Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Levelet kaptam az egyház ügyvédjétől

2009. március 21. - Reformer

A Gyóntatási kérdéssor úgy tűnik, átlépett egy határon.

 

Ezt írta dr. Szikinger István:

 

Tisztelt Blogger !
 
A Magyarországi Szcientológia Egyház képviseletében azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a "Gyóntatási kérdéssor" című anyagot az oldaláról eltávolítani szíveskedjék. Ügyfelem álláspontja szerint az anyag szerzői jogilag védett, ezért annak ilyen terjedelemben a jogtulajdonos engedélye nélküli közzététele törvénysértő.
 
tisztelettel: dr. Szikinger István ügyvéd, a Magyarországi Szcientológia Egyház meghatalmazott képviselője
 
Ezt válaszoltam neki:
 
Tisztelt Szikinger úr!
 
Emailjét köszönettel megkaptam.
 
Tudomásom szerint a mű ilyen jellegű felhasználása a 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról IV. fejezete alapján (A SZABAD FELHASZNÁLÁS ÉS A SZERZŐI JOG MÁS KORLÁTJAI) szabad felhasználásnak minősül, a következő paragrafusok alapján:
 
34. § (1) A mű részletét - az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven - a forrás, valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti.
 
Az általam idézett mű a New Era Publications által 2002-ben kiadott "II-es Akadémia szint" c. 536 oldal terjedelmű könyv (ISBN száma: 87-7968-021-6) 7 oldalát tartalmazza, tehát egyértelműen részletnek minősül, így a terjedelem nagyságára történő hivatkozás a fenti paragrafus alapján nem állja meg a helyét. 
 
Továbbá a blogban történő megjelentetése az általános szabályoknak is megfelel:
 

33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően.

(2) A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a szerző jogos érdekeit, továbbá amennyiben megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férő célra.

Indokaim a következők:

1. A mű a fenti ISBN számon könyv formájában megjelent, így nyilvánosságra lett hozva.

2. A mű rendes felhasználását (egyházi gyóntatási segédeszköz) az én blogbejegyzésem nem befolyásolja, és így a szerző jogos érdekeit sem befolyásolja. 

3. Anyagi hasznom nem származott és származik a blogbejegyzés nyilvánosságra hozatalából, így ez a tény is megerősíti a szabad felhasználás esetét.

4. Ezúton szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a Magyarországi Szcientológia Egyház nem jogosult eljárni L. Ron Hubbard szerzői jogainak ügyében. A fent említett mű szerzői jogának kizárólagos tulajdonosa a műben található szerzői jogi megjegyzés alapján az L. Ron Hubbard Library, ami a Church of Spiritual Technology, Inc. üzleti életben használatos neve ("doing business as" vagy "dba").

A műben szereplő védjegyek és márkanevek pedig a Religious Technology Center tulajdonában vannak.

A Magyarországi Szcientológia Egyház mindössze korlátozott licensszel rendelkezik ezen művek felhasználására és sokszorosítására.

Amennyiben megadja nekem azt a konkrét törvényt ill. jogszabályt, amelyet a fenti blogbejegyzés megsért, a megfelelő indoklással, akkor a kifogásolt anyagot eltávolítom.

Tisztelettel,

Reformer

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr131016786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luxon 2009.03.21. 20:17:36

O-O
Ejha!
Ez nagyon régi lemez. Mármint a szerzői joggal való fenyegetés, ámde egy idézetre valószínűleg(100%) hogy NEM vonatkozik.

Enyhén égő a zagyháznak a kérdéssor, és egyidejűleg, biztos nem túl jó reklám a leendő tagoknak.

De hát amit főztetek egyétek is meg rondroidok!

Joco74 2009.03.21. 20:58:21

BE FOGNAK PERELNI!!! :D

szaten 2009.03.21. 21:04:00

Jó hogy Te is scn voltál, nem rettensz meg a módszereiktől hisz tudod mire számits. A válaszleveled teljesen rendben van :)
Amúgy meg KIRÁLY VAGY REFORMER:)))))))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sem Mihály 2009.03.21. 22:42:36

Ez mekkora pofáraesés mán' :)

OkoskaTo:rp 2009.03.21. 22:44:57

A Sci még hagyján. De a Szikinger elméletileg jogvégzett ember. A fentiekkel nyilván neki is tökéletesen tisztában kellett lennie a levél elküldésekor.

csipinymous 2009.03.21. 23:09:31

Azért a Szikinger irodája táján és érdemes körbenézni!
Érdekes dolgokat hallani!
Reformer! Nagy pofont adtál! :-D
De, ennek még lesz folytatása! Valószínű, hogy a rendszer fenntartót fogják megkeresni! T.W. Árpinál és nálam is eljátszották már egy párszor!
Több esetben a Lenkei kérte a törléseket! :-D
Nem szabad félni senkinek! Tehetetlenek!

Fekete Sámuel 2009.03.22. 00:24:48

Szerintem: tisztában is van.

roka-koma 2009.03.22. 01:02:53

Azzal viszont valószínűleg nincs tisztában, hogyha esetleg valamilyen furmányos módon el is éri, hogy innen törlődjön az anyag, akkor másnapra 30.000 más szerveren lesz fent ukrajnától nepálig és ha mázlijuk van még a sajtó is ráugrik a sztorira, mint tette azt pl a TV2-es bennfentes blog tölése ügyében.
Persze ha a negatív reklám is reklám elvben hisznek, akkor hajrá, ezen a területen már amúgyis vitathatatlan érdemeket szerzett ez az egész szervezet.

Kedves egyháztagok! Ha úgyis olvassátok a blogot (márpedig mostmár letagadhatatlan, hogy igen), akkor szabadon lehet ám kommentelni, meg szabad ám vitatni a kérdéseket, érvekkel védeni a hiteteket, itt a lehetőség az igazatok bizonyítására. Fetléve, persze hogy léteznek ilyen érvek, amit én ugyan nehezen hiszek, de azért csak tessék, bizonyítsátok be, hogy tévedek!

Kezdetnek elmagyarázhatnátok nekünk tudatlanoknak, hogy miért is éri kár az egyházat azzal, hogy ez az anyag ide kikerült?

Karma · http://karma.blog.hu 2009.03.22. 03:40:17

Tényleg, remélem valaki a biztonság kedvéért azért folyamatosan tükrözi ezt a blogot, soha nem lehet tudni :)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.22. 07:00:14

A bloggert nem fogják beperelni.
Az eljárás a következő:
1. figyelmeztetik a bloggert, hogy törölje.
2. várnak néhány napot
3. megfenyegetik a szolgáltatót: mivel a blogger nem vette le a jogsértő tartalmat, a szolgáltató köteles ezt megtenni.
4. a szolgáltató (akinek nincs érzelmi kötődése a blogbejegyzéshez) a kisebb ellenállás irányába halad és törli a blogot.
5. a blogger ezután perelhetné a szolgáltatót, de biztosan kevésbé vehemens lesz, mint lenne a sci egyház, ha nem törölnék a bejegyzést.

Ez a sci SZOKÁSOS eljárása, 99.99%-ban eredményes.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.22. 07:06:45

@roka-koma:

A TV2 bennfentes blogon megjelent információk bizonyára izgalmasak voltak pártízezer ember számára, de ez az ország lakosságának kevesebb, mint 1%-a. 99% soha nem hallott a bennfentes blog létezéséről sem, vagyis a TV2 elérte a célját.

A Sci is így működik -- számukra nem az a lényeges, hogy senki nem tudjon róla, hanem az, hogy ne legyen széles körben ismert, hogyan szívják le a pénzt a bepalizott emberekből. Ha 1% tudja, az nem baj, amíg a széles nyilvánosság nem tudja.

A Sci vadászerülete nem ez a párezer bogger és kommentelő, hanem mondjuk az itt nagy mellénnyel visszavágó bloggernek a nagynénje. Aki nem blogol, nem kommentez, viszont a Sci egyháznak ajándékozza a fonyódi nyaralót.

Fekete Sámuel 2009.03.22. 08:03:23

@elemes2: Hú, hozz már össze egy pár ilyes nagynénivel, kapsz részesedést a nyaraló árából. :-)

Ténylegesen azt akarom mondani ezzel, hogy manipulálni, kiszolgáltatott állapotba juttatni csak azokat lehet, akik fogékonyak erre.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.22. 08:07:19

@Pszientológus:

Ilyen értelemben a lakosság kb 95%-a fogékony. Tényleg. A társadalom működőképességének feltétele egyfajta közbizalom. Ez a bizalom pedig együtt jár a sebezhetőséggel.

Benbe · http://www.benbe.hu 2009.03.22. 09:05:57

Nos, mivel a blogszolgáltató munkatársai a válaszcikket az index.hu címlapjára helyezték, föltételezhetjük, hogy mérlegelték a helyzetet és a blogger pártjára álltak. 2:0.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.03.22. 09:43:49

Gratulálok a bátor kiállásért a szerzőnek és magam is támogatnám a nyilvánosság erejével. Ezen cikkét szívesen látom a vallaskritika.virtus.hu/ , ahova feltenni nem bonyolultabb, sőt még egyszerűbb mint ide.

Vagy ha ezzel nem kíván bajlódni, egy itteni felhatalmazás alapján, én is feltehetem a nevében.

wilbur 2009.03.22. 10:01:42

Érdemes lehet esetleg felhívni a kifogásoló jogi képviselő figyelmét arra, hogy amennyire a blogbejegyzés nem sérti a szerzői jogokat, (legalább) annyira viszont sérti a kérdéssor akár egyszeri alkalmazása is az alábbi törvényekben védett jogi érdekeket:

Adatvédelmi tv (1992. évi LXIII. tv.):

3. § (2) Különleges adat akkor kezelhető, ha

a) az adatkezeléshez az érintett írásban hozzájárul, vagy

b) a 2. § 2. a) pontjában foglalt adatok esetében, az nemzetközi egyezményen alapul, vagy Alkotmányban biztosított alapvető jog érvényesítése, továbbá a nemzetbiztonság, a bűnmegelőzés vagy a bűnüldözés érdekében törvény elrendeli;

c) egyéb esetekben azt törvény elrendeli.

2. különleges adat:

a) a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra,

b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat;

Büntető Törvénykönyv (1978. évi IV. tv.):

Visszaélés személyes adattal

177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével
a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,
b) az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget,
c) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,
és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott cselekményt hivatalos személyként, közmegbízatás felhasználásával, vagy jogtalan haszonszerzés végett követik el.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges személyes adatra követik el.

Kicsit fajsúlyosabb, nemdebár, mint holmi szerzői jogi hivatkozás?

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.22. 10:11:42

@Benbe:

Amíg ingyen van, sima ügy. Kérdés, hogy az index szolgáltatója, az interware is így gondolja-e (a Sci mindig arrogánsabb, mint hinnéd), illetve az index és az interware vállalja-e a Sci egyházzal folyó elhúzódó pereskedés költségeit. Aminek a pozitív oldalán sok év múlva jogerősen csak annyi áll majd, hogy az úr 2009. évében jogosan nem töröltek egy blogbejegyzést.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.22. 10:13:20

@wilbur:

A Sci kezében bizonyosan ott van az érintett írásos hozzájárulása két tanúval.

a Nanga Parbat rabjai 2009.03.22. 10:28:34

wazze, a Szikingernek is elment az esze? Azért sajnálom...

wilbur 2009.03.22. 10:34:26

@elemes2: Lehet, bár ez a gyóntatási metodikából és a kérdéssor formájából nem derül ki...
Egyébként az írásos hozzájárulás az "adatkezeléshez általában" önmagában nem elég: a scinek azt is bizonyítania kell, hogy tájékoztatta a delikvenst az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, valamint ha elektronikai vagy informatikai eszközt - lásd: e-méter - használ az adatok feldolgozásához , értékeléséhez, akkor ennek működési elvéről, arról, hogy ez hogyan befolyásolja az adatok értékelését, kezelését. ÉS MINDEZEK UTÁN kell az adatgazdának írásban hozzájárulnia. Vagyis az írásos hozzájáruláson az aláírásokat megelőzően a fenti tájékoztatásoknak szerepelniük kell. Gondolod, hogy szerepelnek?

