Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Cikkajánló: Egy vélemény az OPNI bezárása és a szcientológia kapcsolatáról

2018. január 10. - Reformer

Előzmény:

Kitüntetést kapott az egyik szcientológus vezető az OPNI bezáratásáért (2010)

Az új cikk itt olvasható:

OPNI-konteo: A Lipót bezárásának 10. évfordulójára

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2013563627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kincse- 2018.01.10. 14:15:10

Sajnos, a szci-egyház létrehozója szintén pszichiátriai kezelt volt, és egy ilyen ember bolondította meg a világot.

znagy6666 2018.01.14. 18:19:07

@Kincse-: "Sajnos, a szci-egyház létrehozója szintén pszichiátriai kezelt volt"

Tudnal kerlek errol adni tobb informaciot? Erdekelnenek a reszletek.

Kincse- 2018.01.14. 19:54:47

@znagy6666:
keress rá a neten, nem én találtam ki.

znagy6666 2018.01.14. 20:13:27

@Kincse-: Nem, nem gondolom, hogy kitalatad. Nem errol van szo.

Atneztem ezeket a feljegyzeseket, es ilyen informaciot nem talaltam. Azt igen, hogy 2. felesege probalta pszhiatriai kezeles ala helyeztetni, amikor Ron megzsarolta a kozos gyerekukkel kapcsolatban. De ez nem jart sikerrel. Ezt Ron akkori titkarnoje mondta el egy kesobbi interju soran.

Lehet elkerulte a figyelmem, segitseg volna, ha adnal nemi tampontot, hogy hol talaltad ezt az infot.

Elore is koszi.

Kincse- 2018.01.15. 08:58:19

@znagy6666:
bár nagyon utálom az ilyen "ügyvédi bizonyítékok" kérését, mintha bíróságon lennénk, de beütöttem a keresőbe néhány szót, és ezt találtam:
"A szcientológia egyik alaptétele a pszichiátria-ellenesség. Egyik tájékoztató füzetük címe: "Pszichiátria - csalás elkövetése - mentális gyógykezelés nevében elkövetett erőszak". Erőss László, a szcientológiáról szóló könyv társszerzője szerint azért ilyen agresszívek a pszichiátriával szemben, mert az egyház alapítója, L. Ron Hubbard a második világháború után pszichiátriai kezelésre szorult, és rossz orvosok kezelték."
Erőss és Veér könyvéről már olvastam a megjelenéskor, de találkoztam egyéb helyeken ezzel a témával Hubbard élrajzában is leírva.
A Wikipédián persze most gyomorfekély kezelést írnak a háború utáni kórházban tartózkodásáról, de érdekes módon mégis Hubbard pszichés felfedezéseiről lelkendezik, amiből egyáltalán kiindul neki ez a "gyógyítási" elmélete, amire épül a szci.

"A II. világháború alatt rövid szolgálatot teljesített az Egyesült Államok Tengerészgyalogos Hadosztályának tartalékában, rövid ideig mint két hajó parancsnoka (USS UP-422 és a USS PC-815). Mindkét alkalommal visszavonták parancsnokságát, amikor felettesei parancsnokságra alkalmatlannak találták. Aktív szolgálatának utolsó néhány hónapját kórházban töltötte, ahol gyomorfekéllyel kezelték."

Nem csodálkozom, hogy gyomorfekélynek írják át a követői a Wikipédián, háborús, pszichés sérülést nála, amikor már többször is kinyilvánítják alkalmatlanságát a vezetésre, mert megint az játszik szerepet, hogy ne tüntessék fel rossz színben.

Viszont, amiket mostanában olvastam oldalakat, azon más fogalmazásban kilépett tagtól hangzott el, hogy a szci-ben nem taglalják Hubbard életrajzát, meglehetősen sok a homály ezen a területen, hogy ne legyen negatív színben feltüntetve.
A sci-fi írói tevékenységéről sem beszélnek bővebben, mert erős áthallás van a könyveiben megjelent fantazmagória, és a szcientológia egyház alap tézisében a büntető bolygónk, és az emberi lélek sorsa, témában.

