 16:31:27

Akárhányan is lesznek, akkor is több ezer fős demonstráció lesz! Akkor is, ha nem!

Geir 2017.12.04. 19:27:19

@Damiel: Ezen besírtam!

Szerintem menjünk mi is.
...hisz amiért tüntetnek, azzal mi is egyetértünk. Vagy nem?!

Damiel 2017.12.05. 09:00:40

@Geir: Hmmm... az a helyzet, hogy én nem nagyon érzem, hogy hazánkban létezne valamiféle vallási elnyomás. Egyetlen hitközösséget sem látok nagyon diszkriminált helyzetben, úgyhogy ha véletlenűl demonstrálni támadna kedvem, akkor nem ez ellen szólalnék fel.
Ugyanakkor a szcientológusok esetében azt érzem, hogy valami nagyon nem kerek. Lehet, hogy nincs technológiájuk arra, hogy hogyan kezeljék a körülöttük lévő társadalmat vagy azt nem tudják, hogy hogyan kommunikáljanak jól. Vagy van technológiájuk, de "nincs benn az etikájuk", így most azzal igazolják a dolgot, hogy valami csúnya elnyomó baszakszik velük. A több ezer fős tüntetéssel kapcsolatban nagyon nehéz nem pikírtnek lenni, mert nyílvánvaló, hogy "rossz kondíciót jelöltek ki magukra". A statisztikájuk alapján szerintem már sok-sok évvel ezelőtt visszazuhantak a "nonex"-be, azonban ők a "támadást" valami hatalmas fellendülés jeleként érzékelik... Ehhh... inkább hátradőlök és pattogtatok egy kis kukoricát!

Gyaloghuszár 2017.12.07. 07:39:21

@Damiel: Geir arra gondol szerintem, hogy mindenki egyetért az "emberi jogokkal". Így hát ez mindenki közös ügye valóban. Segíteni kéne nekik, hogy meglegyen az a pár ezer fő az emberi jogokért - például a magánélethez való jog, a saját adatok feletti rendelkezés joga és még egy csomó alapvető emberi jogot számonkérő transzparenssel.
Hiszen azemberijogok mindenkinek fontosak, és nem a törvényes keretek közt folyó büntetőeljárás miatt tüntetnek...

Nagyon viccesnek találom az orwelli jólbeszél szci megvalósítását - ha valami fekete, állítsd, hogy azért került veszélybe mert ANNNYIRA fehér volt, hogy nem bírták nézni a gonoszok, kalapozz, átkozódj, rázd az öklöd - a szeretet minisztériuma működélsbe lép rögtön. Játsz arra, hogy "úgyis mindenki egyetért az emberi jogokkal", "úgyis mindig van aki csak szeret tüntetni, mert attól úgy érzi jóember és tett valamit azemberijogokér".
De a legjobb a szóhasználat - a szar minőségű angol fordításokból szarul bebiflázott butaság ömlik belőlük, sőt, jellegzetes hibákat és magyartalanságokat tanulnak meg. Három elfuserált mondatból már tudható kit hallgatsz/olvasol épp. Remekül szoktam szórakozni. Hiányozni fognak.

znagy6666 2017.12.07. 11:10:39

@Gyaloghuszár: @Damiel: @Geir: Igazatok van, tenyleg kene nekik egy kicsit segiteni. Remek otlet ez a transpsrenses kivonulas en benne vagyok!

Szervezzunk egy csapatot es tenyleg menjunk ki. En elintezem a bannert.

Ti mit szoltok hozza?

Gyaloghuszár 2017.12.07. 13:03:58

@znagy6666: Messze lakom, és egyébként is csak kibicként figyelem a témát, így én csak felbujtó lehetek ebben a dologban. De érdekes helyzet lenne VALÓBAN az emberi jogokért tüntetni egy erre meghírdetett tüntetésen.

znagy6666 2017.12.07. 14:29:00

@Gyaloghuszár: bevallom egyetertek. De ha belegondolsz az 56os forradalmat sem Magyarorszagrol gerjesztettek. Talan elobb v utobb osszeall a csapat es kimennek az utcara. Vegul is csak be kell jelenteni a hivatalos szerveknel a bekes demonstraciot.

