Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Alapokat a főrabbinak!

2008. április 06. - Reformer

Ezt az emailt egyik ismerősöm küldte tovább. Változtatás nélkül közlöm.



"Kedves Szcientológus!


Ahogyan arról az L. Ron Hubbard születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen hallhattál, folyamatban van, hogy országunk minden könyvtárába is eljuttassuk az Alapokat.

Beavatlak, hogy Magyarországon a 2006-os (jelenleg legfrissebb) statisztikák szerint 2,570,264 aktív könyvtárhasználó van, akik egy év alatt összesen 30,393,609 alkalommal fordulnak meg az ország könyvtáraiban. Az adat forrása a Könyvtári Intézet honlapja: http://www.ki.oszk.hu/107/e107_plugins/content/content.php?content.3191

Több száz könyvcsomagot kiküldtünk már a könyvtáraknak, azonban a világban terjengő hamis adatok hatására voltak helyek, ahol visszautasították őket.

Ennek kezelése érdekében olyan elismert személyiségeket kerestünk fel, akik személyes befolyásukon, elismertségükön, szakmai vagy spirituális tekintélyükön keresztül nagyban segíthetnek nekünk az értetlen könyvtárosok orientálásában, hogy aztán jobb belátásra térvén elfogadják és méltóan kihelyezzék könyvtáraikban az adományozott Alapokat.

Az egyik legeredményesebb ilyen akció egy közismert vallástudóssal történt, akiről ezen a honlapon olvashatsz:

http://www.vallastudomany.hu/Members/matetoth

Természetesen neki magának adományoztunk egy teljes Alapok csomagot, amit ő őszinte örömmel elfogadott, és most tevőlegesen is segít nekünk abban, hogy könyvcsomagjainkat fogadják a könyvtárak. Ő teljes mértékben mellénk állt, és azon dolgozik, hogy LRH könyvei bekerüljenek a szegedi könyvtárakba, és mindent megtesz ezért. Szegeden nagyon sok egyetemista van, és fontos, hogy pl. nekik is rendelkezésre álljon a tech.

A következő kiemelkedő személyiség és végtelenül befolyásos ember, akihez el akarjuk juttatni az Alapokat, az ország nyugalmazott főrabbija, Schweitzer József, akiről egyebek között itt tájékozódhatsz:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Schweitzer_J%C3%B3zsef

A zsidó vallásnak nincs dogmarendszere, nem írja elő híveinek, hogy miben higgyenek, csupán az Istentől kinyilatkoztatott és a rabbik által pontosan kodifikált háláchá – azaz törvény – betartását követeli meg. Meghatározza az ember és Isten közötti helyes viselkedést pl. az imádkozás módját, az ünnepek és a Sábát – a Szombat – megünneplésének szabályait, tartalmazza az emberek egymás közötti törvényeit, például a gyilkolás, a lopás, vagy a paráznaság tilalmát, és segít a lelki-szellemi épülésben a helyes étkezési, erkölcsi vagy épp házastársi előírásokkal.

Nagyon fontos ápolnunk vallásközi kapcsolatainkat itt, Magyarországon, hogy itthon is hasonló nyilatkozatok szülessenek, mint amilyeneket Ron születésnapi ünnepségén láthattatok más egyházak vezetőitől a Szcientológiáról, sőt, később akár olyanok is legyenek, mint a San Franciscó-i pünkösdista püspök, aki ma már a helyi Ideális Org közönségkapcsolati igazgatója.

Ahhoz, hogy eljuttathassuk az Alapokat országunk nyugalmazott főrabbijának, és hogy e kapcsolat ápolásán keresztül is lehetővé tegyük a 2,5 millió könyvtárlátogató magyarnak – akik összesen 30 milliószor mennek könyvtárba egy évben –, hogy megismerjék L. Ron Hubbard helyreállított könyveit, arra kérlek, hogy adományozz valamekkora (lehetőségeidhez mérten 5 számjegyű) összeget erre a célra. Jelenleg még 200 000 forint hiányzik ahhoz, hogy a fenti közvetlen célt gyorsan megvalósíthassuk"

