Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Emlékeztető: ma lehet kérdezni a szcientológusoktól

2019. május 15. - Reformer

Idézet a Tévhitek a szcientológiáról blogról, a világ első korlátozott nyitvatartású blogjáról:

Ebben az időpontban lehet majd hozzászólni és válaszolok a kérdésre: 2019.05.15.11:00-12:00. Nem ígérem, hogy állandóan ott fogok ülni a gépnél, de reagálok. Utána valószínűleg megnyitjuk a folyamatos hozzászólási lehetőséget. Az udvarias formában, a témába vágó hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Fenntartom a jogot a moderációra.

Sajnos én nem tudok most részt venni ebben, mivel valami fatális véletlen folytán pont ebben az egy órában lesz olyan programom, ami meggátolja.

De akinek kérdései vannak Lange Lászlóhoz (és úgy látja, hogy van értelme ezeket feltenni), az most írhat neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1214827634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2019.05.15. 08:44:07

Mindig megmosolygom ezt a felsőbbrendűbb viselkedést, mintha annyira fontos s különleges ember lenne. Az emberi alapvető jellem mindig ott van, szekta ide vagy oda, bár ez a jellem s viselkedés manapság divatos lett itthon. Ahogy egy fórumon olvastam: "Kis sértett járja be Európát"

büdös zokni 2019.05.15. 11:10:19

Megirtam, nem jelenik meg. Meglátjuk, válaszol-e rá?
Ezt kérdeztem, nem szó szerint: Ha a szciben mindenre megvan a válasz és mindent tudnak és mindenkit szeretnek, akkor mi szükség volt a hófehérke hadműveletre és hogyan lehetett annyira sikertelen, hogy emiatt börtönbe is került hubbard 3. felesége?

LeilaX 2019.05.15. 11:27:24

Annyira gyavak hogy nem merik kitenni az osszes kerdest. Nyilvan felnek hogy lejaratjak magukat. Meg jobban.

büdös zokni 2019.05.15. 12:11:52

Vastag a bőr, de nem elég vastag, a legjobb kérdések sajnos fennakadtak a cenzúrán. Végül is, az ő szempontjából igaza van, mert minek is irná le 5 percen belül kétszer ugyanazt a hazugságot?

Reformer 2019.05.15. 12:50:53

Küldtem pár hozzászólást én is, ha egy is átcsusszan, csodálkozni fogok...

Gyaloghuszár 2019.05.15. 12:53:42

Hát, kérdezni lehetett, de választ nem kaptatok :-D
Rövid összefoglaló: Ilyen nincs is, meg egyébként is rég volt, és még sosem hallottam róla, de tiszteletben tartjuk. 2007-ben visszatértünk Ron eredeti írásához, ahol már nem buziz.

Egy dolog derült ki a kérdésekből és válaszokból tényszerűen - ma Magyarországon 11 és 12 között mindösszesen 2 embert érdekelt a szcientológia (és persze Lacit).

sciclubtag 2019.05.15. 13:55:22

@Gyaloghuszár:

Lange László a magyar Szcientológia egyház közönségkapcsolati igazgatója Clear, auditor, lelkész STAND (Scientologist Taking Action Against Discriminations) Hungary elnöke szerintem pont, hogy válaszolt büdös zokninak. Továbbá hozzáfűzte, hogy "Az "az igaz, ami számodra igaz" elve érvényes nálunk teljesen." Amiket írt mind igaznak véli. Nyilván csak arra tud érdemben válaszolni amiről tanult a rendszerben.
Inkább úgy tűnik, hogy ma Lacit a világon semmi nem érdekli a szcientológiával kapcsolatban mert rég megvan a saját "igazsága".
"ma Magyarországon 11 és 12 között mindösszesen 2 embert érdekelt a szcientológia (és persze Lacit)"
Esett az eső és ilyenkor enerváltabbak az emberek. Talán ez lehet a háttérben.

free spirit 2019.05.15. 14:33:33

Elolvastam Lange úr válaszait. Háááááát!!!! Igen-igen gyengére sikeredtek, úgyis mondhatnám kritikán aluli. Arra jó volt, hogy az ember időnként hangosan felkacagott gyermeteg sorait olvasva.
A dyslexia egyébként mióta testi betegség?

DaDPool 2019.05.15. 17:39:01

Én is elolvastam Lacinak feltett kérdéseket és válaszait. (Egyébként szerintem ő Laci12, de ez az én véleményem.) Bár nem tudom mennyi kínos kérdést törölt, de a megadott válaszait korrektnek tartom az ő maga által megélt világban, a SCi világában. Az, hogy kínosan mellébeszél például Xenuról, az csak azt magyarázza, hogy nem vallhatja be, hogy a magasabb szintű tudásról tudomása van. Ha bevallaná, oda lenne a csoda, hogy oda még el kéne jusson. Hova lenne a reménye? A haladása. Tehát fogadjuk el, hogy Ő nem tud róla....persze tud róla. Na jó zavaros....

sciclubtag 2019.05.15. 17:58:14

@DaDPool:

"(Egyébként szerintem ő Laci12, de ez az én véleményem.)"

Tulajdonképpen tök mindegy, hogy ő vagy rajta kívül mások is írnak Laci12 név alatt. Egyik sem hitelt érdemlő valaki. Kizárólag azért írnak, hogy némi zavart keltsenek itt és nem veszik észre, hogy lejáratják azt amit megpróbálnak képviselni. Emellett látható, hogy eddig senki se vette komolyan a Laci12 bejegyzéseket, legfeljebb szórakoztatónak, néhol bosszantóan idiótának.

Damiel 2019.05.16. 07:46:37

Kedves Elvtársnők, Kedves Elvtársak!

