Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb haláleset

2008. október 13. - Reformer

Uwe Stuckenbrock 46 évesen meghalt pár nappal ezelőtt a szcientológia nemzetközi bázisán.

 

A halál oka: sclerosis multiplex (a betegségről több információ itt). Bár ez "a betegség egyelőre nem kezelhető, csak a lefolyása késleltethető és a tünetek enyhíthetőek", a szemtanúk beszámolói alapján az illető szinte semmiféle orvosi segítséget nem kapott.

Íme a részletek:

A testvére, Markus, kereste meg a szcientológiaellenes közösséget azzal, hogy az édesapja értesítette, hogy Uwe, a bátyja, 5 év szenvedés után meghalt. Azt is elmondta, hogy tudomása szerint Uwe évek óta "RPF-en van" (Rehabilitation Project Force, a szcientológia "büntetőtábora" a rosszul teljesítő Sea Org tagok számára - napi max 7 óra alvás, napközben kemény fizikai munka és pár óta auditálás az elkövetett bűnökre, párban kell egymást gyóntatni, továbbá nem beszélhet senkivel, csak kérdésekre válaszolhat és nincs szabadnap vagy szabadság a program lezártáig - akár évekig). Markus nem tudott vele beszélni már telefonon sem, mert a betegsége miatt Uwe nem tudott a telefonhoz jönni (!) és mint most kiderült, az egyház tisztviselői, akikkel beszélni tudott, hazudtak az állapotáról és a javulásáról.

A válaszokból és a szemtanúk beszámolóiból a következők derültek ki, illetve a következő dolgok merültek fel.

1. Az RPF egy igen stresszes hely, a sclerosis multiplexet pedig súlyosbítja a stressz. Egy ilyen beteget egyszerűen durva embertelenség ilyen körülmények között tartani.

2. Egy RPF-es társa, aki később kikerült az egyházból, ezt írta még amikor élt, 2004-ben

"Van két olyan ember az RPF-en, aki SÚLYOS BETEG ÉS ORVOSI KEZELÉSRE SZORUL. Uwe Stuckenbrock az egyik, 2001 körül érkezett a Los Angeles-i RPF-re, előtte a nemzetközi bázison volt RPF-en. Sclerosis multiplexet állapítottak meg nálam, tudtommal ez egy gyógyíthatatlan betegség. Az elmúlt három év során egyre rosszabb állapotba került, bár úgy tűnt, hogy valamennyire gondoskodnak róla. Már 2001-ben is nehezen tudott egyedül járni, mostanra viszont már teljesidős ápolásra szorul. Mindig volt vele 1-2 ember, mivel egyedül már a WC-re sem tudott kimenni. Kerekesszékbe kényszerült. Azt nem értettem azonban, hogy bár sok bioélelmiszert eszik, sok vitamint és auditálást kap, egyre rosszabb és rosszabb állapotba kerül. Néha elvitték a helyi kórházba ellenőrzésre, de persze csak az ingyenes sürgősségi ellátást vehette igénye (az egyház nem hajlandó semmiféle orvosi kezelést fizetni az RPF-eseknek).

...

Nyilvánvaló volt számomra, hogy SOHA NEM FOG ÉLVE KIKERÜLNI AZ RPF-RŐL. Uwe az életéért küzd... Mit a francot keres az RPF-en??? Nem kapja meg a szükséges orvosi segítséget és figyelmet - egyszerűen EMBERTELEN volt, amit tettek vele. A tisztesség azt diktálná, hogy egy megfelelő otthonba kerüljön, ahol esetleg felépülhet vagy legalább rendes körülmények között halhat meg. Erre van egy elméletem: Uwe Stuckenbrock volt a nemzetközi biztonsági főnök. Atyám! Biztos vagyok benne, hogy azért tartják az RPF-en, hogy ne adjon ki semmilyen terhelő adatot.

...

Amikor megérkezett az RPF-re, OT III-as volt. Úgy hallottam, hogy amikor az OT III-at csinálta, akkor kezdődött ez a betegsége. Mit tett az egyház az elmúlt 3 évben ennek kezelésére? Befejezte az OT III-at, az OT IV-et és már egy éve az OT V-ön van - talán azt remélik, hogy ettől jobban lesz, de NEM JAVULT AZ ÁLLAPOTA! Sőt, inkább romlik!"

3. Jeff Hawkins, volt Sea Org-tag: ismerte Uwe-t, ő is látta, hogy szenved illetve kerekesszékben közlekedik. A feleségét (Laurisse Stuckenbrock, Miscavige személyi asszisztense) rákényszerítették, hogy váljon el tőle, mert Uwe "alacsony statisztikájú".

