Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szép új honlap

2022. január 18. - Reformer

Új reklámfelületet hoztak létre a magyar szcientológusok az egyházi köntösbe bújtatott vállalkozásnak: saját honlapot készítettek a Magyarországi Szcientológia Egyháznak.

Elsősorban és szó szerint az első sorban (a címlap fejlécében) a markukat tartják a pénzért, jelen esetben az SZJA 1%-ért, de hát ez nem is újdonság. És emellé rögtön fel is sorolják azt a 9 dolgot, amelyekben a legnagyobb károkat okozzák, kezdve a család-barátok-közösség háromsággal (a kapcsolatmegszakítás elsődleges célpontjaival).

honlap.jpg

 

Vezetőik inkognitóban kívánnak maradni

A tanok sokféle bemutatásából nincs hiány, de az átláthatóság terén továbbra is súlyos elmaradások vannak. Nem derül ki az oldalról, hogy kik a vezető tisztségviselők (ez pedig a legalapvetőbb dolgok egyike!), arcképek, életrajzok, elérhetőségek sehol, csak az impresszumba dobtak bele pár információmorzsát, a honlap aljára eldugva. Innen kiderül, hogy Miklovicz Attila a „társadalmi kapcsolatok igazgató és szóvívő” (az elmaradhatatlan helyesírási hibával) míg Lange László a „közönségkapcsolati igazgató”, bármit is jelentsenek ezek a címek.

Ennél a pontnál megjegyzem, hogy a vallási köntösbe bújtatás azért nem egy sikersztori – a gyakran ismételt kérdéseket én „katekizmus” néven tüntetném fel a honlapon GYIK helyett, ha már mindenképpen egyháznak kell álcázni a dolgot.

 

Az a hír, hogy nincs hír

Az aktualitások se foglalkoztatják őket túlságosan – egy négy évvel ezelőtt cikket leszámítva egyetlen szóval nem említik a NAIH, NAV és NNI vizsgálatokat.

 

5 év alatt lefeleződött a missziós hálózat

Viszont a nagy igyekezetben azért a szokásos láblövés elsült – az „egyházközségek” címszó alatt reklámozott kisebb fiókirodák („missziók”) megadásakor kiderült, hogy összesen 10 misszió létezik (2 budapesti és 8 vidéki).

A Clarus Animus Alapítvány honlapjára 2016-ban összeszedtem azt a 19 missziót, amelyet 2012-ben bejegyeztek új jogi személyként a törvényi változások miatt. Akkor ezek még elvileg léteztek (5 évvel ezelőtt!).

Összevetve a két listát, az alábbi városokból tűnt el a szcientológia:

Eger, Szolnok, Debrecen, Paks, Székesfehérvár, Kalocsa, Sopron, illetve a Budapestre bejegyzett 4 misszióból 2 maradt.

Hogy lesz így clear ez az ország?

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4716817680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása