Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Csapat részesedési rendszer

2008. június 28. - Reformer

Újabb fejezet a szcientológia szervezési módszereiből

Forrás: a szcientológia nemzetközi központjának volt munkatársai, a xenu.net fórumán

 


A csapat részesedési rendszert a szcientológia nemzetközi központjában használták és használják csak, Hubbard fejlesztette ki - mindig is "kielégíthetelen kíváncsiság vezérelte akkor, amikor megpróbálta kideríteni, hogy meddig lehet valakinél elmenni az emberi jogainak megvonásával, mielőtt még fellázadna vagy összeomlana."

A rendszer alapja az a Hubbard által propagált szervezési módszer, hogy CSAK A STATISZTIKÁK SZÁMÍTANAK.

Minden munkatárs heti statisztikát vezet - csütörtök 14:00-től a következő hét csütörtök 14:00-ig tart egy "szcientológia hét". Pld. ilyen az auditoroknál az "auditált órák száma", a regisztrátoroknál (értékesítők) a "bejött bruttó bevétel", a tanfolyamfelügyelőknél a "tanfolyamzárások száma", a karbantartóknál a "működőképes berendezések százalékaránya", a recepciósnál a "a jó helyre továbbított emberek száma".

Ezt mindenki vezeti, ha felmegy az adott héten, akkor az illető "magas statisztikájú", ha pedig lemegy, akkor "alacsony statisztikájú".

Minden egyes munkatárs, aki munkába áll a szcientológia nemzetközi központjában, a megérkezésekor kap 5 csapat részesedési kártyát.

Ezek a következők:

Társasági kártya
Prémium kártya
Fizetés kártya
Étkezési kártya
Szállás kártya

A kártyák különböző színűek, a társasági aranyszínű, a prémium ezüst stb. A kártyán szerepel a személy neve és egy idézet LRH-tól, amiben leírja az adott kártya funkcióját.

A lényeg az, hogy ezek a kártyák jelképezik a munkatárs "tulajdonrészét" a szcientológia nemzetközi irányítóközpontjában, mintha egy világi cég részvényei lennének. Ha lemegy a statisztikája, elveszít egy kártyát, ha felmegy, visszanyeri.

A kártyák megléte a következőkre jogosít:

Társasági kártya: el lehet menni szabadnapra, moziba, részvétel joga a bázison rendezett partikon.

Prémium kártya: termelési bónuszokra jogosult.

Fizetés kártya: kap fizetést

Étkezési kártya: a többieket együtt ehet a menzán.

Szállás kártya: alhat a szálláshelyén.

A probléma nyilvánvaló minden gondolkodni képes ember számára.

Egy hétig lemennek a statok, és se szabadnap, se péntek v. szombat esti mozizás, se parti. Szomorú, de 1999 óta a nemzetközi bázison az ilyen tevékenységek minimálisra vannak leszorítva, tehát nem nagyon érint senkit.

A termelési bónuszkártya elvesztése se tragédia, mert évente kétszer van ilyen (aug közepén és karácsonykor).

Három heti zsinórban alacsony statisztika és ugrik a 46 dolláros heti fizetés. Persze ha valaki visszaszerzi a 3. kártyát (a következő héten felmegy a statisztika), akkor megkapja a fizetést visszamenőleg.

Négy hetes alacsony statisztika sorozat esetén nem kap az illető enni a normál kajából (ami a legalább két kártyával rendelkezőknek jut), csak hideg rizses babot a következő héten minden nap, minden étkezésre. Ráadásul többnyire az illető nem is ehet együtt a többiekkel, hanem egy hátsó helységbe száműzik enni.

Az ötödik heti alacsony statisztika után kirúgnak a szállásról és alszol, ahol akarsz - valamelyik raktárépületben, vagy a régi golfpályán.

Eddigre már se pénz, kajának ott a rizs és bab, és fedél sincs a fejed felett.

És ha még nem lenne elég rossz, LRH meglátásai alapján ha valaki idáig eljut, akkor meg kell vizsgálni az alkalmasságát a Sea Org tagságra, és ha nem alkalmas, kirúgni. Ez egy másik Hubbard irányelv alapján automatikus elnyomó személlyé nyilvánítással is jár (csak azokra vonatkozik, akiket a nemzetközi bázison rúgnak ki a Sea Orgból).

Sőt, az illető felettese, vagy annak BÁRMELYIK felettese büntetési tételként megvonhat egy kártyát. Tehát rövidebb idő alatt is el lehet bukni, mint 5 hét.

"Az állás biztonsága" Hubbard módra.

Hubbardnak ráfért az arcára, hogy ezt a termelésre "ösztönző" rendszerként jellemezze.

(Végülis a kínzás is "ösztönzően" hat a vallomásra, nem?)

Szeretnél olyan bolygón élni, ahol ilyen jutalmazási rendszer működik!

"Támogasd a szcientológia egyházat még ma!"

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr28543910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AgentZ · http://www.index.hu 2008.06.29. 00:53:14

Fincsi...
Nekem viszont felmerült egy kérdésem, miszerint ha valaki az első héten csinál egy 10 sikeres beszervezős akcióval záruló hetett, akkor a köv heti teljesítményét ehhez mérik. Köv héten nyom egy nagy nullát, elveszít egy kártyát. Namármost 0-nál rosszabb statisztikát ebben az esetben nehezen lehet véleményem szerint legenerálni. Csinál mondjuk azt követő héten 1 beszervezést, visszakapja a kártyát. Utána csinál egy 2 beszervezős hetet, akkor kap 6. kártyát?

Mellesleg asszem most megvilágosodtam. Asszzem az lesz OT 3000, akinek pókere van.

Indulok is az egyházba, mert a kártyák véges számúak.

Na, All In

Szarka Varro 2008.06.29. 00:55:34

Echte nácizmus semmi több.

Oda kellene b@szni már nekik.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.29. 01:14:04

Ez nagyon kirajj! -))

Azt mar idaig is levagtam, hogy ron egy antiszocialis - drogos- alkoholista skizofren orult volt, akinek az egesz vilag ellenseg, de meg hogy a sajat embereit is halalra szopatta......ez tul tesz mindenen -))) Ha royal flossom van, akkor eszek is, meg az agyamban is alszom, de ha nem huztam csak treff ketteseket, akkor hideg - babosrizs, meg a kukataroloban alszom allva!!??? Hat ez halali!!!! Kozben meg kerdezgetem magamtol, hogy " mi a bunom"??!!! Ez nagyon jo, Reformer, adjal meg ilyen storyt, kerek meg, kerek meeeeg!!!! -DDDD

CapsLock 2008.06.29. 10:46:08

Zseniális motivációs rendszer...

CapsLock 2008.06.29. 10:55:45

...viszont ha belegondol az ember, akkor pont nem a maximális munkára sarkall, hanem a taktikázásra. Mittomén, ma beszervezhetnék két embert, de mi lesz, ha jövő héten csak egy jön? Akkor most beszervezek egyet, a másikat tartalékolom, és jövő héten is nő a statisztika?

A másik, hogy biztos kialakultak módszerek a statisztikák szépítésére, és ez megint a tényleges hatékonyság ellen hat. Ha már étel, szállás elvesztése szint következik, biztosan megoldja pl a karbantartó, hogy akár önmaga idéz elő apróbb műszaki hibákat, amiket azután villámsebesen meg is old sorozatban, így keletkezik egy halom leigazolt munkalapja?

hvuk 2008.06.29. 11:28:09

Hehe, Hubbard nem csak a motivációs technikákhoz nem értett, de még a matekhoz is hülye volt. Hosszú távon ugyanis ha valaki nem taktikázik, akkor 50%-ban lesz alacsony statisztikájú és 50%-ban magas statisztikájú. Ha azonban egy kicsit is átlátja a rendszert és van lehetősége taktikázni, akkor el tud mozdulni ettől az átlagtól felfelé, azaz képes lesz 50% feletti magas statisztika arányt produkálni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy javul is összességében a teljesítménye! Sőt, pont azt jelenti, hogy romlott!

Az ok nagyon egyszerű: a nyerő stratégia nyilván az, ha csinál valaki egy nagyon rossz hetet, majd ezután a rákövetkező hetekben egy kicsit mindig egyre jobbat és jobbat produkál egész addig amíg meg nem közelíti a maximális teljesítményét, amikor is megint csinál egy nagyon rossz hetet. Például egy ilyen taktika: 50% teljesítménnyel kezd, majd 60%, 70%, 80%, 90% és 100% teljesítmény következik, majd pedig jön megint egy 50%-os. És így tovább. Ekkor az átlagos teljesítménye 75%, de persze ha mindig törekedne a teljes sikerre, akkor ennél lényegesen jobb átlagot is tudna produkálni (mondjuk 90%-ot).

Más kérdés persze, hogy a beszámolók szerint mégsem követik az emberek ezt a taktikát, nyilván miközben leüvöltik az ember fejét, közben elég nehéz tudatosan taktikákat követni.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.29. 11:34:45

Fenomenális találmány.

Hvuk: valahol igazad van, de mi van akkor, ha "valaki" lerontja a statisztikádat?

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.06.29. 11:40:12

Reformer
Álarcban is mehetek, bevesznek? Akarom ezt a rendszert én is!!!! :))))))

ács ferenc 2008.06.29. 11:54:27

ki az a barom aki belép egy ilyen szervezetbe?
aki meg belép ilyen feltételekkel az meg is érdemli, hogy szivassák.

mxplanet 2008.06.29. 11:58:01

édesistenem, mekkora állatkerted van...
mindnek taigetosz és szívlapát kombó!

Kalman 2008.06.29. 12:11:55

Én voltam a Sea Orgban, OTL, és AOSH eu, de szerencsére ott nem volt ilyen: Ott alapba nem volt fizetés az EPF eseknek (csak nagyritkán) meg az étel is alapba szar volt, tehát... különben a 8 ker i ház amibe éltünk, nem különbözött sokkal az utvcától, kicsivolt, beesett az eső. stb stb.
Nem pazarolták ránk a kártyákat...
de a legjobb az, hogy akármikor kitalálhatják, hogy te most alkalmatlan vagy, mert (belemagyarázsá) és akkor 5 év után valami 10 millás számlát fizethetsz ki, és köszi hogy ott voltál, és még kapsz a kezedbe egy projecktet, hogy mit kell még megcsinélnod (természetesen pénzért) auditlálás clearig, meg tanfolyamok stb. és akkor visszamehetsz, és a legborzasztobb az, hogy valaki vissza is akar menni!!

remalom.blog.hu/2008/05/25/magyar_sea_orgos_tortenet

ez voltam én köszi bb

Lóbelt Letfold 2008.06.29. 12:14:26

Hogy egy klasszikust idézzek:
"Velem próbálna így kibaszni, jobban jár ha megbénulok, különben hazavágom a kurva anyjába."
Vincent Vega

hvuk 2008.06.29. 12:26:38

.Andrei!

Az ellen nem véd. Akkor a vízbül kell kivenni a zoxigént. :)

010101010011 2008.06.29. 12:30:57

Ezt nem hiszem el.. Még tényleg vannak olyan eszement barmok, akik beállnak ebbe az "egyházba"? Omg.. Meg is érdemlik.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.29. 14:35:14

megint egy bölcselkedő, mint BITman (010101...)
jó helyre jöttél "megérdemlik"-ezni, itt többen voltunk benne.
Színvonalas véleményed jól tükrözi, hogy vannak beetethető emberek, meg ritka okosak is.

stukov 2008.06.29. 15:30:29

...akkor 5 év után valami 10 millás számlát fizethetsz ki... : akkor ide hajléktalant nem nagyon vesznek fel ugye? Tehát ha én térden csúszva akarok sci lenni de nincs egy vasam se akkor le se szarnak?
(tök jó, hogy reg nélkül lehet kommentelni,amúgy lusta lennék regisztrálni)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.06.29. 15:32:56

Tehát belépünk egy Org ba ami egy munkahely tulajdonképpen ahol aztán agyba főbe szívatnak minek szar kaját adnak nem adnak fizetést megaláznak minket aztán ha kirúgnak még nekünk kell pár milkát fizetni neki...

És a belünket ki kell dolgozni olyan dolgokért ami még legótvarabb munkahelyen is azért alapból járna. Teszem azt a fizetésért meg más lényegtelen dolgokért mint az emberhez éltő lakhely és kaja...

A legszomorúbb hogy biztos sokan vannak az ott dolgozók akik meg vannak győződve hogy így a helyes ez a lehető legjobb hely és valószínűleg sírógörcsöt kapnának ha el kellene hagyniuk ezt a Clear helyet...

Micsoda remek ösztönző erő...

Magyarnaba 2008.06.29. 15:38:59

"Megérdemelik", megérdemlik, persze hogy megérdemlik! Biztosan minden szci által bepalizott szerencsétlennek egyből elmondják, hogy mi az ábra. Valószínűleg akkor hallanak róla először, amikor ugrik valami.

Magyarországon az ötvenes évek elején működött hasonló rendszer, az ún. "normázás". A sztahanovista munkások teljesítményét folyamatosan mérték. Ha valaki az előző napnál jobban teljesített, akkor jött a normás és felemelte a normakorlátot, ami alatt nem lehetett teljesíteni, mert akkor jött a retorzió. Az eredmény a munkások morgolódása, selejtgyártás lett, egy csomóan inkább elmentek dolgozni olyan munkahelyre, ahol nem volt normarendszer. (Ezt akkor még meg lehetett csinálni, az iparban állandó munkaerőhiány volt.)

A statisztikai hibahatáron felüli gyakorisággal mutatkozik párhuzam a szci és a XX. századi diktatúrák módszerei között.

Pedellus 2008.06.29. 15:47:14

CConstantine
Hát, tényleg megérdemlitek ha benne voltatok:) A józan paraszti ész az nem árt ám az élethez... Igen vannak beetethető emberek, de hogy ezt az ember kikerülje nem kell túl sok ész:)) Viszont annál kevesebb, hogy bevegye:))))))

By the way! Csipkelődésem ellenére minden tiszteletem mindazoknak, akik ki tudtak belőle jönni!!!

J 2008.06.29. 16:04:38

"...Lóbelt Letfold 2008.06.29. 12:14:26
Hogy egy klasszikust idézzek:
"Velem próbálna így kibaszni, jobban jár ha megbénulok, különben hazavágom a kurva anyjába."
Vincent Vega..."


Vincent Vega a valódi életben akkora szcientológus, mint az univerzum.
: )

Kakamatyi 2008.06.29. 16:11:05

szcientológia.

Mi ez? Kinek jó ez? Miért éri meg? belépjek?:D

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.29. 17:47:25

"Pedellus 2008.06.29. 15:47:14
CConstantine
Hát, tényleg megérdemlitek ha benne voltatok:)"

Pedellus, azert gondolj bele, hogy aki bekerul barmilyen szektaba, az azert azt joszandekkal es bizalommal teszi - indulaskor.Aztan ahogy telik az ido - sorban talalkozik a furcsasagokkal, rajon hogy mi a negativum - de meg akkor sem egyszeru egy ilyenbol " kifarolni", mar csak a szektak eroszakossaga miatt sem. Mi most itt lehetunk okosak, - mert lattuk ezt a leirast.De akik bekerulnek a sci -be, azoknak nem ez az elso amit megmutatnak, hanem szepen beetetik oket - es csak kesobb jon a fekete leves, es az ezzel jaro felismeres, illetve dontes a tavozasra, de meg akkor sem megy mindig egyszeruen - sok idobe tellhet, mire az ember vegleg megszabadul toluk.

Engem nagyon zavar, ha valaki a volt sci - seket ( en nem voltam az, csak kulso szemlelo vagyok) " onkentes hulyek" nek, vagy butaknak titulalja.

Azert, mert aki egy ilyenbe bekerul, az joszandekbol, es utkeresesbol teszi - egyszeruen csak keresi a helyet a vilagban. Aztan rajon a sok mocskossagra - es megprobal menekulni.De az sci - tol elszakadni ( mint ezen a blogon is talalhatsz szamos peldat ra) - nem olyan egyszeru.

De ez egy folyamat.Es a bekerulo - majd kikerulo emberek 99% -a mindossze keresi a helyet a vilagban ( igy megel egy rossz tapasztalatot is ezzel) - viszont az - hogy keresi a helyet - a lelki identitasat, - az tiszteletre melto, mert legalabb O mar erez kesztetest a lelki fejlodesre.

Ezt annak az ismereteben celszeru ertekelni, hogy sok ember erre sem erez igenyt, ugy kerek neki a vilag ahogy van, kaja - pia - pisi - kaki - bufi - alvas - szex - sor a fotelban ulve, es harsanyan uvoltve kommandirozza a TV - jet, amiben epp a focimeccs megy.Nah, ezeket az embereket nem fogja erni ilyen trauma mint amit fentebb olvashatunk, neki a legnagyobb trauma az - ha nincs tobb sor a hutoben.

De ezek az emberek nem is fognak tapasztalati uton jarni.De aki elindul a tapasztalati uton - arra nem illik azt mondani, hogy - "onkentes hulye"

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.29. 17:52:12

"Kakamatyi 2008.06.29. 16:11:05
szcientológia.
Mi ez? Kinek jó ez? Miért éri meg? belépjek?:D"

igen, lepjel be legyszi, mi osszedobjuk a tanfolyamaid - auditalasaid arat - Te pedig minden ejszaka irod ide a blogra a tapasztalataid, meg tolod kifele nekunk a titkos - 86 szorosan lejogvedett anyagokat, ok? -))) -DD

szepi79 2008.06.30. 09:03:58

"Hogy egy klasszikust idézzek:
"Velem próbálna így kibaszni, jobban jár ha megbénulok, különben hazavágom a kurva anyjába."
Vincent Vega "

wrong :) ezt Jules mondta Vincentnek.

Ligur 2008.06.30. 10:05:53

Egy megjegyzes ahhoz, hogy nem lehet ugyeskedni a tudomasom szerint...

En ugy tudom, nem lehet azt a jatekot jatszani, hogy> egyik heten eladok 10 konyvet a kovetkezen 0 darabot, majd a kovetkezon 1 db konyvet, mert a statisztikakat MINDIG AZ ELET MAX EREDMENYHEZ hasonlitjak. Tehat ha egyszer mar eladtal 10 konyvet legkozelebb csak azon a heten leszel magas statisztikaju, amikor 11 db-ot adsz el. Jol ki van ez talalva, ne feljetek.

Ligur 2008.06.30. 10:08:15

ELET=ELERT

Tehat helyesen:

mert a statisztikakat MINDIG AZ ELERT MAX EREDMENYHEZ hasonlitjak.

an0234 2008.06.30. 11:07:15

Igy az olvasottak alapjan nekem a leggusztustalanabb diktaturak ugranak be, az "osztonzo" rendszereikkel es a szemelyi kultuszukkal egyutt.
A szci unnepi videokrol meg az, ahogy "partunk es allamunk" szep nagy felvonulasai mentek, csak mondjuk itt kicsit masok a kulsosegek.. de sajnos csak kicsit.

Capslock 2008.06.30. 12:30:23

Ligur:

Ez aggasztó, mert ha tényleg így van, akkor hamarosan mindenki szív, a végtelenségig nem lehet a statisztikát növelni. Ezen a ponton a leghülyébb droid is le fog állni egy idő után valami hibaüzenettel. Ezt hogy védik ki, mert valahogy csak működnek már egy ideje?

ikszipszilon 2008.06.30. 13:50:40

"Ezen a ponton a leghülyébb droid is le fog állni egy idő után valami hibaüzenettel."
:-DDDDD

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.30. 22:56:50

McCoy, úgy vagyok vele, hogy aki szídja és/vagy lenézi azokat akik bekajálták a SCI-t, azok épp magukról mutatnak tükröz szellemi útjukon.

Egyébként hatékony az SCN, hisz valóban alig lehet kijönni belőle, vagy legfeljebb eljönni és fizetni életed végéi a tanfolyamok árát amit Sea Orgban kaptál.
Nézőpont annyira eltorzul, hogy kevesek képesek felébredni, normalizálódni.
Ezt más spirituális vezetőktől is hallottam, és szintén elismerésem azoknak akik ki tudnak jönni.
Azért is van ez az oldal, hogy segítsünk Nekik is.

btw. el vagyok a havonta (azonnal kukába) érkező FLAG számlákkal.
Igen, havonta, ráadásul legtöbbször kétszer, néha más ügy miatt is, az 2x2, plusz promo.
És a család többi tagjainak írt promot nem is nézve (az is kukába megy)

Ki kellene számolni, hogy évente mennyi pénzt dob ki az SCN feleslegesen postázásra :)

"Vicces", hogy ismertem anno azt az SO tagot aki aláírta a tartozás levleet, egyébként iszonyú jó fej volt. Mi sem természetes, Őt is kirúgták már.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.07.01. 22:59:28

"CConstantine · www.xenu.net 2008.06.30. 22:56:50
McCoy, úgy vagyok vele, hogy aki szídja és/vagy lenézi azokat akik bekajálták a SCI-t, azok épp magukról mutatnak tükröz szellemi útjukon."

Haat, CConstantine, ezt en is igy latom, de gondoltam, miert ne legyek kedves, miert ne magyarazzam el inkabb szajbaragosan, mint egy 6 eves kisgyereknek -)

Mas. Nezz be ide, Kogitot nyirom eppen, remelem valaszol meg, mert ki akarom csinalni...

jezusvalaszol.blog.hu/2007/12/22/mi_a_teendonk_az_eletben_es_miert

Lollipop 2008.07.02. 07:49:24

CConstantine · www.xenu.net 2008.06.30. 22:56:50

Kellene szervezni egy számlázási akciót, mikor minden héten más küldene számlát az általad említett FLAG-nek. Pl.:

Stressz teszt etetési kísérlet
2 darab, egységár: 250 000,-Ft,
összesen 500 000,-Ft

Lenkei DM levél helyfoglalása a postaládámban
1 darab, egységár: 200 000,-Ft
összesen 500 000,-Ft

Barom számlákkal traktálás
4 darab, egységár: 1 000 000,-Ft
összesen 4 000 000,-Ft

Mert úgy döntöttünk, hogy nincs ingyen leszólítgatás, meg levél küldözgetés, meg idegesítés. Pénzbe kerül. Ha interakciót kezdeményez, annak ára van. Jogunk van hozzá. Pont. Ő meg eldöntheti, hogy piszkál, vagy elhúz.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.07.02. 10:26:18

Lollipop:
ez jó!
SPAM-nek is vége lenne ezzel a módszerrel :)

anula 2008.07.02. 11:13:18

CConstantine
Szerintem a promóciós anyagok küldését le lehet állíttatni. Azt hiszem úgy szabályos, hogy visszavonod az adatkezelésre, meg a promó anyagok küldözgetésére vonatkozó felhatalmazásodat. Ha nem adtál volna erre felhatalmazást, akkor is írhatsz nekik, hogy ne küldjenek anyagot, és akárhogyan jutottak a címedhez (rokonaid címéhez) töröljenek a nyilvántartásból.
Mivel szcikkel állunk szembe, ez nyilván nem lesz egyszerű mutatvány, érdemes lenne az adatvédelmi biztosnál érdeklőni a teendőkről, szerintem panaszt is ott lehet tenni.
Arra az esetre, ha megfenyegetnének, vagy más retorziót helyeznének kilátásba, akkor be lehetne lengetni nekik a Btk. zaklatásról szóló paragrafusát.

Lollipop 2008.07.02. 12:18:40

CConstantine · www.xenu.net 2008.07.02. 10:26:18

Ha sokat szívóznak, esetleg bepróbálkozhatnál azzal, hogy a legközelebbi levelükre írj vissza, hogy mostantól a címed használati díja 2 000 000 Ft/levél. Lehet küldözgetni, vagy abbahagyni, mert számlázod.
Ja! Természetesen a regisztrált e-mail címedre érkező kakikat is számlázod.
A következő levéllel bele is egyeztek, úgyhogy ha nem fizetik, fizetési meghagyást küldesz.

Büdöslábú, szemtelen legyek. Hát mit képzelnek.

Ligur 2008.07.03. 12:00:03

Capslock: nemhiaba nonek a forditok statisztikai hetrol-hetre csak 1-1 oldallal...
süti beállítások módosítása