Enturbulated SP 2018.01.15. 11:18:47

@Kincse-: Azt nem lehet tudni, hogy valóban kapott-e kezelést vagy sem de hogy nagy szüksége lett volna rá az biztos :)

Egyébként ezt egy világosabb pillanatában ő maga is kérte:
www.spaink.net/cos/LRH-bio/psych.gif

Kincse- 2018.01.15. 12:56:05

@Enturbulated SP:
Köszi, ez rendkívül jó bizonyíték!
A háború után 2 évvel még mindig nem találta meg a helyét, ezt írja.
Tehát valami kapcsolata mégis volt egy pszichológussal, de akkor még nem volt pénze, hogy személyesen részt vegyen a vizsgálaton, és így kért segítséget.. Valószínű az akkori pszichiátriai gyógymód tényleg rémes lehetett, és nem volt elégedett a segítségnyújtással.
Mivel tapasztaltam néhány mai pszichés betegnél, hogy valójában nem tudják meggyógyítani őket, csak felszínes tünetjavítást érnek el, ezért elképzelhető, hogy nem volt ő sem elégedett.
Sajnálatos az ilyen betegség, sokszor nem tehetnek róla a betegek, mert örökölték a hajlamot, nem úgy, mint aki drogozott, ivott, de hogy vallásalapító legyen, azt mégsem kellett volna, akár mennyire ön-gyógyította magát.
Mivel a halála után a boncolás is megállapította, hogy nyugtató injekciókat kapott, mégiscsak szüksége volt pszichés betegség kezelésére.

znagy6666 2018.01.15. 13:20:03

@Kincse-: @Enturbulated SP: Nagyon szepen koszonom a pontos es alapos kigyujtest! Meg kell, hogy mondjam, volt nehany uj info, nemelyikbe mar en is bele futottam korabban. Ezert szeretem ezt a blogot…..osszedolgozunk.

Nos, ez megerosit abban, amit eddig is gondoltam, Ron egy csalo volt, meghozza nem is akarmilyen, egy igen kifinomult es veszelyes. Ezt bizonyitja a hagyateka, a Szcientologia egyhaz az a szornyuség, mely tulelte ot magat is es a mai napig itt rondalkodik a Fold kergen.

Tovabbra is azt gondolom, Ron nem kapot pszihiatriai kezelest, ahhoz tul ravasz volt, hogy ilyenbe belemenjen. Az, hogy a Veteran Administration –hoz konyorgott pszihologiai segitsegert, nem mas mint a csalo trukjeinek egyike, hogy anyagi tamogatashoz jusson, mert le volt egve.

(Amugy ilyet en is csinaltam, meg Magyarorszagon volt egy mutetem a katonai szolgalatom alatt es leszereles utan kicsit rajatszottam, katana orvosi feluvizsgalo bizottsag eloot, hogy igazabol sosem gyogyultam meg a mutet utan. A Magyar Nephadsereg eleg szep osszeget fizetet.)

Tudtommal 1x ment ’’oszinten” el egy pszihoanalizisre, mert sexualis impotencia problemai voltak.
Es miutan hipnozisos regresszioval, sikeresen kezeltek a kissebbsegi erzeset, mely megakadalyozta abban hogy sikeresen kozosuljon, ezt azzal halalta meg, hogy tetejeben meg lopot is toluk. Dokumentumokat, pszihologiai kutatasi anyagokat, melyen akkoriban az amerikai katonai elharitas dolgozott, kepzett pszihologus doktorok segitsegevel.

Es EZ!

A magyarazat arra, hogy miert tamadta innetol fogva vehemensen a pszihologat es az egesz temakort szorostul borostul. LOPOTT TOLUK! Sot a tanitvanyai – a RONDROIDOK (hithu szcientologusok) – melyet az o elmeje mint kopiakat termelt ki magabol, mai napig magukon viselik ezt a maniat. Ez persze eros paranoiaval is parosul, ahogy meghalljak azt a temakort.

Szoval ha egy hu szcientologust le akarsz nullazni a „RON” t, mint demont kell duplikalnod benne….es az igazi „RON” –t, kulonben arnyekra vetodsz.

Kincse- 2018.01.15. 14:05:13

@znagy6666:
hu, még ez is, szexuális zavarai voltak...
Ez már véres támadás részedről a démonok ellen! :)
Az igaz, egyik bűn vonzza a többi bűnt is, és a végén egy hadsereg patással kell harcolnod. Tehát van valami démoni erejük az ilyeneknek.

znagy6666 2018.01.15. 14:05:40

@Kincse-: @Enturbulated SP:

"Sajnálatos az ilyen betegség, sokszor nem tehetnek róla a betegek, mert örökölték a hajlamot, nem úgy, mint aki drogozott, ivott, de hogy vallásalapító legyen, azt mégsem kellett volna, akár mennyire ön-gyógyította magát. "

L Ron, a profitert alapitott vallast. 20 szazad elei amerikai korokben - Explorers Club - kozismert divatos tema volt az a mondas '' ha nagy penzt akarsz csinalni alapits vallast'. Ismert volt Charles Taze Russell - Zion's Watch Tower Tract Society alapitojanak sikertortenete, mely Jehova Tanui neven is ismeretes.
Ron klubbtag volt, es scifi irokent merhetetlen fantaziaval rendelkezett, mely sajnalatosan nem parosult etikai erzekkel.

7 evre ra, csinalt egyet.

A drog, az OTO Aleister Crowley altal alapitott kozosseggel folytatott egyuttmukodeset kovetoen valt rendszeresse. Aleister Crowley es Jack Parsons drogot es orgazmust hasznaltak a „Varazslasaikhoz”.
Ezt toluk leste el.

Erdekes, hogy Aleister Crowley hasonlokepp vegezte, drogosan, tobb orszagbol kitiltva, lecsovesedve.
1947 Dec 1, Aleister Crowley meghal, nehany honapra ra, 1948 elejen, Ron kijon a Dianetika köny 1 kiadasaval.

znagy6666 2018.01.15. 14:53:57

@Kincse-:

"Az igaz, egyik bűn vonzza a többi bűnt is, és a végén egy hadsereg patással kell harcolnod. Tehát van valami démoni erejük az ilyeneknek."

Valo igaz!

Igy aztan a szemet szemert, fogat fogert elv mukodik rajuk.

A sajat eszkozeikkel lehet leszerelni oket.

Kincse- 2018.01.15. 15:11:03

@znagy6666:
Szerintem úgy nem lehet legyőzni a gonoszt, amilyen fegyverekkel ő támad, legalábbis ezt tanultam.
De lehetünk "okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok." :)

Kincse- 2018.01.15. 15:13:23

@znagy6666:
jaaa, most már értem:
"L Ron, a profitert alapitott vallast. 20 szazad elei amerikai korokben "

znagy6666 2018.01.15. 15:34:31

@Kincse-:
"Szerintem úgy nem lehet legyőzni a gonoszt, amilyen fegyverekkel ő támad, legalábbis ezt tanultam.
De lehetünk "okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok." :)"

Ez igaz, amit tanultal annak a nezopontjabol aki ezt sikeresen alkalmazza.

Mondok egy egyszeru fizikai peldat: Tegyuk fol valaki kessel radtamad, fogod a kesed es elkezdesz szurni fele, ahogy o szur? NEM! Moge kerulsz, elkapod a kezet, reszeve valsz a mozgasanak, annak iranyat megvaltoztatod, es kicsavarod a kezebol a kest.

Semlegesitetted az ellenfelet, lenullaztad a szandekat. Okos voltal mint a kigyo? Igen. Szelid voltal mint a galamb? Igen, mert nem bantottad. Nem tamadtal eaz o fegyverevel? De nem am!

Tehat, igy igaz ahogy irtad:-))

Csupan a kivitelezest kell begyakorolni. Annak idejen a kikepzesen napokig gyakoroltuk. Szereztem nehany serulest is. Nyavajogtam. Aztan mar ment jobban:-))). Gyorsnak kell lenni es szemfulesnek.....

DoriB69 2018.01.15. 16:36:27

@Kincse-: Elnézést ezt mem önnek szántam!

Dudás Diána 2018.01.15. 17:08:20

@znagy6666: @Kincse-:
" '' ha nagy penzt akarsz csinalni alapits vallast'. Ismert volt Charles Taze Russell - Zion's Watch Tower Tract Society alapitojanak sikertortenete, mely Jehova Tanui neven is ismeretes."

A én rokonomat a Jehova tanui szekta szívta be. Érdekes a hasonlóság a kapcsolat megszakítást ők is használják. Vén tisztséget viselt egy ideig, elvált feleségétől, amit tilt a vallásuk, leminősítették a vén pozicijából, kiközösítették, nem tarthatja a kapcsolatott a bent maradottakkal.

Alkoholista lett és talán drogozik is. Ez szomorú nekem.

Nagyobb figyelmet kellene kapjanak a szekták! Ez nem vallás, hanem pusztítás.

znagy6666 2018.01.15. 18:02:18

@kissgabor7804: @Enturbulated SP: @Kincse-:
"Nagyobb figyelmet kellene kapjanak a szekták! Ez nem vallás, hanem pusztítás.''

Jehova tanui, szcientologia, OTO (Ordo Templi Orientis) templomnak, templomnak v. egyhaznak nevezik magukat. Baromi egyszeru, mert igy kaptak alkotmanyos vedelmet az USA alkotmanyanak 1 pontja ertelmeben. Es az osszes ilyen USA bol vandorolt be Magyarorszagra.

Fo szimbolumaikban megfigyelheto a felfele mutato haromszog, vagy haromszogek.
Ezek alapveto szimbolumai a fekete-magia ritualeknak.
Ezek a szervezetek, nem az emberek "megmentesere" vagy segitesere jottek letre. Nincsenek igazi epito tevekenysegeik. Barmennyire is azt hirdetik. Arra szakosodtak, hogy manipulacioval kihasznaljak a be nem avatottak, tudatlansagat.

Celjuk a vagyonszerzes a profit - barmi aron, akar emberi aldozatok aran is. (torot csaladok, alkoholistak, ongyilkosok)

A jo hir, hogy olyan idoket elunk, hogy fordulni latszik a kocka, Magyaroszag talan elen jar abban, hogy hatasos lepeseket tesz, remelem meg fog tenni kitartoan.

A tomegek vedtelenek, mindig is aldozatul esnek a manipulaciojuknak, mert a szektak tudjak a gyenge pontjaikat.

A torvenyhozas a hatalmi rendszer hatekonysaga el tud banni veluk.

Nekik a penz az ingatlan a fontos. Es ott kell megfogni oket, ahol nekik a legjobban faj.

Nyugodtan johetnek a vallasos maszlaggal, adozzanak, jaruljanak hozza a terulethez es tartsak be a szabalyokat.

En szurkolok:-)))

Kincse- 2018.01.15. 18:25:05

@znagy6666:
Azt hiszem ez a DoriB69 komment alaposan bezavart, amiben megköszönte nekem, "helyetted", mert gyakorlott blogolói tapasztalat, hogy ilyen akkor fordul elő, ha valaki egy gépet használ több bejelentkezett névvel, és eltéveszti az ablakot.
Szóval, nehezen mosod le most már magadról ezt a kettősséget. :)
De jól van ez így, látod így lehet szelíden csatát nyerni, így végzi ki saját magát az ellenség :))

znagy6666 2018.01.15. 18:38:11

@Kincse-: Ezt a kommentet nekem akartad kuldeni? Mert ezt nem ertem.

Kincse- 2018.01.16. 08:44:46

@znagy6666:
nagyon jól tudod miről beszélek, dórika, vagy hogy is szólítsalak. :)
Szerinted jobb úgy tudni Hubbardról, hogy fifikásan ellopta a tanulmányokat, mint beismerni, hogy egy elmebeteg ember , egy pszichiátriáról szabadult beteg vezetett félre benneteket?
Ó, hát mennyivel kecsegtetőbb egy "okos" bűnözőtől tanulni, mint akiről kiderül, hogy titeket is beteggé tett.
Nem is érdekeltek tovább, mert azzal, hogy látszólag ott hagytátok a szervezetet, még mindig kötődtök hozzá a belső világotokban. Folyamatosan szci tagokkal beszélgettek, vitáztok, és magyarázzátok, hú de megváltoztál, és szemrebbenés nélkül továbbra is hazudtok magatoknak, és másoknak.
Nem ment meg bennetek már csak egy valaki, de elébe csak térden állva tudtok eljutni, ha van bennetek alázat.

znagy6666 2018.01.16. 11:55:12

@Kincse-:

" Ó, hát mennyivel kecsegtetőbb egy "okos" bűnözőtől tanulni, mint akiről kiderül, hogy titeket is beteggé tett. "

Eloszor is ez a hangnem amit megutsz az nagyon illetlen. Ez a forum nem arrol szol, hogy a hozzaszolok piszkalgassak es kikezdjek egymast. Tobbek evek ota dolgoznak azon, hogy masok ki tudjanak jonni a csapdabol amiben bentragadtak.

Miota en itt vagyok, latom sok mukajuk van ebben.

Te betegeknek nevezed oket, amikor Te nem tudod kinek cimzed a kommented.

Arrol nem mi tehetunk, hogy a test vered szcientologus lett es meg nem tudott kijonni, es talan megromlott a kapcsolatotok.

Rossz celpontot valasztottal!

Kincse- 2018.01.16. 16:55:55

@znagy6666:
illetlen vagyok, ó de sajnálom, csak nem a talpig becsületes Hubbard-tól tanultátok ezt az illemszabályt, hogy becsapjátok az embereket, vagyis manipuláljátok őket?
Arról pedig teljesen meg vagyok győződve, hogy beteggé tett benneteket az az erkölcsi norma és gyakorlat, amit tanultatok a szervezetben.
Most pl. tudom, hogy a DoriB69 stílusú egyén kommentelt nekem. Tehát ezt csináljátok, becsapjátok az itteni olvasókat azzal, hogy szerepeket játszotok. Ez a szerepjáték és beszélgetés egymás között, arról szól, hogy szci még mindig itt manipulálja az embereket, ebben a blogban.
A blog gazdája lehet, hogy segíteni akar a kitett, vagy önként kilépett egyéneken, de te és még néhányan tovább véditek a szci szervezetet. Azt is megmondom, hogy miért, mert az erkölcsi nívótok már a béka segge alatt van, és olyanok vagytok mint a pszichopata, embertelen gépezet.

znagy6666 2018.01.16. 17:43:52

@Kincse-: Kincse, draga holgyem! Te nem csak illetlen vagy, mert fogalmad sincs hova jottel, hanem, na figyelj es itt a lenyeg!

Pont akkor kezdtél el reagalni, amikor az lett a tema, hogy bezart az OPNI:-)))

Ezzel az uldozesi maniaval csak nem az egyik poruljart vagy, hum?

Alandoan jossz ezzel a DoriB69 az Znagy6666 – eloszor nem ertettem, most jovok ra tegnap irtad, hogy Te egy gyakorlott blogozo vagy es tudod, hogy amikor valaki tobb gepen dolgozik es kulonbozo neveken van belepve veletlen mas ablakra kattinthat. Wow, akkor ezek szerint ezt Te csinalod??? Hu ez zsenialis – bar tudjuk, hogy a zsenialitas es az elmebetegseg eleg kozel allnak. Es ezt vedd boknak.

Nem Te vagy talan DoriB69? - minden esetre az aroganciatok az hasonlo, csak a tema mas.

Szerintem ezt a merhetetlen dolyfosseget ami benned lakozik sokkal hasznosabb volna a kovetkezo szcientológusok altal szervezet tuntetesen nyilvanosan kamatoztatni. Nagy hasznat vennenk mindannyian.

Ha nem ertened menj ki szepen es tuntessel ellenuk!

Vagy talan nem Szcientologia Egyhaz ellen harcolsz?

Kincse- 2018.01.16. 17:59:42

@znagy6666:
nem mosod le magadról azt a bakit, hogy a DoriB69 néven kommenteltél be hozzám, mert ennek nyoma van itt a blogon. Ezzel visszatámadni is pont azt bizonyítja, hogy te voltál.
A blogoláshoz és az informatikához érteni kell, nekem szakmám.
Egyéb rágalmad meg tedd ki az ablakba, mint a mikulás ajándékodat :)

DoriB69 2018.01.16. 19:00:00

@Kincse-: @znagy6666: Most látom csak milyen patália keletkezzet egy rossz címre elküldött kommentem miatt. Ez az én hibám, ezt én okoztam. Amúgy elmondom nektek, hogy, már kiírtam az overtet.
Kincse! És te mit tettél a szcientológusok vagy a volt szcientológusok ellen, hogy ilyen ellenséges vagy?

znagy6666 2018.01.16. 20:32:03

@Kincse-: “nem mosod le magadról azt a bakit, hogy a DoriB69 néven kommenteltél be hozzám, mert ennek nyoma van itt a blogon.”

Es most mi lesz?

Feljelentest teszel volt szcientologusok ellen, manipulacio megalapozott gyanujaval – ismeretlen tettes ellen? (az utolso reszt azt ne hagy ki belelole, mert kulonben ragalomnak minosul)

Es ehhez gyujtod a terhelo nyomokat itt a blogon? Hmmmm…

Figyelj! Irod, hogy az informatika a szakmad, miert nem foglalkozol inkabb azzal!

Aleister Crowley 2018.01.16. 21:40:42

@Kincse-: @OT 808: @DoriB69: @znagy6666: @Muzsikok közt:

Ezt találtam!

Kincse- fantázia névre hallgató blogozónak 2012 augusztust és 2016 február között 15 bejegyzése került föl a blog.hu ra.

A kb 4 év alat a 15 bejegyzésre kap 31 kommentet, melyből 11 az övé.

Talán unatkozik kattintgat, rátéved Reformer oldalára. Meglátja, hogy pörög az oldal. Milyen sok energia! Némelyik topik 100 fölötti hozzászólást kap. Elirigyli. És ahogy meglát egy békés hozzászólót, különösen, amelyik érdeklődést kap, mindjárt arra gondol, hogy jól megleckéztesse. De azért, hogy reális maradjon a szcientológia által bekebelezett rokonára fogja. Es azért, hogy ne bukjon le olyan gyorsan, némelyik hozzászólót mesterkélten meg is dicséri.

Nincs ebben semmi furcsa, a sima emberi irigység terméke.

Uraim ez annak a jele, hogy üresedik a piac és hatalmas igény van rá.
Épp itt az ideje, hogy kezdünk már egy vallást új néven?

Kincse- 2018.01.17. 15:05:00

@Aleister Crowley:
Először is semmi közöd ahhoz, hogy milyen formában működtetem a blogom.
Másodszor pedig nagyon rossz elemző vagy, mert saját kútfejedből kiugrott szisztéma szerint értékeled.
Az a blogom szinte sosem volt aktív, hanem a máshol megszűnt blogszolgáltatóktól mentettem át néhány, számomra emlékezetes darabot.
Ez a Reformer blogja is a posztok miatt érdekelne, és a tényleges kilépettek sikere, de itt sajnos olyan fertőzött a terület, hogy együtt vannak a szci tagok a kilépettekkel, és szinte semmire nem haladtak, hogy végleg elszakadnának egymástól. Mivel erre elég hamar, rövid egy hét alatt rájöttem, ezért levonva a tanulságot, nem fogom olvasni a kommenteket. Meghagyom a katyvaszt azoknak, akik képtelenek kilépni a szarból.
süti beállítások módosítása