Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Eltapossuk a lázadókat, a visító mókusokat! -frissítve

2008. április 30. - Reformer

Megjegyzés: innentől zenésblog lesz, tehát minden bejegyzéshez igyekszek zenét ill. videót mellékelni.

A "lázadók szövetsége" megalakult az egyházon belül is, úgy néz ki.

Ez a levél landolt ma a postaládámban:


 

Kedves Szcientológus!

Némileg szokatlan kommunikáció ez most, amit kapsz. Kérlek, olvasd el figyelmesen - a bolygó jövője múlhat rajta, hogy mi történik az elkövetkezendő hónapokban.

0. BEVEZETÉS

Mielőtt belevágnánk a lényegbe, hadd tegyek fel pár kérdést:

- összerezzensz-e, ha szerda este vagy csütörtök délelőtt megcsörren a telefonod?
- úgy érzed, az Alapok megvásárlására túlságosan nagy hangsúly került, a nyilvánvaló   fontosságon felül?
- vannak-e egyet nem értéseid bizonyos közelmúltbeli változásokkal az egyházban?
- úgy érzed, sokszor már erősen a pénzmotiváltság érződik ki bizonyos akciókból az egyházon   belül?
- vannak-e olyan kérdések, amelyekre valahogy nem kaptál megnyugtató választ; pár példa:
    a. hány szcientológus van a bolygón valójában, mik a pontos statisztikák
    b. miért kell több helyre is adományozni nagy összegeket
    c. miért élnek a munkatársak rossz körülmények között (a sok adomány dacára)
    d. az ideális org projekt tényleges eredményei
    e. mi a helyzet a Super Power épülettel, miért épül 10 éve, miért nincs kész
    f. hogy áll a bolygó Clearré tétele
    g. miért nincs nagyobb visszhangja az országos médiákban a nagy társadalomjobbító            eredményeinknek
    h. miért lesz egy OT-ból kinyilvánított, deklarált SP (elnyomó személy)
    i. miért csak szinte David Miscavige szerepel a legutóbbi rendezvényeken

1. MIÉRT ÍRTAM/ÍRTUK EZT A LEVELET

Úgy érzem, hogy szcientológusként jogod van tudni ezekre a kérdésekre a válaszokat - sőt, ami még ennél is fontosabb, nagyon  fontos számomra a személyes integritásod.

LRH ezt írja erről:

"SZÁMODRA AZ IGAZ, amit magad figyeltél meg; és ha ezt elveszíted, mindent elvesztettél.

...

A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra, hacsak te meg nem figyelted,
és úgy igaz, ahogy te figyelted meg. Ez minden."

Nagyon fontosnak tartom a szóhasználatot az első mondat végén: "mindent elvesztettél". Nem véletlen a szóhasználat.

Ezért tartom fontosnak, hogy NE ALKUDJ MEG A SZEMÉLYES INTEGRITÁSODDAL! Ha látsz olyan dolgot az egyházon belül, ami számodra nem igaz, akkor az nem igaz és NINCS ÚGY JÓL!

Abban szeretnék Neked segíteni, hogy megértsd a most kialakult helyzetet az egyházon belül, és amennyire lehet, egy teljes képet kapj a valódi állapotokról.

2. KIK VAGYUNK MI

Olyan Sea Org tagok és org munkatársak vagyunk, akik a szívükön viselik a szcientológia egészének sorsát és jövőjét. Úgy érezzük, hogy mi végső soron L. Ron Hubbardnak tartozunk elszámolással - valamint nekted, szcientológusoknak, akikből az egyház áll és akiknek biztosítja L. Ron Hubbard technológiáját az élet és az állapotok jobbítására.

Úgy véljük, az egyház jelenleg nem jó irányba megy és egyre nehezebbé válik a Hídon való haladás, mind anyagi, mind minden más szempontból. És ezt sajnos a statisztikák is igazolják.

Ez nyilván elnyomó általánosságként hangzik - levél többi részében igen részletesen és tényszerűen be fogjuk mutatni a jelenlegi helyzetet és bepillantást nyerhettek a felső vezetés terveibe is.

Szerveződésünk természetesen titkos, hiszen az egyház jelenlegi vezetősége nem nézi jó szemmel az ilyen jellegű törekvéseket, mint amilyen a mienk.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon OT és egyéb ilyen jellegű bizalmas adatok lesznek-e ebben a levélben.

Nem lesznek - a levél semmiféle OT-adatot, vagy más, az OT-esetre vonatkozó bizalmas adatot nem tartalmaz. Csak a harmadik dinamikánkról, a Szcientológia Egyházról fog szólni.

3. MIT SZERETNÉNK MONDANI

A szcientológia mostani helyzetét szeretnénk bemutatni, számokban és tényekben kifejezve, valamint minden olyan adatot, amelyet úgy érzünk, hogy fontos tudnod ahhoz, hogy tisztán láss és megértsd a mi törekvéseinket. Az adatok a Sea Org nemzetközi adatdossziéiből származnak, illetve a nem statisztikai jellegű adatok pedig közvetlen, Sea Org tag szemtanúk jelentéséből.

Nézzük pontról pontra, témák szerint ezeket az adatokat.

A. A SZCIENTOLÓGUSOK SZÁMA

A hivatalos rendezvényeken 8-10 millió körüli számadat szokott elhangzani.

A valóság sajnos ennél sokkal rosszabb. 2008. márciusában az egész bolygón összesen 200.000 ember volt, aki elvégezte legalább a Tanulói Kalapot vagy a Méregtelenítő Programot (tehát rálépett a Hídra). Ebben a számban benne van az összes Clear és OT is! A 200.000 leosztása a következő:
- 40.000 a rossz cím, aki eltűnt és nem tudunk róla semmit
- 40.000 aktív ember, aki rendszeresen szolgáltatásra jár, rendezvényeken részt vesz stb.
- 80.000 ember, aki inaktív, nem nagyon jár szolgáltatásra, már csak PR-ből vagy a család     miatt szcientológus, de valójában nemigen halad a Hídon és istenigazából nem nevezhető szcientológusnak
- 40.000 ember, aki már nem szcientológus (ebben benne vannak az elnyomó személyek is)

Egyéb statisztikai adatok:

- 2.000.000 ember van a Földön, aki 1950 óta legalább 1 db szcientológia v. dianetika könyvet vett
- nemzetközi "testek az üzletben" (ez azok száma, akik egy adott héten megfordulnak személyesen egy orgban - az új emberek és az előadásra járók is, összesítve a világ valamennyi szolgáltató szervezetére): kb. 16.000 - 18.000 / hét
- hányan látnak egy adott nemzetközi szcientológia rendezvényt, az összes helyi videolejátszást is beleértve: kb. 20.000 - 30.000 az átlag, és kb. 40.000 volt a legmagasabb érték

Magyar adatok:

- kb. 6000 ember lépett fel a Hídra, ebből kb. 1500-2000 az, akit igazán szcientológusnak lehet nevezni. Erről árulkodik az APEH 1% felajánlások száma is:

2002:  840 fő
2003:  833 fő
2004: 1034 fő
2005:  880 fő
2006: 1263 fő (A 2007-es adat még nem jelent meg.)

B. HOGY ÁLL A SUPER POWER PROJEKT, MINT A BOLYGÓ CLEAR-RÉ TÉTELÉNEK LEGFŐBB ESZKÖZE

Adatok: a Super Power eljárások szolgáltatásához el kell készülnie az épületnek. De hogy áll?

Nézzük: 1998. novemberében indult meg az építkezés, eredetileg 24 millió dolláros költségvetéssel, ami 2000-re 45 millió dollárra, 2007-re pedig kb. 100 millió dollárra nőtt (ugyanis az RTC és David Miscavige egy teljes épületszárnyat fog kapni benne, a létező legmodernebb biztonsági és kényelmi felszerelésekkel, és emiatt részben át kellett tervezni a belső tér elosztást). 2007 év végére azonban már több mint 142 millió dollár gyűlt össze. A projectet azonban nem állították meg és az építkezés is lassan halad.

Ennek az az oka, hogy az utóbbi időben rengeteg támadás érte az egyházat (erről még lesz szó), és amíg nincs kész az épület, addig lehet adományokat gyűjteni - ebből pótolják ki az OSA költségeket.

Az egyházon belül 2008. közepe a hivatalos befejezési határidő, de egyáltalán nem úgy néz ki, hogy meglesz.

C. CSERE NÉLKÜLI ADOMÁNYGYŰJTÉSEK

1984 előtt gyakorlatilag semmiféle adománygyűjtés nem folyt az egyház, csak és kizárólag a szolgáltatásokért kellett fizetni. LRH 1984-ban már szinte csak a felsőbb OT-szinteket kutatta, a mindennapi ügyeket már David Miscavige elnökletével az egyház vezetősége intézte.

1984-ben alakult az IAS, a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége és ezzel egyidőben elindult a nagymértékű adománygyűjtés. 1998-ban elindult a Super Power project és 2002-ben az ideális org project.

Ezzel csak az a probléma, hogy NINCS OLYAN LRH IRÁNYELV, amely ezt megengedné vagy előírná. LRH soha nem volt híve annak, hogy felboruljon a csere az egyház és tagjai között és az ő idejében szinte kizárólag a szolgáltatásra fizetett díjakból élt az egyház (úgy, hogy nem is volt adómentes, mint most!).

LRH sehol nem írt az IAS-ról, sem arról, hogy a Super Power épületet adományokból kell felépíteni. Sőt az ideális orgról szóló LRH irányelvekben sem írt arról, hogy ezt adományokból kellene létrehozni.

A közvetlen adományok intézménye (amiért cserébe nem kell szolgáltatást nyújtani) David Miscavige találmánya az irányelvek és a technológia be nem tartása miatti problémák megoldására. Ez egy irányelvellenes megoldás.

D. A NEMZETKÖZI VEZETÉS JELENLEGI HELYZETE

2005-ben David Miscavige testületileg SP-vé deklarálta a nemzetközi vezetőség kb. 80 legfelső vezetőjét a "terjeszkedés hiánya miatt" és a Nemzetközi Bázis egyik nagy termébe záratta őket, hogy biztonsági okokból ott csinálják az elnyomó személyek A-E lépéseit. Szigorú őrizet alatt vannak azóta.

David Miscavige elvileg az RTC vezetője, csak felügyeleti jogköre van. Gyakorlatilag azonban hatáskörét túllépve, az RTC-re vonatkozó LRH irányelvek megsértésével teljhatalmat gyakorol.

A szcientológia nemzetközi vezetői is ott vannak, SP-ként haladva a lépésekein. Ennek része az is, hogy háromszor végigtanulják az összes alapkönyvet és előadást.

Köztük vannak a rendezvényekről ismerős arcok is:
Heber Jentzsch: a Nemzetközi Szcientológia Egyház elnöke
Guillaume Lesevre: ED Int (nemzetközi ügyvezető igazgató)
Ray Mithoff: Snr C/S Int (nemzetközi rangidős esetfelügyelő)
Norman F. Starkey: LRH hagyatékának felelőse

Az összes, azóta az ő nevükben kiadott utasítás valójában David Miscavige utasítása, csak a látszat fenntartása érdekében van az ő nevük aláírva.

A rendezvényeken időnként egyik-másik vezető megjelenik, de utána megy is vissza őrizet alá.

Aki még ismerős lehet - Mike Rinder, a nemzetközi OSA vezetője. Nos, ő 2007. nyarán, a BBC-vel történt összekülönbözés után megszökött, ugyanis David Miscavige minden tisztségétől megfosztotta és RPF-re küldte. Ezt igazságtalannak érezte és inkább elmenekült, vállalva a következményeket.

David Miscavige jelenleg felhatalmazás nélkül, számos irányelvet megsértve vezeti az egyházat.

Ő maga 1992 óta nem volt ülésben és tanfolyamteremben tanulni sem. Az OT VII közepén van megakadva, valamint IV-es osztályú auditor, de a gyakornokságot nem csinálta meg.

Erős dohányos (füstszűrű nélküli Camelt szív), továbbá az utóbbi időben alkoholproblémákkal is küszködik - az RTC-ból az az információ jutott ki, hogy átlagban napi fél üveg Macallan 12-es típusú skót whiskey-t fogyaszt.

Ezenkívül rendkívüli luxusban él: kb. 750.000 dollárt kap pénzben és egyéb juttatások formájában évente (kb. 135 millió forint), továbbá 6 autó áll a rendelkezésére, íme: egy Mazda Maita, egy Mazda RX8, egy Acura RL (sportkocsik), fullextrás, golyóálló GMC kisteherautó, egy Range Rover és fullextrás BMV X5-ös.

Nemrég fejeződött be az RTC épület és az ő házának renovációja: ez 70 millió dollárba került. A mellette lévő LRH épületre 30 millió dollárt költöttek ezzel egyidőben.

Több Sea Org tagot is testileg bántalmazott, erre szemtanúink is vannak, számos Sea Org veterán ezért távozott az egyházból is, pld. Mike Rinder, Jefferson Hawkins (30 évig volt Sea Org tag, ő volt a legfelső marketing terminál), Marc Headley (a Golden Era Productions vezető producere), John Peeler (a nemzetközi bázis etikatisztje) és még sokan mások.

E. ÚJ E-MÉTER, ÚJ AKADÉMIA

Mark VIII Ultra a neve. 2004-ben már legyártottak belőle 20.000-et, Az az egyik újdonsága, hogy interneten keresztül is frissíthető a szoftvere, így nem kell kalibráltatni 2 évente.
Számos már újdonsága is van, és az új akadémiával együtt fog megjelenni, valószínűleg már idén.

Az új Akadémia újrakiadott, újra megvásárolandó anyagokat fog jelenti és hasonlóan a Technológia aranykorához, aki nem végzi el újra, el lesz törölve a bizonyítványa.

Továbbá előfeltétele lesz a teljes könyv- és előadás tanfolyam.

Ezzel méginkább ellehetetlenül a ko-auditálás és egyre kevesebb területi auditor lesz. David Miscavige-nek ez valamiért feltett szándéka, a 1990-es években személyesen állított le több olyan PR- és marketingprogramot, amely népszerűsítette volna a ko-auditálást a szcientológusok körében.

F. AZ IDEÁLIS ORGOKRÓL

Ezekről szinte lehetetlen az egyházon belül is valós statokat szerezni, de pár nyugtalanító jelentéshez hozzáfértünk:

- A Buffalo Org regisztrátorai az autójukból telefonálnak, mert az org nem tudja fizetni a   fűtésszámlát és az autóban legalább meleg van.

- A San Francisco org munkatársai kb. egy hónap alatt léptek be, így majdnem mindenkinek egyszerre fog lejárni a közeljövőben az 5 éves szerződése. A kulcsemberek zöme egyelőre nem tervezi a hosszabbítást.

Bár kétségtelen a pozitív hatása, az egészet inkább ingatlanbefektetésként kezeli David Miscavige, mintsem a bolygó megmentésére irányuló projektként. Ezért is tartott 2 évig az budapesti ideális org terveinek elfogadása.

G. TÖRVÉNYSÉRTÉSEK

Miscavige rossz, irányelvellenes vezetése és az elhibázott pénzügyi rendszer miatt a kontinentális és helyi menedzsmentben dolgozó Sea Org tagok igen rossz körülmények között élnek annak ellenére, hogy szívvel-lélekkel, szinte mindenről lemondva dolgoznak a szcientológia terjeszkedéséért.

A magyarországi OTL-ben például a munkatársak 90-95%-a jogilag önkéntesként dolgozik hetente 1000-2000 forintért, se betegségbiztosítása, se nyugdíjbiztosítása sincs. A konyha nem felel meg a minimális közegészségügyi előírásoknak sem, a Sea Org szállásokon kb. 2-4 négyzetméter jut egy főre  (pld. 15 ember lakik egy 40 négyzetméteres lakásban, 3 emeletes ágyakon).

Külföldön se sokkal jobb a helyzet, a csúcson is (Goldban, Flagben) 30-50 dollár a heti átlagkereset. A Sea Org tagok átlag órabére megegyezik a kínai gyárakban robotoló "rabszolgákéval".

Hogy hová megy a pénz? David Miscavige luxusára, ingatlanbefektetésekre és jogi költségekre.

H. AZ ALAPOK

Az Alapok felülvizsgálatának személy szerint nagyon örülünk. Annak már kevésbé, hogy Miscavige semmiféle felelősségvállallást nem mutatott azért, hogy az ő vezetése alatt 1988-ban (LRH ekkorra már elhagyta a testét) volt egy hasonló felülvizsgálat és újrakiadás, ahol valahogy elsiklott ezen, most megtalált hibák felett és ennek az újrakiadásnak (ami már a második) teljes költségét a szcientológusokra hárította.

Azzal sem értünk egyet, hogy az Alapok túlzott fontosságot kaptak, és a standard funkcióik ellátása helyett Alapokat adnak el a munkatársak, ami a termelés és a terjeszkedés rovására ment.

I. TÁMADÁSOK

David Miscavige és az általa irányított OSA folyamatosan megsérti LRH azon irányelvét, amelyet ő első irányelvnek nevez nem véletlenül: "Tartsunk fenn barátságos viszonyt a környezetünkkel!"

2008. január 14-én kikerült az Internetre Tom Cruise beszéde, amit a 2004-es IAS eventen mondott. Az OSA szerzői jogokra hivatkozva le akarta vetetni az összes olyan internetes oldalról, aki megjelentette. Ez kiváltotta egy internetes csoport, az Anonymous haragját, akik az egyház kritikusaival összefogva azóta rendszeres tiltakozásokat szerveznek a szcientológia szervezetek előtt az egyház szerintük káros gyakorlatai ellen.

Természetese nincs mindenben igazuk, de a tiltakozásuk szinte kizárólag a Miscavige-féle irányvonal elítélendő gyakorlatai ellen szólnak:

a. a kapcsolatmegszakítás LRH szerint egy öndeterminált akció, amiből mostanra egy kényszerített szakítás lett - tehát vagy megszakítod a kapcsolat az "SP-vel" vagy te is SP leszel.

b. Az OSA magándetektíveket bérel fel súlyos pénzekért az egyház kritikusai elleni támadásokra és követik a kulcsembereket.

c. A belső kritika el van fojtva és költséges biztonsági ellenőrzésekkel van büntetve.

d. A Sea Orgon belül az RPF (egy büntető/rehabilitációs egység) az eredeti LRH szándéktól eltérően egy több éves, az alapvető emberi jogokat súlyosan sértő és korlátozó intézménnyé vált.

Ráadásul a rajta elkövetett out-tech-nek köszönhetően Jason Beghe OT V, V-ös osztályú auditor, aki ismert TV-színész az USA-ban az egyházból is kilépett és nyíltan támadja az egyházat.

4. ÖSSZEFOGLALÁS

David Miscavige vezetése alatt (kiszámoltuk!), 1982 óta kb. 35,000, addig aktív ember hagyta el az egyházunkat. Sajnos egyáltalán nincs terjeszkedés, a rendezvényeken bemutatott statisztikák manipuláltak és hamisak.

Ha minden megy tovább, az egyház nemzetközileg össze fog omlani pár éven belül.

Az egyetlen kiút egy új, ellenőrizhető vezetőség, amely visszatér LRH irányelveihez és eltörli Miscavige önkényességeit és mókus irányelveit és utasításait.

Mi ezen dolgozunk a Sea Orgon belül és a munkatársak soraiban, de szükség van arra is, hogy az egyház tagjaként megköveteld, hogy tudhass a mostani tényszerű állapotról és ne érts egyet a mostani állapotokkal.

Nemsokára ismét jelentkezünk.


Szeretettel,

az Ideális Szcientológia csapat

Háttérzene: The Police: Message in a Bottle





Nem váratott sokáig magára az egyház reakciója. Darth Fritzlauf utasítására történt, gondolom :) A kiemelés tőlem. Éljen a szólásszabadság!



Szcientológia Egyház Budapest
1073 Budapest, Erzsébet körút 5.

Kedves Szcientológus!

Amennyiben kaptál egy e-mailt az "Ideális Szcientológia Csapat"-tól (idealscientology03@googlemail.com), azt olvasás nélkül küldd tovább az sr@otlcee.hu (ez az OSA e-mail címe, és az kapja meg, aki ezt a ciklust kezeli) e-mail címre, a gépeden maradt eredeti példányt pedig töröld.

Ha már elolvastad, mire ezt megkapod, kérlek, küldj egy e-mailt a budapest@scientology.net címre, és jelezd azt is, ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban.

Az ilyen helyzetek kezelésére álljon itt Rontól A SIKER JELEI című HCOB:

"Minden olyan alkalommal, amikor igazán nyerésben vagyunk, a mókusok elkezdenek visítani. Meg tudod mondani, hogy kik a mókusok. Csak akkor üvöltenek, illetve akkor kevernek bajt, amikor nyerésben vagyunk.

A látványos siker megnégyszerezheti a panaszok számát. Mondd azt a panaszkodóknak: "Gyere be, és válj Clearré." Egyébként ne törődj velük. Ahhoz, hogy megérts egy mókust, gondolj bele egy olyan ember reakciójába, aki nem tudta futtatni a Segítség ötödik utasítását: "Hogyan tudna egy másik személy segíteni egy másik személynek." Ettől a gondolattól némelyik ember becsavarodik. Ez egy mókus. Nem tudják elnézni, hogy a többi ember segít másoknak anélkül, hogy be ne vadulnának.

Semmi személyes nincsen abban, ha mókusaid vannak. Még a hősöknek is lehetnek tetvei."

HCOB 1958. MÁJUS 1. A SIKER JELEI      

Közreműködésed köszönjük.

Budapest Org HCO  

mókus: valaki, aki rendhagyó praktikákkal foglalkozik, vagy megmásítja a Szcientológiát. A praktikák valamilyen furcsának, szokatlannak tartott tevékenységek, gyakorlatok, különösen olyanok, amelyeket feltehetően nem egészen tisztességes céllal folytatnak.

Segítség: a vízválasztó az épelméjűség és az elmebetegség között. Az, hogy a személy nem fogad el segítséget valamilyen jelentéktelen területen, még nem jelenti azt, hogy elmebeteg, de azt biztosan jelenti, hogy van néhány neurotikus jellemvonása.


© 2008. Szcientológia Egyház Budapest. Minden jog fenntartva. A Dianetika és a Szcientológia szavak védjegyek, melyek a Religious Technology Center tulajdonában vannak, használatuk annak engedélyével történik. A Szcientológia vallásos filozófiával kapcsolatos szolgáltatásokat az egész világon kizárólag a Nemzetközi Szcientológia Egyház által felhatalmazottak szolgáltatják a Religious Technology Center - a SZCIENTOLÓGIA és DIANETIKA védjegyek tulajdonosának - engedélyével. Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Libraryt, amiért engedélyezte egy rövid idézet felhasználását L. Ron Hubbard szerzői joggal védett munkáiból.

Háttérzene: Star Wars Imperial March




A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr48448569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.30. 21:39:58

Na, áruljátok már el, miért örültök ennek az egésznek? Mindenki hallelujázik, sci-s ismerősüknek akarja küldözgetni, de minek?
Én nem nagyon látok semmi relevánsat az egészben (sőt, de erről majd később) Miscavige - a kívülálló szemszögéből - semmiben nem tér el Hubbardtól.
Azért nézzünk már néha kicsit túl a szövegek elsődleges tartalmán. Mi is a sci?
Hubbard a negyvenes években egy bebaszós buliban kitalálta, hogy - mivel abban van a pénz - egyházat kéne alapítani. Fogott néhány - már akkoriban is ismert - eladási, önképzési technikát, köreböntötte pár baromsággal és cafranggal, belegyúrt egy zs-kategóriás sci-fi sztorit (xenu, dc-8, atombombák, mozizás, mindenki ismeri már) és az egészből jövedelmező "vallást" farigcsált. Ezen Miscavige se nem ront, se nem javít.
A tagokat mindig is kizsákmányolták, a pszichiáterek elleni fröcsögős hajsza sem újkeletű, legyilkoltak néhány embert a vitaminozással és hasonló faszságokkal, családokat basztak széjjel (Hubbart ugye természetes folyamatnak nevezi, de a tény ettől még tény), ezek mind-mind a szekták alapvető jelenségei, enélkül egyik se működne.
Mit csinált Miscavige? Elsikkasztott százmillió dollárt? És? Miért is kőrözték Hubbardot? Nekem valami kétszázmillás sikkasztás rémlik. Hol itt a különbség?
Megmondom: Miscavige a majomketrecben lévőket jobban szivatja, mint előtte. Szakadj meg, oh, szívem! (Ki is találta ki a hajóról vízbe hajigálást?) Az ilyen kegyetlenkedések és a fokozódó elnyomás egyébként is egy folyamat része és csak kis mértékben köthető egy konkrét személyhez (esetünkben Miscavige-hez), ami persze befolyásolja ezenjelenségek mértékét. De tényét nem igazán.

Most úgy csinálunk, mitha nem is lenne olyan rossz dolog ez, csak éppen a csúnyabácsi take-overelte a csatornát és zsarnokoskodik. Pedig az egész egy rohadt, hülye szar, hogy a beszivatott hívőkkel ki és milyen mértékben kegyetlenkedik, az nekünk édesmindegy, a társadalomra (és esetenként a közvetlen környezetünkre) gyakorolt hatása egy és ugyanaz.
Éppen ezért tartom felesleges - és káros - baromságnak a "freezone", meg a különböző "reformer" dolgokat, az adott esetben a hazugságból kilépni próbáló embert továbbra is hazugságban tartja, sőt gyakorlatilag egy pozitív visszacsatolás által csak mélyebbre nyomja a hülyeség tengerében. (Ilyenkor mindig érdemes végiggondolni 2-3 mondatban, miről is beszélünk: xenu, dc8, vulkánok, bombák, mozizás...) Ha bemegy az ember egy könyvesboltba 10 perc alatt összevásárolhat (reális áron) több méter képességfejlesztő, üzleti-, marketing- és mindenféle értékesítő technikákról szóló, lényegesen modernebb, javított, korszerű könyvet.
Mi a helyzet Miscavige személyével? Társadalmi szempontból Miscavige kimondottan JÓ, nála jobb csak egy még durvább zsarnok és még nagyobb tolvaj lehetne. Ugyanis ez az egyetlen reális út arra, hogy szét lehessen robbantani ezt a szektát, de ehhez az emberek végső határain túl kell feszíteni a húrt. Ha minden jól megy, Miscavige megteszi hamarosan és akkor szétesik az egész.

Gyula ÚR 2008.04.30. 22:46:46

Eszembe jutott valami.
Csinálok egy mail címet, küldök neki meghívót iwiw-en.
Aztán regisztrálok megint egy címet és annak is küldök egyet. Az első iwiw-es logint törlöm, tehát nem látszik, ki hívta meg.
Utána teleszórom "ismeretterjesztő" anyaggal az összes iwiw-es szcit.
Erre mit fog csinálni a szci? Törli magát és a tagokat? :))
Mert ezzel nem tud mit kezdeni :)))

interferencia 2008.05.01. 00:04:36

Before:

Te mindezt ugy állítod,mintha ott lettél volna a bebaszos bulitól egész a sikkasztásig.

Jó elsőkézből olvasni dolgokat.

Gratula.

Gyula Úr 2008.05.01. 10:10:25

interferencia!

Te mindezt ugy állítod,mintha ott lettél volna a bebaszos bulitól egész a sikkasztásig.
Csak te az ellenkezőjét. Mi a különbség?
Az, hogy neked nem hiszünk, mert a szcik _mindig_ hazudnak, ha a szükség úgy hozza.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.01. 10:20:40

A bebaszós bulin én ugyan nem voltam ott, de egy ismert - és Hubbardnál nagyságrenddel tehetségesebb - másik író igen. Az infó tőle származik. Nem akarok nevet írni, mert kiment a fejemből és egyáltalán nem vagyok benne biztos.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.01. 10:25:54

Na, utánakerestem:

"Egyszer leveleztünk Harlan Ellisonnal, egy neves sci-fi szerzővel. No, ő jóbarátja volt Hubbardnak, rendszeresen összejártak.

Mesélte, hogy ott volt azon a bulin is, amikor a társaság seggrészegen kitalálta az egész szcientológia-egyházat, ott írták le az alapvető hittételeket, ezek szerint ezt a Xenu lordos baromságot is. Csakhát Harlan Ellison másnap-harmadnap környékére kijózanodott. Szerintem Hubbard is, mert ő meg megcsinálta a vallást, és degeszre kereste vele magát."

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.01. 10:36:38

www.youtube.com/watch?v=O9AGVARpqdk

Borzasztó ocsmányul beszél, de a lényeg érthető...

interferencia 2008.05.01. 11:07:10

Gyula ur:

:) Én nem állítottam pro, se kontra.

A "szcik mindig hazudnak,ha szükség ugy hozza"

Antiszociális személy egyik jellemvonása: "Általánosságokban beszél (mindig ,mindenki,ők) ,kerülve a pontos megnevezést."LRH.

interferencia 2008.05.01. 11:11:16

Before:

Az igen elismert rabbik azt mondták Jézusra hogy sarlatán.

Nos ebből sem következik semmi sztem.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.01. 11:14:39

szerintem a levelet simán Reformer is írhatta ;-)

btw. Power B.: már 1995-ben gyűjtöttek rá, nem tudom miért 1998-at írtak. 1996-ban meg volt a helye, mutogatták is. le is dózerolták már a placcot.

SCI létszám és statok:
sosem fog kiderülni mi a valóság, mert sok-sok éve lételeme a SCI egyháznak, hogy vakítsanak, milyen sokan vannak, ezzel "lelkesítsék" az újjakat.
Itt kezdődik a "pozitív gondolkodásuk" alapja és sajnos a behülyítésük első lépcsője.

statokat meg mindig "korrigálják". kérdeztem is anno,hogy lehet hogy mindig jók a statok, amikor hónapokig pangás volt.
hát okosan hozták ki. BP org-ban is kavartak.

pénz: pénzt gyűjteni a semmire mindig is tudtak.
Régen se lehetett érteni mire megy a sok lé el.
Mondjuk LRH szülinapján legalább sok kaja volt Sea Orgban, olyankor feltöltöttük magunkat pár hónapra.
Elettük a public elől a kaját. hehe vagy juj :)

körülmények: végre leírta vki a valóságot. csak ezt egyik "normális" SCI tag se fogja komolyan venni.
Emlékszem anno én se vettem volna be, mert hittünk és hinni akartunk is. Szerencsére (időben) felébredtem, felébredtünk sokan.

Freewinds: hajóról többen kerültek le magyarok is, akik kikészültek. FLAG-ban voltak elzárva, titokban beszéltünk velük. Etikai kezelés alá vették.
mesélték,hogy a szokásosnak mondható hajó munkakörülményeket se éri el a Freewinds-en való szolgálat. Egész nap ment a meló, sok ideig nem láttak semmit a világból csak a hajót és vizet.
volt aki beugrott a tengerbe és el akart úszni, volt aki a parton próbált szökni. egyiküknek se sikerült.
2-3 hét után általában kiengedték őket, de csak fekete ingesnek. volt auditor aki hónapokat töltött FLAG-ben etikai képzésen, aztán visszaküldték.

OT-k:
hát kérem, magában a csodálatosnak és tökéletesnek tartott (és itthon "megélt") FLAG-ben sorra buktak ki a XII-es auditorok (OT VIII-asok).
Néhányukról ritkán de a FLAG akkori vezetőnője, meg DM beszámolt. Többiről óvatos pletyka volt.
Többször volt hogy public-kal keveredtek viszonyba.
Azt a meg nem értést rossz volt átélni és látni másokon, hogy mi is történik akkor a Sea Orgban, hova tartunk, ha ilyen egyáltalán előfordulhat ilyen képzettség mellett.
Aztán még döbbenetesebb volt látni a kimagyarázást és magyar Sea Org-os honfitársainkon a beletörődést vagy épp a folytatódó vak bizalmat a Sea Org szervezetében.

DM: ahogy az a muki powerkedett már 15 éve is furca volt. közelében úgy éltük meg, hogy legtöbben imádták, de féltek is tőle mint egy kis hitlertől.
eleve saját "seregével" jelent meg (pl. Messenger csajokkal, stb.)

zárásként:
még kiderül pár 10-20 év alatt, hogy nem is mi voltunk akik kilépett/ki lettünk rúgva a SCI-ből, hanem tőlünk/belőlünk hullott ki a férges szervezet :))

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.01. 11:53:05

Kedves interferencia: köszönöm a hozzám intézett soraidat és a kiváló hasonlataidat. Mindazonáltal a továbbiakban nyugodtan megkímélheted magad az ilyen jellegű erőfeszítésektől, te és a hozzád hasonlók kizárólag a harsány röhögés és az emberek idiótaságán való elborzadás közötti skálán képesek belőlem bármi reakciót kiváltani. Természetesen, ha neked ez nem teher és jól esik, bátran folytasd, nem kívánlak korlátozni a szabadságjogaidban, puszán alapvetően filantróp beállítottságom miatt kívántam jelezni, hogy mennyire szignifikánsak számomra az írásaid.
További kellemes thetánkodást és sok kellemes nagyon théta eseményt az életedben.
B

interferencia 2008.05.01. 12:06:07

A régi jó szci tech ugye?

A személyt támadd ne az érveit, gondolatait.

Én is tudnék hozzád hasonló szellemesnek gondolt, félműveltségeket írni rólad,de akkor én is olyan lennék mint te. Nem a magamfajta lennék.(kedves filantróp)


Jah, nem vagyok szci.

Minthogy te sem vagy filantróp ,csak mert egyszer vettél egy Fedél nélkült.

Gyula Úr 2008.05.01. 13:01:43

interferencia!

Tévedésben vagy, nem általánosságban beszéltem, hanem az összes, szcientológiával foglalkozó emberről ezt tudom, hiszen ezt oktaták nekik.
Gyurcsány nem járt oda? :)

Tudod, ha azt mondom, hogy a kínaiak sárgák, akkor antiszociális vagyok, vagy jó megigyelő?
Engem ne a buta szci logikával akarj defniálni, nem fog menni.....

interferencia 2008.05.01. 14:16:49

Gyula ur:

Értem én :)

Ismered az összes szci-vel foglalkozó embert , (mindet kaptad már hazugságon) és tanultad is a szcit, igy tudod mit oktatnak.

Nem járt,elmebetegeket nem engednek tanfolyamra. :)

Bár én nem ismerem az összes kínait,de ismerek többet is aki NEM sárga. (meglepődnél hányféle törzs van Kínában,amely teljesen ellentmond a "kicsi-sárga" sztereotípiának)

További jó (és pontos) megfigyeléseket.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.01. 14:41:12

Interferi, nagyon kis görcsös vagy, szerintem relaxálj egy kicsit...

interferencia 2008.05.01. 15:02:14

Before:

lásd. 12.06-os bejegyzést."Nagyon" meggyőzőek az érveid.

:)

Szép napot.

hvuk 2008.05.01. 17:53:30

Igazából nem értem, hogy interferencia mit vitat (azon túl persze, hogy Before túlságosan általánosít, mert ez tény). A szci egy egetverő baromság. Ki is fejtem mire gondolok.

A scientologiával nem lenne semmi baj, ha megmaradna egy átlagos tanfolyamnak, ami sikerességet ígér. Mondjuk olyan, mint az Agykontroll, vagy a "lemegyek alfába" típusú keleti életmód guruk tanácsai.

A sci azonban többnek állítja magát ennél, ő azt állítja, hogy tudja az Igazságot, hogy tudja mi kell a Földnek, mi kell az embereknek, akiket majd felszabadít az elnyomó pszichiáterek és pszichológusok uralma alól. Nem kell tehát csodálkozniuk, ha nem úgy ítéljük meg őket, mint a fenti tanfolyamokat/kurzusokat/tanítókat. És elképzelhető, hogy valamiféle tanfolyamként nem egetverő ostobaság, hanem beleillik a sorba, de bizony világjobbító vallásként és megmondó eszmeként az. Elég csak ezt a blogot elolvasni, meg kicsit utánanézni az általa tanított számtalan hülyeségnek, amiről minimális tudással is süt, hogy éktelen ostobaság (Xenu sztori és a többiek). Még egyszer: lehet, hogy Agykontrollként jó lenne, de nem ez alapján ítéljük meg, mert ő magát sem csak ennek definiálja. Érdektelen, hogy a tech működik-e vagy sem, amíg clearré akarja tenni a Földet.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.01. 18:36:36

Áruld már el, hvuk, miben általánosítottam? Összesen két konkrét személyről írtam, plusz egy konkrét szervezetről. Ebben hogy lehet általánosítani?
Ha már tény, légyszíves mutass rá tényszerűen az általánosításomra, ha nem okoz gondot.

Bibircsók 2008.05.01. 20:12:43

Bocs, kivételesen én is offolni fogok, de egy ideje olvasgatom a lenti linken található oldalt, és sok gondolatáról mostanában a szci egyház jutott eszembe, ezeket szeretném megosztani veletek:

"ÓVÁS HAMIS TANÍTÓKTÓL

A hamis tanítók kilenc ismérve:
1. A hamis tanító nem várja, hanem kajtatja a tanítványokat.
2. A hamis tanító békéje nyüzsgés, csendje propaganda.
3. A hamis tanító a belsőről beszél és külsőség lesz belőle.
4. A hamis tanító részesülni akar a tanítvány alázatából és odaadásából.
5. A hamis tanító fél a tanítóktól. A hasonlóan hamisak riválisai, az igaziak leleplezői lehetnek.
6. A hamis tanító szegényen is jól él. Hirdeti, hogy küldetése kényszeríti erre.
7. A hamis tanító tanítványait titkokkal és különlegességekkel fizeti ki.
8. A hamis tanító magához öleli az életre gyávát, és szavaival színesre festi a szürkeséget.
9. A hamis tanító saját útját a legigazabbnak hirdeti minden út közül."

Az oldal:

www.terebess.hu/keletkultinfo/popper2.html

davidpeter 2008.05.01. 20:47:36

Ebből a kilencből szerintem a 9. a legelgondolkodtatóbb, és egyáltalán nem csak a szci területén....

davidpeter 2008.05.01. 20:49:56

jah, és még két comment:
saq: ha te hozod el a megváltást, én inkább a pokolban rohadok meg. Eszköz szentesíti a célt.
SOHO: gondolkoztam, hogy csak tág látókörü vagy, vagy demagóg, de miután egyetértesz saq-kal, inkább az utóbbi.
Uff, kétszer szóltam...

Bibircsók 2008.05.01. 21:01:01

Igen, nekem is a 9. ugrott ki a szövegből a legjobban. Azért vonatkoztattam ebben az esetben a szcire, mert mostanában e körül forognak a gondolataim. :)

SupremeRulah 2008.05.01. 21:06:13

interferencia: jah jézusról is mi?

a hibbant vén dagadt sarlatánról saját fia, lrh junior (aka ron dewolf) állítja, amit már before körülírt, vagyis, hogy hatalommániás, gonosz, abberrált, önző ember volt, aki az egészet csak az élvezetért, a pénzért és az uralkodásmániáért csinálta:
youtube.com/watch?v=jIoD7iyBnps
youtube.com/watch?v=jyp37GuFDyk

sőt saját dédunokája (aka Jamie Dewolf), is hasonlóképpen vélekedik róla, bár a san fransico-i anonos op:party hard márc 15-i intejúban az mondta, hogy szerinte nagyon ász csávó volt, mert géniusz volt abban, hogy ezt a sok birkát hogyan szopassa be ezzel a sok szarral:
youtube.com/watch?v=WhRkitECSIs (1/3 rész)

a könyv by russel miller amit before említett asszem, elég világos képet ad (tudom nem voltam ott és az író sem):
www.clambake.org/archive/books/bfm/bfmconte.htm

ez a klip a legjobb ami kifigurázza a hibbantságát:
youtube.com/watch?v=DGKPE5r4iL8

odáig most már mindenki (a szci-k is) kezd eljuttni hogy ez egy kurva nagy átbaszás, csalás, káros, pénzhajhászó piramisséma.
de sokan nem látják mögötte ennek a gonosz főgecinek a velejéig romlottságát. hogy lehet úgy bármilyen vallásnak (?) követni bármely tanait amelyet egy ekkora gonosz rosszindulatú csaló indított el? ÉBREDJETEK!

És az a sok szerencsétlen (sea orgos, meg a pablik is) többsége tényleg kivételesen önfeláldózó, nagyon jó ember, akik meg vannak vezetve, és még ezek a felszínre kerülő botrányok után (hogy elsősorban pénzről szól) is hisznek a célban: hogy segítenek. dehát vegyék már észre, hogy károkat okoznak az élet bármely területén, ahova beteszik a lábukat, mindezt elron nevében. ezt kezdjétek el kapizsgálni.

és ha ezt a második réteget is lebontjuk, akkor semmi más nem marad, ahogy már reformer is belátta csak egy két eleme a technek, ami meg tv shop szintű férc-lopkovec szar, és már igen el van maradva bármilyen mai modern önismereti/kommunikációs/menedzsment módszertantól.

tehát mi marad?
na az lesz a szci vége.

emlékezzetek arnie lerma 10 lépésére:
wwww.lermanet.com/cos/8steps.html


reformer:
grat a blogodnak kezd nagyon uptodate lenni, itthon a sci hírek terjesztésében a legjobb - és most ugye van egy pár.

javsalom Neked, hogy legyen egy post sorozat az "egyház" legnagyobb jelentőségű kritikusairól (a teljesség igénye nélkül):

- paulette cooper, a 80-as évek szomorú története (lisatrust.bogie.nl/Media/cwhearings-day4.htm#cooper)

- robert minton (személyes kedvencem a legkarizmatikusabb) és az Lisa McPherson Alapítvány szétverésének története

- mark bunker aka wise beard man (xenutv.wordpress.com), napjaink legbölcsebb kritikusa, a xenutv.com oldal tulaja, ahol lassan 20 év megökkentő videóit lehet megtalálni ezekről a zombikról, amint Bob Minton szivatja őket. most épp kirúgatták a szcik a youtuberól, átköltözött a vimeora: www.vimeo.com/xenutv

- tory christman, bájos ex osa, nagyon megérintő története van (www.torymagoo.org/)

- arnie lerma (www.lermanet.com/)

szerintem ez az egész történet lassan egy filmet fog érni, annyira hihetetlen.

Rober Minton (aki több millió dollárt költött a harcra) története a legdokumentáltabb és a legszomorúbb már-már egész estés történetet megér:
xenutv.wordpress.com/about-bob-minton-and-the-lmt/
lisatrust.bogie.nl/stories/timeline/index.html

na, a bt-k legyenek veletek...

interferencia 2008.05.01. 21:27:36

SupremeRulah:

Arra próbáltam rámutatni(Jézussal),hogy nincs olyan ember akit mindenki fenntartás nélkül elismer.
Mindig vannak vélemények pro és kontra, több kevesebb valóságalappal.

Nincs ez másképp Hubbard, vagy Szcientológia esetében sem.

Csak érdekes olvasni a sok elvakultat,aki gyűlől bármit csak mutass rá. :)( a dolgok vagy feketék vagy fehérek számukra)

Jó néha piszkálni a "teljes tökéletes hozzáértésüket".

Jut eszembe de Wolfot,Hubbard már (ha jól tudom)81-ben kitagadta. Na ezután lett gonosz a papa.

Ennyi.

SupremeRulah 2008.05.01. 22:32:50

interferencia:
értem amit mondani akartál, és jómagam is egyik alapelvemnek vallom az életben a pusztán fekete/fehér értékelés elvetését.

éppen ezért elég sokat utánaolvastam a témának mindkét oldalról mielőtt véleményt formáltam. de ez után meg vagyok győződve arról, hogy a szci világméretben az egyik legkártékonyabb szekta.
És arról is hogy egy hubbard zseni volt: egy őrült, gonosz zseni.

dewolfról: na ezt most te nagyon leegyszerűsítetted, ne légy nevetséges.
ha végignézed az interjút, maga vallja be, hogy eleinte a szemétségében is csodálta elront, sőt együtt csináltak végig egy csomó nagyon durva dolgot a követőkkel, és ezt a helyzetet ő is élvezte. olyanokat, amikért törvény előtt kellene felelnie neki is.

lrh-ról alkotott véleményem alapja pedig az, hogy a valós életrajzi történései nagyon jól dokumentáltak (nem a dewolf interjúrkról beszélek), nem nagyon lehet ezzel vitatkozni, szóval nehogy a szekta hivatalos mosdatói meg történetírói által kreált polihisztor zseniképet fogadjuk már el. ezzel az erőltetett érem másik oldala dologgal magadat teszed nevetségessé, nagyon jól dokumentált tényekkel szemben:

egy nárcisztikus, paranoiás, autoriter, önző, drogfüggő, abberrált, hablatyoló pszeudotudós sarlatán, aki minden tekintetben egy zseni volt abban, ahogy ezt az egészet kitalálta (a végén már el is hitte, mikor meghibbant) és ebből multimilliomos lett, és szektája - ha hű tanitványa, DM el nem kúrná folyamatosan - évtizedekig fennmaradhatott volna.

azt meg, hogy mindenki gyűlöl, mert gyülölni jó, szerintem az ide íróknál felejstd el: én nagyon kevés dolgot láttam amiért egyébként nagyon toleréns emberek ennyire kikeltek magukból, e pedig tényleg azért van mert hihetetlen, hogy ezek a dolgok a mai időkben (a világ modernebb felében) megtörténhetnek. olyan fokon felháborító, hogy az ember már nem tud csak pusztán szánalmat és sajnálatot érezni a téma iránt. pedig egyszerűbb lenne.

harmatOSA 2008.05.01. 23:10:39

SupremeRulah
Tömör lényegretörő ,öszefoglaló ÉS ANNYIRA IGAZAD VAN......

hvuk 2008.05.01. 23:21:40

Before!

Bocsi, végigolvastam és most nem találtam azt amire gondoltam. Vagy kevertelek valakivel vagy másik bejegyzésnél olvastam. Vagy mindkettő! :)

hvuk 2008.05.01. 23:22:54

Interferencia!

[i]"Jut eszembe de Wolfot,Hubbard már (ha jól tudom)81-ben kitagadta. Na ezután lett gonosz a papa."[/i]

Moist nem azért, de milyen ember már az aki kitagadja a saját fiát?

vuk 2008.05.01. 23:41:28

Supreme: mindent olvastam amit feladtál, és még többet is. Hátborzongató dolgok, és mintha visszafelé mennénk az időben...
Nem értem, hogy miért ismétlődik újra és újra ugyanaz, más más égisz alatt..és főleg azt nem értem, hogy azok akik eltűrik, engedélyezik, vagy csak átsiklanak felette, vagy félrenéznek, ismerhetik hogy hova vezet mindez.

Sohasem voltam senki hite ellen, csakhogy ez a szekta olyan mérhetetlen teljességében valósítja meg az emberi elnyomást, olyan mértékben okoz lelki gyötrelmeket, hogy megutáltatta magát. Én wog vagyok, és nincs kiölve belőlem az érzelem, és az empátia a szenvedők felé.

Nem a gyűlölet kelt bennem életre, hanem a féltés, az igazságtalanságokkal szembeni erős ellenérzés, annak az erős kívánása hogy szünjön meg ez a fajta embertelen valami, hogy az esendő emberek, főleg a fiatalok ne kerülhessenek méltatlan helyzetbe.

Reformer 2008.05.02. 01:00:25

SupremeRulah: köszi a visszajelzést. Igyekszem mind több információval szolgálni, de tényleg rengeteg az anyag.

Az ötlet jó, a közeljövőben szerintem belevágok.

SupremeRulah 2008.05.02. 08:40:26

"Sohasem voltam senki hite ellen, csakhogy ez a szekta olyan mérhetetlen teljességében valósítja meg az emberi elnyomást, olyan mértékben okoz lelki gyötrelmeket, hogy megutáltatta magát. Én wog vagyok, és nincs kiölve belőlem az érzelem, és az empátia a szenvedők felé.

Nem a gyűlölet kelt bennem életre, hanem a féltés, az igazságtalanságokkal szembeni erős ellenérzés, annak az erős kívánása hogy szünjön meg ez a fajta embertelen valami, hogy az esendő emberek, főleg a fiatalok ne kerülhessenek méltatlan helyzetbe."

ennél jobban nem lehet összefoglalni, vuk nagyon jól írtad. többet nem is szükséges mondani.
szerintem itt sokan pont ezt érezzük a dologgal kapcsolatban, én legalább is pont ezt. én sem tudnám ennnél jobban kifejezni.

reformer:
igen tényleg sok az anyag, és nagyon sok munka lenne, de láttam, hogy egy-két hírt, doksit nagyon jól összefoglava fordítottál (és hát ezekhez szükséges a szci zsargon magyarításának ismerete), és ezért jutott eszembe a dolog, ezért bátorkodtam javasolni Neked, mert eddig csak nagyon suta magyarításokat olvastam a honi neten.

az itthoni információterjesztésben pedig a blogodnak már most kiemelkedő szerepe van, és alapvetően az információ, az informáltság a legnagyobb fegyver a szekták kártékony aktivitásaival szemben.

meg kell adni a lehetőséget mindenkinek, hogy tájékozódjék mielőtt bárhova belép, mielőtt bárhonnan lelép-kilép, mielőtt bármiről véleményt formál. Ez Andras Heldal Lund - na őt is kihagytam a kritikusok közül, pedig 96 óta csinálja - operation clambake (xenu.net) felvilágosító olddalának is a jól megfogalmazott alapelve)

ez óriási segítség és felelősség is egyben, és szerintem nagyon jól, tematikusan, sok terüetet érintve és kiegyensúlyozottan csinálod.

te már elmondhatod, hogy SEGÍTETTÉL, ha nem is a "bolygó megmentésében", de lehet, hogy családok, fiatal életek tönkretételeének elkerülésében.

max.respect,

SupremeRulah

interferencia 2008.05.02. 10:52:10

SupremeRulah:

Sok gondolatoddal egyett értek.

Ezen túlmenően azt gondolom, meglehetősen túl van reagálva a téma.

Félreértés ne essék egy tönkretett élet is túl sok,de a szci-t ősszehasonlitva a drogfogyasztással,alkoholizmussal,vagy akár Bush "terror elleni háborujával" ,esetleg Kurcsány Feri országrablásával, messze elmarad az összehasonlításban.

A szekta szóhasználat nem megfelelő,ha vki ismeri a jelentését.

Egyébként a legnagyobb zsidó szekta a kereszténység.

Hubbardról vagy Jézusról,Buddháról,bárkiről,akit nem ismerek,ismertem:

Mindegy milyen ember volt az igazat soha nem fogjuk megtudni,mindenkinek vannak ellenségei és barátai aki hangosabban kiabál,vagy több médiumban tud megjelenni annak a véleménye lesz a többség "bizonyossága".

Egy egyház vezetése nem azonos a tagokkal. "Bent" sem ért mindenki eggyet az RTC ténykedésével.
Lásd:A 2.vháboru idején a Pápa nem helytelenítette a népírtást (mértéke nem ismert) mégis voltak olyan papok akik mentették a zsidókat.

Más téma ,hogy mire jó,ill jó-e valamire szci módszer.(a techre gondolok)

Talán ez megérne egy misét.

Nyilván csak azért nem jó,mert "golden age of tech",és az sem biztos hogy használhatatlan mert a pszi szerint az.

üdv.

sz.csabiii 2008.05.02. 10:57:51

interferencia
Tudod hogy mi a megfogalmazása a szektának? Szerintem ráillik a szci re is.

R2D2 2008.05.02. 11:08:54

Interferencia!

"Jut eszembe de Wolfot,Hubbard már (ha jól tudom)81-ben kitagadta. Na ezután lett gonosz a papa."

Biztos ismered az LRH által írt kis füzeteket, köztük a "család", "gyermekek" címűt.
Szerinted mennyire hiteles, hogy olyan ember írta ezt, aki kitagadja a fiát, illetve akinek a gyermeke öngyilkos lesz?

Ezt megkérdeztem egyszer egy szcientológustól, ő azt mondta, hogy "..igen, de utána rájött a hibáira..."
Te ne ezzel gyere, ha válaszolsz.

Nekem az a mondás jut eszembe Hubbardról, hogy "Aki nem tudja, tanítja"

Hát ne tanítsa.

csipinymous 2008.05.02. 11:22:50

Abban, Hubbardibacsinak igaza volt illetve jo elore latta, hogy azok az emberek tepik majd szet a szcientologiai egyhazat, kik tagjaik voltak.
Hosszu evek, es rengeteg penz befizetese utana ha, egy tag felebred, es eszre veszi, hogy az orranal fogva vezettek, bosszut fog allni. Ertheto ez a reakcio.
Maszkevics, nagyobb gazember, mint Hubbard! Am, a telhetetlensege miatt hibazott!
Viszont, a jelenlegi helyzetrol, nem csak Maszkavics tehet. Rajta kivul meg, sok kis maszkevics tenykedik es el vissza mareknyi hatalmaval.
Nem szabad megfeledkezni azokrol sem! Nem bujhat be mindenki a hibas Hubbardi technika moge!
-Bocs, de nem voltam magamnal, ezt kovetelte a technika!
Nagyon sok erkolcsi es anyagi kart okoztak ezek a kis maszkavicsek is! Vagy is a helyi maszkavicsek!
Ki, es mivel fogja karpoltolni azokat a csaladokat ahol valaki az eletevel fizette meg a hubbardi technikat? Ott, mar a penz nem segithet! Foleg nem a - bocs de tevedtem - szoveg!
Ki fog ezekkel a csaladokkal szembe nezni?
Ki, adja majd vissza azoknak a volt tagoknak a penzet? Az egyhaz kifizeti a hiteleket?
Lehet, hogy kellene egy peldaerteku per?
Tudom, hogy azok az egyszeri kis szcientologusok, nem sok mindenrol tehetnek, am ott vannak a kozep es felso vezetok! Akik kiadjak a parancsot!
Vettem ket karton pezsgot :-)

hvuk 2008.05.02. 11:26:35

Interferencia!

Nem érdemes a szekta szó jelentésén lovagolni. _Ma_ mást jelent a szekta szó, mint _régebben_. Tipikus féltudományos tudálékosság és sznobizmus a a szó eredeti jelentését felhánytorgatni amikor valaki a mai jelentésében használja. Lásd még a média-médium esetét (gyk. a média-médiák a magyar nyelv szabályaihoz illő alak).

Sajnos vagy nem sajnos a szci egy szekta. A tipikus kis szektákra vonatkozó tulajdonságok mind megtalálhatóak a szciben (családtól történő elszakítás; összetartozás és érzelmi függőség növelése; javakról való lemondással történő függőség kialakítása; a csoport önmegerősítő viselkedése, lásd "a külvilág hitetlen/nem beavatott/..., így véleménye érdektelen, ....).

A veszélyessége a jólszervezettségben és abban van, hogy áltudományos mondanivalójával hitelesnek próbál tűnni. Az USA-ban azért nem annyira kirívó a szci, mert ott számtalan nagy publicitással rendelkező szekta van, míg itt európában ez jóval kevésbé igaz, így itt lényegesen feltűnőbb a jelenlétük.

Gyula Úr 2008.05.02. 11:32:57

Interferi :)

"Mindig vannak vélemények pro és kontra, több kevesebb valóságalappal.

Nincs ez másképp Hubbard, vagy Szcientológia esetében sem."

Nem nem. Van az igazság (hogy Hubbard egy velejéig romlott ,idióta volt) és van a hazugság, amikor a hozzád hasonló szcik belemennek egy szerecsenmosdatásba (ferdítések, összemosások).

csipinymous 2008.05.02. 11:38:00

YX!
harmatOSA:
OSA fiúk alapvetően semmit nem tehetnek és tesznek veled! Ha "jó fiú" vagy! Ha nem, akkor előfordulhat ez-az..
Pl. bizonyos Ken Ogger (Pilot), volt scn, reformációért küzdő freezoner lett furcsa körülmények közt öngyilkos 2007-ben.. Az oké, hogy belefulladt a medencéjébe, nade betonnehezékkel a lábán, dróttal összekötött kézzel?? (további infó pl. www.sgmt.at/pilot.htm

Kedves YX!

Az OSA-l tobbnyire csak remiszgetik az embereket az egyhazon belul!
Valoban mukodnek, film, foto, es szemelyes anyagokat aktaznak le minden elnyomorol, mokusrol es egyeb wogrol!
Legtobbszor, perelnek, zsarolnak, fenyegetnek. Autokat lobbantanak langra, ablakokat zuznak be. Kovetik es zaklatjak aldozataikat!
A piszkos munkat viszont nem ezek vegzik el! Arra az OSA, felberel embereket.
A legnagyobb ellenszeruk a 107, vagy a 112 telefon tul oldalan talalhato! De, ilyen esetben celszeru a Claritast is megkeresni.
Nem szabad felni toluk! Ne, ess az en hibamba!

csipinymous 2008.05.02. 11:45:42

Interferencia!
Hagy csatlakozzam, az elottem irokhoz!
A szekta szo jelentese, egyre jobban kibovul az egesz vilagon. Europaban, a szcientologiat mar nagyon regen besoroltak!
Amerikaban, az 50-s evekben rengeteg uj vallasi mozgalom indult el! Mondjuk ugy, hogy divat lett a szelhamosok koreben! Ha, megfigyeled akkor ezen szervezetek kozel nagyobbik szazaleka az idegenekre alapozta egyhazi tanittasait. Hubbard is egy ilyen szelhamos volt. Az anyagi celt, maga LRH, is megfogalmazta!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.02. 13:01:59

Nagy genyák vagytok, szegény Inter Feri már tisztázta magában a szekta szó jelentését, te pedig most csúnyán megkavarjátok. Mennyit kell majd gürcölnie, e-métert a heréire kötve a szótár felett, hogy ezt a kárt jóvátegye?

Gyula Úr 2008.05.02. 13:18:52

Aki másnak vermet és, nem magának ássa :)

harmatOSA 2008.05.02. 15:27:55

AZ SÍRÁSÓ:)))))

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.02. 20:03:20

"Egyébként a legnagyobb zsidó szekta a kereszténység."
milyen szép szarkavaró mondatot pottyantottál ki magadból interferencia.
Látom semmi közöd Jézushoz, se a Kereszténységhez, de a Bibliához se nagyon.

Mi (legtöbben) itt legalább úgy mondunk véleményt a SCI-ről,hogy része voltunk, ismerjük, akár éppen mélyen hittünk benne.

tagok lehetnek nem azonosak egy egyházzal, csak SCI esetében a logikai és "tudományos" elvakultság miatt sokkal veszélyesek maguk a tagok is. Nehéz elvonatkoztatni SCI és Sea Org tagok hozzájárulásától a következő témákban:
- emberek téves adatokkal való tömése (FLAG csodás, Sea Org az igazi életcél, nincs más út csak SCI,stb.)
- hallgatni olyan adatokról amik kényesek és valós arcát mutatják az egyháznak (eltűnt személyek, Class XII-es auditorok, OTVIII-ak kirúgása, etikáltanságaik, stb.)
- befolyásolni manipulatív kommunikációs tréningekkel embereket (vásárlás, vásárlás, vásárlás, mert így menekülsz meg)

amíg a tagok ezekben részt vesznek - és szégyenből, elnyomás miatt, stb. ezt meg is teszik! - addig azonosak a tagok az egyházzal.

Jobb rájönni,hogy amíg pl. itthon élünk, utáljuk vagy nem, a mi Kurcsány Ferencünk a vezető és miatta égünk. És magyarként a nem MSZP szavazók is égnek mások előtt (külföldiek előtt, akik ismerik,látják az "eredményeket"), max később jönnek rá.

szóval nincs olyan, hogy én csak csöndben végig éltem a kommunizmust, én nem a rendszer voltam.
Ha nem tud felmutatni ellenállást így vagy úgy, akkor max kimagyarázni lehet a történteket (de nem érdemes...)

interferencia 2008.05.03. 12:59:44

CConstantine:

Joshua ben Miriamra (Isa) gondolsz? :)
Aki azt tanította ,hogy mondjunk le a földi javakról? (szimbóluma a kereszt,amire megfeszítették az anyagi világot jelképezi, vagyis a MEST univerzumot)

Biblia:Tudod mi a kanonizálás?
Egyébként a Nag Hamadi tekercsek megtalálása óta mi az amit hitelesnek tekinthetünk a bibliában?

A kereszténység szekta voltát bátran kérdezd meg egy rabbitól. :)

Volt alkalmam nekem is közelről megfigyelni a szci működését.

A többivel eggyetértek.

interferencia 2008.05.03. 13:03:27

Gyula ur:

"A világgal az a baj ,hogy az idióták mindenben tökéletesen biztosak,az okosok pedig mindenben bizonytalanok"

Ez egy örökbecsű bölcsesség.

Szerintem :)

interferencia 2008.05.03. 13:14:28

Baráth Árpád:

A pénz téma az egyházban a 80-as évek elején került szóba,mikor Hubbard visszakérte a 80 millió dollárját amit az egyházba fektetett. (30 év alatt)

Ezután vette át a hatalmat MIs kavics és többszöröződtek meg a tanfolyamok,auditálások árai az egyházban.

Egy apró mozzanat a "pénzsóvár szektavezér" képhez.

Pletyi 2008.05.03. 14:44:56

Interferenica - icipici off, nehogy túlmerüljünk a fenti áltudományos, erősen csúsztató lecsódba.

"Egyébként a Nag Hamadi tekercsek megtalálása óta mi az amit hitelesnek tekinthetünk a bibliában?"

Ha valamihez nem értesz, ne irj róla, kedves szci felebarátunk. Mondjuk a bulvársajtó helyett ajánlanám utánanézni, hogy kik hagyták hátra a tekercseket. Ez alapján megválaszolásra kerül, hogy a Biblia vagy a tekercsek a hiteles források ? Ha már nagyon ráérsz (amint az észrevehető) nézz utána a kopt kereszténységnek és a gnoszticizmusnak is. Ha tényleg akkora elme vagy mint aminek hiszed magad sok mindenre rá tudsz jönni. Ha meg nem ,olvass tovább szci műveket.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.03. 15:10:07

Pletyi, a biblia egy nem meghatározott, de jól körülírható okból keletkezett szöveggyűjtemény. A válogatást (és vélhetőleg a "javításokat") adott irányvonalak mellett végezték, aztán rámondták, hogy ez a frankó, és mától ez szent.
Már a válogatás alapját sem korabeli írások képezik, a legidősebb is legalább 1-200 évvel a(z állítólagos) nagy esemény után keletkezett, átiratok átiratai, szóval hitelességről igazándiból elég feleslegesnek érzem beszélni.

Gyula Úr 2008.05.03. 15:25:46

Inteferi!

"A világgal az a baj ,hogy az idióták mindenben tökéletesen biztosak,az okosok pedig mindenben bizonytalanok"

Feltűnt számodra, hogy védője (tagja) vagy egy olyan szektának, amit leginkább betiltani kellene?
Értem én, hogy véded a mundér becsületét, de kérem, ez már túlmegy a határokon.
5-10 év múlva, amikor rájössz, hogy elbasztad, majd jussak eszedbe!

(újabb gyenge probálkozás, ccc)

Pletyi 2008.05.03. 15:54:56

Before erről, veled, én is.
De amint mondtam pici off, tehát nem vitainditóként széntam.

Gyula szerintem is.

Pletyi 2008.05.03. 15:56:20

... vagyis szántam.

Via 2008.05.03. 16:01:29

(interferencia 2008.05.02. 10:52:10)

Interferencia:
Senki nem mondta hogy a terrorizmus és a többi nagyobb vagy kissebb probléma lenne.
Te se hasonlítgass semmit a szcihez.
Az áltlad felsorolt problémák mindegyike egyedi elbírálást és megoldást kíván, ne mosd össze őket mert egyáltalán nem hasonlítanak ezért nem is lehet köztük rangsort állítani. Még akkor sem ha bizonyos szinten összefüggnek.

Bocsánat, de ez nagyon zavart.

Néha megemlítitek a FreeZone-t, érdekelne mit gondoltok róla.
Egyikőtök megemlítette hogy az egyház tagjainak rehabilitásához kell a szabadzóna segítsége is, de máskor egy másik hozzászólás meg az egész egyház elsöprését techestül Xenu-s agybajostól sürgeti, ami viszont a (szerintem) a szabadzónát is magába foglalja.

Köszi :)

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.03. 16:44:24

Interferencia:
engem továbbra is arról győztél meg, hogy nincs közöd Jézushoz, és nem is érted a Bibliát.
1. ezért felesleges szavakat vagy mást elővenned Bibliából, Kereszténységből
2. SCI témakörről beszélünk ahhoz itt levők többsége ért és tud is hozzászólni
3. ha nem erről van szó, goto 1

más:
Engem ugyanúgy nem izgat egy Rabbi álláspontja a Kereszténységről, mint a Krisnásoké, akik elismerik Jézust Isten gyermekeként (leszületett verziója, stb.) azonban még is régebbi tanításai alapján élnek.
Természetesen ettől még vallásaik érdekelnek, de ezen álláspontjuk nevetséges a történtek után.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.03. 17:58:34

Via: én hiszek a vallásszabadságban, tehát azt mondom, HA a freezone kizárólag annyit jelentene, hogy
- megtartják hubbard meséit
- megtartják a különböző "tech" dolgaikat
- és ezeket ingyen, vagy pénzért terjesztik a dolog iránt érdeklődők között
akkor számomra a dolog rendben van. Mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni és ebbe az ilyesmikben való hit is beletartozik.
Emellett kiemelten és elsődlegesen:
- kivonul az üzleti életből, illetve az üzleti tanácsadásnak álcázott térítésből
- kifejezetten megtiltja a tagjai számára, hogy embereket kényszerítsenek a dolog elfogadására/használatára például a vállalkozásaikban
- kivonul a propagandacélú - egyébként hasznos - társadalmmi kezdeményezésekből (lásd drogmentes maraton)
- kimondottan a család fontosságát helyezi előtérbe a szétválasztás helyett, függetlenül a családtagok világnézetétől.

Ez utóbbiak némelyike kicsit necces, hiszen részben érintik az egyén önrendelkezési jogait (pl a saját vállalkozással kapcsolatos dolgok), de itt elsősorban a jelenlegi erőszakos gyakorlatra gondoltam.

vuk 2008.05.03. 18:10:27

Before: a szabadzóna nem térít? Mert ha lrh tanait követik, akkor a clear-ré tételhez be kell valahogy fordítani az embereket a szabadzónába is.
A zóna a techjeivel, az e-méterrel, meg a hubbardozással stb... nem ugyanolyan veszélyes az emberi pszichére?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.03. 18:35:04

Térítsen. A katkó egyház nem térít?
Eméterezzenek, csak ne hazudjanak és ne megfélemlítésre használják.

meeke 2008.05.03. 18:39:36

mér nem szeressük a szientológiját (sic!)?

a szció lehúzás - ma magyarországon kb. annyi idő és pénz kell a clearhez, amennyiből egy vidéki egyetem másoddiplomás levelező jogászképzésén oklevél szerezhető. egy deklarált clear kb. ugyanannyit is ér az életben ;) nem is beszélve arról, hogy egy átlagos vidéki jogi kar ÉVENTE állít pályára (jellemzően személyi asszisztens, partikurva, MLM, SAP, ügyfélszolgálat, háztartásbeli) annyi félrevezetett nyomorultat, amennyi aktív szcientológus magyarországon ÖSSZESEN lehet. (ez nem több, mint 1800 - ennél több nincs aktív annyira, hogy egy vidéki levelezős jogászképzés árát ténylegesen rászánja a cultra) és akkor a bölcsészkarokról még nem is szóltam. Istennek hála, igaz-e bölcsészek?

micsoda körülmények - egy vidéki kollégista talán több puncit lát, mint egy seaorgos (hím), és persze kalmag helyett valami egzotikusabbat nyomat - de ne legyenek illúzióink. hát még, ha valaki honvédnek áll. körlet - körlet. miért ne? ha ez kell neki.

de a kapcsolatmegszakítás! - én még egyetemi éveim alatt megszakítottam a kapcsolatot egy (elnyomó :)) kultúrsznob nénikémmel, aki az én ízlésemhez mérten kicsit túl sok hamvas béla idézettel operált. most úgy hírlik átállt már popperpetire (öregszik), meg urambocsá csernusdokira (búú!), de még így is maradt annyi esze, hogy nem indít gyűlöletblogot a felsőoktatás ellen, amiért az segít viszonylag pontosan beazonosítani a szellemi környezetszennyezést, és mozgósítani mer ellene.

de xemu! - nem érzitek úgy, zemu egy picit felülreprezentált? minden hülyegyerek ezen lovagol. ok srácok, tudjátok a szót, a jelet, az érintést, felvételetek különös körülményeit, (:)) megszúrtak, fejbevertek - és nem történt igazán semmi. vajon miért? rá fogtok jönni. (?)

de pilotnak össze voltak drótozva a kezei - :(.

és amikor aurafotót akartam készíteni egy OT-ról (ről?), akkor megkérdezte, hogy "mi a bűnöd?" - :).

és az e-méter az egy poligráf (és a csúnya jakupcsekről is megmonták, hogy megsértija-zemberi jogaimat, mer aztat sugajja, hogy pénzér eladhatom a zemberi méltóságomat). - legyen a tv állandóan sötét. úgy jó.

de te egy irritáló fasz (picsa - pedig igazából fasz) vagy, aki osztja itt az észt - holott mi jó kis seaorgos nyomorsztorikért jövünk erre az oldalra, meg azért, hogy Jézus Krisztusról és keleti filozófiákról olvassunk (és értekezzünk) - jogos! több seaorgos nyomorsztorit!

Gyula Úr 2008.05.03. 19:38:37

horvátágikamilla!

Nagyot akartál írni, de sajnos nagyon gyenge lett :(
Próbáld meg újra. Az alap, hogy ne hasonlíts egy pénzlehúzós üroperát egy jogi karon szerzett diplomához, mert az egy kicsit más :))))
Innentől lesz az egész írásod a nevetség tárgya, ragozni felesleges tovább.

interferencia 2008.05.03. 21:55:23

Pletyi:

Méltó vagy nevedhez. :)

A nagyképűséged egy "kissé" mellé ment ,ugyanis véletlenül tisztában vagyok a gnoszticizmussal. Néhány évig jártam Rózsakeresztes "szakkörbe" is.

Csinálj néhány templomszolgálatot ,majd utánna beszélgethetünk a Gnózisról is. :)

Ennyit a bulvárrol.

Gyula úr:
Sem tagja,sem pedig védője nem vagyok.
(Tudom,hazudok)

Ídézd már be azt a kommentem amikor az egyházt védtem.
Várom,köszi.

CConstantin:

Miért kellene,hogy közöm legyen Jézushoz??
Milyen közöm??
Miért kellene bebizonyítanom neked,hogy ismerem a bibliát??

2. "SCI témakörről beszélünk ahhoz itt levők többsége ért és tud is hozzászólni"

Az itt levők többsége nem érti,és nem is tud hozzászólni.
Annyit tudnak hogy "rossz".

Egyébként sztem,a volt szcisek közzül is a lótifutik írnak ide,"osztani az eszet".

"nagyon rossz volt ,8 ember 1 szobában ,1000Ft hetente,"stb stb...

Gyerekek ha valami olyan rossz miért nem hagyjátok abba az első héten??

Túlmisztifikáljátok a dolgot,ha nem akarok könyvet venni nem veszek,mindegy milyen ügyesen tanitják meg eladni.
Ha nem akarok 1000Ft-ért dolgozni hetente,hát nem fogok.

Nem kell ehhez egyetem sztem.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.04. 11:35:25

interferencia:

nem kell legyen közöd Jézushoz. jobb is.
viszont ha elismered hogy nincs és nem akarsz bizonyítani se, akkor érdemes nem írogatni és hasonlítgatni.akkor pláne

sea org:
pont most mutatod meg, mennyire elvakult vagy.
nem a tényekre írsz, hanem blőd általánosításokat, mint pl. ha rossz miért nem hagytátok abba az első héten.
Tényleg nem akarod látni a valóságot? jó most a hídon csukott szemmel rohangálnod?
kiragadsz egy példát, miközben sok 10-20 durva elnyomó cselekedet fűződik az egyházhoz, főleg a Sea Orghoz.
Szóval elég már a buta válaszaitokból, ha nem tudtok megmagyarázni etikáltanságokat, elnyomást.
akkor legalább hallgassatok, bölcsebb döntés.

horvátágikamilla:
clear annyit ér mint...?
clear nem ér semmit, vagy nem láttál cleart és OT-t durva etikátlanságokat csinálni. sőt elnyomás hegyeket felhalmozni.
ezután a nagy felszabadítás az elnyomás alól még többet hoz?
tényleg mennek valamire az OT-k vagy csak el akarjátok hinni?
éppen eléggel beszéltem, tapasztaltam is. az orditozástól kezdve, a verésig, a bezárásig, lopástól, a sex orgiáig minden volt a Sea Org-ban.

akkor miről beszéltek itt ti SCI-k?
ez nem egy "lehúzom a SCI-t" oldal.
Ez felvilágosító, tényszerű tájékoztatás másoknak, mielőtt SCI elvakultság sötétségébe merülnének.

interferencia 2008.05.04. 12:11:18

CConstantine:

Neked mi közöd Jézushoz??
Sógor,koma,barát,ki ő neked??

Nem védtem az egyházat,és a Seaorgot sem.(nem tünt fel?)

Elnyomás,elnyomó cselekedetek,stb....

Ehhez is két hülye kell az eggyik aki elnyom,a másik aki hagyja magát elnyomni.
Na erre írtam,hogy miért nem lépett ki hamarabb,aki itt nyafog,hogy ő mekkora nagy áldozat.

(ezt tették velem, meg azt tették - erre jön a klasszikus : és te mit tettél ez ellen?
- évekig semmit,de most itt nyafogok)

Az elnyomó cselekedeteken nincs mit magyarázni,nem vonom kétségbe hogy vannak.

(írd ide mikor ,hol tagadtam,védtem)

Nem vagyok szci , és igazad van tájékoztatni kell az embereket, csak ne egy nézőpontból.

Írjuk már ide ugyan azt is ,hogy mindenkinek van egyéni felelőssége azon,hogy mi történik vele - akár az életben ,akár a szci-vel kapcsolatban.

komper 2008.05.04. 12:39:35

"Az itt levők többsége nem érti,és nem is tud hozzászólni.
Annyit tudnak hogy "rossz"."

Aki a szci mellett van, annak mind melyen bele van ivodva a fejebe, hogy aki a szcit ellenzi, az nem erti. Csak siman gonosz. Vagy buta, mint a fold. ("Mi a bunod?")
Az elkepzelhetetlen hogy igaza legyen. Ez az egyik legfontosabb gondolat, amit a kezdo szcisek fejebe bele kell ultetni, aztan mar a onmaga lesz a sajat gondolatrendorsege is.

interferencia 2008.05.04. 13:05:28

Komper:

Milyen simulékonyan csusztatsz , engem szcinek beállítva. :)

Nos a te logikádból kiindulva,te is lehetsz szci ,ugyanis azok ügyesen csúsztatnak,mivel ezt tanulják meg elsőként és már készségszinten használják, hogy fel sem tűnik nekik. :)

De a lényeg:

Azért mert valaki hallott róla,hogy a bibliában égő csipkebokorral beszélgetett egy fickó, - lásd xenu analógiája - még nem azt jelenti hogy érti a bibliát.

Egyszerübben:

Azért mert minden pletykát elolvasol Paris Hiltonrol,láttad a home videóját,kissé könnyelmű kijelentés hogy ismered.

Gyula Úr 2008.05.04. 13:13:43

Komper!

Én is hasonlót akartam írni, de már megtetted helyettem.

komper 2008.05.04. 13:23:59

"Milyen simulékonyan csusztatsz , engem szcinek beállítva. :)"

Jo, hat akkor mondd el nekunk, hogy tovabb ne talalgassunk, mi a kapcsolatod a szcientologiaval?

"Azért mert minden pletykát elolvasol Paris Hiltonrol,láttad a home videóját,kissé könnyelmű kijelentés hogy ismered."

Ezzel egyetertek, de ebbol kovetkezik, hogy barki, aki szerint a szcientologia rossz, annak valami bune van?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.04. 13:41:42

Nevetséges ez a mániákus "mindent ismerjél meg, különben meghalol" hozzáállás. Az ember képtelen mindent megismerni, egyrészt mert szinte mindenről a világon ellentmondó információk tömkelege található, ezek megismerése sem időben, sem szellemi kapacitásban nem várható el senkitől.
A természet alapvetően általánosításokon alapul, az egér elszalad minden macska láttán, nem mérlegeli, hogy az arra járó példány esetleg éppen vegetáriánus-e. Ráadásul az ember kialakult személyisége, ismeret- és tudásanyaga lévén eleve determinált befogadókészségű, még ha nyitott is más megközelítésekre, ösztönösen akkor is húz egy verzió felé.
A népesség sajnos igen jelentős része homofób, de még a toleránsak nagy többsége is úgy gondolja, hogy gusztustalan, rossz, ha két férfi csókolódzik, vagy éppen seggbe szereti egymást. Elítélik, negatív véleményük van róla. Pedig lefogadom, hogy kilencvensok százalékuk soha a büdös életben nem próbálta.
Ha valami hurkaformájú, barna és szarszagú, akkor az szar. Senki nem fogja megböködni, megkóstolni, mérlegelni, hogy vajon tesco-gazdaságos 200ft-os párizsi, vagy éppen bélszín rossini módra volt-e az alapanyaga. Szar és kész.
A scientológiából bőven elég látni, amit okoz, láttam saját környezetemben, hallottam tágabb környezetemből és számtalan egyéb forrásból teljesen egybecsengő leírásokkal találkoztam a témában. Ezek után teljesen feleslegesnek tartom a dolog további mérlegelését, a dianetika olvasgatását, vagy bármi kapcsolódó témának a mélyebb megismerését.
Ez nem jelenti az továbbra sem, hogy adott esetben ne lennék meggyőzhető. Ha valamelyik felsőbb rangú sci annyira szeretné clear-ré tenni a bolygót, tegye. Álljon ki, nyílt szín elé és repüljön. Hiszen tudnak, nem? Vagy egy ellenőrzött kísérletben hagyja el a testét. Ez szinte alapképesség. Tessék. Meg lehet tenni. BÁRMIKOR. Elsőként fogok tapsolni és azt mondani, hogy bocsánat, tévedtem, hibásan ítélkeztem.
De addig pofa súlyba és büdösgyorsan abba lehet hagyni a maffiáskodást, amit viszont nap, mint nap tapasztalni.

interferencia 2008.05.04. 14:12:10

Komper:

Az egyházzal semmi,de az írataikat olvastam.(nem mindet,de sokat)

Nem értem hogy jön ide hogy vki rossz??

Én ilyet nem írtam,hogy aki nem érti aszci az rossz,vagy bűne van.

Olvass figyelmesebben.

Before:

Ki mondta,írta ezt neked,hogy mindent ismerj meg mert meghalol??

Idézd ,ha kérhetlek.
Várom köszi.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.04. 15:21:52

Interferencia:
nekem Jézus az, aki a szeretet kapcsán utat mutat. Sok csodában részesültem, másokkal együtt amióta megértettem milyen utat mutat szellemileg Jézus.
Hát mindössze "csak" ennyit jelent nekem. Veheted úgy, hogy a barátom is. :)

ha neked csak "egy nézőpont", hogy sok ember ugyanazt tapasztalta meg a SCI-ben, főleg a Sea Org-ban (nem sorol fel újra, már több helyen leírtam) az eléggé nem SCI független álláspont.

légy kedves tehát az "egy nézőpont" csúsztatásokat kerüld el, vagy írd ki (overtnek :))
Köszönjük

Lehet ködösíteni, de SCI elveket vallasz, mint kiderült elég sokat elolvastál belőle.
Nyilván nem azért olvastad sokáig, mert nem érdekel, nem tudod elfogadni. pont azért mert befogadtad, vmennyire e szerint is élhetsz.
Válaszaid, rákérdezéseid (konkrétumok kérése, nem lehet vmi csak rossz - főleg SCI nem -, stb.) után gondolom nem tagadod meg hogy hiszel benne. (még ha aktív tag nem is vagy)

valóban, két lény kell,hogy az egyik becsapja.
De:
- tanuljon más abból, hogy amibe mások beleestek
- aki becsap az más lelki dimenzióban van, mint akit becsaptak. elég durva általánosítás (ismét kiírhatod) amit leírtál

Nem veszem magamra lenéző álláspontod, mert:
1. megtanultam, hogy nem mindenkitől fogadok el kritikát, főleg nem úgy, hogy nem is ismer
2. pl. én nem sokat vergődtem a Sea Orgba, miután SP-ket találtam (jelentettem is, ki is derült), meg annyi SCI elvekkel ellentétes dolgot.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.04. 15:47:44

CC, nem személyeskedés céljából, de azért hadd jegyezzem meg, hogy meglehetősen instabil személyiségnek tűnsz. Először belezúgsz a sci-be (ahol csodákat tapasztaltál, ugyebár), aztán kiábrándulsz, majd jön jézus haver, aki utat mutat...
A szeretethez NEM kell útmutatás, a szerethez nem kell HIT, a szeretethez nem kell semmilyen ezoterikus maszlag. Csak őszintének kell lenni és tudni kell szeretni. Ugyanez igaz az értékes, emberséges életre is, aki képtelen alapvető emberi erkölcsök és értékek megtartása nélkül önállóan élni, attól az embertől számomra teljességgel hiteltelen, hogy másvalaki (jézus, buddha, lrh) útmutatásával viszont már nagyon klasszul csinálja.
Ezért utálom igazán a vallásokat, mert kisajátítanak emberi értékeket.

harmatOSA 2008.05.04. 17:37:07

horvátágikamilla
Te lány nálad mocsosabb szájú fehérnépet még nem olvastam( hallani se hallottam) jó isten, melyik közösség okádott ki magából?

Gyula Úr 2008.05.04. 18:48:51

Egyértelmű, hogy szci, azért jön ide bagatelizálni a dolgot (Inter Ferivel együtt)

harmatOSA 2008.05.04. 19:31:22

Én ismerek egy volt sea oreg tagot , legjobb barátom egyszem fia .Az apja belehalt abba hogy a fia elment világot váltani.
Tudod kamillázó,nem az a normális ahogy ott a nyavajás vallásod bánik az emberekkel . A nyomi sztoriban legyen részed ,persze nektek azok akiket be lehet fűzni a sea orgos szolgálatra azok a lúzerek.
Az igazi scn itthon van és milliós vagyont gyűjt.
Nyomi sztori , menj te a jó fenébe KÍVÁNCSI LENNÉK MEDDIG VISELNÉD EL.
Fél év múlva értette meg , nem normáis ahogy ott bánnak az emberekkel. S kamilla az igazság akkor is igazság , olvassátok a disznóságaitokat az orrotokat kell beleverni mint a kutyának a piszkába.
Menj adj el könyveket , vagy védd a bolygót... de a nem scn részét hagyd békét. Kevesen vagytok, gyengék vagytok ...... nem tudjátok ezt a szart működésben tartani, ez a vég kezdete.
Mindenesetre mosd ki a szád......

komper 2008.05.04. 19:50:19

"Az egyházzal semmi,de az írataikat olvastam.(nem mindet,de sokat)"

Ezek szerint szabadzona? (Miert kell harapofogoval kihuzni?) Nekem a velemenyem egyebkent a szabadzonasokrol csak egy hajszalnyival jobb mint az egyhaztagokrol. Ugyanugy beszopjak LRH ostobasagait, csak eppen igyen.

"Én ilyet nem írtam,hogy aki nem érti aszci az rossz,vagy bűne van."

En olyat nem irtam, hogy te ezt irtad volna.
Olvass figyelmesebben.
Et irtam:

Szerinted aki rosszat mond a szcirol, annak vagy bune van, vagy nem erti. Tehat Paris Hiltonnal maradva: P.H valojaban a csucsleny. A tobbiek akik minden pletykat elolvastak rola, es lattak a videot, csak a megertes hianya miatt (es/vagy buneik plastolgatasakeppen) szidjak.

(Na mar kicsit tulmagyarztam ezt a dolgot szerintem mindeki erti kiveve teged.)

sz.csabiii 2008.05.04. 19:54:38

interferencia
"Írjuk már ide ugyan azt is ,hogy mindenkinek van egyéni felelőssége azon,hogy mi történik vele - akár az életben ,akár a szci-vel kapcsolatban."

Természetesen ebben igazad van, de azt se felejtsük el, hogy a szcibe mikor belépsz, semmit, szóval semmit tudsz igazából róla......csak a maszlagot, hogy majd te megváltod a világot. Hitler is ezt mondta....

Pletyi 2008.05.04. 23:15:45

Nem a fórumokon és blogokon kell csatákat vivni, mert nem ott lehet őket megnyerni. Megértem, ha a szci-k ide delegált embereinek emeletes csúsztatásai hatására eldurrantok, de felesleges nekik hosszú sorokon keresztül magyarázni. Egyszerűen nem akarják (aláhúzva) felfogni a dolgot. Most jöhetne mindenki azzal a blogon már bejáratott szlogennel, hogy annyira hülyék, hogy nem is tudnák, de mindegyikünk tudja, hogy ez nem igaz. Csak irtóznak még a gondolatától is, hogy az a nagy rakás pénz simán kiment az ablakon. Amig ezt bevalják legalább maguknak, addig megy a tagadás, a másokba való belekötés a valós tartalom kiforgatásával. A végén pedig meg a mentegetőzés "én nem is vagyok szci csak valahol olvastam" vagy "szci vagyok ,de semmi közöm az egyházhoz"...stb.

Pletyi 2008.05.04. 23:21:03

Elfelejtettem...

Before
A múltkori rövid válaszomat a megbántás legapróbb szándéka nélkül irtam. Igy jött ki, sorry , Peace !

interferencia 2008.05.04. 23:28:23

Komper:

Ok,lehet én értettem félre - vettem magamra - mivel az én kommentem után írtál.

Nem szabadzóna.Voltak eljárások amiket kipróbáltam és működtek,ennyi.

Akkor újra hátha sikerül és vki érteni fogja:

Ezen a blogon kb 5 embernek van (konkrét,személyes) tapasztalata a szci egyházban levő viszonyokról.
Az ő véleményükkel semmi bajom,tapasztalatbol beszélnek és nagyrészt én is hasonló dolgokat figyeltem meg.


DE,legalább 15 emberke írogat ide ,aki kb annyit tud a szciről,amit itt olvasnak,de acélbetétes bakkancsban akarnak rendet tenni. A szci most divat utálni.

Sz.csabiii:
Igazad van,ezen nincs mit kétségbe vonni.

Before:

Mégis van valami amiben egyezik a véleményünk?

Nocsak.

interferencia 2008.05.05. 10:12:17

Pletyi:

Mivel erőssen csusztatott utolsó mondataid az én kommentemre hajaznak - gondolom még szálka a gnosztikus baklövésed - segítek.

Nem mentegetőzőm.

Kérdezték,de ha olvasod a hozzászólásokat akkor ez kiderül.

Egyébként ez "jó" játék ,egyik kérdez,te válaszolsz erre rögtön jön a másik ,hogy mentegetőzől.

Nekem nem kell hosszú sorokon keresztül magyaráznod , hogy mi történik az egyházban - én tapasztaltam,nem csak olvastam rola egy pletyi lapban - és sok dologgal nem értek eggyet.

Maradj a bulvárlapoknál.

Kiszel Tünci biztos könnyebb téma.

Pletyi 2008.05.05. 10:28:12

Interferencia kismajom, a 4 éves bullmasztif kutyánkat hivják Pletyinek onnan a név ,ha már ennyire ráizgultál. Esetleg összeismertethetlek vele ,de akkor ne szervezz a következő pár hétre programokat. A gnoszticizmussal kapcsolatban sem fogtad a dolgot te agytröszt. A megfejtés : Ugyanolyan ókeresztény szektától származnak a tanaik, mint a Nag Hammadi tekercsek, ezért semmiképp nem befolyásolják a Biblia megitélését....
Volna tovább is ,de a öntagadásoddal szemben én nem kivánok hadakozni, mert annyira nem érdekelsz. Menj auditálj egyet és élj a boldog tudatlanságodban.

sz.csabiii 2008.05.05. 10:33:52

interferencia

No ezért kell felvilágosítani az embereket, mert a bizalmukkal él vissza a szci. És ez undorító, ergo nem csoda ha utálják jó páran.....És ez nem divat.

komper 2008.05.05. 11:17:44

interferencia:
"Nem szabadzóna.Voltak eljárások amiket kipróbáltam és működtek,ennyi."

