Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kapcsolatmegszakításra kényszerítés a gyakorlatban

2011. március 17. - Reformer

 

Ezzel az üzenettel vegzálja az egyház "Vezető etika tisztje" egy bizonyos B.P. nevű "elnyomó személynek" nyilvánított ex-szcientológus szcientológusnak tartott ismerőseit az iWiW-en.

Adatvédelmi megfontolásból az illető "elnyomó személy" nevét töröltem, és az "etika tiszt" nevét is. 

Kedves ...!

A nevem P. Andrea, a Budapest org Vezető Etikatisztje vagyok. Mint Ön is bizonyára értesült róla, B. P.-t az Egyház elnyomó személlyé nyilvánította néhány hónappal ezelőtt. Az erről szóló kiadványt megtekintheti az Egyházban. A Bevezetés a Szcientológia Etikába könyv szerint elnyomó cselekedet a következő: 

" Továbbra is fenntartani a kapcsolatot egy, a HCO által elnyomó személynek vagy csoportnak nyilvánított személlyel, illetve csoporttal." LRH

Ezért szeretném megkérni, hogy amennyiben Ön Szcientológusnak tekinti magát, és nem kíván részt venni elnyomó cselekedet elkövetésében, jelezze számomra, hogy hogyan kívánja kezelni azt a helyzetet, hogy Ön jelenleg is fenntartja a kapcsolatot B. P-vel. Amennyiben ezt a kapcsolatot a jövőben is fenn kívánja tartani, kérem az ilyen irányú szándékát is jelezze számomra. 

Köszönettel: 
P. Andrea
Vezető Etikatiszt Budapest 

Egyébként az USA-ban már 2009 novembere óta van az egyháznak "önkéntesekből" szervezett Facebook-rendőrsége, akik szólnak, hogy kivel kell megszakítani a kapcsolatot. Úgy látszik, Magyarországra is eljutott az új irányvonal.