Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Vallási tolerancia szcientológus módra

2009. augusztus 15. - Reformer

Az egyház egyik sokszor hangoztatott tétele az, hogy maximálisan tiszteli a többi vallást, és aki szcientológus lesz, az úgymond megtarthatja a másik vallását is.

 

Idézet a budapesti szcientológia egyház FAQ-jából:

Mit mond a Szcientológia más vallásokról?

A Szcientológia minden vallást tiszteletben tart. A többi vallással együtt osztozik a béke és a megváltás vágyában.

Az Egyház Hitvallása kimondja, hogy „minden embernek elidegeníthetetlen joga van saját vallásos gyakorlataihoz és azok végzéséhez.

A Szcientológus lelkészek képzésük során tanulmányozzák a világ nagyobb vallásait, hogy jobban megértsék, hogyan illenek bele a nagyobb vallásos közösségbe.

Nézzük meg, mit jelent a gyakorlatban a "tiszteletben tartás"...

Ez a fotó jelent meg egy szcientológiáról szóló reklámanyagban:

A baloldalt álló, szcientológia kézikönyvet tartó szcientológus lelkész a fotó szerint egyértelműen magasabbrendű Mohamednél, Jézusnál, Konfuciusznál, Mózesnél stb.

Természetesen Mohamedet is sikerült ábrázolni, pedig közismert, hogy ez milyen következményekkel szokott járni...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr381310758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.15. 16:01:38

A Mohamed-kép biztos nem véletlen. Epedve várják, hogy az áldozat szerepében tetszeleghessenek... :-)

csipinymous 2009.08.15. 18:28:18

Azért Hubbardibácsit is érdemes meghallgatni ebben a témában! A xenu.com-n fent van a hanganyag! Miképp vélekedik a filozófiai abszolút (Hubbard), a többi vallásról. Ennél a fotónàl sokkal durvább!
Krisztust, pedofilnak titulálja...

bumburnyak 2009.08.15. 21:31:57

Ez a kép nekem is feltűnt már egy korábbi kiadványukban. Le is döbbentem rajta rendesen. Ha ők valóban egyenrangúként kezelnék a vallásokat, egy ilyen kép megjelenése náluk szóba sem jöhetne. Mohamed ábrázolása meg... Szerintük az biztos az nem is Ő, csak egy hívő!

kalman 2009.08.16. 15:40:13

Írónikus.
10 év alatt sok hülyeséget hallottam, de az első az egy buddhista?
csakmert Buddha rlh reinkrnációja volt xD
:D
és ő megjövendölte satját maga eljövetelét, egy répaafej fogjönni majd nyugatról, avgy vmi hasonló hablaty.
a kérdés csak az, hogy miért nem akkor tette azt LRh amit most,
illetve LRH miért nem követte sajét tanításait (buddhát) ?
..
igen..
köszi
üdv.

anonim én 2009.08.16. 20:10:15

Hát, ha a sor időrend, akkor elölről hátra felé:
Mohamed, Jézus, Konfuciusz, Buddha, Lao Ce, passz, Mózes, Ábrahám, egy görög akárki(?).
Viszont, ha már minden vallásból a főnököt, akkor a tetőn lrhnak, vagy miskának kellene állni, nem?
Illetve, hogy is van az, hogy Mohamed előrébb áll (idővonal szerint korrekten) ugyan Jézusnál, de lejjebb? Mit akarjon ez jelenteni? Dzsihád lesz ebbűl meglássátok!

ThufirHawat 2009.08.17. 10:46:37

Magasról lehet nagyot esni.

bumburnyak 2009.08.17. 11:26:52

Erről jut eszembe egy vicc, amit nemrég hallottam:

-Hogyan lesz öngyilkos Tom Cruise?
-Az egójáról leugrik az az IQ-jára!

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2009.08.18. 21:19:15

Ez a sorrend valóban időrendi, és nincs olyan vallás a földön, amely ne önmagát sorolná a legjobbnak, az egyedül üdvözítőnek, stb...
Lehet hogy kifelé mást mond persze, de egy vallás nem állíthatja magáról, hogy van nála jobb alternatíva, mert akkor milyen indoka lenne a hívei számára, hogy ne azt válasszák?

