Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológusok szerint egy könyvecske miatt esett drámaian a bűncselekmények száma Szegeden

2019. október 24. - Reformer

Csökkent a törvénysértések száma a “bűn városában” - jelenti be büszkén a szcientológusok weboldala.

Már 2016-ban is előhozakodtak ezzel a témával, de most újra előkerült a szcientológusok egyik mítosza, mégpedig az, hogy

az Út a boldogsághoz című, Hubbard által írt közhelygyűjtemény osztogatása csökkenti a bűnözést.

Miért gondolják ezt így? Semmiféle, az egyháztól független tanulmány v. statisztika nem támasztja ezt alá, de mivel L. Ron Hubbard ezt leírta, ezért igaznak KELL lennie.

A szó szerinti idézet ez: „Csupán annyit kell tenned, hogy folyamatosan áramoltatod ezt a füzetet a társadalomba. Mint finom olajréteg a háborgó tengeren, úgy terjed majd szét a nyugalom.”

Így amikor valahol füzeteket osztogatnak, és valami teljesen más tényező miatt biztonságosabb lesz a terület, akkor már bizonyítottnak veszik az összefüggést, és Hubbardnak megint igaza lesz.

Ilyenkor persze elfelejtődik az, hogy a szcientológusok a Közel-Keleten is rengeteg füzetet kiosztottak már, aztán valahogy mégsem terjed arrafelé úgy a nyugalom, mint az olaj a tengeren.

Szeged azonban "bizonyítékul" szolgál szerintük erre.

Tény, hogy így néznek ki a bűnözési statisztikák.

szegedbuncs.jpg

A szcientológusok szerint ez 32600 + x db Hubbard-irománynak köszönhető:

2011-ben összesen 20 000 darab [Út a boldogsághoz] füzetet osztottak ki Szegeden az önkéntesek. Ezt követően már minden évben szerveztek füzetosztásokat. A kezdeményezés annyira sikeres volt, hogy ennek köszönhetően a csapat 2018-ban már a Szeged Napokra is kivonult, ahol 10 nap alatt 16 200 darab füzetet osztottak ki. Ez azt is jelentette, hogy ennyi idő alatt elérték Szeged lakosságának 10%-át.

A füzetek már világszerte bizonyították erejüket. 

Kolumbiában például a rendőrség 3 millió embernek tartott Az út a boldogsághoz előadásokat, és a népesség 20%-ának osztottak ki füzeteket is. Kolumbiában ennek következtében 50%-kal csökkent a bűnözés, a turizmus aránya pedig jelentős mértékben megemelkedett.

Magas rangú kolumbiai rendőrtisztek úgy nyilatkoztak, hogy ezek a változások Az út a boldogsághoz-nak köszönhetőek. [Megjegyzés: ezt semmilyen független forrás nem támasztja alá. - Reformer]

[...]

Szerencsére ennek hatása Szegedre is elért, hiszen 2011-től hatalmas esés látható az elkövetett bűncselekmények számában (Forrás: az ügyfélkapuval is elérhető Prevenciós bűnözés-statisztikai adattárban (https://prestat.lechnerkozpont.hu/bunmegelozes/#/modules).

A Szegedi Misszió csapata örül neki, ha bármilyen mértékben is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a város biztonságosabbá és élhetőbbé váljon.

Nyilván egy kívülálló számára nevetséges, ahogy vállon veregetik önmagukat egy véletlen egybeesés miatt, de ott belül ez pont jó arra, hogy a mostani tagokkal elhitessék: jó helyen vannak és még több pénzt kell adni a kiváló eredmények miatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr815249622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása