Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia állításai vs. valóság

2008. február 13. - Reformer

A szcientológia, mint mozgalom és vallás, a következőt állítja magáról:

- teljes mértékben ismeri az emberi elme és lélek mechanizmusait (az embert szellemi lénynek (thetán a neve) gondolja, aki egy testben lakik, és van egy elméje).

- az életet szabályozó összes törvényt tartalmazza

- egy lépcsőzetes, mindenki által bejárható utat biztosít a mostani állapotunktól a teljes szellemi szabadság eléréséig. Ezt nevezik "Híd"-nak (Híd a teljes szabadsághoz). Ezen útnak két fő állomása van: a Clear (aki L. Ron Hubbard, az egyház alapítója szerint megszabadult a saját reaktív elméjétől - ez az elménk tudatalatti része, amely problémáink legfőbb forrása) és az OT (Operatív Thetán (=szellemi lény)), aki gyakorlatilag fokozatosan eljut oda, hogy a fizikai világ felett okozóként tudjon működni.
A "Híd" ezen részét hívják "OT-szinteknek", ahol bizalmas adatokból "visszaállítódnak" az állítólag velünkszületett "természetfölötti képességek".

- tartalmaz egy rendkívül hatékony és működőképes szervezési rendszert, amelyet bármelyik szervezet képes bevezetni és ennek hatására felvirágozni, és amely a teljes racionalitáson alapul.

- a kábítószerfüggés, bűnözés, írástudatlanság v. tanulási gondok, erkölcstelenség problémakörének valamennyi elemére működőképes megoldással rendelkezik


Ez első hallásra lenyűgözőnek és szenzációsnak hangzik. Ki ne akarna ezzel foglalkozni? A helyzet azonban korántsem ennyire egyszerű.

A saját objektív tapasztalataim a következők:

1. A legfontosabb tudnivaló: a szcientológia alkalmazása, "a Hídon" való haladás nem tesz többé annál, mint amire eleve is képes lennél. A legérdekesebb ebben az, hogy ezt maga Hubbard mondja a legelső könyvében!

Mit jelent ez: legjobb esetben a szcientológia segítségével nagyjában stabilan olyan tudsz lenni, amilyen csak a legjobb pillanataidban vagy. Viszont ennek súlyos ára van: az egyház előírásai szerint kell élned, és ennek súlyos anyagi és személyes következményei lehetnek. Erről majd még írok később.

A legnagyobb vonzerőt kétségkívül a misztikus "OT-szintek" jelentik - ki ne akarna ilyen hatalmat?

Több mint 30 OT-t ismerek személyesen. Soha egyetlen egy olyan jelenséget, akciót nem tapasztaltam, ami arra utalna, hogy természetfeletti képességekkel rendelkeznek. Többségüket ismerem "nem-Szcientológus koruktól" kezdve. Való igaz, hogy jobb kedélyűek, derűsebbek, valamelyest úgy általában véve hatékonyabbak lettek, erkölcsi szintjük is javult, de az életükben drámai és hatalmas változás nem állt be. Azok lettek, akik mindig is voltak legjobb pillanataikban. A programozó egy kicsivel jobban menő programozó lett. A menő üzletembernek kicsit jobban ment a cége. És folytathatnám a sort. Persze ez sem mindegyikre volt igaz, volt pár ember, aki nagyon rosszul jött ki az egészből, ezekről később.

2. A szcientológia szervezési rendszerének valóban vannak igen jó és használható elemei. Viszont az egész nem alkot egy rendszerezett egészet, nagyrészt elméleti a megközelítése, és mivel az egyházra és annak tevékenységeire lett szabva, csak az olyan szervezetek tudják viszonylag könnyedén adaptálni, amelyek hasonló tevékenységet folytatnak, mint a szcientológia egyház - pld. a tanácsadó cégek. Az összes többinek sok időbe, energiába és pénzbe fog kerülni ennek átültetése, és szakértő bevonása nélkül gyakorlatilag kudarcra van ítélve.

A jelenleg elérhető anyagok tele vannak ugyanis szakzsargonnal (szójegyzék, magyarázat NINCS), nincsenek normálisan rendszerezve, és tele vannak az egyházra és annak történetére tett utalásokkal. Így egy kívülálló számára érthetetlen.

3. Azt, hogy a szcientológia valóban választ ad-e minden kérdésre, nem tudom tényszerűen cáfolni. A nyilvánvaló tény az, hogy az egyházat rengeteg támadás éri, nem egy botránya volt, sok kritikusa és kiábrándult tagja van. Ebből logikusan az következik, hogy nincs meg mindenre a megoldás.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr48363413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilous 2008.02.13. 17:16:05

"A jelenleg elérhető anyagok tele vannak ugyanis szakzsargonnal (szójegyzék, magyarázat NINCS)"

Ez nem mond ellent a szotisztazas elvenek? Vagy direkt van igy, hogy csak az tudja hasznalni, aki mar van olyan szinten, hogy ismeri a kifejezeseket?

nemxenu 2008.02.13. 17:19:35

Szétrombolják az énedet, aztán kényükre-kedvükre összeraknak egy torz, manipulált és a végletekig manipulálható, önbecsülés nélküli zombit.
nem egy ilyen, korábban normális embert ismerek. Aki ismeri ezeknek a nyomógombjait, úgy irányítja őket, ahogy csak akarja. De ez nekem tökjó. Csak ők nem tudják, hogy mennyire hülyét lehet belőlük csinálni egy kis ésszel.

Breq 2008.02.13. 17:24:10

"- tartalmaz egy rendkívül hatékony és működőképes szervezési rendszert, amelyet bármelyik szervezet képes bevezetni és ennek hatására felvirágozni, és amely a teljes racionalitáson alapul."

En inkabb ennek az ellenkezojerol hallottam-olvastam... marmint a felviragzas ellenkezojerol..

Suggs 2008.02.13. 17:25:47

Többek között azt olvastam, hogy az egész "vallás" kialakulása egy űrlényhez kötődik, akit Xenu-nak hívnak. Ez igaz? Komolyan kérdem, mert hihetetlennek tűnik számomra, hogy ezt felnőtt emberek beveszik és hogy ilyen maszlag köré egy egyház épül. Hasonló kényszerképzetekkel embereket diliházba zárnak!

Reformer 2008.02.13. 17:27:31

evilos: de abszolút ellentmond az egyház saját tanításának is. Egyébként ez konkrétan elég sok vita és feszültség forrása az egyházon belül, emiatt a magyar vezetők közül többen bírálták nyíltan a felső vezetést. Én sem értem, miért van ez így.

Reformer 2008.02.13. 17:30:46

Breq: a rendszer, mivel nem pontosan specifikált, rugalmatlan és rengeteg elméleti összefüggés megértését kívánja, sufnituning jellegű bevezetése elég gyorsan tönkretehet egy szervezetet és erre volt már gyakorlati magyar példa is. Arra is volt, hogy egy cég felvirágzott, amikor megértéssel, üzleti tapasztalattal, csak bizonyos részeit és némi módosításokkal vezették be.

Reformer 2008.02.13. 17:33:04

Suggs: a Xenu sztori később került elő, az alapvető kiindulópont nem ez volt. Egyébként ezen történet jelentősége eléggé fel van nagyítva. Az OT-szinteken van erről szó, így a szcientológusok 95%-a nem hall erről az egyházon belül, tehát nem a Xenu-hit v. nemhit miatt lesz valaki szcientológus.

Nathan 2008.02.13. 17:43:33

"Való igaz, hogy jobb kedélyűek, derűsebbek, valamelyest úgy általában véve hatékonyabbak lettek, erkölcsi szintjük is javult, de az életükben drámai és hatalmas változás nem állt be. Azok lettek, akik mindig is voltak legjobb pillanataikban."

Ez azért nem rossz eredmény.. Ha vki eléri hogy az legyek ami a legjobb pillanataimban vagyok.. Ne essék félreértés nem kívánok védelmező szerepkörében feltűnni, de objektíven értelmezve a leírt szavakat nekem az jön le, hogy akár jobb ember is lehetsz a szcientológiától.

Katriina 2008.02.13. 17:54:42

Az még önmagában nem baj ha valaki egy aberrált lelkű xenu-hívő, feltéve ha ezzel környezetének nem árt (ilyen tehát nincs).
A baj ott kezdődik ha arcpirító módon nekiáll hazudozni, már ennek a blognak a bemutatkozó postjában:

"Nem vagyok az egyház ellensége, sem támogatója."
vs
"...láttam a jó oldalát is, én azért van értelme harcolni."

A SzE egy piramisjáték, agymosómaffia, ez pedig nyilvánvalóan egy SZCIENTOLÓGUS PROPAGANDAOLDAL. Szégyelljétek magatokat, legalább volna annyi eszetek hogy kitaláltok valami saját piramisjátékot, zombik.

Breq 2008.02.13. 18:04:10

Igy belegondolva, ugye az egesz szcientologia megalkotoja, egy bizonyos hubbard nevu ficko, igazabol sci-fi irokent kezdte. Kb ennyire tudom komolyan venni az egeszet. Ha jol olvastam, o maga jelentette ki, hogy ugyan mar, irni nem biznisz.. egyhazat csinalni belole, na az mar igen :)

nemxenu 2008.02.13. 18:05:04

Nathan, ha valaki el tudja érni, hogy olyan legyél, mint a legjobb pillanataidban, akkor az csak te vagy. Ez logikus. Minek ehhez egy gülüszemű, kékköpenyes, kalasnyikovos űrlény, akinek még csak kívül hordható piros sztrechnacija sincs mint Supermannek?
Ez egy jól felépített gazdasági parazita rendszer. Egyszer belemész és véged.

nemxenu 2008.02.13. 18:07:11

Katriina, a jó oldala az, amikor üzletileg úgy tereled az ilyen cégeket, ahogy akarod, mert ismered a módszereik gyenge pontjait. (Mert van neki, nem is kevés.)

kezdő 2008.02.13. 19:40:52

Csináltam néhány évig, voltak döbbenetes élményeim, és jó néhány, ami nem tetszett, pl. az irodáikban ülők idióta magas "aerkás" /affinitás-realitás-kommunikáció/ viselkedése...Várakozó állásponton vagyok...

zskrisz 2008.02.13. 19:43:37

nekem rengeteget segített, pedig csak egy könyvet olvastam el. az ismerőseimnek nem beszélek róla különösebben, tudják, hogy ez van, nem kerül szóba, csak ha nagyon ritkán pár percre rákérdeznek. Tehát köszönöm, jól vagyok, az alaptalan áskálódást meghagyom nektek. :) Kiváncsi lennék, Katriinának p.l. mennyire megalapozott a véleménye. ;)

antidepresszáns 2008.02.13. 19:47:46

Hubbard:"ha meg akarsz gazdagodni, alapíts egyházat"
Ennyi, van még kérdés?
Se-s barmok

beniczky 2008.02.13. 19:50:18

Nana. Ez egy szcientológus oldal. Ne tessék elhinni az itt leírtakat. A valóság: xenu.net

egy "PTS"

zskrisz 2008.02.13. 19:54:38

Itt arról van szó, hogy valakiknek x dolog számukra jobbá teszi az életet. Lehet az vallás, sport, művészet, mindegy. Mit árt nektek az illető? Ér annyit, hogy ide írkáljatok olyan dolgokról, amit soha nem próbáltatok? Menjetek, keressétek meg, ami titeket tesz boldogabbá. Ha az áskálódás az, ám legyen! De azzal már ártasz másnak is!

paramparam 2008.02.13. 19:55:14

Az tényleg nem rossz ha valaki vidámabb és sikeresebb lesz, de ha jól tudom akkor ezek kurzusok pénzbe kerülnek (egyre többe) és közben azzal hitegetnek, természet feletti képesességeid lesznek... lehet, hogy boldog de akkor is szarrá mosták az agyát és boldog és sikeres enélkül is lehetsz

beniczky 2008.02.13. 19:57:55

Az új mozgalom majd megállít benneteket, 30 évet adok max. a CoS-nek.

w.blog.hu/2007/03/21/tisztelt_kibaszott_szcientologusok

zskrisz 2008.02.13. 19:59:04

Minden pénzbe kerül. Ha abból a pénzből, amiből azt a bizonyos 1 db könyvet megvettem, veszek egy kétdekás vodkát, akkor nem vagyok kretén? :) Így vettem könyvet is, vodkát is, szép az élet! :)

fuligjames 2008.02.13. 20:02:21

Én úgy látom, hogy "a pénz az Isten" az alapelvük! Kellett egy "egyház" akinek adományokat lehet adni. Az "egyházi" adományok adóalapot csökkentő tételnek számítanak tudtommal. Az egyház pedig ugye támogathatja is akár az "egyháztagokat"......abból a pézből amit ők fizettek be. És milyen jó! Még adózni sem kell utána.....

comlo 2008.02.13. 20:08:04

itt alapvetően arról van szó hogy érzelmileg manipulálható embereket keresnek meg, egyházi előírás szerint meg kell szakítani a kapcsolatot a rokonaival ismerőseivel és gyak az összes pénzét rá kell fordítania. Sajna volt ilyen az ismeretségi körömben. Igazából ez Pszihológiából és más tudományokból vett féligazságokkal operál. Akiknek ez jót tett és tényleg javított az életén annak egy TUDOMÁNYOS alapon müködő dolog (pl lelekileg szegény emberen a pszihológia sikertelen üzletember esetén a továbképzés) többet segítene mint használna. Ez is a modern kor rákfenéj igazából aki utána néz (tényleg olvassatok utána hogy mik történtek itt emberekkel mit tanítanak azoknak mi az alapja) láthatja hogy egy nagyon veszélyes dolog és sajnos azokat fogja meg akik tehetetlenek (mondtam lelkileg gyöngék elesettek függők stb). Sajnos a vallás meg szólás szabadság miatt nem igazán lehet elenük tenni semmit. Pedig nagyon veszélyes dolog...

subabubba 2008.02.13. 20:10:05

Ez egy szekta propaganda oldal, ha valaki tudja, hogy mi megy a vezetőségben, akkor nyilvánvalóan kapcsolatban van velük.

Nagyon ügyes egyébként, kritikus de érdeklődést generáló post.

Persze ez nem feltétlenül válik el az írója őszinte gondolataitól, csak annak amiről ír van más neve is, és nem kell hozzá szekta: önimereti út. És ott nem is kell hinni badarságokban, mint pl. hogy az embereket megszállták az idegen bolygó lelkei.

comlo 2008.02.13. 20:14:59

jeszus most nézem a blog címét...??? ez komolyan kint van az index főoldalán??? te jézus mária... hmm... most mondhatnám hogy láccik Tota szabin van:-P
De azért ilyet a főoldalra...

Roquentin 2008.02.13. 20:24:21

Na de most azért komolyan,

tegyük fel, hogy propaganda ez az oldal, elfogult, ál-krititkus - és...? Nincs ilyenból azért még néhány a neten? Tényleg ennyire ki kell akadni ezen?

Vagy komolyan félni kéne attól, hogyha elolvasok pár ilyen bejegyzést, óhatatlanul Xenuról fogok álmodozni aztán örökéletemben...?

Ez szerintem legalább akkora hülyeség, mint a szcientológusok némelyik agymenése.

subabubba 2008.02.13. 21:04:27

Roquentin: igazad van, félni nem kell. Mondjuk ha igaz, hogy Tom Cruise új feladata David Beckham beszervezése, és hogy mennyit spórolhgattak a be nem fizetett adókból, továbbá abból kiindulva, hogy L. Ron Hubbardnak azért kellett egy hajón működtetni a szervezetet, mert a világ jópár országában le kellet tvolna tartóztatni, akkor azért mégis kicsit megborzongok. Egyébként a szekták a kiszolgáltatott, rossz passzban lévő embereket fenyegetik, nomeg a sok zombijukkal aztán a társadalmat magát. Lásd AUM és a japán metró. Nem hiszem hogy a szicentológia olyan durva lenne, de biztos van pár teljesen elvakult fanatikus zombijuk. És nem szeretném, ha egyel is több lenne.

zskrisz 2008.02.13. 21:12:20

Elvakult fanatikus mindenhol van, bármiről is legyen szó. Ha mindenkit te akarsz nevelgetni és mindenhova odakommentelgetni, hogy sz.ted mekkora baromság, hát hajrá! :)
Lehet, hogy amivel te töltöd a szabadidőd, más szerint marhaság. na?

álommókus 2008.02.13. 21:12:30

A dolog racionális szempontból egyszerű:
1. Honnan származnak a szcientológia állításai?
a) tudományos kutatásból
b) hasraütésből
c) hagyományból (ez bonyolultabb, mint a hasraütéses módszer)

Az a) válasz azt jelentené, hogy megismerhetőek kutatók által a kutatások módszertana, eredményei és kritizálhatóak is. Valamint bizonyítható és cáfolható is. Ilyenről azonban nem tudunk a szcientológiában.

A b) válasz azt jelenti, hogy az egész egy kamu. Lehet józan ésszel és tapasztalattal vagy máshonnan lopott, összeollózott sikerstratégiával eredményeket elérni, de ehhez vallásra abszolút nincs szükség. Tulajdonképpen az emberi elme úgy működik, hogy ha odafigyelsz a vállalkozásodra, az nagy valószínűséggel jobban is fog működni, vagy ha jobban odafigyelsz a tanulásodra, az nagy valószínűséggel jobban is fog menni. De ettől a pocakra ütés módszere mese és sarlatánság marad, blabla, amire az égvilágon semmi szükségünk sincs.

A c) válasz azt eredményezi, hogy a tanítások, megállapítások régen volt filozófiai, vallásos eszmékből, esetleg megfigyelésekből származnak, amik tekintélye elsősorban időtálló, régi voltukból fakad. A hagyomány lehet szimpla régi filozófia, aminek kétséges a mai érvényessége vagy évezredes tapasztalás, mint pl. az akupunktúra, aminek ugyan nincs jól alátámasztott tudományos elmélete, de működik, mert a szorgos kis ferdeszíműek addig szurkálták egymást, míg mindent ki nem derítettek.

Szóval, melyik válasz is a szcientológia?

álommókus 2008.02.13. 21:17:55

Elnézést, az 1-es helyett "-" jelet akartam. (Nincs második kérdés, az első helyreteszi elvileg a dolgokat).

XK 2008.02.13. 21:24:52

A saját és az objektív jelzők együttesen használva a tapasztalat szóval eléggé nevetségesen mutatnak...

Roquentin 2008.02.13. 21:57:33

Szerintem a szcientológiának nincs sok köze a tudományhoz, de evvel talán még önmagában olyan nagy baj nincs is.

Meglehetősen szánalmas és nevetséges az a túlhajtott, tudományoskodó pszichologizálás is, ami jellemzi a világunkat.

Ha meg valahol törvénytelenséget követ el az "egyház", akkor azért gondolom helyes, ha elítélik - talán Belgiumban be is tiltották. Mondom, rendben is van ez - na de azért az sem teljesen kerek, ha valaki azt mondja: maffiafedősztori az egész kereszténység; hiszen nézzük csak meg, miket művelt a történelemben már a katolikus egyház...

Ettől még lehet hülyeség, amit a szcientológusok mondanak, de szerintem ezt önmagában nem bizonyítja az, ha olykor az "egyházuk" nagyon is aljasnak látszó dolgokat csinál.

peca1000 2008.02.13. 22:06:51

Elárulom a legnagyobb titkukat, aminek felfedéséig milliókat kéne fizetned, de én megmondom ingyen.

"Isten vagy"

azaz aki idáig eljut az Isten lesz! Jó vicc :)
Ugyanolyan mint a Jehova tanúi, meg mint a HIT gyülekezet. Üzleti vallás. Kiemelnek a Bibliából egy idézetet, aköré felépítik a vallásukat, és jó sok pénzt beszednek a hívektől, tönkretéve akár a családját, vagy a közvetlen környezetét.
A katolikus vallás is ilyen volt, csak mára már elavult nézetei miatt egyre kevesebben választják, nem tudja követni a világ változását. A papi nőtlenség is csak az miatt alakult ki, hogy az egyházi vagyon ne legyen örökölhető, és ezzel ne aprózódjon el. Közben az egyház emberei népeket irányítottak, szedték be a különböző adókat, változtatták a történelem folyását.

zskrisz 2008.02.13. 22:17:55

Úgy olvastam, a papi cölibátus azért alakult ki, mert így, mivel nem volt érintkezés, jobban meg tudták védeni magukat a betegségektől (pestis, stb. nem terjedt). Persze ki tudja, a lényeg a hit.

Sci_Tested 2008.02.13. 22:24:14

Dolgoztam egy Sci cégnél- 3 évet. Sajnos.
Heti 5 nap / napi 2 óra kötelező 'oktatásban' kellett részt vennem ( mert este 10-11 után a melóból visszaérkezéskor nem volt rend az asztalomon, csak reggel fél 8 után...)

Az ugye napi ~14-15 óra ...

A cég értelmes ( nem sci) alkalmazottai max. 3-6 hónap alatt felmondtak, a cég azóta IT-területről vitaminra váltott. Azt még el tudja adni.

(Ex) vezetője személy szerint is felelős egy közös barátunk haláláért. Kibújt alóla... aláírt papírokat mutogatott. Felmentették, bíróságon.

Etikai tiszt: hónapokig - évekig ( napi több alkalommal ) hívogatott; a 'vezető' meg 'továbblépett' - ígérete szerint. Ő kb 4 évet bírt.

Engem 4 évig zaklattak (egyik a vezető, a másikat nem ismerem) kilépésem után. De..
Nem csak engem, családomat, gyerekeimet és feleségemet. Szüleimet , munkahelyemet...akit lehetett.
Aljasság? Szerintük nem. Szerintem : igen.

Ekkor pofán vágtam az 'illetékest' (I-t) - de úgy rendesen.
( 6 hét kórházi ápolási szakasz + némi gipsz volt 'juttatásként' kiadva neki - nem sci kórházban.. szvsz emberileg kevés volt neki; bár az eredmény szerint nem annyira !)

Feljelentettek, de a tanúk ellentmondásba keveredtek a bíróságon.

Azt azért sikerült később egy négyszemközti beszélgetésen tisztázni vele, hogy - előzőek megismétlésén kívül - mindazt fogom vele - beleértve a családját is - tenni, amit velem próbált. Talán ez is nyomós érv volt. Nem tudom ( nem a fenét...)Meg persze a 6 hét és a fa testápoló.

Azóta nem zaklatnak.

LRH: ex tengerésztiszt, akit pszichiátriai zavarai miatt szereltek le, hosszú időt töltött egy erre tervezett intézetben. Ott írta a 'szakkönyveit'.

Tudományos alap: vicc.
Pénzlehúzás : IGEN
Zsarolás: IGEN

Sok mindent láttam és tapasztaltam. Elég volt.

Ha beszélgetés vagy olvasás közben a legkisebb gyanúm felmerül: azonnal otthagyom a témát; már ( igencsak kecsegtető ) komoly álláslehetőséget is hagytam ott - ezért.

Javaslom: észnél lenni, nem adni lehetőséget a zsarolásra, a beszervezésre és a nyomulásra.
Munkahely: Oxford teszt, OCA teszt - lelépni.
Tanfolyam: utánanézni.
Fejvadász cég: bemutatkozó oldal és az apró betűs rész ALAPOS átnézése...aztán ha olyan: felejtős

Szocske 2008.02.13. 22:28:05

Amerikaban kulon reszlege van az ehhez hasonlo "self help" es "legyunk gazdagok 10 lepesben" konyveknek a konyvesboltban. Mindegyik hatuljan mosolyognak a "nekem bejott" fotok. Csak a tobbi mogott nem all kiterjedt nemzetkozi bunszovetkezet utokepes jogi kepviselettel :-)
clambake.org

Papa Doc 2008.02.13. 23:01:53

álommókus: amennyit nagy vonalakban tudni lehet róla, a scn egy modernizált gnosztikus vallás, vagyis egy gnosztikus vallás és világnézet, melyet kezdetben "modern tudományos" imázzsal reklámoztak (ez egy kicsit ma is folyik még, de legelőször pszichológiai csodamódszerként reklámozták, nem vallásként).
Vallási részének forrásai: buddhizmus, gnoszticizmus, freudizmus és más elfeledett pszichoanalitikai iskolák, továbbá Korzybski művei, Leibniz filozófiája (thetán kb. ugyanaz, mint Leibniz monászai), és talán (?) Nordenholz szcientológiája.
"Tudományos" részének forrásai ugyanezek, meg egy csomó "kutatás", amire nézve nincsenek bizonyítékok, csak anekdoták. A Scn tehát egy szinkretikus vallás, amit különféle vallásos és filozófiai elképzelések darabjaiból állítottak össze, tudományos vonatkozása pedig a lényegi tanításainak nincsen. Tudományosan is értékelhető állításait - hogy a dianetika boldogabbá, okosabbá stb. tesz, fejleszti a személyiséget - megcáfolták 1953-ban amerikai pszichiáterek. Hubbard ettől fogva gyűlölte őket. Nem egyszerűsíteném le annyira a témát, hogy "hasraütés". (Mint ahogyan a hagyományt sem helyezném a hasraütéssel egy szintre.) Egyrészt Hubbard nem kitalálta az egészet, hanem más gondolatrendszerek csonkjaira építkezett. Másrészt ami újdonság benne, arra Hubbard hihette azt, hogy nem kitalálja, hanem felfedezi. Pl. Hubbard lehet hogy elhitte, hogy az "E-méter" segítségével tényleg használható adatokhoz tud jutni, és fel tud vele fedezni valamit. (Aki egyébként azt hiszi, hogy az E-métert lehet hazugságvizsgálónak használni, az téved: a hazugságvizsgálat nem bőrellenállásmérés, hanem a bőrellenállásmérés az egy elem a sok közül, amiből egy hazugságvizsgálat felépül. Az egyház mégis valóságosan képes inkrimináló adatokat kisajtolni a híveiből az E-méter tekintélye révén, de nem azért, mert az hazugságvizsgálóként ténylegesen tud működni, hanem mert elhiszik, hogy képes erre). Pl. hihette, hogy bármilyen hihetetlen, a II. Incidens (a Xenu-story) valóban megtörtént vele, és ezt ő felfedezte valamelyik saját maga kreálta "módszerével", pl. ezzel az amúgy tudományos értelemben semmit sem mérő műszerrel. Lehet, hogy Hubbard végig azt hitte, felfedezőúton van és új tényekre jön rá, miközben hibás eszközökkel és hibás logikával "kutatott". De tévedni és kitalálni valamit nem ugyanaz. Végül, ha nem fogadunk el semmit Hubbard tanaiból akkor is elismerhetjük, hogy a szcientológia egy roppant sajátos gondolati építmény, aminek keletkezéstörténete és sokak általi befogadásának módja elmond ezt-azt az emberi pszichéről általában.

lynx 2008.02.13. 23:23:56

"Itt arról van szó, hogy valakiknek x dolog számukra jobbá teszi az életet. Lehet az vallás, sport, művészet, mindegy. Mit árt nektek az illető? Ér annyit, hogy ide írkáljatok olyan dolgokról, amit soha nem próbáltatok? Menjetek, keressétek meg, ami titeket tesz boldogabbá. Ha az áskálódás az, ám legyen! De azzal már ártasz másnak is!"

zskrisz:

Ez akár vonatkozhat drogra is. Lehet bárkinek is drogot ajánlani? Ugye nem? Komolyan javaslom, hogy próbálj meg leszokni róla.

