Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Bezárt az org - április 1-én jelentkezett a szcientológusok operatív törzse

2020. április 02. - Reformer

Némi fáziskéséssel ugyan, de a szcientológusok is kezdenek rájönni, hogy mi zajlik körülüttök.

A tagadásból, a Hubbard-féle mantrák ismételgetéséből, a koronavírussal teli kádba fekvéstől és az összeesküvés-elméletek szövögetéséből kizökkenve kiküldték ezt a körlevelet a tagságnak:

Röviden összefoglalva és lefordítva/kiegészítve:

1. Be kellett zárni az orgot (a Váci út 169. alatti központi épületet és gondolom az összes vidéki szervezetet is). Megjegyezném, hogy ez elég példátlan a szcientológia történetében. Egy-két hatósági razziát leszámítva soha nem zárták be a szcientológia szervezeteket.

2. Muszáj kontroll alatt tartani a tagságot, mert túl sok idejük lenne gondolkozni, úgy most mindenkinek kötelező távoktatással a Hubbard összest tanulni otthon. Ezt online videókkal és szemináriumokkal fogják megtámogatni, nehogy elkóboroljon a nyáj. Ja és a szcientológia TV-t nézzék, ha már TV-znek.

3. Természetesen az elmaradhatatlan pénztarhálás nem maradt el. A koronavírusra hivatkozva IS kérnek pénzt. Arról külön poszt lesz, hogy mivel próbálkoznak "segíteni".

4. Összedobtak egy tájékoztató kisfilmet és füzetkét, amelyben semmi új információ nincs. De legalább lehet osztogatni (és pénzt kérni a tagokból a kinyomtatására).

 

A teljes levél itt olvasható el:

image-1_1.jpg

Kedves Szcientológus és Érdeklődő Barátunk!

Köszönjük szépen, hogy ezekben a társadalmat nagy mértékben kihívások elé állító időkben is ennyire rendületlenül gyakoroljátok a vallásotokat, nyújtotok segítséget családotoknak és a környezeteteknek és stabil, nyugodt személyként viselkedtek. 

Új híreink vannak számotokra, és ismét arra kérünk, hogy szánjátok rá az időt, mert igyekszünk megadni minden lényeges információt, ami ebben a helyzetben szükséges. Kérlek, hogy gondosan, ha kell többször olvassátok el ezt a tájékoztatót, és tisztázzátok a tartalmát.

Ez az érvényes tájékoztató a helyzettel kapcsolatban, minden más forrásból származó – különösen szóbeli – információ igazságtartalma kétséges. 

oOo

Ugyanúgy, ahogy az egészségügyi helyzet kezelésére kijelölt állami szervek, a Nemzetközi Szcientológia Egyház igyekszik elsősorban a megelőzésre helyezni a hangsúlyt. Ahogy a Vallási Technológiai Központ (RTC) Vezetőtestületének Elnöke, Mr. David Miscavige a helyzettel kapcsolatos RTC kiadványban idézte L. Ron Hubbardot:

„Egy unciányi megelőzés felér egy tonna gyógymóddal...” LRH

Ahogy korábban írtuk, egy ilyen helyzetben a járványügyi védekezés egyik alapvető tevékenysége a személyes és társas érintkezések lehető legkisebb mértékre történő csökkentése. Ez azt jelenti, hogy elkerüljük azt, hogy olyan közösségi alkalmakat teremtsünk, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen kórokozó több más emberre átadódhasson. 

Magyarországon a legtöbb vallásos közösség vallásgyakorlatának része, hogy közös szertartásokon gyűlnek össze. Ezeket a közös szertartásokat már gyakorlatilag minden vallásos közösség – minket is ideértve – felfüggesztette a megelőzés érdekében. Ezen túlmenően a legtöbben a gyülekezeti központokat is bezárták ennek szellemében.  

Ahogy bárki tud otthonában imádkozni, meditálni vagy más gyakorlatokat végezni, úgy szerencsére a szcientológusoknak is bőségben áll rendelkezésére olyan hitéleti tevékenység, amelyet otthonunkban is tudnak végezni. Ezek közül a legjelentősebb L. Ron Hubbard Alapok Könyv és Előadásaiban, Kongresszusi előadásaiban és Haladó Klinikai Tanfolyami előadásaiban foglaltak elmélyült tanulmányozása. 

Nálunk most jött el annak az ideje, hogy a Nemzetközi Szcientológia Egyházzal egyetértésben a Szcientológia Egyház Központi Szervezete (Budapesti Ideális Org) épületének személyes látogatását felfüggesszük addig, amíg a mindenkori helyzet ezt újra lehetővé nem teszi.  

Ez természetesen messze nem azt jelenti, hogy az „Egyház bezár”! Egyáltalán nem! Csak a divatos kifejezéssel élve „home office-ból”, azaz távolról segítünk Nektek, hogy minél gyorsabban és mélyebb megértéssel jussatok át a következő LRH Alapok, Kongresszus vagy más tanfolyamon. 

 

oOo 

Nézzük meg újra, hogy mit tudsz tenni, hogy megőrizd a szellemi frissességed, stabil és józan pont tudj maradni a családod és környezeted számára, és felkészülj a kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet feloldása utáni időkre?
Ezt a kérdést úgy is feltehetnénk, hogy mi az, amit meg kell tenned ebben a helyzetben?
 

  • Ezekben a nehéz időkben kiemelten fontos, hogy közösségként szellemileg összetartsunk, és kapcsolatban maradjunk a Forrással, LRH-val. Ezért, ha csak otthon van lehetőséged a hitéleti tevékenységre, mindenképpen kezdd el/zárd le a következő Alapok Könyv és Előadás tanfolyamodat vagy LRH Kongresszusi tanfolyamodat vagy más levelező tanfolyamot. Azzal, hogy aktívan és jó ütemben haladsz az Alapokon/Kongresszusokon minden másnál jobban felkészíted magad a következő Hídlépésedre, legyen az Híd jobb vagy bal oldalán. Minden könyvfejezettel és előadással olyan szinten gyorsítod fel a következő Hídlépésed, amit talán most el sem tudsz képzelni. 
  • Figyeld az e-mail és Facebook csatornákon a soron következő on-line videó előadást/szemináriumot, hogy a théta magas mennyiségét fenn tudjuk tartani, és stabil adatokhoz/nyereségekhez juss. Támogasd az első, második és a többi dinamikádat azzal, hogy thétát szabadítasz fel. 
  • Támogasd a harmadik és negyedik dinamika fennmaradását azzal is, hogy biztosítod a következő szintjeidet, és támogatod a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének (IAS) nemzetközi katasztrófaelhárítási törekvéseit. Az Egyház és az IAS már most is hatalmas erőfeszítést tesz, hogy a bolygószintű helyzet mielőbb rendeződjön. Tekintsd meg a https://www.szcientologia.org.hu/staywell/ oldalt, de egyéb jó híreket is fogsz ezzel kapcsolatban látni.  
  • Jó hír, hogy újra felajánlhatod a személyi jövedelemadód egyházi 1%-át a 0114 technikai szám feltüntetésével a rendelkező nyilatkozaton papíron vagy online. Részletes tájékoztató: https://szcientologianeked.com/ado-1-szazalek  
  • Kövesd a Szcientológia Egyház nemzetközi televíziós csatornájának (Scientology Network) műsorát, töltődj fel thétával és ismerd meg, hogy milyen széleskörű pozitív hatást értünk el a világ minden részén. www.szcientologia.tv 
  • Válj a személyes nehézségek és a társadalmi vagy katasztrófa helyezetek megoldásában jártas személlyé azzal, hogy elvégzed az összes ingyenes on-line Önkéntes Lelkész tanfolyamot: https://www.önkénteslelkészek.hu (ékezetekkel).

 

oOo 

Természetesen folyamatosan figyeljük a helyzetet, és amennyiben bármilyen változás van, a lehető legrövidebb időn belül tájékoztatunk az adatok pontos kiértékelése után. Ha a fentiek alapos elolvasása után még további kérdésed lenne, kérlek, írj a Facebook Messengeren Lange Lászlónak, a Szcientológia Egyház Közönségkapcsolati Igazgatójának. 

 

oOo

Ne felejtsétek el, hogy Az Út a Boldogsághoz pontjai az ilyen helyzetben még fontosabbak, mint máskor és, ahogy LRH fogalmazott a Szcientológia 56. axiómájában: 

„A théta rendet visz a káoszba.”

Tehát levelező tanfolyamokra és rengeteg thétára fel, hiszen tudjátok: A magyarok nem várnak! 

 

Szeretettel:


Laki Ildikó                                                                                Dr. Schalli Gábor

Szcientológia Egyház Központi Szervezet                              Szcientológia Egyház Központi Szervezet

operatív bizottsága nevében                                                   operatív bizottsága nevében

 

Budapest, 2020. április 1.

 


Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide.
Ha adataid törlését kéred, kérlek írd meg a budapest@scientology.net e-mailre.
Ha a neved vagy bármelyik adatod rosszul jelenik meg itt tudod módosítani: Kattintson ide adatai módosításához

© 2020. Church of Scientology. Minden jog fenntartva. Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Library-t, amiért engedélyezte rövid részletek közlését L. Ron Hubbard szerzői jogokkal védett műveiből. 

A Szcientológia, a Dianetika, a Clear, az OT, IAS, Az Út a Boldogsághoz, az LRH szavak, valamint a Budapest Org, IAS logo védjegyek, melyek a Religious Technology Center tulajdonában vannak, használatuk annak engedélyével történik. A Szcientológia vallásos filozófiához kapcsolódó szolgáltatásokat világszerte kizárólag a Nemzetközi Szcientológia Egyház lincencével rendelkező személyek és szervezetek szolgáltatják a Religious Technology Center, a SZCIENTOLÓGIA és a DIANETIKA védjegyek tulajdonosának engedélyével.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9215584644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása