Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ismét tüntettek a "könyörtelenül etikus" szcientológusok

2018. november 13. - Reformer

Források:

A NAV székháza előtt demonstráltak a szcientológusok - Szabolcsihír.hu (galéria is van!)
A huszonkettedik szcientológus tüntetés - Városi Kurír 

demo11_12-2s.jpg

Tegnap 22. alkalommal tüntettek a szcientológusok a tavaly októberi razziákkal indított hatósági akciók ellen.

A legjobban az fájhat nekik, hogy a NAV lefoglalta az auditálási ("pc") dossziékat, mert a legtöbbször ott tüntettek eddig.

Videó is készült a jeles esemény egy részéről, melyet végignéztem, hogy nektek ne kelljen:

Összefoglalás és vélemény:

0) A különféle európai országok zászlóit nem értem, hogy mit keresnek ezen a tüntetésen, ráadásul félkörben a pódium mögött... Inkább komikus az egész felállás így. A megrendezett kérdezz-felelek "interjú" az alákérdező Soós Zoltánnal meg még rá is tesz egy lapáttal.

1) Miklovicz Attila szerint 1 éve vannak már a dossziék a NAV-nál, de még bele se néztek azokba - mert akkor a hivatalos eljárás szerint értesíteni kellett volna az egyházat, hogy annak a képviselője is legyen jelen az iratokba való betekintésnél. Ilyen megkeresést pedig nem kaptak.

2) "Folyamatosan beadványokkal bombázzák a hatóságokat." (Gondolom, ez az adományozóknak szólt, hogy dolgoznak, még ha nincs is semmilyen felmutatható eredménye.)

3) Aztán Attila valamiféle fejtegetésbe kezdett arról, hogy tulajdonképpen megvan a probléma: az emberek nem ismerik vagy nem elegen ismerik a szcientológiát, pedig - itt az elmaradhatatlan önreklám jött - a teljes szellemi szabadságot árulják. Fontos megmutatni, hogy mi a szcientológia, ezért tartottak a múltkori tüntetésen is szertartást.

Szerintem a szcientológia valós természetét elég sokan ismerik, és pont ez a problémájuk. A kapcsolatmegszakítás, a lehúzások, a sokszor hatástalan és veszélyes kuruzslások stb.  

Mindegy, Attila még ott tart, hogy azért támadják őket, mert nem tudják, mi a szcientológia - ezért ha jól értettem, egy ledfalas kocsit szabadítottak Budapestre, ami a szcientológia TV adásait és a propagandavideóikat tolja a gyanútlan lakosoknak. Hát...

4) Aztán jött Soós Zoltán, akit elkapott a (fizetős) világmegváltás gépszíja, ilyen mondatokkal kábítva a jelenlévőket:

- "könyörtelenül etikusak vagyunk"
- a hithű szcientológusok betartják az adótörvényeket
- nagyon értékes tagjai vagyunk bármely csoportnak és a társadalomnak, mert tisztességesek vagyunk

Miklovicz Attila rákontrázta, hogy ők csak segíteni akarnak, csak nem hagyja őket ebben a csúnya magyar állam.

Ha már itt tartunk, pár ötlet, amivel nagyot tudnának segíteni:

- szüntessék meg a kapcsolatmegszakítást: engedjék kommunikálni a szcientológusokat az összes hozzátartozójukkal és ne fenyegessenek azzal, ha valakinek nem tetszik a szcientológia
- ha valaki visszakéri a pénzt, ne fél-egy év múlva fizessék vissza, hanem azonnal
- ha valaki kéri adatai törlését és kilép az egyházból, akkor tényleg töröljenek mindent róla és utána hagyják békén örökre
- ha valakinek kárt okoznak, azért vállaljanak felelősséget és térítsék meg
- adózzanak (az egyébként üzleti természetű) szolgáltatásaik után (ÁFA, nyereségadó)
- fizessenek rendes bért a munkatársaiknak, és jelentsék be őket megfelelően

5) Aztán jött az elmaradhatatlan mese a távoli országról, ahol már államigazgatási szinten használják a techet.

Most a Fülöp-szigetekről szólt a fáma, ahol 9000 rendőrt állítólag "kiképezték" az Út a Boldogsághoz füzetre, és 38%-kkal esett a bűncselekmények száma (az nem mondta, hogy melyik ráta és melyik időszakhoz viszonyítva), így ebből országos rendőrségi program lesz.

A Google-ben utánanézve van egy júliusi cikk a témáról: e szerint 21,48%-kkal csökkent az országos bűnözési ráta a Fülöp-szigeteken 2016-2018 között a 2014-2016-os adatokhoz hasonlítva, bár a gyilkosságok száma emelkedett. A rendőrségi szóvivő szerint ez a drogdílerek elleni kemény (=az elhíresült tárgyalás nélküli helyszíni kivégzések) fellépésnek köszönhető, az Út a boldogsághoz füzetet valamiért nem említi. Biztos elfelejtette, hogy az miatt van valójában. Vagy a szcientológusok hazudnak, de az elképzelhetetlen.

6) A végén jött a bejelentés, szintén az adományozóknak szóló:

100.000 drogfelvilágosító füzet (amelyek Hubbard finoman szólva is meghaladott nézeteit tartalmazzák a drogokról) érkezik hamarosan az országba, amelyeket majd szétosztanak nekünk a szcientológusok.

Zárógondolat:

Mit mondana erre az egészre például Albert Einstein?

Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

 

süti beállítások módosítása