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr11414434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slomo 2008.04.06. 23:18:25

Főrabbi Úr!
Mielőtt bármit tenne, nézze meg ezt a videót.., ajvé
izraeli média lenyomja a scintókat..
www.reshet.tv/video.aspx?video_id=16336

A szerelő 2008.04.07. 02:20:40

Ez a mások bíztatása valamire nem túl szerencsés dolog szerintem. Vagy magad írj nekik, vagy csak közöld le ezt az e-mail-t simán. Ha az említett személyek közül egyikük vagy másikuk idetéved (amit remélek) és látja(ák) hogy "szervezett" bojkott felhívásról van szó, lehet, hogy pont e miatt fogják támogatni a szcientológiát. De ha te szcientológus voltál, akkor bizonyára van tudomásod azokról a tablókról, amik a pszihológusok "rémtetteit" mutatják be. Koppintsd le az ötletet! Állíts össze te is egy ilyen gyűjteményt, tényszerűen, forrásokkal együtt.

taphegyseg 2008.04.07. 03:36:18

Máskor is volt már olyan, hogy máshol "találtak" támogatókra...

Idézet következik innen: www.katolikus.hu/news/20010404S.html

::: A Magyar Nemzet (Szcientológus április 3., 2., A Vatikán nem tud április 4., 2.o.) arról ad hírt, hogy az egyházalapítás rendjét szabályozó törvény módosításának parlamenti vitájakor a magyarországi szcientológusok kiadványban tájékoztatták a képviselőket arról, hogy a "római katolikus egyház egyik vatikáni hittudósa, Urbano Alonso Galan is elismerte felekezetük egyházi jellegét." A füzet szerint Galan XXIII. János és VI. Pál pápák tanácsadója volt. Galant azonban Karl-Josef Rauber pápai nuncius nem ismeri. "A parlamentben terjesztett szcientológiai kiadvány szerzőjéről nem tudunk semmit, a Vatikánban nem ismerik." :::

nemtudom 2008.04.07. 06:33:07

1: "Hubbard helyreállított könyveit" - ennek a jelentése az akar lenni, hogy az "egyház" vezetői által a jelen elvárásoknak megfelelően átalakított?

2: "még 200 000 forint hiányzik" - istenem, kit ne tarháltak volna le így: - bocs, elvesztettem az irataimat, haza akarok menni, még 300ft hiányzik a vonatjegyhez - azaz, ha 300-nál kevesebbet adsz, leköplek:)

Grege 2008.04.07. 09:12:24

"(lehetőségeidhez mérten 5 számjegyű)"

ez ám az adománygyűjtés, fujj

Neduddgi 2008.04.07. 10:39:55

És azt se felejtsük el, hogy Schweitzer egyelőre még valószínűleg nem tud az egészről. Még csak most gyűjtik az ő könyvére és megkeresésére valót, szóval könnyen lehet, hogy nemet mond.

tudathasadásos vasaló 2008.04.07. 13:50:14

Nem szoktam, de most csak azért írok mert valószínűleg nagy sz@rkavarás van. Megpróbálom értelmesen elmondani. SZEMÉLYESEN ismerem Máté-Tóth Andrást és úgy vélem semmi köze sincs a szcientológia 'örömmel teli' támogatásához. Ezt persze nem tudom bizonyítani, aki elhiszi szeretne csak méltánytalan lenne. AZONBAN - mint ahogy az írsából nagyjából kisejlik - ő SZTE Vallástudományi Tanszékének alapító tanszékvezetője és sajnos-nemsajnos mióta LRH az általa megírt scifi baromságokat átminősítette vallás kategóriába, így a szcientológia és a vallástudományi tanszék valójában kapcsolatban lehet egymással, persze tanulmányozási szinten. A könyvekről meg annyit, hogy amióta TIK fennáll, már azóta benn vannak (TIK=Tanulmányi és Információs Központ aka Egyetemi Könyvtár) LRH könyvei, számszerűen 28 db ebből szabadpolcon kb 6 raktárban és kari könyvtárban a többi. Tehát ez az állítás is ferdít miszerint Máté-Tóth örömmel fogadta volna a könyveket. Mindezt csak azért írtam, mert szerintem rendkívül méltánytalan Máté-Tóth András nevét a szcientológiával összemosni minden fajta ésszerű indok nélkül. SZVSZ valószínűleg az történhetett, mint sok más esetben: egy tekintélyes és a szakmájában jó hírnevű embert kapcsolatba hoznak a szcivel, hogy az utóbbi jobb megítélést kapjon.

pergamen 2008.04.07. 14:11:09

vasaló: az elismert emberekre való hivatkozás és utalás a sci-tagoknak íródott scivezetők által, és nem a külső világnak. Gondolom az a céljuk, hogy megnyerjék maguknak a sci-tagokat a pénz befizetésére egyrészt. Másrészt igen nagyon szeretnék a felsőoktatásba bejutott fiatalokat beszippantani, talán ezért erőlködnek a "könyvadományok"-al is.
Valójában a tagoktól beharácsolt pénzekből fizetik az "adományt", mert a sci-ben semmi sincs ingyen...

Az a hat mér nincs a raktárban szintén?:-DDD

kisati 2008.04.07. 15:18:22

Vasaló!
Én személyesen ismerem MTA-t.
A(kötelező)szakmai éreklődésen kívül kizártnak tartom, hogy bármilyen köze lenne.
Azért biztos, ami biztos,írtam neki.

kacsa! 2008.04.07. 15:36:51

Anyám ma volt könyvtárban. Már nálunk is van sci könyv, az új könyvek között volt kiállítva... nem merte felvállalni a megaláztatást, hogy kihozza :) (Kisújszállás)

Alfonzhal 2008.04.07. 15:39:19

"lehetőségeidhez mérten 5 számjegyű"

Egy határozott, ámde fahangon bemondott lol-lal felelhetek.

Reformer 2008.04.07. 16:05:28

Levelet váltottam én is dr. Máté-Tóth Andrással az ügyben. Igazi tudós módjára nagyon bölcs válaszokat adott, és meg is nyugodtam.

Reformer 2008.04.07. 18:31:42

Közben vannak fejlemények könyvtárügyben!

Ma ezt küldte az ismerős - ezt kapta ő promócióként, a könyvtárak visszajelzése:

Kenderesi városi könyvtár:
„Nagyon boldogok vagyunk, hogy megkaptuk ezeket a könyveket. Az olvasók nagyon nagyra értékelik. És mivel az emberek más nyelveken is tanulnak, szeretnénk ezekből a könyvekből angolul is és németül is kapni."


Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola:
„Nagy örömünkre szolgál, hogy önök nekünk adományozták ezeket a könyveket és a polcunkra tehettük őket. A mi főiskolánk egy katolikus egyházi intézmény, de más vallású embereket is szívesen látunk, akiket érdekel a teológia tudománya. A könyvek nagyon jó szolgáltatot tesznek a papok és a lelkészek képzésében, és hogy előkészítsük őket a feladatuk elvégzésére."


Tiszamogyorós – Községi- és Iskolai Könyvtár
„Nagyon szépen köszönjük az adományt. Reméljük, hogy ezek a könyvek nagy változást idéznek majd elő a helyi közösségben. A miénk egy kis könyvtár, és boldogok vagyunk, hogy ilyen érdekes könyvekkel bővíthetjük a gyűjteményünket."

kössabetonba 2008.04.07. 19:24:03

hát akkor nincs mese, nekünk is gyűjtenünk kell, hogy az esélyegyenlőség jegyében Dr. Veér András - Magyarország a szcientológia (pók)hálójában című alapműve is eljusson az összes hazai könyvtárba, lehetőleg az Alapok mellé kihelyezve :)

vénróka 2008.04.07. 19:56:43

Éljen a Kenderesi városi könytár bazmeg ahol a lelkes könyvtárba járók szinte követelik a többnyelvű szcientológia anyagokat. Hát teljesen hülyének nézik az embereket? Nem mondom régen mi is vetítettünk nagyokat bizonyos reklámanyagok megírásánál, de ez mindent felülmúl. Mindjárt átteszik a koppenhágai Saint Hill Orgot Kenderesre...