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2009.03.22. 11:19:41

ha tényleg a nemkommentező nagynénik kifosztása a cél, akkor ideje lassan egy újabb szciellenes tüntetésnek, nemdebár? irány a blaha meg a dianetika központ, szálljanak a röplapok, essen a statisztika!

Fekete Sámuel 2009.03.22. 13:18:18

@phreeq: asszem nem esik a statjuk a tüntitől, legfeljebb az etikának. Illetve még az eladásoknak kéne visszaesniük, de annak az érdemi csökkentéséhez szerintem nem elég erős az anon.

Dr. Kix 2009.03.22. 13:34:57

Reformer!

Ne feledd, a jogi procedúrát nem azért indították, hogy pert nyerjenek ellened, vagy ténylegesen eltávolítsd a szerintük jogtalan tartalmat.

Csak az idődet és energiádat akarják lekötni. Meg a kilétedre fényt deríteni. Szóval ne pazarolj a dologra minimálisnál több energiát. Szerintem.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.03.22. 13:48:10

Nagyon nagy vagy Reformer! Ha az ügynek lesz folytatása -ami valószínű- akkor érdemes lesz majd a sajtóhoz fordulni.

@OSA-sok: Nagy láblövés ígérkezik! :D:D

sten 2009.03.22. 14:22:28

Azért a kérdéses képeket lementettem. Legyen meg nálam is, biztos ami biztos. ;)

Szerintem tegye ezt meg mindenki!

Luxon 2009.03.22. 16:28:54

Ja igen! Épp ezt akartam mondani, javasolni. Bár azt hiszem az automatice már meg is történt.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.03.23. 17:07:58

király vagy Reformer. ne hagyd magad megfélemlíteni.

jhokka 2009.03.23. 17:35:04

Beraknád Reformer az eredeti levelet, mert nem hiszem, hogy Szikinger ilyen helyesírással, és ilyen röviden írt volna.

Csodálom, hogy még mindig így kitartva ferdítesz!

És a nép ezt beveszi!

jhokka 2009.03.23. 17:38:10

Ja, majdnem elfelejtettem Reformer!

A válasz nagyon profi, tényleg felkészült vagy, és ezt most semmi élc nélkül írom!

Ennél jobb választ nem sokan adtak volna.

Nem akarsz vezetőként vagy jogászsegédként valahol elhelyezkedni, alkalmas lennél, én mondom.

Ez a szervezési táblán 20-as alosztály. Ez nagyon fontos képesség, te bírsz ezzel. Le a kalappal!

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2009.03.23. 19:28:51

jhokka
Hogy hogy te itt? Nem vagy a hajón? Hogy lesz így klír az ország 2010-re?

Luxon 2009.03.23. 20:31:50

jhokka: Beraknád Reformer az eredeti levelet, mert nem hiszem, hogy Szikinger ilyen helyesírással, és ilyen röviden írt volna.

De! Ezt a pcientológusoknak tanítják hogy nem magyar szórend mondva.(!sic)

jhokka: Csodálom, hogy még mindig így kitartva ferdítesz!

Na ugye! Nem tudom értelmezni Maúnika lenni én.

Luxon 2009.03.23. 20:32:57

Szeretnék elnézést kérni! :D :)

Luxon 2009.03.23. 20:49:58

jhoka: És a nép ezt beveszi!

A nép beveszi?
Sajnálatotokra és a Nép szerencséjére, mégsem olyan magas a beszervezhető egyedek százalékos aránya. Különben már klír lenne a Zország. Magyarán a nép azért nem vesz be mindent.

A két jkokka komment összegezve tömören:
- Előbb ver, aztán nyal.
Tipikus gestapo/nkdv taktika. Büszke lehetsz magadra!

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.03.24. 01:21:42

Reformer: Kérlek scanneld be az eredeti levelet. Vagy benned, vagy Jokkában fogok csalódni.

szaten 2009.03.24. 06:23:11

@AnonHun: Figyelembe véve a megszólítást, ez valószínűleg mail volt.Nem tételezem fel hogy tisztában lennének Reformer személyazonosságával. Ha végig gondolod Jhokka és Reformer dolgait , vajon ki a szavahihető?Nincs oylan levél ami lvélpairon boritékban érkezett Reformer címére Blogger megszólítással , így nincs mit bescannelni, max bemásolni és azt már megtette . A levél oka ilyesztegetés , elrettentés legtöbb ember frászt kap ha csak ügyvédről hall ,erre játszanak.

Reformer 2009.03.24. 09:51:53

jhokka: emailt írt Szikinger dr., mivel nem tudják, hogy ki vagyok, csak az emailcímemet ismerik.

Itt egy screenshot a bejött emailről:
kepfeltoltes.hu/090324/sziki_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bár ezt sem fogod elhinni szerintem.

A másik megjegyzésedre reagálva: szerintem nem nagy kunszt rákeresni a szerzői jogi törvényre és elolvasni a releváns részeit. Sajnos van pár ügyvéd, aki a jogi tanácsadást rendkívül misztikus és bonyolult dolognak állítja be, hogy vastagon lehúzhassa az ügyfeleit.

Ha lesz dolgod lusta ügyvédekkel, te is megtanulod, hogy minek hol kell utánanézni! :)

Tényleg jhokka, hogy áll a "2010-re Clear lesz az ország" projekt? Vagy majd ti is a válságra fogjátok? Ja, várj egy pillanatra - Hubbard azt írta, pont ilyen alkalmakkal terjeszkedik jobban az egyház - tehát ez nem lehet kifogás. Szóval?

Reformer 2009.03.24. 10:04:49


Ismerve a benti dolgokat, kb. ez történhetett:

Az itteni OSA (aki nem dönt semmiben, csak jelent a koppenhágai v. Los Angeles-i központnak, az ügy súlyosságától függően, majd végrehajtja a kapott utasításokat) jelentette felfelé, hogy a köcsög Reformer kirakta a Joburgot.

Lejön az utasítás péntek este felé az időeltolódás miattt, hogy menjen neki egy C&D levél a szerzői jogokra hivatkozva (amerikai gondolkodásmód, az ottani szigorúbb törvényekből fakad).

Az itteni OSA vezetője a vacsora utáni meetingen kiadja a jogi osztályvezetőnek, hogy küldessen a "Sziki"-vel egy C&D-t ennek a szemétnek.

A jogi osztályvezető felhívja dr. Szikingert (péntek este 7 körül járunk) és mondja neki, hogy kéne küldeni egy C&D levelet ennek és ennek a bloggernek, mert a szerzői jogok így meg úgy.

Az ügyvéd úr tisztában van vele, hogy ez a veszett fejsze nyelének tipikus esete, de udvariasan biztosítja a megbízót arról, hogy ki fogja küldeni - hiszen tudja, hogy az itteni OSA vezetője lobbanékony, aggresszív és rámenős, jobb a békesség. Gyorsan összeüt egy négysoros emailt - hátha ettől is megijed - és elküldi, hogy nyugodt legyen a hétvégéje. Törvényi hivatkozásokat szándékosan nem ír, mert ellene szólnak.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.03.24. 10:29:47

@szaten: Arra valóban nem gondoltam hogy email lenne, pedig teljesen logikus. És hogy ki a szavahihetőbb? Természetesen megvan a véleményem, de bárki tévedhet! Ez egy remek alkalom volt arra, hogy önigazolást nyerhessek.

Tehát:
Jokka! Durván árnyékra vetődtél (megint).

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.03.24. 10:31:44

@Reformer: Mi történik akkor, ha bírósági ügy kerekedik belőle? A tárgyalásra nyilván nem mehetsz el.

Reformer 2009.03.24. 12:45:55

@AnonHun: nem lesz bírósági ügy, mert az a magyar egyház nem jogképes az ügyben (nem ő a szerzői jog tulajdonosa)

Doubledeceker 2009.03.24. 14:53:45


Azért jó ez a levél, mert ez egyértelműen igazolja, hogy ez a rakat szar, etikátlan és gerinctelen elmebetegség a sci-től származik.

Ha nem lennének ennyire degeneráltak, akkor simán letagadták volna az egész eljárást.

Ehelyett saját maguk igazolják agyatlanságukat.

Remek, remek.

De azt nem értem, hogy hogyan tudnak ebbe a szarba belecsöppeni az emberek, hisz nagyon kilóg a lólább.

Az FLP-s banda (forever living project) legalább sokkal finomabb módszerekkel dolgozik.

jhokka 2009.03.24. 17:20:49

Ok. Reformer.

Megkövetlek!

Elhiszem, hogy ezt írta Szikinger.

Akkor ez a bejegyzés nincs elferdítve.

Kérdéseidre most nem válaszolok, engedelmeddel, mivel a Clear 2010 projektnek nem én vagyok sem a vezetője, sem szóvivője.

CConstantine · http://www.xenu.net 2009.03.24. 18:02:49

GRATULÁLUNK REFORMER!
imádom amikor ilyen profin visszavág valaki, főleg egy ilyen droid-véd figurának

csipinymous 2009.03.24. 19:21:06

Szerencsére az egyház vezetése (magyarban) impotens!
Pérről felesleges álmodozni! Nem merik megkockáztatni, tanulva ez elmúlt évek (média) tapasztalataiból!
Marad hát, a jól bevett hallgatás, lapítás, sunnyogás de, vigyorogva és önelégülten mondhatják (bent) maguknak -A karaván lassan halad! Majd deportáljuk ha, átvesszük a hatalmat.
Mi lenne ha, perre vinnének egy elnyomó wogot?
A média, (;-)) keresztben lenyelné a szcientológiai egyházat, megszellőztetve más ügyeket is és Lenkei furfangos vitaminüzletét.
Bár, jön a tavasz és lesznek még meglepetések!
A politikai élet is felfigyeld a gondokra és példát fog statuálni.
Mélyrepülés következik. Szépen, hosszan, agonizálva.
20!0 projekt, megbukott már a kigondolás pillanatában.
Szerbül, szlovénul vagy horvátul kell majd tanulniuk. Ott, még nagyon kezdeti stádiumban vannak és talán a következő 15-20 évre kullancsként lóghatnak a balkáni törvényeken.
Négy éve, egy német forgatócsoport, filmezett Budapesten! A német szcientológusokról volt szó, hogy miképpen akarnak átmenteni cégeket otthonról mert, izzik a talpuk alatt a föld. Persze függetlenül a magyar egyháztól.
Kerestem a YouTube-n de, nem találtam! Nordi, Inteligencs vagy Fawly (Index) emlékezhet még rá!
Reformer, összejöhetnél Nordenhloz (Index/vallas, biznisz, maffia...) kollégával!
A miértekről, csak annyit írnék, hogy nagy értékes ember aki, hasonló cipőben jár!

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 22:58:59

@wilbur:

Gondolom, hogy szerepel mindez, sőt, ennél sokkal több is. akik eljutnak abba a fázisba, hogy ez a gyóntatási kérdéssor előttük van, már mindenre felhatalmazták a sci képviselőit.

prozium 2009.03.25. 21:18:44

@jhokka: egy jóslat. A válság el fogja vinni a pénzt és szcientológia beruházásait. Nem lesz mit kiküldeni az egyháznak az USA-ba, az ottani központ lemond rólatok és az itthoni pár 100 szcientológus nem tudja majd fenntartani az itteni kirendeltséget, ami összeomlik. Ez lesz 2010 után, nem Clear Mo.

gyz 2009.03.27. 09:52:06

@jhokka: Azért az a világ legnagyobb vicce, hogy egy szientológus kritizálja valakinek a helyesírását. Ha van szervezet, amely a legdöbbenetesebb módon töri kerékbe a magyar nyelvet, az a szci. Egy értelmes, iskolázott, megfelelően művelt emberi közösség már csak e miatt a tahó igénytelenség miatt el kellene, hogy utasítson titeket.

Fitz 2009.03.30. 16:40:18

Úgy örülök, hogy van ilyen blog. Hajrá az emberi butaság ellen!

Fekete Sámuel 2009.04.03. 10:34:17

@gyz: A helyesírásuk rendben van. A fogalmaiknak pedig gyakran saját jelentésük van. Például az, hogy "tedd be az etikát" kb. azt jelenti, hogy "vállald fel a felelősséget".

A szcik egy része viszont sajnos baromira nem tud helyesen írni.
süti beállítások módosítása