Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Cikkajánló: Tom Cruise így őrült meg teljesen

2013. január 19. - Reformer

A tegnapi blogbejegyzésben beharangozott könyvből vett részletekkel:

Index.hu cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr365027426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizsla_barat 2013.01.19. 19:22:07

Es ha egy brit allampolgar az amazonrol megveszi az e-bookot? Na okoskaim,nem lehet az egesz internetet cenzurazni

a róka volt a vadász 2013.01.19. 23:54:28

Felesleges próbálkozás a szcientológusok ellehetetlenítése. Nyilvánvalóan a világ legjobban szervezett piramisjátékáról van szó, hatalmas pénzekkel és kiterjedt nemzetközi/kormányközi kapcsolatokkal, a szabadkőművesség egyik kiválóan félresikerült példája. Ha nem így lenne, elképzelhetetlen lenne, hogy büntetlenül megússzák azokat a szinte már emberiségi jogok elleni bűnöket, melyet az egyes országokban elkövetnek. A mindenkori kormányok tartják őket életben. Nagyjából ennyi.

TellVilmos 2013.01.22. 00:58:38

"Kidmant egyébként nem nagyon érdekelte a szcientológia, de Cruise kedvéért belement a buliba, és igen hamar OT II-es szintre jutott el, ami a szcientológia kissé zavaros doktrínája szerint már majdnem az az állapot, amiben az emberi testben lakozó thetán nevű idegen lény átveszi a hatalmat a porhüvelyünk felett, ezzel tökéletes lénnyé formálva minket."

Ilyen baromságokat leírni... Ha már valaki egy komoly cikket le akar írni, akkor legalább pár alap tételnek utána járhatna. Egy komoly szcientológus, ha eddig eljut a cikkben, akkor itt abbahagyja és röhögve továbbáll.

Csak azok kedvéért, akik nem értenék. Könnyen meghatározva. A Thetán a Lélek elnevezése a szcientológiában. Nem egy idegen lény, hanem Ő maga a személy mélyén jelen levő isteni szikra. Csak így olyan szupertudományos hangzásúvá tudta tenni LRH ezt a szót is. Nem tetszett neki a lélek és a szellem kifejezés.

triarius 2013.02.01. 07:24:32

A Sweeny-féle könyv írja, hogy az e-méter gyártási költsége 40 dollár. Ezt az a fickó mondja, aki korábban maga gyártotta. Ugyanakkor 4000 dollárért árulják, tehát az "egyház" a saját tagjainak 100-szoros haszonnal árulja, ráadásul egyszerre általában kettőt szoktak venni, hogy ha elromlik, azonnal lehessen pótolni.

triarius 2013.02.13. 07:16:51

Miscavige unokahúgának a könyve is igazi csemege. 7 éves korában írta alá a Sea Orgba szóló egymilliárd éves jelentkezését (egyáltalán hogy írhat alá egy kiskorú bármilyen szerződést?), és elmeséli, hogy milyen volt a gyerektábor. Heti 35 órát dolgoztak egy sivatagos vidékén felállított telepen (ranch), és nem valami lájtos dolgokat, hanem olyasmit, hogy kőhordás, talicskázás, csákányozás, sika-mika. Ez csak azért érdekes, mert szerintem a gyermekmunkát az USA-ban is tiltja a törvény.

SpaceboyDesign · http://www.honlapkeszites-webgrafika.hu/ 2013.02.16. 23:20:16

@vizsla_barat:

Igen, ez elgondolkodtató.

Főleg egy ilyen híres könyvnél és főleg angol nyelvterületen. Aki akarja, megszerzi. E-book formátumban pillanatokon belül beszerezhető bárhonnan. De simán csak egy megrendelés és postán áthozzák.

Idegen nyelvnél már problémásabb.

mitmiért? 2013.02.22. 16:40:14

Mondjuk az nettó hülyeség h Tom Cruise a szci 3. legbefolyásosabb embere. Aki nyomon követte a bűnbanda felépítését és TC életet tudhatja hogy őt is csak beszervezték és felhasználják, azaz ő nem döntéshozó.
süti beállítások módosítása