Nálunk, itt a modern kommunista társadalomban mindenkinek lehet kérdése és véleménye!

(Amennyiben a kérdéseket előre egyeztette velünk, és a véleménye egyértelműen pozitív!)

Bögreőr 2019.05.16. 11:00:57

iggen, arra a kérdésre, hogy ő (volt)-e Laci 12, kicsit homályos kezdetű választ adott, alighanem nem véletlenül.

Gyaloghuszár 2019.05.16. 15:32:28

Teljesen felesleges nekik kérdéseket feltenni.
A ti elképzelésetek a kommunikációról (ahogy minden normális emberé):
- az igazságot fogalmazzuk meg (talán a saját igazságunkat)
- nem hazudunk ha lehet, igyekszünk inkább kitérni, árnyalni, és ha mégis hazudunk, rosszul érezzük magunkat, habozunk, stb.

A siccentológia elképzelése a kommunikációról (meg a multicégeké, PRosoké, stb):
- nincs olyan megfontolás, hogy mi igaz és mi nem, csak olyan hogy mi növeli a bevételeket és mi nem

Egyértelműen az első elv alapján kommunikáló ember hátrányba kerül, hiszen a válaszok végtelen skálájáról csak azt az egyet veheti elő, ami szerinte "igaz", míg a másik megkötések nélkül azt mondja ami hasznos. "A gyilkos előnye."

Szóval szép dolog kérdezni tőlük, de teljesen értelmetlen.

büdös zokni 2019.05.16. 17:43:07

@Gyaloghuszár: A kérdések lényege az volt, hogy megkapjuk ezeket a semmitmondó és hazug válaszokat, hogy mindenki lássa, mekkora genyadékok ezek, még az is, akinek egyébként még nem volt köze hozzájuk. Nem nekem kellettek a válaszok, én már tisztában vagyok a működésükkel és az elveikkel.

Bgisi 2019.05.16. 19:42:59

@Gyaloghuszár: "Szóval szép dolog kérdezni tőlük, de teljesen értelmetlen."

Pontosan. Előre megfogalmazott PR szövegeket beemelt egy blogba, amiknél egy bizonyos ideig engedett és akkor is erősen szűrt hozzászólásokra és véleményekre válaszol, nos itt mi csak "másodhegedűsök" lehetünk. Mármint nem csak mi, hanem úgy bárki, mivel ez nem egy megengedő viselkedés, nem moderálás, hanem cenzúra, ahol mindennek megvan a pontos koreográfiája. Ha bármi nem tetszik Laci12-nek, ignorálja, vagy terel, elhazudja, esetleg lekezelően a hozzászólást beszólássá minősíti. Ez az egész csak arra volt jó, hogy Laci12 kerülhessen nyeregbe, legalábbis jobb pozícióba kerüljön mint ha itt próbálna meg téríteni. Ráadásul az ezerszer ismételt kliséket hozza csak - ha mi is még szcientológusok lennénk, ugyanezeket tennénk, kb így:
"- Miért van a szcientológiában kapcsolatmegszakítás?
- Nincs ilyen irányelvünk, mi mindenkit buzdítunk a családjával való jó kapcsolat fenntartására.
- Mi a véleményed Xenuról?
- Ez egy internetes mendemonda, én itt az orgban sosem hallottam erről a meséről."
Stb, stb, stb.

Ja, és az ellenblog 1 gazdája, DoriB69 és Laci12 is szerintem ugyanaz a személy, aki most az ellenblog 2-t is igazgatja: Lange László.

sciclubtag 2019.05.16. 22:39:34

@Bgisi:
"Ja, és az ellenblog 1 gazdája, DoriB69 és Laci12 is szerintem ugyanaz a személy, aki most az ellenblog 2-t is igazgatja: Lange László."
Ez nem lehetséges, mert DoriB69 mesterséges intelligencia volt, Lange László pedig nem.

Bgisi 2019.05.17. 06:50:56

@sciclubtag: :-)) Hopsz, igazad van! De mi is a kettő között a különbség, mikor mindkettő egy előre programozott mátrixban tud csak működni? De ha visszaemlékszünk, ellenblog 1 utolsó posztját a DoriB69 felbukkanása váltotta, majd miután becsődölt (bocs' a célját elérve kiléptették a fejlesztők), nemsokára Laci12 képében reinkarnálódott. Mikor Ő is itthagyott minket, pár nap múlva elindult ellenblog 2, majd az ellenblog 1-et megszüntette - hiába volt a sokszázezer magyar szcientológus közösség jobbnál jobb hozzászólásaival tele.
Ha mindehhez a tényszerű időbeli egyezéshez hozzáveszem hogy a merev szabályaik miatt kik működtethetik csak ezeket (a mezei szcientológus az enthetatól félve nem fogja megtenni, a munkatársaknak nem ez a posztja, a sea orgosoknak sem de ezeknek még idejük se lenne, az OSA- nak más módszere van), akkor marad a PR. Ez pedig Lange Lacival egyenlő.
Szerintem Laci is elment Kasza Tamás lezárási specialistához, így minden felesleges dolgot abbahagyva immár saját magát felvállalva blogol. Egyrészt díjjazom hogy face2face, másrészt ismerve a hátterét nem tudom meddig lesz a blog működtetve. A nagyon erős cenzúrázás pedig sejteti hogy hogyan is működik a szcientológia "szabad" világa.

bugenhagen 2019.05.24. 13:39:03

A helyesírás nem az erőssége. Egyrészt mi a fittyfenéért kellene nagybetűvel írni, hogy szcientológus (az sem nagybetű, hogy keresztény vagy buddhista), másrészt meg olyat ír, hogy "iszlámok", ami kb. olyan, mintha azt írná, hogy buddhizmusok vagy hinduizmusok.
süti beállítások módosítása