Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újra megpróbálták bezáratni a szcientológusok a Clarus Animus Alapítványt

2024. április 18. - Reformer

Előzmények:

2022/23-as bezáratási kísérlet

Idén is megpróbálták a szcientológusok betiltani az alapítványt (pontosabban törvényességi felügyeleti eljárással töröltetni a civil szervezetek nyilvántartásból).

A tavalyelőtti - tavalyi hasonló akció után idén sem maradhatott el az újabb kísérlet. Annyit léptek előre, hogy most már maga a szcientológia egyház egyik jogi személye kezdeményezte a tűrhetetlen vallásüldözés felszámolását, amelyet alapítványunk testesít meg.

A Fővárosi Törvényszék azonban elutasította a kérelmet, mivel 1) az ügyvédjük jogszabályi hivatkozása a Ctv. (2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról) egyik rendelkezésére hivatkozott, az pedig alapítványokra nem vonatkozik 2) a kérelmező nem maga az elvileg érintett Magyarországi Szcientológia Egyház vagy a "vallási közösség" volt, hanem egy közéjük iktatott jogi személy.

Szóval egyelőre tudunk tovább működni. Közvetlenül továbbra sem kommunikálnak velünk, semmilyen reformra nem nyitottak, csak próbálnak minket ellehetetleníteni és betiltatni. A beadványból kiderül, hogy minden pályázatunkat és állami szervekkel folytatott egyeztetésünket közérdekű adatigényléssel kikérik, hátha találnak abban valamit, amit felhasználhatnak az alapítvány bezáratására.

Ez most a helyzet, folytatjuk tevékenységeinket, ameddig csak tudjuk.

A határozat itt nézhető meg:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9518384103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása