Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Friss hírek, linkek

2008. augusztus 15. - Reformer

A közelmúlt szcientológiával kapcsolatos hírei, bejelentései stb.

 

Tüntetés

4. magyar Anonymous tüntetés holnap 13-15-ig a Budapesti Orggal szemben (Erzsébet krt. 2-6). További információ: magyar Anonymous honlap, Anon fórum.

 

Linkek

Jó üzlet az emberhalál a szcientológusoknak - Drogosok ügyvédje blog

Ezt küldte ki a Maraton:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idézet a cikkből:

A szcientológusok nem azért veszélyesek, mert lelkiismeretlenségre, könyörtelenségre és a hazudozásra tanítanak, hanem azért veszélyesek, mert mindezt olyan kenetteljesen teszik, hogy csapdájukba könnyű belesétálni. Drogmentes Magyarországért Maraton?! Hű, ez aztán a jó ötlet, szólnak, majd Janics Natasa, Gálvölgyi János, Pettkó András is csatlakoznak a szektához, persze azt már észre sem veszik, hogy nevükkel a megérdemelten üldözött szervezet mennyire visszaél.

A kommentekből pedig kiderül, hogy a drogmentes.hu tulajdonosa Fritzlauf Lajos, a Magyarországi Szcientológia Egyház titkára és a magyar OSA iroda vezetője.

 

Média

Futóversenyen toboroz a szcientológia egyház? - Hír TV riport, videóval. A témával Anafeb is foglalkozott a rémálom blogon.

Idézet:

A drogmentes maraton után most a Balatonnál rendezett futóversenyt gyerekeknek a szcientológiai egyház. Egyik alapítványuk kis füzetkéket is osztogat a fiataloknak, amelyet az egyház alapítója írt. A szervezők azonban tagadják, hogy az akció célja a toborzás lenne.


Itt az újabb szcientológus lista!
- Heti Válasz cikk, benne a 2007-es WISE lista.

Idézet:

L. Ron Hubbard követőinek mozgolódásáról tanúskodik az a WISE-tagok által szervezett rendezvény is, melyről lapunk az elmúlt hetekben szerzett tudomást. A szervezet tagjainak kezdeményezésére Cégvezetők Első Országos Csúcskonferenciája címmel június végén a budaörsi Holiday Inn szállóban tartottak tanácskozást hazai vállalkozások részvételével.

...

A konferencia szakértői köre arról tanúskodik, hogy a szcientológus vállalkozók nem kispályán játszanak. A rendszerváltás előtt a KISZ köreiben még Gyurcsány Ferenc környezetében is megforduló Piroska Gyula kezdeményezésére tartott tanácskozás előadói közt találjuk Vincze Mártát, az ország egyik legsikeresebbnek nevezett elit adótanácsadóját, Balogh Gábort, a Western Union pénzküldő szolgáltatás hazai meghonosítóját, valamint Hovány Mártont, a Hovány Autókereskedelmi cégcsoport névadóját. Csak utóbbi két cég évi 30, illetve 20 milliárd forintos forgalommal/bevétellel büszkélkedhet, így nem túlzás azt mondani, hogy a mintegy 250 WISE-tag vállalkozás összesen több százmilliárdosra becsülhető forgalmával meghatározó szerepre tett szert az ország gazdasági vérkeringésében.

 

Meghalt Isaac Hayes - femina.hu cikk.
Fox News - Isaac Hayes' History with Scientology (angol)

65 éves korában, Clearként... A bekapcsolt futópadja mellett találtak rá eszméletlenül. Roger Friedman, a Fox News riportere ezt írta a szcientológiáról való kapcsolatáról:

Matt Stone, a South Park egyik alkotója azt mondta nekem, hogy Isaac később [a Trapped in the Closet epizód bemutatása után - szerkesztő] könnyeivel küszködve megkereste. Azt mondta, hogy a szcientológia nagy nyomást helyezett rá, és ha nem hagyjuk abba a cseszegetésüket, akkor neki ott kell hagyni a show-t.

Továbbá azt is állítja az író, hogy Isaac a 2006. januári stroke után nem épült fel még, és az egyház a nevében nyilatkozott a megkérdezése nélkül 2006. márciusában, hogy otthagyja a South Parkot.

Továbbá felvetette, hogy a szcientológia miatt nem biztos, hogy szedte a szükséges gyógyszereket, csak vitaminokat és ez is közrejátszhatott a korai halálban.

A hivatalos orvosi vélemény szerint egy újabb stroke végzett vele, a krónikus magas vérnyomásának következtében. Forrás itt.

 

Nehéz idők járnak Tom Cruise-ra...

Paula Wagner, producertársa kilép a United Artists-tól. Gondolom, Miscavige "segítségével" "rájött", hogy Paula az elnyomó, ami miatt nem mennek olyan jól a dolgok. Mivel két másik felsővezető (Jeff Kleeman és Dennis Rice) már korábban otthagyta a céget, sőt úgy tűnik, a stúdió egyik fő tulajdonosa, az MGM Tom Cruise-t is le akarja most már váltani (forrás: New York Post)

Forrás: Reuters

Az Edwin A. Salt főszerepét pedig elhalászta előle Angelina Jolie.

Forrás: origo.hu

 

Tartalomjegyzék

Az áttekinthetőség kedvéért készült egy tartalomjegyzék. Az egyik oldaldobozból mindig elérhető lesz és folyamatosan naprakészen tartom majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1616991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonViktor 2008.08.15. 12:09:17

Holnap tüntetés. Tehát sanszos, hogy a sok szcidióta jön hülyeségeket eregetni, fárasztani a felébredt elméket.

De még az is előfordulhat, hogy nem jönnek. Akkor valószínűleg holnap megint elbújnak inkább, és nem kötözködnek, csak zoom-olva filmeznek.

Tényleg. Lehet összefüggés, az itteni mellébeszélő kommentezés mennyisége, és a tüntetésen tanúsított aktivitásuk között?

V

a rekettyés 2008.08.15. 12:31:49

Én azt figyeltem meg hogy olyankor jelennek meg mikor egy irásban nincsenek igazán tények. Ilyenkor megjelennek és terelnek mindenfelé és osztják az észt. Csak azt nem értem hogy mit gondolnak hogy itt valaki is elhiszi a hülyeségeiket? Ja igen meg a vitaminos dolgokat imádják mert azt egyszerü irni hogy a vitamin jo dolog...

Dr. Kix 2008.08.15. 12:42:23

Tényleg, holnap tüntetés! :)
Most már tudom, hogy Jokka mitől lett ilyen hihetetlen aktív az elmúlt napokban! :)

csak tiszta forrásból 2008.08.15. 14:17:12

Ó istenem, nem tudtam, hogy ennyire behálózott mindent ez a gazdasági társulás

próbálom összeszedni, hogy mi módon lehet felkészülni a beetetésekkel szemben

talán mindenről megkérdezni, hogy ki mondta, utánanézni a forrásnak, a szlogenek eredetének, a körülményeknek, hogy ki mikor és miért mondta

keresni a miértet a nagy pénzek mögött

szegény gyerekek

Calders 2008.08.15. 17:40:50

Jokka, transzi, szabadzóna, lesz ez még rosszabb is, ezt megígérhetem. Szcientológia? Már a neve is paradox. Betegek vagytok fiaim, lányaim?

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2008.08.15. 22:17:28



lenne egy apró hírem


a ma Egerben tartott tiltakozó gyűlésről hozták az infót a kórházvédőktől, hogy a HospInvest mögött a szciento egyház áll

a megyei elnöknek már a korábbi egri mszps polgármester is szólt, hogy ideje lenne visszacsinálni a dolgot

a megyei elnök szerette volna visszaadni a pénzt a HI-nek, de megmondták neki, hogy csináljon a 30 ezüsttel amit akar, nekik kell a pozíció, a hatalom, a hídfőállás

Warlimont 2008.08.16. 23:31:20

Fasz-magyar! (Érdekes neved van)

A hír mögöttes tartalma hamar ki fog derülni. Ha bezárják az egri pszichiátriát, akkor igazad volt. Egyébként ez roppant hasznos lenne, mert kiderülne, hogy a szcik mit tudnak kezdeni a betegekkel. Őket ugyanis a mentő továbbra is szeretné bevinni valahová, és a hozzátartozók is eredményt várnak. Szóval hajrá, zárja be a zegyház az egri pszichiátriát, az egri emberek már a törököket is kiverték a város alól, a szcikkel is biztos kezdenek valamit.
További fokmérő, hogy bezárják-e az egri kórházi gyógyszertárat, és a továbbiakban csak lenkeidoki cuccait lehet ráírni a betegek lázlapjaira a terápia rovatokba.

Nargile 2008.08.26. 20:06:41

Hello! Azt hallottam valakitől, hogy Schmitt Pál visszalépett a Drogmentes Maraton támogatói közül - nem tudom, hogy csak pletyka vagy igaz. Ti hallottatok ilyesmiről?
süti beállítások módosítása