4. Bruce Hines, volt IX-es osztályú auditor: Hubbard azt állította, hogy az OT V kezeli a testi problémákat. Én több ezer órányi OT V auditálást adtam le másoknak és többszáz olyan ember auditálási dossziéja volt a kezemben, akik OT V, VI, VII és VIII szinteket csinálták. Ez a fajta auditálás egyáltalán nem oldotta meg a testi problémákat. Hubbard még azt is állította valahol, hogy az OT V - VII-ig tartó auditálás a rákot is meggyógyítja. Szerintem ez hülyeség. Sok általam ismert szcientológus (köztük a húgom is) próbálta a rákot ezzel az auditálással kezeltetni, de egyikük sem járt sikerrel.

Ismerte Uwe-t, akit elmondása szerint nagyon felzaklatott, hogy a feleségének el kellett válnia tőle.

Az anonok már akcióznak, itt a fórumtopik:
http://forums.whyweprotest.net/123-leaks-legal/uwe-stuckenbrock-has-died-rpf-pac-30035/

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr43711633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.10.13. 15:32:56

A sokadik hasonló eset. Most Lenkei "3millió dollár" felesége is ilyet kap, hátha felállhat ujra a székéből. Ha a szcin múlik csak, akkor sem ő, sem más nem lesz jobban.
Monika milyen szinten jár? Ugye a vakbél gyulladását is ki lehetett volna auditálni esetleg????? Jokka, mit gondolsz minderről?

Anomalia 2008.10.13. 16:15:42

Ne kerdezd ot.
Ez nincs benne a jokka altal ismert 5%-ban, ugyhogy "biztosan hazugsag"... :S

Dr. Kix 2008.10.13. 16:56:46

Jokkának csak az tény, amit a zagyház állít, minden egyéb, - pláne negatív- információ csak ferdítés, hazugság, nincs alátámasztva, nincs rá bizonyíték stb.

Benigna 2008.10.13. 17:11:25

Nem hiszem el! Azért az orvosok is, akikhez bevitték ellenőrzésre...Nem igaz, hogy nem tarthatták bent, ha tudták, miről van szó!
A szci-ket meg ezért lazán be lehet perelni. Mi az, hogy embereket zárnak be, és megtagadják tőlük az ellátást, ha betegek?! Na meg az OT-szintek. Jokka, és társai, hogy hihettek még ebben?!

Boci 2008.10.13. 17:11:53

Ezt a lenkeis feleséges székből hátha úrjra felállós dolgot lehetne kicsit bővebben? Így nem értem. Köszi

István 2008.10.13. 17:20:28

Benigna, sajnos ezeket nem lehet rájuk bizonyítani. Elvileg önszántukból vannak ott. Bár, kiváncsi vagyok, ha egy sm-es beteg késői fázisában megállapítják a cselekvő képtelenséget, akkor mit fog vele csinálni a drága egyház? Mert gyógykezelésnek az auditálást nem ismeri a jog, az fix.

glabla 2008.10.13. 17:32:17

Nekem csak egy kérdésem van. Mi a faszom ez a szcientológia?? tényleg csak ezt hallani hogy a sok kibaszott őrült ember szekta szinten működik de hogy miben vagy kiben hisznek ezek és hogy mért ilyen elbaszottak azt nem. Mért?

gondolkodo 2008.10.13. 17:48:15

glabla: ez elegge hosszu mese... talan ha legjobban meg szeretned ismerni, ajanlom az anon blog linkgyujtemenyet : www.freewebs.com/anonymoushun/linkek.htm

ezenkivul a legkonkretabban az alapito elso szulott fianak az interjuja adhat egy elso rapillantast, majd tobben meg jobban kifejtik neked, ha van ra idejuk: lptr.metacortex.hu/szcientologia/dewolf-interview.pdf
ez egy forditas, ha bizonytalan vagy az eredetit megkeresheted, ott van, hogy melyik magazin, melyik szamaban jelent meg

Pszientológus 2008.10.13. 18:03:30

Az OT-k valószínűleg azt gondolják, hogy előzőéletes bűnei voltak, amikkel nem tudott szembenézni, ettől lett SM-es.

Elég szomorú és fájdalmas történet, bár azért nem Lisa McPherson-kaliberű. A maguk módján próbálták helyrehozni, rengeteget auditálták.

Egyébként odabent nem élik meg katasztrófának a dolgot, hisz csak "eldobta a testét", de ez nem baj. Majd 2030 körül újra szci, sőt: újra Sea Org-os lesz, és másodjára talán már kezelhető lesz az igazi miértje az SM-nek is. "Revinimus", ez a Sea Org jelmondata, ami azt jelenti: "visszajövünk".

Pszientológus 2008.10.13. 18:04:57

Mellesleg miféle "büntetőtábor" ez az RPF, ha közben lehetővé teszi az OT III-ról OT V-re jutást? Ezért nem RPF-es publikoknak milliós pénzeket kell csengetniük Koppenhágában.

bumburnyák 2008.10.13. 18:14:45

benigna!
saját felelősségére távozhat a kórházból, sőt megtagadhatja a kezelést is!

Pszientológus 2008.10.13. 18:38:56

Mónika nem hülye, ha vakbele van, elmegy orvoshoz. A szcik csak a gyógyszergyártó lobbikat rühellik (javarészt igazuk van benne amúgy), van egy ilyen vitaminmániájuk (önmagában nem túl ártalmas), és a pszik náluk az elnyomás királyai.

Pszientológus 2008.10.13. 18:40:43

Ja az egyébként szerintük simán lehet, hogy ez a blog, tehát ti, kollektíve okoztátok a vakbelét az entétáskodásotokkal.

Egyszóval megentétásítottátok őt.

bumburnyák 2008.10.13. 18:50:38

pszientológus:
"van egy ilyen vitaminmániájuk (önmagában nem túl ártalmas)"
khm... volt a bbc-nek 1 filmej, amit nemrég leadtak az mtv2őn, a címe: tények a vitaminokról.
ajánlom figyelmedbe.

Reformer 2008.10.13. 18:54:38

Pszientológus: lenyűgöző az empátiád. "A maguk módján próbálták helyrehozni". Igen, valószínűleg egy vállrándítással elintézték ezt páran, de csak egy kicsit gondolj bele, hogy milyen érzés lehet 7-8 éven át folyamatosan leépülni testileg (és nyilván szellemileg) abban a biztos tudatban, hogy csak kolonc vagy az egyház nyakán és egy fillért sem fognak orvosra, gyógyszerre költeni. Egy remény éltet - hogy a "tech" működik és Hubbard módszere majd megoldja. És amikor a halál küszöbén lebegsz, akkor már tudatosul benned, hogy átvertek és normál emberként sokkal tovább és nyugodtabban élhettél volna.

A cinikus megjegyzésed az OT-szintekről remélem csak viccnek szántad. A családja már nem annyira értékeli az ilyen poénokat, a testvére konkrétan perre készül, remélem, nyer és eközben a megfelelő médiafigyelmet is megkapja.

Nyugi, belső tapasztalatom, hogy az orvoshoz menés sem divat a szci körökben, max. felhívják a Lenkeit vagy valamelyik szci orvost, ha már nagyon rosszul vannak. Nyugtató v. fájdalomcsillapító szedése szintén tilos, hiszen akkor nem mehet auditálni.

A betegségeket az "asszisztokkal" v. auditálással próbálják "kezelni".

Magyarországon is volt valaki, aki majdnem meghalt rákban a Sea Orgban. Amikor eljáult az irodában, akkor kezdtek el foglalkozni vele. Utána gyorsan kitették, hogy ne ott haljon meg. Szerencséjére még kioperálható volt a tumor, és egy operáció meg is mentette az életét, de nem sokon múlott.

Ja, próbáld meg 1 hozzászólásban összefoglalni a mondandód legközelebb.

csipinymous 2008.10.13. 18:58:49

Persze, Mónika aki, nem tud értelmezni pedig, egy kiképzett szcientológus elmegy orvoshoz ha, a vakbele begyullad.
De, volt egyáltalán Mónikának vakbele? Vagy valami egészen más gyulladt be, abban a testi hüvelyben?
Esetleg, maga a értelmezni képtelen Mónika?
Megint csak persze, a gyógyszergyártó lobbi is elfogadhatatlan. Fölég, ha maga a szcientológiai egyház készít és forgalmaz vitaminbombákat a maga hasznára. Miközben szörnyű históriákat gyárt, a konkurenciáról, ezzel a saját malmára hajtva a vizet.
Bár, ha jobban belegondolok, az emberek kevesebb aszpirint vesznek és szednek mint, vitamint.
Vitamint, ami tízszeresébe kerül mint egy orvosság, és napi rendszerességgel szedünk.
Akkor most melyik a jobb üzlet?
A vitaminok, nem túl ártalmasak?
Te, Pszi, melyik bolygón élsz? :-) Mert, vagy két méterrel az aszfalt felett lebegsz vagy, a Jupiteren is van internet kapcsolat.
Persze, hogy a pszichiáterek az elnyomok királyai! Mi lenne velünk ha, a villanyszerelőkkel lenne?
Bele sem merek gondolni! Nem is tudom, hogy ennek mi az oka.
Egy ember meghalt.

István 2008.10.13. 19:08:29

"Az OT-k valószínűleg azt gondolják, hogy előzőéletes bűnei voltak, amikkel nem tudott szembenézni, ettől lett SM-es." --- ez gondolom egy haldoklónak és a családjának elfogadható segítségnyújtás. Abból a rengeteg pénzből, amit beletalicskáztak az egyházba, legalább egy éppkézláb magánorvost hívhattak volna hozzá, hamár nem is hordják folyamatos kezelésre.

NOsci 2008.10.13. 19:29:13

Amikor a szciket olyan – a számukra visszataszító és bűnös - fizikai problémák gyötrik, mint a fájdalom, és/vagy a szex, miért nem javasolják nekik a parancsnokaik, hogy hagyják el fénysebességgel azt a fránya testüket, ami csak nyűg a számukra? Persze ha azt a célt szolgálja a gyarló hús, hogy legyen rajta kéz, ami mélyen a pénztárcába tud nyúlni... Stuckenbrock-kal és a környezetével azért hitették el – valószínűleg – azt, hogy fejlődik, hogy a végsőkig fejhessék a bankszámláját, - gondolom.
Azért az jó, hogy nekik a nemiség gyűlöletes, az ivartalan szaporodás pedig elég nehézkes, legalább kevesebb gyereknek kell az áldozatukként felnőni.
Hallottam olyat, - mondjátok, hogy nem igaz – miszerint azért gyűlölik a nőket, mert mikor áldott állapotba kerülnek, befognak, gonosz módon csapdába ejtenek egy lelket, aki így már megint abba a szégyenletes helyzetbe kerül, hogy teste van. Ugye nem igaz?

Géza 2008.10.13. 19:38:43

"azért gyűlölik a nőket, mert mikor áldott állapotba kerülnek, befognak, gonosz módon csapdába ejtenek egy lelket, aki így már megint abba a szégyenletes helyzetbe kerül, hogy teste van."
- Döbbenet! Ezt egyszerűen nem tudom befogadni! Az emberi ostobaságnak nincsenek határai.

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.13. 19:40:13

benigna
Pedig sajnos ilyen a jelenleg nálunk is bevezetésre váró biztosítási rendszer. Amerikában 50millió embernek nincs betegbiztosítása, ők, csak az alap dolgokat kapják (lásd M.M. Sicko filmje).

Boci
Lenkei "3 millio dollar" okozott egy közuti balesetet, mely következtében felesége tolókocsis lett. Jelenleg a szekta próbálja auditálással kigyógyítani, ami mi már tudjuk, hogy nem fog összejönni. Már ők is kapizsgálják, Lenkei "3 millió dollár" már túrja is ki a cégükből a felséget. :(((

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.13. 19:53:30

csipi
"De, volt egyáltalán Mónikának vakbele? Vagy valami egészen más gyulladt be, abban a testi hüvelyben?"

hülle! :))))
Szombaton! :))

Awful Truth 2008.10.13. 20:01:28

Én, ha egy kiugrott tag lennék, vagy tán maga egy tag aki anonim módon kritizálja az Egyházat fórumokon, komolyan tartanék tőle hogy megtalálnak vagy beazonosítanak, és komolyabb bajom esik.
Végül is ki tudja, hogy hol van egy-két ismerőse vagy befolyásos barátja az Egyháznak, aki IP cím alapján kiadja az én adataimat másoknak.
Én ettől véresen komolyan tartanék.
Persze az emberi aljasság és butaság határtalan.

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.13. 20:08:56

Awful Truth

Azt gondolod, hogy ezzel vannak elfoglalva? Szerintem nem. De amilyen problémát említessz, erre van egy egyszerű megoldás, potom 10e HUF ért 2 évre:
www.hide-ip-soft.com/index.htm
:)))

Benigna 2008.10.13. 20:24:01

Ez akkor is szörnyű, ha így van!Változtatni kéne rajta. Látják, hoy valaki haldoklik, és el kell engedniük a szektájával?!
Más: barátaimnak meséltem a szci-ről, anyámmal még az Anonymous-féle filmet is megnézettem. Mind kiakadtak. Másik barátnőmet meg a tanárai informálták, mert a sulija ott van a Dianetika-központ mellett, és van, hogy a buszmegállóis kísérgetik őket.

vahurfickó 2008.10.13. 20:42:18

Gyűjtögetem magamban egy ideje, gyűjtögetem, de most megírom. Minden ilyen szci blogban előbb-utóbb felbukkan, hogy ez a szekta magához köt, rabul ejt és nem lehet szabadulni tőle, és használat után a zembert lelki és/vagy testi roncsként pöki kimagából. Hát álljon itt néhány gyakorlati tanács a szabadulni nem tudóknak. Persze ezek a saját tapasztalataim, és nem 100% standard módszerek (márhogy stílszerű legyek), de nekem eddig bejöttek.
1. Telefon csörög:
- szia géza vagyok a zorgból, blabla....
- figyu, most nem jó, hívj vissza 5 óra múlva (vagy holnapután ugyanekkor, stb).
Tapasztalatom az, hogy 10-ből 9 esetben nem fog visszahívni az illető.
2. Telefon csörög:
- szia, jössz ronbá szülinapi bulijára
- NEM!
- Miért?
- mert NEM ÉRDEKEL!
Kis rinyálás a telefonban, hogy hát izé, meg tök jó lesz, mert közös répázás lesz ronbá képére, stb..
- Értem. Köszönöm, hogy elmondtad. AKKOR IS EZ AZ ÉN DÖNTÉSEM!
Na itt le szokott engedni a nagy elhatározottság, mert a személyes integritás, meg a saját döntés fontos a szci szerint is. Ja a nagybetűs mondatokat nyomatékosan és határozottan kell mondani.
3. Teló ismét csörög:
- szasz, megnézted az új Alapok DVD-t, amit ingyé' küldtünk neked?
Persze azért, hotgy aztán csiliom-biliom forintért rádsózzuk az egészet.
- Ja, belenéztem.
- és milyen?
- szerintem elég szar.
És itt elmondtam két mondatban, hogy mi bajom vele. Persze innen kezdve má tukmálni se tudja, és telefon letesz.
Nem vagyok jól fizető ügyfél (1-2 tanfolyamon voltam náluk), de korábban azért havonta minimum egyszer felhívtak. Az alábbi párbeszéd óta viszont nem kerestek (május végén történ):
- szia, mittudoménki vagyok a zorgból, eljössz az eseményre?
- NEM
- miért?
- mert nem érdekel?
- szientológus vagy te egyáltalán??
- NEM, de szívesen beszélgetek VELETEK. Hívj bármikor, ha segíthetek valamiben.
- Aha, oké.
Na azóta nem hívnak.

Szóval nem kell félni tőlük, a legjobb, ha a saját hülyeségükkel állítjuk szembe őket (ld. a 2. párbeszéd). Egyszer beszélgettem egy szci barátommal, akit amúgy imádok, nagyon jó fej, és épp az obnózis (megfigyelés) fontosságáról beszélt. Aztán rátért arra a - szci körökben legalábbis - jól ismert esetre, amikor az OT valahányas elterelte a Hajó (flag ship v. starhip már nem tudom) felé tartó masszív hurrikánt. Hát erre én meg azt tudtam mondani, hogy "ahha, de én ezt NEM FIGYELTEM MEG!" Na, hát erre szegény nem tudott mit mondani (mert hát amúgy tényleg értelmes srác). Szóval én úgy érzem, hogy nem kell kétségbeesni, nyugodtan lehet nekik nemet mondani. Ha elég határozottan teszed nem fognak foglalkozni veled.

Tapasztalat... 2008.10.13. 20:49:37

vahurfickó 2008.10.13. 20:42:18

"Kis rinyálás a telefonban, hogy hát izé, meg tök jó lesz, mert közös répázás lesz ronbá képére, stb.."

Hát itt kész... fentrengtem a röhögéstől... :D

Zakó Zoltán · http://celebtestor.blog.hu/ 2008.10.13. 21:01:24

vahurfickó 2008.10.13. 20:42:18

Sajnos elég kevés ember tud nemet mondani... Illetve inkább azt mondom, hogy sokan vannak, akik nem tudnak. Belőlük lehet meriteni.

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.13. 21:02:08

vahurficko
Tetszett amit írtál, ez csak akkor nem működik, mikor már egy kisebb vagyonod (lakás, auto ára) benne van, és szeretnéd végre kamatozni látni a tudásod, de az még mindig kevés, meg még mindig kevés, meg még mindig kevés..........

csipinymous 2008.10.13. 21:13:10

vahurfickó 2008.10.13. 20:42:18

"Kis rinyálás a telefonban, hogy hát izé, meg tök jó lesz, mert közös répázás lesz ronbá képére, stb.."

Behaltam a röhögéstől! :-DDD
A nejem, átjött a dolgozószobánkba, hogy mi a bajom!
Apám, ezt használni fogom! Köszi, régen nevettem már ilyen jót!

NemesekErnyo 2008.10.13. 21:18:11

Egy dolog kiviláglik a történetből:a 21. században nagy a sötétség. A hagyományos egyházak tizedannyi kárt nem okoznak, mint a szektások, nem véletlenül menekül a Fő-téren mindenki a képviselőjük elől. Komplett agymosáson mentek keresztül, meg az is, aki hisz nekik.

NemesekErnyo 2008.10.13. 21:22:21

csipinymous:
Ha egy ember évekig tud ilyen táborokban tanyázni, akkor azt valószínűleg nem a dolgos, szorgos emberek gyülekezetének hívják. Normális munkahely mellett nem lehetséges. Valamiből élniük kell... a hiszékeny, primitív társaik kihasználásából.

leftalone · http://iwillsurvive.blog.hu 2008.10.13. 21:24:34

Bocsánat, most tévedtem ide csak...
Lehet a blog történetének leghülyébb kérdését kérdezem, de....
Anno egy kivizsgáláson doki mondta, hogy toljak némi vitamint, mert kicsit hiányom van ebből-abból. Ismerős adott egy doboz ilyen Lenkei cuccot, kis zacsikban van a vitamin. Nem szándékozom csatlakozni a szcientológiához, csak a fent olvasottak elbizonytalanítottak, hogy egyeltalán hatékonyak azok a bogyók?
Vagy az OÉTI őt is bevizsgálja, mese nincs?
Csak van még, és nem tudom érdemes-e szedni :)

Őszintén szólva annyi volt szimpi, hogy lustáknak összekészítve kis zacsiba, nem kell hatvan dobozból nekem összeválogatnom :) Szóval szedném, feltéve, ha van értelme és tényleg annyit tartalmaz minden anyagból amennyit kell...

leftalone · http://iwillsurvive.blog.hu 2008.10.13. 21:29:24

Ja, hogy érdemben is hozzászóljak, van egy bűvkörbe vont exkollégám. Kicsit olyan UFO-s volt, de mivel elkönyveltem, hogy nem haverkodós, elvoltunk amolyan nem-kommunikálunk sokat szinten.
Összes kollégával átjártunk a szomszéd pubba beszélgetni, kávézni, enni.
Ő soha nem jött át, max ha valami nagyon fontos üzenet volt, akkor áttrappolt, elmondta és hátraarc. Mióta onnan eljöttem (ugyanaz a cég, más iroda), többiek mesélték, hogy a srác le van tiltva minden szórakozásról mert az haszontalan...
Most ő letta főnök és egyszer beszólt az egyik kollégának, mert asztalszomszéd küldött neki egy aranyos "vicces" mailt, nevetett rajta és odaszólt, hogy köszi, ez kedves volt.
Jól le lett tolva, hogy ilyen haszontalan dolgokkal tölti az idejét (az iroda hasznának kb 70%-át hozó emberről van szó...).

Érdekes, nálunk még a főnök is megköszöni ha valami vicces anyagot átküldünk és röhög is rajta... (persze nem munkaidő 90%-ában csináljuk :))

NemesekErnyo 2008.10.13. 21:47:12

leftalone, az én dobozomon van OÉTI regisztrációs szám: 3148/2008

bumburnyák 2008.10.13. 22:30:26

lenkei vitaminjairól inkább beszéljen ez:

www.hirado.hu/cikk.php?id=289261
www.lanchidradio.hu/tovabbra_is_kaphato_a_betiltott_szcientologus_vitamin_20080613

magyarul a betiltott vitaminokat forgalmazza a mai napig átcimkézve, és még fel is vállalja.
ekkora adag vitamin szedését nem javasolják a gyógyszerész ismerőseim sem!

Besenyő "SP" Pista bácsi 2008.10.14. 00:07:56

ne haragudj szociomókus, de nekem arról, hogy "vakbele van" azonnal és önkéntelenül is Besnyőpstabácsi jut az eszembe, hogyaszondja kőolajfinomító???...??? noormális??? hát nem fog nekik sikerülni...". szóval azt hiszem...nekem...vakbelem van. nem mondja...mije van magának jóember??? vakbelem. hát addig örüljön.
és ez még hízelgő, mert a recens felhozatal messze inkább Boborján, mint BSPP.
még a legjobb reformer, aki egy ponton igen találóan Kazantzakisz Jézusának dilemmáját vázolja fel: "És amikor a halál küszöbén lebegsz, akkor már tudatosul benned, hogy átvertek és normál emberként sokkal tovább és nyugodtabban élhettél volna."
"

csipinymous 2008.10.14. 00:11:25

NemesekErnő!
Szerintem, ott azért elég sok szorgos-dolgos ember dolgozik. Már mint, a szcientológiai egyháznál.
Érzésem szerint itt, valami másról van szó!
Ha, az embereket halmazokra bontanánk, nem testi, fizikális tulajdonságok alapján akkor, talán érdekes lenne, hogy az ilyen és ehhez hasonló szervezetek, szekták...stb., azonos halmazokban kapirgálnak.
Vajon, azon szcientológusok közül akik, ebbe a táborban éldegélnek, dolgoznak, hányan tértek már magukhoz? Hányan várják azt, hogy visszakerülhessenek az egyház mindennapi életébe.
Ezen emberek közül, melyik mire képes ennek érdekében? Meddig képesek elmenni?
Engem, ezek az egyszerű kis kérdések jobban foglalkoztatnak!

