Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Tegnapi TV-szereplés

2022. július 06. - Reformer

Tegnap ment le az RTL Klubon a Szcientológia akták 2. részében elmondott történet alapján készült riport, melyben megszólalt Yamak Diána, az áldozat testvére, illetve a Szcientológia Akták készítőiként mi is beszéltünk tapasztalatainkról.

Itt újranézhető átirattal:

A szcientológia miatt halt meg a fiatal zongoraművész? – Kiugrott magyar tagok a szervezet titkairól

Csak a videó:

 

Ezúton is szeretném megköszönni az RTL-nek a lehetőséget, és azt is, hogy érdemben és komolyan foglalkoztak a témával.

A szcientológia válaszára reagálnék most.

Ha felmerül egy ilyen ügy, egy normális szervezetben a normális reakció az lenne szerintem, hogy részvétet nyilvánítanak az áldozat család felé és belső vizsgálatot indítanak a körülmények tisztázására.

A szcientológia "egyház" szóvivőjének válasza ezzel szemben a három szokásos elemre épül:

Áldozathibáztatás: Miklovicz Attila szerint a szcientológia eredményessége az egyén saját erőfeszítéseitől függ (magyarul ő a hibás, ha valami rosszul sül el).

Az őket bírálók karaktergyilkolása, személyükben történő támadása: az ő logikájuk szerint ha egyszer puskázott egy tanfolyamon valaki, onnantól fogva egyrészt hiteltelen, másrészt a szcientológia sem tud rajta segíteni ezt követően. Ennyit a mindig működő technológiáról...

Egy anekdota a bizonyíték arra, hogy jó dolog a szcientológia: ezzel csak az a baj, hogy ellentmond saját vallásalapítójának. A 2. részben mutatott Hubbard-idézet alapján a homoszexualitás kezelendő aberrációnak minősül a szcientológiában, illetve a Túlélés tudománya című Hubbard-könyvben az 1.1-es, nagyon alacsony érzelmi szinthez van rendelve. Tehát aki magas szintre jutott a szcientológiában, az egyszerűen ezen írások alapján elvileg nem rendelkezhet (már) ilyen szexuális orientációval.

Az is furcsa és egyben megdöbbentő számomra, hogy egy ilyen komoly ügyben arra sem méltatja a hozzátartozókat és a sajtót, hogy személyesen nyilatkozzon. Küld egy e-mailt válaszul, hogy azt olvassák be, és ezzel el van intézve.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4517876045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása