Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hirtelen beindult a barizás a többi kisegyházzal

2017. december 06. - Reformer

A szcientológia 1990-ben vetette meg a lábát Magyarországon, azóta különösebb érdeklődést nem tanúsítottak a többi kisegyház iránt. Most, hogy baj van, hirtelen jól jönnének a barátok és a szövetségesek. Kapcsolatot építeni nem 1-2 hét alatt kell (és nem is nagyon lehet), úgyhogy marad a megszokott utolsó pillanatos kapkodás a fentről kiadott részvételi kvóta teljesítésére.

A szükség a találékonyság szülőanyja - szokták mondani az amerikaiak, és most ezt a levelet szülte.

Ennyire tellett a PR és kommunikáció (önjelölt) jedi mestereitől...

oku.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2513449519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enturbulated SP 2017.12.06. 16:15:44

Először is, valaki szólhatna már nekik, hogy itt nem a "vallásuk miatt üldözik őket" és nem is azért, mert az említett zakkant sci-fi író áltudományos hablatyával hülyítik az embereket, mert bármennyire is nyilvánvaló ócska gazemberség és nettó csalás amit művelnek sajnos nem büntetőjogi kategória. Viszont az, ahogyan a "világ legetikusabb szervezete" az ügyfelek adatait begyűjti, kezeli, tárolja és továbbítja külföldre(!) az egyértelműen igen. Most erről van szó, Xenu, a bolygó megmentése meg a degenerált világképük itt senkit sem érdekel.

Ezzel a szép veretes hazugsággal megint kitettek magukért: "Erősödnek a hangok, hogy bizonyos vallások károsak Magyarországon, elindult egy negatív hangulatkeltés".
Ezzel kapcsolatban ezt üzenném nekik innen:

Miről beszéltek ti nyomorultak? Milyen hangulatkeltés indult el bizonyos vallások ellen? Pontosan kikre gondoltatok? Soroljatok már fel pár egyházat akiket épp üldöznek!

De nektek nem kell emiatt izgulnotok, még ha lenne is ilyen üldöztetés titeket ez biztosan nem érintene mivel nem vagytok vallás. Álságos módon vallásnak álcázott biznisz szekta vagytok, a legócskább fajtából. Az pedig, hogy végre megmozdultak a hatóságok és fellépnek ellenetek az pusztán azért történik mert ez a dolguk, sőt kötelességük. Tudjátok, így működik a jogállam. Bűnt követsz el - megbüntetnek. Ennyi.
Ahhoz képest, hogy ti nem egyszerűen csak belevizeltek a medencébe de ezt nagyon régóta és egyenesen a trambulinról teszitek örüljetek annak, hogy eddig megúsztátok a büntetést és csak most rúgnak seggbe titeket.

Egyébként a vallások köszönik szépen jól vannak, egyik egyház sem panaszkodik semmilyen üldöztetésről vagy a vallásszabadság bármilyen korlátozásáról. Ha csak egy kicsit is ismernétek a történelmet és tisztában lennétek a mai magyar valósággal tudnátok, hogy itt évtizedek óta senkit és semmilyen szervezetet nem üldöztek vallási alapon és természetesen most sincs ilyen szándék vagy törekvés. Ja, hogy ti régóta és nyíltan tesztek a törvényekre, minden figyelmeztetés és kisebb-nagyobb büntetések ellenére is folytatólagosan megszegitek azokat és ezért most egy újabb szép nagy (tegyük hozzá, jól megérdemelt) büntetés néz ki nektek? Mi ezzel a probléma? És mi köze van a szimpla köztörvényes bűncselekményeiteknek bármilyen valláshoz vagy azok állítólagos "üldözéséhez"?

Elég gyenge ez a mostani próbálkozásotok, amivel magatok mellé akarjátok állítani a kisegyházakat. Túl nagy sikerre azért itt ne számítsatok ugyanis ők nincsenek olyan helyzetben mint ti. A vallás-nem vallás témán túlmenően a fő különbség köztük és közöttetek az, hogy ők betartják a törvényeket ezért egyszerűen nincsenek ilyen problémáik. Ez a hazug és szánalmas nyavalygás meg demonstrálás és fenyegetőzés helyett amit mostanában műveltek talán egyszer meg kéne próbálni nektek is, ez még nem jutott eszetekbe?

Bgisi (törölt) 2017.12.06. 17:30:37

@Enturbulated SP: Szépen összefoglaltad. Elküldhetnéd Langénak is az emailjére.

Brail Kast 2017.12.06. 17:33:26

@Enturbulated SP: Ilyen tökéletes összefoglalást még nem olvastam!

Enturbulated SP 2017.12.06. 20:27:18

@Brigsi, @Brail Kast: Köszi :)

Szerintem eljut ez így is hozzájuk, biztos vagyok benne, hogy folyamatosan elemzik a kamuegyházuk médiamegjelenéseit és az ilyen fórumokat is.

Ha már itt tartunk volt még egy mondat, amin hangosan felkacagtam: "Az utóbbi évek tendenciája folytatódik, az állam és az egyházak szétválasztásának kudarcát láthatjuk."

Ennek a fószernak tényleg elgurult a gyógyszere. Egyszerűen nem tudja miről beszél, vagy ha tudja pofátlanul hazudik.
Ugyanis egyrészt ez a bizonyos szétválasztás már 1946-ban látványosan és 100%-osan megtörtént (bár előtte sem volt már olyan nagyságrendű világi hatalma az egyháznak mint pl. a középkorban) és azóta pont nem afelé haladnak a dolgok, hogy az állam és az egyház újra egyesüljenek. Hol élnek ezek?
Másrészt, ha mégis igaza lenne és valóban ez a folyamat zajlana akkor ez pont az egyházak erősödését jelentené (növekedne a világi befolyása) tehát megint csak nonszensz lenne vallásüldözésről beszélni. Szóval teljes a képzavar itt is...

Arról már nem is beszélve, hogy nem az állam és egyházak hanem az állam és EGY egyház (itt nálunk ez konkrétan a katolikus egyház) szétválásáról beszélünk. Egyébként ők annak idején nem nagyon tűrték a konkurenciát, és tényleg már csak zárójelben, ha a katolikus egyház fénykorában próbálkoztak volna ennek a gagyi űroperettnek a vallásként történő menedzselésével hamar a máglyán találták volna magukat, de a későbbi korokban is minimum egy gályán vagy börtönben.

Figyelj ide, Lange, elmondom egyszerűbben, hogy megértsd: Nincs itt ezzel semmi gond, állam és egyház rég szétváltak, nyugi. Ugyanakkor a jelenlegi tendencia az általad vizionált ökörséggel szemben pont annak az ellenkezője, ugyanis itt nyugaton kezd teljesen a háttérbe szorulni minden vallás, viszont tombol a gátlástalan vadliberalizmus. De ez nektek csak jó, és ahelyett, hogy vallásüldözésről meg ÁVÓ-s módszerekről hadováltok, amelyekről egyébként a jelek szerint halvány gőzötök sincs különben nem állítanátok párhuzamba az ellenetek jelenleg teljesen köztörvényes bűncselekmények miatt folyó és egyébként tökéletesen törvényes hatósági eljárással, inkább örüljetek ennek a nagy szólás- és vallásszabadságnak ami ezzel együtt jár és amiben jelenleg mindannyian élünk, és ezt nagyon komolyan mondom, ugyanis ezeknek köszönhetitek, hogy minden kártékonyságotok ellenére még szabadlábon vagytok. Ezt kéne inkább értékelni.

hegyikecske71 2017.12.07. 02:44:40

@Enturbulated SP: ha megnézed, a szólás- vagy vallásszabadság hagyománya sem garancia a szcientologiának, lásd Németország, hiszen az "egyházon" belül pont ezek a jogaid szorulnak háttérbe, tehát egy szólásszabadságot komolyan vevő államnak kötelessége fellépni a szcientológia ellen. Mert ugye a szcientológia etikája nemigen kompatibilis ezekkel a jogrendszerekkel.

Aleister Crowley 2017.12.07. 11:31:54

@Enturbulated SP: @Bgisi: @Brail Kast: @hegyikecske71: Fantasztikus!

Csináljunk egy új vallást! Ha már amúgy is vallásszabadsâg van, nem? Nem kell foglalkozni a trade markokkal, mi is össze tudnánk darabolni keleti filozófusoktól meg innen - onnnan.

Az embereknek úgy is jó lesz, mert hiányzik nekik a hit. Most meg, hogy roskadozik a sciobiznisz pont aktualis az ötlet.
süti beállítások módosítása