Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Interjú Miklovicz Attilával a life.hu-n

2016. július 28. - Reformer

Erről van szó:

Szcientológia és ami mögötte van - Interjú Miklovicz Attila szcientológussal

Meg kell hagyni, Attila igen profin hazudik és a mellébeszélésben is otthon van. Éppen ezért valószínűleg el fogom készíteni a valósághű változatot,

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr398920526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.07.28. 21:44:35

Ez itt a reklám helye, kérem szépen! :)

Ez tetszett: "Igen, vallás. Tény, hogy az európai gondolkodást meghatározza az isten fogalma, de kérdés, hogy a vallás meghatározásában kötelező-e istennek lenni?" - by Miklovicz Attila :D

Vagy ez: "A szcientológia egyik fő tétele, hogy az ember alapvető célja, hogy megpróbálja az életét túlélni, megpróbáljon fennmaradni, ezt angolul a survive szóval fejezik ki."

A riporter helyében én megkérdeztem volna Miklovicztól, hogy a szcientológusok etikusnak tartják-e, hogy a székházavatójukat a vallásszabadságért megrendezett demonstrációnak álcázták. És hogy latolgatták-e már a túlélési esélyeiket egy keresztény társadalomban... illetve egy sci-fi íróból egyházalapítóvá avanzsált diktátor fundamentalista nézetei hogyan egyeztethetők össze a vallásszabadsággal?

Majd felolvastam volna neki a KSW1 ide vonatkozó passzusát:

"Mi itt a Szcientológiában nem valami jelentéktelen játékot játszunk. Ez nem »aranyos«, vagy valami olyan, amit azért csinálunk, mert nincs jobb dolgunk.
Ennek az egész bolygónak a gyötrelmes jövője, valamint minden férfié, nőé és gyermeké, aki rajta él, valamint a te saját sorsod az évek elkövetkező végtelen billióira mind attól függ, hogy mit csinálsz itt és most a Szcientológiával és a Szcientológiában.
Ez halálosan komoly tevékenység. És ha most elmulasztunk kijutni a csapdából, lehet, hogy soha többé nem lesz rá másik esélyünk." - L.Ron Hubbard

Vagy mit szólt volna ehhez (bocs, sajnos csak angol nyelven van meg, egyelőre) :
www.gerryarmstrong.org/50grand/cult/hcob-1963-05-11-routine-3-heaven-ex.html

Egyébként a cikket publikáló Botás Enikő a facebook adatlapja szerint (www.facebook.com/efyke?fref=ts) szerkesztő-riporter pozícióban is dolgozott a Hír TV-nél, és ez a hírközlő médium ugye köztudottan nem arról híres, hogy a szcientológia pártján állna. ;)
Érdekelne, hogy minek hatására váltott a mélyen tisztelt újságírónő hirtelen szimpátiát. :)

2016.07.28. 22:19:06

A riport végére érve nekem egy olyan illetlen érzésem támadt, mintha a kérdéseket is az "egyház" fogalmazta volna meg. Akár szcientológia katekizmusa is lehetne ez a cikk. Remélem, hogy a következő magazinjukban nyomtatásban is megjelenik. :)

2016.07.28. 22:30:35

"Éppen ezért valószínűleg el fogom készíteni a valósághű változatot"

Alig várjuk! Pörkölj oda nekik, Reformer! ;)

Enturbulated SP 2016.07.29. 12:31:06

"Igen, vallás. Tény, hogy az európai gondolkodást meghatározza az isten fogalma, de kérdés, hogy a vallás meghatározásában kötelező-e istennek lenni?"

Nem, egyáltalán nem szükséges, neked és a hozzád hasonló szinten levők számára egy műveletlen, szélhámos, drogos, alkoholista, hibbant sci-fi író áltudományos hablatya tökéletesen elegendő.
süti beállítások módosítása