Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kaszát kapott a Wikipedia

2019. augusztus 06. - Reformer

kasza_4.jpg

Kasza Tamás önjelölt jedi mester most már saját kamu Forbes-címlap után igazi Wikipédia oldallal is rendelkezik (ami vélhetően ő maga írt meg).

Kasza Tamás - Wikipédia

Azért foglalkozok csak vele, mert sok hasonlóságot mutatott a szcientológiával az oldal - ígéretesnek tűnik addig, amíg a tényszerű elemeket közelebbről meg nem vizsgáljuk.

Az például már kissé pikáns, ha valaki a hivatalos életrajzában beleveszi, hogy meghívták az ajkai (!) és a budaörsi (!!) városi TV-be, sőt egyszer még a Dunakanyar Rádióban (!!!) is kapott megszólalási lehetőséget.

"Társadalmi szerepvállalás" gyanánt pedig felsorolja, hogy melyik szcientológia fedőszervezetekben váltott ki fizetős tagságokat. A díjak között szerepeltetett "humanitárius kitüntetést" és "patrónus státuszt" pármillió forint befizetése után adja ki az egyház. Itt is visszaköszön tehát az a szcientológus tévhit, hogy jótékonyság = pénzt adni a szcientológia egyháznak.

Hát nem. Az egyház saját zsebből fennállása óta egy fillért sem adott ki valódi jótékony célra (mert ellenkezik az alapvető tanításokkal, ld. Az empátia kiölése c. részt ebben a bejegyzésben). A tagjaikat szokták ugráltatni, ha reklámcélokból ilyen akciókra szükség van.

süti beállítások módosítása