Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Harcban a csalásszabadságért

2018. augusztus 17. - Reformer

Tovább folytatódik a tüntetéssorozat; szeptember elsején a szcientológusok ismét kiállnak azért a jogukért, hogy a képzeletbeli hídjukat valódi pénzért árulhassák. (És mindezt egy igazi hídon rendezett felvonulásról készített fotó illusztrálja.)

A poszterrel külföldről próbálnak erősítést toborozni, mert a magyar szcientológusokból a jelek szerint egy rendes tüntetésre való emberanyag sem jön már össze...

screenshot-71_cens.png

 

 

 

 

Kedvesen terrorizáló levelek a csütörtöki "Going Clear" vetítés moderátorának

Az alapítvány Facebook-oldalán felhívtuk a figyelmet arra, hogy csütörtökön újra levetítik Budapesten, az A38 hajón a "Szcientológia, avagy a hit börtöne" c. dokumentumfilmet.

Az esemény moderátora az Ökofilmklub Egyesület elnöke, Gajárszki B. Áron.

Ezt láttam ma a Facebook-on:

terror.jpg

Én egy kis anyaggal készülök, amit várhatóan holnap rakok ki - ebben röviden összefoglalom, hogy szerintem miért nem vallás a szcientológia.

A terjeszkedés hiperűrsebességbe kapcsolt, 2. rész

Egyik olvasónk küldte be ezt a tavaly májusi Facebook-bejegyzést:

clearszam.jpg

Ezek szerint tavaly májusban 67370 szcientológus érte el összesen a Clear állapotot. 1950 óta, tehát kb. 67 év alatt és úgy, hogy ebben a számban azok is benne vannak, akik már nem szcientológusok és/vagy elhaláloztak.

Csak összehasonlításképpen: a CIA World Factbook szerint percenként 258 gyermek született a világon (2016-os becslés), azaz minden egyes nap kb. 370.000 emberrel nő a Föld lakossága.

Mennyi év alatt lesz így Clear a bolygó? Ha most megállna a népességnövekedés, akkor a Földön lakó 7.642.815.000 ember Clearré tételéhez a jelenlegi 1000 fő/év tempóban 7.642.815 év kellene...

 

A terjeszkedés hiperűrsebességbe kapcsolt

Megjelent az egyház propagandaoldalán a Freewinds nevű luxus óceánjárójuk vízrebocsátásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat összefoglalója, FREEWINDS HAJÓAVATÓ ÚTJÁNAK 30. ÉVFORDULÓS RENDEZVÉNYSOROZATA A SCIENTOLOGY MONUMENTÁLIS EREDMÉNYEINEK 365 NAPON ÁT TARTÓ TÖRETLEN SOROZATÁT ÜNNEPELTE címmel.

A külső szemlélő számára a Rákosi-korszak filmhíradóiból ismerős megfogalmazások és nyelvezet egészen komikussá tehetik a legújabb önfényezési próbálkozást. Arról nem is beszélve, hogy a mostanában megszokott "védjegyesítés" miatt a szcientológia mindenhol Scientology, a szcientológus meg Scientologist lett.

Ebből ilyen szép mondatok születtek:

Este 6 órára a világ legelkötelezettebb Scientologistjai közül több mint 250-en a kikötőben vagy már a fedélzeten voltak...

A cikket átolvasva kiderül, hogy a "példátlan növekedés és eredmények" valójában azt fedik, hogy elindították a TV-csatornájukat, amit rajtuk kívül a kutya se néz, valamint vettek és felújítottak pár épületet a világon. A fedőszervezeteik mindenféle egzotikus helyeken (Guyana iskolái, Kelet-Tajvan, "ciprusi partinegyedek" stb.) állítólag nagy eredményeket értek el, amelyeket független forrásokból általában nem lehet megerősíteni.

Nem maradhatott ki a cikkből David Miscavige kitüntetése se, mivel szerintük ez történt Kolumbiában:

Hiszen egy a Freewinds által vezetett közösségi kampányt követően, amely Az út a boldogsághoz, Az igazság a drogokról és Az emberi jogok története többmilliós példányszámban való terjesztését eredményezte egész Kolumbiában, illetve a Nemzeti Scientology-egyház bogotái megnyitása után az emberijog-sértések száma 96%-kal csökkent Kolumbiában, és a FARC erői történelmi jelentőségű békét kötöttek az ország kormányával, egy 50 éves polgárháborút zárva le. Így aztán a Kolumbiai Országos Rendőrség viszonzásként kitüntette a Scientology vallás egyházi vezetőjét, David Miscavige-et munkájáért [...]

Erről már írtam a hivatkozott cikkben, de azóta Tony Ortega blogján megjelent információk szerint a kolumbiai országos rendőrség vezetője, Jorge Hernando Nieto azt nyilatkozta, hogy a kitüntetést átadó nyugalmazott rendőri vezetőnek nem volt erre felhatalmazása, nem tudtak a ceremóniáról és nem ítéltek oda semmiféle kitüntetést David Miscavige-nek.

Az igazság láthatóan továbbra sem zavarja őket saját nagyszerűségük propagálásában.

"Vallásközi párbeszéd találkozó" volt az orgban

Forrás:

a szcientológusokhoz közel álló civilhetes.hu - Vallásközi párbeszéd találkozó a barátság világnapja alkalmából

Ez történt:

A Vallásközi párbeszéd az erkölcsökről című eseményen a zsidó, az iszlám, az egyesítő egyház, az adventista és a szcientológia vallások képviselői, valamint egy neves keresztény vallásszociológus vitatta meg társadalmunk főbb erkölcsi problémáit.

Jellemző azért, hogy ezek a "képviselők" egyike se vállalta névvel ezt a beszélgetést (azt meg hagyjuk is, hogy zsidó és iszlám "egyház" mint olyan, nem is igazán létezik).

A rendezvény komolyságát jól jelzi a témaválasztás:

A beszélgetés alapját Az út a boldogsághoz nem-vallásos erkölcsi szabálygyűjtemény néhány pontjáról készült kisfilmek bemutatása adta.

Ezeket a csodálatos remekműveket eddig is meg lehetett nézni az egyház Youtube-csatornáján, szóval erre beszélgetést szervezni kissé feleslegesnek tűnik.

A lényeg az, hogy lesz mit lobogtatni a NAV-nak a vallási jelleg "bizonyítékaként".

Önkéntes lelkész túra: ünnepélyes megnyitó 4 fős közönség előtt

Most tudtam meg, hogy július 17-én, kedden, elstartolt a szcientológia önkéntes lelkészek európai túrájának magyar szakasza Szekszárdon.

Íme, az Út a boldogsághoz  a totális jelentéktelenséghez újabb állomása:

opening.jpg

A jeles eseményről videofelvétel is készült, amelyen jól látható, hogy egész pontosan hány embert érdekelt ez. A videó végén látható önkéntes lelkészek pedig valószínűleg a teljes szcientológia tábort képviselik Szekszárd és környékén.

A videó:

 

Újabb cégvezetői csúcskonferencia...

Korábbi próbálkozások:

1) 2008. ősz: Kampány a Sikeres Vállalkozásokért, az újabb "behozóvonal"

2) Az ezt követő "csúcskonferenciák" (5 volt, az utolsó 2010-ben)

3) 2014. szeptember: A TOP 5000 rendezvény és rövid beszámoló arról.

 

A "titokszendvics"

"Országos, nagy, titkos" bejelentéssel csábítja az internetes keresőket egyáltalán nem használó vállalkozókat P. Gyula, a Professzionális Konzultáns Egyesülés és a Seminar Consulting vezetője legújabb, Hubbardot és szervezési módszereit népszerűsítő rendezvényére, amelynek reklámja még nyomokban sem tartalmazza a "szcientológia" szót.

A konferencia oldalán megnézhetők az előadók. Szinte az összes konzultáns felfedezhető a szcientológiához köthető konzultánsok 2017-es listáján, Ott lesz az ilyen bulikból kihagyhatatlan jedi mester (K. Tamás), a szcientológus körökben legendás Admiral & Escorial Consulting régi motoros ex-vezetője (H. Zoltán), a Comline és a Performia képviselői stb. és az általuk istápolt cégvezetők, ahol azért vannak meglepő nevek (dr. L. Gábor, a vitaminbáró nem annyira az, de hát őt sem lehet kihagyni semmi ilyenből). Az mindenesetre biztos, hogy nem fogok Lipóti Pékségből származó kenyeret Tóalmási kolbásszal enni.

Szomorú azért, hogy még mindig lesz, aki bedől ennek. Vannak jobb és olcsóbb alternatívák, mint a Hubbard-féle rendszer, ami minimum 40 éve elavult...

Rekordszámú új ügyfele lett a Scientologist™ állatorvosnak Hubbard™ módszereitől

Megérkezett hozzánk a Scientology™ legújabb Híd™ magazinja.

Meglepő újdonságként a "legfiatalabb, legbátrabb és legmenőbb vallásnak" átcímkézett biznisz végig az angol megfelelőit használta ebben a kiadványban a korábban magyarosított "dianetika",  "szcientológia" és "szcientológus" kifejezéseknek. 

Gondolom, hogy azért, mert ezek bejegyzett védjegyek, a magyar megfelelők meg nem. Vagy csak szimplán ennyire hülyék, azt se lehet mondjuk kizárni.

Íme a remekmű a borítója, ezekkel az okos megoldásokkal:

"Légy önmagad Dianeticsszel!"
"Ismerjen meg egy Scientologistot!"
"A Scientology belülről"

Tovább