Ez az egész csapda azok számára, akik válaszokat keresnek az életre. Tudnia kell mindenkinek, hogy ezeket a válaszokat nem egyszerű megtalálni, és nem egy helyen kell megtalálni őket. Nincs olyan ember és nincs olyan könyv, ami a mindenség akár egy részletét is ténylegesen megmagyarázza, és kifejezetten veszélyes és ártó szándékú, ha azt állítja igen.

subabubba 2008.02.13. 23:27:40

zskrisz: az hogy egyes gondolatok segtettek az nem jelent semmit, ezek a gondolatok (talán kivétel nélkül) régebbi szellemi iskolák, tudományos teóriák eredményei. A szekta mint szélsőséges gondolatkorlátozó rendszer a problémás. A zsarolás, a kényszer, a kiszolgáltatottság, az ügyvédsereg, akit pénzelnek.

Basszus, Angliában nem jelenhet meg Tom Cruise új nem hivatalos önéletrajza, mert félnek a perektől. Nem is értem, hol van ilyenkor a szólás szabadsága?

lynx 2008.02.13. 23:34:40

Sci_Tested:
Ez az amit mindenhol hirdetni kell, és hidd el, találsz támogatókat, akik segítségedre sietnek.

Neduddgi 2008.02.13. 23:41:56

Először is gratulálok a bloghoz, remélem, nem lesz belőle problémád. Azok, akiknek a szemét fel tudnád nyitni vele, valószinüleg nem fogják olvasni (mókuskodás...), de azt gondolom, hogy ha tényleg objektív tudsz maradni, akkor a közvéleményben sok városi legendát és tévhitet tudsz itt eloszlatni.

Mint minden éremnek, ennek is két oldala van. Egyrészről, ha nem lennének benne használható dolgok, nem lehetne eladni. Másrészről nagyon sokan vannak olyanok, akik minden fenntartás és gondolkodás nélkül nyalnak be bármi maszlagot, csak mert egyes részegységek működőképesek.
Az egy más dolog, hogy vajon ezeket a jótanácsokat nem lehetne-e olcsóbban, szakszerűbben megtanulni az eredeti forrásukból (amelyből LRH is szedte az ötletei nagy részét). Sok igazság, sok evidencia van a könyveiben, de sok elavult, áltudományos, kétes/félrefordított dolog is. És mindez helyenként nagyon komoly összegekért.

Ami a "ha megkaparintanak, sose szabadulsz" nótát illeti:
Egészséges gondolkodású (megkockáztatom: egészséges lelkületű) és határozott ember minden gond nélkül el tud jönni onnan. Én anno kíváncsiságból elmentem, megnéztem magamnak 1-2 alaptanfolyamot, hogy többé-kevésbé képet alkossak arról, amiről véleményem lesz/van. Persze, hogy próbáltak beszervezni munkatársnak, persze, hogy agitáltak, vegyek ezt, tanuljak még azt. Ez a dolguk. Üzlet, csak épp nem porszívóval, hanem tanfolyamokkal, könyvekkel, szolgáltatásokkal kereskednek. Szerintem egyházhoz, valláshoz inkább adóügyi szempontból van csak köze, és ha sima üzleti vállalkozásnak tekintjük, akkor mindjárt nem is olyan "félelmetes". Ami tetszik, megveszed, ami nem, azt nem. Ha kedvesen, de határozottan azt mondod, hogy kösz, de majd jelentkezel, ha érdekel valamelyik termékük, akkor 2-3 kísérlet után békén hagynak. Ha valaki "hááát... nem is tudom, talán... izé...nincs pénzem" szöveggel próbál kihátrálni, akkor utánamennek (sőt, munkát ajánlanak), lévén potenciális ügyfél. Ha valaki viszont egy kicsit is ismeri az amerikai tárgyalási mentalitást ("Dont't take no for an answer"), akkor képes velük olyan nyelven beszélni, hogy megértsék a szándékot. Néhány év után múltkor előkerült telefonon egy munkatársuk, hogy megkaptam-e a nemtommilyen küldeményt. Mondtam neki, hogy nem, de most ne is fáradjon azzal, hogy újraküldi, mert biztosan nem fogok vele foglalkozni. Kérdezte, hogy mi a problémám a szolgáltatásukkal? Mondtam neki, hogy semmi, viszont volt egy megállapodásunk az orggal, hogy ha valami érdekel, megkeresem őket, valamint a telefonszámom csak az akkori tanfolyamfelügyelőnek volt publikus és csak a tanfolyam idejére. És hogy eddig a napig ez a megállapodás kiválóan működött. Erre csönd lett, elnézést kért és elbúcsúztunk. Harag és hosszas győzködés nélkül. Ilyen egyszerű.

Általános jótanács: használd az eszed, koncentrálj a tényekre és tudd, hogy mit akarsz. Akkor nem fognak "bepalizni". Csodák meg nincsenek, de igaz ez a tv-ben reklámozott ilyen-olyan csodamasinákra, fogyasztószerekre, szupererőt ígérő bigyókra-bogyókra is. (igaz, van, aki azt is elhiszi)

pityupang 2008.02.14. 00:21:47

Nos, én erről az egészről azt gondolom, hogy a politika, az egyházak és általában mindenféle hatalom érdeke, hogy a tömegeket irányíthatónak nevelje. Ez menni is fog addig, amíg az átlagember tudásvágya, szellemi igénye nem nő fel addig, hogy már ne legyen irányítható, befolyásolható. Márpedig a tömeg lusta. Akit be lehet csapni, az önmaga is tehet róla. Az biztos, hogy a Szcientológia gyakorlatilag egy maffia, de a parlament is és az egyházak is. A jog is. És ez azért lehetséges, mert az ember nem igényes, nem gondolkodik.

Support 2008.02.14. 00:38:58

Ok, eddig pozitív a csalódás a kommentekkel.
Tényleg van x%, aki szerint ha nem tüzelnéd el a szcientológusokat elsőre, akkor a felsővezetés futtat téged igaziból. De jóval kevesebb ez az x mint gondoltam, gyűlnek szépen olyan emberek, akik szürke különböző (még ha nagyon különböző is) árnyalatairól beszélnek, nem fekete-fehérről.
Engem mint expublikot egyébként érdekelne a saját személyes tapasztalatod az egyes tanfolyamok, képzések, auditálás hatékonyságáról, szubjektív szemmel.
Elvégre komolyan: ez egy vallás. Faszság vagy senem, vallásként hisznek benne emberek. Pont úgy, mint a keresztények, buddhisták stb., emberek arról számolnak be, hogy vannak (vagy épp nincsenek) valamilyen belső tapasztalataik dolgokkal. Nekem is voltak. Tanulási tanfolyammal, méregtelenítővel, assisttal stb. tök konkrét, számomra megfogható tapasztalatok jöttek. Persze sok egyébbel meg semmise. De addigra már agykontrolltól a rejkiig sok mindent végigpróbáltam (boldog 90-es évek eleje :-)), amivel totálisan 0 eredményem volt, ahhoz képest azért nekem ez csak érdekes tapasztalat volt. Mármint tőlem az is lehet, hogy az egyház felsővezetése rosszindulatú, az átlagstaff megtévesztett hülye, az egész csak a pénzről szól stb. stb (amiket meggyőződésesen biztos nem gondolok amúgy így), de még ha ez is van, akkor is érdekesek ezek a tapasztalatok. Bejátszhat persze placebo hatás, "tömeghipnózis", mittomén, de az én tippem, hogy azért rengeteg működőképes dolog van benne. Na, ez is olyan dolog, amiről nem igazán van kivel beszélgetni, elvégre sem a szcientológia-only sem a szcientológia-is-bad tábor nem túl párbeszédkész... :-)

Delphoi 2008.02.14. 01:08:43

Ismerd meg magad!
És ehhez nem kell más!

kételkendő 2008.02.14. 01:18:12

Nagyon sajnálom a szcientológiában hívőket, akik egy mese kedvéért feláldozzák valódi önmagukat.

l 2008.02.14. 01:50:40

gondoljatok Darwinra. aki elég idióta, az úgyis elpusztítja magát, pl. a scivel. én nem vagyok ehhez eléggé idióta (a családomat meg távol tartanám tőle, ha kellene), tehát nem is érdekel. aki hülye, az dögöljön meg!

pg 2008.02.14. 06:05:33

Tényleg nem értem ezeket a szcientológiásokat. Én ha arra jutnék, hogy valóban szüksége van a lelkemnek arra, hogy valaki megmondja, hol lakik az atyaúristen, és valóban nincs semmi jobb ötletem, akkor keresnék valami olyan szektát, ahol legalább van minden héten orgia, vagy valami hasonló jó móka. De ez a Xenus dolog nem fér a fejembe valahogy. Hiába, az én elmém valószínűleg menthetetlenül mérgezett (ezt az említett vallás tesztje is kimutatta nálam).

Egyébként most komolyan: akik azt mondják, hogy ez ugyanúgy vallás, mint a kereszténység, hinduizmus, iszlám, stb., azoknak én némi plusz tanulást, őszinteséget, nyitottságot javasolnék leginkább. Olyan 13 éves korban már illik áttérni az "F" kategóriás sci-fi sorozatról a komolyabb művekre. A minőség nem kizárólag ízlés kérdése.

Különben magam azt gondolom, hogy nincs az a szekta vagy egyéb holdkóros társulat, amiből ne tudna bárki egy pillanat alatt megszabadulni, ha nem zárják rá az ajtót. Kérdés az, hogy azokkal mi legyen, akik valóban úgy érzik, hogy ez valami többletet ad az életükhöz.

hablaty 2008.02.14. 07:28:20

a mormonok egy pasasnak hisznek, aki álmában mutatott neki két bronztáblát, asmiket azóta sem látott senki sem. ha jól tudom.

valaki 2008.02.14. 08:05:15

Én ezt egyáltalán nem értem, miért mondják azt, hogy a szcientológia által jobb ember lett, jobban érzi magát, mint írják: azok lettek, akik mindig is voltak legjobb pillanataikban. Teszem fel a kérdést, enélkül nem lehetek az?? Mert én úgy gondolom, enélkül is lehetek boldog, lehetek olyan mint mint "legjobb pillanataimban".

Baker 2008.02.14. 08:13:15

www.xenu.net
www.clambake.org

'Velünkszületett "természetfeletti képességek"', hát nem gyönyörű? Három szóban ennyi baromság! És milyen jól leírja az egész szcientológiát: értelmetlen, hazug, önámító és átlátszó mese.

Egyenjogúságot az egyházaknak! 2008.02.14. 09:14:48

Milyen diszkriminatív dolog már kipellengérzni a scientológiát, amiért pont azt csinálja mint az összes többi egyház: befolyásolható, lelkileg ingatag balekokra vadászik, uralkodik felettük és harácsolja a pénzt...

Papa Doc 2008.02.14. 12:55:51

1. Itt sokan úgy beszélnek a szektákról, mint amelyek csak úgy "beszippantják" a "balekokat", aztán nincs menekvés. Mintha léteznének "balekok" (akik persze sosem mi vagyunk), akik passzívan szippantódnak ide-oda. Ennél azért érdemes árnyaltabban közelíteni a témához. "Reformer" pont azt vezette itt le, hogy 50 ezren vásároltak már Hubbard-kötetet (és valószínűleg már százezreknek volt "szerencséje" scn promóhoz rendezvények, millióknak szórólapok révén!), és ehhez képest 1500 aktív Scn egyháztag van. Ebből olyasmikra következtetni, mint hogy balekok kegyetlen beszippantása zajlik, vagy hogy "az emberek (természetesen az éppen beszélőt kivéve) birkák", nem logikus.

2. pg és mások: valóban nem lehet a scn-t a hinduizmus vagy a kereszténység alapján megérteni, hiszen nem ezekre, hanem a gnoszticizmusra hasonlít.

3. Remélhetőleg ebben a blogban és környékén olvashatunk majd arról, hogy maga a scn-hívő milyen tapasztalatokat él át a vallása gyakorlása közben. Erről mi, kívülállók semmit sem tudunk, és ezen szenzációs leleplezések nem segítenek, akkor sem, ha igazak. Ez adna újdonságértéket a blognak és ez tenné a leginkább érdekessé. Pl. a kereszténységet sem lehet az alapján megismerni, hogy ezredszer elmondja valaki, hogy a középkori pápák korruptak voltak, meg keresztes háborúk így-úgy-amúgy, mert ennek egyszerűen semmi köze ahhoz, amit a mai, létező hívők a vallási életük során átélnek. Az iszlám sem érthető meg az alapján, ha összegyűjtjük az összes újságcikket a közel-keleti bombamerényletekről. Az egyházak bűnei a valósághoz tartoznak és ismerni kell őket, de nem adják ki a teljes tényhalmazt, csak annak egy szeletét.

ööö... ezmi? 2008.02.14. 14:06:34

Ne haragudjatok, de a blog szerzőjének el kellene már döntenie végre, hogy még mindig a szcientólógiai egyháznak dolgozik-e, vagy már nem.

Nekem ez az egész blog egy gerillamarketing-akciónak tűnik, aminek a célja éppen a szcientológia fényezése.

Kritikátlanul leírni olyat, hogy a szcientológia alkalmazásától az ember/cég mindig olyan lesz, mint a legjobb napjain - hát ez egyszerűen nevetséges HAZUGSÁG!

Vagy ami rosszabb, kritikának álcázott szponzorált marketing!

Egyenjogúságot az egyházaknak! 2008.02.14. 15:14:21

PapaDoc, lehet hogy nem voltam egyértelmű, de azt hittem mindenki ismer ilyen lelki nyomorékokat. Tudod, a csúnya, katolikus lány, aki már lassan 40 éves, de nem meri a pokol tüzét kockáztatni házasság előtti szemkontaktussal. Meg a methes kinézetű hapsi, aki valójában nem kábítószeres, csak egy aluljáróban tölti az ideje nagy részét, ahol Jézusról szeretne veled beszélgetni.
Mégis milyen fundamentális változás történt a világban vagy az emberi természetben az elmúlt párszáz évben, amitől az egyházak, illetve az irányítóik motivációja ma más lenne, mint a világtörténelem folyamán eddig mindíg?
A lehetőségeik szűkültek be valamelyest: már nem szedhetnek tizedet, égethetnek eretneket, rendezhetnek keresztesháborút (bár lásd amerikát), fajtalankodhatnak gyerekekkel (erről még nem mindenki kapta meg a körlevelet).
A xenuisták csak ügyesebben élnek a megmaradt lehetőségekkel.

Papa Doc 2008.02.14. 15:57:13

Egyenjogúságot: az a te egyéni balszerencséd, hogy olyanokkal találkoztál csak, akik alapján ilyen negatív sztereotípiád alakult ki a kereszténységről.

Vannak bűnöző és züllött keresztények, ahogy bűnöző, romlott ateisták, buddhisták és zsidók is, sőt, mint ahogy a legtöbb ember normális és valamennyire tisztességes, ugyanúgy feltehetően a legtöbb keresztény, buddhista és zsidó is az. Ha te csak az említett csodabogarakat fogod ki folyton, az a te balszerencséd. Talán nem a megfelelő hely Én ismerek keresztényeket, és vannak köztük tök átlagosak, meg van köztük nagyon okos és tisztességes ember is. Ez sem bizonyít semmit, csak az én egyéni szerencsém.

Engem nem az érdekel, hogy egyeseknek milyen gyűlölködő sztereotípiáik vannak (ismerem mindet, fölösleges még száztól ugyanazt meghallgatnom: minden pap pedofil, minden hívő hülye, ld még: a zsidók kapzsik, a cigányok lopnak, a magyarok lusták). Vannak fanatikusok a vallásokban, ahogy vannak fanatikusai sok egyéb mellett pl. a nemzeteknek, a Fradinak, a Linuxnak, az ateizmusnak és a politikai izmusoknak is. Meg van egy csomó nem fanatikus támogatója is ezeknek.

Az emberi természetről nem tudok semmit - mert nincs ilyen. Van 6 mrd. ember, sok mindenben különböznek egymástól. "Emberi természet" - ez egy XVII. századi metafizikai fogalom, kösz, nem élek vele.

Az, hogy "egyház = eretnekégetés + kapzsiság", mellesleg ugyanaz a szemlélet, mint az "autó = autóbaleset", a "tudomány = atombomba", meg a "szex = nemi betegség" szemlélet. Megint csak a te egyéni személyes problémád, ha ilyen üldözési mániás sztereotípiákban látod a világot.

Ettől függetlenül a Scn egyház lehet egy veszélyes maffia is, a Scn lehet teljesen hamis elmélet - de ez nem az előítéletekből derülhet ki, hanem csak a tényekből.

Ja, és a Scn nem ugyanazt csinálja, mint az összes többi egyház. Te is eszel, alszol és iszol, ennyiben "ugyanazt csinálod, mint a többi ember", de ha lopsz, mégis téged csuknak le és nem a szomszédodat, aki pedig "ugyanazt csinálja". Ha nem vetted volna észre, a Scn annak köszönheti kétes hírnevét, hogy sok olyasmit művel, amit a többi egyház nem. Ebből a szempontból pedig nem releváns, hogy ki mit csinált 600 évvel ezelőtt, mert ma ma van és nem 600 évvel ezelőtt, és itt a téma a scn, nem VIII. Gergely pápa hatalmi játszmái.

ööö... ezmi? 2008.02.14. 17:55:10

EZ A BLOG KAMU!!! ÍRÓJA A SZCIENTOLÓGIAI EGYHÁZ FIZETETT ALKALMAZOTTJA MA IS!!!!!!!!!!!!!!

Egyenjogúságot az egyházaknak! 2008.02.14. 20:24:57

PapaDoc vagy nagyon felréerthető vagyok, vagy nagyon mást akarsz olvasni mint amit én leírni :-)

Semmi bajom a keresztényekkel, zsidókkal, cigányokkal, magyarokkal.
Az egyházakkal, mint szervezetekkel van bajom, amiknek létcélja, hogy elkötelezett híveket állitson elő, aminek érdekében a legundoritobb lelki trükkökre és manipulációkra is hajlandóak.
Olyanokra, amikkel az arra hajlamosakból a fentebb említett lelki nyomorékokat állítják elő (komolyan egyet sem ismersz?), akár szándekosan, akár nem.
És ezért tán még a római pápa vagy ez a Hubbard muki sem sem tehető személyesen felelőssé, mert ez az egesz gondolkodasmod (meme?) annyira beleágyazodott a történelem folyamán a kultúránkba vagyminkbe, hogy ők úgy gondoljak, hogy ezzel tesznek jót a világnak.

Pedig ha a vilag összes embere mind icipicit kritikusabban tekintene ezekre a szervezetekre, talán egy szebb világban élhetnénk, icipicit kevesebb háborúval.

Papa Doc 2008.02.14. 20:43:09

Egyenjogúságot: OK, világos, csak már sokszor volt dolgom sztereotip szövegekkel, és arra emlékeztetett egy-két félmondat. Különben ha már Hubbard "pápánál" tartunk, érdekes lenne tudni - persze ezt nem tudjuk kideríteni - hogy ők, a legfelső vezetők mennyire felelősek azért, ha a szervezet, amit vezetnek, így elfajul. A Scn esetében pl. nem tudom, hogy Hubbard tényleg hitt-e mindenben, amit tanított, vagy ő már egy tipikus nyerészkedő szektavezér. Talán az történt, hogy az egyházában lévő egyéb befolyásos csoportok kezdték uralmuk alá vonni a szervezetet. Az egyik szabazónás pl. érdekes oldalt linkelt ide be, ami arra utal, hogy a háttérből valami copyright-maffia uralja a Scn-t, és annak működése nem olyan már, mint ahogy Hubbard képzelte (oké, ez kicsit úgy hangzik, mint amikor a kommunisták azt mondják, hogy Marx nem ezt akarta:) Mert az világos, hogy valakik hasznot húznak a rendszerből, ha sokan ennyit befizetnek. Ami a kritikus gondolkodást illeti: abból valóban lehetne picit több (mivel ebből sohasem elég), bár én általában optimista vagyok, szerintem csak 1-2%-a olyan végzetesen hiszékeny az embereknek, hogy bármivel rászedhető. Abban pedig igazat adok neked, hogy az "oxfordi teszttel" a sérülékenyebb embereket keresi meg a Scn, talán kihasználva gyengébb ellenállóképességüket...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.15. 00:30:43

:: Különben ha már Hubbard "pápánál" tartunk, érdekes lenne tudni - persze ezt nem tudjuk kideríteni - hogy ők, a legfelső vezetők mennyire felelősek azért, ha a szervezet, amit vezetnek, így elfajul.

Azért valamit ki lehet deríteni. LRH az OT3 kutatás előtt/során összeomlott, de úgy tűnik, 1973-ra összeszedte magát és az egyházat. Utána meg ezek történtek:

www.freezone.de/english/timetrack/data/LRH_missing_10_months.htm

:: hogy Hubbard tényleg hitt-e mindenben, amit tanított

Hitt benne.

Lego 2008.03.14. 04:07:32

Szeintem is gyanús, hogy a Szcientológia egyik embere írja a blogot. Kinek állna érdekében ennyi mindent, ennyi energiával leírni?

Mi viszi rá? érdekes.

LRH eltünése, vagy akármi is csinálása... David M. barmolásai. pletyka, amíg nincs videófelvétel. Mindig próbálják egy gyorsan növekvő szervezet vezetőjét hiteltelenné tenni. Márpedig ez a vallás, lássuk be, mint a bolondgomba nő!

Ha igaz bármi is, akkor sem lehet mindenki tökéletes. De úgy látom ez az egyház azért küzd, hogy az embereket, saját magát is beleértve jobb legyen, tökéletesebb, boldogabb. Amit én látok belőle.

"sok kritikusa és kiábrándult tagja van. Ebből logikusan az következik hogy nincs meg mindenre a megoldás."

Logikát nálad hol tanították? Tudod, hány kritikusa volt anno Edison lámpájának?
vagy az autómobilnak, autóutaknak?

Minden újat, amit nem ismernek elég jól támadnak, és a régi berögzültségnek köszönhetően a régi iskola (olajlámpások, olajcégek,lovasszekérgyártók...stb.) hívei mindig is gondoskodtak róla, hogy legyen ellensége az új dolgoknak, gondolatoknak.

Lego 2008.03.14. 04:36:04

A post címe egyébjként miért nem az, hogy a Szcientológia (vagy inkább LRH) állításai VS saját tapasztalataim?

Olyan bulváros a cím. Ez semmiképp sem objektív öregem, bárki is vagy!

Ismersz 30 OT-t, aki elmondta, hogy nincs természetfölötti képességük. Akkor ki állította, hogy OT szinteken vannak ilyenek? Ilyet én se olvastam, hallottam, csak most tőled.
Jobb képességüek igen, de természetfölötti? Bár lehet az átlagemberhez képest lehet valami természetfölötti. Én is úgy gondolom néha, hogy messze az átlag felett érzem magam. Hogy nem bír megcsinálni egy ember olyat, amit én secperc alatt. És ő csak néz... hogy mi van.
Ilyenor érzem, hogy van szupererőm. :-)

Ha te tényleg kiugrott szci vagy, akkor egy sértődős kis mamlasz vagy!

Olyan mint a legtöbb ex-munkatársam, aki minden kis apróságon, vagy akár nem apróságon megsértődött, és ami nem fájt neki, míg ott dolgozott, most ráönti a bilit a volt munkaadójára. Ő sem szent ez tény. De mit ér a sárdobálás?

Az eredmények, az emberek eddig a Szcientológiát igazolják, és nem téged.

Bár lehet kell legalűább 100 vagy 1000 évet várni, míg kiderül mennyire is jók, tényleg! :-)

A keresztény egyház sem az első 100 évben futott be!

Szervezési rendszer átültetése:
"...összes többinek sok időbe, energiába és pénzbe fog kerülni ennek átültetése, és szakértő bevonása nélkül gyakorlatilag kudarcra van ítélve."

Nincs olyan szervezési rendszer a világon, ahol ne kellene szakértő, ahol ne kerülne energiába, pénzbe... nagyon okosan próbálsz mocskolni.
Ahol nem kerül energiába, az nagyon amatőr rendszer. Japánban például olyan rendszer van, hogy 100 évre előre tervezbek... És ezt a tervezést nem 1 nap alatt szervezik meg, elhiheted. Energia, pénz... még jóhogy kell!

"a szcientológia alkalmazása, "a Hídon" való haladás nem tesz többé annál, mint amire eleve is képes lennél. A legérdekesebb ebben az, hogy ezt maga Hubbard mondja a legelső könyvében!"

Igen, és ez a "Mi a szcientológia!" c. könyvben is olvasható.
Öregem, mintha a spanyol viaszt feltaláltad volna.
És azt is írja a majd legelső oldalon LRH:
AZ AZ IGAZ AMI SZÁMODRA IGAZ! AHOGY TE (nem más)MEGFIGYELTED!
lehet nem pontosan idéztem, de a lényeg ez!
Miért fogadnád el, amit LRH írt, ha ő maga is azt javasolja, ne fogadd el, amíg te meg nem vizsgáltad, és igaznak tartod.

Legalább annyira utálom a fanatikus szcientológust, mint a fanatikus szcientológusellenest!

Egyik sem vizsgálta meg alaposan a dolgokat!

De tovább megyek! Ugyanennyire utálom a fanatikus apaimádót, vagy apagyűlölőt!
Vagy a fantikust általában.... sorolhatnám.

Vesznek egy tényt, vagy többet és abból itélkeznek, és nem vizsgálódnak tovább. hanem erre alapozva még elferdítik azt. Apa csupa jó, miközben adót csal. Apa elver mindig, miközben csak 1-2x pofozta fel a lányát, amikor az rossz jegyet hozott haza, de azt már nem látja hogy apa éjszakai műszakot vállal erőn felől, hogy eltartsa a családját, és hogy egyetemre járjon a lánya.

Én nem állítom, hogy te fanatikus vagy, de az objektívtól távol áll a blogod. Többek között ez a bejegyzés címét, eleve elferdítetted! Így az egész hiteltelen.

LRH kijelentései közül ez tetszik a legjobban!

Legonak 2008.03.14. 08:38:07

Hej csávókám de ráértél, azaz de kiadták neked a feladatot.

Félsz, me akkor lépj le onnan. Felhozol itt mindenféle érveket, futtatod a techet az előírás szerint, csak ki nem szarja le.

Szekta ahonnan húznod kellene mint a vadliba gágogva.

Reformer 2008.03.14. 10:17:03

Lego
"David M. barmolásai. pletyka, amíg nincs videófelvétel."

5 szemtanú egymástól független, részletes, precíz leírása már kicsit több, mint pletyka.

"Márpedig ez a vallás, lássuk be, mint a bolondgomba nő!"

50,000 aktív tag 60 év alatt - hát erről nekem nem a rettenetes nagy terjeszkedés jut eszembe!


"Ha igaz bármi is, akkor sem lehet mindenki tökéletes. De úgy látom ez az egyház azért küzd, hogy az embereket, saját magát is beleértve jobb legyen, tökéletesebb, boldogabb. Amit én látok belőle."

Én meg láttam az emberi jogi visszaéléseket, a szétvert családokat, a nemlétező OT-erőket stb. Sajnos az egyház híres önkéntes lelkészei többnyire csak PR-díszletek (tisztelet a kivételnek). Egyébként nálam nem az az altruizmus teteje, hogy cirka 1 millióba kerülnek az ALAPVETŐ anyagok.


"sok kritikusa és kiábrándult tagja van. Ebből logikusan az következik hogy nincs meg mindenre a megoldás."

Logikát nálad hol tanították? Tudod, hány kritikusa volt anno Edison lámpájának?
vagy az autómobilnak, autóutaknak?

Minden újat, amit nem ismernek elég jól támadnak, és a régi berögzültségnek köszönhetően a régi iskola (olajlámpások, olajcégek,lovasszekérgyártók...stb.) hívei mindig is gondoskodtak róla, hogy legyen ellensége az új dolgoknak, gondolatoknak."

Ebben igazad van, de azt is nézd, hogy Edison nem állította, hogy az ő lámpája az egyetlen és tökéletes megoldás a világítás kérdésére, és bárki, aki másfajta lámpát csinál, vagy módosít rajta, az egy szemét elnyomó.

Reformer 2008.03.14. 11:17:35

"Ismersz 30 OT-t, aki elmondta, hogy nincs természetfölötti képességük. Akkor ki állította, hogy OT szinteken vannak ilyenek? Ilyet én se olvastam, hallottam, csak most tőled.
Jobb képességüek igen, de természetfölötti? Bár lehet az átlagemberhez képest lehet valami természetfölötti."

L. Ron Hubbard állította, hogy a Híd végére az ember visszanyeri valamennyi képességét és a fizikai univerzum felett végtelen hatalmú szellemi lénnyé válik, teljesen szabad lesz annak korlátaitól. Ez 15 OT szint anyaga, és az első 8 után arra sem képes valaki mint egy parafenomén? Kicsit sem gyanús...

"Én is úgy gondolom néha, hogy messze az átlag felett érzem magam. Hogy nem bír megcsinálni egy ember olyat, amit én secperc alatt. És ő csak néz... hogy mi van.
Ilyenor érzem, hogy van szupererőm. :-)"

Ennek örülök.

"Ha te tényleg kiugrott szci vagy, akkor egy sértődős kis mamlasz vagy!"

Sokminden vagyok, de mamlasz nem. Akkor nem írtam volna ennyi.. :) A sértődés stimmel. Ha azon keresztülmentél volna, mint én, nem tudom, te hogy állnál a témához...

"Az eredmények, az emberek eddig a Szcientológiát igazolják, és nem téged."

Van egy hírem a számodra - vannak olyan eredmények és emberek, amelyek és akik nem a szcientológiát igazolják. Lisa McPherson, Jeff Hawkins, Philip Gale, Michael Pattinson, Michael Henderson, Bruce Hines.

"Bár lehet kell legalűább 100 vagy 1000 évet várni, míg kiderül mennyire is jók, tényleg! :-) A keresztény egyház sem az első 100 évben futott be!"

A keresztény egyház és a szcientológia nem egy kategóriába tartozik, így sántít az összehasonlítás.

"Nincs olyan szervezési rendszer a világon, ahol ne kellene szakértő, ahol ne kerülne energiába, pénzbe... nagyon okosan próbálsz mocskolni.
Ahol nem kerül energiába, az nagyon amatőr rendszer. Japánban például olyan rendszer van, hogy 100 évre előre tervezbek... És ezt a tervezést nem 1 nap alatt szervezik meg, elhiheted. Energia, pénz... még jóhogy kell!"

Igen, de a többi rendszer nem tartja magát eleve tökéletesnek és változtatathatatlannak. A híres japán rendszered biztos nem kinyilatkoztatásokból áll, és nem úgy kell vért izzadva valami működőt összebuherálni a rengeteg elméletből.

Utána pedig nem fizeted be konzultánsként a nyereséget egy részét annak, aki a rengeteg, de önmagában használhatatlan elméletet leírta.

"Igen, és ez a "Mi a szcientológia!" c. könyvben is olvasható.
Öregem, mintha a spanyol viaszt feltaláltad volna.
És azt is írja a majd legelső oldalon LRH:
AZ AZ IGAZ AMI SZÁMODRA IGAZ! AHOGY TE (nem más)MEGFIGYELTED!
lehet nem pontosan idéztem, de a lényeg ez!
Miért fogadnád el, amit LRH írt, ha ő maga is azt javasolja, ne fogadd el, amíg te meg nem vizsgáltad, és igaznak tartod."

Ez nekem is tetszik - kár, hogy a gyakolat nem azt igazolja, hogy az egyház eszerint működne.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.03.14. 16:16:25

:: Ez 15 OT szint anyaga, és az első 8 után arra sem képes valaki mint egy parafenomén?

Azért a tény az, hogy az a 8 szint az valójában az első 3, a 3. kiegészítése, valamint a 8. kiegészítése ;)

Lego 2008.03.14. 21:33:29

"5 szemtanú egymástól független, részletes, precíz leírása már kicsit több, mint pletyka. "

Kik ezek? Név szerint? Videóbeszámolót láttál tőlük vágatlanul? Ha igen, beadták valami hivatalos szervnek?

Eddig ezek pletykák, hidd el... és te egy szekértoló vagy addig is! ;)

"50,000 aktív tag 60 év alatt - hát erről nekem nem a rettenetes nagy terjeszkedés jut eszembe!"

vegyük ezt a számot...50.000. mennyi volt tíz éve, 20 éve, 30 éve? na így értem a terjeszkedést, haver!


"Ha igaz bármi is, akkor sem lehet mindenki tökéletes. De úgy látom ez az egyház azért küzd, hogy az embereket, saját magát is beleértve jobb legyen, tökéletesebb, boldogabb. Amit én látok belőle."

"Én meg láttam az emberi jogi visszaéléseket,"
És nem gondolod, hogy azóta javult a helyzet...? lehet épp az Emberi Jogok Projekt (ami fut 1-2 éve a világban) valamely fejes jóvátételeként fut!
Nem hiszel abban, hogy jóvá lehet tenni dolgokat???
Nézegess pár jó filmet!

" a szétvert családokat,"

Kalapáccsal? :-)
Na jó... ez alapján sok cég, sok kormány, sok más vallásra is rá lehet fogni szétverik a családokat.

És hány családot tesznek össze?
Nagyon SO szemüvegen nézed a világot!

" Sajnos az egyház híres önkéntes lelkészei többnyire csak PR-díszletek (tisztelet a kivételnek)."

Akkor tiszteljük őket, és ne írj ilyeneket hogy PR diszletek... ha jó a cél hagy fusson.

" Egyébként nálam nem az az altruizmus teteje, hogy cirka 1 millióba kerülnek az ALAPVETŐ anyagok."
Bocs nem tudom, mi az altruizmus...
Ha az anyag annyi, akkor annyi. Biztos ennek is megvan az oka. Legkönnyebb kritizálni valamit... nem. De hogy mi munka lehet mögötte, az már más...


"Logikát nálad hol tanították? Tudod, hány kritikusa volt anno Edison lámpájának?
vagy az autómobilnak, autóutaknak?

Minden újat, amit nem ismernek elég jól támadnak, és a régi berögzültségnek köszönhetően a régi iskola (olajlámpások, olajcégek,lovasszekérgyártók...stb.) hívei mindig is gondoskodtak róla, hogy legyen ellensége az új dolgoknak, gondolatoknak."

Ebben igazad van, de azt is nézd, hogy Edison nem állította, hogy az ő lámpája az egyetlen és tökéletes megoldás a világítás kérdésére, és bárki, aki másfajta lámpát csinál, vagy módosít rajta, az egy szemét elnyomó."

Edison? Dehogynem... Úgy volt, hogy a váltóáram lesz a nyerő, az ő egyenáramával szemben. Nem ismered a sztorit úgy látom. Ő is reklámozta valahogy a termékét. Ha a szcik így reklámonak, akkor szívük joga. Minden egyház ezt reklámozza, nincs különbség.
Bár leírva így hogy az egyetlen és tökéletes megoldás lenne, így nem láttam.
Tudtommal önképző klubokat, ezoterikusokat nem tekinti elnyomóknak.
Ha igen hol van leírva?

Reformer 2008.03.15. 10:38:13

"Kik ezek? Név szerint? Videóbeszámolót láttál tőlük vágatlanul? Ha igen, beadták valami hivatalos szervnek?"

Jeff Hawkins, Larry Brennan, John Peeler, Jenna Miscavige, Mike Rinder. Úgy tudom, készülődik egy bírósági beadvány. A nemzetközi bázison nem hordanak videókamerát az emberek valamiért... :)

"vegyük ezt a számot...50.000. mennyi volt tíz éve, 20 éve, 30 éve? na így értem a terjeszkedést, haver!"

Ezekszerint 50 év múlva 100,000 szcientológus lesz? A 10 milliárd földlakóra...

"lehet épp az Emberi Jogok Projekt (ami fut 1-2 éve a világban) valamely fejes jóvátételeként fut!
Nem hiszel abban, hogy jóvá lehet tenni dolgokat??? nézegess pár jó filmet!"

De hiszek a jobbátételben, de ez kb. annyira hihető az egyház részéről, mint az olajtársaságok környezetvédelmi programjai.

"Akkor tiszteljük őket, és ne írj ilyeneket hogy PR diszletek... ha jó a cél hagy fusson."

Fusson, de ha valóban segíteni akarnak, akkor ne b*szom nagy rikító sárga "szcientológia lelkészek" sátorral és rikító sárga "szcientológia önkéntes lelkész" pólóban és esőkabátban menjenek segíteni, hanem civil ruhában. Természetesen vállalhatják a hitüket, de ne használják ingyen reklámfelületnek a katasztrófák helyszínét, mert az gusztustalan. Mert segíteni mennek és nem téríteni, igaz?

"Bocs nem tudom, mi az altruizmus...
Ha az anyag annyi, akkor annyi. Biztos ennek is megvan az oka. Legkönnyebb kritizálni valamit... nem. De hogy mi munka lehet mögötte, az már más..."

Altruizmus - tiszta szívű önzetlenség és segíteni akarás.

Ha csak az alapvető könyvek kerülnek ennyibe,
hogyan is elérhető a Híd a teljes szabadsághoz mindenki számára? Valójában sehogy. Tehát ha nem vagy milliomos, nincs esélyed szellemileg jobbá válni. Ha ez téged nem késztet gondolkozásra, akkor hiába magyaráznám.

Ha az egyház VALÓBAN segíteni akarna és a tudás eljuttatni, lenne olcsó változata is ezeknek, vagy akár ingyen letölthetővé tenné az internetről.

Vagy nem lenne a 400 USD előállítási költségű e-méter 6000 USD áron adva...

"Tudtommal önképző klubokat, ezoterikusokat nem tekinti elnyomóknak."

Ez a "más praktikák" kategória, nézd meg az etika könyvben a bűn és főbűn listát.

Egy a sok közül 2008.03.15. 15:07:07

Reformer:
"Természetesen vállalhatják a hitüket, de ne használják ingyen reklámfelületnek a katasztrófák helyszínét, mert az gusztustalan. Mert segíteni mennek és nem téríteni, igaz?"
Be kéne adnod egy beadványt a Vöröskeresztnek, hogy ne reklámozzák már magukat a katasztrófák helyszínein, ne hordjanak vörös keresztet a ruhájukon. A katasztrófavédelemnek is meg kéne tiltani az egyenruha viselését a katasztrófák helyszínein ...

Szocske 2008.03.15. 18:28:00

A voros kereszt a genevai szerzodesben definialt szimbolum, aminek a viselojet illetlenseg leloni.

"lego" nevet valaszto tegla, aki olyan szuperhatekony, hogy az internet elott ulve nem talal egy szomagyarazatot... Reformert nem tekinthetik tul nagy veszelynek, ha ennyire pancsereket kuldenek ide.

szomorutojas · http://tojas.freeblog.hu 2008.03.16. 01:01:03

Reformer:
Ha valóban segítenek katasztrófák helyszínén, akkor tôlem akár a Coca-Colát is reklámozhatják. Nem szégyen elismerni, ha valami jót is cselekszenek, akkor sem, ha ebben mellesleg hirdetnek is.
Szerintem.

Lego 2008.03.16. 03:17:58

"Jeff Hawkins, Larry Brennan, John Peeler, Jenna Miscavige, Mike Rinder. Úgy tudom, készülődik egy bírósági beadvány. A nemzetközi bázison nem hordanak videókamerát az emberek valamiért... :)"

Készülődik. Úgy tudom... már megint pletykaízű- Tudsz te valamit hiteles forrásból egyáltalán?
Viedókamerát biztos nem hordanak. Én (olvass vissza) videóbeszámolóra gondoltam. Amikor arcukat vállalva, belenéznek egy kamerába és azt mondják vágatlanul, hogy "ez és ez történt". Vagy egy leírás részükről, hogy ez és ezt történt, aláírva részükről. Bár a videóbeszámoló az nagyobb bizonyíték lenne! Amíg ilyet nem láttál, eddíg ez a post, és a legtöbb az egy ócska bulváros frincfranc.

"Ezekszerint 50 év múlva 100,000 szcientológus lesz? A 10 milliárd földlakóra..."

Akkor ezekszerint te tényleg többet akarsz? Érdekes... nagyon ellentmondásos vagy akkor.
De értelek, azért is Reformer a neved.
Ha a fejlődés ütemét nézed... akkor lehet. És ha kevesebb lesz? Ha több? Mi lesz? nem dől össze a világ... Illetev sokak szeint igen, de most csak dumálunk.

"jobbá tétel. ez kb. annyira hihető az egyház részéről, mint az olajtársaságok környezetvédelmi programjai."

A lényegi felvetésemre nem reagáltál, hogy "
lehet épp az Emberi Jogok Projekt (ami fut 1-2 éve a világban) valamely fejes jóvátételeként fut!" Ők is emberek, változnak, fejlődnek. Vagy mégsem... de ez ugyis visszaüt rájuk.
Vegyük csak Tom Cruise-t. Állítása szerint jobb ember lett miatta. Amit én látok: jobb nő (nem lenyúlta előttem, már a dawkins és a haverokban kinéztem :-) ), több híres szerep, jobb színész, és írás-olvasási nehézsége megszűnt. Segített több száz tűzoltónak helyreállítani az egészségét New Yorki 911 után.... és még egy csomó minden, de nem keresek most rá.
Ő csak 1 ember. Igaz a leghíresebb. De tudtommal több százezer ilyen sikerdosszié van, ahol konkrétan névvel aláírással vállalva leírják, hogy mit adott nekik a szci. Csövesektől, rendezőkig. Azért nem hihető neked, mert ilyen sikerdossziét nem láttál, vagy már nem emlékszel.

"... ne használják ingyen reklámfelületnek a katasztrófák helyszínét, mert az gusztustalan. Mert segíteni mennek..."

Egyre szánalmasabban érvelsz! Az persze eszedbe sem jut, hogy mivel mennek segíteni, akkor lássák kik ők, és legközelebb is hívják őket, ha baj van. Látni, hogy basszus, ezek segítenek, és nem ténferegnek. Ez egy csapatmunka, ecsém.

"Ha csak az alapvető könyvek kerülnek ennyibe,
hogyan is elérhető a Híd a teljes szabadsághoz mindenki számára? Valójában sehogy. Tehát ha nem vagy milliomos, nincs esélyed szellemileg jobbá válni. Ha ez téged nem késztet gondolkozásra, akkor hiába magyaráznám..."

Sehogy? ez már egy jobb érvelés. Na lássuk. Ha olcsó lenne, akkor mondjuk eladnának 1000 darab helyett 3.000-et. De nem futná a többi költségre... marketing, szétosztás, logisztika, promó. És így összesen 3.000 darabnál megállna. Viszont Ha így drágán adják, akkor fut a fenti költségre is... így eladnak később még 1000-et, utána mág 1000-et, még 1000-et... stb. Így már 10.000-et adtak el 3.000 helyett. Az olcsó verziónál kevesebb emberhez jutott el. A drága verziónál 10.000-hez.
Másik drága: egy könyv 4.000 Forintra jön ki. 1 cd meg egy átlagos zenei cd-re. Szerintem korrekt az ár, főleg ha nézzük, hogy mit ígérnek... Teljes szellemi szabadságot. Az más kérdés, hogy bejön-e. De a tanfolyamok sikerbeszámolóiból úgy tűnik eddig 100 százalék az eredmény.
Ha meg valakinek mégsem tetszik, visszfizetik nekik a pénzt.
Szóval hagyjál már. Ők világméretű terjesztést akarnak, nem valami pici sarki gyrosost. hanem világméretű étteremhálózat. Csak analógia... ne jöjjön nekem senki a le a Mekivel... :-)

És egyébként is van olcsó változata... hallotál már a puhafedeles, és hangoskönyv verzióról???
Hallottál már, hogy bárki (!!!) bemehet az egyház könyvtárába és ingyen (!!!) olvashatja, hallgathatja az anyagokat?
(Mi több, a világ így Magyarország egyre több civil, egyetemi könyvtárában is... Alapok a könyvtárakban!)

Szánalmasan érvelsz még mindig!

Szocske:
""lego" nevet valaszto tegla, aki olyan szuperhatekony, hogy az internet elott ulve nem talal egy szomagyarazatot......ennyire pancsereket kuldenek "

Köszönöm a kritikát!
Legközelebb rászánom a drága időm, és tökéletes tégla leszek... mindent megkeresek, ígérem. :-)
tégla, szuperhatékony, nem talál, pancserek, küldenek... csupa olyan szóhasználat, ami provokáló... kiváncsi vagy nagyon ki lehetek mi? Tényleg küldtek, vsgy csak múlatom az időt a szci egyfajta védelembe vételével?

Akármit írnék, úgyse (vagy nehezen) hinnéd el... mert mindenki aki védi a szcit, az hazug, mocskos...stb.
De cáfold meg, ha nem így gondolod!

Reformer 2008.03.16. 19:54:15

Lego: vicces dolog neked válaszolgatni, mert kb. 2 éve kb. én is ezekkel érveltem volna. Videókat a volt munkatársakkal készített intejúkból itt találsz: www.xenutv.com/interviews/index.html

Kíváncsi vagyok a véleményedre a nyilatkozókkal kapcsolatban.

Sikerek: tudom, hogy van akin segített a szcientológia. Van akit sokat. Nekem is segített.
De a dolognak vannak árnyoldalai is és én ezekre akarok rávilágítani.

Amúgy a probléma valóban inkább az egyház mostani vezetőségével és felépítésével van, nem az egyház technológiájával.

Könyvárak: az érvelésed közgazdaságilag nem állja meg a helyét. Ha valami olcsóbb, azt többen meg tudják venni és nem kell annyit költeni marketingre és eladási költségekre.

Puhafedeles és hangoskönyv formában csak kb. 10 db jelent meg a 18-ból. Öngól.

Mondd már meg az egyház könyvtárának a címét, erről még nem hallottam.. A tanfolyamokat meg csak saját anyaggal tanulhatod, azt biztos tudod.

A közkönyvtárak egyébként nem egyszer eljátsszák azt, hogy átveszik a cuccot mosolyogva, aztán eladják interneten, és vesznek belőle mást. De most kíváncsivá tettél, elmegyek a legközelebbi könyvtárba és megnézem, van-e Alapok.

Lego 2008.03.18. 23:58:21

Reformer:

Látom alaposan, időt nem kimélve kutakodsz. Neten. Remek! Mi lenne, ha igazán rászentelnéd az időt, és nem neten kutatgatnál?
Hanem csinálj konkrét felvételt!
Jeff Hawkins, Larry Brennan, John Peeler, Jenna Miscavige, Mike Rinder.

Én ezekre lennék kiváncsi.
Ami videóoldalt feltettél. Érdekes volt, de általános. Semmi konkrétum. Ilyenre vagyok kiváncsi.
DM, Pontos hely, idő... stb alapján egy hatalmasat belémrugott!!! Ilyet én nem láttam! Van ilyen? Neked több időd van kutakodni, hátha lesz ilyen.
(bár mint mondtam... net mint autentikus forrás??? hmm... viszont a saját felvétel, okés.)

"Amúgy a probléma valóban inkább az egyház mostani vezetőségével és felépítésével van, nem az egyház technológiájával."

Most lehet félreértem, de akkor neked nincs problémád a technológiával?
Állítod Te! Amikor irányelvek, technológiák tömkelegét sérted meg!!! Ember te gondolkodsz is miközben írsz?
Álszent vagy! Neked problémád van mindennel, de nagyon súlyos!

Könyvárak... írok majd valamit, amiből látni fogod, hogy igenis olcsók a könyvek, cdk...
Tehát közgazdaságba ne menjünk bele.
Csak úgy tűnik, mintha drága lenne.

"kb. 10 db jelent meg a 18-ból. Öngól."
Mert több mint a fele (a legnépszerűbbek) elérhető? Azzal, hogy kimondtad azt a szót öngól, máris te rúgtál magadnak... :-)

Könyvtárak...
látom van időd utánajárni dolgoknak... vagy jól megfizetnek érte?
De te még azt is kihoztad, hogy baj, hogy ingyen elérhető.
Te már menthetetlen vagy! Minden mögött a gonosz hátsó szándékot feltételezed!
Tudod írta ezt valahol LRH is, máshogy, szebben, érthetőbben. De én csak póriasabban fejezem ki magam:
Mindenki magából indul ki!


Szerinted így fog változni az egyház vezetése?
Ha tényleg így gondolod, ahogy gondolod, akkor nem gondolod, hogy ezzel csak te gerjeszted azt, hogy maradjon minden így ahogy így van. Újabb adományokat fognak begyűjteni azzal, hogy tüntessük el ezt a mocsok Reformer blogját, ehhez kell 1 milla. Adományozzatok! És van is mire hivatkozni, mert a blogod ócska, közhelyes, blikkes. Pár épeszű, intelligens ember is belátja, hogy lejáratás folyik itt, és nem reformálás.
(Ál)információközlés.
A 80%-sajnos ilyen.

Te még véletlenül sem gondolod komolyan a reformot. Próbálkoztál belül... de kevés voltál.
Most próbálkozol kint, de kurva szarul, csak eltávolítod az embereket a szcitől, nem összehozod. Azzal, hogy kritizálod a vezetést, aki egyre jobb eredményeket ér el, azzal csak magad egóját növeled. Mert az életed zátonyra futott. Ha olvastál LRH-tól dolgokat, akkor érted, hogy miért írod a blogot. Te a nemzetközi vezetést okolod. Legkönnyebb! Te semmiben nem vagy hibás. Te egy ártatlan bárány vagy!
De még ezzel se lenne probléma, ha valós híreket hoznál, és nem olyanokat, amit sokan nem értenek hogy mit miért.
Még egy adalék a csomaghoz... 4.000 egy könyv, meg 5.000 egy cd, vagy valami ilyesmi. Ugye összesen 500.000 vagy ilyesmi. De még mindig elfelejted (és én is elfelejtettem) hozzátenni, hogy ezekhez ingyen jár a tanfolyam, ami kb. 800 órát jelent. Időben... eredményben, meg ne is beszéljünk. Ez ha csak 1.000 forinttal szorzunk be, akkor is 800.000 Forint érték... És még jópár bónusz... ha ingyenes IAS tag vagy, (vagy éves) akkor jelentős kedvezmény van. Plusz jópár ajándék még... ezt is elfelejted. (Clearing kongresszus, ingyenes kongresszus...stb)
Kispályás vagy... kispályásan gondolkodsz, jobb is hogy megszabadult tőled a nemzetközi vezetés. Annyit értesz a nagy gondolkodáshoz, hogy pár (magyar) elmét megzavarsz, köztük sok értékeset is. Én 5 évig nem kezdtem el olyan tanfolyamot, ami miatt 5 évig szenvedtem mint állat. Az olyanok miatt mint Te, akik gyülöletet, aki csak zűrzavart birnak kelteni. Illetve nemcsak. biztos van benned is értékes.
5-8 évembe tellett, míg a zűrzavaron átrágtam magam, és rájöttem itt sem minden tökéletes, de messze az átlag fölött müködnek a dolgok, és milyen jó a tech. És elkezdtem első tanfolyamom.
Örülök, ha te is úgy látod, hogy sokmindenkinek segített a szci. Ezzel legalább egyetértünk.

Te a Föld egyik legkeményebb szervezetének voltál tagja... amit te nem bírtál. Jól van, és?
Én éppen ezért meg sem próbálom. Túl kemény! Én se bírnám...

Ha van még valami reformra hajló szándékod, akkor tégy közzé olyat, ami hiteles. És nem zavart keltő.
Én is látom a hibákat (a nemzetközi vezetésben), mint Te. De szerinted mi a különbség a kettőnk gondolkodásában?

Talán csak annyi, hogy én alaposan megvizsgálom az okokat, a szándékokat, és a tényeket is. De te nem ezt teszed... csak leírod hogy a nemzetközi vezetés hatalom, meg pénzéhes, meg egyébként is minek van DM-nek ennyi kocsija... :-) Phm...
Kicsi logikád sincs ugye, hogy miért? Persze, hogy villogjon mondanák blog "társaid", meg milyen jó neki. Meg feltételezed, hogy lelépnének pénzzel... Ócska... vagy szánalmas, és zavart keltőek a gondolataid. Vagy mindhárom egyszerre.

Tudom személyeskedek veled, velem is ezt teszik itt a blogon. Érdekes te nem... ezt jó néven veszem.
De miért nem akarsz hiteles adatokat közölni?
Illetve miért raksz be olyan bejegyzéseket, amikor tudod, hogy zavart kelt mindenkiben? Ezzel a szcitől távolítod el az embereket, és nem(csak) a vezetéstől. De jól tudod Te ezt! Nem lepődnék meg ha téged ezért valaki fizetne...
Más még valami... írod hogy jaj de megkopasztják szegény szcientológusokat, ilyen meg olyan címen...
Aki akaratgyenge, azt meg lehet! AZ véleményem szerint, akár szci, akár nem, megérdemli...
Viszont van nem egy ember, aki a szcinek köszönheti vagyonát.
Elvégzett x tanfolyamot. Előtte keresett 100.000-et. Most 500.000-et, és adományozott 100.000 et. Amíg nem keresett annyit, nem tudott adományozni csak minimálisat, most tudott. De hát ez is megkopasztás... ugye?

Sajnálom, ha nem válaszolok mindenkinek... de van életem, ami szeretném ha haladna.

Mindent nincs időm megválaszolni...
Igyekszem, de ne haragudjon meg ezért senki, ha mégsem.
Mondjuk nem is fog... :-)

Jobb lenne egy sör mellett eldiskurálni... biztos közeledne sok mindenkivel álláspont, mert a legtöbbetek értelmes.

Reformer 2008.03.19. 07:16:32

Lego, köszönöm, hogy visszaigazoltad ezzel a poszttal, ahogy amit tegnap az egyház kritika kezelési módszereiről írtam, megállja a helyét :)

Egy dolog: a könyvekhez tartozó tanfolyamok nem ingyenesek, ld. az egyház hivatalos oldalát.

Egy apróság: kihagytad, hogy kiugrott tagként csak a 15 perc hírnévre vágyok ezzel. Ez fontos lehet, mert a külföldi sajtóközleményekbe szinte mindig beleírja az OSA.

Szocske 2008.03.19. 08:48:12

Engedjuk ki a bortonbol azokat a mar lesittelt rablogyilkosokat is, akikrol nincs videofelvetel!
Akirol a (halott) aldozata nem mondja bele a kameraba, hogy "engem X Y meggyilkolt hogy elvehesse a penzemet", az artatlan! :-)

Lego ez az egesz nagyon gyenge. Ha valaki nem olyan hozzaallassal olvassa az irasodat, hogy az egyhaz a vilag jotevoje, annak az egesz komikus es onleleplezo. Ugyhogy csinald csak :-)
Az egyetlen akire esetleg a szandekolt iranyba hatni tudsz itt, az az indoktrinaciobol esetleg nem teljesen rehabilitalodott Reformer, de ot meg majd biztatjuk mi hogy ne doljon be megint, hanem irja csak a tutit.
Millio helyen le van mar irva mindez angolul, de az o irasa sokkal hitelesebb lehet egy forditasnal valakinek, akit epp bele akarnak rangatni ebbe a szarba es van annyi esze hogy rakeressen a google-ben.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.19. 09:45:05

Sajnos a Google nem adja ezt a blogot, ha beírod a szcientológia keresőszót. Reformer, azt hiszem, a blogot magát kell felcímkézni, nem csak a postokat. Vicces egyébként, hogy az első pár cím az egyházé, aztán sorban jönnek az ellenő oldalak. Ennek a blognak is ott kellene lennie.

Ligur 2008.03.19. 10:39:37

anafeb: ja mert a google eloszor a fizetett vonatkozasokat adja ki, es csak utanna jonnek azok, akik nem fizettek nekik. Tiszta sci, nem gondolod? :)

Ligur 2008.03.19. 10:55:19

Lego, lego, ccc, na de ilyet:

Ha meg valakinek mégsem tetszik, visszfizetik nekik a pénzt.

hat errol olvastam a neten, hogy mennyire is fizetik vissza, meg a befizetett, fel nem hasznalt penzt sem adjak vissza. Ha szabad kiugrott sci-s oldalakat olvasnod, itt egy nagyon tanulsagos, ahol le van irva mit is adnak vissza. Ne felj Xenu meg a tobbi szupertitkos OT dolog nincs rajta, igy nem fox megbetegedni, neagyisten meghalni :)

www.control-program.com/scn.htm

Ligur 2008.03.19. 11:04:15

Lego: ahogy egyre tovabb olvaslak, egyre nevetsegesebbnek tunik az, hogy azzal vadolod Reformert, amit epp te csinalsz.

pl. "Készülődik. Úgy tudom... már megint pletykaízű- Tudsz te valamit hiteles forrásból egyáltalán?"

Mik is TE hiteles forrasaid? a Ron bacsi azt mondta-val ne gyere, mert az nincs meg videon vagatlanul, es a konyveit mar parszor atirtak kiegeszitettek masok.

A konyvek szabadon kikolcsonozhetoek a konyvtarbol, mondod. Ez lehetseges, de mi az igazsag abban, hogy ha tanfolyamot akarsz elvegezni, akkor sajat peldanyokra van szukseg a konyvtarit nem hasznalhatod?

yx 2008.03.19. 11:29:40

Lego: Azt írod, hogy csak a vádaskodás megy, személyeskedés, nem csak az egyház és felső vezetés, hanem a szcientológia vallás lejáratása is. Ilyen hozzászólások is vannak bőven, de nem Reformertől és egy cenzúrázatlan blogban mindig lesz is ilyen. Ha tényleg érdekelnek a problémák és a megoldásukra tett javaslatok is, (amit egy igen magas posztról kirakott "kisérletező" javasolt,) ajánlom figyelmedbe Transzi oldalát:
www.szabadzona.hu/index.php?doc=technology/sscio/ss_sup#SSCIO-SUP

Lego 2008.03.19. 20:01:42

Reformer

nem válaszoltál egy észrevételemre sem itt...

"egyház kritika kezelési módszereiről"
Az egyház nem egyenlő Lego....
Az egyház magánügye, hogy kezel dolgokat.

Én meg nem kezelni akarlak, hanem közelíteni az álláspontokat. De te nem közeledni, hanem távolodni akarsz, talán azért, mert tudod, igaz amit írtam?
irányelvek, technológiák tömegeinek megsértése részedről?
Mondj legalább ellent! De nem mersz...! Saját magadnak sem.
Én is szembenéztem, és szembenézek tetteimmel. Lehet szarul döntöttem, hogy itt vagyok most a blogon, és majd később szívok ezzel. De szembenézek, ez van. Van nekem is szembenéznem sok más mindennel. Mindenkinek. De te egy szent küldetést teljesítesz! Reformer vagy, aki segít megreformálni az egyházat... te szent vagy és sérthetetlen... te semmit nem tettél, teszel rosszul...!

"a könyvekhez tartozó tanfolyamok nem ingyenesek"

Kispályás érvelés, terelés. Te a cds csomag árát tolod előtérbe. És annak ára viszont tartalmazza a tanfolyamokat. De te már köpni nyelni nem tudsz, hogy kb. 800 (de inkább jóval több) órát kapnak ajándékba azok, akik a hijdehujde drága csomagot megveszik. Plusz még jópár cd, előadás, sezminárium.
A könyvek kijönnek 5.000 forintra... ami egy átlagár más könyvekhez képest. lehet tanfolyam nélkül, de nézzük meg mit is adnak.

A kiugrott tag, meg a 15 perces hírneves témát nem vágom. Mi van?

Anafeb:
Miért más szervezetekre mit kellene kiírnia a Google-nek előszörre?
Mindenhol a gyalázatos, kritikus dolgok legyenek először?
Ja persze de tudom, szerinted a szci, meg hasonlók süllyedjenek el, hiszen egy pénzmotivált, csúnya szekta... stb.... stb...
Vedd csak egyszer a bátorságot, és olvasd végig a Mi a Szcientológia kiadványt! Utána vitapartner lehetsz számomra.

Szöcske:
Hány éves vagy?
lesittelt rablógyilkos hasonlat...
Valós bizonyítékok alapján itélték el ezeket a rablókat.
Te érzékeled miről írok? A videofelvétel egy valós bizonyíték lenne.
Nem tudok olyan birósági itéletről, ahol a felső vezetés egy tagját elitélték volna, és ne rúgta volna ki előtte az egyház, és ne kért volna tőle jóvátételt tettéért!
Keresztényi idézettel élve:
"Ne ítélj, hogy ne ítéltessenek. Mindenki mekapja, megkapta büntetést, de mindenkinek tükörbe is kellene nézni. Vajon nekünk semmi vétségünk nincsen?"
Majd elvégzik a bírók a mocskos munkát nyugi, csak legyenek valós bizonyítékok.
Addig csak szóbeszéd, pletyka az ilyen oldal.
Az elgondolkodtatna, hogy David Misc.
aláírásával valami bűnös parancsot adna ki.
Vagy van valaki, aki felvételen mondja, pontos hely, idő, forma, szerint mi is történt vállalva arcát, nevét.

Szöcske:
Valóban nem akarok másra hatni, mint Reformer.
Bár szeretném ha közelednének az álláspontok mindenhol, mindenkinél.

Bántsuk csak azt az egyházat, aki Magyarországon, meg a világon olyan sokat tett oly sok emberért.
És ezzel Reformer nem vitatkozik.
A többiek meg csak szagolgatják mi az igaz, és mindent megtesznek, hogy a saját maguk igazát bizonyítsák.

"Ha valaki nem olyan hozzaallassal olvassa az irasodat"

Hidd el, nekem majd egy évtizedig olyan volt a
hozzáállásom mint neked, sőt talán olyanabb! :-)
Sokkal jobb érveket tudnék felsorolni a te álláspontodon... sokkal nagyobb tapasztalattal bírok e témában. :-)
De valahogy nektek normális érv, bizonyíték nincs a kezetekben. Csak vagdalkoztok!
Én belenéztem, tisztáztam jópár dolgot. Majd leesett pár dolog. Még jobban belenéztem. és összehasonlítottam. Melyik müködik? Mi hoz nagyobb örömet nekem, másoknak?

Visszanem fizetés... controlproggy...
Visszafizetik, hidd el. De itt sem azt, amikor már eltelt több mint 1 év a leszolgáltatott szolgáltatás után. Ráadásul le is írta a delikvens, hogy hiper-szuper, és elégedett vagyok.

"nem fox megbetegedni, neagyisten meghalni "
Eléggé elferdítesz itt valamit...
Hol ír erről LRH? Ez alapján a levegővételtől is meg lehet halni.
Restimulációról van fogalmi megértésed? Ha igen, ne írj ilyen zagyvaságot.

Vicces, hogy vádolom reformert, hogy nincs bizonyítéka, és én se terjesztek elő?

Mondok egy címet: bármelyik szci egyház könyvtára.
Ott a bizonyíték ecsém!
Te mondj egy hasonló Reformer könyvtárat! Kiváncsi lennék rá! Esten bizony!
Még több bizonyíték: kérdezz meg olyan embereket akik frissen végzik a tanfolyamokat... mit ad nekik? Vagy olvasd el a sikerbeszámolójukat!
Naponta a világon több ezer ilyen siker, eredmény jön létre.
Olvass tájékozódj!
Elsőkézből! Nem netről, meg nem vizsgálva!
Nézd meg azokat a gyerekek szemét, aki a tnaulási techtől jobban tanulnak. Akik drogmentes felvilágosító előadáson rájönnek, hogy a drog milyen rossz. Elitélt bünözőket nézz meg, akik elvégeztek pár Criminon tanfolyamot... mit adott nekik?

Kérdezz pár üzletembert, hogy mit adott nekik például egy pénzügyi tanfolyam a HCA-ban.

Tanfolyam mellé megvenni könyvet...
Ha valaki csinál egy tanfolyamot teszem azt 20.000 Ft. Hozzá a könyv 5-8ezer forint. Mi a furcsa ebben. Nézz már szét az egyetemeken!!!
500.000 Forint félév, vagy 5millió... magánegyetem. hozzá a könyvek párszázezer.
Mi ebben a furcsa?
Az amúgyis inkább társadalmi munkában dolgozó munkatársakat ki fogja fizetni? Az ingyen tanuló, ingyen kikölcsönzött könyvekkel élő tanfolyamot végző?
Épp elég, hogy ingyen bárki (ismétlem bárki) elolvashatja a drága könyveket. Tanfolyamot ne akard már ingyen!

yx:
Köszi, mint olvasod fentebb. Jó egy évtizedig belenéztem minden oldalába, árnyoldalába a szcinek. Én tisztáztam a zavart, ami bennem volt.
Ismerem az oldalt! Ismerem Transzit!
Van még bennem, de már közel sem annyi.
Ha írtam korábban, hogy csak vádaskodás megy, akkor visszaszívom, sorry, de én nem emlékszem.

A blogban csak reformertől indul ki minden.
A szómagyarázat, bár nem standard, de hasznos is tud lenni. A többsége kritika.
Kimegy egy levél, hogy hejdehujde drága a csomag, de elfelejti elmondani, hogy mennyire is jön ki darabja a cdnek, könyveknek, meg egyébként is...
a tanfolyamok ingyenesek. Majdhogynem 1 milla értékben, vagy több... haladási sebesség függvényében.
Vagy a másik, jól szórakozik egyet TCruise, és még ez is baj!
Nagyon az árnyoldalát mutatja be a dolgoknak, megzavarva más embereket. Mintahogy engem is több évig letérítettek pár pompás tanfolyamról engem ezek a "cikkek".

So nem megy csak vádaskodás... hanem elterelési hadművelet folyik.
Elég szervezett formában.
Talán Transzinek is köze lehet valmilyen formában, hogy a szabadzóna jobban terjedjen. De ez részemről csak feltételezés.
Nagyobb esélyt adok egy sértődött kisfiúnak, aki nem bírta a háború poklát, és most kitálal.
Válogatás nélkül meg nem vizsgált adatokkal, és félrevezető infokkal terhelve.
Rengeteg ferdítéssel!

Reformer 2008.03.19. 20:53:40

Lego, két dolog kell, hogy válaszoljak:
1. a személyeskedő megjegyzések mellőzése
2. a konkrét kérdéseid feltétele - de gondolom, hogy világos, hogy olyan típusú kérdésekre nem válaszolok, hogy "ugye tudod, hogy irányelvek százait sérted meg?"

Írj egy kommentet és tedd fel a kérdéseid.

"A kiugrott tag, meg a 15 perces hírneves témát nem vágom. Mi van?"

Ezt bele szokták írni a kritikák hivatalos külföldi cáfolatakor.

"Nézd meg azokat a gyerekek szemét, aki a tnaulási techtől jobban tanulnak. Akik drogmentes felvilágosító előadáson rájönnek, hogy a drog milyen rossz. Elitélt bünözőket nézz meg, akik elvégeztek pár Criminon tanfolyamot... mit adott nekik? Kérdezz pár üzletembert, hogy mit adott nekik például egy pénzügyi tanfolyam a HCA-ban."

Én nem vitatom, hogy az egyház és a hozzá kapcsolódó szervezeteknek vannak eredményei. De ez nem teszi meg nem történtté vagy elfogadhatóvá az eddig részletezett negatívumokat.

"Tanfolyam mellé megvenni könyvet...
Ha valaki csinál egy tanfolyamot teszem azt 20.000 Ft. Hozzá a könyv 5-8ezer forint. Mi a furcsa ebben. Nézz már szét az egyetemeken!!!
500.000 Forint félév, vagy 5millió... magánegyetem. hozzá a könyvek párszázezer.
Mi ebben a furcsa?"

Az, hogy az egyetemi diplomának van munkaerőpiaci értéke, az Alapok oklevélnek meg csak a WISE cégeknél és az egyháznál.

Szocske 2008.03.19. 21:07:49

Ugy beszelsz a szcirol mintha valami valodi lenne es nem csak penzlenyulo atveres :-)
Nem erzed mennyire komikusan hat itt?
Viszont mindenben alatamasztja a blogirot.
Sosem azt irod, hogy a szci nem csalok bunszovetkezete, hanem azt, hogy nem lattal rola videofelvetelt. Vagy ha igen, akkor nem volt rajta a pontos ido :-)
Tudod, mint mikor Columbo az epizod ugy haromnegyedenel a kozvetett bizonyitekok alapjan a gyanusitott szemebe mondja, hogy "maga olte meg a feleseget", es az azt valaszolja, hogy "nem tudja bizonyitani"... Hat itt tartunk, mar nincs sok hatra ebbol az epizodbol.

Szemelyes adatokat viszont addig sem adok meg, es ezt javaslom mindenki masnak is.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.19. 21:20:04

Lego, ha számodra csak az vitapartner, aki elolvassa a mi a szcienotológiát, hát akkor én valószínűleg nem leszek vitapartnered. Lehet, hogy nem is akarok. Bár előfordulhat, hogy már olvastam is, mindegy. Számomra a szcientológia homlokegyenest az ellenkezője annak, amit magáról elhitetni akar.
Te meg ne legyél mérges, mi lesz így a tónusskáláddal?!

harmatOSA 2008.03.19. 21:36:46

lego
Szia!
Több helyen mgjegyeztem igenis érintett vagy bár ezt tagadtad ezt megelőző bejegyzéseidben . Az okát te tudod .
1, """"Nagyon az árnyoldalát mutatja be a dolgoknak, megzavarva más embereket. Mintahogy engem is több évig letérítettek pár pompás tanfolyamról engem ezek a "cikkek"."

Felnőtt ember tud dönteni, ha én pl kocsit veszek meghallgatom azt akinek volt már az a márka egyik szerette a másik nem . Nekem kell e ez az autó akarom e, mielőtt több milliót bele fektetnék alapvetés körbe érdeklődni. Információ szerzés pro- és kontra. És ez egy használati tárgy, nem az a módja hogy a
negativ kritikákat elhallgattatjuk vagy úgy teszünk mintha nem léteznének .Bajok vannak az Egyházban nem kicsik és attól hogy te itt fújod hogy minden ok, még nem lesz minden az .
FELNŐTT EMBER BÁRMIBE BELEVÁG ELŐBB TÁJÉKOZÓDIK, INFORMÁCIÓT GYÜJT . EZT AKADÁLYOZTA MEG AZ EGYHÁZ ÉVEKIG SIKERESEN.Nem fogom fel épp észel mi bajod van ezzel, ERFORMER GONDOLKODIK HASZNÁLJA A JÓZAN ESZÉT .
Túl sok az illokigkus dolog, egy olyan szervezeteben mint a szcinetológia ami annyira büszke arra hogy a józaságot képviseli és mennyire használható a CSAK ,NEM VÁLASZ A MIÉRTEKRE.
mIÉRT HISZED HOGY NORMÁLIS DOLOG EGY SZERVEZETET ERŐSZAKRA ÉPITENI,A MUNKATÁRSAK MEGALÁZÁSA RETTEGÉSBEN TARTÁSA MIKET SZÜL.
Nekem van saját cégem, ha a menedzsment igy dologzna már repültek volna réges rég.A tagok drágán megkeresett pénzét pazarolni .Akkor józan parszti ész meséld el nekem amikor magyarországon egy átlagember féléves keresetébe kerül egy alapcsomag , akkor hogy van képük mevetetni lecseréltetni azt amit kb 3 éve vettek. Nem standard? Mégis kinek a hibája ki végzett hanyag forditást , vagy több ével hubbard a halála után még mindig dolozik?
Alapvető lenne egy hibajegyzék vagy ingyenes csere. Annak az árán a tag vag publik vánszoroghanta előbbre a hidon.
Miért annyira természetes , ahol vannak lekileg gyenge és kiszolgáltatott emberek ott feltűnik az scn?KRIMINON , NARCONON... JÓ CÉLOK ......DE VALÓBAN ÖNZETLEN A SEGITŐ SZÁNDÉK? Kétlem!


" Nagyobb esélyt adok egy sértődött kisfiúnak, aki nem bírta a háború poklát, és most kitálal."
A srác itt aki irja a bolgot, nem sértett kisfiú , józan és magát kihasználni nemhagyó ember.Ő volt ott, az org az scn feje nem? Te itt feladtad az életed AZ ÜGYÉRT? Te láttad hogy aláznak meg embereket, neked volt a fejedben a kérdés MI lószar folyik itt? Megmondom , te élted a kis életed , és köpkölődsz a biztonságos otthonodból. Ő adta fel a normális életét , volt hozzá elég idealista és már-- bocs reformer de, HÜLYE HOGY BEVETTE EZT A MASZLAGOT.
Jó célok rossz eszközök. Hubbard halála óta átvette pár ember a helyét, és nekem ne meséld hogy diktatúra szülhet bármi jót .... az egyház pedig diktatórikus . Féltik a tehet , hát vigyázzanak rá , de ettől még akik dologznak az ügyért miért élenek úgy mint a rabszolgál a kevés kivétel a felső vezetés. Miért normális pénzt sajtolni a publikból, holott ez egy szolgáltató szervezet.
Sorolni lehetne még ezer és ezer kérdés van az emberek fejében és mégegyszer A GYENGÉBBEK --- TE, LEGÓ- KEDVÉÉRT A PROBLÉMA HA NEM KEZELJÜK ATTÓL MÉG VAN ...ÉS MOST MONDOM VESS MEG ÉS SIRJ ---- DE PONTOSAN AZ LESZ AZ OKA A HANYATLÁSNAK HOGY NEM KÉPES A HIBÁIT FELFEDEZNI ÉS KORRIGÁLNI A SZERVEZET...

yx 2008.03.20. 10:00:16

Lego: Milyen öröm, hogy újra írtál! Azt hittem, letiltottak és épp a Sec Check- ed utáni jóvátételeden dolgozgatsz. Ha nem írogatsz, nincs értelmes hozzászólás az egyház mellett. Szóval, ha at RPF nem fenyeget, várom(várjuk) hozzászólásaid. Én pl. arra a kérdésemre (van egy csomó, ez egy a sok közül) hogy neked mit jelent az OTVII-tel elnyert képesség: "Okozó az élet felett"? Semmi természetfelettit nem ígér szerinted? Mert ha azt, amit látok az OTVII-ből, akkor a tizenévesen teherbe eső gyereklány és az őt teherbe ejtő pedofil barom inkább túlvan ezen a szinten milliók befizetése nélkül, mint egy szcn. De mint tudhatjuk, az igazság OTVIII -on tárul fel! :) Lehet, ez a magyarázat a sok kiszuperált és kiebrudalt OTVIII -ra? Feltárult "AZ IGAZSÁG"? Mi a helyzet a IX-XV -ös szintekkel? Ki és hogyan számol el azokkal, akik évek óta várják, hogy kiadásra kerüljenek ezek a szintek, (Mert "majd akkor aztán igazán tudsz majd.." Mit is? Semmi természetfelettit, de tegyél bele még 20 milliót! Ja, dollárban persze. Esetleg euroban még jobb lenne.) és közben meghal az "igazság birtokosa" OT? Elképzeltem a lelkesedést: "B..ssza meg, már megint egy tehetetlen húscsomót oktathatok ott lenni és kommunikálni!" "Nem baj, most ugyan India legszegényebb putria közepére születtem, be tökös gyerek vagyok, kitermelem a 20 milliót megint. Dollárban. Csakhogy megint kezdhessem előlről néhány évtized múlva." Persze, ha nem törölték ezt is teljesen ki az inplantgépek..
Nekem ez így nem gömbölyű! És neked?

Lego 2008.03.20. 12:29:53

Egyelőre...

www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU

Különösen a drogmegelőző, és egyéb társadalmi reform videók az érdekesek.

yx 2008.03.20. 13:29:40

Lego: Tetszik az oldal, el is tettem a kedvenceimbe. Egy gyors kérdés ami mindjárt az elején - Hittételek és gyakorlatok / A szcientológia egyház hitvallása - eszembe jutott: És ezt a felső vezetés bármely tagja mikor nézte / hallgatta végig legutóbb? 10 éve? 20 éve? Mert a jelen egyházi gyakorlat azt sugallja, 20 év a minimum, de már rég elfelejtették! "Hogy minden embernek elidegeníthetetlen joga van..." - de ha belép az egyházba, akkor hová lesznek ezek a jogok?? Feláldozzák az admin tech oltárán! És lesz stat mindenek előtt és felett, csüt. 14, pénzbehajtás, ...
És itt többeknek, nekem is ezzel(!), nem a szcientológia vallással vagy a jobbító tevékenységekkel van problémánk!
Akinek nem inge, ne vegye gatyára! :)

pegg 2008.03.20. 14:37:48

vénróka! miért hullanak az OT-k úgy, mint a legyek?

Neduddgi 2008.03.20. 16:19:45

... meg szerintem az is hozzájárulhat, hogy sokminden kerül az évek során azokba a testekbe, csak kiegyensúlyozott, egészséges dolog nem nagyon. Ha csóró SO-s, akkor még ha lenne pénze normális kajára, ideje akkor se nagyon van enni. Ezen kívül pedig nehezen hiszem el, hogy olyan baromi jót tesz hosszú távon a szervezetnek, ha nyakló nélkül nyomják bele a B-vitamint meg a kal-magot. Nyilván szükség van rájuk, de kérdés, hogy valóban akkora mértékben-e, mint azt LRH tanácsolja.

Lego 2008.03.20. 19:33:55

Reformer

"1. a személyeskedő megjegyzések mellőzése"
Igyekszem. Felpaprikáztam magam... Van ez így!

"2. a konkrét kérdéseid feltétele - de gondolom, hogy világos, hogy olyan típusú kérdésekre nem válaszolok, hogy "ugye tudod, hogy irányelvek százait sérted meg?""

1.Oksi kezdjük ezzel.
Nem tudod, hogy milyen irányelveket sértesz meg?
Ha azt állítod, hogy reformot akarsz, miért sértesz meg irányelveket, és technológiát?
Ha azt állítod, hogy a techel bajod nincs, csak a vezetéssel, akkor miért?

2. Látom alaposan, időt nem kimélve kutakodsz. Neten. Remek! Mi lenne, ha igazán rászentelnéd az időt, és nem neten kutatgatnál?
Hanem csinálj konkrét felvételt!
Jeff Hawkins, Larry Brennan, John Peeler, Jenna Miscavige, Mike Rinder.
Én ezekre lennék kiváncsi.

3.DM, Pontos hely, idő... stb alapján egy hatalmasat belémrugott!!! Ilyet én nem láttam! Van ilyen?
Neked több időd van kutakodni, hátha lesz ilyen.
(bár mint mondtam... net mint autentikus forrás??? hmm... viszont a saját felvétel, okés.)

4. "Amúgy a probléma valóban inkább az egyház mostani vezetőségével és felépítésével van, nem az egyház technológiájával."

Most lehet félreértem, de akkor neked nincs problémád a technológiával?

5. "kb. 10 db jelent meg a 18-ból. Öngól."
Miért öngól, amikor ez több mint a fele? És ne azt írd, hogy de a keményfedeles, meg a cd viszont drága.

5. Könyvtárak.
Felhoztam. Utánajárál.
Ezekután te még azt is kihoztad, hogy baj, hogy ingyen elérhető.
Nem gondolod hogy gonosz tetteket vélsz felfedezni már minden ami a nemzetközi vezetésből kiindul?

6. Az előbbihez is kapcsolódoan. Végeztél PTS/SP tanfolyamot?

7. Tudod írta ezt valahol LRH is, máshogy, szebben, érthetőbben. De én csak póriasabban fejezem ki magam:
Mindenki magából indul ki!
Nem gondolod ezt?

8. Szerinted így fog változni az egyház vezetése?
Ha tényleg így gondolod, ahogy gondolod, akkor nem gondolod, hogy ezzel csak te gerjeszted azt, hogy maradjon minden így ahogy így van. Újabb adományokat fognak begyűjteni azzal, hogy tüntessük el ezt a mocsok Reformer blogját, ehhez kell 1 milla. Adományozzatok! És van is mire hivatkozni, mert a blogod blikkes...

Én belenéztem, és én nekem úgy tünik, hogy lejáratás folyik itt, és nem reformálás.
(Ál)információközlés.
A 80%-sajnos ilyen a blogon. 20% okés.

9. Án úgy gondolom, hogy te még véletlenül sem gondolod komolyan a reformot. Próbálkoztál belül... de kevés voltál.
Nem gondolod, hogy ezzel eltávolítod az embereket a szcitől, nem összehozod?
Te a nemzetközi vezetést okolod. Legkönnyebb! Te semmiben nem vagy hibás. Te egy ártatlan bárány vagy! Így gondolod?

10. 9.) ponthoz, De még ezzel se lenne probléma, ha valós híreket hoznál, és nem olyanokat, amit sokan nem értenek hogy mit miért.

11. Csomagár: 4.000 egy könyv, meg 5.000 egy cd, vagy valami ilyesmi. Ugye összesen 500.000 vagy ilyesmi. De miért felejtetted el(és én is elfelejtettem) hozzátenni, hogy ezekhez ingyen jár a tanfolyam, ami kb. 800 órát jelent. Időben... eredményben, meg ne is beszéljünk.
ha ingyenes IAS tag vagy, (vagy éves) akkor jelentős kedvezmény van. Plusz jópár ajándék még... ezt is elfelejted. (Clearing kongresszus, ingyenes kongresszus...stb)

Miért nem teljes az infód? Miért hiányos?
Miért tűnik nekem úgy, hogy azért "felejtettes el" ezeket, mert azt akarod, hogy csámcsogjanak ezen emberek?


12. Nem gondolod úgy, hogy hogy pár (magyar) elmét megzavarsz, köztük sok értékeset is. Én 5 évig nem kezdtem el olyan tanfolyamot, ami miatt 5 évig szenvedtem mint állat. Az olyanok miatt mint Te, nekem például 5-8 évembe tellett, míg a zűrzavaron átrágtam magam, és rájöttem itt sem minden tökéletes, de messze az átlag fölött müködnek a dolgok, és milyen jó a tech. És elkezdtem első tanfolyamom.

13. Te a Föld egyik legkeményebb szervezetének voltál tagja...Így gondolod?
És ha igen, akkor miért gond ha keményebbek a vezetők? Bár emberhalálról sebesülésről nincs bizonyíték.
Én éppen ezért meg sem próbálom. Túl kemény! Én se bírnám...

14. Ha van még valami reformra hajló szándékod, akkor miért nem teszel közzé olyat, ami hiteles. És nem zavart keltő?

15. Én is látom a hibákat (a nemzetközi vezetésben), mint Te. De szerinted mi a különbség a kettőnk gondolkodásában?

16. Miért nem gyüjtessz több infót, hogy megtudd, például vajh minek van DM-nek ennyi kocsija... :-)

17. De miért nem akarsz hiteles adatokat közölni?

18. Vajon miért nem tudjuk 98 óta kicsoda Jozsif Tot, és kaja ibrahim. :-) (jah... ez nem ide tartozik!)

John 2008.03.20. 20:10:14

A rákokhoz igen erőteljesen hozzájárul az is, hogy annak idején a hajó azbesztes volt.

BaNG 2008.03.20. 20:39:18

Aki olvassa a blogot, az nagyjából tisztában lehet a véleményemmel a sci-vel kapcsolatban (a többieknek: nem túl jó a véleményem).
Viszont. Nézzétek meg, ha LEGO ír valamit, 4-6 post csak arról szól, hogy miben nincs igaza, milyen oldalról.
Szerintem LEGO-tól bátor dolog így beugrani 'az oroszlán barlangjába' - ez mindenképpen becsülendő, pláne úgy, hogy nem élből anyázik vissza (amit ugye simán megtehetne).
Szerintem kellene egy olyan rész az blogban, ahol Reformer és LEGO ütköztethetné úgy az érveit, hogy abba beszállni nem - csak kommentálni lehessen. Szívesen olvasnám - egyik vitafél se elveszett ember, és ebből érték születne.

BaNG 2008.03.20. 20:50:13

(Bocs a második postért ugyanabban a témában.)
Az egész sci-probléma kezeléséből hiányolom a párbeszédet.

Reformer foglalkozik a sci-vel, nyilván még nem közömbös számára a dolog, mert van még energiája erre. Megtehetné, hogy hagyja a fenébe az egészet.

Lego (valószinűleg, de ezt nem tudom) aktív sci-s, akinek alapból nem szabadna (gondolom) ilyen vitákba beleszállnia, mert a világegyetem sorsa forog kockán, pláne azon a pár szón, amit itt megoszt (legalábbis a dolog -nekem úgy tűnik- ennyire van ott náluk komolyan véve). Tehát érdeklődik a sci tágabb keretek között történő, kritikusabb értelmezése iránt is, mely alapvetően arra utal, hogy nem veszítette el még a reális ítélőképességét. Ez utóbbinak, amennyiben igy van, őszintén örülök.

Az ilyen viták hajlamosak kicsúszni a medrükből és esztelen anyázássá válnak rendszerint. Örülök, hogy ez még itt rendben van, és maradjon is így.

Reformer 2008.03.20. 20:57:45

"1. Nem tudod, hogy milyen irányelveket sértesz meg? Ha azt állítod, hogy reformot akarsz, miért sértesz meg irányelveket, és technológiát?
Ha azt állítod, hogy a techel bajod nincs, csak a vezetéssel, akkor miért?"

Pontosan tudom, hogy milyen irányelveket sértek meg. De ha irányelvű akarok lenni, akkor nem kritizálhatom az egyházat, hanem mindent le kell nyelnem. Én erre nem vagyok képes. AZ EGYHÁZON BELÜL NINCS MÓD ÉS CSATORNA AZ ÉPÍTŐ KRITIKA KIFEJTÉSÉRE. Lehet azzal jönni, hogy miért nem írsz tudomásjelentést stb. Volt Sea Org tagként pontosan tudom mi történik ezekkel - vagy lefűzésre került egy dossziéban, vagy jót röhögtünk a buta publicon, vagy pedig kivizsgáltuk őt, ha nagyon kritikus volt.

Az egyházat belülről LEHETETLEN megreformálni. Én legalábbis 10 év kemény harc után feladtam.

A tech-hel az a bajom, hogy csak részben működőképes, de ehelyett Ron és az egyház is azt állítja, hogy tökéletes, 100%-osan működőképes és kétségbe nem vonható.

2. videók:

OK, Jenna Miscavige a napokban lesz az ABC Nightline c. műsorában, belinkelem a videót.

Nekem nincsenek erőforrásaim videók készítése, ugyanis nem az USA-ban élek.

3.
DM tudtommal minden róla készült felvételt megsemmisíttett, 1-2 videó kerülte el ezt a sorsot eddig... Egyébként ha lenne videó, azt sem hinnéd el. Amiket DM-ről eddig írtam, azok a neten fellelhető pontos infók, és pld. Jeff Hawkins leírásai eléggé hely-idő-forma-eseményesek...

4. "Most lehet félreértem, de akkor neked nincs problémád a technológiával?"

Az, hogy részben működik, elismerem - számomra ez az igaz. De az nem igaz, hogy 100%-osan jó.

"5. Miért öngól, amikor ez több mint a fele?" És ne azt írd, hogy de a keményfedeles, meg a cd viszont drága."

Mert nem minden könyv van így elérhető áron, te pedig pont ezt hoztad fel érvnek.


"5. Könyvtárak. Nem gondolod hogy gonosz tetteket vélsz felfedezni már minden ami a nemzetközi vezetésből kiindul?"

Nem.

"6. Az előbbihez is kapcsolódoan. Végeztél PTS/SP tanfolyamot?"

Igen.

"7. Tudod írta ezt valahol LRH is, máshogy, szebben, érthetőbben. De én csak póriasabban fejezem ki magam: Mindenki magából indul ki!
Nem gondolod ezt?"

Szerintem ez nem egy pontos adat. Való igaz, hogy vannak olyan emberek, akik csak a saját nézőpontjukon át látják a világot, de van aki képes túllépni a saját korlátain és más szemével is meglátni azt. Az én írásaimat nyilván befolyásolja a negatív élmények tömkelege, de képes voltam és vagyok is meglátni a jót valamiben. Legalábbis így látom. A szcientológia jó részeit nem is támadom, és elismerem a tech működő részének eredményeit.

8. "Szerinted így fog változni az egyház vezetése?
Ha tényleg így gondolod, ahogy gondolod, akkor nem gondolod, hogy ezzel csak te gerjeszted azt, hogy maradjon minden így ahogy így van. Újabb adományokat fognak begyűjteni azzal, hogy tüntessük el ezt a mocsok Reformer blogját, ehhez kell 1 milla. Adományozzatok! És van is mire hivatkozni, mert a blogod blikkes..."

Ok, szerinted mit kéne tennem? Szerintem mi a megoldás?

Emlékszel még a fekete párduc mechanizmusra a Dianetika könyvről?

Az 100%, hogy a hallgatás, a mellébeszélés, a valós problémák és visszaélések letagadása semmit nem old meg. Tehát Lego, mi a TE megoldásod?

"9. Án úgy gondolom, hogy te még véletlenül sem gondolod komolyan a reformot. Próbálkoztál belül... de kevés voltál.
Nem gondolod, hogy ezzel eltávolítod az embereket a szcitől, nem összehozod?"

Valóban kevés voltam. De legalább megpróbáltam és ha észrevetted, még mindig próbálkozom!

Te mit tettél a hallgatáson kívül, Lego? Neked tiszta tud maradni a lelkiismereted akkor, amikor megvédsz egy olyan egyházat, ahol bizonyítottan súlyos visszaélések és csalások történtek és történnek?

Valóban eltávolítom az embereket az egyháztól, de én ezt nem tartom problémának. Legalább gyorsabban összedől és több esély van, hogy értelmes formában menjen tovább ez a sokkal többre hivatott mozgalom. Ahhoz elsők között csatlakoznék.

"Te a nemzetközi vezetést okolod. Legkönnyebb! Te
semmiben nem vagy hibás. Te egy ártatlan bárány vagy! Így gondolod?"

Én nem vagyok ártatlan bárány, de pld. régen a felső vezetéshez tartozó Guardian Office tagja már mentek börtönbe köztörvényes bűncselekményekért, én pedig nem. Más dolog elbaltázni egy kisebb jelentőségű projektet vagy pld flörtölni valakivel úgy, hogy közben házas vagy, mint tönkretenni több ezer ember életét, többszázezer dollárt sikkasztani stb.

"10. 9.) ponthoz, De még ezzel se lenne probléma, ha valós híreket hoznál, és nem olyanokat, amit sokan nem értenek hogy mit miért."

Mondj egy valós hírt, amit le kellene közölnöm.

"11. "Miért nem teljes az infód? Miért hiányos?
Miért tűnik nekem úgy, hogy azért "felejtettes el" ezeket, mert azt akarod, hogy csámcsogjanak ezen emberek?"

A te infóid hiányosak, mert nem ingyenesek a tanfolyamok a nagy csomag mellé sem. Az ugyanis LRH irányelv ellenes lenne (HCO PL, FREE SERVICES = FREE FALL)

"12. Nem gondolod úgy, hogy hogy pár (magyar) elmét megzavarsz, köztük sok értékeset is. Én 5 évig nem kezdtem el olyan tanfolyamot, ami miatt 5 évig szenvedtem mint állat. Az olyanok miatt mint Te, nekem például 5-8 évembe tellett, míg a zűrzavaron átrágtam magam, és rájöttem itt sem minden tökéletes, de messze az átlag fölött müködnek a dolgok, és milyen jó a tech. És elkezdtem első tanfolyamom."

Örvendek. A kritikára nem az a megoldás, hogy elhallgattjuk annak hangoztatóit, hanem hogy kezeljük a problémát.

"13. Te a Föld egyik legkeményebb szervezetének voltál tagja...Így gondolod?"

Igen.

"És ha igen, akkor miért gond ha keményebbek a vezetők? Bár emberhalálról sebesülésről nincs bizonyíték."

Tudod, mit jelent, az hogy "cinikus"? A keménység nem baj, a lelki terror, a szándékos szivatások tömkelege és a teljes szegénységben tartás már annál inkább.

"14. Ha van még valami reformra hajló szándékod, akkor miért nem teszel közzé olyat, ami hiteles. És nem zavart keltő?"

"15. Én is látom a hibákat (a nemzetközi vezetésben), mint Te. De szerinted mi a különbség a kettőnk gondolkodásában?"

Tudod mit? Indíts egy blogot, és írjál bele hiteles adatokat és építő kritikát az egyházról, meg azt, hogy milyen reformok kellenének. Utána újságold el lelkesen az OSA-nak és valamelyik etikatisztnek, hogy ezt csinálod. Utána oszd meg velünk a tapasztalataidat!

"16. Miért nem gyüjtessz több infót, hogy megtudd, például vajh minek van DM-nek ennyi kocsija... :-)"

Hát nekem nem kell sokat gondolkodni azon és több infó se kell arról, hogy miért kell valakinek 5 sportkocsi. Nekem elég, hogy DM-nek 5 sportkocsija van. Ez sokat elárul az emberről és nem tudok olyan indokot, amit ezt indokolttá tenni.

"17. De miért nem akarsz hiteles adatokat közölni?"

Mi számít annak? Mondj példát hiteles adatokra!

Neduddgi 2008.03.20. 21:01:22

Az ötleted jó.

Én viszont abban látom a nehézséget, hogy (túl azon, hogy LEGO igenis hajlamos magát személyes síkon csúnyán elgaloppírozni - éjjen az ARK!) szerintem nem nagyon lehet úgy érdemi vitát folytatni, hogy ha valaki minden lepkefingról videófelvételt követel (függetlenül attól, hogy a másiknak mi a személyes tapasztalata!), cserébe az egyház PR-ját meg egyetlen és hiteles forrásnak tekinti (akár mások személyes tapasztalata ellenében is). Ha végigolvasod Lego "érveit", azok mind arról szólnak, hogy 1. hol a bizonyíték (pecsét, aláírás, videó, lábméret, foglenyomat inkluzíve), 2. ha valaki nem tudja videóra venni, hogy egy SO vezető miként rugdal épp egy számára ellenséges figurát, akkor azt hiába látta az illető a saját szemével, akkor is bulvár meg Blikk meg pletyka. Nehéz, na.

Lego 2008.03.20. 21:09:57

Reformer:

"Az, hogy az egyetemi diplomának van munkaerőpiaci értéke, az Alapok oklevélnek meg csak a WISE cégeknél és az egyháznál."

Látszik sose voltál wog cégvezető.
Egyre kevésbé számít a diploma. A szakértelem, és a képesség számít a legjobban.
Az állami helyeken persze kell papír, az ok.


Szöcske

"Ugy beszelsz a szcirol mintha valami valodi lenne es nem csak penzlenyulo atveres :-)"
Persze mert én vettem a fáradtságot, és elolvastam 5.000 oldal szci anyagot, írást, promóciót, és kb. ugyanennyi oldal ellenpropagandát, videót, írást.
Plusz párszáz oldal semleges véleményeket is. Ezek voltak persze a leghitelesebbek.
(birósági határozatok több tucat országból, katolikus-, buddhista-, zsidó iskolák, tanítók véleménye a tanulási techről, több száz gyerek sikerbeszámolója, drogprevencióról, tanulási techről, üzletemberek tucatjainak beszámolója)
Nem az egyházi videókból, hanem saját szememmel, kezemmel tapintva.
Nem mind volt pozitiv, de mérlegeltem.

De tudod, mindenkinek az az igaz, ami az ő számára igaz! Neked is!

anafeb:

"akkor én valószínűleg nem leszek vitapartnered. Lehet, hogy nem is akarok. "

rendben

"Számomra a szcientológia homlokegyenest az ellenkezője annak, amit magáról elhitetni akar."

Számodra az a szcientológia amit ismersz belőle. Én sokkal rosszabbat gondoltam a szciről, mint te most.

www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU

Nézd meg, mit akar elhitetni? Azt, hogy pölö a drogok azok károsak?

"Te meg ne legyél mérges, mi lesz így a tónusskáláddal?!"

Olvasd el A Túlélés tudományát, és ne írj a tónusskáláról ilyet, mert még megharagszik! :-)
(Inkább tisztázd le!)

HarmatOsa

"igenis érintett vagy"

Miben is?

"Felnőtt ember tud dönteni"
Akkor nagyon kevés felnőtt ember van.

"Információ szerzés pro- és kontra. És ez egy használati tárgy, nem az a módja hogy a
negativ kritikákat elhallgattatjuk vagy úgy teszünk mintha nem léteznének."
Meg kell nézni mi a forrás!
Sajnos volt több választásom is, amikor lebeszéltek olyan dolgokról (lány, üzleti lehetőség, autó! jó hogy mondod... stb.)
amit igazából szerettem volna.
Neked hogy esne, hogy egy lánnyal megismerkedsz, és meg sem tud ismerni téged, mert a barátnői lebeszélnek rólad, mivel te egy gerinctelen nőcsábász vagy?

Meg sem tudod védeni magad, bizonyítani az ellenkezőjét nehezebb sokkal.

"te itt fújod hogy minden ok..."
Adj egy trombitát, és hadd fújjam a füledbe:
"NEM OK MINDEN!" :-) Olvass kérlek vissza tőlem!

"EZT AKADÁLYOZTA MEG AZ EGYHÁZ ÉVEKIG SIKERESEN"
Ha tudta volna se akadályozta meg.
Hiteles forrásokat ha fellelsz egyszer, akkor látni fogod, hogy az egyház igenis érzékeny a jogos kritikákra.

"hogy van képük mevetetni lecseréltetni azt amit kb 3 éve vettek."
3 éve nem vették meg 500.000 forintért. A csomag jelentős része már évek, évtizedek óta nem volt kapható. (Például Önelemzés, Szci 8-80)
Pár könyv (dianetika, munka problémái, etika...stb.) valóban közkézen forgott. Véleményem szerint ez hiba volt az egyház részéről. Ha valaki 2006-ban ezeket beszerezte, és 2007-ben újra az új kiadásokat, akkor vesztett rajta kb. 30.000 forintot, azzal, hogy az új kiadásokat is beszerezze. Az összes többi könyv, előadás nem volt kapható 2006-ban. Illetve az előadások közül például a Philadelphia d., az volt kapható, de az már 2006-ban is jól volt lefordítva, kiadva.
De az egy furcsa ferdítés, hogy újra 500.000 forintot kellett volna kiadnia bárkinek.
A másik:
1. ezek azért nemcsak új kiadások, hanem keményfedeles verziók.
2. Új szójegyzékkel szerepelnek a könyvek, ami semmilyen korábbi kiadásban nem szerepel.
3. nem volt kötelező lecserélni a régi könyveket, csak ha tanfolyamot végeztél.
4. A puhadedeles verziók kiadásával a veszteség kb. 20.000 forint.
5. És ez a veszteség is csökkenthető nullára, az alábbi módon. Én beadnék egy javaslatot, ami át kell menjen a Kiadón. Nekem is cseréltek már ki széteső könyveket. Szerintem jogos, hogy 2006-ban valaki beszerzett valamit, ami már elévült 2007-re.


" EGY SZERVEZETET ERŐSZAKRA ÉPITENI,A MUNKATÁRSAK MEGALÁZÁSA RETTEGÉSBEN TARTÁSA MIKET SZÜL"
Nincsenek még mindig bizonyítékok atrocitásokra, ez számomra előitélet.
Én is utálom az erőszakot hidd el, munkatársat nem láttam megalázni, és eddig bárkivel beszéltem személyesen ők se láttak.
Ha ilyet látnék, én lennék az első, aki felemelné a szavát, és tenne ez ellen valamit!

Ajánlom figyelmedbe, különösen az emberi jogi videókat:
www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU

vénróka:
Hogy nem vette észre Ron, hogy mi van?
Épp ez az, hogy akkor még nem volt változás, nem olyan, nem úgy. Nagyon észrevétlenül évtizedek alatt történt.
Másrészt nagyon nagy elvárásaid vannak LRH-bal szemben. Kutasson, írjon több ezer kutatási anyagot, és figyeljen minden részletre oda.
Másrészt
Nemcsak Clearekkel, hanem OTVII-VIII-asokkal is beszéltem, dolgoztam, éltem. Alapvető gond, hogy túl misztifikálod az OT szinteket. Valaki elkezdte és a sorozatos félreduplikálás miatt az a vélemény alakul ki az OT szintekről ami.
Nemcsak nálad, hanem sok szcientológuson is.
Van egy olyan dolog, hogy duplikálás, meg tisztázás, meg adatok feletti döntési szabadság. Neked is ajánlom figyelmedbe, legfőképp a nyereség szót. Persze biztos van sok másik is neked, de ezt magad nehezen (illetve biztos nem) fogod megoldani.
Miért hullanak úgy mint a legyek? Pletyka, pletyka, pletyka... de értem a nézőpontod, láttál pár tucat OT-t haldokolni (vagyis biztos nem, de hagyjuk), szóval láttál, és erről neked eszedbe nem jut, hogy ez a HÍD jobboldala. Eszedbe nem jut, hogy vannak más dinamikák is, mint egy darab.
Eszedbe nem jut, hogy van olyan, hogy saját etika, saját nézőpont.
Nem baj ez, te is csak szaporítsd a blikkezők táborát!

"A hullanak mint a legyek kifejezés talán erős, de ahhoz képest, hogy szuperlények, nekem már egy rákos eset is sok."
Hol van erről referencia, hogy szuperlények???
Egyébként:
Minden ember saját szerencséjének kovácsa!
Az OT nem egy adomány, vagy egy igéret!
Egy lehetőség csak! És ezt nem megkapja valaki, hanem ő maga lesz az!
Aki rákos lett, az erről elfelejtkezett!
Egy pillanat, és máris rákos lett! Nem olyan nehéz rákosnak lenni, főleg ha OT szinten auditált!


yx:
"Milyen öröm, hogy újra írtál!"
Nekem is hidd el! :-)
Nyugi, ha eltünnék, akkor is a jelszóm: "I'll be back!" :-)

"Neked mit jelent az OTVII-tel elnyert képesség: "Okozó az élet felett"? "
Szó szerint ezt! De tényleg! Nem az az érdekes, én mit gondolok erről, hanem te mit gondolsz erről!
Talán hihetetlennek fog most tünni: mindenki aki ezt elolvassa, és letisztázza, akkor is mást.
De hogy elmondjam saját nézőpontom is:
Biztonsággal haladni előre egy SAJÁT általa kivánatosnak gondolt cél felé...
És a SAJÁT a kulcsszó! de ez az én nézőpontom!

"Semmi természetfelettit nem ígér szerinted?"
Nem. A Hídon ilyet nem olvastam, hogy lebegne vagy tárgyakat mozgatna, mint Uri geller...stb.
Hacsaknem azt gondoljuk annak, hogy én például tegnap megéreztem ki jön be az ajtón, és ki hív! És lám tényleg! De ez majd mindenkivel előfordult. Egy OT-val talán gyakrabban! És a kulcsszó önmagához képest gyakrabban!
Ne hasonlitsuk az OT-t másokhoz, csak saját magához.
Ha rosszabb állapotba kerül az OT, akkor azt csak saját magának köszönheti. Kell egyensúly a világban. És ha valaki holnaptól pik puk OT lesz, összeomlana. De ebbe ne menjünk bele, mert ez tényleg hosszú!

De mégegyszer: ez a saját nézőpontom.

"OT anyagok, Igazság!"
Anélkül próbál valaki megérteni egy villanykapcsolót, hogy értené mi az az áram.
Látja a villanykapcsolót, látja is hogy müködik. De ha hirtelen elmegy az áram, fogalma nem lenne mi mért, hány méter!

"Mi a helyzet a IX-XV -ös szintekkel?"
Úgy tudom gőzerővel azon vannak, hogy kiadják. Feltétele X számú ideális org. Hogy miért azt nem tudom, csak tippelni tudok. Olyan beáramlás lesz a szintek kiadásával, olyan érdeklődés a szci iránt, hogy csak az Ideális Orgok bírják majd a terhelést.

A többi részét nem tudom értelmezni a hozzászólásodnak. Feltételezni tudom csak, hogy mire gondolhatsz.
Mint írtam korábban, nekem sem gömbölyű.
De van akinek bármilyen szervezet is gömbölyű?

""Hogy minden embernek elidegeníthetetlen joga van..." - de ha belép az egyházba, akkor hová lesznek ezek a jogok?? Feláldozzák az admin tech oltárán! És lesz stat mindenek előtt és felett, csüt. 14, pénzbehajtás, ."

Beléptem az egyházba. Sokkal több jogom van. Sokkal jobban tudom érvényesíteni a jogaimat a világban. A többi amiről írsz pletyka... hiresztelés. Vagy inkompetencia, pár munkatárs áldozatul esik ennek, és rosszul nyomja statokat.
Láttam én is borzasztó rosszul nyomni statot munkatárs részéről, és rettentően zavart. Mígnem láttam nyomni statot kompetens munkatársat. Megértettem! Nálam kifutott! Nem zavar ma már, ha napi 5 tutikezdő munkatárs elhív ide vagy oda, és márpedig menjek!!!

Egyébként tíz év alatt látom a fejlődést! Egyre jobban képzik ki az újakat!

Neduddgi 2008.03.20. 21:13:07

"Látszik sose voltál wog cégvezető.
Egyre kevésbé számít a diploma. A szakértelem, és a képesség számít a legjobban.
Az állami helyeken persze kell papír, az ok."

Hm. Én eddig csak "wog" cégeknek dolgoztam, és KELL a papír. Legyen szó bt-ról, rt-ről, multinacionális vállalatról vagy sufnicégről.

Lego 2008.03.20. 21:18:58

BANG

Jól esik a dicséreted! :-)

Nem vagyok hivatalos vitatkozó. Meg is sértem biztos a vitatkozók tízparancsolatát, vagy mifene.
(szúrkálódások...stb)
De ne haragudjatok ennyi időm nincs.
Így is elvette 2 órámat csak ma.

Mindenki aki akar úgyis tájékozódik!

Többet lassan nem tudok hozzátenni a dolgokhoz...

1. Olvass sok töksemleges anyagot. A legjobbak:
akik frissen találkoznak a szcivel.
Új emberek a drogrehab
a tanulási tech
drogprevenció
a bünöző rehab
területén.
Ismerj meg öreg motorosokat a szci területén.
De lehet birósági határozatokat is olvasgatni.
2. Ha olvasol kritikus anyagot, akkor legalább becsüld meg magad annyira, hogy olvass és érts meg legalább annyi órában/oldalszámban.
3. Ismerj meg valós statisztikákat!
Az egyház által közölt milliókat (márhogy 10 millió szci lenne) én sem hiszem el. Viszont azt tudom, hogy napi több ezer sikerbeszámoló születik a világon!

Neduddgi 2008.03.20. 21:24:07

"Viszont azt tudom, hogy napi több ezer sikerbeszámoló születik a világon!"

Sikerbeszámolót írni KELL, ha valamilyen képzésen vagy. Addig nem tudod lezárni. Ez viszont még nem jelenti automatikusan azt, hogy a sikerbeszámoló valódi sikert tartalmaz. Public elvégez egy tanfolyamot, menne haza, naná, hogy olyat fog írni, amivel boldog mosoly (és egy következő tanfolyami regisztráció) kíséretében útjára engedik. Meggyőződésem, hogy nem egy olyan "siker"beszámoló van, ami üres duma.

Ligur 2008.03.20. 21:31:15

BaNG: sajnos LEGO nem ervel, hanem megprobal ellehetetleniteni embereket. Ha valamit ir olyan ember aki azt a dolgot sajat boren megtapasztalta akkor az neki nem hiteles forras. A neten talalhato infok nem hiteles forras, mert "nincs rola vagatlan videofelvetel", kozben sajat erveinek ugyanolyan a hitelessege, o is a neten levo hivatalo sci anyagokra hivatkozik. Persze azt mondanom sem kell, hogy az o erveleset sem tudja alatamasztani "vagatlan video felvetellel". :D Csak olyan kerdesre valaszol, ahol lehuzhatja a masikat. Az meg tiszta rohej, hogy Reformertol azt szeretne hogy DM mondja videora neki, hogy igaza van :DDD

Pl. Egy kerdes Legohoz: LRH megirta, hogy ha felkeszuletlenul jutsz OT anyagokhoz, tudogyulladast kapsz es meghalsz. Lego Te ezt elhiszed???

Ja tudom, ezt a neten olvastam, tehat nem hiteles forras, es sajnos LRH ezt nem mondta nekem vagatlanul videora. :D

Lego 2008.03.20. 21:40:09

Neduddgi:
"Hm. Én eddig csak "wog" cégeknek dolgoztam, és KELL a papír. Legyen szó bt-ról, rt-ről, multinacionális vállalatról vagy sufnicégről."

Olvass vissza kérlek! Nem azt írtam, hogy nem kell, hanem egyre kevésbé számít! Ami aprónak tűnő, de mégis jelentős különbség.


Reformer:
"Tudod mit? Indíts egy blogot, és írjál bele hiteles adatokat és építő kritikát az egyházról, meg azt, hogy milyen reformok kellenének."

Te vagy a reformer! Miért nem alakítod át Te ezzé?

Tudod most leplezted le magad, te nem akarsz ilyet! A tiéd véletlenül sem hiteles, véletlenül se építő. Felesleges erről tovább vitázni.

Rám hárítod a te dolgaid? Én csináljak blogot?
Nekem nincs bajom az egyházzal. Ami meg van, én bízok abban, hogy megreformálódik attól, hogy mennek a tudomásjelentések!

Eddig is láttam a fejlődést, bizok abban, hogy ezután is lesz. Direkt nem írok TUDOM-ot, mert félek, hogy szektásnak bélyegeznek... :-)ajaj

"Hát nekem nem kell sokat gondolkodni azon és több infó se kell arról, hogy miért kell valakinek 5 sportkocsi. Nekem elég, hogy DM-nek 5 sportkocsija van. Ez sokat elárul az emberről és nem tudok olyan indokot, amit ezt indokolttá tenni."

Mutass egy szerződést, egy bizonylatot, amin szerepel, hogy az az 5 sportkocsi az ő tulajdona.

"HITELES ADATOK"
Mi számít annak? Mondj példát hiteles adatokra!

Mint fentebb. Szerződés másolatok! Utasítások leírva. Számlamásolatok.
Bedobni mindenféle adatot, számot úgy hogy nem támasztod alá...

Ja és nem egyoldalú.
A csomagáras témánál maradva... pedig van ingyen tanfolyam ha csomagot veszel. Nem dobsz be egy adatot, hanem azért megpróbálod a plusz bónuszokat is kiirni, nemcsak azt hogy 500.000 forint.
Járj utána jobban, bár ha nem vagy a vonalakon akkor nehezen mehet.

Remélem lesznek ilyenek, hitelt érdemlő adatok.

Lego 2008.03.20. 21:47:58

Neduddgi

Én a tanfolyamokon kívül leírt, beszámolt sikerekről beszélek. Az napi több, mint ezer!!!

De egyébként már ferdítesz. Lehet hogy te úgy vetted, amikor elvégezted, hogy mentél volna haza, de "ráderőszakoltak" egy sikerbeszámolót.
Hát elég gyenge jellem, aki ilyet tesz!

Ligur
LRH megirta, hogy ha felkeszuletlenul jutsz OT anyagokhoz, tudogyulladast kapsz es meghalsz. Lego Te ezt elhiszed???

Nem olvastam ilyet!

Egy gond van még, hogy folyamatosan ferdít itt a legtöbb ember.

Nem biztos, hogy az ő hibája. De biztos emlékeztek, hányszor játszatott minket a suliban a tanár, hogy elindul egy szöveg egy embertől súgva, aztán mire a huszadik gyerekhez érkezik, teljesen más lesz a jelentése, értelme az eredetinek.

Azt javaslom, mindenki eredeti forrásból olvasson, tájékozódjon!

Ennek van így értelme?

www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU

Ajánlom a tanulási tech részét.

harmatOSA 2008.03.20. 21:49:30

Lego
Kösz a választ , amúgy
azt hiszem ha másolsz be linkeket sokan olvassuk kíváncsian . Én pl bírósági határozatokat hitelesnek vélek... hol lehet ehhez hozzá jutni?

Neduddgi 2008.03.20. 21:52:39

"Olvass vissza kérlek! Nem azt írtam, hogy nem kell, hanem egyre kevésbé számít! Ami aprónak tűnő, de mégis jelentős különbség."

Nos, vitatkozhatunk retorikán ha akarod. Meg logikán is.

Ha egy végzettség elvárás (azaz: kell) egy cégnél, akkor számít. Anélkül ugyanis nem kapod meg az állást. És nem csak az állami szférában nem, hanem a "wog" versenyszférában sem. Lehetsz bármilyen okos-ügyes-aranyos-rátermett, ha nincs érettségid (diplomád/nyelvvizsgád/stb.), akkor max. a saját cégedben lehetsz pl. ügyvezető. Egyéb esetben találnak helyetted min. 25 olyat, akinek a papírjai ÉS a rátermettsége is megvan a feladathoz. És a "wog" világban senkit nem érdekel, hogy hányas osztályú auditor voltál, hacsak azért nem, hogy biztos ne kapd meg az állást, mert nem akarnak szcientológust a cégnél.

Ligur 2008.03.20. 21:57:39

Jujj, most hirtelen nem tudom hol irt LRH az OTs anyagok okozta tudogyulladasrol, Reformer, venroka vagy valaki aki vagja ezt az anyagot kisegitene?

Neduddgi 2008.03.20. 22:01:20

"De egyébként már ferdítesz. Lehet hogy te úgy vetted, amikor elvégezted, hogy mentél volna haza, de "ráderőszakoltak" egy sikerbeszámolót.
Hát elég gyenge jellem, aki ilyet tesz!"

Nekem valahogy mindig is "büdös" volt az a dícséret, amit kierőszakoltak. Ha a nyereségjelentés úgy működne, hogy "ha úgy érzed, hogy szeretnéd megosztani, itt leírhatod", akkor az sokkal őszintébb és nyíltabb alapot ad, mint az, hogy "addig nem zárhatod le a tanfolyamot, míg nem mutatsz fel legalább egy nyereséget!". Mert kötelező nyereségednek lenni!!! Ez vajon az egyház részéről mekkora önbizalomra vall? Nem a tanulóira bízza, hogy jót írnak a tech-ről, hanem kötelezően megiratja velük, ha tetszik, ha nem. Az a biztos, azt ki lehet tűzni szépen a faliújságra, hogy mindenki láthassa.

Lego 2008.03.20. 22:17:37

2. Ha olvasol kritikus anyagot, akkor legalább becsüld meg magad annyira, hogy olvass és érts meg legalább annyi órában/oldalszámban.

itt kimaradt az, hogy....
.... szci anyagot, könyvet, előadást.

Sorry...

olvass és érts meg legalább annyi órában/oldalszámban szci anyagot, könyvet, előadást.

így teljes...

BaNG 2008.03.20. 22:23:55

Én úgy látom, hogy Lego nem igazán kérdőjelezi meg azokat a dolgokat a sci-ben, amik egyértelműen hülyeségek - például a kierőszakolt nyereségbeszámolók, vagy mik.
Ezekre Reformer lát jobban rá.

Lego 2008.03.20. 23:29:26

Neduddgi

Egyre kevésbé számít, az azt jelenti, hogy egyre kevesebb cég ragaszkodik, hogy valakinek legyen papírja, ellenben a szaktudással, vagy a bizonyított jó munkavégzéssel. Ami igazán számít.
Vannak olyan munkahelyek ahol a személyiség dönt inkább, mint hogy kinek milyen papírja van.

Bang
Igen, nem kérdőjelezem meg azt, amik egyértelműen hülyeségek. A kierőszakolt nyereségbeszámolók ilyenek.
De valamit félreérthettél. Azok is gyenge jellemek igen, akik kierőszakolnak valamit, de elsősorban én arra gondoltam, hogy azok gyenge jellemek, akik leírják, hogy hejdejó valami, és mégse gondolják úgy!

Ilyet (hogy kierőszakolnának beszámolót) nem láttam sehol az egyházban.
Hallani már igen. De a Neduddgi sem saját magáról beszélt, vagy igen?

És általában félreértéseken alapszik:
hányszor van, hogy munkatársaim is vitatkoznak, hogy te megsértettél ezzel, meg ezzel. És a másik hiába bizonygatja, hogy nem. "Csak azt mondtam, hogy ezt elfelejtetted elmondani a vevőnek. Építő jelleggel."
Mindkettőnek igaza lehet saját nézőpontjából.
Egyik épp sértődős volt. A másik lehet mégis durván szólt hozzá, de nem volt szándékos.
Ezért mindig terápiának kommunikációt javaslok!
Mindig ki lehet beszélni mindent.
Te hogyan érezted magad?
És azzal beszéld meg, akivel gondod van... Minek harmadik féllel?
Na persze lehet mégis azzal van a probléma, hiába kommunikálsz vele órákat, napokat. De ez már egy másfajta megoldást igényel.

Olyat láttam, hogy képzett tanfolyamfelügyelő megkérdi:
Volt nyereséged?
Leírod?
Igen? Akkor itt van toll.
Nem? Akkor menj tovább xy-hoz.

Semmi erőszakot nem láttam sehol. Nekem sem volt kötelező leírni semmit.
Olyan is volt, hogy odamentem egy munkatárshoz, és elkezdtem mondani, hogy milyen jó ez és ez, meg szuper. Adott egy papírt, írjam le. Én meg leírtam, miért ne? De egyszerű kérés volt, és köze nem volt tanfolyamhoz.

Kisebb missziókban előfordulhatott régen, ha képzetlenebb tanfolyamfelügyelő azt mondja, hogy márpedig most le kell írnod.
Ilyet el tudok képzelni.
De ő a felügyelő, nem egy meghatározott formulát követ, amit kell.

Egyébként ha nem ír le beszámolót a tanuló, akkor a tanfolyamfelügyelő mehet előbb utóbb újratanulni a posztját.
Ha ennek ellenére erőszakoskodna, akkor az a felügyelő inkompetenciáját mutatja, és emberi gyengeségét.
Ilyenek bárhol, bármely munkahelyen előfordulhatnak. Vitatkozunk a vevővel, ahelyett, hogy kezelnénk rendesen a szitut.
De mégegyszer mondom, én ilyet nem láttam, de elképzelhető.

Bang 2008.03.20. 23:38:12

Szerintem egy, az elmével és gondolkodással foglalkozó ideológiarendszerbe egyszerűen bele van kódolva, hogy a saját gyengeségei előbb-utóbb kibuknak.
Tökéletes rendszer pedig jelenleg nincs - ezzel azt hiszem, mindenki egyet érthet.
Én nagyon örülnék, ha a sci-ben pontosan úgy mennének a dolgok, ahogy mondod. Nekem a leírásod erről működésről már egy kicsit idealisztikusan jól hangzik. Akkor sokkal hitelesebb (inkább úgy írom, hogy emberközelibb) lenne előttem, ha valahogy igy hangzana a dolog, hogy: "Igen, nekem eddig túlnyomó részt pozitív tapasztalatom volt az ügyekkel kapcsolatban, és bár volt pár negatív is, úgy éreztem, hogy nem probléma túllendülni ezeken - szóval összességében ok a dolog."

Lego 2008.03.21. 00:06:16

Igen, nekem eddig túlnyomó részt pozitív tapasztalatom volt az ügyekkel kapcsolatban, és bár volt pár negatív is, úgy éreztem, hogy nem probléma túllendülni ezeken - szóval összességében ok a dolog.
:-)
Megfogalmaztad azt, amit tényleg gondolok!

Nehezemre esik néha megfogalmazni azt, hogy mire is gondolok valójában...

Neduddgi 2008.03.21. 01:01:54

"Egyre kevésbé számít, az azt jelenti, hogy egyre kevesebb cég ragaszkodik, hogy valakinek legyen papírja, ellenben a szaktudással, vagy a bizonyított jó munkavégzéssel. Ami igazán számít."

...állítod te az egyházon belülről. Én meg a versenyszférában aktívan dolgozva és élve azt mondom, hogy ez nem igaz.

"Ilyet (hogy kierőszakolnának beszámolót) nem láttam sehol az egyházban.
Hallani már igen. De a Neduddgi sem saját magáról beszélt, vagy igen?"

Végeztem tanfolyamo(ka)t, és mindegyiknél kellett nyereségjelentést írjak ahhoz, hogy lezárhassam. És igen, voltam kínban, hogy mi a frászt írjak, amit elfogadnak "nyereségnek". Nyilván előbb-utóbb kreál az ember valamit, ami azért messziről és hunyorítva igaz is lehet, de ez nem azonos azzal, hogy én magamtól akarok-e épp lelkendezni, vagy pedig más módon nem tudom befejezni a tanfolyamot. (Aminek egyébként a csüt 14-es "deadline" miatt egyéb következményei is tudnak lenni, pl. egy állandóan nyakadra járó tanfolyamfelügyelő... Ez a jobbik, a rosszabbik a hosszas magyarázkodás, hogy miért nem vagy képes ontani magadból a tanfolyammal kapcsolatos nyereségeidet, holott ugye milyen fasza volt? Na, látod, akkor tessék szépen leírni! Ha meg nem, akkor irgum-burgum, jól megkezelünk.)

Neduddgi 2008.03.21. 01:14:22

Ja, és egyébként volt olyan, hogy visszakaptam a lapot, hogy írjak még hozzá egy kicsit. Hm?!
És nem, ez nem az őskorban volt, amire sokan hivatkoznak, hogy "mert akkor még kezdő volt az org, meg még nem is volt org csak misszió és képzetlen volt a staff".

yx 2008.03.21. 09:20:20

Neduddgi, John: Lehet, hogy a rossz kaja és az azbeszt a hajón is okozott rákos eseteket, de hogy a BT-k kifuttatására rá kellene valakinek -aki ért is hozzá,- néznie, az tuti. Emberek teszik tönkre a testüket működtető mechanizmust! Az, hogy aki képes a testén kívül működni, "leteszi" a testét, -pl. "fiatalon", álmában meghal- nekem belefér. Viszont egy rákba belehalni nem pont ez!

BaNG: Nekem jobban tetszik Reformer ötlete. Csináljon Lego meg egy az egyházat támogató blogot, ami objektív, az apró hibákat konstruktív javaslatokkal kezeli -és azt a nemzetközi vezetés meg is fogadja(!) :)-, és persze mindezt videófelvételekkel dokumentálja is! Ez Reformer blogja és ugyan Lego távozásával nem képviseltetné magát az egyház (szószólói csapat), de bőven lehetne mit fejtegetni azoknak, akik a Dunába lőnék szívlapáttal az összes szcn- t. Ha tudnák, hogy a CF minden Dianetika könyv vásárlót "szcientológus barátunk"-nak titulál..

Lego: Olvasnék a teáltalad látott-tapasztalt problémákról is pár szót, mert a ténykedésed nekem csak egy gyenge pr-kampánynak tünik így.

Szocske 2008.03.21. 11:21:02

Hadd vitatkozzunk Legoval, olyan vicces :-)
Meg addig sem Reformert gyozkodi hogy megvaltoztassa a blog temajat, mert a mostani iranyvonal kellemetlen neki.
Mert bar minden kijaro tiszteletem Reformere, de tul hosszan volt indoktrinalt ahhoz, hogy ugy tudjon rohogni Legon mint mi.

