Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kanadában sem fizetik ki a minimálbért az alkalmazottaiknak

2018. június 20. - Reformer

Forrás: cbc.ca

Kapcsolódó cikk (ugyanez a probléma nálunk is): Harmincezer forintot sem keresnek havonta az org munkatársai

Egy kanadai rádióállomás oknyomozó műsorának birtokába jutott dokumentumok szerint 2017. decemberében a Quebec City-i "ideális org" egyik munkatársa heti 39 órai munkáért 70 kanadai dollár (azaz. kb 15.000 Ft) "fizetést" kapott arra a hétre.

Az egyházi helyi szervezete nem volt hajlandó interjút adni a rádiónak, e-mailben reagáltak. Ebben kifejtették, hogy nekik nincsenek alkalmazottaik, hanem "vallási dolgozókat" foglalkoztatnak, akik önkéntes alapon, nem anyagi gyarapodás reményében dolgoznak az egyháznak.

A hírt lehozó portálnak nyilatkozó Dalia Gesualdi-Fecteau, a montreali University of Quebec professzora szerint ilyen kategóriát a helyi jogszabályok nem ismernek, továbbá nem lehet önkéntesnek nevezni olyan dolgozókat, akik valamennyi fizetést kapnak. Vannak olyan kivételek a tartományi jogszabályok szerint, amely esetekben nem kell minimálbért fizetni, ezeknek a feltételeknek azonban a szcientológia egyház nem felel meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7614060759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2018.06.21. 18:09:00

A piacgazdaság működését meghatározó kereslet és kínálat elve okozza szerintem a szci fizetésképtelenségét: egyre kevesebb ember mutat hajlandóságot arra, hogy milliókat invesztáljon a határtalan szellemi szabadságába.

Damiel 2018.06.22. 08:38:51

Nincs jelentősége! Mármint a fizetésnek. Ha holnap bejelentenék, hogy a bolygó megmentése és az SP-k elleni aktív fellépés érdekében minden pénzt átcsoportosítanak és senki nem kap egy buznyákot sem, a satffok akkor is bejárnának dolgozni.
A fizetés mindig az aktuális heti/havi bevételen múlik. Sosem nyulnának a tartalékhoz, vagy a központ ilyen célból sosem utalna vissza pénzt, mint ahogy egyetlen projectre sem adnak egy kanyi buznyákot sem. Ha bármilyen oknál fogva fizetést vagy több fizetést akarnának adni a staffoknak, azt is publicoknól tarhálnák össze.
Az sci agóniáját évtizedekig fogja meghosszabbítani az emberi hülyeség.

PTS level III. 2018.06.22. 20:06:18

Van ebben némi igazság.

Annak idején a missziónk egyik önfeláldozó munkatársa "szabadidejében" arra is hajlandó volt , hogy minden héten összeszedje az eldobált szórólapokat a lépcsőházakból/kukákból/járda mellől. Kellemest a hasznossal: a heti statjelentésben rendületlenül eljutottunk emberekhez (promo out) anélkül, hogy a nyomdaköltség emelkedett volna. Ez ám az OT-jelenség! :D
Az már szci szempontból a sztori kevésbé napfényes és nyilvánosság előtt vállalhatatlan oldala, hogy az a misszió időközben bezárt... még ha mennének is világot váltani a lelkes hívek, akkor sincs már hová.
Még az egymilliárd éves szerződésekkel hazardírozó szci agóniája se tart örökké, mint ahogy az obszcén mondás is tartja: "A lóf...nak is van vége!"
süti beállítások módosítása