Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Fejlemények

2019. február 28. - Reformer

Curtis / Narconon / méregtelenítés / rehab

Volt szó ismét erről Balázséknál ma reggel.

Forgács Ágival, a Ripost újságírójával beszéltek, aki 2016-ban álnéven bejutott a Narcononhoz. Az "oknyomozást" számonkérni mondjuk egy kicsit hiteltelen volt, tekintettel arra, hogy ők sem néztek utána a témának - ha például elolvasták volna a TASZ-jelentést a Narcononról, akkor kevesebb ok lett volna azon tűnödni, hogy lehet, jó ez a módszer.

Írtam nekik egy hosszabb e-mailt a témában, hátha.

Itt újra meghallgatható a műsor:

 

Közben a Ripost megszólaltatta rehab ügyben Szabó Győzőt, aki tapasztalatból beszélve kizártnak tartotta, hogy vitaminkúrával, szaunával és sporttal 5 és fél alatt le lehessen szokni a drogról.

 

A volt ÁSZ-dolgozóknak a szcientológiai egyházhoz kötődő cég segített elhelyezkedni

- derítette ki az Átlátszó blog Beck Zsolt és cége, a Beck and Partners Kft. kapcsán, és megszólaltatta a Állami Számvevőszéket az ügyben:

Mintegy 11 millió forintra szerződött az Állami Számvevőszék a Beck and Partners Kft.-vel 2018-ban, hogy a dolgozók egy részének a fejvadászcég segítségével találjanak új állást. A kft. vezetője, Beck Zsolt a szcientológiai egyházban is tevékenykedik, de erről a számvevőszék nem tudott – mondta a szervezet az Átlátszó megkeresésére.

Valamint Lange Lászlót is a szcientológia egyháztól, aki ezt válaszolta:

„A cikkben említett Beck Zsolt semmilyen pozíciót nem tölt be egyházunkban, nem felsővezető, nem munkatárs, nem végez egyházi szolgálatot nálunk. Az, hogy a vallásunkhoz, egyházunkhoz tartozik-e: ez igen kényes kérdés, mivel valaki vallásos hovatartozása különleges személyes adat, főleg ha nem közszereplőről van szó, és ha ő sem írta ezt magáról. A cikk címében szereplő szcientológiai egyházhoz kötődő cég nem igaz, azzal nincs semmilyen kapcsolata egyházunknak.”

Ravasz, mert a céggel valóban nem az egyháznak van kapcsolata, hanem a WISE [World Institute of Scientology Enterprises] Magyarország Egyesületnek, azaz a Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Szövetsége magyar irodájának, melynek a Hubbard Menedzsment Rendszer zászlóshajójaként és mintájaként ilyen színvonalú honlapon hirdeti magát 2019-ben: wise.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5414659471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaDPool 2019.02.28. 14:15:22

A 7. percnél már kiderült a riportból, hogy a pénzre hajtanak, a 9. percben kiderül hazudnak a Szcientológusok és ezt hivatalos helyről igazolják. Gratulálok!

DaDPool 2019.02.28. 14:29:35

Valóban jogos a kérdés, hogy miért csak reklám arcok vannak a gyógyultak között? Sose egy igazi név, sose egy személy aki tényleg OTT jött le a szerről. Igaza van a riporternőnek, hogy ez egy reklámfogás csak, valóság nélkül.
süti beállítások módosítása