Errol tudnal meg irni konkretabban?

"Nekem nem kell hosszú sorokon keresztül magyaráznod , hogy mi történik az egyházban - én tapasztaltam"

Ezek szerint megis volt(van) kozod az egyhazhoz?

Valoban van itt egy par bakancsos ember, de a tobbseg szerintem csupan jozan belatasbol akarna betiltani a szcit, acelbetetes bakancs alkalmazasa nelkul.

interferencia 2008.05.05. 12:05:25

Pletyi kutyának:

Máskor válogasd meg jobban a gazdádat.

Pletyi kutyanéven írogatónak:

Észérvek elfogynak jön a kutyával való fenyegetés.

"ugyanolyan ókeresztény szektátol származnak tanaik..........."

Látod látod ezt még egy buta szci is tudja:ami hasonló az nem ugyanaz. :)

A=A=A az abberáció forrása.

Mindegy, ugysem érted.

Nyugodtan írd tovább,futtasuk ki az "önfontosság gombot" bátran szidj,ne tartsd magadban - ne a gyerekeden,családodon,pletyin töltsd ki a mérged, ők nem tehetnek semmiről - meglásd megkönnyebülsz.

További szép napot.

Komper:

Tudnék,csak felesleges:

1,igy is sokan azt gondolják,hogy az egyházat védem.
2,nem akarok a saját nyereségeimről győzködni senkit.
3,ezért megint megkapom a "magamét" tudom:
Önelemzés c. könyv nagyon lehúzos az ára Vmi 3000Ft.
Ebben olyan eljárások vannak amelyek NEKEM működtek. (nem kell szcinek lenned,hogy megvehesd)

interferencia 2008.05.05. 12:10:31

Ja,nincs és nem is volt közöm az egyházhoz,csak van néhány emberke az ismeretségi körömben akiktől hallok dolgokat.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.05. 12:24:15

Before:
hát, úgy látom minden blogon van vki aki megkövez azért, mert a SCI után találtam egy jobb helyet.
Jezusvalaszol.blog.hu-n kogito (SCI,volt vagy jelenlegi Sea Org tag) hozta fel ugyanezt a gondolatot velem kapcsolatban.
Nem kívánom ismét leírni, olvasd el ottani válaszom, igen magas röptű értékelésedre.

egy részét kénytelen vagyok megismételni:
- megválogatom kinek a kritikájára adok
- megkértelek hogy kiértékelj?
biztos nem, és a személyeskedésnek nem sok értelme van
- van annyi szellemi bölcsességed, ismereted és alapod velem kapcsolatban, hogy megítélj?
- mások ilyen szintű megítélése a vélemény formálóját minősíti

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.05. 12:30:13

Interferencia:
lehet hogy nincs közöd a SCI egyházhoz, de elég sokat hallgathatod az ismeretségi körödet :)
néhány hozzászólásod egyértelműen mutatja SCI irányultásogod, még ha nem is vagy tag.

lásd általánosítással kapcsolatos több LRH-s véleményed (is).

logikai bukfenc:
ha már kiderült,hogy szíved SCI felé húz (ez önmagában még egy dolog),
miért kell elhatárolódnod ennyire tőle?
ha pedig vmennyire elhatárolódsz, akkor pl. miért támadtad LRH véleménye alapján az általánosítást?

Pletyi 2008.05.05. 12:40:32

Interferencia szerintem szólj be a központba, hogy küldjenek helyetted valami felnőttebb személyiséget. Te túl dedós vagy ahhoz, hogy megvédd a maffia...bocs egyházadat. Erre utal a nick froclizása is amit az interneten már 10 évesek sem nagyon engednek meg maguknak. Te szcientológusok szégyene, őszintén sajnál téged az egész blog józan közössége.

Bibircsók 2008.05.05. 12:44:42

Pletyi, hagyd már a francba az egészet :), úgyis övé lesz az utolsó szó, és aki akart, már rég véleményt alkothatott róla.

Pletyi 2008.05.05. 12:59:06

Bibircsók, tudom csak kiváncsi voltam meddig lehet spanolni. :) Most elrontottad a játékomat, már kezdett kivetkőzni magából. :)))
Egyébként mondatod utolsó felével nagyon igazad van. Talán lassan majd ő is tudatositja.... vagy nem.

yx 2008.05.05. 13:54:39

inter:
Nem akarom fokozni a rád zúduló össztüzet, - sok dolog van, amiben egyetértünk - viszont kénytelen vagyok egy megjegyzést tenni én is arra, amit írtál, mert ebbe végképp nem. ("Gyerekek ha valami olyan rossz miért nem hagyjátok abba az első héten??") Szerinted miért van az, hogy emberek 5-10 év házasság és 1,2... gyerek után vállnak el és mért nem az első veszekedés (első hét) után? Sztem, mert még hisznek abban, amiért a kapcsolat létre jött! Aztán maradnak a megszokás vagy az érdek okán.. és amikor végképp tarthatatlan, a negatívumok jócskán túlnőttek az esetleges pozitívumokon, lesz vége egy komoly kapcsolatnak! Nincs ez másképp a sci egyházzal kapcsolatot teremtők, majd azt felbontók esetében sem. Mivel a negatívumok jóval túlnőtték a pozitívumokat, nehéz lesz elismerő v. akár csak támogató hangot találnod azok közt, akik ide írnak. (A tapasztalat néküli, csak a Xenu-legendát
hallomásból ismerők közt meg aztán végképp. Tudtad, hogy a Biblia lényege, hogy eső után, ha kiderül, jól be kell rúgni? :D)
Hogy mire jó a blog? Pl. sz.csabiii jól megfogalmazta: hogy azok a szerencsétlenek, akik most fontolgatják a komolyabb kapcsolatot a sci egyházzal, kapjanak egy ilyen nézőpontot is!

yx 2008.05.05. 14:18:50

Köszi Árpád a kieg infókat! Alap voltak igen zűrös és elrettentő dolgai az egyháznak és az OSA-nak, de azt olvasom a blogbejegyzésben, hogy 40000 aktív szcn "áll szemben" 40000 kilépett vagy kiléptetett elégedetlennel (és akkor még a szétrobbantott családok "reklámmunkájáról" meg sem emlékeztem..).
Hát scn fiúk és lányok, vége a "szép időknek". Az egyház esélytelen egy ekkora táborral szemben! Persze, mint egy döglődő ragadozónál, itt sem árt az óvatosság, mert az agóniája alatt kioszthat néhány súlyos sebet ez a vadállat is! Sztem.

mickaur 2008.05.16. 10:09:14

Ennek a levélnek jött egy második változata. Hasonlóan néz ki, csak egy kérdőív van benne az Ideális Szcientológia csapattól. Van néhány kérdés amire válaszolni kellene. Azonban felhívnám a figyelmet, hogy az e-mail cím amiről ez a második levél érkezett, nagyon hasonló, de nem azonos az előzővel. Így aki válaszol nem biztos, hogy ugyan annak a csapatnak válaszol.
Nem tudom hogy ez szándékos volt-e ,de jobb ha tudtok róla. :)

papryka 2008.05.17. 10:46:09

höhö

ez az Ideális Szcientológia csapat annyira létező dolog mint a repülő majmok: a SO tagok a legjobbak benne akik szervezkednek a háttérben :)))) megnyugtatok mindenkit hogy ők nem tudnak ilyet csinálni mert be vannak törve, de nagyon keményen...

ekkora hülyeséget kitalálni! gratula az ötletgazdának!

Reformer 2008.05.18. 00:16:48

Larry Brennan az egyház egyik volt magasrangú munkatársa, David Miscavige közvetlen beosztottjaként jogi területen dolgozott.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.22. 01:53:42

Before · azbeszt.blog.hu 2008.05.04. 15:47:44
CC, nem személyeskedés céljából, de azért hadd jegyezzem meg, hogy meglehetősen instabil személyiségnek tűnsz. Először belezúgsz a sci-be (ahol csodákat tapasztaltál, ugyebár), aztán kiábrándulsz, majd jön jézus haver, aki utat mutat...


Hmm... Es az egyen On-kereseserol halottal? Eletutrol, amiben folyamatosan keresi onmagat az ember? Ahol folyamatosan probal fejlodni, ezert erdeklodik - kutat - tanul - tapasztal?
Ezt hivjak Eletnek.......

Egyebkent egy kicsit neked is lehet scipszicho beutesed, mert ez a kommented pl. tisztara sci -s levezetesu:

Ertekel - termeszetesen lenezoen, aztan okoskodik olyan dologrol, amirol nem sok fogalma van egyebkent.Amit a szeretetrol irtal....az ertekelhetetlen maszlag.

Tehat olyan scipszicho -s .......

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.23. 17:46:42

Csak toprengek, vagy miaszosz......

Ha mostani "foguru" szemelyes - kozvetlen munkatarsa is mar ellenzeki blogon kommentel.....akkor nekunk igazan nem kell tennunk semmit.....

Ez az orulet lassan - de biztosan kinyirja sajatmagat.....
jogvedettseg ide - vagy oda, kikerulnek az " idiot" anyagok, aztan igy az egyszeru utkereso is ralat, hogy miert nem jo oda csatlakozni.

Lehet, hogy maga a dianetika - jo dolog.De azert azt se felejtsuk el, hogy lhb ezt a sajat tapasztalataibol rakta ossze - ergo - amikor alkoholizmusa es drogos volta miatt tobbszor allt pszhihiartiai kezeles alatt - akkor volt lehetosege betekinteni az " agygyogyaszat" eszkozeibe....

Meg azert azt is vegyuk figyelembe, hogyan is mukodik ez a " piramisjatek"

OT III -ig, nem igazan van fogalmuk az embereknek, hogy mirol is van szo.
Ott megkapja a "xenu sztorit"...paff, dobbenet, meg atkozodas, hogy ezert a szemetert fizettem idaig tobb miliot...........
De! itt jon a csavar.....

Kepzelt beszelgetes OT iii , es OT xiiiiviiii, ( hu, de nagyon elore vagyok a hidon vazze! ) kozott.


_ OT xtry iiiiii, huu, de nagyon elore vagyok vazze!, mondja......

ok, most mar lattad, ez a mi eredet tortenetunk....ok, hulyeseg? Persze hogy az! DE figyi, gondolkozz ey kicsit! Most mar Te is reszesulsz az anyagi javakbol, amit az "utkeresoktol" szedunk ossze! Ok igy????
OT III lettel, ismered a titkot, now lets doo it, reszesulj az anyagi javakbol is......
Te - mint most mar foo - FOO - auditor, meghalgatod- elemzed - aktazod a "csipetcsapat" allomany adatait, ezert te fogsz kapni x dollar ezreket, rendben van igy???!!!
Hat persze, hogy rendben van..........Ha eleg penzt juttatsz nekem, en akar meg is eskuszom, hogy a sajat szememmel lattam xenut 3D-s moziztatni a lelkeket -)


Istenem - ez nyomorusagos.Viszont - nehany leleknek szuksege van erre is - hogy megtapasztalja, mi az a "tevut"............

Pszientológus 2008.10.07. 12:56:13

Sajnos csak most láttam meg "Vuk" hozzászólását májusból:

--- szánalmas agymosott duma start ---
"mindent olvastam amit feladtál, és még többet is. Hátborzongató dolgok, és mintha visszafelé mennénk az időben...
Nem értem, hogy miért ismétlődik újra és újra ugyanaz, más más égisz alatt..és főleg azt nem értem, hogy azok akik eltűrik, engedélyezik, vagy csak átsiklanak felette, vagy félrenéznek, ismerhetik hogy hova vezet mindez.

Sohasem voltam senki hite ellen, csakhogy ez a szekta olyan mérhetetlen teljességében valósítja meg az emberi elnyomást, olyan mértékben okoz lelki gyötrelmeket, hogy megutáltatta magát. Én wog vagyok, és nincs kiölve belőlem az érzelem, és az empátia a szenvedők felé.

Nem a gyűlölet kelt bennem életre, hanem a féltés, az igazságtalanságokkal szembeni erős ellenérzés, annak az erős kívánása hogy szünjön meg ez a fajta embertelen valami, hogy az esendő emberek, főleg a fiatalok ne kerülhessenek méltatlan helyzetbe."

--- szánalmas agymosott duma stop ---

Értitek? Ez az ember aggódik, hogy a szcik agyakat mosnak. Miközben ő maga SOKKAL agymosottabb bárkinél, akivel az orgban beszéltem.

Cserépszavazás (törölt) 2010.05.21. 23:22:42

Néhány éve elterjedt a neten a "vessetek a mókusok elé" szlogen. Vajon ezt ők találták ki? :>

2009:
0114 MAGYARORSZÁGI SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ
Összeg: 5 064 622
Adakozók száma: 1 007
süti beállítások módosítása