Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Similis simili gaudet

2008. június 11. - Reformer
Van egy dolog, ami feltűnhetett a rendszeresen idejáróknak. Két sajátos világnézetű ember helyezkedett "semleges, pártatlan" álláspontra a szcientológiával kapcsolatban.



Az egyik SoDI, akinek a blogján megismerhetjük ezt a világképet, és hogy kiknek kell veszniük. A másik illető itt ír arról, hogy beszélgetett egy szcientológussal. 

Hubbard is beszél a SoDI által egyfajta magyar id. Cato-ként ismételgetett felvetésről:
 
1969. november 2, "Titkos hadműveletek" című hangfelvétel a szárnysegédjeivel folytatott konferenciáról (az angol eredeti itt olvasható):
"... van egy bankárokból álló csoport, akik a Mentális Egészség Világszövetségét (World Federation of Mental Health) is finanszírozzák. Most nyomozzuk le őket, de azt már tudjuk, hogy az egyikük Loeb Kuhn, a nagy zsidó befektetőcég.

... bár úgy tűnik, hogy a KGB a Mentális Egészség Világszövetsége (World Federation of Mental Health) szövetségese, viszont a másik aktív szervezetüket a zsidó bankárokig lehet visszakövetni."
A Mentális Egészség Világszövetsége (World Federation of Mental Health) a hubbardi világképben a gonoszság központja a Földön, a pszichiáterek központi szervezete.

Persze, mondjuk a szcientológusok között még holokauszt-tagadó is előfordul (Tom Marcellus, az Institute for Historical Review igazgatója, aki egyben szcientológus és az IAS - Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége patrónusa).

Korábban pedig már írtam erről:

Az egyház hivatalosan, az alapító által deklaráltan politikamentes. A szcientológia világképe talán a Magyarországon a Jobbik/MIÉP által képviselt világképhez áll a legközelebb. Ironikus, hiszen pont ezek a szervezetek támadják a leghevesebben az egyházat. F. Lajos, az egyház "vezető lelkésze" tartott egyszer egy rendezvényt 2001 körül, ahol kijelentette, hogy a Leleplező c. magazinban található adatok 90%-ban megegyeznek az OSA (jogi és PR osztály, az egyház saját titkosszolgálata) titkos adataival arról, hogy valójában ki irányítja a világot. A Drábik-könyveket is sokan olvasták az egyházon belül, sokak számára autentikus forrás.

Végül pedig: elgondolkoztató az is, hogy vajon melyik két XX. századi mozgalomra/ideológiára közös vonásai ezek:

- táborokat működtet, ahol keményen dolgozni kell a "szabaddá válás" reményében
- katonai jellegű szervezettség
- hírszerzéssel és belső elhárítással foglalkozó külön szervezet
- alacsony, de annál energikusabb legfelső vezető
- központi ünnepségek hosszas, dörgő vastapssal
- katonai egyenruhák
- az alacsonyabb rendűnek gondolt emberek lenézése, megvetése
- létezik egy felsőbbrendű embertípus eszméje
- követőinek bátorítása, hogy csatlakozzanak a hivatalos szervezetekhez
- rosszul viseli, ha a belső irányelvek és a módszerek nyilvánossá válnak
- az egész bolygót meg akarja hódítani
- feltétlen hűség megkövetelése, nem szabad semmit megkérdőjelezni
- nem szabad az alacsonyabbrendűnek gondolt emberekkel kapcsolatot fenntartani
- az alapító által megírt könyv indította el
- egy más forrásból származó vallási szimbólumot használ
- az alacsonyabbrendűnek gondolt emberek szabad prédának tekinti

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr37515187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suppressive Person · http://www.suppressive.org 2008.06.11. 20:02:51

A bombagyáros blogin elég érdekesen áll hozzá. Igazából nem nagyon van képben, hogy mi az a szcientológia és hogyan is épül fel. A bombagyárosoknak amúgy is szokásuk ez a fajta felületes megnyilvánulás. Persze nem velük van itt a gond.

Ha jól fgondolom, akkor te a Gárdáról írsz, mint hasonszőrű szervezet. Esetleg még az egy pártos rezsimet tudom még beazonosítani. Érdekes, bár nem gondolom metszéspontnak a két szervezet hasonlóságát. Nem lesz nagy összeborulás a szci és a bombagyáriak között, mert akkor tényleg betiltják az "egyházat".

Bibircsók 2008.06.11. 20:17:16

"alacsony, de annál energikusabb legfelső vezető"

Ehehehe... :-))
Youtube-on de jó vidit láttam Miszkavicsról.

www.youtube.com/watch?v=vXf8-DiZNa4

For Davey,
with love

Anonymus

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.11. 20:24:15

Azzal együtt, hogy a burkolt szélsőségesezést természetesen kikérem magamnak…
Szerintem az, hogy - a jelek szerint - az egyháznál egyáltalán nem nézik darab szarnak az embert pusztán a politikai világlátása alapján, inkább a pozitívumok közé sorolandó, és a valódi tolerancia, a plurális társadalmakban legminimálisabban elvárható diszkriminációmentesség egyik leggyönyörűbb gyakorlati példája.
HA TÉNYLEG igaz, hogy nem olyan köpedékek, mint teszem azt azok az iskolaigazgatók, akik még egy árpádsávos kitűző miatt is meghurcolják a gyerekeket, akkor én ezt valahogy igen nehezen tudom felróni nekik. (Persze, hogy igaz-e, azt én nem tudom)

Különben csodálkozom, Reformer, hogy nem említetted meg Jesse Prince esetét, ha már olyannyira nácizni akarod Hubbardot.
youtube.com/watch?v=dzDqXVLavbU
(Bár azt csak csendben jegyzem meg, hogy valami elképesztően szélsőséges sértődöttség, és túlérzékenység kellett Prince úr részéről ahhoz, hogy ennyire a lelkére vegye Miscavige úr állítólagos szabad szájú viccelődéseit, ami KÖZELI KOLLÉGÁK részéről szerintem tök normális.)

Anonym Mouse 2008.06.11. 20:28:57

A hasonlóság sztem nem a gárdával szoros, több ponton sem. Hitler viszont ugyan ilyen alapokra helyezte a birodalmát...

Anonym Mouse 2008.06.11. 20:32:22

Bocs, folytatom.
Olyannyira, hogy az SS mint szervezet szinte (vagyis szándékai szerint) egy vallási "szektaŰ" szinten működött volna, ha bejön a számítása. Bár, még a 45-ig lepergett eseményekig is elég sok funkcionárius és felsővezető váltott okkult felfogásra, ha már a kezdeteknél nem úgy indult. Most a náci Németországról beszélek.

Anonym Mouse 2008.06.11. 20:40:06

SoDi
Ha leniggerezel valakit, mondjuk amerikában, az olyan sértés, amire nincs megfelelő a magyar emberek között. Az valami olyan sértő és mély tartalmú, amit nem lehet sütögetni még jó kollégák között sem. Azért, mert filmekben, meg zenékben niggerezik egymást a fekák, az csak azért elfogadható, mert EGYMÁSNAK mondják, és úgy poén. De egy pöcsfasz kis seggdugó fehér ha leniggerez egy fekát, abból érthetően baj van. Ezt nem kell arra terelni hogy rasszizmus meg miegymás, a részemről. Ez amolyan kultúrális dolog, a mély gyökereiről meg lehetne, de sztem nem ez a téma.

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.11. 20:47:22

Jó, mondjuk az igaz, hogy amcsiban másként mennek a dolgok. :)

Gr 2008.06.11. 22:38:40

"Azzal együtt, hogy a burkolt szélsőségesezést természetesen kikérem magamnak…"

Hülye vagy bazmeg, inkább a gyűlöletbeszéd-törvényt kérjed ki magadnak, ecsém :o))))

"HA TÉNYLEG igaz, hogy nem olyan köpedékek, mint teszem azt azok az iskolaigazgatók"

Szar, demagóg szöveg. Néhány "iskolaigazgató" vs. világméretű szervezet, (ne moderáljatok ki) faszkodó szöveg ez kéremszépen.

meeke 2008.06.12. 00:51:59

aki képben van veérék acsargásával kapcsolatban, az érezte akkor és azóta is, hogy a szcientológia nem kimondott maszop-szadi nómenklatúra kedvenc. vérerős sem a mundér becsületéért támadt az egyházra - olyan szintű munkákkal, amik még a wikipedia-copypaste technika alulmúlhatatlan remekeként neves halál-enciklopédiájuk lécét sem rezgetik - nem, ezek kende-típusú kampánydolgozatok is voltak, és finnyás embereknek sehol sem tetszettek.
de mi tetszik a másik oldal hülyéinek (akik túl sok marslakót rendelnek a kurucon)
a paranoiás bombagyári nyomiknak és szellemtestvéreiknek, akik persze nyúlnának a természetes szövetséges felé - kinek nem kellenek jól szervezett (és fizetőképes) fanatikusok?
mire kíváncsiak a jobbik fiúk?
"mi a kapcsolat a szcientológia és a szabadkőművesség közt?"
srácok, a magyar szabadkőművesség egy zömmel öregurak számára rendezett polgári piknik némi szánalmas manírral - ami bizonyos nagynevű elődök szellemi örökségével, és bizonyos "rámenősebb" alakulatok történelemalakító befolyásával remélik, hogy rokonítja őket.
tőlük ma egy kötény tellik az adyszoborra, és legnagyobb gondjuk, hogy a danbrownolvasó debilis prolikölkök rohamát udvariasan állják - és még ez sem megy.
a szcientológia meg nem "titkos társaság" itt, csak amway.

anula 2008.06.12. 06:43:50

Deformer: hogy jön ide a szabadkőművesség?

Anonym Mous: Sztálin is ezekre az alapokra helyezte birodalmát (hozzá hasonlóan Rákosi, Caucescu).
Ezeknek a közös vonása, hogy kreálnak egy ellenségképet, ezzel igazolják a saját létüket, és hatalmi ambícióikat. Ez lehet zsidó, gaz tőkés (a kettő néha ugyanaz), vagy nemes egyszerűséggel SP, aki meg bárki lehet ugyebár, ha ráfogjuk.
Ajánlott olvasnivaló: Merle: Mestersége a halál.
Ajánlott nézni- és hallgatnivaló: Pink Floyd: The Wall.
Érdemes még lapozgatni: Aronson: A társas lény.

Xenovics 2008.06.12. 07:52:19

Na, hát erre utaltam (és mások is), amikor vállalhatatlannak találtuk, hogy az Anon tümtetést a kurucoknál reklámozzák, ami nem szimplán szélsőséges, hanem kimondott hungarista/náci/fasiszta, sodi kiválaszhatja, melyik meghatározás tetszik neki .
Nem kellene kompromittálni a felvilágosító munkát ilyen sötét elemekkel.

Anonym Mouse 2008.06.12. 08:10:00

Korrekt, ott a pont. Az 1984 (és az Állatfarm) kb 14 évvel ezelőtti első elolvasása óta tisztában vagyok én is az ilyesfajta államberendezkedések sémáival, a további példák is fedik a témát. Minden irányítási "formára" igaz ez amelyik igyekszik felnagyítani a "polgárok" alacsonyszintű félelmeit, vágyait, és mindeközben az aktív gondolkodást - véleménynyilvánítást gátolja, netán bünteti. Az engedelmes, folyton félelemben élő, és emiatt irányítható nép dühét ügyesen mindig a megfelelő célra fókuszálva majdnem tökéletes kontrollt építhetnek fel a kollégák. Viszont mivel emberekről beszélünk, éppen ezért nem is fog működni soha hosszú távon. Ha sikerül egy olyan szintű agymosást végrehajtani, amikor már nincs esély hogy egy Anon szintű entitás felüsse a fejét, akkor meg már nem beszélünk emberekről. A Sea Org nekem már eme utóbbira hajaz. Úgy értem a távolabbi cél, nem a mostani állapot. :)

anula 2008.06.12. 09:13:23

Ha történelmi léptékkel mérünk, valóban nem hosszú a táv. Viszont mivel emberekről beszélünk, az ő rövidke életükben nagyon is hosszútávú a kár, vagy a szenvedés.
Én sem tartom reális veszélynek, hogy itt bolygószintű megtisztulás következik be. Sőt nagy marhaságnak tartom, de miután láttam néhány embert szenvedni, ezért nem gondolom, hogy csak azért, mert úgyse jön el a bolygószintű szcientológia rá lehet legyinteni, el lehet bagatelizálni.

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.12. 10:09:37

Xenovics: "Nem kellene kompromittálni a felvilágosító munkát ilyen ... elemekkel."
Ugyan már! A Kuruc.info, az Kuruc.info. Én pedig nagyon világosan leírtam, hogy van vagyok az anon tagja. Ezt onnan lehet tudni, hogy rólam egy Google keresés után tök nyilvános, hogy mi a nevem, a lakcímem, a telefonszámom, hol tanulok, és hol dolgozok. :)

Anonym Mouse 2008.06.12. 13:21:13

Ó, szó sincs elbagatelizálásról, természetesen nem csak akkor veszíti el az emberiességét az ember ha az agymosás sikerrel jár, hanem akkor is ha az egyéni katasztrófákat könnyedén lehúzza veszteségbe. EZ az anon egyik lényege, azt hiszem. Az értékmegóvás, egyéni szinten is.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.06.12. 13:58:29

Braun "Nemtudomértelmezni" Mónika:
anonhun.extra.hu/nemtudomertelmezni.jpg
:D
Azért szeretünk Mónika!

kratos 2008.06.12. 15:55:19

deformer nem horváthágika?

sztájlban ugyanaz. értelmetlenségben is.

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/ 2008.06.12. 19:33:02

Király a kép Anonhun. :)))))

anula 2008.06.12. 21:40:53

anonhun, ezt kéne kitenni a plakátra, mindent elmondanátok a szciről

My-cream 2008.06.12. 23:09:24

anula, a könyvek között azért illet volna megemlíteni Orwell 1984-ét is...

anula 2008.06.13. 07:41:12

My-cream
Jogos, gondolkodtam rajta is rajta, hogy betegyem-e. Azért ezeket az opuszokat említettem, mert az 1984 már a diktatúra természetére mutat rá, én meg inkább arra a folyamatra szerettem volna, ahogy kialakul, ahogy az egyént bekebelezi, meg ennek az okaira. Tudod, prevenció...:)

C 2008.06.29. 00:07:55

Sodi egy féreg :)

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.29. 18:15:04

Nem, ez igy nem helyes.
Helyesen:
Sodi egy buta ketszinu fereg.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.29. 18:21:02

"Gr 2008.06.11. 22:38:40
"Azzal együtt, hogy a burkolt szélsőségesezést természetesen kikérem magamnak…"

Hülye vagy bazmeg, inkább a gyűlöletbeszéd-törvényt kérjed ki magadnak, ecsém :o))))

"HA TÉNYLEG igaz, hogy nem olyan köpedékek, mint teszem azt azok az iskolaigazgatók"

Szar, demagóg szöveg. Néhány "iskolaigazgató" vs. világméretű szervezet, (ne moderáljatok ki) faszkodó szöveg ez kéremszépen.


Hehe, hehe...-)) Semmi finomkodas, eszervek, kiserlet a meggyozesre ( ertelmetlen lenne egyebkent) , csak az egyszeru oszinte szavak -))
Hogy oszinte legyek, az en ujjaim is viszketnek mar regota egy ilyenre, tapogattam mar tobbszor a bilentyuzetet e celbol, csak aztan mindig a kezemre csaptam.
De ez azert tetszik -)
süti beállítások módosítása