Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Új magyar filmsorozat a szcientológiáról

2022. június 17. - Reformer

Eljött a nagy bejelentés napja!

Örömmel jelenthetem be, hogy a Clarus Animus Alapítvány megbízásából „Szcientológia akták” címmel elkészült egy, Európában egyedülálló dokumentumfilm-sorozat a szcientológiáról.

Említettem a múlt heti beharangozóban, hogy Dudás Diánát, Az én szcientológia sztorim íróját új oldaláról fogjátok megismerni. Nos, ezt a sorozatot ő jegyzi producerként!

Hat, egyenként 30 perces részben nyolc interjúalany meséli el személyes és szakmai tapasztalatait a szcientológiával kapcsolatban.

A hat rész összeállítása során igyekeztünk minél több vetületét bemutatni a szcientológiának. Fognak benne szerepelni a szcientológia elit „szerzetesrendjének”, a Sea Organizationnek volt tagjai. Beszélni fog továbbá egy olyan munkatárs (sőt nem is akármilyen munkatárs, hanem egy etika tiszt!), aki már a kezdeti időkben, a ’90-es évek elején volt az akkor induló budapesti szcientológia központ munkatársa. Meg fogunk ismerni egy megrázó és felkavaró történetet, amelyet sajnos már csak az áldozat testvére fog tudni elmondani. Egy üzletember jóvoltából betekintést nyerhetünk a szcientológia üzleti tanácsadóinak világába. A hatósági eljárások tapasztalatairól pedig egy magasrangú kormánytisztviselő fog beszámolni.

Ezek az emberek arccal és névvel vállalták, hogy felszólalnak a szcientológia káros gyakorlatai ellen. Minden tiszteletem az övüké.

Ezúton szeretném megköszönni Dudás Diána ötletgazda és producer áldozatos munkáját, aki nélkül ez a sorozat nem jött volna létre.

Külön köszönet a fiatal filmkészítők lelkes és bátor csapatának, akik segítettek ezt az álmot megvalósítani és a stáblistában ők is felvállalták a nevüket.

Kedvcsinálónak egy előzetes is készült sorozathoz, amelyet itt tudtok megnézni:

Az első rész 2022. június 24. 19:00-kor fog megjelenni a YouTube-on, és utána 6 héten át minden pénteken meg fog jelenni egy új rész.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr6517860233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása