Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ahol az egyházi méltóságok értékesítési trénerek életrajzát írják

2019. augusztus 23. - Reformer

Előzmények:

Kaszát kapott a Wikipedia

Törölték Kasza Tamás Wikipedia oldalát, mert nem volt elég nevezetes.

A megboldogult lap vitalapjáról, Lange László szerkesztői oldaláról és Lange László vitalapjáról érdekes történet áll össze:

Lange László (aki saját bevallása szerint ez: "PR tanácsadóként dolgozom, plusz vallási szolgálatként a szcientológia egyház közönségkapcsolati igazgatója is lennék") egyetlen egy oldallal járult hozzá a Wikipedia közösségi tudásanyagához - Kasza Tamás oldalával.

2018. november vége óta írta ezt az oldalt és küzdött érte körömszakadtáig, átírogatta, hogy végre idén nyáron kikerüljön. Aztán rövid időn belül törölték.

Mondjuk egyházi méltóságként érdekes, hogy így érvel Kasza Tamás nevezetessége mellett:

Vegyünk egy pornószínészt. A Nevezetességi lap alapján, ha egy pornószínész elég híres lesz, kap egy pornó-díjat és mondjuk egy új trendet elindít a szado-mazo szex filmek terén, akkor már megérdemli a saját lapot.Minden tiszteletem a pornószínészeké (nem! :) ), de Kasza szerintem 100-szor annyira megérdemel egy saját lapot.

Meg is kapta mondjuk a választ:

A pornószínészeket nem tudom miért említetted, én inkább az írókkal vetném össze Kaszát.

Visszatérve a lényegre.

Gyakran jönnek a szcientológusok azzal, hogy az övék is csak egy egyház, a szcientológia egy alternatív vallás stb.

De.

El tudjuk képzelni, hogy egy katolikus püspök hónapokon át dolgozik azon, hogy megírja és publikálja egy katolikus üzletember wikipedia oldalát? 

Na ugye.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7315021938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

free spirit 2019.08.24. 11:04:39

Számomra egyáltalán nem világos, mi késztette Lange urat arra, hogy a Wikipédián akarja a Jedi mestert promózni. Talán mégsem olyan nagy az elismertsége?
Az érvelése pedig - valljuk be őszintén - igen gyengére sikeredett. Engem nem győzött meg a szcientológia intelligencia növelő hatásáról sem. Nem kellenek ide ex-szcientológusok, Leah Remini műsor stb., Lange úr lassan egyedül több kárt okoz a szcientológiának, mint amennyi hasznot remél az irományai tévhit oszlató hatásától. Viszont kiderült, hogy Kasza úrnak érdemleges végzettsége nemigen van. :D A szótisztázói tanfolyam semmiképp. :D

TellVilmos 2019.08.24. 21:05:59

@free spirit: A Jedi mestert nem promózni akarta, hanem a Wikipédián akarta Kaszát faszán pornóztatni. Kiderült, hogy rossz felületet választott hozzá.

LeilaX 2019.08.25. 18:56:10

Most ez promozas vagy pornozas volt?
:DDDDDDDDD
süti beállítások módosítása