Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A Drogmentes Maraton jótékonysági bált szervez

2010. január 22. - Reformer

Erre leltem dr. Lenkei Gábor blogján:

A Drogmentes Maraton mögött álló Héliosz Alapítvány jótékonysági bált szervez 2010. február 12-re három tehetséges, de nehéz sorsú állami gondozott gyermek megsegítésére.

Fellép többek között Mága Zoltán és Nyári Zoltán, és társszervezőként van feltüntetve az SOS Gyermekfalu és a Fóti Gyermekváros (Károlyi István Gyermekközpont). 

A rendezvénynek honlapja is van, ahol bemutatják a szervezőket. A Maraton és a külföldi társszervezetek (Foundation for a Drug-Free Europe és a Foundation for a Drug-Free World) esetén szokás szerint hiányzik az az információ, hogy a szcientológia egyházhoz szorosan kötődő szervezetekről van szó. Továbbá az SOS Gyermekfalu és a Károlyi István Gyermekközpont weboldalain meg sincs említve ez a rendezvény.

Támogatók az Euronics és a másik szcientológus vitaminguru, Demecs István tulajdonolta Vitaking (Vitaminkirály néven is futott).

A gyermekekre egy weboldalon lehet szavazni, amely egyben a kezdeményezést is ismerteti.

Távol álljon tőlem, hogy nemes, jószándékú kezdeményezések útjába álljak.

Magánvéleményként azonban annyit mondanék: attól félek, hogy ennek is az a valós célja, mint a Maratonnak (a szcientológia társadalmi elfogadottságának növelése).

És tiszta szívből azt kívánom, hogy ebben ne legyen igazam!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr141693190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2010.01.22. 20:47:34

Nagyon rámozdultak, itt Fehérvárt járva is sorra összefutok a reklámmal. Erősen valószínűsíthető, hogy nemcsak a gyerekek fognak (esetleg) jól járni ezen az esten.

Warlimont 2010.01.22. 21:38:43

Nem tudom, az Anonos dolog létezik-e még, de érdekes lenne szervezniük "Szcientológia mentes maraton" címen valami maszkos futóversenyt, ahol a Drogmentesek igazi arcára hívnák fel a figyelmet.

exscn · http://exscn.net 2010.01.22. 23:53:13

@Warlimont: Ja, ez jó ötlet. Esetleg lehetne "Szcientológiamentes maraton a Jedi lovagok szervezésében".
Egymás mellett futna Darth Wader meg Yoda mester, kezükben lézerkarddal.

A mondanivaló az lenne:
"Szcientológia helyett nézd inkább a Csillagok háborúját! A Jedi lovagok legalább használják a képességeiket..." :)

Warlimont 2010.01.23. 00:09:42

Exscn:

Ez rossz ötlet. Darth Vader 2 méter magas, Yoda meg csak 0.5, nem lenne fair verseny. Azt viszont lehetne hirdetni, hogy kerülje el mindenki az Erő sötét oldalát.

exscn · http://exscn.net 2010.01.23. 00:25:44

@Warlimont: hehe :)

Arra céloztam egyébként, hogy a legtöbb szcientológust igazából az OT-szinteken elérhető képességek ígérete tartja bent. Ennek ellenére nem hajlandók észrevenni, hogy a legmagasabb OT-szinteken lévők sem tudnak semmivel sem többet, mint ők.
Egy OT például a testén kívül oda mehet, ahová csak akar, bárhova benézhet, sőt akár gondolatokat is sugározhat valakinek. Persze ezek csak ígéretek.
Ha bármilyen OT képességeik is lennének, már régen nem működnének tényleges elnyomók a bolygón, hanem simán elintézték volna őket.

Mondjuk ez az OT-állapot utáni vágy egy szcientológusnál annyira mély, hogy első körben nem igazán érdemes támadni, de poénnak jó lenne ilyesmi :)

exscn · http://exscn.net 2010.01.23. 00:37:41

Mellesleg szcientológusok kihozásra mostanában találtam egy nagyon-nagyon jó oldalt. Pont az ő realitásukhoz igazítva, rengeteg LRH-referenciával.

Érdemes tudni arról, hogy a szcientológusok teljesen Hubbard által meghatározott módon gondolkodnak és ez a weboldal pont a Hubbardi szempontok alapján rántja le a leplet az egyházról és David barátunkról.

Mindezt nagyon finoman és pont a szcientológusok realitásszintjén. Fontos, hogy nem a Szcientológiát és Hubbardot támadja, mert az első körben az ellenkező hatást váltaná ki. Szóval szuper kis munka, kár, hogy nincs meg magyarul.

Itt a link, ahonnan érdemes kezdeni egy kicsit már kétkedő szcientológusnak:
friendsoflrh.org/Section2/

olvasó01 2010.06.07. 21:13:15

"Mellesleg szcientológusok kihozásra mostanában találtam egy nagyon-nagyon jó oldalt. Pont az ő realitásukhoz igazítva, rengeteg LRH-referenciával.

Érdemes tudni arról, hogy a szcientológusok teljesen Hubbard által meghatározott módon gondolkodnak és ez a weboldal pont a Hubbardi szempontok alapján rántja le a leplet az egyházról és David barátunkról.

Mindezt nagyon finoman és pont a szcientológusok realitásszintjén. Fontos, hogy nem a Szcientológiát és Hubbardot támadja, mert az első körben az ellenkező hatást váltaná ki. Szóval szuper kis munka, kár, hogy nincs meg magyarul.

Itt a link, ahonnan érdemes kezdeni egy kicsit már kétkedő szcientológusnak:
friendsoflrh.org/Section2/"

Ez tényleg nagyon jó!
És mi a következő lépes, szerinted?

exscn · http://exscn.net 2010.06.08. 01:45:23

@olvasó01: Épp ma olvastam arról, hogy ezzel a weboldallal indítva sikeresen jöttek ki emberek.

Szerintem ha valaki szcientológusként végigmegy ezen az oldalon, már kész lesz a net többi részét is olvasni a témával kapcsolatban.

Valószínűleg Marty Rathbun blogján fogja folytatni, az reális lesz számára.

Másik opció lehet az scnforum.org/ ez is ugyanahhoz a "független szcientológus" vonalhoz tartozik. Ezek az emberek még szcientológusok, akik a hivatalos egyházzal elégedetlenek.

Itt már megjelennek néha valódi ex szcientológusok, akiknek sikerült kimászni a szcientológiából és többnyire finoman rávezetik a még alapvetően szcientológusnak számító fórumtagokat dolgokra, segítenek kinyitni a szemüket.

Utána megkezdődik a szabad net-olvasás akár ezzel a bloggal is: OT III (tűzfal, Xenu-sztori) olvasása, Hubbard halálának leírása, az egyház valódi történelme, Hubbard hiteles életrajza, stb. Ez a legszörnyűbb időszak. A szcientológus addigi világképe hullik darabokra. Ha szerencséje van, akkor sikerül neki végképp kimászni és ismét szabad ember lesz. Ha nincs, akkor belezuhan valami másik hasonló szektába.

olvasó01 2010.06.08. 07:41:56

@exscn: Köszönöm szépen! Végigment az oldalon, de most az egyháznál szeretné megvizsgálni az ott olvasottakat. Nem fogják visszarántani?

Reformer 2010.06.08. 09:41:20

@olvasó01: meg fogják próbálni mindenesetre, de az az oldal elég ütős a hívők számára

olvasó01 2010.06.08. 12:59:39

@Reformer: Köszönöm a választ! :)

Scn.Hun 2010.08.12. 15:22:12

@exscn: Ez tényleg nagyon ütős oldal. Érdemes lenne lefordítani.Ha valakinek megvannak a referenciák magyarul, akkor csak ki kéne másolni őket.
www.friendsoflrh.org/Section2/
;)

béla 23 2010.08.12. 21:45:41

Mivel sajnos duplán érintett vagyok a dologban szcis a gyermekem és a párja is, emiatt jó ideje rendszeres olvasója vagyok ennek a blognak, mert segíteni szeretnék rajtuk, de sajnos már idős vagyok ahhoz,hogy nyelvet tanuljak egyébként minimálisan németül beszélek,de szivesen venném és szerintem sok más ember is, ha az angol dolgokat leforditanátok, ha lehetséges csak nagy vonalakban, ha nem is szó szerint. Vagy csak saját szavaitokkal elmesélnétek az ott elhangzottakat. Köszi a többi nyelvet nem beszélő nevében is.

exscn · http://exscn.net 2010.08.13. 01:55:00

Próbaképpen kipróbáltam a google chrome fordítóját, hátha segít:

"Soha nem futott és kezeléséhez ÁLTAL semmit, de STATS."

Ebből sikerült fordítania:

"NEVER RUN OR MANAGE BY ANYTHING BUT STATS."

Sajnos ez úgy tűnik használhatatlan.

exscn · http://exscn.net 2010.08.13. 02:00:56

@béla 23: Az a helyzet, hogy a fenti oldal semmit nem mond annak, aki nem szcientológus, még akkor sem, ha a saját anyanyelvén olvassa.
A gyereknek lenne érdemes angolul tanulnia, de nem csak ebből az okból.

Normálisan lefordítani egy ilyen weboldalt pedig sajnos nem kis munka. Van hogy egy mondatot 3 másodperc alatt elolvas és felfog az ember, lefordítani meg negyed óra.

Scn.Hun 2010.08.13. 09:20:04

@exscn: Én szívesen lefordítanám a referenciákon kívüli részeket. Szerintem akkor lenne a legütősebb a fordítás, ha a referenciák a hivatalos "egyházi" fordításból lennének kiszedve. Sajnos ezek nekem nincsenek meg.

A fenti oldal tényleg nem mond sokat egy kívülállónak, de egy szcientológusnak nagyon sokat. Ez elindíthatja a felébredés útján.
süti beállítások módosítása