Szegény pécsiek, biztos még nem nyitották ki a könyveket. Esküszöm, beöltözöm Xenunak és elmegyek oda előadást tartani teológiából.

És kedves Tiszamogyorósiak, lesz változás dögivel ne féljetek. A családoknak annyi a faluban és akinek kicsi pénze is lesz, mehet Pestre az orgba elkölteni.

kössabetonba: bár még nem olvastam a könyvet (a Sea Orgban külön értekezleten tiltották meg, hogy bármelyikünk is a kezébe vegye) az ötlet egész jó.

tudathasadásos vasaló 2008.04.07. 20:02:17

szegeden, a somogyi könyvtárban kb 30 cmre van egymástól a dianetika és a Veér András könyvek. Szerencsére az utóbbiból sokkal több példány van:).

@Reformer: Örülök, hogy sikerült tisztázni MTAval a dolgot, most megyek a TIKbe és véletlenül elvesztem az összes sci könyvet, mondjuk a Tiszába bele.

Vondenberg 2008.04.07. 20:08:08

A könyvtár örül ha könyvet kap. Minden esetben.

Speciel jó, ha egy könyvtárban ilyesmi fellelhető, engem érdekelne a dolog, de bottal sem akarom piszkálni a szci.kat, fizetni meg végképp nem akarok nekik semennyit.

Máté-Tóth András meg talán nem az a kaliber... Ezt kell hinnem. (én nem ismerem személyesen, de olvastam tőle, és ha a szcientológusok képesek beszervezni egy teológus tanszékvezetőt, akkor mindennek vége, felesleges akármit is tenni, legyen övék a világ...)

silversurfer 2008.04.07. 20:19:28

kössabetonba: (nem) viccess, de egy váci könyvtárban már megtörtént ez... a dianetika mellett ott van a Veér-Erőss páros könyvei, mert nem csak egyet írtak :D

silversurfer 2008.04.07. 20:28:33

Helyesbítek. pontosan egymás mellett volt :D
Valaki, valamit akkor már tudhatott:)

BakterHouse 2008.04.15. 02:22:49

Vondenberg> Egy kvtár azért nem minden esetben örül a könyvadománynak, legfeljebb a tényleg szegény közművelődési kiskönyvtárak, amelyek gyűjtőköre általános, tehát be tudják illeszteni a gyűjteményükbe az adományokat, és így ez valamit frissíthet a kínálatukon. A többi, komoly könyvtárban a könyvadományok egy része inkább nyűg, mert vagy nem illenek a gyűjtőkörbe (és egy könyvtáros nem szeret semmit sem kidobni), vagy mert nem a tervezett gyarapodási terv szerint érkeznek, plusz munka a feldolgozásuk, és lehet, h eközben derül ki, h valójában értéktelenek, nem relevánsak stb.

Mindenesetre a blogbejegyzést elküldöm a Schweitzer-rokonságnak, tudjanak ők is előre a dologról.

kozvetito 2008.04.16. 16:40:00

Beszéltem a főrabbi úrral, és ezúton üzeni minden érdekeltnek, hogy nem fogékony az új vallásokra, igy a szcientológiára sem, ezért nyugodtan abba lehet hagyni a nevére szóló gyűjtést. És azt különösen nem veszi jónéven, ha bárki visszaél a nevével.

Reformer 2008.04.20. 09:43:46

Friss hírek: Budapest, Csongrád és Fejér megye összes könyvtárának szánt könyvadományokra megvan a pénz, így nemsokára a 2 megye és a főváros minden könyvtárában elvileg ott fognak virítani az Alapok.....

mindgap 2008.04.21. 02:21:10

Szólni kéne nekik hogy dobják fel a vaterára, a befolyt összegből meg vegyenek értelmes kiadványokat.

Neduddgi 2008.04.21. 10:15:12

mindgap, szerinted licitálna rá valaki? Rendes szcn megveszi az Orgban, hiszen veszélyben a bolygó!
süti beállítások módosítása