Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Filmajánló: "A szcientológia és a hit börtöne" - ott leszünk mi is

2019. november 08. - Reformer

Jövő hét szerdán (november 13.) 19:00-kor ismét megnézhető a Bem moziban a Szcientológia, avagy a hit börtöne című, Oscar-díjra jelölt dokumentumfilm - az egyik legfontosabb alkotás, ami valaha készült a szcientológiáról.

További információk az esemény Facebook-oldalán: 

https://www.facebook.com/events/442426226389957/

Aki még nem látta és érdekli a téma, annak mindenképpen ajánlom!

A vetítést Dudás Diánával ketten fogjuk felvezetni, illetve a film után is ott leszünk, az esemény jellegéből adódóan röviden tudunk majd beszélgetni a résztvevőkkel.

kozoskep.jpg

Spiontológia: egy egyház, ahol vallási kötelességnek tartják a titkosszolgálati eszközök használatát

Chris Owen brit kutató és történész Spyentology: For Scientology, operating as an intelligence agency is a religious mandate c. írásának fordítása.

A fordításért hálás köszönet az Ismeretlen Közreműködőnek! :)

(A teljes írás a TOVÁBB-ra kattintás után olvasható.)

Tovább

Köszönöm, hogy igazi ellensúlyt és választási lehetőséget tudtunk adni

Egy kép beszédesebb többszáz szónál, úgyhogy most megmutatom, milyen látvány fogadott ma délelőtt a Libri Allee bevásárlóközponti üzletében:

libri.jpg

Bevallom őszintém, kicsit el is érzékenyültem, hiszen a végcél mindig is ez volt - ott lenni egy leleplező könyvvel, ahol a szcientológia is megjelenik a sajátjaival, hogy legyen választási lehetőség, és meg lehessen ismeri ennek az egésznek a másik oldalát is.

Rengeteg munka van abban, hogy idáig eljutottunk. A történet adott volt, de meg kellett írni úgy, hogy azt más is elolvassa, sőt megértse az egészet, megérintse a sztori és tanuljon belőle. Utána olyan formában és minőségben kellett kiadni, hogy az kirakható legyen egy könyvesboltban és felhívja magára a figyelmet. Akkora ismertséget kellett generálni, hogy a bolthálózatok is rendeljenek belőle egy kezdő készletet. Majd folytatni kellett az ismertté tételt, hogy elfogyjon a kezdő készlet, és rendeljenek belőle bőven, és ott legyen tényleg a boltokban.

Itt tartunk most - majdnem minden Libri boltban ott a könyv, a Líra 9 boltjában kapható, de ott van a TóthÁgas összes vidéki boltjában és az Anima boltjaiban is. Hamarosan újabb helyeken is fel fog bukkanni.

 

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

Nagyon sokan segítettek ebben, amit ezúton is szívből köszönök minden érintettnek.

Dudás Diánát illeti a legnagyobb elismerés, hiszen bátran, névvel-arccal felvállalta az ügyet, és első könyves íróként kiválóan megírta a történetét, és kitalálta a könyv formátumát, borítótervét és kivitelét, és gyakorlatilag az egész promóciós kampányát, majd a semmiből megteremtette a szcientológia közösségi médiás megjelenésének ellensúlyát (erről már írtam korábban).

A könyv nyomdai előkészítésén sokat és rendkívüli türelemmel dolgozott a Shirokuma Kft, a könyvet pedig profin és határidőre kinyomtatta a PrintPix nyomda.

A fotókért és videókért Nagy Ádámnak és Kékesi Donátnak tartozunk köszönettel.

A Clarus Animus Alapítvány névtelenségbe burkolózó támogatóinak köszönhetjük, hogy mindezekre megvoltak az anyagi források.

És végül sokat köszönhetünk a könyv olvasóinak is, akik visszajelzéseikkel és bátorításukkal mindig új erőt adnak nekünk a szcientológia elleni küzdelemben.

A szcientológusok szerint egy könyvecske miatt esett drámaian a bűncselekmények száma Szegeden

Csökkent a törvénysértések száma a “bűn városában” - jelenti be büszkén a szcientológusok weboldala.

Már 2016-ban is előhozakodtak ezzel a témával, de most újra előkerült a szcientológusok egyik mítosza, mégpedig az, hogy

az Út a boldogsághoz című, Hubbard által írt közhelygyűjtemény osztogatása csökkenti a bűnözést.

Miért gondolják ezt így? Semmiféle, az egyháztól független tanulmány v. statisztika nem támasztja ezt alá, de mivel L. Ron Hubbard ezt leírta, ezért igaznak KELL lennie.

A szó szerinti idézet ez: „Csupán annyit kell tenned, hogy folyamatosan áramoltatod ezt a füzetet a társadalomba. Mint finom olajréteg a háborgó tengeren, úgy terjed majd szét a nyugalom.”

Így amikor valahol füzeteket osztogatnak, és valami teljesen más tényező miatt biztonságosabb lesz a terület, akkor már bizonyítottnak veszik az összefüggést, és Hubbardnak megint igaza lesz.

Ilyenkor persze elfelejtődik az, hogy a szcientológusok a Közel-Keleten is rengeteg füzetet kiosztottak már, aztán valahogy mégsem terjed arrafelé úgy a nyugalom, mint az olaj a tengeren.

Szeged azonban "bizonyítékul" szolgál szerintük erre.

Tény, hogy így néznek ki a bűnözési statisztikák.

szegedbuncs.jpg

A szcientológusok szerint ez 32600 + x db Hubbard-irománynak köszönhető:

2011-ben összesen 20 000 darab [Út a boldogsághoz] füzetet osztottak ki Szegeden az önkéntesek. Ezt követően már minden évben szerveztek füzetosztásokat. A kezdeményezés annyira sikeres volt, hogy ennek köszönhetően a csapat 2018-ban már a Szeged Napokra is kivonult, ahol 10 nap alatt 16 200 darab füzetet osztottak ki. Ez azt is jelentette, hogy ennyi idő alatt elérték Szeged lakosságának 10%-át.

A füzetek már világszerte bizonyították erejüket. 

Kolumbiában például a rendőrség 3 millió embernek tartott Az út a boldogsághoz előadásokat, és a népesség 20%-ának osztottak ki füzeteket is. Kolumbiában ennek következtében 50%-kal csökkent a bűnözés, a turizmus aránya pedig jelentős mértékben megemelkedett.

Magas rangú kolumbiai rendőrtisztek úgy nyilatkoztak, hogy ezek a változások Az út a boldogsághoz-nak köszönhetőek. [Megjegyzés: ezt semmilyen független forrás nem támasztja alá. - Reformer]

[...]

Szerencsére ennek hatása Szegedre is elért, hiszen 2011-től hatalmas esés látható az elkövetett bűncselekmények számában (Forrás: az ügyfélkapuval is elérhető Prevenciós bűnözés-statisztikai adattárban (https://prestat.lechnerkozpont.hu/bunmegelozes/#/modules).

A Szegedi Misszió csapata örül neki, ha bármilyen mértékben is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a város biztonságosabbá és élhetőbbé váljon.

Nyilván egy kívülálló számára nevetséges, ahogy vállon veregetik önmagukat egy véletlen egybeesés miatt, de ott belül ez pont jó arra, hogy a mostani tagokkal elhitessék: jó helyen vannak és még több pénzt kell adni a kiváló eredmények miatt.

 

Bulvárhírek - Tom Cruise a szcientológia nyomására nem látogatja lányát

Cikk a femina.hu-n:

Összeöltözött Katie Holmes és kamasz lánya - Suri a kiköpött mása

A címet némiképp meghazudtolva a cikkből kiderül az is, hogy a kapcsolatmegszakítás borzasztó gyakorlata alól a hírességek sem vonják vagy vonhatják ki magukat.

Idézet:

... Tom Cruise a válásuk óta nem kíváncsi a lányára - az elején még néhányszor meglátogatta, de mára teljesen elmaradtak a találkozók, és évek óta nem is hallott felőle Suri.

A színésznő is megerősítette az ezzel kapcsolatos híreszteléseket, az pedig köztudott, hogy a szcientológia egyház nyomására fordult el a gyermekétől, ahogy a Nicole Kidmannel közös csemetéivel is tette, amikor azok kezdtek el kihátrálni a vallásból.

 

Dudás Diána könyve már a könyvesboltokban

Sikerült elintézni, hogy a könyvesboltokban is kapható legyen Dudás Diána könyve, Az én szcientológia sztorim.

A nagyobbak közül a Libri - Bookline és a Líra készleten tartja, a Szukits kiadó pedig reklámozta is Facebookon.

Íme a bejegyzés, ami alá meg is érkeztek a szcientológus kommentelők támadni:

https://www.facebook.com/273712559317712/posts/2632122100143401

Egy hónapig titkolták Leah Remini elől, hogy meghalt a szcientológus édesapja

Forrás:

Egy hónapig titkolta a szekta a színésznő elől, hogy meghalt az apja

A szcientológusok lelketlenségéről és a kapcsolatmegszakításról már sokszor írtam a blogon.

Sajnos ismét bebizonyították, hogy Hubbard toxikus irányelveit továbbra is igazi fanatikusok módjára alkalmazzák.

Idézet a cikkből:

Leah most a People magazinnak beszélt arról, hogy máig a szcientológia kötelékében élő apja már több mint egy hónapja meghalt, ám sem azt nem árulták el neki, hogy egyáltalán beteg, sem pedig a temetés időpontjáról nem értesítették. Apja már több mint egy hónapja nem élt, amikor a héten tudomást szerzett a haláláról. 

Cikk (18+-os) a szcientológián belüli szexuális visszaélésekről

Kiváló és pontos 18+-os cikk Leah Remini dokumentumfilm-sorozatának utolsó részeiben feltárt szexuális visszaélésekről.

Magyar felirattal is megnézhető lesz még idén a cikkben említett rész.

Itt olvasható:

Az egyház, ahol elmondod, melyik ujjal maszturbáltál, és nem baj, ha megerőszakolsz valakit

A szcientológia és utóhatásai, 3. évad 9. rész - Vegyünk egy várost, 1. rész

Előzmények:

A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)

A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)


A 3. évad:

A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 0. rész - Jehova tanúi (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 1. rész - Érzelmi utóhatás (a későbbiekben lesz elérhető) 
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 2. rész - A koronatanú
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 3. rész - Kémek, mint mi
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 4. rész - Szokatlan párosítás (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 5. rész - Hol van Shelly? (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 6. rész - Ideális orgok
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 7. rész - A behajtócég
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 8. rész - Gilman Springs Road

Téma:

Mike és Leah prominens clearwateri polgárokkal beszélgetnek a szcientológia nemzetközi központjának otthont adó város megszállásáról.

Vendégek:
Mark Bunker szcientológiaellenes aktivista
Denis deVlaming ügyvéd
Betsy Steg jogász


 
A szcientológia egyház reakciója:

Egy igen hosszú cikket szenteltek a műsor vendégeinek lejáratására:

Scientology’s Real Clearwater History is Successfully Thwarting the Intolerance Leah Remini & Mike Rinder Spout

Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és utóhatásai (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) S03E09 - magyar felirat.

A fordításért köszönet az egyik kedves olvasónknak!

A "Tovább"-ra kattintás után nézhető meg.

Tovább