Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Médiadömping és reakciók

2017. október 24. - Reformer

Igazából csak kapkodom a fejem, mert a szcientológiáról lassan több cikk jelent és jelenik meg mostanság, mint eddigi magyarországi fennállásuk óta összesen.

És még nincs vége - még kettő vagy több tévéműsorban is leszek, több újság is megkeresett, ráadásul úgy tűnik, hogy napról napra egyre több részlet lát napvilágot.

A hirado.hu hosszú cikke (Bejutottunk a szcientológusok budapesti szentélyébe) igyekszik a lehető legátfogóbban beszélni az egész ügyről, a politikai utalásokat kihagyhatták volna, de egyébként korrekt lett.

Érdekes, hogy a "túloldalon" mozgósították a tagságot, és a szcientológus magánemberek nyilvános Facebook-bejegyzésekben "coming out"-olnak. A "jó zsaru, rossz zsaru" elv mentén mennek ezek talán, mert például Bocsi Viktória táplálkozási tanácsadó kedves (bár riasztóan súlyos manipuláltságról árulkodó) bejegyzése mellett egy régi motoros szcientológus elég durván fogalmaz.

Itt van, hogy mire célzok:

Bocsi Viktória: 

Régi Motoros:

 farba.jpg

És emellett egy kis videót is összehoztak a NAIH elnökéről:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7213068292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enturbulated SP 2017.10.24. 17:55:51

"Régi Motoros" barátunk fordítva ül azon a motoron, itt nem az a probléma, hogy az ő (aki szcientológusként nyilván önként adta meg az adatait) dossziéját vitték el hatóságilag, hanem az, hogy olyan nem szcientológusoknak is voltak (vannak?) ott dossziéi, akik soha nem álltak kapcsolatban velük de valamelyik szcientológus ismerősük által megadott adatok alapján az orgban mégis összeállítottak róluk profilt. Ami egyébként nettó bűncselekmény, érdekes, ez egy picit sem zavarja a "világ legetikusabb szervezetét".

A 2x20 millióval pedig nagyon olcsón megúszták, mivel ezt a bűncselekményt visszaesőként, sokadszorra követik el pusztán ezért már rég be kellett volna zárni az egész kócerájt. Remélhetőleg a következő lépésben ez is megtörténik.

Innen üzenem a fószernak, ha nem tetszik neki, hogy elvitték dossziéját máskor nézze meg jobban kinek, milyen szervezetnek adja meg az adatait. De ha már így alakult bölcsebb lenne most mélyen hallgatni és nem tovább súlyosbítani a helyzetét ezzel az ócska és szánalmas "jaj de fel vagyok háborodva" műsorral :)

norbert79 2017.10.24. 18:02:15

@Enturbulated SP: Pluszba a meme-n olvasható szövegből nekem az jön le, hogy ami a sajtóba került részletek a PC dossziékból valós adatokon alapulnak ami csak megerősíti az adatkezelési vétség tényét. Sok szerencsét ezután a biróságon megakadályozni azt, hogy a büntetési határozat NE emelkedjen jogerőre. :)

Enturbulated SP 2017.10.24. 18:13:23

@norbert79: Szerintem ezt a bírságot most nem ússzák meg, úgy látom a hatóságok eléggé rákészültek erre az akcióra. Engem inkább az érdekelne mi lesz a továbbiakban? Mert ok, most kaptak egy nagy bírságot, ezt kifizetik, és utána? Mert ezek valószínűleg ezután is pont ugyanúgy fogják gyűjteni és dokumentálni az adatokat mindenkiről, meg mindenkinek a mindenkijéről ahogyan eddig is hiszen ez van lefektetve az irányelvekben és ettől nem térhetnek el. Akkor pár hónap múlva újabb razzia lesz vagy mi?

norbert79 2017.10.24. 18:30:27

@Enturbulated SP: Esélyes ha megint jönnek a panaszok...

Neduddgi 2017.10.24. 20:10:39

Nem követtem annyira részleteiben az összes médiamegjelenést, de ha Péterfalvi tényleg konkrét dossziékat olvasott fel valahol nyilvánosan, akkor az legalább annyira gáz, mint amit az "egyház" csinál. Persze őt sem az eszéért szeretjük... Szegény Viktória meg még vagy nagyon az elején jár (bár a nyakában a medál eléggé OT-nak néz ki), vagy nagyon nem lát a napszemüvegén túl, vagy nagyon hazudik. Mindenesetre a hozzászólások között már van olyan, aki lelkesen megrendelte a Dianetika könyvet. Azért kiváncsi leszek majd az illető arcára, amikor kb a 4. oldalnál full elveszíti a fonalat. :D Mindenesetre most lenne jó, ha valamelyik adó leadná a Leah sorozatát magyar szinkronnal, eléggé aktuális. És többet érne, mint a brazil szappanoperák.

Reformer 2017.10.24. 20:14:53

@Neduddgi: anonimizált példákat olvasott fel, nevek és azonosításra alkalmas konkrétumok nélkül, példaként

Neduddgi 2017.10.25. 10:45:51

@Reformer: Értem. Mondjuk így sem túl okos húzás támadási felületet adni egy kis bulvárriportért. :(
süti beállítások módosítása