Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Mindeközben Moszkvában betiltották a szcientológiát

2015. november 24. - Reformer

Forrás: Tony Ortega blogja (1. rész, 2. rész), aki orosz hírügynökségi forrásokra hivatkozik

Russia Today cikk - Moscow court bans Church of Scientology over ‘irreligious’ trademark restrictions

Érdekes hírek érkeztek az orosz fővárosból.

Egy moszkvai bíróság jóváhagyta az orosz igazságügyi minisztérium kérését, és elrendelte a moszkvai szcientológia központ bezárását (a képen látható ideális org működik ott), melynek végrehajtására hat hónapot kaptak.

scimoscow5-e1448316484676.jpg

A minisztérium weboldalán megjelent közlemény szerint a szövetségi törvények "nagymértékű és ismételt megsértése" miatt döntöttek így. Az egyház jelezte, hogy fellebbezni fog a Szövetségi Legfelsőbb Bíróságon. 

A minisztérium jogászai szerint azzal, hogy védjegyként jegyezte be a "szcientológia" szót, megsértette a vallásszabadsághoz való jogot (gondolom azzal, hogy a szcientológia független gyakorlása elől elzárták így az utat).

Valószínűleg ez az ügy is az Emberi Jogok Európai Bíróságán fog kikötni, és ott már nyert egyszer az egyház egy hasonló ügyben.

Hirtelen nem tudok ehhez mit hozzátenni, mert nem ismerem az orosz jogszabályokat. Az biztos, hogy üzletszerűen működnek ott is. A kérdés az, hogy van-e, illetve lesz-e olyan állami szerv bárhol a világon, aki ezt képes lesz olyan meggyőzően bebizonyítani, hogy egyetlen nemzetközi bíróságon se lehessen kikezdeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr158105634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fenyőgerenda 2015.11.25. 14:47:50

Hát...eddigi tapasztalataimból kiindulva, annak lesz igaza, akinek több pénze van, vagy jó kapcsolatai (és sok pénze).
Egyébként csak ennyi? Hogy a szcientológia szót levédték? Hát ez semmi. Gondolom van ott más is, ami jóval súlyosabb dolog. És remélem, betiltják őket végre. Egyébként pár éve volt valami razzia, amikor kipakolták őket, lefoglaltak cuccokat, stb., ez után mi történt? Nyitottak egy szép új orgot. Ideje lenne már tényleg a sarkukra lépni. Itthon is.
A most a mozikban megnézhető Gibney filmre esetleg meghívhatták volna a pártok néhány tagját...csak hogy tudják, ezzel is foglalkozni kéne...

Rózsabogár 2015.12.07. 08:24:19

Egy német cikk szerint ezt most komolyan veszik ...
süti beállítások módosítása