ShadowPhrogg32642342 (törölt) 2009.08.19. 14:16:33

A repülő spagettiszörny eljövetele fog üdvösséget hozni a harcban álló vallásoknak, amikor is azok rádöbbennek, hogy az általuk tisztelt istenek csak egy kupac tészta félreértelmezései.
Xenu polipszerű mivolta ismert. Nyúlványok.
Mózes elég rosszul látott. Csipkebokor.
Jézus csak lemásolta. Kopipaszta.
Mohamed dettó. Kopipaszta x2.
Görögök Zeusz szakállának hitték. Szakáll.
Rómaiak ugyanaz, más néven. Kopipaszta x3.
...
Ergo.: Minden vallás ugyanaz, és ilyen módon egyformán felesleges...

Dr. Kix 2009.08.19. 16:01:31

Brad Pitt nem komálja, hogy Tom Cruise szci rendezvényekre hívogatja. (Én se komálnám.)

index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2009/08/19/brad_pitt_nevetsegesnek_tartja_tom_cruise_naci_filmjet/

motyago 2009.08.19. 18:42:52

Először csak nevetek, ha meglátok egy ilyen karika(tor)túrát, mint ez a fenti giccs. De hamar elszomorodom, mert rá kell jönnöm, ezt a nyálas propagandaképet ezek komolyan gondolják. Úgy tűnik, tényleg csak ennyire futja nekik. Valószínűleg nem is vágynak többre, ezért is kerülik nagy ívben a szellemi felemelkedés lehetőségét is. Értem én, hogy rendkívül ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki szépen, rendesen bekanalazza a szekta idiótaságait, de hogy aztán miért gátolják a szerencsétleneket a fejlődésben, arról csak azt tudom gondolni, hogy a magát hol egyháznak, hol vállalkozásnak tartó cégnek ez az érdeke. Az áldozataikat agyon kell terhelni a sok-sok ezer oldalas maszlag nyammogásával, nehogy maradjon kapacitásuk arra, hogy esetleg tanuljanak, művelődjenek. Valószínűleg a szekta érdekei ellen szólna, ha a pácienseik használhatnák az agyukat is, ha megismernék például a lélektan különböző tudományos vívmányait, ha tanulmányozhatnák az előzményeket és/vagy ha elmélyedhetnének az emberi kultúra hatalmas és gyönyörű világában. Így, hogy módszeresen megfosztatnak az ismeretszerzés, az összehasonlítás, a szabad gondolkodás esélyétől is, alkalmasabb, használhatóbb robotokká lesznek az agymosoda szolgálatában.
Ha a szcik magukra tekintenek, vajon nem tűnik fel nekik, hogy ellentétben a valódi egyházakkal, köztük nincsenek tisztelhető emberek?
Ha tényleg vallás lenne, teljesen érthető lenne, hogy a magukét tartják ortodoxnak, igaz hitnek, ez tényleg így természetes. Ezzel nem lenne baj. A probléma az egésznek a sunyiságával van, a hazugságokra építő, őrült céggel, amely (általában) egyháznak álcázza magát, illetve aljas kis leányvállalatokban rejtőzve igyekszik becserkészni újabb áldozatokat.

lordmiko 2009.09.21. 00:26:43

Emberek,emberek,mennyi időtök van nektek a médiát bújva,az "IGAZ" adatokat felhalmozva magatok számára,véleményt mondani,kritizálni,olyanról amiről szemmel lathatólag fogalmatok sincs,nos ennyi erővel egymast is elkezdhetnétek szapulni,kábé annyi értelme lenne annak is.Ha valóban képesek vagytok áttanulmányozni egy dolgot,mint azt számtalan tudós is tette már,ezen esetben a szcientológiával kapcsolatban,nos akkor megkérdezhetnétek egy Ázsiai vallás mesterét,aki nem szcientológusként,igen is becsületesen utanna ment és megnézte mi is az a szcientológia,félretéve mindent,amit a médiában hallott,olvasott,nézett,hisz mint az közismert a média soha sem volt egy megbizható forrás semmilyen témaban sem.Egyebként a vatikán egy tudósa is képes volt utánna járni ennek a vallásnak,no persze ez nem került semmilyen média által promózott dolgok közé,mint az sem hogy mit írt erről a vallásról,de ha akarnátok,komoly emberek,komoly véleményét olvasni,akik igen is utanna jártak ennek a dolognak,akkor itt van ez:hungarian.theology.scientology.org/pdf/Szcientologia-16of18.pdf

Nos ha már ti nem jartok utanna a dolognak,féretéve minden előitéletet,mert ugye úgy soha senki sem volt képes bármit is tanulmányozni,ha előitéletekkel indult neki,szóval akkor olvasgassatok a neten,nézzétek a tévét és okosodjatok... Hátha megtaláljátok a "SAJÁT" igazságotokat benne. Én ezzel segítek megértetni veletek a valóságot,rajtatok áll hogy megnézitek ezt a tanulmányt,sziasztok.

lordmiko 2009.09.21. 00:29:16

Amúgy megkérdezném honnan van konkrétan ez a kép,hol lehet ezt a reklámanyagot megnézni ténylegesen?

hajni707 (törölt) 2009.09.21. 01:52:14

Az elet keletkezeset minden vallas maskent ertelmezi,szamomra nevetseges hogy isten 7 nap alatt teremtett es kigyurt sarbol ket embert:)ez vicc es lehetetlen.az mar nem hogy csak a mi galaxisunkban 200 milliard csillag van,es több billiard galaxis van meg-ez realitas nem fikcio,ha megnezzuk h a mi civilizacionk elött itt voltak a dinok,amiböl mara semmi sem maradt akkor az elet mas formajat is megnezhetju ez alltal-erröl tudunk mi,de az nem jelenti hogy ennyi van.A tudosok kivetel nelkul kijelentik hogy nem lehet kizarni földönkivuli eletformat.Tetszett lordmiko irasa,ertelem erzödik belöle.

hajni707 (törölt) 2009.09.21. 02:11:56

Kalmannak uzennem hogy nem ö allitotta elöször önmagarol hogy buddha reinkarnacioja,hanem buddhista papok:)es bar tudsz foszlanyokat erröl a valasz arra hogy miert nem folytatta a tanitast ott es akkor,megvan,en tudom,te jarj utana.Ami a Brad Pitt ,allitolag nem komalja dolgot illeti,azert megiscsak bejart par sci orara az egyhazba:)A mediaban ezek az allitolag hirek nem epp egyertelmu,es kezenfoghato allitasok,plane nem tenyek,na de öruljunk hires scientologusainknak,David Backham,Will Smith,John travolta,Cathrine Bell,Nicholas Cage,a Presley csajok....magyarokat nem veletlenul nem irtam-na es ez csak kis resz,es ami meg jobb,nem kis dolgokat raktak le az asztalra es nem veletlenul nem hallasz ezekröl,csak a rosszrol,hisz a cel a kaosz megteremtese,es igen-nem veletlenul csapodnak hozza ertelmisegek,orvosok,tudosok,ugyvedek...muveszek,ennek oka van,es annak is hogy ekkora hirverest kapott a földön...es szamolj Te el önmagaddal ha nem jarsz utanna igazan,mert pocskondiazni abszolut ertelmetlen,ennyi erövel a tukör ele allhatsz...

hajni707 (törölt) 2009.09.21. 02:25:32

Szeretnem en is megkerdezni,hogy ez a reklamanyag pontosan miben szerepel,es hol van az leirva es megfogalmazva hogy ö magasabbrendu a többinel?vagy csak egy magasabb ködarabon all...es befogadja a többi vallast...esetleg,a foton Te azt latod amit akarsz ugye,en nem latok egy magasabbrendu szemelyt sem,de azt eszrevettem hogy idörendi sorrendbe sorakoztattak fel a vallasi vezetöket nagyjabol,ennyi erövel jezus magasabban all mint mozes...akkor most vitazzunk ezen:)

Reformer 2009.09.21. 10:14:20

@lordmiko: nem akarom elrontani az örömödet, de ezek a komoly emberek komoly pénzért írták meg pozitív kicsengésű tanulmányaikat...

A kép A szcientológia kézikönyv 1. fejezetében és az abból készült kisfüzetben található.

hajni707 (törölt) 2009.09.21. 14:43:25

Reformer egy kerdes:honnan tudod hogy ezek a komoly emberek komoly penzert irtak meg pozitiv kicsengesu tanulmanyaikat?TE szemelyesen ott alltal,vagy mi alapjan allitod ezt,vajon megtenned akkor is mikor szembeallitananak teged egy komoly ertelmes emberrel,valallnad az uszito szerepet akkor is?Szoval honnan tudod?....

lordmiko 2009.09.21. 15:33:40

Szia Reformer,nem is vartam mast toled:) Nem semmi az érvelésed,csak levegőbe beszélés az a baj,hisz ez a folyamatos,mindenbe keresem az ossze eskuvést és minden kamu,amit ez az egyhaz csinal,nos ez mar akkor sem lehetne igaz ha még lenne is valami kicsi kis alapja.És még irhatnal 1000 meg ezer oldalt errol,akkor sem lenne értelme,egyhelyben toporogsz,korbe,korbe futsz a sajat korodon belul,amit sajat magadnak épitettél fel,ha ebbe a butaságba más is szeretne részt venni,hajrá gyerekek.Es Reformer,ha az eletben csak egy embert szeretnel es latnad hogy mit tesz a gyógyszeripar,a faji megkulönböztetes,mekkora kaoszt,haborut es zurzavart hoz az embereknek akkor elfelejtened tamadni azt,ami ez ellen fel MERT es AKART szolalni elöször a vilagban.mert semmi celja a scinek te ellened meg az emberek ellen csak ezek ellen viv harcot,amibe te is bele tartozol,igy nyiltan mondhatom te a sci ellensgége vagy,igy onmagadé is és az emberiségért is.Ha nem tetszik hogy segitenek a drogosokon és én is egy jó példaja vagyok ennek és még sok 10000 ezer ember,akkor sajnalom.Ha nem tetszik hogy a bűnmegelőzésre törekszenek,sajnalom,ha nem tetszik,hogy emberi jogokat védenek,karöltve más nagy embercsoportokkal,sajnalom.ha nem tetszik hogy katasztrofak esetén az elsőként vannak ott,minden felszereléssel,minden állami tamogatás nélkül,hanem a mi osszedobott pénzeink alltal,amit képzeld minden szci tudja mire adja és hova megy... És engem és sok 100 sci baratomat sosem fenyegettek,vagy zsaroltak hogy adj,hanem önszantambol dolgoztam es szedtem ossze olyan penzeket,amiket tudtam mire mentek,hisz sokszor volt olyan hogy en is szerveztem meg,de mind1,mert biztos vagyok benne hogy ezekbe ugyan ugy bele fogsz kotni,mint mindenbe amit itt látok,mindenre van egy szamodra konrétra vélt negativ jelződ az egyház működésére,holott nem hinném hogy igazán lettél volna ott valaha is,vagy ha igen akkor is mint kém lehettél,már ugymenve oda hogy előtte már eldöntötted magadban hogy az valami rossz... Nem tartalak rossz embernek,de hogy jót nem csinalsz az biztos és azt is tudom hogy egy nap nagyon meg fogod banni ezen működésedet,magad előtt,de hidd el mi akkor is majd megbocsájtunk neked,majd magaddal kell elszamolnod,de ez majd a te utad lesz,szia.

Dr. Kix 2009.09.21. 16:48:18

Hű, micsoda szci kommandó talált már megint ide. Úgy látszik write-only módban vannak, mert ellenkező esetben nem írnának ennyi hülyeséget.

Bár ahogy nézem, inkább csak 1 szci 2 nickkel.
stílus: passzol,
esetlegesen nagybetűvel írt szavak: passzol,
néha használ ékezetes betűket, néha nem: passzol
vessző után nem tesz space-t: passzol.

Reformer: meg tudod nézni, hogy _véletlen_ nem azonos-e az IP-jük?

motyago 2009.09.21. 19:21:06

"segitenek a drogosokon és én is egy jó példaja vagyok ennek és még sok 10000 ezer ember"

Ez vajon hogy értendő? Rajta is segítettek? És még sok 10000 emberen?

Az nagy dolog, ha valaki tényleg lejön valamiféle drogról, de hogy aztán egy másik veszélyes dolog foglyává lesz, az szomorú inkább. Ha ez sok 10000-rel történik, az pedig riasztó.

Nem tudom, hogy a zavartság, a kuszaság, a gondolkodás és az ítélőképesség erős korlátozottsága még a drogos előélet utóhatása, vagy ez már a szektánál elvárt alacsony szellemi teljesítmény megnyilvánulása. A nyelvhelyességi, nyelvtani és stilisztikai förmedvényekre most nem is pazarolnám a szót, hiszen "csak" a megszokott tünetegyüttes egyik jellegzetes része.

exscn · http://exscn.net 2009.09.22. 00:24:14

Ezen a szerencsétlen lordmikon annyira látszik az identitás-csapda alapú agymosottság, hogy az elképesztő.

Csak remélni tudom, hogy én nem néztem ki ennyire elmebetegnek azalatt a tizenvalahány év alatt, míg szcientológusnak vallottam magam.

Sajnos csak nagyon kevés helyen lehet olvasni az emberek kontrollálásának leghatékonyabb formájáról, pedig Hitler óta én kötelező tananyagként oktatnám az iskolákban, hogy az emberek elkerüljék az ilyen agymosó csoportokat.
süti beállítások módosítása