Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A pszichiátria felelőssége a holokausztért a szcientológia szerint

2023. február 06. - Reformer

Sajtóhír:

Egy színvonalas emlékest keretében idézték fel a holokauszt sötét korszakának borzalmait

-

Egy holokauszt-megemlékezés is jó alkalom a szcientológusoknak a pszichiátriaellenes propaganda terjesztésére.

A "színvonalas emlékesten" így sikerült egyenlőségjelet tenni a II. világháború náci rémtettei és a közelebbről meg nem nevezett "pszichiáterek" közé (kiemelések tőlem):

 

Ezt követően az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány elnöke szörnyű hírt hozott a résztvevők számára. Ha azt gondoltuk, hogy a második világháborúval a holokauszt alapvető ideológiájának – az eugenikának – leáldozott, akkor csalódnunk kell. Jogtalan kényszerbeszállítások a pszichiátriai intézetekbe, félrekezelések, halálesetek és embertelen bánásmód. Mindez sajnos még napjainkban is megtörténik. Pont úgy, ahogyan gyermekeket elszakítanak a szüleiktől, és pszichiátriai intézetekbe zárják őket. Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány folyamatosan dolgozik azért, hogy ez ne történhessen meg.

Elgondolkozhatunk azon, hogy ez mégis hogyan kapcsolódhat egy holokauszt-megemlékezéshez. Erre válaszul a Rettegés kora című dokumentumfilmből került egy néhány perces rész levetítésre, mely bemutatta, hogy a pszichiátria által kidolgozott fajelméletek hogyan képezték ezen antiszemita mozgalmak alapjait. A dokumentumfilmből – mely az alapítvány YouTube csatornáján is teljes egészében megtekinthető – ingyenes példányokat kaphattak az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2718042360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása