Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Válasz dr. Lenkei jogi képviselőjének

2020. április 06. - Reformer

Előzmények:

Csak ha félünk tőle?

Belefeküdni egy koronavírussal teli kádba

Kaptam egy levelet dr. Lenkei jogi képviselőjétől, hogy távolítsam el a blogról a fenti két bejegyzésben belinkelt videókat, a szcientológia egyház kedvenc érvére (a szerzői jogokra) hivatkozva. 

Kénytelen voltam megtenni, de azért nem hagyott nyugodni a dolog, és megírtam az ügyvédi irodának, amit erről az egészről gondolok. Ezt most közzé is teszem.

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Levelét megkaptam, a kifogásolt tartalmat eltávolítottam. 
Erkölcsi kötelességemnek tartom azonban megjegyezni, hogy az eltávolított videókban ügyfele rendkívül felelőtlen kijelentéseket tett az eddig világszerte min. 1,2 millió embert megfertőző és 69.000 halálos áldozattal járó koronavírussal kapcsolatban, amellyel véleményem szerint emberi életeket veszélyeztetett. Súlyosbítja a helyzetet, hogy orvosként és az alternatív egészségkultúra arcaként tette mindezt.
Ezekről hírportálok és blogok is beszámoltak:
Ezért gyáva és gerinctelen dolognak tartom a doktor úr részéről, hogy a videó töröltetésével próbálja eltüntetni a nyomokat, ahelyett, hogy nyilvánosan visszavonná ezeket a hajmeresztő tájékozatlanságról árulkodó kijelentéseit, amelyekkel emberek életét sodorta veszélybe. Tudomásom van róla, hogy forgatott új videókat, amelyekben jóval értelmesebb módon közelítette meg ezt a kérdést, de az egész ügy ilyen fajta elsumákolása komoly erkölcsi hiányosságokra utal.
Ha gondolja, emlékeztesse önmagára következetesen doktorként hivatkozó ügyfelét arra, hogy egy súlyos világjárvány idején orvosként vannak olyan kötelezettségei, amelyek felülírhatják a szcientológia ideológiája által diktáltakat.
Üdvözlettel,
Bonyai Péter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2615595486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása