Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

90 fős tömegtüntetés a "pszichók" ellen

2013. február 07. - Reformer

Pszichiátriaellenes tüntetés szerveztek a szcientológusok január 26-ra.

Tudomásom szerint egyedül a hunhir.info (!!!) tudósított az eseményről, ráadásul viszonylag pozitívan, ez jelent meg: 

Békés demonstráción tiltakoztak január 26-án a káros pszichiátriai kezelések ellen a Magyar Pszichiátriai Társaság Győrben tartott vándorgyűlése alkalmából. A jelenlévők felhívták a figyelmet arra is, hogy bizonyos pszichiátriai szerek esetében felmerült már azok erőszakot kiváltó mellékhatása is.

A rendezvényen elhangzott: amellett, hogy egyes pszichiátriákon még ma is elektrosokkolnak embereket, a pszichiátria mai eszköztára nagyobbrészt kimerül olyan gyógyszerek alkalmazásában, amelyek csupán arra alkalmasak, hogy kémiailag elnyomják a kellemetlen mentális tüneteket, de valójában nem gyógyítják meg a pácienst. Ugyanezek a tudatbefolyásoló szerek ugyanakkor borzasztó mellékhatásokat okozhatnak, amelyek akár tönkre is tehetik a kezeltek életét.

2010-ben éppen egy Győrhöz közeli településen, Tényőn történt tragédia: a média beszámolója szerint egy pszichiátriai kezelés alatt álló családapa baltával végzett lányaival és feleségével. A férj ezután felvágta ereit, de mivel nem halt meg, egy késsel mellkason szúrta magát, de még ekkor is életben maradt. Ezután láncfűrészt vett magához, amelyet végighúzott a homlokán, majd elvágta vele a saját torkát. A férfi a sajtóhírek szerint másfél hónapja pszichiátriai kezelés alatt állt, álmatlanság és rossz hangulat miatt.

A demonstrációt szervező Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány vezetője, Dobos János elmondta: az ilyen esetek nagyon riasztóak annak fényében, hogy nemzetközileg számos szakhatóság hívta már fel a figyelmet egyes pszichiátriai szerek akár erőszakot vagy öngyilkosságot kiváltó hatásaira.

A rendezvényen szintén elhangzott: a gyógyszergyárak jelentős pénzösszegekkel támogatják a pszichiátriát Magyarországon is. A Pszichiátriai Társaság konferenciáit rendszeresen – ebben az évben is – egy sor gyógyszergyár szponzorálja.

A rendezvény részeként a demonstrálók egy levelet akartak átadni a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetőségének, felhívva a figyelmüket, hogy erkölcsi és tudományos kötelességük megvizsgálni, van-e összefüggés a pszichiátriai szerek és az értelmetlen erőszak között, és ha az összefüggés legkisebb esélyét látják, akkor erre minden eszközzel felhívni a figyelmet, illetve felkérve őket arra is: hagyjanak fel a működésképtelen és káros, ellenben a gyógyszergyárak és a pszichiátria számára rendkívül jövedelmező „kémiai megoldásokkal”, és orvosi esküjükhöz híven térjenek át olyan módszerek alkalmazására, amelyek nem ártanak a pácienseknek. A Pszichiátriai Társaság vezetősége azonban ezt a társadalmi kommunikációt nem volt hajlandó átvenni.

Pár fotó és Facebook-bejegyzés a témáról:

1.jpg2.jpg734758_4173160059700_1080824169_n.jpg76322_4173158379658_1404820674_n.jpg

Természetesen ezt is nagy sikerként élték meg.

A 90 fő jó jel, pár éve még 200-300 embert is meg tudtak mozdítani ilyenekre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr965067379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

triarius 2013.02.07. 16:21:42

Egy ismerősöm részt vett ezen a konferencián, de nem vette észre a tüntetést, igaz, leszólították a szci-sek.

Egyébként néha tényleg alkalmazzák az elektrosokkot ma is, mégpedig sokszor sikerrel. Pl. Kitty Dukakis-t, a volt amerikai elnökjelölt feleségét így sikerült kigyógyítani a depressziójából, miután semmi más gyógymód nem használt. Önként választotta és nem bánta meg.

books.google.hu/books/about/Shock.html?id=WygfFfFnVCkC&redir_esc=y

beersodi 2013.02.07. 19:14:52

Pár napja tűnt csak fel (így lemaradtam róla sajnos ;-) ), hogy a bohóckodásuk mellett egy kiállítást is rendeztek.
Egy belvárosi üres üzletet béreltek ki e célra.
A plakátjuk most is kint van még, egy bevásárlóközpont bejáratánál.

Közérdekű felhívás
Pszichiátria - Károkozás és halálesetek
Világkiállítás és dokumentumfilm-bemutató

Poénból megnéztem volna őket. XD

triarius 2013.02.07. 22:03:34

Le lehet tölteni Jenna Miscavige könyvét a szcientológiáról, egyelőre hangoskönyvként találkoztam vala. Két napja jelent meg egyébként.

vittore akit kitiltottak 2013.02.08. 10:56:21

Rühellem a Sci seket és a mentalitásukat is, úgy ahogy van, de kivételesen, szerintem van abban némi igazság amit a pszichiátria által használt gyógyszerekről, illetve a gyógyszergyárak lobbijáról állítanak. Persze aztán jönnek a f@szságaikkal, hogy ők majd tutják a tutit...
süti beállítások módosítása