Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kirúgták egy Facebook-megosztás miatt

2018. augusztus 04. - Reformer

"Dolgozom azért, hogy szólásszabadság legyen a világon." - mondja a szcientológus kódex 10. pontja, amely természetesen csak arra nem vonatkozik, amikor őket bírálja valaki...

Ezt találtam ma a Facebookon:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8414162109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stefan75 2018.08.04. 22:59:04

A hardver nagyker az újpesti ipari parkban? Basszus, az pedig régen normális cég volt.

Lost in Clear 2018.08.05. 05:31:18

Személyesen ismerek egy 1 éve szcientológussá vált vállalkozót, aki kirúgott egy olyan embert a cégétől, aki már vagy 10 éve ott dolgozott, és baráti jó viszonyban voltak. Az indoklásban többféle dolog szerepelt, de az nem, hogy egy pasas a dianetika központból barátilag megsúgta a vállalkozónak, hogy az illető szerinte elnyomó személy, és ő megszabadulna tőle amilyen gyorsan csak lehet, mert rontani fogja a cég statisztikáit. A konkrét bűne, hogy nyíltan kifejezte, nincs ínyére, hogy képzésre kell járni a dianetika központba. (Főleg nem hétvégente szabadidőben.) Azt gondolta, hogy a kapcsolatuk elég erős ahhoz, hogy elmondja a véleményét erről. Tévedett.

PTS level III. 2018.08.05. 13:52:27

@Lost in Clear:

"Főleg nem hétvégente szabadidőben."

Az ilyen szutyok cégeket miért nem perelte még be soha senki a Munkaügyi Bíróságon?

Mióta kötelezhető egy munkavállaló arra ebben az országban, hogy szabadidejében külső kényszer hatására tanuljon szcientológiát? Szerintem elég szarul áll már a szénájuk ahhoz, hogy a törvénytelen adatkezelésért kiszabott 40 milliós bírság után jó eséllyel nyerjen meg bárki egy ilyen precedens értékű jogi pert.

Meg aztán Hubbard nem arra tanítja ezeket az agymosottakat, hogy 1. szigorúan tilos olyan embert szolgáltatásra elfogadni bármelyik szervezetben, aki nem szabad akaratából ment oda, és 2. be kéne tartani a hatályban lévő törvényeket?

Oké, hogy fondorlatos jogi praktikákkal, szerződések aláírattatásával bevédik a seggüket szinte minden helyzetben, ám attól az aláírók még nem feltétlenül voltak birtokában a szabad akaratnak és a helyes ítélőképességnek, amikor külső kényszer és fenyegetés hatására cselekedtek - márpedig köztudomású, hogy megfélemlítésben a szcientológusok elég jók. ;)

Gyaloghuszár 2018.08.06. 22:55:36

@PTS level III.: Hubbard kommunikációja mindig kétféle volt - egy idézhető és egy betartandó.
Szóval a szciportyó droidika 3 tétele helyesen:
1. szigorúan tilos olyan embert szolgáltatásra elfogadni bármelyik szervezetben, aki nem szabad akaratából ment oda - kivéve ha ez a 3. tételbe ütközik
2. be kell tartani a hatályban lévő törvényeket - kivéve ha ez a 3. tételbe ütközik
3. keressünk annyit, amennyit csak ki tudunk sajtolni ezekből hülyékből

PTS level III. 2018.08.07. 07:36:55

@Gyaloghuszár:

Igazad van! Én már csak azt nem fogom fel, hogy a hubbardírozott szci-droidika miért nem számolt azzal a statisztikázható ténnyel, hogy a bepalizható hülyék száma sajnos véges (mint bármelyik mlm-alapú, profithajhász gazdasági modellben). Az ilyen rendszerek a kritikus ponton átbillenve már csak a saját "tévedhetetlenségüket" akarják igazolni, és valljuk be, hogy ez bizony hosszútávon életképtelen stratégia... ;)

büdös zokni 2018.08.07. 09:54:09

Amikor valaki bekerül a Szcibe, az első dolog, amit megtanitanak neki, az ARK. És mindig kihangsúlyozzák, hogy a 3 dolog közül a kommunikáció a legfontosabb, és gyakorlatilag arra épül az egész szci. A valóság pedig ez: a legkisebb törés a realitásban azonnali kapcsolatmegszakitást eredményez, ahogy a fenti példa is mutatja.

egytucatLevelibéka 2018.08.07. 21:53:51

Ezt kellett volna megosztania:
(és akkor minden a legnagyobb rendben lenne)

"David Miscavige is the ecclesiastical leader of the Scientology religion. For three decades, Mr. Miscavige has protected, preserved and expanded Scientology worldwide.

Learn more about Mr. Miscavige on the official site: qoo.ly/r82pq

L. Ron Hubbard, the Founder of Scientology, left a vast legacy of research and technology as a foundation upon which the religion is built. His writings, teachings and philosophical explorations inform, illuminate and instruct every aspect of the religious technology that validates his findings. His meticulous research led to conclusions on bringing peace, tolerance and happiness to Mankind; those ideas and techniques have since resonated with millions of individual lives around the planet.

In his position as Chairman of the Board Religious Technology Center (RTC), Mr. Miscavige bears the ultimate responsibility for maintaining the accuracy and correct application of L. Ron Hubbard’s technologies of Dianetics and Scientology."

Dehát ugye egyeseknek külön véleményük van.

PTS level III. 2018.08.08. 08:27:39

@egytucatLevelibéka:

Meg szerintem az is okozhat némi zavart az erőben, hogy például az ilyen reprezentatív félistenek az elmúlt években nem léptek fel a spiritualitás zsibvásárán: www.youtube.com/watch?v=1_E3B95F-rA
süti beállítások módosítása