En tartom az igeretem, megcsinalom a bannert.

Gyaloghuszár 2017.12.07. 16:41:20

@znagy6666: A demonstráció már be van jelentve:
"Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné az Emberi jogokért felemelni a hangját!"
Tárt karokkal várnak, ha hallatni akarod a hangod "azemberijogokért" - senki sem mondja itt, hogy a magánélethez való jog, vagy az adataid felett való rendelkezés joga érdekében ne lehetne velük menetelni.

znagy6666 2017.12.07. 17:05:55

@Gyaloghuszár: Igaz, be van jelentve, nagyszeru.

Mindossze kellene nehany ember aki felvallalja, hogy beall a bannerrel a sciosok koze es kantalja pl " kerem ellenorizzen minket a fogyasztovedelmi felugyelet" vagy, " szeretnenk egyenlo banasmodban reszesulni a NAV nal" vagy " mi is szeretnenk adozni mint minden becsuletes magyar alampolgar"

Ezeket ki tudnam nyomtatni.

Tehat nehany bator ember kell aki beall a tomegbe es viszi a bannereket.

Kulonben csak itt csetelunk, filozofalunk es nem tortenik semmi.

Gyaloghuszár 2017.12.07. 17:49:09

@znagy6666: Ha így teszel, joggal távolítanak el mint provokátort.

De mi van, ha az van rajta pl. hogy
ELÉG VOLT a törvénytelen adatgyűjtésből! vagy
SZÓLÁS SZABADSÁGOT kapcsolatmegszakítás nélkül!

A társaság fele észre sem venné, a másik felének meg nem lenne oka eltávolítani, hiszen az emberi jogokért tüntettek. De a fényképeken látszana :-)

De biztos ki tudtok találni frappánsabbat is.

znagy6666 2017.12.07. 17:56:16

@Gyaloghuszár: Rendben, ez a 2 jo. Talalj ki meg, aztan kivalasztjuk a legjobbakat, azok lesznek kinyomtatva.

Gyaloghuszár 2017.12.08. 09:11:22

@znagy6666: Nem én vagyok a megfelelő személy erre szerintem - itt sokan jobban és elsőkézből tudják, mik a leg falssabb visszaélések, hogy lehet ezt visszaforgatni az emberi jogokra.
Az ötlet annyi, hogy nem ellenük kell tüntetni, hanem velük, azokért az emberi jogokért amit kétlábbal tipornak folyamatosan sárba, míg elképesztő képmutatással az ellenkezőjét hirdetik.

Ők most más ellen tiltakoznak mint amilyen sérelem érte őket, egyszerűen azért, mert köztörvényes gaztettek leleplezése ellen nem lehet morális alapon tiltakozni.
Ezért kifacsarják és "átkeretezik" - magyarul "szerecsen mosdatás"nak hívják az ilyet.
Gusztustalan és szánalmas. Viszont jól hekkelhető.

Gyaloghuszár 2017.12.08. 09:14:10

Egyébként a retorikából kikerült a "több ezres" - most már csak "sosem látott" lesz a tüntetés.
Vajon miért? :-)

288 ember ott lesz · 89 érdeklődő

znagy6666 2017.12.08. 12:20:55

@Gyaloghuszár: Ertem, valoban igy van.

A szcientologianeked.com megemliti a UNR nemzetközi nonprofit szervezetet.

Erdemes az alabbi linkeket megnezni, ay alabbi sorrendben:

en.wikipedia.org/wiki/United_for_Human_Rights
www.opensocietyfoundations.org/about/programs/human-rights-initiative
www.opensocietyfoundations.org/people/george-soros

znagy6666 2017.12.11. 12:38:51

@Gyaloghuszár: Ertem, valoban igy van.

A szcientologianeked.com megemliti a UNR nemzetközi nonprofit szervezetet.

Erdemes az alabbi linkeket megnezni, ilzen sorrendben:

en.wikipedia.org/wiki/United_for_Human_Rights
www.opensocietyfoundations.org/about/programs/human-rights-initiative
www.opensocietyfoundations.org/people/george-soros
süti beállítások módosítása