Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Jövő szombaton elvileg megnyílik az ideális org

2016. július 15. - Reformer

Nagyon rossz hír a szcientológia ellenzőinek, a jelek szerint végleges a megnyitóünnepség dátuma és időpontja:

2016. JÚLIUS 23. 13:00

Itt a hivatalos meghívó a rendezvényre, amelyen a Budapesti Szcientológia Egyház logójában valamiért a Parlament szerepel.

Aki szerint kéne valamit csinálni, esetleg lenne kedve tüntetni ez ellen a szörnyegyház ellen, keressen meg e-mailben az oldaldobozban szereplő e-mail címen. Még nem biztos, hogy lesz valami, egyelőre csak felmérném a lehetőségeinket.

 

megnyito_1.jpg:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr968892138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.07.17. 11:10:06

Észrevette már valaki, hogy a szci kereszt árnyékolása rossz? Pl a két alsó kis 45°-os csúcs ugyanolyan fényviszonyok esetén nem így néz ki (kivéve, ha felülről van a megvilágítás, de akkor a többi ág nem lehet ilyen).

2016.07.17. 21:01:02

@Bgisi:

A szcientológia és a kereszt már önmagában egy ízléstelen és morbid párosítás. :)

2016.07.17. 21:18:39

Nagyon rossz hír a szcientológia ellenzőinek...?

Most miért? Ennyi balfaszkodással töltött év után igazán megérdemlik szegények, hogy átmenetileg révbe érjenek. ;)

"A darab sikerét a közönség dönti el. Láttam én már elbukni jó darabot jól előadva, a gyenge darab sikerét gyengébb előadásban." - Blaha Lujza

vittore 2016.07.18. 10:04:49

Még is mit tettek volna rá? A randa Váci úti kockát? :)

Szerintem nem érdemes tüntetni, semmi, de semmi nem fogja elvenni a "földön túli" örömüket. :) Félő, hogy visszafele sülne el.

2016.07.18. 11:21:58

@mindless and simple:
"Ennyi balfaszkodással töltött év után igazán megérdemlik..."
Most olvastam az Origón egy ide illő dolgot, a Kádár-rendszer panelprogramjából:
"Ne felejtsük el, hogy tervgazdaságról van szó, ahol meghatározott számokat kellett teljesíteni, amely számok aztán soha nem teljesültek, tehát mindig újra és újra módosítani kellett rajtuk. A szocialista időszakban mindig túl magasra tették a lécet, ám az 1-5 éves tervek közben már nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a számok nem teljesülhetnek, akárhogy erőlködnek" Ezt Egedy Tamás írta.

2016.07.18. 11:30:20

@vittore:

Sőt, a tüntetés csak az örömüket fokozná, hogy minket, "elnyomókat" most aztán milyen jól feldühítettek a látványos sikereikkel. ;) Szinte sárgulunk az irigységtől a szcientológia hurrikánként taroló terjeszkedése láttán. :)

Van egy olyan érzésem, hogy tüntetés nélkül is lesz ezeknek még elég bajuk. Például ezt a monstrumot fenn is kell tartani valamiből, és a közhangulatot ismerve nem tartom valószínűnek, hogy az emberek ezerszámra fognak betódulni oda, hogy a nyugati viszonylatban is borsos áron mért megváltásukat keressék ebben a kétes hírű szervezetben.

2016.07.18. 11:37:14

@vittore:
"Félő, hogy visszafele sülne el."
Így igaz. Külső "erővel" nem nagyon lehet komolyabbat csapni, egyszerűen vannak annyira fanatikusok, hogy nem hallják meg, és csak azt érzik hogy a hőn szeretett egyházukat már megint támadja az SP banda, ahogy eleréjcs is megírta. Nekem is mondták anno hogy ezért meg azért hülyeség, de nem foglalkoztam vele, sőt még őket tartottam agyatlannak. Aztán egy szép napon SO tagként Koppenhágában rádöbbentem, hogy az addigi "tündérmese" sokkal inkább rémálom, ahol egy vagy a fogaskerekek közt, nem valamiféle tiszta szellemi lény akinek jogai vannak, és hasonló dumák, hanem egy WORK-öt ordibáló bábfigura aki még a taknyát is parancsra törölheti meg, ha nem jók a statjai. És ez lenne az ideális org, a legmagasabb fokú etikai csoport? Ha visszagondolok, egy ezredmásodperc alatt történt velem, emlékszem ahogy állok a Nordland egyik szobájában és azt kérdeztem félhangosan magamtól: "Mit keresek én itt?" Ekkor lett vége számomra ennek az agyrémnek, nem pedig mert előtte akárkik meg akartak győzni.

2016.07.18. 11:49:38

@Bgisi:

Igen! A szcientológia látványpékség-jelleggel működik, és ami a számok és grafikonok iránt érzett perverz vonzalmukat illeti, hajlamosak túlzásokba esni: sok millió hívő világszerte, terjeszkedés fénysebességgel, az emberek szinte egymást taposva akarják a szcit... legalábbis ez a fajta komcsi habitus érződik minden egyes öntömjénező firkálmányukból. Potemkin-falvak papírmasé díszletekkel, és az arcpirosítótól egészségesnek látszó, parancsra mosolygó emberekkel... szóval a kavargó gyomor garantált, ha rájuk nézel.

neduddki21 2016.07.18. 17:30:32

Szerintem is a teljes közöny üt a legnagyobbat és annak nincs hírértéke sem.

2016.07.18. 21:16:36

@neduddki21:

Ők azt nem fogják fel, hogy a világ toronymagasból szarik rájuk és a Klír Bolygó érdeklődés hiányában sajnos ebben az évezredben is elmarad.

2016.07.19. 19:58:57

A logóban mintha a lánchíd is szerepelne, nem?!

2016.07.19. 21:17:54

@Bgisi:

Rejtett képzettársítás szcientológus módra (és egy újabb ürügy a CCHR-nak):
1. Széchenyit a pszichiáterek tették el láb alól.
2. Adj lóvét, hogy most aztán megbosszulhassuk, de tényleg!
süti beállítások módosítása