leftalone · http://iwillsurvive.blog.hu 2008.10.14. 04:24:51

bumburnyák:
Lehet, hogy akkor mégis magam állítom össze az adagomat más termékekből. Egyébként a C-vitaminra fújtak régen, hogy vesekövet okoz, aztán kiderült, ogy igen, akinek alapból is hajlama van rá, egyébként meg inkább jótékony. Én spec kávé helyett használom - vassal bekeverve igazi természetes speed :)
(Azért ha valaki tud jó multivitamin készítményt, szóljon, mert keveset alszom, enni is össze-vissza és kellene a kiegészítés :))

István 2008.10.14. 07:24:14

leftalone:
Ha vitaminhiány kezelésére szedsz kúra szerűen nagy mennyiségű vitamint, az jótékony lehet. De szerintem kv helyett ne szedj naponta 1000 mg C vitamint (amúgy is a nagyrészét kivizeled). Tél előtt kicsit többet, nyáron kevesebbet. A mértékletesség mindenek felett :)

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.14. 10:59:25

leftalone: a california fittness termékei elég jók.
C vitaminból a legjobb és legolcsóbb a patikában is kapható por alakú askorbinsav. Valaki már írta is itt asszem.

TB 2008.10.14. 13:11:51

bumburnyák:
Lehet, hogy akkor mégis magam állítom össze az adagomat más termékekből.


De azért kérd ki az orvos tanácsát, vagy a gyógyszerészét is. Ők talán jobban értenek hozzá, mint a szomszéd háziasszony(kivéve, ha az is gyógyszerész :)) ).

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.10.14. 13:41:07

Leftalone, beherovka elalvás előtt, vagy jóféle almapálesz: ugyanannyit alszol, csak mélyebben. zért nemnapi használatra gondolok. :)
A másik, hogy a C-vitamint is okos elalvás előtt nyelni, többen mondták, hogy jobban alszanak, és főleg jobban ébrednek tőle. Kipróbáltam, szerintem is.

yx 2008.10.14. 18:40:03

vahurfickó:
Ilyen jót rég röhögtem! :) (A "közös répázás"...)
Sajnos Anonymoushun-nak igazsága vagyon abban, hogy "néhány" millió betolása után (esetleg nem is HUF-ban) nem ilyen egyszerű a dolog. Főképp, ha bármi értelmeset látsz (ill. próbálsz látni) még benne.

yx 2008.10.14. 18:50:49

Jahhh, és kár a srácért. Az meg hülye melléduma, hogy előző életes bűnök + ilyesmi és majd ha legközelebb visszajövünk, akkor majd aztán igazán.. mit is? De aki szeretné saját bőrén megtapasztalni, hogy mekkora szívás az RPF, ne tartsa vissza magát, most még kipróbálhatja szezonvégi akciós áron!

Benigna 2008.10.14. 19:56:09

Hogy min akadtak ki? A szci módszerein.

örge 2008.10.14. 20:02:32

Borzasztó, ahogy még halálos ágyukon is hülyének nézik, megalázzák az embereket, mondván, hogy igaz, most nem jött össze, de majd a következő életükben jobb lesz. De sajnos én már ezen sem tudok csodálkozni.

Pszientológus 2008.10.18. 16:41:13

yx: ahhoz előbb Sea Org-osnak kéne lenni. Ahhoz meg szcinek kéne lenni... itt bukik el a topiclakók többsége.

Egyébként az RPF-en fel lehet menni OT3-ról OT5-re. Ezért publikok milliókat fizetnek. Nos?

Benigna 2008.10.18. 19:32:03

Ez megint olyan, mintha védenéd az RPF-et, mert ott fel lehet menni. Te magad írtad, hogy nem hiszel az OT-ban, gondolom, akkor rosszul fogalmaztál.

Ha ez tényleg védelem, és nem az, amit fentebb mondtam: a férfi idő előtt halt meg, mert nem kapott kellő orvosi segítséget, mivel az egyház nem fizet RPF-eseknek kórházi kezelést.
Nos?

jokka 2008.10.19. 08:09:50

Én ezt kétlem, hogy nem kapott orvosi segítséget.

Még a legalapvetőbb orgokban is van egy orvosi összekötő. Ezekre pénzt és energiát áldoznak.

Újabb csúsztatás van valahol.

Valami nem stimmel a helyben, az időben, formában, emberekben.

Én azt tudom elképzelni (persze ez csak spekuláció, mint a Profi c. filmben mondta a rendőrfőnök), hogy a srác megtagadta
az orvosi segítséget.

A szcientológián kívül is van sok ilyen makacs ember.

Főleg az öregek. Személyesen ismerek jópár ilyet.
Az én apám (pedig majd levágta a kezét, úgy ömlött belőle a vér) személy szerint nem volt hajlandó elmenni dokihoz.
Nekem kellett hívnom orvost hozzá, de még akkor is hadakozott. Végül nagy nehezen 2 nap után tudtam elvinni kórházba. Megműtötték.

Szóval ez van.

Annyira csodálkoztok, hogy a szcientológusok néha normálisak, vagyis ugyanolyanok mint mi (mármint az emberek) az életben?
(Persze szerintem szimplán hülyeséget csinált a srác! Magyarul: barom volt! :-))

Persze megint a lényeg, a vér, erőszak, halál volt, és hurrá meghalt végre bent egy szcientológus. Megint csámcsogjunk, és veregessük vállunkat, jó munka volt (Reformer), tudjuk milyen mocskos a szci (anonok).

És arról persze nincs hír, hogy a SO-ok 95%-a nem szorul évekig egészségügyi ellátásra, mert nem betegszenek meg.

Sokkal egészségesebbek, kicsattanóak! Persze "néha" meghalnak ők is. :-)
Nahát! De nagy felfedezés.

jokka 2008.10.19. 08:14:09

Hát igen... évente 5-10 újabb haláleset. Na de nagy hír!

Kb. Tízezer SO tagból. Ez az arány MO-i lakosságnál nagyobb.

nagyobb: 1.000 emberből hal meg 10 évente.

Bibircsók 2008.10.19. 15:33:28

jokka,

ad1: ennyiről tudunk, ennyi derül ki. Tehát ez egy minimum.

ad2: gondolom, felesleges rámutatnom, hogy az emberi élet nem mennyiségi, hanem minőségi kérdés; nem kilóra mérjük. Felteszem, baromira ki lennél akadva, ha az az 5-10 ember történetesen a te családodból / baráti körödből kerülne ki, mi meg jót heherésznénk rajta, hogy "ugyan már, mi az az 5-10 ember, hát ki nem tojja le, ha kinyiffannak".

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.19. 21:17:14

jokka
Ha 1 is belehal értelmetlenül egy vallásnak nevezett "szekta" tanaiba, az is sok!
Ne is haradudj, de ez a hozzáállás olyan nácis

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.10.19. 21:19:23

jokka
Demecs haverod hogy van? Próbál még gyógyítani mérnöki végzettséggel? Remélem sittre vágják rövidesen!

jokka 2008.10.19. 22:37:47

Bibircsók, Anonymoushun:

Én azt mondtam, hogy történt egy haláleset, ahol a körülményeket Reformer próbálja lefesteni úgy, hogy ott se volt.
Persze, hogy nem mennyiségi kérdés. Mint olvastátok fent apám esetét, akkor sem másra próbálom kenni a felelősséget. Az az ő hülyesége, ha a saját baromsága miatt meghal.

Leírtam, hogy attól, hogy valaki nem igényli az orvosi segítséget, az nem szcientológus sajátosság, a való életben sokkal gyakoribb. Főleg annak fényében, hogy a szervezetekben van külön részleg ami ezzel foglalkozik. És annak fényében, hogy LRH több helyen leírta, és javasolta, hogy ha beteg vagy: menj orvoshoz. Nem auditálás után. Hanem egyből. Ez legyen az ELSŐ!

Az, hogy a szcientológusok nem mennek dokihoz, az egy legenda. Csak hogy lehessen többet fröcsögni ezen az oldalon.
Így az, hogy azt írod, hogy a "szekta" tanaiba halt bele a srác, enyhén szólva is vicces, és tudatlanságra vall.
A srác a saját hülyeségébe halt bele, az ő sületlensége.

Nácis?! phhh... nézd meg mit írtam:
"Persze megint a lényeg, a vér, erőszak, halál volt, és hurrá meghalt végre bent egy szcientológus. Megint csámcsogjunk, és veregessük vállunkat, jó munka volt (Reformer), tudjuk milyen mocskos a szci (anonok)."

Reformer mocskolja be a vért, a halált. Otthon tördeli a kezét, mikor történik már újra hasonló.

Anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.10.20. 08:18:16

jokka
Először olvasd el mit írnak, szótiztázd, utána kezd el sületlenségeket írni a válaszaidban. Hidd el ismerem demecs régi esetét, elég közelről. Az a mocsok gazember tehet egy életerős férfi haláláért. Aki miatta meghalt, nem kaphatott rendes orvos segítséget, illetve mire kaphatott volna, addigra késő lett.

"Így az, hogy azt írod, hogy a "szekta" tanaiba halt bele a srác, enyhén szólva is vicces, és tudatlanságra vall."

Olvass jokka, olvass, kérdezz bent a mocsok főnökeidtől, menj utána a híreknek, akkor már mondhatod esetleg másra hogy tudatlan. Jelen esetben Te teljes mértékben az vagy.
süti beállítások módosítása