Szoval ennek fenyeben a mai felfedezesem az, hogy Lego a sci propagandaval foglalkozik uzletszeruen, mint irja is itt:

"Ugy beszelsz a szcirol mintha valami valodi lenne es nem csak penzlenyulo atveres :-)"
Persze mert én vettem a fáradtságot, és elolvastam 5.000 oldal szci anyagot, írást, promóciót, és kb. ugyanennyi oldal ellenpropagandát, videót, írást.

yx 2008.03.21. 11:52:31

Lego: Van nyereséged? Írd le! Nincs? Keresd meg xy-t az 1. osztályról! :D

Lego 2008.03.21. 12:38:29

Neduddgi
"...állítod te az egyházon belülről. Én meg a versenyszférában aktívan dolgozva és élve azt mondom, hogy ez nem igaz. "

Én nem az egyházon belül vagyok.
Én állítom, aki heti tucatszámra tárgyalok vállalkozókkal, cégtulajdonosokkal, ügyvezetőkkel.
Ennek 99.5%-a nem szcientológus.

"mindegyiknél kellett nyereségjelentést írjak ahhoz, hogy lezárhassam. És igen, voltam kínban, hogy mi a frászt írjak,"

Sajnálom. Én a te helyedben nem írtam volna, csináljanak amit akarnak.
Gondolom nem Flag képzett felügyelő volt nálad, ugye?
Hiszen elsősorban én vagyok a felelős, hogy lelkiismeretesen végezzem el a tanfolyamot. Ha pedig nem ment, világítson meg pár kérdéssel.
Másrészt, szerintem kommunikációval lehetett volna kezelni a dolgot.
Mindig azt mondom, ha valakinek baja van valamivel, ne 1-2 év után vágja a másik fejéhez, hanem addig beszéljék meg, amíg elsimítható a dolog.

kantaloop 2008.03.21. 14:08:03

Lego és a többi Tudományológus: ne mondjátok már, hogy nem gáz rikító sárga reklámpólóba menni egy katasztrófa helyszínére. Az a szánalmas, ha valaki ilyeneket véd, mint ezt a korlátozó szektát, mint a Szcientológia. A vöröskereszt nem egy vallási szervezet, amibe lehet tartozni, stb. hanem egy kultúra és vallásfüggetlen nemzetközi szervezet. A pasi akkor álmodta meg a szervezetet, amikor látta, hogy agyonlövik az orvosokat a légvonalban, mert nem tudják, hogy orvos. msnbcmedia.msn.com/i/msnbc/Components/Art/COVER/070112/REDCROSSEMBLEM.gif

kantaloop 2008.03.21. 14:14:14

Itt egy tény, ha már videófelvételeket kértél. Mentsd el a gépedre, mert hamarosan leveteti a szekta jogásza: solitarytrees.net/pickets/sp981a.jpg

Lego 2008.03.21. 14:46:35

kantaloop:
Na végre egy kép. Bár videófelvételt igértél. Köszi.
Bár nem tudom ki az az ember. Lehet akárki is. A másik ember megint másvalaki.
Másrészt nem látszik rajta semmi, hogy mi történik. Úgy tünik, mintha nekitámadna a másiknak. Hasonló ahhoz, hogy lefotózták az egyik politikust (talán Gyurcsányt), hogy betart a tömegnek, amikor viszont a a videót megnézzük, akkor látjuk, hogy integetni készül, csak a pillanat olyan volt, hogy mintha beintene.

Harmadrészt: csináltam én is olyat szcientológusként, amire nem vagyok büszke. Amit ha lefotóztak/levideóztak volna, akkor az ellenséges tábor győzelmi jelentések tömkelegét ontaná a médiának, hogy igen, megmondtuk... tessék itt van... és a többi.
Viszont megbántam, és igyekeztem jóvátenni cselekedetem. És van még mit jóvátenni. A lényeg, hogy fejlődök. És ezt látom a legtöbb igazi szcientológuson, hogy fejlődik.
A képen látható szcientológust, ha tényleg megtámadta az illetőt, akkor remélem megbüntették őt, nemcsak a yard, hanem az egyház részéről is.

Szöcske:
üzletszerűen foglalkozok.e, kérdezed. Nem a válaszom. elolvastam 5.000 oldal szci anyagot, írást, promóciót, és kb. ugyanennyi oldal ellenpropagandát, videót, írást.
Ez önmagában miért lenne üzletszerű foglalkozás? Mert 15 éve olvasom a szcivel kapcsolatban mindent ami van, köztük ezt a blogot is?
Reformerrel az a bajom, hogy nem is akar reformot.
mert mint írja:
"Tudod mit? Indíts egy blogot, és írjál bele hiteles adatokat és építő kritikát az egyházról,"
Velem akarja megcsinálni?
Esze ágában sem volt hiteles adatokkal, és építő jelleggel csinálni blogot. Ha igen, nem kért volna meg engem erre.
A legkönnyebb vagdalkozni, de hiteles adatokat megszerezni, na az már munkás.
Mondjatok egy nevet, bárkit, elindítom a blogot, és teleszerkesztem olyan hiteltelen adatokkal, hogy csak na... És kész is!
Fú de könnyű pocskondiázni akár feleségünket is, de konkrét tényekkel alátámasztani, meg kikommunikálni már derogál.

vénróka:
"NEM EZEN A BoLYGÓN VANNAK!"
"mi nem ferdítünk, csak mást látunk, mint te."
Eléggé nem reagáltál a bejeygzésemre. Úgy látom érzékeny pontodra tapintottam...
Vagy nem érted (félreérted) a fogalmakat...

Mégegyszer leírom, hátha... az OT-kkel kapcsolatban
Lego írja:
"Van olyan dolog hogy duplikálás, meg tisztázás, meg adatok feletti döntési szabadság. Neked is ajánlom figyelmedbe, legfőképp a nyereség szót. Persze biztos van sok másik (szó) is neked, de ezt magad nehezen (illetve biztos nem) fogod megoldani.
Miért hullanak úgy mint a legyek? Pletyka, pletyka, pletyka... de értem a nézőpontod, láttál pár tucat OT-t haldokolni (vagyis biztos nem, de hagyjuk), szóval láttál, és erről neked eszedbe nem jut, hogy ez (az OT szintek) a HÍD jobboldala. Eszedbe nem jut, hogy vannak más dinamikák is, mint egy darab.
Eszedbe nem jut, hogy van olyan, hogy saját etika, saját nézőpont."

Épp ettől szcientológia a szcientológia!

"annyi sec.checket fogsz kapni... "
És ha dögivel van pénzem? :-P

Egy kérdésem lenne feléd... Van amit igaznak tartasz a szcientológiában?
Ha igen... azt miért nem osztod meg velünk?
Miért jobb neked, ha inkább zűrzavarral rakod meg a vonalakat, és nem békességgel?
direkt nem használtam az entheta, theta kifejezéseket... lehet ez nem (ez sem tiszta számodra!)
Tudtad, hogy könnyebb 2.0 alatt viselkedni, mint felette?
Tudtad, hogy Yoda is azt mondta, hogy a sötét oldal könnyebb, járhatóbb? ...:-)
Jah bocs, ez nem ide tartozik...! :-)

Lego 2008.03.21. 14:54:59

Kantaloop

"Az a szánalmas, ha valaki ilyeneket véd,..."

Én bárkit megvédek... ha jót cselekszik, és elitélem, ha valami rosszul tesz. Amit én látok, hogy rosszul tesz, és nem a médiákból, és egyéb "cuccos" helyekről szedem az infót.
Én téged is megvédenelélek, ha kimennél segíteni árvízben akármilyen bajban, és mellette hupila pólóban hirdetnéd a vállalkozásod.
Hívj, ha kell védelem... :-)

Ajánlom:
www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU

Különösen a társadalmi részt!

mazsi6000 2008.03.21. 15:49:24

Lego mit szólsz LRH azon kijelentéséhez (?), hogy elégedetlenkedők, és kritikusok, csak ott vannak, ahol nincsenek eredmények.

Lego 2008.03.21. 20:36:14

vénróka

Csak nem reagálsz a kijelentéseimre, az OT-kkal kapcsolatban. Nem válaszolsz, csak mellébeszélsz, meg Ron-droiddá avanzsálsz engem, miközben te magad vallod be hogy te voltál az. Meg egy csomó társad a SO-ban. Feltétlen vak hit nem az én világom.
Ezért nem leszek SO-s. Nehéz pálya!

Vagy nem nagyon érted mit akarok kommunikálni... tehát ekkor játszod a nagyokost.
Vagy fogalmad sincs mit akarok, akkor meg pláne.
Vagy pontosan érted, csak nem mersz szembenézni vele.
Vagy egyetértesz velem, csak derogál neked jópofizni velem, miküzben van 20 "társad" itt egy ellenében. Még rádszállnak! Így is megvádoltak, hogy egy olyan értelmes ember hogyan mehet be a SO-ba.

Nem baj.
Csináld azt amit a legjobban akarsz a világon!

Értelmes emberek, mint Te Vénróka, hogy a büdös francba tudtatok ebben az idétlen butaságba beszállni???

www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU


mazsi6000
Lego mit szólsz LRH azon kijelentéséhez (?), hogy elégedetlenkedők, és kritikusok, csak ott vannak, ahol nincsenek eredmények.

Pontos forrás? könyv, előadás iránylevél?
Utána válaszolok.

Neduddgi 2008.03.21. 21:28:36

Lego, érdekes a hozzáállásod az SO-hoz. Egyrészről vakhitűnek nevezed azokat, akik belépnek, másrészről meg igazi tökös legények, akik bírják a kemény kiképzést (ellentétben veled). Most akkor mivaaan???

mazsi6000 2008.03.21. 22:27:22

HCO iránylevél, 1965 február 7.
KSW 1.

Lego 2008.03.22. 04:41:40

Neduddgi
Most akkor az van, hogy:
Meg egy csomó társad a SO-ban. Vagyis vénróka társaira gondoltam, akik vakhitüek.
Nem azt írtam, hogy mindenki a SO-ban, hanem hogy neki társai.
Pontosítom, mert nagyon siettem, és nem úgy fogalmaztam.
Van a SO. Vannak benne túlbuzgó emberek, akik nem nagyon vizsgálják meg mi van. Pár százalék ilyen.
Illetve az új SO tagok inkább.
Egy példa: mindig toboroznak ugye SO tagokat. És sokszor idegesített annó engem, hogy jönnek oda, és nem értik meg hogy nem akarok SO tag lenni. Ugye alkalmas lennék SO tagságra, mert nem drogoztam, nincs bünözö multam... stb. De XY ok miatt nem akarok SO tag lenni. De csak mondja tovább. Aztán valahogy lezárom a beszélgetést és megyek tovább. (Azért annyira nem akadtam fenn, mint amennyire fennakadnának egyesek itt a blogon. Meg mondanák is, hogy jujuj bántott, meg erőszakoskodott az a csúnya toborzó, hogy nem volt képes megérteni, hogy nem... stb. Ami már erős kiszinezése lenne a történetnek. Magyarul hazudnék, ha így tettem volna.)
Viszont volt 3 olyan alkalom is, amikor professzionális toborzó tiszt jött hozzám, és kezdte mondani. Mire mondtam a szokásos válaszaimat. Mire látta, hogy ezek csak kifogások, megkérdezte (mindhárom egymástól föggetlen), mi a valódi ok.
Elmondtam. Egyből megértették, és kedvesen elköszöntek, csáó.(nem a kizáró okok egyike volt, mint például LSD-tem-e, teljesen hétköznapi)
A kettő között az volt a különbség, hogy a hivatásos ismerte és alkalmazta az összes irányelvet, a többi meg nem. Mindkettőnek fontos volt a stat. De ami nem megy azt ugye nem kell erőltetni.
Én ezt is megértem. Mert elképesztő drága, és időigényes dolog megfelelő szakembert kiképezni, akinek többéves tapasztalata is van.
A SO toborzó tiszt, és minden más poszt a SO-n belül ilyen. Sőt a szci-n kivül minden poszt ilyen.
Nincs olyan szakember akit ne lehetne kritizálni bármely ténykedéséért. De az igazán jó szakember, aki leminimalizálja a hibákat, az nagyon kevés.
Van Magyarországon 20.000 vagy annál is több könyvelő. Aki igazán érti a dolgát az körülbelül 30. Körülbelül 500 aki nagyon jó. A többi hulladék.
A SO.n belül jobb az arány, de mivel ott is enni kell, ezért a képzetlenebb tagokat is megdolgoztatják. És ilyenkor lép be néha a képbe a vakhit egy fajtája.
Tehát ezért sem lépek be, mert nem látom azt, hogy teljesen kiképeznének, mire posztra kerülök. valamint nem vállalom fel azt, hogy a világ legkeményebb, legelkötelezettebb szervezeténeklegyek tagja. Még nem értem meg rá.

mazsi6000
Sajnos rossz hírem van, ebben az iránylevélben ilyet LRH nem mondott/írt:
"hogy elégedetlenkedők, és kritikusok, csak ott vannak, ahol nincsenek eredmények."
Pontosabb idézeted nincs?

ha alkalmazzák a techet, akkor eredmény lesz.
Ha nem alkalmazzák, akkor nem eredmény, és akkor jön az irgum burgum...

Erre gondoltál?

harmatOSA 2008.03.22. 10:15:50

Van Magyarországon 20.000 vagy annál is több könyvelő. Aki igazán érti a dolgát az körülbelül 30. Körülbelül 500 aki nagyon jó. A többi hulladék.
"A SO.n belül jobb az arány, de mivel ott is enni kell, ezért a képzetlenebb tagokat is megdolgoztatják. És ilyenkor lép be néha a képbe a vakhit egy fajtája.
Tehát ezért sem lépek be, mert nem látom azt, hogy teljesen kiképeznének, mire posztra kerülök. valamint nem vállalom fel azt, hogy a világ legkeményebb, legelkötelezettebb szervezeténeklegyek tagja. Még nem értem meg rá."

Ehhez képest egy kommentedben fikáztad már azokat akik voltak ott, és megálták a helyüket. PÉLDA , SZEMÉLYES ISMERŐSÖM SŐT A LEGJOBB BARÁTOM FIA A TÖRTÉNET FŐSZERELŐJE.
A srác kb 12éve szcientológus,valamikor 5-6 éve kiment a sea orgba ... pontos státuszt nemirok mert nem tudom nem lehetséges e a beazonositása.
Évek teltek el , magasra jutott , fegyelmezett kitartó értelmes fiú. AZTÁN TÖRTÉNT VALAMI , HAZA JÖTT , AHOGY MESÉLTE MAJDNEM EGY ÉVÉBE KERÜLT.
Semmi rosz szájíz nem maradt benne? Rendesen jött el nem szökött nem kidobták . De , mig az adósságait nem fizeti vissza , nem mehet az egyházhoz szolgáltatásért. Ha forditani vagy egyébb társadalmi munkára kell ember, megtalálják.
A családhoz való kapcsolata, maradt amilyen volt az egyház pedig az élete része-- lenne fiatal és nem azon töri a fejét család egyébb , hanem hogy fogja viszafizetni az adósságot.A hidon menni kell. Kudarcnak fogja fel , pedig nem az az egyház legfontosabb része kellene legyen a toborzás ,mennyi sérült ember marad azok után az évek után .Bezárkóznak , vagy teljesen elforulnak az egyháztól.
Legó , az alja munkára miért nem alkalmaz az egyház fizetett embereket . Kertészenek takaritónak mirért kell embereket oda vinni európából.A cég vezetés szabálya , megfelelő ember a megfelelő feladatra
.Az egyház org tag választása mint a biztosítok toborzása , beesik egy szerencsétlen vagy beválik de inkább nem.Mi történik? A munkatárs elmegy és a cég is invesztált időt energiát feleslegesen.
Ez a srác, képzett és magasan kvalifikált még egyházi viszonylatban is , kérdeztem tőle naivan biztos kapkodnak érte az scn cégek. A válasz meglepett, NEM SŐT VANNAK OLYAN CÉGEK AHOL KIFEJEZETTEN ELZÁRKOZNAK A VOLT SO -OS MUNKATÁRSAKTÓL, MONDOM A SRÁC RENDESEN JÖTT KI !!!!!
éN ADTAM NEKI MUNKÁT, JÓL KERES ITHONI VISZONYLATBAN, MELLETTE MÁST IS CSINÁL ÉS MINDEN PÉNZÉT AZ EGYHÁZ NYELI LE.
a MAJDNEM SIKERES , PONTOS PRECIZ MUNKÁT SOHA NEM VÉGZŐ EGYHÁZ NEM ENGEDI A VOLT SEA ORGOSONKAN HOGY ALACSONYABB RANGÚ EGYHÁZI POZICIÓBA KERÜLJENEK...EGYSZERŰEN NEM LEHET.
Az egyházzal elentétben én úgy vélem a hiba nem csak az egyén hibája . Sok fiatal nem tudja mibe vág bele mikor neki indul, ezért kell reformer oldala , itt megvan a másik oldal információja.
Ha valaki ezek után , úgy dönt megy lelke rajta.
Legó, hogy te miért nem mész? Egyszerű a válasz , mert békés , nyugodt anyagilag stabil életed van.
Talán családod is , és a sok dinamikában ott van a felelősség azok iránt akik hozzád tartoznak . Feleség gyerek szülők.
EZEK SÚLYOS ÁLDOZATOK, AZ HOGY VALAKI NEM KÉPES FIATALON FELMÉRNI NEM HALÁLOS BŰN.

mazsi6000 2008.03.22. 11:33:32

Hát elég baj az, hogy nem találod benne, de szerintem te még életedben nem olvastad el ezt az iránylevelet, ebben biztos vagyok.
Pont azért van szarban az egyház, mert szarik arra ami le van írva benne.
De tudod mit, írd be te ide a pontos idézetet, akkor legalább elérem, hogy egyszer életedben elolvasod, és tudni fogod miről beszélsz.

mazsi6000 2008.03.22. 11:37:25

"ha alkalmazzák a techet, akkor eredmény lesz.
Ha nem alkalmazzák, akkor nem eredmény, és akkor jön az irgum burgum..."

Na ekkora marhaságot viszont az enyémben nem írt.
Ez valami új kiadás? :))

hargitaibalazs 2008.03.22. 16:02:47

A szabadságharcok margójára

A szabadságjogok gyakorta szerepelnek az egyházak zászlain. Számos vallás és szervezet tűzi ki célul, hogy a világ lakóinak elhozza, biztosítsa a szabad gondolkodás, szólás és cselekvés jogát. (Ameddig az nem csorbítja mások szabadságjogait.) Jóérzésű ember evvel nem is szállhat vitába.

Mégis van egy érdekes, személyes megfigyelésem, amit egy vallási kisebbség tagjaként az elmúlt 16 évben figyeltem meg. Soha nem tapasztaltam SEHOL, néha még a legvadabb vallási nézeteim hangoztatásakor sem, olyan ellenállást a külvilág (család, barátok) részéről, mint amilyen fanatikus ellnállással ÉN VISELTETTEM az ő értékrendjük iránt.

Volt, hogy találkoztam szarkazmussal, a hitem nevetségessé tételével – egy kezemen meg tudom számolni hányszor az elmúlt évek folyamán – de ez semmi volt ahhoz a degradáló, idióta, intoleranciával ahogy „mi” /benfenntesek/ viszonyultunk a hétköznapi emberekkel, „wogok” viselt dolgaival kapcsolatban.

A másik, a fennen hangoztatott „Emberi jogok” témája.

Mint tudjuk, az állampolgárnak vannak jogai és kötelezettségei. Sok vallási gyülekezet, a fentieken kívül avval vívja ki a külvilág nemtetszését, hogy a jogait hangoztatva elfeledkezik a kötelezettségeiről. A magam élete a legjobb példa erre. Míg napi 24 órában a szent tanokat követtem és megmentettem az emberiséget, elhanyagoltam a legelemibb kötelességeimet. (Adózás, TB fizetés, stb. ) Emellett azokat az íratlan kötelességeket, amik „isten és ember előtti” osztályrészünk, úgymint a szülők segítése, a szélesebb körben vett család és barátok támogatása stb.

Továbbra is vallom, hogy a Szcientológia jó, a tech tévedhetetetlen, amennyiben nem hamis próféták kezébe jut. Az E/O-k és a management általi boszorkányüldözések és túlkapások pedig nemcsak az emberi jogokat tiporják sárba, hanem mindent amit Ron valaha is leírt vagy elmondott. A magam részéről 16 év után és sok millió forint befektetett pénzzel a hátam mögött, azt kell hogy mondjam, elhatárolódom a módszereiktől. Ahogy a SO-sokkal bánnak az esetek 70%-ban, aminek szem és fültanúja volt külföldön és Mo-on az vérforraló. Gyalázat.

Ha olvasod ezeket a sorokat, GONDOLKODJ! Nézz és láss.

Lego 2008.03.23. 17:02:02

Mazsi6000
"ha alkalmazzák a techet, akkor eredmény lesz.
Ha nem alkalmazzák, akkor nincs eredmény, és akkor jön az irgum burgum..."

Ez már eleve a válaszom a kérdésedre. Feltételezett idézetre a válaszom.
Írd be te a pontos idézetet, mert mint írtam az amit te írtál (szó szerint), olyan nincs az iránylevélben.

Harmatosa:
Köszi, hogy megosztottad a történetet.
Igyekeztem nem fikázni semmit. És senkit.
Talán a blogírót 1x-2x. :-)
Mégegyszer leírom, bocs, ha esetleg félreérthetően fogalmaztam.

Vannak emberek a Sea Orgban (vagy bármely szervezetben, cégben). Igyekszik mindenki jó munkát végezni, de kezdetben nem teljesen képzett. És ezért hibákat fog elkövetni.
Egy átlag könyvelő nem lesz sok hasznára egy cégnél. Automatikusan lekönyveli a dolgokat aztán kész. Az átlagcégvezető elfogadja, hogy néha hibáz, mert nincs jobb, vagy ha van az a könyvelő 10x annyit kér.
Egy átlag SO-s így is elég jó (messze jobb, mint a könyvelős hasonlaban az átlag), de néha hibát követ el. Ha teljesen képzett, akkor egy csúcs a maga nemében, és nem vét sok hibát.
Nem fikázom őket, mert így is lehet termelni valamit, ha nincsenek kiképezve teljesen, csak néha töréseket okoznak.

picsusz 2008.03.23. 17:56:55

"Nem fikázom őket, mert így is lehet termelni valamit, ha nincsenek kiképezve teljesen, csak néha töréseket okoznak."

Eszem faxom megáll ettől a hozzáállástól..de elnéző vagy, amikor emberekről van szó.

mazsi6000 2008.03.23. 18:39:45

"ha alkalmazzák a techet, akkor eredmény lesz.
Ha nem alkalmazzák, akkor nincs eredmény, és akkor jön az irgum burgum..."

OK ebből kiindulva, szerinted az egyház alkalmazza a techet?

A pontos idézet:
'Az egyetlen dolog, amiért szemrehányást tehetnek nekünk a tanulók vagy a pc-k az, ha "nincsenek eredmények". Csak ott fordulnak elő problémás területek, ahol "nincsenek eredmények". A kormányok és monopóliumok támadásai csak ott fordulnak elő, ahol "nincsenek eredmények" vagy "rossz eredmények" vannak.'

Szóval a sok botrány, az hogy néhány országban próbálták, próbálják betíltani, és NB ügy lesz az egyházból, az néhány SEA ORG tag pici hibáiból adódik?

Felsorolok neked néhány "pici hibát" amit az egyház elkövetett:

Lerövidíteni egy hivatalos Dianetika vagy Szcientológia tanfolyamot, hogy az elveszítse a témakörök elméletének, eljárásainak és hatékonyságának teljességét. Elkövette: egyház (golden age of tech)

Olyan megjegyzéseket fűzni ellenőrzőlapokhoz vagy utasításokhoz, amelyek bármilyen anyagot "háttéranyagnak" vagy "jelenleg nem használatosnak" vagy "réginek" minősítenek, vagy bármi más hasonló lépés, ami azt eredményezi, hogy a tanuló nem tudja, nem használja, és nem alkalmazza azokat az adatokat, amelyekre képzik.
Elkövette: egyház Pl a 90 es évek végén a levették a híd aljáról a profi HDA tanfolyamot. Az a területi auditor aki 98-99 ben az év auditora lett még elvégezte amikor még szolgáltatták, és lmondása szerint jobb használhatóbb volt mint a golden age of tech,ami kb ovis színvonalú tanfolyammá degradáltak.

Ezek nem pici hibák, hanem a főbenjáró bűnök kategóriájába sorolódnak.

Honnan veszed azt a marhaságot amúgy hogy vannak kevésbé képzett meg jól képzett SEA ORG tagok? Ha az egyház betartja az irányelveket, akkor minden posztra csak alkalmas embert vesz fel, sztandard jó képzést kap, és csak akkor töltheti be a posztját, ha lezárja a posztjához szükségs tanfolyamokat. Hangsúlyozom, ha betartanák az irányelveket.
Miből gondolod, hogy aki hibázik az nem képzett? Honnan szoptad ezeket? Mi van ha jól képzett, csak mondjuk hónapok óta nem alszik napi 2-3 óránál többet, ahogyan reformer ezt le is írta hogy ez gyakran megesik? Hibátlanul dolgozik mi? Mert jól képzett... :))
Tudod mi mutatja legjobban, hogy te is tudod, hogy nem olyan szép az egyház a cukormáz alatt?
Az, hogy félsz beállni közéjük.
Valószínű most valami jóvátételi projekt részeként vitézkedsz itt, vagy beígértek neked cserébe valami életjobbító tanfolyamot.
Amúgy megsúgom neked ha a szcientológia szar lenne úgy önmagában ahogy van, akkor már rég nem lennék itt. Leszarnám az egészet.
Pont az a baj, hogy egy használható, és jó dolog van egy etikátlan monopol szervezet kezében. És lejáratódik az egész mostmár csak hosszú évek óta.

mazsi6000 2008.03.23. 19:07:42

Ja Lego. hargitaibalázsnak se hagy ki a kommentjét.
Ő is látott néhány pici hibát a 16 év alatt, csak neki érzékenyebb a lelke, ezért azt mondja rájuk, hogy vérforrló gyalázat.

Lego 2008.03.24. 03:44:27

mazsi6000

Én is arra az idézetre gondoltam.

"OK ebből kiindulva, szerinted az egyház alkalmazza a techet?"
Mivel egyre tökéletesebben használja, egyre kevésbé vannak arányaiban szemrehányások.

Itt van például az alapok!
DM maga valjja be, hogy basszus valami nem volt kóser a könyvekkel kapcolatban. És emiatt panaszok áradatait kapták. Felvállalta a felelősséget, hogy igen tanulók ezrei, sőt mi több szinte senki nem érthette meg az anyagokat, mert volt pár csökött agyú, aki a könyveket megváltoztatta. Ráadásul ezt olyan észrevétlenül, ésszerűsködően, hogy évek hosszú nyomozásába került míg az összes alapkönyv, összes oldalát űtvizsggálták, hogy tuti-e.
Lásd a Második dinamika egyenlő kreativitással, én se értettem mi az. Zavaros volt. Most már értem miért. Vénróka is felhozta ezt.
Vagy például ugye ott volt a vénróka meg a meg nem értett szó esete, ami miatt kibukott, és senki (egy szótisztázó kivételével) nem értette meg őt. Később a felső vezetés elnézést kért tőle.
Ő is egy csepp volt abban a pohárban, hogy igen nem mentek jól a dolgok. Nem állta rendelkezésre a megfelelő tech, amiért nem is tudták azt normálisan alakalmazni. És itt vagytok ti... panaszosok igen. Ennek terméke. Ezért vállalja az egyház a maga felelősségét.
De fél éve az alapok kiadásával a tech újra elkezd szárnyalni, újra tudják alkalmazni.

Tehát most jobban alkalmazza a techet az egyház, mint 5 vagy tíz éve. Így egyre kevesebb lesz arányaiban a panasz.
De várjuk ki míg a szcientológusok többsége elvégzi az alapokat. Köztetetek egy sincs aki elvégezte volna az alapokat, vagy legalább a felét.
Magyarországon is kb. 20 ember végezte el kb. a felét. Ez most egy nagyon hasraüttt adat. Valójában csak tippelek, amennyit látok egy-két misszióban, meg az Orgban.
Majd ha lesz 500-1000 ember. Kb. ennyi fogja 1-2 éven belül elvégezni. Akkor már jelentős változásnak kell lenni eredményben, így panaszban is.

Írod, hogy tanfolyamokat röviditettek le... stb.
egy példát hoztál fel... profi HDA tanfolyamot.
Sokak számára meg így jobb a tanfolyam.
Ki ez az auditor, aki ezt mondta, hogy ovis. Bár így hogy leírtad, hogy az év auditora volt, most már nem nehéz kitalálni.
Ha meg tényleg főbenjáró bűn. Bizots írtak erről is jelentéseket, és lesz majd válasz rá. Biztosan.

"....vannak kevésbé képzett meg jól képzett SEA ORG tagok? Ha az egyház betartja az irányelveket, akkor minden posztra csak alkalmas embert vesz fel, sztandard jó képzést kap, és csak akkor töltheti be a posztját, ha lezárja a posztjához szükségs tanfolyamokat. ....."

Hát persze... Nem mindegyik CLASS VI-os. Nem mindegyik OEC végzett. Nem mindegyik FULL hetelt a posztjára. De ez inkább régebben volt jellemző. Mostanában ezt nem nagyon látom. Illetve nem nagyon hallok SOsokra panaszt az elmúlt 1-2 évben.

"Miből gondolod, hogy aki hibázik az nem képzett? Honnan szoptad ezeket? Mi van ha jól képzett, csak mondjuk hónapok óta nem alszik napi 2-3 óránál többet, ahogyan reformer ezt le is írta hogy ez gyakran megesik? Hibátlanul dolgozik mi? Mert jól képzett... :))"

Azt írtam, hogy az is hibázhat aki képzett, meg aki nem képzett. Olvass vissza. Aki nem képzett többet, aki képzett kevesebbett. Rz minden szakmában így van, nemcsak a szciben.
(Ja és persze a kisujjamból...! :-)
Reformer szavára adsz? Lekled rajta. Anyagai ellenséges oldalakról származnak. Nem alszanak a SO tagok eleget? Én is láttam ilyet, igen. Egyszer. Az illetőt kérdeztem miért. nem árulta el. 1 hét mólva jött a válasz egy rendezvényen. Na azért... határidő. Utána már nem láttam kialvatlannak. Biztos megvan az oka. Ha határidős meló van, én sem alszok napokig normálisan. Lehet hibázok is.. és? Attól az én felelőségem. És igen ez esetben a SO felelősége. Majd kialusszák magukat később. De könyörgöm próbál a Reformer is ferdíteni. Illetve sikeül is neki. Elhiszem, hogy az ilyenek rosszul esik neki. De ez már olyan, hogy azt várom, hogy mikor hozza fel azt is, hogy zabot adtak többször is nekik vacsorára.. hús helyett... Ilyen szintű probléma kicsit az alvás is. Na jó, egy kicsit nagyobb. Beszéltem olyannal, aki azt mondta, hogy a hajón tényleg volt többször, hogy nem aludtak, csak keveset, mert az aznapi kvótát nem érték el. De sokkal frissebbek voltak akkor, amikor befejezték a melót hajnal 3kor. Mint akkor, amikor lefeküdtek éjfélkor, és nem zárták le ciklusaikat, és érték el a kvótáikat.
És én személy szerint is így vagyok vele. Nap mint nap tapasztalom. Az én munkám sem egyszerű. Ha dög fáradt vagyok, az mind azért van, mert nem végeztem az összes aznapra kitüzött feladattal.

"félsz beállni közéjük."

Bevallom töredelmesen! :-)
És egyetértek, többnek mutatja magát az egyház, mint amit TE GONDOLSZ RÓLA! (és feltehetően a blogon tartozkodók többsége)
Amikor viszont én kezdtem megismerni fokozatosan, én arról győződtem meg, hogy sokkal több, mint amit megmutatott annak idején nekem.
Aztán ahogy szinte mindent elolvastam a témakörrel kapcsolatban helyrebillent a dolog.

Egyébként meg nem érdekel tulságosan, hogy mit gondolsz rólam. Te is azért irogatsz blogokba, mert valaki felajánlott neked valamit?

Sőt most már az egész oldal sem érdekel túlságosan. Mindenki csak hangoztatja az igazát.
Ha az egyházat védem, akkor na minek vagy itt takarodj a hülyeségeiddel attitüd van.
Ha azért mondok pár kritikát, akkor meg az a baj!

Lego 2008.03.24. 04:22:55

Mivel lassan kimerültetek érvelésileg.
Bizonyítékok csak nem jönnek, csak pletykák, meg olyan szintű történetek, hogy alváshiányban szenvednek a munkatársak, és rettenetes főnökük nem engedi őket aludni. így újra megismétlek
pár dolgot, mert úgy érzem csak meg kell ezeket ismételni:

1. Fő gondom INFORMÁCIÓHIÁNY

"Ugy beszelsz a szcirol mintha valami valodi lenne es nem csak penzlenyulo atveres :-)"

Persze mert én vettem a fáradtságot, és elolvastam 5.000 oldal szci anyagot, írást, promóciót, és kb. ugyanennyi (tehát 5.000) oldal ellenpropagandát, videót, írást.
Plusz párszáz oldal semleges véleményt is. Ezek voltak persze a leghitelesebbek.
(birósági határozatok több tucat országból, katolikus-, buddhista-, zsidó iskolák, tanítók véleménye a tanulási techről, több száz gyerek sikerbeszámolója, drogprevencióról, tanulási techről, üzletemberek tucatjainak beszámolója)
Nem az egyházi videókból, hanem saját szememmel, kezemmel tapintva.
Nem mind volt pozitiv, de mérlegeltem.

"Számomra a szcientológia homlokegyenest az ellenkezője annak, amit magáról elhitetni akar."

Számodra az a szcientológia amit ismersz belőle. Én sokkal rosszabbat gondoltam a szciről, mint te most.

www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU

Nézd meg, mit akar elhitetni? Azt, hogy pölö a drogok azok károsak?


2. SZÁMÚ FŐ GONDOM HITELESSÉG:
Reformer hiteltelen adatok tömegét adja be, pár hitelesnek tünú bejegyzéshez.
(hitelesnek tünik a szavak tisztázása, és a szervezeti felépítés. Az más kérdés, hogy meg nem értett szavak tömklegét zúdítja emberekre, amit nagyon jól tud, hogy milyen káros reakciókat vonhat maga után)

Az alábbi idézetet Reformer írta, mai napig nincs az erre adott rekciómra válasz:
"Tudod mit? Indíts egy blogot, és írjál bele hiteles adatokat és építő kritikát az egyházról, meg azt, hogy milyen reformok kellenének."

Te vagy a reformer! Miért nem alakítod át Te ezzé?

Tudod most leplezted le magad, te nem akarsz ilyet! A tiéd véletlenül sem hiteles, véletlenül se építő. Felesleges erről tovább vitázni.

Rám hárítod a te dolgaid? Én csináljak blogot?
Nekem nincs bajom az egyházzal. Ami meg van, én bízok abban, hogy megreformálódik attól, hogy mennek a tudomásjelentések!
Eddig is láttam a fejlődést, bizok abban, hogy ezután is lesz.

Reformer: "Hát nekem nem kell sokat gondolkodni azon és több infó se kell arról, hogy miért kell valakinek 5 sportkocsi. Nekem elég, hogy DM-nek 5 sportkocsija van. Ez sokat elárul az emberről és nem tudok olyan indokot, amit ezt indokolttá tenni."

Mutass egy szerződést, egy bizonylatot, amin szerepel, hogy az az 5 sportkocsi az ő tulajdona.

"HITELES ADATOK"
Reformer: "Mi számít annak? Mondj példát hiteles adatokra!"

Mint fentebb. Szerződés másolatok! Utasítások leírva. Számlamásolatok.
Bedobni mindenféle adatot, számot úgy hogy nem támasztod alá...

Ezt valaki más kérdezte:
üzletszerűen foglalkozok.e a szcivel.
Nem a válaszom. elolvastam 5.000 oldal szci anyagot, írást, promóciót, és kb. ugyanennyi oldal ellenpropagandát, videót, írást.
Ez önmagában miért lenne üzletszerű foglalkozás? Mert 15 éve olvasom a szcivel kapcsolatban mindent ami van, köztük ezt a blogot is?
Reformerrel az a bajom, hogy nem is akar reformot.
mert mint írja:
"Tudod mit? Indíts egy blogot, és írjál bele hiteles adatokat és építő kritikát az egyházról,"
Velem akarja megcsinálni?
Esze ágában sem volt hiteles adatokkal, és építő jelleggel csinálni blogot. Ha igen, nem kért volna meg engem erre.
A legkönnyebb vagdalkozni, de hiteles adatokat megszerezni, na az már munkás.
Mondjatok egy nevet, bárkit, elindítom a blogot, és teleszerkesztem olyan hiteltelen adatokkal, hogy csak na... És kész is!
Fú de könnyű pocskondiázni akár feleségünket is, de konkrét tényekkel alátámasztani, meg kikommunikálni már derogál.

3. FŐ Problémám:
A felek nem akarják megérteni mi történhet.
A blogon nem őszinte kommunikáció folyik.

És általában félreértéseken alapszik:
hányszor van, hogy munkatársaim is vitatkoznak, hogy te megsértettél ezzel, meg ezzel. És a másik hiába bizonygatja, hogy nem. "Csak azt mondtam, hogy ezt elfelejtetted elmondani a vevőnek. Építő jelleggel."
Mindkettőnek igaza lehet saját nézőpontjából.
Egyik épp sértődős volt. A másik lehet mégis durván szólt hozzá, de nem volt szándékos.
Ezért mindig terápiának kommunikációt javaslok!
Mindig ki lehet beszélni mindent.
Te hogyan érezted magad?
És azzal beszéld meg, akivel gondod van... Minek harmadik féllel?
Na persze lehet mégis azzal van a probléma, hiába kommunikálsz vele órákat, napokat. De ez már egy másfajta megoldást igényel.

Egy gond van még, hogy folyamatosan ferdít itt a legtöbb ember.

Nem biztos, hogy az ő hibája. De biztos emlékeztek, hányszor játszatott minket a suliban a tanár, hogy elindul egy szöveg egy embertől súgva, aztán mire a huszadik gyerekhez érkezik, teljesen más lesz a jelentése, értelme az eredetinek.

Azt javaslom, mindenki eredeti forrásból olvasson, tájékozódjon!

Ennek van így értelme?

www.scientology.org/index.html?locale=hu_HU

Ajánlom a tanulási tech részét.

4. probléma (ez csak kicsit zavar)
Vénróka nagyon szépen bedobott egy dolgot az OTk halálairól. De 3x is kértem, hogy válaszoljon, de nem tette.
Az én reagálásom:
"Van olyan dolog hogy duplikálás, meg tisztázás, meg adatok feletti döntési szabadság. Neked is ajánlom figyelmedbe, legfőképp a nyereség szót. Persze biztos van sok másik (szó) is neked, de ezt magad nehezen (illetve biztos nem) fogod megoldani.
Miért hullanak úgy mint a legyek? Pletyka, pletyka, pletyka... de értem a nézőpontod, láttál pár tucat OT-t haldokolni (vagyis biztos nem, de hagyjuk), szóval láttál, és erről neked eszedbe nem jut, hogy ez (az OT szintek) a HÍD jobboldala. Eszedbe nem jut, hogy vannak más dinamikák is, mint egy darab.
Eszedbe nem jut, hogy van olyan, hogy saját etika, saját nézőpont."

vuk 2008.03.24. 07:40:29

Lego: tele van a net az általad kért bizonyító jellegű adatokkal. Menjél már aztán keresd!!!

Gondolom itt sokan túl vannak az eredeti oldalak tanulmányozásán, többfélén, tudod az érem két oldala.!! Nálad nem látom, hogy mernél kritikus oldalakat olvasni. De ez legyen a te problémád.

Ne félj orgba menni, ott jó dolgod lenne. Melózhatnál ingyér, aztán ha nem tetszik valakinek nálad valami, akkor RPF és társai...
Ez amit védsz (nyilván utasításra) SZEKTA nem vallás. És ha még vallás lenne, szektás jellemzőkkel akkor is kerülendő.

Méiért akarsz rosszat a wogoknak?????? Nem elegen szívnak ott már??? A netes térítés nem megy nektek, az nem a ti világotok.

Neked már ennyi olvasás után, amit írsz hozzá kéne fogni önerőből, hogy parafenoménségedet kifejleszd. Vagy van már valamilyen képességed???
Letesztelhetjük:-DDDD

Neduddgi 2008.03.24. 08:16:52

vuk, hagyd csak... Ez most valami Lego-féle "drill", hogy teleszemeteli az összes bejegyzést ezzel a szöveggel.

Csak mielőtt még ki lennék oktatva a szólásszabadságról: azért számít ez szemetelésnek, mert 1. ezt már korábban leírta, így, szó szerint. 2. mindenhova copy-paste módszerrel betette ismét ugyanezt a (nem rövid) szöveget, holott egyszer már olvastuk. 3. Kedves Lego, nem attól lesz valami igaz, hogy folyamatosan ismételgeted! Szánalmassá viszont még lehet vele válni...

Egyébként más helyeken flood-olásért úgy letiltják/kimoderálják az embert, mint a huzat! Nem azért, mert nincs szólásszabadság, hanem azért, mert felesleges forgalmat generál.

Neduddgi 2008.03.24. 08:34:55

"Ezért vállalja az egyház a maga felelősségét."

Hát, általában ha nekem valahol vállalnom kell a felelősséget egy hibámért az nem azt szokta jelenteni, hogy azért még jó pénzt is kapok. Az egyház viszont úgy tűnik, hogy azt a "felelősségvállalási" formát alkalmazza, hogy mindenki megveheti ÚJRA az általa korábban elcseszett könyveket. Mindemellé pedig belé is ültetik, hogy nem igaz szcientológus, aki nem tesz így. Ja, hogy kvázi duplán fizet? (egyszer a hibásért, most pedig a "javításért") Ennyit igazán megér a boldogság...
A felelősségvállalás azt jelenti, hogy a következményeket is vállalom. Csak hogy értsd a szót...

Neduddgi 2008.03.24. 08:47:55

"Reformer szavára adsz? Lekled rajta. Anyagai ellenséges oldalakról származnak. Nem alszanak a SO tagok eleget? "
A saját tapasztalat az melyik ellenséges (wahhh!) oldal?
(cinizmus on)
Igaz, számodra maga Reformer, mint személy is ellenséges "oldal", bocs, most már értem... :o)
(cinizmus off)

"Mindenki csak hangoztatja az igazát."
Na, ez tőled különösen "aranyos" volt, köszi! Főleg, hogy e bölcs megjegyzésedet követően nekiálltál szemetelni, csak mert úgy érezted, nem elég egyszer elolvasnunk a véleményedet. Legalább legyél annyira "tökös" gyerek és fogalmazd meg, gépeld le. Dolgozz vele, ne csak Ctrl-C és Ctrl-V... Hátha fogalmazás közben új gondolataid is támadnak. Esetleg még az is feltűnik (bár jelen állapotodban kétlem), ha a logika bukfencet vet a fejedben.

Reformer 2008.03.24. 12:02:13

Lego:

"Itt van például az alapok!
DM maga valjja be, hogy basszus valami nem volt kóser a könyvekkel kapcolatban. És emiatt panaszok áradatait kapták. Felvállalta a felelősséget..."

Ez nem felelősségvállalás, mert az árát a public fizette meg, akinek újra meg kellett venni az összes könyvet, ráadásul jóval drágábban és a régit nem számitották be. Vajon ki cseszte el a könyveket? A public?

Legokám, ez olyan, mintha én megveszek egy nyomdahibás könyvet, visszaviszem a könyvesboltba, aki közli velem, hogy igen, az összes nyomdahibás volt, de most kiadtuk nagyon szép kivitelben, amit megvehetek kétszerannyiért, a régit pedig nyugodtan kidobhatom, nem kellett volna fáradni a visszahozásával... Kiváncsi lennék a könyvesboltban mit mondanál az eladónak, ha ezzel fogadna.

"Tehát most jobban alkalmazza a techet az egyház, mint 5 vagy tíz éve. Így egyre kevesebb lesz arányaiban a panasz. De várjuk ki míg a szcientológusok többsége elvégzi az alapokat. Köztetetek egy sincs aki elvégezte volna az alapokat, vagy legalább a felét."

Csak szólok, hogy ez az Alapok project DM kb. 4 olyan projectje, ami a tech alkalmazását "oldja meg". Volt a Saint Hill-méretű org legyen mindenki. Elbukott. Volt a Technológia aranykora, ami elvileg csodálatos technikai eredményeket hozott. Semmi változás. Utána a tudás aranykora. Dettó semmi jelentős változás. Most meg az Alapok. DM és az egyház kapott már elég lehetőséget. Nem a valós problémát kezelik ezek, az a baj.

"Beszéltem olyannal, aki azt mondta, hogy a hajón tényleg volt többször, hogy nem aludtak, csak keveset, mert az aznapi kvótát nem érték el."

Szerintem meg csak szintiszta szopatás. Tanuljanak meg szervezni a vezetők, és akkor nem kell éjjel dolgozni rendszeresen.

Példa: szerda este 21:00 megkapunk egy 35 oldalas anyagot forditásra, hogy sajnos csak most lett végleges az angol verzió, de a nyomdának már megigértük, igy holnap reggel 8:00-ra meg kell lennie. Megtörtént eset.

És ilyen sok volt.

Reformer 2008.03.24. 12:18:28

Lego 2:

1. beszámolók: senki nem az olvasottságodat vitatja, hanem azt, hogy nyilvánvaló logikátlanságok felett elsiklasz - DM-féle "felelősségvállalás" az Alapok esetén, és nem valódi érvekkel jössz, hanem engem és az ellentábort akarsz lejáratni
2. hitelesség:

"Te vagy a reformer! Miért nem alakítod át Te ezzé? Tudod most leplezted le magad, te nem akarsz ilyet! A tiéd véletlenül sem hiteles, véletlenül se építő. Felesleges erről tovább vitázni."

Szerintem elég sok tényszerű adatot tartalmaz a blog. A személyes beszámolókat hitelesnek tartom, mert megegyeznek a személyes tapasztalataimmal.

"Mint fentebb. Szerződés másolatok! Utasítások leírva. Számlamásolatok.
Bedobni mindenféle adatot, számot úgy hogy nem támasztod alá..."

Amint kikerül ilyen, igérem kirakom. De az egyházba nem megyek be számlákat és dokumentumokat fénymásolni, ha megengeded.

"3. FŐ Problémám:
A blogon nem őszinte kommunikáció folyik."

Nekem eléggé őszintének tűnnek a kommentek :)

"Egy gond van még, hogy folyamatosan ferdít itt a legtöbb ember. Azt javaslom, mindenki eredeti forrásból olvasson, tájékozódjon!"

Az eredeti forrásról bebizonyosodott, hogy, hát, hm, mondjuk igy, füllentett párszor. Tudom, tudom, fénylő páncéljuk az igazmondás, de hát sajnos a tények mást mutatnak..

4. probléma (ez csak kicsit zavar): OT-halál:
"Eszedbe nem jut, hogy van olyan, hogy saját etika, saját nézőpont."

Neked meg nem jut eszedbe, hogy OT VII és felette = teljes okozóság a fizikai univerzum felett.

Ezek után rákban meghalni 50 éves korban ciki, mert vagy nem okozó a fizikai univerzum felett (tehát nem kapja meg ezt a képességet) vagy nem OT VII valójában. Mindkét esetben az egyházzal van a gond, mert ő adta ki az oklevelet erről.

Lego 2008.03.24. 13:55:08

Reformer:

"az árát a public fizette meg, akinek újra meg kellett venni az összes könyvet..."

Ebből is látszik, hogy felesleges írnom... mert ferdítesz.
Nem kellett megvenni az összes könyvet újra. A könyvek egy része évek, évtizedek óta nem kapható.
Kb. 30.000 Ft veszteség érte a publicot, ez is lehet rossz igen.
De ráadásul van módszer arra, hogy nullára lecsökkentsd az árát, ha tényleg előtte 1-2 évvel bármelyik könyvet beszerezted. De ezt is leírtam korábban.

A DM felelősségét úgy értem, hogy ha ez tényleg így történt ahogy te leírod, akkor biztos vállalja annak veszélyét, hogy emiatt kritika éri.

Ezek a könyvek nem teljesen azok a könyvek! Ráadásul kiegészítve jópár szószedettel.

És nem KELL megvenni! Aki akarja megveszi.

Reformer 2008.03.24. 18:19:26

Larry Brennan, magasrangú jogi tisztviselő volt, aki az 1982-as corporate átszervezést felügyelte:

www.youtube.com/watch?v=PVQU1uWkb80&feature=related
www.youtube.com/watch?v=DejWF2bkktw&feature=related

Cserépszavazás (törölt) 2010.05.27. 02:13:44

Ez az utolsó, de kihagyhatatlan, megvilágosodtam, vagy annak is születtem, olvasva az alábbi párbeszédet, ja, és szőke vagyok, mézszőke (ez fontos, alább kiderül, hogy miért is):

azt írod, te születetett clear vagy. akkor miért kerültél a $zci-hez?

Meg akartam tanulni auditálni.

:: el kellett végezned a tanfolyamokat így is?

Persze. Az auditálás gyakorlatban alkalmazandó tudás, a clear egy állapot, minthogy szőke vagy.

:: hogyan bizonyítod hogy valóban clear vagy?ha jól tudom, van vmiféle clear bizonyossági.

Jól tudod. Létezik egy DCSI (Dianetics Clear Special Intensive, újabb nevén CCRD, Clear Certainty Rundown) nevezetű kérdéssor, amellyel pont ezt lehet meghatározni.

Meghatározott E-méteres viselkedést kell produkálnod, és azt clear alatt nem nagyon lehet összehozni.

:: én mondhatom azt az utcáról beesve hogy ugyammá hadd csináljak egyet, mer' én biza clear vagyok?

Elméletileg igen, gyakorlatilag nehéz kivitelezni, mert el kell menni hozzá legalább Angliába, és kifizetni egy valag pénzt, meg persze nem árt megérteni a kérdéseket, mert zsargonban van némelyik.

Ez amúgy pont így előfordulhat, ha otthon nyomod a dianetikát a könyvből a pároddal, és rájössz, hogy ''hoppá bazmeg, clear lettem''. Ismerek ilyeneket is."

:) (Ez az AHA-élmény :)

Reformer, exscn, stb., minden jót!
süti beállítások módosítása