Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Friss információk a hamarosan megjelenő könyvről

2019. február 19. - Reformer

Előzmény:

Újabb magyar leleplező könyv készül a szcientológiáról

Aki ismeri ezt a rendszert, az tudja, hogy kevés hatékonyan bevethető fegyver létezik ez ellen, melyekből az egyik a tudás, a velünk szemben álló szörny alapos ismerete. Ezért tartom a szcientológia elleni harc szempontjából rendkívül fontosnak ennek a szcientológiát részletesen bemutató személyes történetnek a megjelentetését.

Ismételgetni nem akarom önmagam; aki a könyv tartalmáról szeretne többet tudni, annak az előzményként behivatkozott cikket ajánlom (ha még nem olvasta volna).

Röviden csak annyit, hogy biztosan meg fog jelenni kb. 1 hónap múlva, melyben kegyetlen őszinteséggel tárja elénk a sztoriját arccal-névvel vállaló szerző.

Ahogy már elhangzott, a szcientológia vallásinak mondott szolgáltatásai is terítékre (sőt boncasztalra) kerülnek, többet között a „méregtelenítő programot” is mélységében kielemzi az író. Így láthatjuk, hogy tulajdonképpen mit neveznek ők „drogrehabilitációnak”.

És……..

video.jpg

A könyvet beharangozó videóból egyelőre ezt a sejtelmes képkockát tudom megosztani, de hamarosan fény derül mindenre!

A jelek szerint a szcientológia méregtelenítő programját csinálta meg Curtis

Kapcsolódó cikkek:

A szcientológia méregtelenítő programja

Négymillióba fájó vallási elvonókúra

Dr. Zacher Gábor a szcientológia méregtelenítő programjáról

 

Tegnapi (02.18.) TV2 Mokka interjú:

Szaunázással méregtelenített Curtis, aki új dalokat is írt

Tovább

Gyártottak egy videót a januári tüntetésről

Január közepén írtam arról, hogy ismét tüntettek a NAV egyik épülete előtt.

Mostanra sikerült egy 3 perces videót is készíteniük erről. Mindezt úgy, hogy egyetlenegy új információmorzsát se tartalmazzon az akkor kiadott sajtóközleményekhez képest.

Az mindenesetre látszik, hogy továbbra is fordítva ülnek a lovon. "Tessék abbahagyni a nyomozást, mi nem csináltunk semmi rosszat." Mert ez így megy, ugye...

A videó:

Tovább

Nagy Zoltán 2006-os e-mailje az összes magyar szcientológusnak

Volt róla szó a kommentekben, és egyik olvasónk jóvoltából íme a sokat emlegetett 2006-os e-mail. 

2006. márciusában még szcientológusnak tartottam magam, de bár már több mint fél éve nem voltam munkatársa a szervezetnek, és nem is nagyon jártam be a központba, dolgoztam csendben a "jóvátételi programomon". Én akkor nem kaptam ebből az e-mailből, de hallottam róla mástól. Mivel akkor még vissza akartam küzdeni magam a szervezet kegyeibe, nem nagyon foglalkoztam ezzel.

Íme a levél, rövid magyarázatokkal, ahol kellett, az eredeti helyesírási hibákat megtartva.

Tele van szakszavakkal, a témát jól ismerőknek lesz csak igazán érthető.

A levélben hivatkozott weboldal archivált változata itt érhető el: control-program.com

Tovább

Szcientológus vitakultúra

A tegnap említett cég oldalán van még egy negatív vélemény, amivel így sikerült vitába szállni.

Az alaphelyzet egyszerű: valaki nem tud leiratkozni egy céges levelezőlistáról. A hülye wog elmaradhatatlan fölényes lesajnálásától villámgyorsan eljutunk az "Észak Kóreába" költöztetésig, nemzetárulózásig és a "vallás üldözésig". És természetesen a másik elmaradhatatlan elem is megjelenik - a helyesírási hibák...

Tovább

Visszajelzés egy szcientológus kötődésű üzleti tanácsadó cégről

Nagyon jó meglátást tett közzé az egyik legnagyobb WISE-os (World Institute of Scientology Enterprises, Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Szövetsége) üzleti tanácsadó cégről (és úgy önmagában az egész módszertanról) az egyik volt ügyfelük.

Megosztottam az alapítvány Facebook-oldalán, de kirakom ide is:

Egyvalaki védte a szcientológiát, az is robot volt (?)

Amióta ez a blog elindult (11 évvel ezelőtt, te jó ég), megéltem már jópár furcsa pillanatot. Pár napja azonban életem talán egyik legbizarrabb hozzászólását produkálta az egyetlen, a szcientológiát eddig védő hozzászóló (ismerve a szcientológiát, a nicket persze többen is használhatták):

Tovább

Szabad préda vagyok-e?

A kommentszekcióban felmerült, hogy az előző bejegyzésben közreadott sorozatrész amerikai példákat tartalmazott; és hogy többek között engem sem támadott vagy üldözött a szcientológia Magyarországon ilyen módszerekkel.

Az igaz, hogy magánnyomozókat nem állítottak rám, és lejárató weboldal sem készült rólam, de azért pár dolog megtörtént, melyeket a teljesség igénye nélkül felsorolnék.

Semmi új információ nincs ezekben - ezekről már mind írtam korábban. Ez a cikk csak összefoglalja a megtörténteket. A következtetések levonását az olvasókra bízom.

Tovább

A szcientológia és utóhatásai, 3. évad 3. rész - Kémek, mint mi

Előzmények:

A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)

A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)


A 3. évad:

A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 0. rész - Jehova tanúi (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 1. rész - Érzelmi utóhatás (a későbbiekben lesz elérhető) 
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 2. rész - A koronatanú

Téma:

A "szabad préda" irányelv és az ehhez kapcsolódó "zajos nyomozások" a gyakorlatban.

Vendégek:
Cierra Westerman - magánnyomozó, aki a szcientológia alkalmazásában állt
Robert Almblad, ex-szcientológus, feltaláló, Mike Rinder volt munkaadója

 

A szcientológia egyház reakciója:

A szokásos karaktergyilkosságot itt lehet olvasni Cierra Westermanról és Robert Almbladról. Érdemben semmire nem reagálnak szokás szerint.

Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és utóhatásai (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) S03E03 - magyar felirat.

A "Tovább"-ra kattintás után nézhető meg.

Tovább

Bíróságon támadta meg az adatvédelmi hatóság határozatát a szcientológia

Előzmények:

40 millióra büntette a NAIH a szcientológusokat

Forrás:

Magyar Hírlap - Tovább folyik a nyomozás a szcientológusok ügyében

A fontos hír - röpke 1,5 évvel a határozat után elkezdte tárgyalni a Fővárosi Törvényszék az ügyet. 

 

Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a Magyarországi Szcientológia Egyház és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) közötti per a múlt hét csütörtökön – tudta meg lapunk Péterfalvi Attilától, a NAIH elnökétől. Ahogy lapunk is beszámolt róla, a hatóság még 2016-ban adatvédelmi hatósági eljárást indított a Magyarországi Szcientológia Egyház és az egyház központi szervezetének általános adatkezelési gyakorlatát vizsgálva. A NAIH a hatósági eljárás során megállapította, hogy az egyház és a központi szervezet jogellenes adatkezelési tevékenységet folytat, mert megszegték az előzetes tájékoztatási kötelezettségüket, a célhoz kötött adatkezelés elvét, a tisztességes adatkezelés elvét, az adatbiztonság követelményeit és jogalap nélküli adatkezelést végeztek. 
...
A NAIH a vizsgálat alapján meghozott határozatában megtiltotta a további jogellenes adatkezelést, emellett az egyházat és a központi szervezetet egyaránt a maximális húszmillió forint, összesen negyvenmillió forint adatvédelmi bírság megfizetésére kötelezte. Péterfalvi Attila lapunknak azt mondta, ilyen szintű jogsértéssel még nem találkoztak, az egyház gyakorlatilag az összes adatvédelmi szabályt megszegte. A szcientológusok azonban bíróságon támadták meg a NAIH közigazgatási határozatát, amelynek első fordulóját tartották csütörtökön zárt ajtók mögött a Fővárosi Törvényszéken.

 

 

Mobil | Teljes